2 julaften og kalkun

Julaften ble feiret hos bruttern og familien. Som regel har vi feiret hos mamma, men i år ble det altså litt annerledes. Og annerledes kan være bra! Jeg syns det ble en veldig fin feiring. Og i mine øyne øyne har det ingenting med stedet å gjøre, men menneskene man deler tiden sin med.

Så vi reiste oppover og der ble det god mat og godt humør. Selvom julestemninga ikke var hos meg så hadde jeg en utrolig fin julaften med familien. Det eneste som manglet var samboeren min, men han orket jo ikke bli med.

Våres julaften består av ribbe, medisterkaker og julepølser. Årets ribbe var helt fantastisk. Det var som om den smeltet på tunga. Må være den beste ribba jeg har smakt. Jeg er jo veldig glad i julemat og ble ekstra glad da jeg fikk med meg mat hjem til samboeren min dagen etter. Det satt også han pris på.

Jeg viste frem hva vi/jeg hadde fått til jul også pakket vi opp de siste gavene som lå under treet og ventet. Av meg fikk han en cola genser, julebokser og en ulvefigur. Så var det min tur til å åpne fra han. Der lå samleboksen av the big bang theory. Jeg ble så glad! Jeg har ikke ord engang. Det var helt rått. Jeg hadde hatt en misstanke om at det var det, men tenkte at han umulig kunne ha kjøpt den. Jeg må si at han er utrolig flink til å kjøpe gaver og huske hva jeg sier at jeg ønsker meg.

Dette må være den beste gaven jeg har fått noensinne. Det sier ganske mye for jeg har fått så mye fint. Jeg trodde aldri i livet at jeg kom til å eie denne samleboksen for å være helt ærlig.

Så det ble ikke bare 1, men 2 julaften på meg. Resten av romjula skal vi bare slappe av og ta det helt rolig. Han er fortsatt syk og jeg har ikke sovet noe særlig og er ganske utslitt, men fint skal vi få det uansett.

I dag har jeg stekt kalkun som har ligget et par dager i kjøleskapet. Og i stedenfor å lage 2 middager så ble det kalkun og waldorfsalat i dag. Det er mer enn nok kalkun til å ha til middag på nyttårsaften også så det skal bli koselig.

Vis du lurer på hva jeg fikk i julegaver så følge med. Innlegg kommer en av de nærmeste dagene.

Ikke i form

Etter å ha vært i Oslo så var jeg helt utslitt og det er jeg ennå. Det føles ikke ut som at jeg klarer å sove nok, men jeg har sovet bort nesten hele helgen. Kroppen min har verket og hodet mitt har vært så slitent at jeg ikke har orket noe. Vis samboeren min ikke får med seg hva jeg sier så blir jeg sliten av å måtte gjenta det. Helt ærlig aner jeg ikke hva som skjer, men det er ganske utmattende å ha det sånn. Jeg skulle ønske jeg slapp dette. Særlig nå som samboeren min er dårlig så vil ikke jeg være ekstra dårlig oppi dette, men det ble jeg altså. Jeg vil sove hele tiden og jeg er svimmel. Det må være psyken som er helt på tur for jeg får i meg nok mat og drikke.

Å bli hentet av mamma i dag for å etterlate han hjemme alene må være det kjipeste som har skjedd denne julen. En ting er å være syk, men å feire julaften alene… det gjør så vondt å vite at han er helt alene. Ingen burde være alene på julaften. Så som et plaster på såret så skal vi kose oss ekstra mye 25. Desember. Da skal vi ha en liten julaften oss to sammen. Det blir pakker og god mat. Og endelig er vi sammen igjen. Det blir veldig koselig.

Nå har jeg egentlig bare ligget i senga hjemme hos mamma. Det eneste jeg vil er å sove, men jeg får det ikke til. Jeg håper jeg snart faller i søvn for jeg orker ingenting. All bevegelse sliter meg ut. Søvn! Jeg trenger virkelig søvn. Også får man bare krysse fingrene og håpe at man er bedre i morgen. For vis jeg ikke blir bedre til i morgen så blir dette en ganske tung julaften og det hadde vært utrolig kjedelig. Blir spennende å se hvordan formen er i morgen. Får vel bare håpe på det beste.

Nå har jeg lyst til å sove…

Oslotur, julegaver og kroppen

Etter 4 uker så har ikke samboeren min blitt noe bedre. Han har vært enda en gang hos legen og venter på svar fra et annet sykehus for en undersøkelse. Derfor har det ikke vært lett å komme seg ut og fått handlet de siste julegavene. Det var faktisk en stund jeg trodde jeg aldri kom til å bli ferdig.

Heldigvis fikk jeg god hjelp fra en kompis til å bli ferdig med det problemet. Jeg satt meg på bussen til Oslo alene og møtte han på Espresso House. Å finne julegaver var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, men jaggu fikk jeg krysset av resten på lista. En STOR takk til kompisen min som meldte seg frivillig til å være med på en 3t lang handletur. Hadde det ikke vært for han så hadde ikke jeg blitt ferdig!

