Slik takler jeg det

I dag skjønte jeg fort at det ikke ble gjort så mye som jeg håpet. For etter å ha postet andre innlegget på bloggen så begynte depresjonen og sorgen å ta over. Jeg har hatt en del tårer nedover kinnet i dag. Det har også vært en konstant vond følelse inni meg som får alt til å vrenge seg. Ja, uten å gå for mye inn på alt som har vært galt i dag så kan jeg jo si det helt kort. Jeg har hatt en dårlig dag. Så nå gleder jeg meg til været blir bedre og kroppen blir bra. For nå trenger jeg å bare komme meg ut.

Legger ved et bilde av min beste venninne fra en helt fantastisk standup i Drammen, “Supersmud”. Ei helt fantastisk venninne som jeg er utrolig glad i og som alltid får meg til å le. Savner henne så utrolig masse. 

I mellomtiden får jeg bare puste med magen og glede meg til bedre dager med solskinn og bedre humør. For det eneste jeg har fått gjort i dag er å lage middag og ikke engang det klarte jeg å gjøre alene. Faktisk  måtte samboeren min hjelpe meg med å ta det ut av ovnen fordi kroppen min bestemte seg for å ikke fungere. Med andre ord har jeg ikke fått tatt oppvask og jeg har heller ikke fått dusjet. Sånn er livet med depresjon. Noen ganger klarer man rett og slett ikke gjøre noe. Og det er greit. Jeg er vant til å ha det sånn og jeg takler stormene. Noen ganger skulle jeg bare ønske at det ikke var så vondt og tungt.

Så ble ikke dagen i dag sånn som jeg hadde planlagt, men da må man bare tenke at det vil komme en dag i morgen. Også får man bare håpe at den dagen blir bedre. For hvis man holder hodet over vann og kjemper seg igjennom de tunge periodene så vil man oppleve noen veldig flotte perioder. F.eks alle disse fine turene i skogen. Jeg har sett så utrolig mye og hatt det så fint. Det vil alltid komme noen tyngre dager, men da er det viktig å holde fast på alle de fine dagene. Som de dagene jeg savner venninna mi som verst eller tantebarna mine. Man må bare tenke på alle de fine øyeblikkene man har hatt sammen. Det er hvertfall sånn jeg har kommet igjennom alle disse månedene uten å se dem. Ingen har bare fine dager, men det er hvordan man takler de dårlige som gjør den store forskjellen.

Dagen min har vært tung og vanskelig. Derfor har jeg heller ikke fått blogget så mye, men jeg gjør hvertfall så godt jeg kan. Mer enn det er vanskelig å få til. Så neste gang du savner noen eller har en dårlig dag. Tenk på alle de gode minnene og alt du har fått oppleve. Ta frem fotoalbumet eller scroll i galleriet på mobilen din. Det får meg i bedre humør eller i verste fall får det ut alle tårene og man føler seg bedre etterpå.

Følg bloggen på facebook HER

Dette blir spennende

Dagen i dag begynte med en oppskrift her på bloggen. Har du ikke fått det med deg så burde du sjekke det ute. Det er en pitabrødoppskrift, men nok om det. Jeg kom egentlig inn hit for å fortelle om dagen i dag. I dag er det ikke akkurat en veldig fin dag ute. Været er grått og trist så jeg tenkte at i dag kunne jeg finne på noe koselig her inne. Så jeg begynte med å stelle plantene litt og høre på musikk. Eneste tiden jeg faktisk hører på musikk er når samboeren min er på jobb. Det er noe helt eget ved å være hjemme alene. Noen ting gjør man bare når man er alene hjemme. Som meg som kun hører på musikk, synger og danser kun når det kun er meg her. Samme gjelder trening. Siden jeg trener i stua så syns jeg det er skikkelig kleint å trene når noen andre er hjemme. Så det gjør jeg kun når han er på jobb. Ikke at det har blitt så mye trening i det siste.


