Oppskrift: havrerundstykker i langpanne

Jeg gikk igjennom innlegg som jeg har skrivd, men ikke postet. For noen ganger skriver jeg innlegg også blir jeg ikke ferdig. Dette var vist en av dem og det var jo veldig kjedelig at jeg ikke har fått postet dette før. Disse rundstykkene er jo så utrolig gode. Noen ganger skjer dette og jeg har ikke vært så flink til å sjekke upubliserte innlegg i det siste, men da kommer det vist 2 oppskrifter denne uken allikevel. Og her er første oppskrift. En oppskrift på utrolig gode havrerundstykker i langpanne.

Du trenger:

1ss sukker

7dl vann

1pk gjær

50g smør

1ts salt

600g havremel

500g hvetemel

Slik gjør du:

Ha lunkent vann (ca. 40°c) og sukker i en bolle. La sukkeret løses opp i vannet.

Tilsett gjær og la det stå i noen sekunder. Gjæren skal være helt våt (jeg bruker alltid tørrgjær).

Ha i alt det andre og bland det godt sammen.

Legg deigen til heving i 30 minutter.

Del deigen i 24 deler, rull dem og legg de i en liten langpanne med bakepapir.

Pensle med egg og strø på havre.

Sett den til etterheving i 30 minutter.

Stekes på 225°c i 15 minutter.

Avkjøl og nyt.

Noe som frister?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Strålende morgen

Å starte dagen ute i hagen er noe av det beste som finnes, men det er kanskje ikke det smarteste om man har lyst til å få ting gjort. For når man først har lagt seg ned i solen så er det vanskelig å komme seg inn igjen. Hvorfor skulle man ønske å gå inn i leilighetene og jobbe når man kan ligge i varmen og bare slappe av? Dessverre må alle gode ting slutte. Jeg har en del andre ting jeg faktisk må gjøre, selvom jeg gjerne skulle ligget mye lengre i solen. Hver gang sommeren kommer for fult så blir jeg “lat” og bruker gjerne hele dagen ute. Jeg kunne sikkert gått meg en lang tur eller gjort noe annet som faktisk hadde hjulpet på bloggen, men i stede la jeg meg i solen, på teppet i hagen og hørte på disneymusikk.

Vel, det var jo ikke helt bortkastet. Jeg sitter jo her og forteller dere om en flott start på dagen. Og ikke bare var det en en fin dag i solen. Når jeg satt på teppet og så på fuglene spise fra fuglematen som henger i treet, kom en av fuglene flygende mot meg. Den var så nærme og det var virkelig en fin opplevelse. Den fløy forbi meg, sikkert bare 15 cm fra hodet mitt. Det var en skikkelig gøy opplevelse og gjorde meg veldig glad. Faktisk tror jeg ikke noe sånt har skjedd meg før, ikke så nærme som den fløy. Jeg har jo så klart hatt småfugler som har blitt matet rett ved meg, men dette var nytt. Så da ble det en liten historie å fortelle allikevel. Man har det aldri kjedelig når man er ute i hagen eller naturen. Det er alltid noe gøy, spennende eller overraskende å oppleve og fortelle til dere.

Nå har jeg som sagt litt jobb å gjøre. Jeg kan likså godt bare begynne for det blir jo ikke gjort ellers. Det er blant annet noe oppvask som må tas før jeg i det hele tatt kan tenke på å bake. Når det er gjort så kommer jeg nok til å ta en pause og se på tv eller noe, men da har jeg hvertfall startet på oppgavene her i huset. Og som jeg sa er det jobb som må gjøres. Det innebærer planlegging fremover. Bl.a hvilke ting jeg skal bake denne uken. Jeg må bare beklage at det ikke har blitt så mange oppskrifter i det siste. Planen er jo å ha 2 oppskrifter ute hver uke, men det har kun kommet 1 og det gjør det også denne uken. Så jeg skal jobbe ekstra hardt nå for å komme tilbake med 2 oppskrifter i uken. Om det blir noe spennende middager så kommer det i tillegg. Da vet dere hvertfall at jeg jobber med saken. Jeg vet jo at dere liker oppskriftene aller best og det er jo det jeg nå skal prøve å få mer fokus på.

