Midsommar i Sverige

I år var min første midsommar og den ble feiret sammen med jenta mi og hennes fantastiske familie. Altså jeg ble så godt tatt i mot og hadde det veldig fint sammen med familien hennes. De har blitt min svenske familie, rett og slett. Og jeg skal fortelle dere om hele denne dagen, men jeg har ikke bilder av alt, så dere får bruke fantasien.

Når vi kom inn, ble vi servert en drink og fikk hver vår midsommarkrans som dem hadde satt sammen selv. En flott start på denne dagen. Jeg var veldig nervøs og var utrolig redd for at noen ikke skulle like meg, at angsten min skulle ødelegge for meg eller bare føle meg litt til overs. Men sånn ble det absolutt ikke.

Dem hadde begynt å sette opp midsommarstång, men den manglet blomster. Vi fikk være med å pynte den og det ble utrolig vakker. Og jeg hadde det hvertfall utrolig moro med dette. Er det noe jeg virkelig liker, så er det pynting og blomster. Så dette var jo perfekt for meg. Men dette var jo bare starten på det som skulle bli en av de beste dagene i mitt liv.

Bordet var selvfølgelig pyntet fint og jeg fikk brette serviettene. Desverre blåste noen av dem over ende, siden vi satt ute. Men det var hvertfall gøy å gjøre noe sånt og bidra litt. Og så var det mat. Det var mye godt å velge mellom. Jeg prøvde å smake litt av alt, men det beste var kjøttbollene.

Det ble mange morsomme leker. Koppestabling der jeg fikk rekorden med 17 sekunder, flytte kort opp på kopper ved hjelp av et sugerør, skyte på blink og andre morsomme leker. Men jeg syns det var ekstra moro når tantebarnet til jenta mi skulle lakke neglene til alle jentene i pridefarger. Da ble vi fine!

Dagen fortsatte med flere drinker og mer mat. Vi koste oss så utrolig mye. Jeg fikk smake på en del forskjellig, men det var noe moren til jenta mi hadde kjøpt til meg, som virkelig falt i smak. Den var søt og den smakte pasjonsfrukt. Er det noe jeg virkelig elsker så er det drinker ol. med smak av pasjonfrukt. Passoa f.eks er jo en av mine absolutt favoritter. Så jeg ble veldig glad da jeg fikk noe som falt i smak. For jeg er ekstremt kresen når det kommer til alkohol. Det skal ikke smake alkohol og det må være søtt. Så det var veldig bra gjort at moren hennes faktisk hadde funnet en som virkelig passet meg. Selvfølgelig måtte jeg på systembolaget og kjøpe med hjem.

Etter å ha sagt farvel til familien hennes og tatt taxi hjem, ble dagen avsluttet med mimosa foran tven. Rett og slett en ganske perfekt dag, om du spør meg. Jeg er så utrolig glad for at jeg klarte å dra og at angsten ikke klarte å ødelegge denne flotte dagen. Det eneste jeg kunne klart meg uten, var da jeg slo bildøra rett i hodet når jeg var på vei ut av taxien. Men sånn går det når man er ei skikkelig kløne.

Det har vært litt av et eventyr og ennå flere skal det bli. Om du ikke vil gå glipp av noe, kan du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå flere bilder og oppdateringer. Det er mye som skjer i sommer og jeg tar dere med på alt sammen.

Sommerfugl på verandaen

Dette gjorde dagen min så mye bedre med en gang. Det var kjempe koselig med besøk på verandaen. Hvertfall når dem da i tillegg er så snille og flinke at jeg kan ta masse bilder av dem. Naboen må jo tro jeg er helt sprø. Jeg listet meg rundt og nærmet meg sommerfuglen så langsomt jeg klart. Men det er jo sånn man får flotte bilder. Og disse bildene ble jeg veldig fornøyd med. Bare se selv.

Den var veldig glad i plantene mine, så jeg håper at jeg ser mye mer av disse nydelige sommerfuglene i løpet av sommeren. Jeg har jo både planter og blomster på verandaen, så den koser seg nok veldig godt oppå her. Vel, hvertfall frem til jeg begynte å jage den med mobilen min.

Om du vil se mange flere bilder av sommerfugler, naturen, blomstene og plantene mine så burde du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også få med deg mye mer ved å følge meg på Instagram HER. Da får du andre oppdateringer og bilder som ikke kommer på bloggen. Så det er kanskje verdt å følge med, spesielt på storyen. Minner også om at du kan se alle storyer om planter, naturen og interiør på høydepunkter. Dem finner du på min Instagramprofil:

Frø til neste år

Det er jo alltid spennende å prøve noe nytt. Så jeg har selvfølgelig bestilt masse frø for neste år. Noe jeg har hatt veldig moro med i år er chili og tomat. Derfor bestemte jeg meg for å hvertfall prøve noen flere varianter av dem. Også fant jeg noen veldig spesielle type frø. Om jeg prøver alt dette neste år vet jeg ikke, men det finner vi ut.