Bildet over er fra turen. Jeg møtte på en nydelig fugl som fløy over hodet mitt. Faktisk var det 2, men den ene ble borte før jeg fikk tatt bilde. Og det må jeg bare  si at det er ikke lett å ta bilde av fugler som flyr høyt oppe på himmelen. Jeg vet ikke om dette er en hauk eller ørn, men den er hvertfall nydelig. Kanskje ikke akkurat det beste bildet, men jeg gjorde mitt beste med full zoom og uten stativ. 

Uansett så tenkte jeg å snakke om planene for dagen i dag. Det har jo ikke skjedd så mye frem til i dag. Faktisk har jeg kun stelt plantene og hørt på musikk. Så resten av dagen tenkte jeg å ta en dusj, lage middag, begynne smått med litt oppvask og så ta det rolig. Etter den turen jeg hadde her om dagen så må jeg ta det litt pent. Også kan jeg heller bake eller gå tur litt senere i uken. Når det kommer til den lange turen jeg tok her om dagen så blir ikke det noe jeg gjør hver uke. Kanskje en gang i måneden. Grunnen til det er fordi jeg blir så sliten og jeg har litt andre ting å gjøre enn å bare gå tur en gang i uken. Det finnes jo mange flotte steder å gå på turer uten at jeg ødelegger kroppen min helt. Jeg må jo ha ork til å lage masse godt sånn at jeg kan dele oppskrifter også, men i dag blir det altså en litt roligere dag.

Også er det snart 17. Mai og det betyr mer baking. Jeg har også planlagt noe ekstra gøy som kommer på bloggen 16. Mai. Noe jeg håper dere syns er like spennende og nyttig som jeg føler at det er. Dere får bare følge med på bloggen så finner dere snart ut hva det er. Det er jo bare 6 dager igjen. Jeg har prøvd å legge inn litt ekstra jobb rundt dette med 17. Mai fordi det er jo en stor dag. Selvom vi ikke akkurat kan feire det slik vi er vant til så er det jo mye vi KAN gjøre. Så da håper jeg dere vil like det jeg har planlagt for dere 16. Mai. Faktisk er det noe jeg skal jobbe litt med i dag. Fint å kunne få det helt ferdig litt før sånn at jeg slipper å stresse med det samme dag. Så det blir litt jobbing i dag, men det blir etter å ha dusjet ut all den hårsprayen jeg har i håret. Også skal jeg planlegge sommerferien og finne ut hvor mye ting koster. Med andre ord er det nok å gjøre i dag, men jeg skal prøve å ikke slite ut kroppen for mye.

Hva er planene dine for dagen?

Følg bloggen på facebook HER

Oppskrift: pitabrød

Noe jeg virkelig har hatt lyst til å lage er pitabrød. Listen er egentlig ganske lang, men det var ikke vanskelig å velge akkurat denne fordi det er noe som er annerledes, spennende og utrolig godt. Også er det jo så billig å lage. Du trenger bare noen få ingredienser som de aller fleste har i skapet. Så dette var overraskende enkelt og billig å lage. Om du har lyst til å bake dette så får du oppskriften under her.

Denne oppskriften gir 10 små eller 6 store pitabrød.

Du trenger:

1pk gjær

1ts salt

7-7,5dl hvetemel

3,5dl vann

Slik gjør du:

Ha lunkent vann og gjær i en bolle.

Tilsett 2dl hvetemel og salt.

Bland godt.

Tilsett mer hvetemel helt til deigen slipper bollen.

Elte den en stund (mellom 5 til 8 minutter).

Del deigen i 6 eller 10 (kommer an på hvor store du vil ha dem).

Trill dem runde.

Kjevle dem flate, 3-5 cm tykke.

Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

La de heve i 30-40 minutter

stekes midt i ovnen på 220°c i 7-10 minutter.

De skal kun steke frem til de blåser opp.

Lagres opp til 2 dager, godt innpakket eller i frysern i inntil 3 uker.