I dag blir derfor mye planlegging og forhåpentligvis alt av oppvask. Det er hvertfall planene for resten av dagen. Kroppen min er litt støl fra gårsdagens gåtur, men den fungerer ganske greit. Jeg gikk jo ikke en veldig lang tur så da har jeg mye energi til overs til andre ting. Noe som er veldig bra når jeg har mye å gjøre. Så da er det vel bare å sette i gang med oppvasken da, før jobben kaller. Kanskje jeg bare jobber når ryggen min trenger en pause fra oppvasken. Da får jeg hvertfall brukt tiden veldig godt. Og med den fantastiske starten på dagen så skal nok denne dagen gå kjempe bra.

Har dere vært ute i solen i dag? Eller kanskje dere har planer om det senere på dagen.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Nye former til baking

I begynnelsen av mai handlet jeg noe på wish som jeg skal bruke til baking. Det er noe jeg har ventet spent på og endelig har de kommet. Jeg har kjøpt mer fra dette settet, men det har ikke kommet ennå. Nå har det hvertfall åpnet opp mange nye muligheter når det kommer til baking. Og jeg kan nesten ikke vente med å prøve de ut. Så her er det jeg har kjøpt (og som har kommet).

Når jeg så disse silikonformene så viste jeg at jeg måtte ha dem. Disse fargene er jo bare helt rå. Og det at jeg får kjøpt former som matcher er jo kjempe tøft. Hadde jeg hatt råd så ville jeg kjøpt alt med en gang, men penger vokser ikke akkurat på trær. Så da har det blitt litt og litt. Jeg er ennå ikke ferdig med å kjøpe dette settet, men man kommer langt bare ved hjelp av disse jeg har fått nå. Ja, nå skal det bakes mye godt fremover. Med både en liten brødform og en form til baguetter så er mulighetene mange.

Når det kommer til kjøkkenutstyr så liker at det er farger. Det er vel egentlig eneste stedet jeg har noe særlig farger. Jeg vet ikke hvorfor, men det er morsommere å bake med masse farger. Så når jeg først fant disse neonformene på wish så ble jeg bare helt forelsket. De har jo den kuleste grønnfargen og det rosa passer så godt sammen med det grønne.

Så nå har jeg den veldig etterlengtede brødformen. Nå kan jeg endelig lage brød som kan bli høye og luftige i stedenfor lange og lave. Det er noe jeg virkelig gleder meg til. Når jeg begynner med bakingen igjen vet jeg ikke, men det blir nok ikke så alt for lenge til. Jeg har jo så mange planer for begge formene så frysern kommer nok til å bli fylt opp ganske fort. Så det er bare til å glede seg til nye oppskrifter på masse god gjærbakst.

Hva syns du om silikonformene? (Jeg vet de ikke er alle sin smak)

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Overraskende bra bilder

Det er alltid så varmt i stua om sommeren. Så det jeg liker å gjøre da er å gå meg en liten kveldstur. Jeg kom nettopp hjem fra en slik tur og det var veldig koselig. Myggen er like glad i meg som alltid, men i det minste fikk jeg tatt noen veldig fine bilder. For nå har det jo kommet så mange flotte blomster og generelt en veldig nydelig natur. Og hvem trenger vel å redigere bildene når det blir så vakkert som bildene ble i kveld?

Spesielt likte jeg de små, blå blomstene på de to siste bildene. Jeg elsker ikke bare blomstene, men hvor sjukt bra er ikke mobilkameraet mitt? Disse bildene ble jeg så utrolig fornøyd med. Det gjør meg så glad å ta bilder av blomster og særlig når det er så utrolig bra resultat.

Nå har jeg altså kommet meg hjem igjen etter en flott, liten kveldstur. Jeg kom faktisk akkurat tidsnok hjem til Jake Munro sin live stream. Ikke dårlig det når man ikke viste at han kom til å gå live i dag. Så nå skal jeg slappe av og se på Jake Munro. Egentlig burde jeg vel gått og lagt meg, men jeg er ikke litt trøtt engang og jeg syns det er så moro å se på Jake live streame. Så vi får se når jeg kommer meg i seng og hva som skjer i morgen.