Dette er en del frøposer, men desverre er ikke dette alt. Jeg gikk amok igjen og kjøpte ganske mange frø, men det blir jo ekstra moro til neste år da. Så la oss ta en titt på del 1 av frøposer jeg har kjøpt. For del 2 har ikke kommet ennå.

Gresskar er jo noe jeg kan få til. Nå har jeg jo lært fra i år at de passer mye bedre i drivhuset. Så til neste år skal denne typen få lov til å stå nettopp der.

De nye chilitypene syns jeg så veldig spennende ut. Også lurer jeg på om jeg kanskje kan finne en skikkelig god oppskrift til å bruke tabasco chiliene oppi. Det blir jo veldig spennende å se om jeg finner.

Cherrytomater er noe jeg kan ha til alt mulig, men også bare spise som snacks. Så det måtte jeg selvfølgelig ha til neste år. Også ble jeg veldig nysgjerrig på disse gule bifftomatene. Det skal bli veldig spennende å smake.

Jeg har aldri vært noe flink til å dyrke sukkererter. Plantene blir alltid så fort gule. Men jeg ville allikevel prøve meg på en ny type. Så jeg kjøpte disse frøene her. Kanskje plantene blir litt bedre? Det er lov å håpe.

Markjordbær er jo veldig godt. Så jeg fikk lyst til å prøve og dyrke disse to i krukker. Det tror jeg kommer til å bli veldig søtt å ha oppi krukker. Tror ikke dere?

Ja, her kjøpte jeg noe veldig spennende. De kommer sikkert ikke til å få noe frukt, men det er allikevel gøy å prøve ut noe helt nytt. Jeg har jo ganske mange eksotiske planter inne. Så disse passer jo perfekt med alle de andre.

Også ble det noen spennende blomster. De to bakerste er pasjonblomst og aloe. Kornvalmue fikk jeg med gratis når jeg handlet, men rød solhatt var noe jeg hadde veldig lyst til å prøve ut. Så blomster blir det nok til neste år også. Jeg har også lyst til å se om jeg klarer å få noen frø fra de blomstene jeg har i år, men det blir jo ikke før i høst. Det blir hvertfall veldig spennende å se om jeg får til. Fra stemorsblomster har jeg tatt frø fra tidligere, men utenom det er jeg faktisk ganske ny på akkurat det å samle inn frø fra blomster/planter. Det blir med andre ord veldig moro å se om jeg klarer dette og hvor mange frø jeg kan få fra alt sammen. Dette vil selvsagt komme i et eget innlegg til høsten.

Om du ikke vil gå glipp av noen oppdateringer på planter/urter/blomster eller er spent på hvilke andre frø jeg har kjøpt så burde du følge bloggen på Facebook HER. Da går du ikke glipp av noe. Og vil du følge med på enda mer og få andre oppdateringer så finner du Instagram HER. Der får du se en ganske akti  story og mye spennende blir lagt ut på høydepunkt. Vet du ikke hva høydepunkt er så er det disse:

Der lagrer jeg alt fra tidligere storyer. Så du kan lett gå igjennom alt der og se alt det spennende fra hagen, naturen og diverse interiør også. Mye spennende å få med seg for dere som liker det.

Reiser fra alt dette

Nå drar jeg bort en liten stund. Venninna mi som jeg bor med, skal passe på alle disse flotte plantene. Så det blir veldig spennende å se hvordan dem har det når jeg kommer tilbake. Som betyr at det ikke blir noe oppdatering neste helg, men jeg er tilbake med ny oppdatering helgen etter. Så her er det bare å glede seg! Men la oss se hvordan det går med dem nå.

CHILI

Basket of fire: denne er SÅ fin! Jeg syns det er så gøy at den er såpass lys i fargen. Den er litt sånn her er jeg og det digger jeg. Alt som er litt annerledes er jo ekstra gøy. Så jeg er alltid på utkikk etter noen ekstra spennende plantefrø f.eks.

Pinata: jeg har jo 4 av denne planten og de har en god del chilier på seg alle sammen. Så her blir det veldig gøy når jeg skal begynne å høste chili fra dem. Og alt dette skal dere så klart få være med på. Også får vi se hva jeg bruker chilien til. Hvis ikke jenta mi bare tar det som snacks da. Ja, hun er veldig glad i alt som er sterkt og disse er jo faktisk perfekt snacks egentlig.

Sweet banana: den henger her ennå. Ikke så mye som har skjedd siden sist, men det forventet jeg egentlig ikke heller. Så her er det bare å vente til den blir gul.

Padron: heller ikke noe som har skjedd her. Jeg tenker jeg plukker den når sweet banana er ferdig. For dem har hengt ca. like lenge. Denne får jo ikke noen annen farge heller, så det er litt vanskelig å si når den egentlig er klar. Så da får man bare prøve seg frem og håpe på det beste.

Vanlig, rød chili: se hvem som endelig har skiftet farge! Og den andre chiliplanta har blitt helt sykt høy. Så jeg måtte sette den opp mot veggen slik at den får støtte seg litt. Det ville jo vært veldig kjipt om den plutselig knakk. Men jeg håper virkelig den skal bli litt mer frodig. For nå er den veldig pinglete og naken.