Disse må du bare prøve. Om du liker pitabrød, enten du fyller det eller har det ved siden av gryterett så er dette så utrolig godt. De smaker bedre enn de i butikken, men hva hjemmelagd gjør ikke det? Jeg må bare si at dette er noe jeg kommer til å lage flere ganger. Et mye bedre alternativ til f.eks taco. Ja, disse ble  jeg så utrolig fornøyd med og jeg håper også du blir det om du velger å prøve ut oppskriften min.

Følg bloggen på facebook HER

Zpikes hjelper meg

I dag har det vært veldig deilig å bare slippe alt jeg har hatt i hendene og bare roe ned. Vel, så godt det lar seg gjøre. Selvfølgelig har det blitt litt jobb, selvom jeg sa til meg selv at jeg skulle ta det helt rolig i dag. Det har vært gøy da, så da er det liksom greit.

Hva som har skjedd i løpet av dagen i dag er egentlig ikke så mye å snakke om, men jeg kan jo si det ganske kort og greit. Jeg har ligget rett ut i hele dag. Det har blitt jobbing på både pc og mobil, men kroppen har fått slappe ganske mye av. Jeg kjenner at kroppen min virkelig har elsket å ta en pause fordi jeg følte meg litt bedre for hver time som har gått.

Det har så klart også blitt en skikkelig lørdag med mye godt å spise. Med pizza til frokost, cola zero og godteri foran tven. Ja, en helt perfekt og avslappende lørdag. Og for å overleve dagen etter 4 timers gåtur så ble det Zpikes i dag. Takk og lov at Zpikes finnes fordi jeg kan ikke ta smertestillende. Dette er ikke sponset eller reklame. Jeg ville bare fortelle dere at Zpikes har virkelig reddet noen av de verste dagene mine. Jeg blir så klart utmattet og kjenner at kroppen er ødelagt, men jeg har ikke de uutholdelige smertene som får meg til å vri meg rundt og gråte.

Hvordan vet jeg at det fungerer? Jo, fordi med en gang jeg tar det av så kommer smertene gradvis tilbake igjen. Så det er litt som smertestillende, men denne virker i 12 timer før man må ta det av igjen. Jeg har snakket om det før så jeg skal ikke gå så veldig mye inn på det, men det er verdt å prøve om du har noen veldig dårlige dager og kroppen din verker veldig mye.

Så nå skal jeg kose meg videre med Netflix, godteri og cola zero. Jeg har faktisk sluttet helt å drikke brus med sukker, men jeg drikker heller ikke så mye brus generelt og det føles veldig bra. Et steg nærmere en sunnere kropp. For når jeg drakk mye brus så var jeg også veldig sløv. Det er jeg ikke så mye lengre. Alle små endringer hjelper.

Følg bloggen på facebook HER

Planer for dagen

Du vet det blir en rolig dag når du våkner opp med en kropp som nesten ikke klarer å komme seg ut av senga, men som jeg sa i går så var det absolutt verdt det. Uansett så går det jo an å finne på noe veldig koselig selvom man må ligge på sofaen og slappe av. Så jeg tenkte at jeg skulle lese litt i dag. Den boka jeg nå har holdt på med i snart 1 år er veldig spennende. For det er ikke det at jeg ikke vil lese, men det gjør meg veldig fort utslitt eller så har jeg rett og slett ikke tid. Så nå som jeg uansett må hvile kroppen så kan jeg jo ta frem boka og lese litt.

Utenom det så har samboeren min og jeg planlagt å spille brettspill i løpet av dagen. Det blir endelig Rick & Morty Monopol igjen. Før spilte vi det veldig mye, men så fokuserte jeg på innholdet på bloggen og da var det ikke så mye tid igjen til sånne ting. Også har vi jo brukt den tiden til å se på Lucifer. Så når jeg ikke jobber finner vi alltid på noe koselig sammen. Det er jo viktig å finne tid til hverandre og gjøre noe sammen som ikke er å spise middag f.eks. Noen ganger må man bare legge vekk alt annet og fokusere på menneskene som er viktige for deg. Så da spiller vi Monopol eller stigespill. Også har vi spilt mye UNO sammen.