Jeg klarer å finne frem til riktig buss og setter meg ned. En melding tikker inn fra Pappa som ønsker oss god jul og har satt over julegavepenger. Siden jeg ikke orket å ta en tur til for å handle igjen så ble det shopping på nettet når jeg hadde kommet hjem. I tillegg til alt dette så kom pakka fra sparkjøp. Jeg er så glad for at den kom før julaften for oppi der var det mykeste settet med bukse og genser.

Når alt dette var gjort så var det ikke så mye igjen av meg. Hele kroppen begynte å verke og jeg prøvde så godt jeg kunne å slappe av. Det endte med at jeg måtte legge meg i senga, men søvn måtte jeg vente lenge på.

I dag våknet jeg kl.06:00 og det føltes ut som noen hadde stått å slått på beina mine. Bak knærne føltes det ut som jeg haddd hovnet opp. Det var nesten umulig å gå på beina. Definnetivt en rolig dag i dag.

Jeg lurer bare på om jeg kommer til å bli ferdig med å pakke gavene før jeg blir hentet av mamma på lille julaften. Blir spennende å se.

2019

Dette året startet med et brak. Allerede i februar fikk jeg vite at han jeg bodde med hadde flydd med ei annen og valgte henne fremfor meg. Det begynte med en stor sorg, men kun fordi jeg aldri kom til å se hunden igjen. Jeg klarte ikke spise og brakk meg når jeg prøvde. Jeg gikk ned 20 kg på 2 måneder. Det var så mange tanker og følelser inni meg på den tiden som rev meg opp fra innsiden. Mange tårer ble felt og jeg falt tilbake på selvskading. Livet føltes alt for tungt for meg og det var da jeg skjønte at jeg trengte hjelp.

Det var jo ikke bare ille. Etterhvert lastet jeg ned tinder og fikk møtt flere snille mennesker. Jeg trodde aldri jeg kom til å møte kjærlighet på en slik side, men etter mange forsøk så fant jeg til slutt den rette. Det tok noen måneder, men jeg føler meg ganske heldig. Mange venter i flere år før dem finner kjærlighet som varer.

Jeg flyttet og startet et helt nytt kapittel i livet mitt. Dette har gitt meg mye glede og jeg er endelig lykkelig. Han hjelper meg når jeg er har dårlige dager. Det er ingen jeg føler meg så trygg og glad med som samboeren min. Han har snudd min verden trill rundt og litt til. Jeg kan ennå ikke tro at jeg er så heldig som har en slik fantastisk samboer som han, men kanskje det ikke er meningen. Kanskje det å føle lykke betyr at man ikke helt tror at det er sant.

I tillegg det sorg og lykke har 2019 gitt meg mange gode minner. Jeg har vært så heldig å fått gjort ganske mye nytt i år. Jeg har overgått min frykt for tømmerenna på tusenfryd. Jeg har turt å ta toget og bussen alene og møte nye mennesker på egenhånd. Jeg har klart å gå inn til legen alene og mye mer. Dette er små bagateller for de fleste, men for meg var det en krig jeg måtte kjempe.

Jeg har reist og sett mye mer av Norge og hatt flotte mennesker med på eventyrene. Jeg har sett på show og konsert, vært på tusenfryd, kino og sverigeturer. Dette året har vært fylt med så mye spennende og jeg gleder meg til 2020 og alle eventyrene som ligger å venter der. Jeg vet det kommer til å bli fantastisk! Jeg føler det på meg og magefølelsen min har ikke tatt feil enda.

For selvom ting ikke gikk helt sånn jeg håpet på da året startet, så har det blitt bedre enn jeg kunne forestilt meg. Jeg har fått nye venner og en helt ny start. Jeg kunne ikke bedt om et bedre år. Alt skjer av en grunn og denne gangen er jeg glad det gikk som det gikk. Jeg føler meg som en helt annen person og jeg er endelig klar for alt som ligger foran meg. Både psykolog, NAV og et helt nytt og annerledes liv.

2019

Beste: true love, Michael

Verste: måtte forlate hunden og vite at jeg aldri får sett han igjen.

Flaueste: nesten svime av i Oslo og se at folk glor rart på meg. For meg har angsten vært det pineligste i livet. Jeg føler meg så dum og patetisk når jeg ikke klarer å gå ute blant folk uten at det surrer i hodet og jeg har mest lyst til å skrike.

Lært: jeg har lært at vi har alle noe vi sliter med og det er ikke noe å være flau over, men noe man bør snakke om så andre forstår situasjonen og kanskje til og med kan hjelpe.

Savner: Oliver (hunden til xen)

For mye av: fast food og godteri

Hvordan har ditt år vært? Hva er det beste og det verste med 2019 for deg? Blir glad for å høre svar fra dere lesere.

Gruer meg til julaften…

Selvom kroppen ikke er så veldig samarbeidsvillig i dag så følte jeg at det var på tide å begynne på julebaksten. Det første som stod på lista var risboller. Jeg fant frem en grei oppskrift på nettet og håpet at det gikk greit. Som regel har jeg brukt oppskriften fra mamma, men etter flyttingen så har alt blitt snudd på hodet og jeg finner ingenting. Så da er det bare å søke seg rundt på nettet og samle oppskrifter da.