Carolina Reaper: og når vi snakker om frodig. Denne her er jo blitt utrolig vakker. Jeg er veldig imponert av bladene til denne planta. Altså de er like store som hånda mi jo! Nå venter jeg bare på at det skal komme blomster og chili på den. Tenk om jeg kommer hjem til at det er små chili på den. Hvor gøy hadde ikke det vært da? Vel, det er jo faktisk en god del tid den harvpå seg, så det er fult mulig. Vi får bare vente og se.

Paprika (snack)

Rød: denne lille planta har ikke mindre enn 3 paprikaer samtidig. Tenk dere når den vokser seg stor. Altså det kommer til å være paprika til hele nabolaget om den skal fortsette sånn. For dette er jo faktisk bare begynnelsen. Den skal jo stå her hele sommeren og så skal den inn før vinteren. Også blir det ut igjen neste år. Og det er til neste år jeg er veldig spent på. Hvis den har 3 paprikaer nå.

Gul: denne er ikke like mye på, men den har da begynt å produsere paprika denne også. Det er moro å se hvor godt dem trives. Særlig med tanke på at dem kun har fått jord og vann. Folk maser om gjødsel og at dem kan se på plantene mine at dem ikke får det. Vel, nå har jeg kjøpt sånn man blander inn i vannet. Så får vi se hvordan det går.

Hvit: jeg er så spent på hvordan denne smaker. Nå har den jo blitt ganske stor allerede, men det er fortsatt en stund igjen før den kan plukkes. Dette er en av de jeg er ekstra spent på å se når jeg kommer tilbake. Lurer på hvor stor den har blitt da.

Tomat moneymaker: det er gøy med så mange tomatplanter, men jeg gleder meg veldig til neste år. For da blir det mange forskjellige sorter i stedenfor 26 helt like planter. Nå får jeg nyte og ta vare på de plantene jeg har her. Og nyte alle tomatene som kommer i løpet av sommeren.

Vanlig, rød tomat: se så flott den har blitt. Og den som nesten var helt dø. Utrolig hva litt kjærlighet kan gjøre. Og nå har den jo masse fine blomster. Snart dukker det vel opp en tomat også. Jeg er så glad for at jeg klarte å redde den.

Pæretomat: jeg får vise denne ganske kjapt også. For den lille kvisten jeg knakk av og puttet i jorda, har faktisk blitt ganske stor. Jeg tviler at det vil komme noen tomater på denne, men det var jo veldig moro å se at det fungerer da. Den er jo nesten dobbelt så stor som da jeg satt den i jorda.

Sukkererter: jeg liker ikke sukkererter fordi plantene mine blir alltid sånn gule so  dette. Dem har egentlig ganske god plass, med masse jord. Men det blir sånn uansett. Det er så irriterende. Hva gjør jeg galt?

Jordbær: se så store dem har blitt. Dem koser seg skikkelig i skyggen, på veggen. Der er det varmt, men ikke direkte sollys. Så dem tørker ikke like fort ut som hvis dem hadde stått i potter. Så jeg tror faktisk det var en veldig god idé å kjøpe denne til jordbærplantene mine. Og tenk bare når de blir store, hvor flott den blir å ha hengende på veggen da.

Rabarbra: Nå har den endelig begynt å få de bladene med litt mer detaljer. Som dere ser på det øverste bladet, har den fått bølgete utseendet. Mens de andre bladene er helt flate, uten personlighet. Så nå begynner det å ligne rabarbra hvertfall.

Vannmelon: dette er jo mer en test om jeg klarer å få til en vannmelonplante. Også får vi heller gjøre et nytt forsøk neste år, hvor det er bedre planlagt og jeg vet mer hva jeg driver med. Men dem er jo faktisk blitt mye større siden forrige helg. Så det skjer jo mye her, selvom jeg ennå tviler at det kommer til å bli noe melon fra denne planten i år.

Snackagurk: denne har en så rar måte å vokse på, men det ser ut som om tuppen også begynner å bli større. Så det er bare å vente og se hva som skjer videre. Det har også kommet flere små agurker, som dere ser under den store. Om noe av dette begynner å vokse eller ikke, vet jeg ikke. Men det blir veldig spennende å se hvordan denne utvikler seg igjennom sommeren.

Slangeagurk: så mange små agurker, men vil dem vokse seg store? Det er jeg veldig spent på. Nå har jeg hvertfall lagd 1 hull under hver av kassene. Og det er jeg glad for at jeg gjorde. For når jeg hamret inn en spiker under kassa så kom det veldig mye vann ut av disse. Et under at plantene fortsatt lever. Også er jeg veldig usikker på om jeg skal ha 2 planter oppi en kasse. Fordi dem ser ikke ut til å bli noe større på den ene siden av kassene. Kanskje jeg burde ta dem ut? Uansett er jo 3 planter ganske mye. Det skal jeg hvertfall gjøre til neste år. Kun 1 plante pr. kasse.