Også må jeg finne på noe til middag fordi det har jeg helt glemt. Når jeg kom hjem i går så var jeg så utslitt at jeg ikke tenkte at det kommer en dag i morgen også. Og hver dag må man ha middag. Så jeg får vel sjekke frysern og håpe at vi har noe som  tiner fort.

Utenom det blir det å slappe helt av fordi jeg har fått vannblemme under foten og føttene er generelt ganske såre. Derfor er sofaen ekstra god i dag. Forhåpentligvis føler jeg meg mye bedre i morgen. Det håper jeg virkelig fordi det er mye jeg har lyst til å få gjort her hjemme.

Hva skjer hos deg i dag?

Følg bloggen på facebook HER

6 km og 4 timer i skogen

Da er jeg tilbake etter nesten 4 timer ute i skogen. Takket være samboeren min sparte jeg litt krefter ved å bli kjørt bort til badeplassen. Derfra gikk jeg langt oppi skogen og havnet til slutte borte ved spikerhytta. Om dere ikke er kjent i Gjerdrum så skjønner dere vel fint lite av hvor det er, men jeg skal love dere at det var en helt fantastisk tur og jeg gleder meg til å dele video med dere til fredag. Frem til da får dere kose dere med noen av bildene jeg tok på turen i dag.

En nydelig, lang tur som nesten tok livet av meg. For hvis det er en ting jeg ikke klarer så er det å vite når jeg burde snu og gå hjem igjen. Så jeg gikk altså hele veien til spikertjern. Om du ikke vet hvor langt det er så skal jeg vise deg det på kartet som henger på parkeringsplassen samboeren min hentet meg på.

Den rød prikken ved P er der jeg står på bildet og ved fingern min er spikertjernhytta. Jepp, jeg har gått hele den veien i dag. Jeg har hatt kjempe lyst til å se hva som var videre oppover den lange veien jeg gikk og det vet jeg nå. Et vakker tjern med en så lang bakke på vei dit som nesten fikk meg til å spy. Det var en helt fantastisk tur, men jeg må si at jeg er glad for at jeg er hjemme. For denne turen var veldig tung for kroppen min. Kommer jeg til å ta en sånn tur igjen? Absolutt! Grunnen til det er at det er verdt all smerten i kroppen og den helt forferdelige halsbrannen jeg nå har. Noe jeg har lært er at jeg skal ha med meg mer enn 1 flaske med vann når jeg skal være borte i 4 timer. Planen var å ta 3 timer ute, men det snek seg vist på en time til.

Det har som sagt vært en helt fantastisk tur, men nå skal jeg ligge under dyna og se på tv resten av dagen. Mest sannsynlig blir også morgendagen ganske rolig. Kanskje med fotbad og lese i boka, men jeg skal også gå igjennom alt jeg har filmet og se hva jeg kan bruke. Siden det ble en del filming så får vi se hvor mye det blir i neste video. Kanskje jeg må lage en del 1 og del 2. Det finner jeg i såfall ut i morgen. Nå vil jeg bare slappe av.

Hvordan er din dag?

Følg bloggen på facebook HER

Forandringer i planene

Da var det lørdag og jeg hadde egentlig planer om å bake i kveld, men jeg tror jeg skal gjøre noe annet i stedenfor. Fordi samboeren min skulle egentlig til en kompis i dag, men så ble det avlyst. Det betyr jo at han er hjemme og da er det ikke like gøy å bake og gjøre alt det jeg hadde planlagt. Så i stedenfor å gjøre det så tenkte jeg det kunne være fint å komme seg litt ut i naturen. Ta med meg kameraet og alt sånt, bare nyte dagen ute.

Det positive med at samboeren min er hjemme (det er mye, men dere skjønner hva jeg mener) er at han kan kjøre meg bort til skogen sånn at jeg kan bruke energien min på å gå lang tur inni skogen og få filmet masse nytt til youtube. Han er ikke noe fan av å gå lange turer og jeg liker egentlig å gå alene. Dessuten skal jeg filme på turene så det blir jo mye stopp og tenking. Jeg tror ikke det er noe gøy for andre å være med på uansett. Derfor går jeg heller turene alene om noen skulle lure på hvorfor han ikke blir med.