Følg meg her:

Instagram Youtube Facebook(bloggen)

En gammel julestjerne

Det er litt morsomt å tenke på at de benkene jeg satt sammen med kjøkkenet og som egentlig skulle brukes til å lage mat og ha kjøkkenting på, nå blir brukt til planter istedenfor. Vel, det er noen kjøkkenting oppå benkene, men det er mest planter. Jeg syns jo det bare er koselig, men det er litt morsomt å tenke på. For grunnen til at jeg utvidet kjøkkenet var jo for å ha mer benkplass. Det gikk ikke helt som planen, men det viktigste er jo at det gjør meg glad å ha det sånn det er nå. Jeg elsker hvordan alle plantene står og at det faktisk er ganske ryddig på benken.

Som jeg har sagt tidligere så er det plantene som holder humøret mitt oppe. Uten dem så ville jeg ikke hatt det så bra som jeg har det nå. Klart jeg har naturen og alt det, men når jeg ikke orker å gå turer så er disse plantene rene terapi. Så her kan jeg stå og kikke på alle de fine plantene og se hvor store de har blitt.

Noe som også er veldig gøy å se er når orkidéene får nye knopper. Så dem holder jeg alltid et øye med. Den i vinduet er ikke så fin lengre, men den kommer seg nok når det har fått lov til å stå i fred en stund. Jeg skal ikke si det for sikkert, men etter hva jeg har erfart så er ikke orkidéer så glade for å bli flyttet. Nå skal de hvertfall få lov til å stå i fred fordi nå er jeg veldig fornøyd. Så da får vi bare håpe at den også blir fornøyd.

Ja, sånn har det altså blitt i kjøkkenvinduet og på benken. Nå skal det få lov å stå sånn helt til tomat og agurkplantene takker for seg. Heldigvis er det fortsatt en stund til. Så nå nyter jeg synet av et fullstappet vindu og en pyntet benk.

Også må jeg bare vise frem denne. For dere som har fulgt med på bloggen, dere vet jo at jeg kjøpte en bitteliten julestjerne til jul i fjor. Den mistet til slutt alle bladene sine, men jeg ville allikevel gi den en sjanse og nå er den også pottet om. Bare se hvor nydelig en julestjerne kan bli om du tar vare på den. Denne nydelige planten begynte som en 5cm naken kvist i begynnelsen av januar. Helt utrolig hvor stor og flott den har blitt. Og større skal den bli. Det kommer jo allerede et nytt skudd som skal bli til et nydelig blad.

Flere som har tatt vare på gamle julestjerner?

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

Skogstur til Veståsen

Da var jeg kommet meg hjem fra en veldig kort, med fin tur. Jeg startet på badeplassen og planen var egentlig å bare filme litt rundt der, men så fikk jeg lyst til å gå ned til Veståsen skole. Det er en kort, men veldig fin tur. Også fikk jeg en ny idé for hvor jeg kan gå neste gang. For der borte er det mange stier inn i skolen. Der har jeg aldri gått før så det hadde vært gøy å få sjekket ut, men akkurat nå var ikke kroppen klar for en veldig lang tur. I det minste fikk jeg en gåtur i solen og det var helt fantastisk. Og selvfølgelig ble det noen bilder på turen.

Det var alt for denne gang, men jeg kommer jo med en video til fredag fra denne flotte turen. For det ble utrolig mange flotte klipp denne gangen. Vel, jeg håper hvertfall det.

Nå sitter jeg ute og slapper av i stolen. Av og til er det greit å bare ta det helt med ro. Hvertfall etter en tur i solen. Så jeg har både vann, havrekjeks og boka mi. Her blir jeg nok sittende en god stund før det blir middag.

Jeg håper dere koser dere minst like mye som det jeg gjør i dag. Nyt solen og sommeren så lenge den varer. For den er over på et blunk.

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

Gåtur i dag?

Da var det en ny dag og jeg har allerede startet den med å henge opp en klesvask og sette på en ny. Jeg har også bevegd meg ut i varmen og her har jeg tenkt til å bli en god stund. Siden gårsdagen var så utrolig avslappende og koselig så tenkte jeg det kunne være fint å bare slappe av i solen i dag også. Bare legge alle bekymringene bort for en liten stund og nyte varmen, mens den ennå er her. For plutselig er den borte igjen. Da vil ikke jeg sitte der og tenke på alle dagene jeg ikke var ute. Man kan jo nyte varmen selvom man ikke går tur. Vel, jeg har egentlig lyst til det også, men jeg er ikke helt sikker på om jeg skal eller ikke. Akkurat nå var det nok å bare legge ut teppe på gresset og legge seg ned med en bok.