Gresskar: det er egentlig ikke mye å si her, annet enn at jeg er glad den ikke er helt dø. Det kommer nok ikke noen gresskar i år, men jeg har lært utrolig mye av å prøve for første gang. Det som skjer, det skjer. For meg er ikke det viktigste å få noe ut av det første gangen jeg prøver. Det er å lære og se hva som fungerer best. Ingen er eksperter første gang dem prøver noe.

Jeg har jo også en del eksotiske planter inne, men de får dere vente med å se til jeg kommer tilbake. Vil du se dem før det, kan du sjekke ut Instagram ved å trykke HER. De ligger ute på høydepunkter. Vet du ikke hvordan du finner det? Sjekk ut bildet under:

Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER for å få med deg alle oppdateringene på planter, blomster og mye annet spennende. Det vil også komme mange flotte bilder fra turene jeg skal på i sommer. Så det er bare å glede seg.

Villblomster for biene og deg og meg

Villblomster er virkelig så vakkert. Det pynter opp og maler landskapet i flotte farger. Og jeg blir aldri lei av å se på alle de flotte blomstene. Det kommer jo nye blomster hele tiden. Så da er jeg jo selvfølgelig fremme med mobilen og tar masse bilder. For er det noe jeg virkelig syns er moro, så er det å dele alle bildene med dere. Dele den flotte naturens mirakler som er rundt oss overalt. Om du bare har tid til å se nøye etter, så finner du noen veldig vakre skatter i naturen. Bare se så mye vakkert som vokser rundt her.

Kan du gjette hvilken blomst som er min favoritt? Det er egentlig ikke så vanskelig, med tanke på hvor mange bilder det er av hagelupin i forhold til de andre. Dette er jo egentlig ikke en villblomst. Det var folk som plantet disse i hagen, men så har dem spredd seg så mye at det faktisk har blitt et problem. Jeg syns dem er nydelige, men det er faktisk bønder som ikke er så enige fordi dem sprer seg og ødelegger for produksjonen. Men dem er jo så flotte!

Prestekragen er jo også veldig vakker. Det er den blomsten man pleide å plukke og rive av et og et blad og si elsker, elsker ikke. Også skulle man tenke på den man likte, så kom svaret om den personen likte deg eller ikke.

Den siste heter engklokke og den vekket også min oppmerksomhet da jeg gikk ute her. En veldig vakker blomst som virkelig pynter opp når dem er flere. Det er også veldig fint å se at det vokser mange blomster rundt her, for det er mange bier rundt her som trenger disse blomstene. Så blomstene ser ikke bare fine ut for deg og meg, men de er jo også veldig viktige for de små arbeiderne som flyr rundt her. Da er det jo godt at det er såpass mange blomster i området her, som får lov til å stå i fred.

Har du lyst til å se mer blomster, planter og natur? Da burde du følge bloggen på Facebook HER. Det vil bli mange flere flotte bilder både fra hagen og andre steder. I tillegg skjer det mye på Instagram. Vil du følge meg der kan du trykke HER. Da får du se mye annet enn du får se her på bloggen. Så det er mye spennende å følge med på.

Snart spiser man grønnsaker fra hagen

Nå eksploderer det virkelig på plantene her. Så jeg har tatt en del nærbilder slik at dere får se nærmere på dem som har mer å vise frem. Jeg er også nesten helt sikker på at jeg nå har funnet ut alle navnene på chiliene, for der har det skjedd ganske mye. Så la oss komme i gang og ta en tur å se på alle plantene mine.

Chili: la oss begynne her, for der har det virkelig skjedd mye. Vi skal også prøve, en gang for alle å navngi alle de forskjellige type chiliene jeg har. Så la oss ta en nærmere titt på hver enkelt.

Basket of fire: Dette var jo den jeg trodde jeg hadde 4 av, men så viser det seg da at jeg har kun 1. Og dette er egentlig den jeg syns er mest fancy. Jeg vet ikke om den kommer til å bli så flott i år, men dem skal bli veldig tette og fine busker med mange små chilier som stikker oppover. Så denne har jeg jo vært mest spent på. For jeg trodde ikke dem kom til å stå rett opp, men som dere ser så gjør dem faktisk det! Så utrolig tøft! Denne digger jeg.

Pinata: denne er jo da det slaget jeg har 4 planter av. Dem kommer også med relativt mange chilier, så det blir jo utrolig spennende. Jeg vet allerede hva jeg skal bruke en del av disse forskjellige chiliene til, så det er ikke bare for moro at jeg har så mange chilier. Dere får vente og se.

Sweet banana: siden den ser mer og mer ut som en banan og den er ganske lys i fargen, har jeg kommet frem til at dette er sweet banana. En veldig artig fasong på akkurat denne da. Dem skal få litt samme fasong som jalapeno egentlig. Så vi får vente og se om det er denne som til slutt blir gul eller om jeg har bomma helt. Men jeg er ganske sikker på at dette er sweet banana.