Så da blir det en flott tur ut i skogen i dag og det skal bli så gøy. Det er fortsatt en liten stund til før jeg drar fordi jeg må ordne noen ting først og så må jeg pakke sekken, tegne på bryn og ikke minst må jeg få i meg noe frokost. For det er ikke lenge siden jeg stod opp og jeg har faktisk ikke kommet så langt som å få i meg noe frokost, men det må jeg jo hvis jeg skal fungere på en lang skogstur.

Planene er hvertfall klare for denne dagen. Jeg gleder meg veldig til å komme meg ut i naturen igjen og bare koble helt av. Ikke minst så trenger jeg det etter en ganske slitsom uke. Det har selvfølgelig vært kjempe gøy, men definitivt slitsomt. Så nå skal jeg bare nyte naturen, selvom en skogstur også betyr jobb. Heldigvis er det mer gøy enn jobb for meg. Jeg syns det bare er moro å ta bilder og filme. Og nå som jeg slipper den lange turen bort til skogen så skal dette bli ekstra moro. Jeg kan nesten ikke vente.

Det kan hende det blir en ganske stille dag på bloggen i dag, men da har dere hvertfall noe å glede dere til. For i løpet av dagen vil det komme mange fine bilder fra skogsturen.

Følg bloggen på facebook HER om du ikke vil gå glipp av bildene.

Og så var man blond

Da var denne dagen snart over også, men før jeg går og legger meg så tenkte jeg at det kunne være fint å fortelle hvordan dagen min har vært. For nå har det jo egentlig ikke vært noen innlegg som har handlet om dagen min. Dere har fått en ny oppskrift,  sett plantene mine og den nye youtubevideo, men hva har jeg egentlig gjort i dag? Vel, det skal jeg fortelle dere nå.

Dagen min startet som de aller fleste, litt utslitt og veldig trøtt, men jeg hadde satt meg et mål om å bleke håret mitt og det gjorde jeg. Som dere kan se under her.

Håret mitt er veldig skadet på tuppene, men det var noe jeg var fullstendig klar over. Jeg tenker sånn at det er kun hår. Hvis jeg må klippe det så er det ikke verdens undergang. Håret vokser ut igjen. Heldigvis gikk jeg greit. Håret mitt er litt tørt, men det er hvertfall ikke så ille at det knekker. Så da er jeg fornøyd. Resultatet er helt ok, men det har ikke så mye å si for meg siden det ikke skal være blondt for alltid. Jeg har ingen planer om å ha en normal hårfarge med det første. Så jeg har selvfølgelig kjøpt en hårfarge fra Manic Panic, men den skal jeg ikke bruke helt ennå. Jeg tenker å få gitt dette håret “litt” pleie først. Så jeg er på utkikk etter en god hårmaske til håret mitt med små skader på tuppene. Jeg kunne sikkert bare klipt av halve håret mitt, men det ville bety at jeg ikke kan bruke strikk igjen og jeg liker virkelig å bruke strikk for å få vekk håret fra fjeset.

Jeg bruker allerede oljen fra MayBeauty, men jeg vil også ha en hårmaske som er beregnet på skadet og bleket hår. Har du noen tips så blir jeg veldig glad. Hvis ikke så har jeg et produkt jeg ønsker å teste ut og se om fungerer. Jeg må bare få penger først. Det er jo alltid like gøy å vente på penger når man er blakk.

Så ja, jeg har bleket håret i dag og venter nå på å få kjøpt meg hårmaske. Utenom det har det vært en veldig rolig dag. Jeg har slappet av med en ansiktsmaske. For hva er vel bedre etter en dusj enn å slappe av med en fuktighetsgivende ansiktsmaske. Dere vet hvilken min favoritt er. Hvis ikke, finner du den på bloggen. Jeg føler meg alltid så fresh og huden blir silkemyk. Så deilig og avslappende. Og etter det har dagen min bare vært rolig, foran tven.