Og med denne boka, det fine været og en lang dag foran meg så skal jeg kose meg som bare det. Det kan jo bli litt kjedelig å bare ligge her. Dessuten er det litt vondt for ryggen min. Så jeg tror faktisk jeg skal ta en liten tur i skogen allikevel. Da får jeg jo noe mer ut av dagen og jeg kan nyte det fine været selvom jeg er i skogen. Ja, så da blir det en skogstur i dag. Kanskje en tur som ikke er så lang og krevende som sist. Så i dag tar jeg en kosetur i skogen. Kanskje jeg kan filme naturens detaljer og lage en youtubevideo av det denne gangen i stedenfor å gå så veldig langt. For man kan jo finne mye fint i naturen som er verdt å se på.

Også tenker jeg sånn at hvis jeg ikke bruker alt for mye energi på å gå en lang tur, men heller nyter utsikten så kan jeg ha energi til andre ting. Det viktigste er jo å komme seg ut og nyte solen. Så ja, da blir det en skogstur i dag da. Så får vi se hva jeg finner i skogen som er verdt å filme og vise dere.

Men først må jeg spise frokost!

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

Solnedgang og majestetisk fugl

Jeg står ute og ser på utsikten eller rettere sagt himmelen. Plutselig ser jeg en diger fugl på himmelen. Sikkert en hauk eller noe sånt. Som om solnedgangen ikke var vakker nok så får jeg også denne majestetiske fuglen. Helt fantastisk! Det er en av tingene som gjør at jeg elsker å bo her. Man vet liksom ikke hva man får se før det plutselig er der. Heldigvis for meg så hadde jeg med mobilen min ut og fikk tatt noen bilder av denne svarte flekken som fløy over den fargerike himmelen. Bare se her.

Ja, det ble ikke akkurat proffe bilder. Det ville jo vært litt annerledes i jeg hadde hatt med kameraet ut, men jeg viste jo ikke at det skulle komme en hauk (eller hva det nå er) over huet mitt i kveld. Den fikk hvertfall en helt nydelig bakgrunn da. Wow! Er det rart jeg er så utrolig glad for alle de små øyeblikkene i livet? De er jo helt magiske. Bare det å stå ute og nyte en solnedgang er jo helt magisk i seg, men så kommer denne i tillegg. Nei, dette er virkelig vært en flott dag. Først satt jeg ute i solen og nå dette. For en fantastisk start på sommeren. Håper virkelig det fortsetter slik for da blir det mange koselige stunder. Og siden jeg ble så utrolig glad av å stå ute og se på solnedgangen legger jeg ved flere bilder (uten fuglen).

Om jeg får med meg at det er solnedgang så kikker jeg alltid ut av vinduet og nyter synet av de vakre fargene, men noen ganger man jeg bare gå ut og nyte den litt ekstra. Flere enn meg som er sånn? Jeg blir hvertfall veldig glad av å se alle de flotte fargene på himmelen.

Og det var altså min kveld. Det skjer ikke så mer i kveld annet enn tv. Samboeren min er hos broren sin og ser på fotball i kveld, så da er det veldig stille her. Nå hadde det sikkert vært lurt å bruke tiden til å bake, men det er så varmt her inne. Det var derfor jeg trengte litt luft. Så kanskje jeg tar det i morgen. Vi får se hva det blir til. Noe må jeg hvertfall finne på fordi nå begynner det å bli kjedelig her.

Håper alle har en fin helg. Noen som har hatt planer for helgen?

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

Et snev av håp

Som dere vet så gikk det jo ikke så bra med pæretomatplantene som ble satt ut tidligere i mai. Så nå har jeg klipt vekk mye av bladene på den store og satt den inn i stua. Der den står nå vil den få morgensolen og kveldssolen. Jeg håper det hjelper og gir den nok pleie til å vokse igjen. Den ser veldig stakkarslig ut for øyeblikket, men verken stammen eller de øverste bladene er bløte og ødelagt så jeg krysser fingrene for at dette går bra. Og hvis det skulle gå bra så vil det jo bli litt av et før og etterbilde senere i sommer. Sånn ser den hvertfall ut nå.