Padron: denne er jo egentlig ganske nærme å være moden, tror jeg. For padron skal se akkurat sånn her ut. Jeg vil allikevel vente litt og lese litt mer om denne typen chili. Litt dumt å høste noe som ikke er klart ennå. Derfor liker jeg egentlig ikke å dyrke ting som skal være grønt. Det er mye vanskeligere å vite når dem er modne. Eneste grunnen til at jeg har padron er fordi frøene var gratis. Også er det jo spennende å prøve noe nytt. Jeg får ta dette som en utfordring.

Vanlig, rød chili: denne har vi jo funnet ut av for lenge siden. Faktisk er dette de eneste jeg ikke har glemt hva er. Og dem trives jo som bare det. Nå venter vi bare på at disse 4 chiliene skal bli røde, men det vet jeg fra tidligere at det tar ganske lang tid. Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Plutselig skifter dem farge.

Carolina Reaper: helt til slutt er det jenta mi sin chili. Vel, alt dette her er egentlig for henne. Det er hun som elsker sterk mat. Men denne hadde hun med seg, sånn at jeg kan ta vare på den for henne. Og den har blitt utrolig stor siden den kom hit, så den må jo trives her. Det blir spennende å se om det kommer noe chilier fra denne.

Snackpaprika: jeg tenker vi gjør det samme her, som vi gjorde for chiliene. Sånn at dere kan få se nærmere på hver enkelt og få vite hvilken farge som er hvem.

Hvit snackpaprika: dette ser jo ikke ut som paprika i det hele tatt, men det er faktisk slik den hvite ser ut. Men jeg må jo si at det ligner mye mer på en chili enn det gjør på paprika. Derfor er det så utrolig gøy å prøve og dyrke nye ting. Man vet liksom aldri hvordan dem blir.

Gul snackpaprika: nå begynner den å bli stor. Det blir hvertfall nok snackpaprika om dem skal fortsette sånn utover sommeren. For ikke å snakke om neste år, for disse skal jo også spares på. Jeg tror det kommer til å bli veldig interessant.

Rød snackpaprika: her også har vi allerede en del paprikaer. 3 store snackpaprikaer har kommet på denne planten. Den er jo ikke akkurat så stor heller, så jeg er veldig overrasket over hvor mye den klarer å produsere på en gang.

Vannmelon: her begynner det å skje ting. Jeg vet ikke om dem kommer til å bli store nok til å produsere meloner, men hvis jeg klarer å få dem til å vokse så vet jeg hvertfall at jeg klarer det. Så kan jeg hvertfall forsøke igjen til neste år.

Slangeagurk: det har kommet en liten agurk på en av plantene, men vi får nok vente og se om det blir noe av. For disse kan dukke opp og så tørke inn etter en stund. Bare fordi dem kommer, betyr ikke det nødvendigvis at det vil bli en stor agurk av den.

Snackagurk: denne har fått en heldig morsom fasong. Det ser nesten ut som de lange ballongene man kan lage ballongdyr av, som ikke har blitt blåst helt opp. Jeg må si jeg lo godt da jeg kom ut i drivhuset og dette var det jeg så. Jeg er veldig spent på om den skal blåse opp resten av ballongen.

Gresskar: jeg er fortsatt litt trist over at disse plantene ble ødelagt da det blåste voldsomt i våres, men den har jo kommet seg veldig mye siden da. Men det kommer nok til å irritere meg veldig resten av sommeren, at de 2 andre plantene ble helt ødelagt av vinden. Jeg så jo for meg at vi skulle få hvertfall 3 gresskar til høsten slik at jeg, venninna mi og dama mi skulle få skjært ut et hver, men neida…

Jordbær: de er fortsatt veldig små, men jeg ser jo at dem blir større og større (i sitt eget tempo). Jeg tenker ofte at det kanskje ville vært bedre å ta dem ut i vanlige potter og heller putte dem tilbake i denne litt senere, men dem har altså blitt oppi her. Så lenge dem trives tror jeg at jeg kommer til å ha dem oppi disse lommene. For det er jo egentlig kjempe fint. Særlig når dem begynner å vokse seg store.

Tomat moneymaker: etter at jeg splittet alle tomatplantene, så har dem blitt mye større og finere. Selvfølgelig er det den ene som jeg ikke ville splitte, siden den har blitt så stor. Og nå har den jo fått 2 tomater som vokser også. Så da får vi la den være sånn. Det går jo greit, men dem liker best å være 1 i hver potte. Før jeg pottet dem i hver sin potte, var det en del gule blader på dem. Så for noen dager siden tok jeg vekk de gule bladene og nå ser dem mye gladere ut. Det er mange små blomster på flere av plantene, så her kommer det nok mye tomater snart.

Vanlig, stor tomat: husker dere hvor stakkarslig denne så ut for litt siden? Utrolig hva litt kjærlighet kan gjøre. Nå er det jo masse blomster på den til og med. Så her har jeg hvertfall gjort noe riktig (etter at jeg nesten tok livet av den).

Sukkererter: her er det mye liv. Det var ikke veldig lett å ta bilde av sukkerartene, men nå begynner det å bli ganske mange av dem. Så nå er det egentlig bare å begynne og plukke dem. Når det kommet til høsting så vil det komme et eget innlegg av det når jeg har fått høstet mer. Da skriver jeg når jeg høstet hva og bilder av det. Så hold øynene åpne for det litt senere i sommer.