Nå blir det å komme seg i seng og få seg litt søvn. I morgen er en ny dag og da tenker jeg å bake litt. Da er det greit med litt ekstra energi.

Følg bloggen på facebook HER

Youtubevideo

Ny youtubevideo er nå lagt ut. Jeg var jo på en veldig fin tur her om dagen og nå kommer det en liten video fra den dagen. Denne er ikke så lang fordi jeg fikk ikke filmet så mye. Jeg vil ikke filme bare for å filme. Det må være noe å se på. Så derfor ble det ikke så mye fra denne turen, men dere får se hvordan det ser ut der lavoen står og litt sånn. Derfor håper jeg allikevel det er en fin video selvom den er veldig kort. Det blir bedre når det blir grønt ute og det er mer å filme. Synd jeg ikke fikk filmet det flotte dyret jeg møtte på denne dagen, men i det minste fikk dere se bilde. Og har dere ikke fått sett bildet så legger jeg det med under denne videoen.

Så vakker og det er en veldig flott opplevelse å møte på slike nydelige dyr.

Jeg håper hvertfall dere likte videoen. Gå gjerne inn på youtube og gi den en tommel opp. Det hadde gjort meg veldig glad. Også håper jeg dere gleder dere til neste video blir lagt ut om 1 uke.

Følg gjerne bloggen på facebook HER

 

Planteoppdatering

Den gode nyheten er at det har skjedd mye spennende med plantene mine siden forrige fredag. Den dårlige nyheten er at sukkerertplantene ikke ble en suksess. Det er allikevel mye spennende som skjer med de plantene jeg har her. Selvom det for det meste er tomat og agurkplanter så er det fortsatt spennende. Jeg syns hvertfall det og det er jo derfor jeg deler disse oppdateringene, fordi jeg syns det er moro. Når jeg lager disse innleggene så kan jeg gå tilbake og se på dem og se hvor mye jeg har lært og hvor mye plantene har vokst. Også er det gøy å dele alt dette med dere. Selvom det ikke alltid er like moro når man må kaste plantene så er selve opplevelsen av å se de vokse veldig gøy. Det gir meg mye glede i hverdagen å se dem trives. Så la oss se hvor langt dem har kommet nå.

Rød cherrytomat: 1. april pottet jeg om de små spirene. De kan ikke ha vært mer enn 5 cm høye. En måned senere kan dere se hvor mye den faktisk har vokst. neste siste bilde er den lille spiren. Da stod de andre plantene i 2 potter og ikke 4. De var like store som den lille spira har blitt nå. På bare 1 måned har de vokst så mye. Og som dere ser har det også kommet mange fine blomster på de store plantene. Dette er forhåpentligvis begynnelsen på et år med mange gode tomater. I såfall vil det bli første året jeg virkelig har fått til å få bra cherrytomatplanter. Forrige gang jeg prøvde så ble de nemlig ikke så bra.

Da jeg bodde i Modum hadde jeg et drivhuss. Der stor cherrytomatplantene i en hjemmesnekra hylle. De var kjempe små, hadde lit blader og så generelt ikke pene ut. Ikke ble det mye tomater ut av dem heller, men hvorfor fortelle om dem når jeg kan vise dere.

Som dere kan se så var dem ikke veldig fine. Først og fremst hadde dem alt for liten plass. De fikk derfor ikke nok næring til å vokse seg store. Og det dere ser av tomater var vel egentlig det eneste dem gav i løpet av hele året. Jeg syns hvertfall ikke dette var så mye å skryte av. Dette er også grunnen til at jeg ikke har hatt cherrytomatplanter før nå. Jeg tenkte at hvis dem er så stusselige så vil jeg ikke ha dem, men jeg er veldig glad for at jeg gav dem en sjanse til. Nå er jeg veldig fornøyd med plantene mine.