Noen av bladene ser jo ikke bra ut, men etter å ha sett nøyere etter så må jeg si at det er et håp ennå. Som regel tar jeg veldig godt vare på plantene mine, men disse ble satt ut alt for tidlig. Og som jeg har fått forklart nå så burde de få god tid til å vende seg til å stå ute. Det eneste som er problemet med akkurat det er at den kurven er så tung og derfor veldig kjedelig å måtte løfte ut og inn i flere dager, men jeg skal absolutt passe på at de ikke får et slikt sjokk igjen. Jeg har jo denne plastbagen jeg kan bruke til å ha over på kvelden/natten hvertfall. Så det er jo en veldig smart løsning om man ikke orker å bære det inn og ut. Vel, jeg håper hvertfall det. Et annet smart tips er å ikke sette det ut når det er kaldt og ta dem inn med en gang om de begynner å vise tegn på kuldeskade. Noe jeg ikke gjorde fordi jeg håpet på varmere vær. Det ble det ikke. I stedenfor ble det surt og regn. Så det var jo litt uheldig.

Nå er det bare å krysse fingrene og håpe at det blir bra igjen. Det er lov å håpe. Jeg gjør hvertfall alt jeg kan for å redde disse stakkars plantene mine.

Grunnen til at dette skjedde var fordi jeg hadde vanlige tomatplanter (store tomater) som jeg hadde sådd fra frø inne. De satt jeg rett ut, uten å vende dem til noe som helst. Jeg satt dem ut når det var generelt mye varmere, men de trengte ikke noe tid til å vende seg til noe som helst. Dette var så klart en helt annen type plante. Den pæretomatplanten jeg hadde for noen år tilbake ble jo satt i drivhus. Så derfor var det umulig for meg å vite at de trengte å vende seg til å stå ute. Og uansett så tror jeg at jeg kommer til å ha dem i en plastbagen til neste år sånn at dette ikke skjer igjen.

Ja, det var en liten storytime. Og jeg blir så klart veldig glad for tips og råd fra dere, med mindre jeg sier at jeg ikke trenger det. Når det kommer til planter er det jo alltid kjekt med gode råd som fungerer. Det er mye jeg ikke kan, men jeg må jo si at jeg også har lært ganske mye av meg selv. Også er jeg veldig å ha moren min som kan komme med råd om jeg lurer på noe.

Men ja, råd tas i mot så klart. Det er bare litt vanskelig å gjøre noe med dette når skaden allerede har skjedd. Så da får vi heller gjøre det beste ut av det og håpe vi kan redde de stakkars plantene som virkelig har fått en hard start på sommeren. Dere skulle bare ha sett alt jeg måtte klippe bort. Huff, jeg får helt vondt av disse plantene, men det som ikke dreper deg gjør deg sterkere. Vi får håpe det gjelder plantene også.

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube

Heklet en blekksprut

Ja, overskriften sier vel seg selv. Nå er jeg endelig ferdig med det første hekleprosjektet. Det har vært veldig gøy og jeg liker virkelig denne hobbyen. Først og fremst fordi det er mye enklere enn jeg trodde og det er også mye enklere enn å strikke. Jeg har prøvd å strikke før, men det ble bare skjerf og det ble veldig kjedelig. Pluss at det er grenser for hvor mange skjerf man trenger eller kan gi bort i gave. Så jeg er veldig glad for at jeg begynte å hekle og at det var enkelt å komme inn i.

Og her er den altså. Det ferdige resultatet. Den er absolutt ikke perfekt, men det er mitt første forsøk. Jeg hadde aldri trodd at det kom til å bli perfekt, men jeg er allikevel fornøyd. Den er supersøt, solid og morsom. Et veldig morsomt prosjekt å holde på med, men jeg er glad for at jeg er ferdig. Nå kommer jeg til å ta en liten pause og bruke energien min til noe annet. For jeg kjenner at jeg får ekstremt vondt i hendene og skuldrene når jeg gjør dette.

Nå har jeg hvertfall prøvd ut en ny hobby og faktisk funnet noe nytt jeg kan gjøre fremover. Det er jo uendelig med muligheter for hva jeg kan lage. Så dette blir nok en hobby jeg enten kan sitte inne med på en regnværsdag eller ute i solstolen jeg ennå ikke har fått pakket ut. Ja, mulighetene er mange.

Hekler du? I såfall hva?

Følg meg her:

Facebook Instagram Youtube