Rabarbra: se så stor den har blitt! Jeg er så fornøyd med denne. Også er det jo dem som har hatt en litt vanskelig start hos meg, som blir de beste utover sommeren. Denne tok jeg jo nesten livet av, da jeg glemte den ute i våres. Men bare se på den nå. Så store, flotte blader den har fått. Ja, denne har jeg virkelig troen på.

Pasjonsfrukt: her vokser det som bare det. Friske og fine blader, med en helt nydelig grønnfarge. Dette blir veldig spennende å følge med på videre. Jeg er hvertfall veldig spent på hvordan dem kommer til å klare seg igjennom vinteren, men først skal sommeren nytes.

Sitron: 2 sitronplanter som nyter solen. De er fortsatt veldig små, men jeg er spent på hvordan dem blir med årene. For det tar jo ganske mange år før man faktisk har et tre, men det er absolutt verdt ventetiden. Også er det uansett moro å bare ha planter å stelle med. Det trenger ikke ha noe mer mening enn det.

Mandarin: når vi snakker om trær. Her er jo mitt mandarintre. Det er jo noen år nå. Snart 4 år for å være helt nøyaktig. Og først nå har den jo fått en skikkelig stamme og begynt å lage flere grener. Jeg kunne sikkert ha klipt av toppen på den, for å få den enda finere. Problemet er bare at jeg har ikke lyst til å gjøre noe med denne. Jeg vil se hvordan den selv har lyst til å vokse. Hvertfall nå som den er såpass liten. Så kan man heller beskjære treet litt senere, når den har blitt en del større.

Mango: forrige helg lå bladene rett ned. Ikke fordi den var halvdø, men fordi mangoplanter får blader som er veldig slappe. Den er også rødbrune. Og så skifter dem farge og løfter bladene opp. Og det er nøyaktig hva denne planten holder på med nå. På toppen er det også en liten spire til neste sett med blader, men de kommer nok ikke helt ennå.

Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER om du ikke vil gå glipp av noe. Både grønnsakplantene, urtene og blomstene jeg har i hagen vil få jevnlige oppdateringer. I tillegg til flotte naturbilder og eventuelle reiser i sommer. Mye spennende på bloggen. Men også på Instagram som du finner HER kan du følge med på mye spennende. Jeg legger ut mye på story og har høydepunkter på profilen som dere kan sjekke ut. Så det er lurt å følge både bloggen og Instagram om du ikke vil gå glipp av noe.

 

Mine favoritter hos Lyko

Reklame | Lyko

Jeg har fylt på mitt lille lager med diverse på badet. Og her kommer jo da mine nye favoritter som jeg bruker hele tiden. Hva jeg bruker til håret i dusjen, hvilken tannkrem jeg bruker og hvilke ansiktsmasker jeg har fått dilla på. Så la oss ta en titt på hva jeg har klikka hjem fra Lyko denne gangen.

Før jeg viser dere så vil jeg bare si at Lyko er den absolutt beste nettbutikken. Handelen går kjapt, nettsiden er ryddig og enkel, betalingen er superenkel og leveringen går fort. Dem pakker også alt godt. Jeg har aldri opplevd et eneste skadet produkt og jeg har handlet MYE fra Lyko. Det er veldig billig der og stort utvalg. Så ja, det er min favoritt når det kommer til alt av hud/hårpleie osv.

Og hvis det er noe av dette du ønsker å prøve ut så er det bare å klikke på bildet. Da kommer du rett til produktet. Enklere blir det faktisk ikke. Prisen finner du under hvert bilde.

 

Pris: 65,-

Pris: 65,-

Pris: 65,-

Pris: 65,-

Pris: 45,-

 

 

Pris: 45,-

Pris: 111,75,- (÷25%) Tilbudet gjelder t.o.m 30.06.2023

Pris: 111,75,- (÷25%) Tilbudet gjelder t.o.m 30.06.2023

Pris: 119,25,- (÷25%) Tilbudet gjelder t.o.m 30.06.2023

Som dere kan se så er alle produktene hele. Tubene har til og med teip over korkene slik at dem ikke skal åpne seg opp under frakt. Produktene i seg selv er også veldig bra. Camilla Pihl sine produkter har jeg brukt lenge. Eneste shampoo/balsam/hårkur som får håret mitt helt mykt igjen etter masse bleking. Utrolig bra kvalitet til prisen. Så disse er jeg ekstra fornøyd med.

Tannkremen er anbefalt av dama mi og jeg er veldig fornøyd med den også. Den skal være veldig bra for tennene. Så denne blir den eneste tannkremen jeg kommer til å bruke fremover.

Ansiktsmaskene er så enkle å bruke. Jeg har virkelig forelsket meg i disse som bare er å legge over fjeset, som en maske/klut. Man slipper alt det med å smøre ansiktet og vaske det bort etterpå. Og jeg føler at disse virkelig gir ansiktet mye mer glød og man føler seg mer fresh etterpå. Absolutt ansiktsmasker jeg anbefaler dere å prøve ut. Ansiktet ditt vil takke deg etterpå. Og hva er vel mer avslappende enn en ansiktsmaske etter en lang dag? Det er noe av det beste som fins! Prøv du også.