Gul cherrytomat: Ikke rart jeg er fornøyd med cherrytomatplantene mine når de har blitt så store og flotte. Ja, til og med en som har fått 2 tykke grener. Denne er jeg veldig spent på hvordan kommer til å bli når den har vokst seg ferdig. De har virkelig kommet seg etter å ha fått en ganske treg start. Med tykke, fine stammer og friske blader. Jeg er veldig glad for at jeg prøvde meg på cherrytomatplanter i år for det har vært så utrolig moro å se at dem vokser seg store og ikke bare er en max 15 cm liten busk/kvist. Disse har virkelig vist meg at med litt mer kunnskap så får man også bedre planter. For det var jo faktisk ikke så mye som skulle til. Litt bedre plass, litt sol i vinduskarmen og knust eggeskall så har jeg nydelige planter. I stedenfor en 10 cm høy kasse til 4 planter, inni et drivhus med masse skygge. Jeg vet bedre nå og det er det som er så fint med å holde på med planter. Man lærer noe nytt hele tiden. Viktigst av alt, man lærer å kjenne plantene bedre. Hva dem trenger, hva som fungerer osv. Så ja, det gjelder å ikke gi opp selvom første forsøket ikke gikk så bra. Man lærer så lenge man lever.

Pæretomat: Monsterplanten er litt verre å få tatt bilde av. Dette blir mye enklere når jeg får satt den ut, men frem til da blir det ikke så lett å se hvor fin denne planten faktisk er. Fordi det står så mange planter i vinduskarmen så blir det vanskelig å se hvem som er hvem, men jeg håper at bildene viser ca. hvor enorm denne planten faktisk har blitt. Den er så stor at det skal bli godt å få den ut snart. Jeg vil bare være helt sikker på at det ikke er for kaldt om nettene før jeg setter den ut eller DEM blir det jo. For ja, det er jo to kurver med disse plantene. Som dere ser så begynner de små plantene å komme seg også. Det hjalp å få dem ut fra den hvite kurven, med de store plantene og ned i den svarte. De vil jo så klart få enda mer jord, men da må jeg få kjøpt det inn først. Både tomatplantene og agurkplantene trenger mer jord. Dem trives allikevel selvom dem ikke har nok jord, men det er fordi dem ikke har blitt så store ennå. Den jeg hadde før delte en pallekarm med en agurkplante og det var røtter over hele overflaten. Ikke bare små røtter, men også noen ganske tykke. Så det blir veldig spennende å se hvordan det blir med denne. Blir det for ille så får jeg bare bygge opp litt og fylle på mer jord, men jeg tror det skal gå ganske greit.

Miniagurk: Som dere ser så har jeg enda en monsterplante. Helt ærlig vet jeg ikke hvordan jeg skal temme dette beistet fordi det vokser overalt og det finnes ikke noe system i det. Og for det andre er ikke jeg så høy at jeg rekker opp til toppen av planten. Derfor blir dette siste gang jeg har agurkplante inne. Når den står ute så kan man i det minste flette den inn i en slags støtte, men det er jo ikke plass til å sette det i vinduskarmen. Så da vokser den overalt, men det er fortsatt gøy å ha. Jeg må bare finne ut hva jeg skal gjøre for at den ikke skal ta over hele kjøkkenvinduet. I det minste gir det mye farger og ikke minst glede av denne store planten. Også ser det jo ut som den trives utrolig godt i vinduet. Så får vi se om det blir noen agurker ut av dette eller om det bare kommer blomster. For selvom hun-blomstene har kommet så betyr ikke det at alle disse vil bli modne agurker.

Mandarin: Etter å ha blitt pottet om så har det ikke skjedd så mye her, men nå ser dere at den begynner å vokse litt igjen. Små blader er i ferd med å komme ut. Forhåpentligvis vil den bli stor og fin som resten av plantene, men det tar nok mye lengre tid enn med tomat og agurkplanter. Uansett så gleder jeg meg veldig til å se dem vokse og forhåpentligvis trives like mye som den har gjort til nå. Også blir det nok mer spennende fra denne planten fremover.

Jeg skulle så klart ønske at jeg hadde andre type planter også, men det kommer flere anledninger. Akkurat nå er jeg fornøyd med de plantene jeg har. Forhåpentligvis vil det bli masse godt fra dem i løpet av sommeren.

Følg bloggen på facebook HER