Alt dette og mye mer finner du på Lyko. Bare klikk på bildene og kjøp hjem noe kroppen din vil sette pris på. Også har du noe å se frem til. For det å få pakke i posten er jo nesten som jul/bursdag. Det er hvertfall det for meg.

8 spennende kakeoppskrifter

Forrige uke hadde vi et lite tilbakeblikk på middager jeg tidligere har lagt ut. I dag skal vi se på alle de super gode kakene jeg tidligere har delt. Og da måtte jeg faktisk ganske langt tilbake for å finne nok til å lage dette innlegget. Så kanskje dere som har fulgt med en stund finner igjen en kake dere hadde glemt bort. Uansett håper jeg dette innlegget kan være til inspirasjon for dere som ønsker å bake en kake nå i helgen. For å komme til oppskriften, trykk på bildet av kaka.

oreokake

marmorkake

brownie m/kremostglasur

Jaffacake formkake

eplekake

krydderkake

gulrotkake

cookiekake m/banan

Så mye godt å velge mellom. Hvordan skal man klare å velge?  Vel, om noe frister så finner du hvertfall oppskriften ved å trykke på bildet. Også håper jeg det du velger faller i smak. Men pass på å les oppskriften godt. Ta gjerne ut alle ingrediensene FØR du starter å lage kaka. Dette gjør alltid jeg. Det gjør det litt lettere faktisk. Masse lykke til med kakebakingen.

Om du ønsker å følge bloggen videre så finner du den på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER om du ønsker det.

Gikk amok på hagesenteret

Når jeg sier at jeg gikk amok så mener jeg at jeg kjøpte mye mer enn det jeg egentlig hadde planlagt. Men det er jo så utrolig mye fint og jeg hadde litt ekstra penger å bruke akkurat nå. Så da ble det en del blomster med meg hjem.

Å gå inn på hagesenteret er som å komme til himmelen. Alt er så vakkert og hodet mitt begynner jo selvfølgelig å tenke ut hva jeg kan bruke og hvor de kan stå. For helt ærlig så frister ALT inne der. Så jeg måtte bare prøve å styre meg. Det gikk helt til jeg så georginer. Selvfølgelig måtte jeg ha med georginer hjem. Og plutselig ble det litt dyrere enn jeg tenkte. Men hva gjør vel det når man kan pynte opp hagen med flotte blomster? Så la oss ta en titt på blomstene jeg tok med og hvor dem står.

Jeg fikk hengt opp denne hylla i stua i går og måtte jo ha planter i den. Det var planen selv før jeg hadde selve hylla. For jeg skulle egentlig kjøpe en sånn hylle på europris og viste nøyaktig hva jeg skulle bruke den til, men så fant jeg en gratis på finn. Det tok litt tid før vi fikk hengt den opp, men når den var oppe så måtte jeg jo skaffe planter til å ha på sidene. Og det ble virkelig så perfekt. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Bare tenk når disse plantene vokser seg til. Dette var også de plantene jeg først dro for å kjøpe. La oss se hva mer som kom med på denne turen.

Denne syns jeg var så søt og jeg hadde den perfekte potta til blomstermixen også. Så da ble den med meg hjem. Jeg elsker virkelig kombinasjonen. Både blomstene og fargene. Det var så vakkert. Så denne står ved boden. Jeg måtte jo pynte opp med en potte utenfor der også.

Disse har ikke fått noe annen potte enn dem som allerede var på, men jeg tenker at det gjør ikke noe. Jeg kan jo fikse potter etterhvert, men akkurat nå sprengte jeg budsjettet mitt mer enn nok. Og dem klarer seg fint en liten stund i de pottene dem står i. Og disse satt jeg på hver side av inngangsdøra. Der er det egentlig veldig stor plass, så da kan dem strekke seg ganske mye uten å være i veien. Også ble det helt nydelig med dem der.

Det var alt for denne gangen. Jeg kommer tilbake med et innlegg med alle blomstene mine litt senere i sommer, men akkurat nå ville jeg vise dere kun de jeg har kjøpt nå. Så hvis du ikke vil gå glipp av masse flotte bilder av nydelige blomster kan du følge bloggen på Facebook HER. Vil du følge med ennå mer på min hage og plantene så kan du følge meg på Instagram HER. Da får du masse oppdateringer på alt på storyen. Sjekk også høydepunkt for tidligere storyer du har gått glipp av.

Urter: hvem er bra og ikke?

Ikke alle urter er like lett å dyrke, men jeg har hvertfall prøvd mitt beste. Og alt det jeg har gjort, har vært første gangen. Noen av urtene er ikke akkurat det jeg hadde håpet, mens andre er jeg veldig fornøyd med. Så i dette innlegget tenkte jeg å fortelle litt hvem jeg syns har vært greie og ikke, frem til nå. For det har vært noen urter som jeg absolutt ikke har likt å dyrke. La oss ta en titt.

Rosmarin: Denne er veldig fin og faktisk overraskende enkel å dyrke. Jeg har kun gitt urtene min jord og vann, så noen vil kanskje reagere annerledes enn andre. Det viktigste, føler jeg er at de har nok plass. Har dem ikke nok plass så blir dem fort brune og stygge. Men denne har faktisk holdt seg utrolig bra. Så jeg likte denne veldig godt. Jeg kommer nok til å dyrke denne flere ganger.

Kruspersille: her har det jo skjedd noe. For det første blir bladene veldig fort gule. For det andre så blir dem ikke sånn som kruspersille skal. Dem ser mer ut som bladpersille og det syns jeg var veldig skuffene. Kanskje det hjelper med større potte eller et annet slags frø, men disse er jeg ikke veldig imponert av. Jeg trenkte jeg skulle bruke denne oppå påsmurt rundstykker f.eks, men ikke sånn som dem ser ut. Disse frøene kommer jeg ikke til å bruke igjen.

Isbergsalat: salaten har full fest hvertfall. Jeg elsker å dyrke salat, for dem blir alltid så flotte. Det er noe jeg har prøvd før. Og det må jeg si, ingenting er som hjemmedyrka salat! Det er mulig jeg må gi dem større potter, men ellers er jeg veldig fornøyd.

Gressløk: apropos større potte. Denne har jo nettopp fått akkurat det. Og det ser ut som den trives veldig godt oppi her. Nå begynner det virkelig å se ut som gressløk og snart kan den brukes i eggerøre og mye annet godt. Gressløk er noe som jeg liker å ha i min urtehage, så det kommer jeg til å forsette med. Den er enkel og den blir definitivt brukt mye på kjøkkenet.

Bladpersille: jeg vet ikke helt hva jeg syns om denne. Den er helt grei, men jeg tror ikke jeg kommer til å ha denne neste år. Bladpersille er noe man enten må bruke veldig mye av eller rydde vekk døde blader ganske ofte. Jeg hadde jo dratt vekk mye forrige uke, men det kom jo tilbake med en gang. Så dette er nok ikke noe for meg. Så mye persille bruker jeg desverre ikke. Mulig jeg prøver å tørke neste runde som vokser opp. Det hadde jo vært spennende å prøvd ut. Ellers er ikke dette noe jeg har så veldig mye bruk for.

Koriander: jeg har gitt opp denne. Ikke bare fordi den nå ser ganske stygg ut, men det kommer blomster på dem med en gang og det var ikke det jeg var ute etter da jeg dyrket denne. Jeg hadde egentlig sett frem til å bruke koriander og bladpersille i salat, men det ser ikke ut som blir noe av. Det er jo mer blomster enn blader på denne planta. Så denne blir faktisk et stort nei fra meg. Kan man få tak i koriander som ikke produserer så mye blomster eller er dette typisk for denne urtetypen?

Oregano: denne er virkelig flott og en av mine absolutt favoritter. Jeg har ikke kommet så langt som å bruke den ennå, men jeg tenker jeg skal prøve snart. Noe jeg gleder meg veldig mye til. Jeg vet hvertfall at fersk oregano er veldig godt på pizza. Noen som har andre forslag?

Grønnkål: er det meningen at grønnkål skal bruke så lang tid på å vokse? For jeg føler ikke det skjer så veldig mye. Jeg tror kanskje jeg skal sette meg ned en av de nærmeste dagene og se hva som må til for at grønnkål skal trives. For jeg vil jo virkleig at den skal trives her og bli stor. Også har jeg lyst til å lære mye mer om det jeg har dyrka. For som jeg har sagt tidligere, er dette min første gang når det kommer til urter og grønnkål. Eneste jeg har prøvd før er gressløk og det er jo ikke akkurat så vanskelig. Så jeg får vel lese mye mer om de jeg ikke helt får til. Og kom gjerne med tips i kommentarfeltet om du har noen.

Mynte: her har jeg hvertfall gjort noe riktig. Nydelige, friske blader som bare venter på å bli brukt. Så her blir det nok mange spennende oppskrifter å teste ut i nærmeste fremtid. Vel, jeg har hvertfall noen ting som jeg har lyst til å prøve ut. Så får vi se når det blir. Dette er uansett en plante jeg gjerne dyrker igjen. For ikke bare er den nydelige å se på, men den kan man jo bruke til så utrolig mye.

Dill: det beste man kan bruke dill til er jo reker. Og det er ikke noe vi har så veldig ofte. Så det har ikke vært brukt så mye av den, men det vi har brukt av den har vært utrolig godt! Så akkurat denne er jeg litt usikker på om jeg kommer til å ha igjen. Det er liksom ikke noe vits å ha planter som man ikke får spist det som dem produserer av mat. Så denne må jeg tenke litt mer på.

Om du vil se mer av urtene eller grønnsakplantene mine, kan du følge bloggen på Facebook HER. Da går du ikke glipp av noe. Om du vil se mer så legger jeg ut ting på story inne på Instagram HER. Har du gått glipp av tidligere storyer så finner du dem på høydepunkter.