Resultatet på denne oppskriften syns jeg ble utrolig bra. Desverre hadde jeg glemt å skaffe muffinsformer så da ble det bare å lage klumper på et bakepapir. Det fungerer like bra. Det eneste som er et problem er når de skal spises.

Sånn ble resultatet. Endelig var de første julekakene i kakeboksen. Jeg er fornøyd og gubben er fornøyd så da er det vel greit da.

Denne gangen ble hvertfall risbollene mye bedre enn første gang jeg prøvde. Det endte med delfiafettet i bunnen av muffinsformen. Jeg var litt redd for å rote det til igjen, men denne gangen kjølte jeg delfiafettet godt ned før jeg blandet det med eggedosisen og det ble faktisk et overraskende bra resultat.

Nå står middagen for tur. I dag blir det lasagne og salat. Det er noe vi ikke har spist på en stund så det glrder jeg meg skikkelig til. Eller så går nå dagene fort som fy frem mot julaften og samboeren er fortsatt syk. Ser ut som jeg må dra hjem alene til jul. Dette var jo noe jeg gledet meg veldig til, men nå vet jeg ikke hva jeg skal si. Det blir ikke det samme uten samboeren. Særlig ikke når han ligger rett ut hjemme. Alene hjemme på julaften… det gjør vondt bare å tenke på det! Vi får se hva som skjer. Her prøver vi å ta en dag av gangen.

Tankene er der så klart uansett. Så jeg må si jeg gruer meg til julaften. Vis han ikke blir frisk er det jo ikke noe moro å måtte dra. Dette har vært en ganske tung og vanskelig jul. Uten julestemning og mange tanker. Det blir ikke det samme. Håper at når juletreet kommer inn så blir det litt lettere å få julestemning. Jeg har prøvd julesanger, pynte opp til jul, julefilmer og nå julekaker, men jeg kan ikke si at jeg har funnet den gleden med jul enda. Den vil vist ikke komme. Begynner å lure på om den kommer i det hele tatt.

Besøk og baking

I går skjedde det så mye forskjellig. Dagen startet med at jeg gikk ned til bussen fordi jeg skulle på et møte hos NAV. Der snakket vi om alt mulig som skal skje fremover og hva NAV evt. kan hjelpe meg med videre. Jobb, utdanning og økonomisk hjelp var ting som ble tatt opp. Jeg tror faktisk jeg kan like dette NAV kontoret. Tiden får vise.

Etter møtet fikk jeg sablet beina bort til butikken. Der kjøpte jeg litt tilbudsvarer og overrasket samboeren med sukkerfri sjokoladepudding siden han ikke skal spise sukker. Og så var det å finne riktig buss. Det var ikke så lett for jeg kjenner ikke til alle navnene som bussene bærer. Det endte med at jeg begynte å gå videre til neste vussplass og bussen kjørte forbi før jeg var fremme. Allikevel kom jeg meg på neste buss og vel hjem.

Etter å ha bestilt mat på meny så ble det å slappe av en stund før venninna mi dukket opp. Vi kjlrte i butikken og kjøpte kitt forskjellig så vi kunne bake litt. Planen min var å bake sukkerfri bounty, me jeg var så utslitt at jeg ikke fikk med meg halvparten. Det endte med at jeg heller hjalp henne med å lage Daim. Gøy ble det uansett. Godt smakte de også! De mangler sjokoladetrekk da, men sånn ser dem ut forløpig.

Det var jo hennes daim, men jeg fikk noen små biter så disse skal trejkes med sjokolade. Blir spennende å se hvordan de blir.

Maten fra Meny kom på døra på kvelden. Jeg fikk ryddet på plass alle varene og satt for det meste i stolen med vond kropp etter det.

Når venninna mi hadde dratt så var det rett i køys. Da var jeg så sliten at det tok ikke lang tid før jeg sovnet, tror jeg. I dag venter litt oppvask og så skal jeg egebtlig bare ta det helt med ro. Leiligheten er ganske ryddig nå og sånn skal jeg holde den.

julestemning på kjøkkenet

Etter baking og middag så blir det jo en del oppvask. Jeg hadde skylt alt, men så måtte det vaskes med såpe. Her i leiligheten er det ikke oppvaskmaskin så da må alt vaskes for hånd. Når jeg ikke har hatt ork til det så har det jo blitt en del oppvask i løpet av noen dager, men nå har jeg endelig blitt ferdig og fått det fint så nå skal alt vaskes og ryddes på plass med en gang.

Jeg har brukt hele dagen på å vaske opp, tørke og sette på plass oppvaska. I tillegg har jeg vasket benken og vasken. Så nå er det rent her. Så må man jo ha litt julepynt på kjøkkenet så det kom også på plass før ryggen sa takk for seg i dag. Jeg syns jeg har gjort en skikkelig bra innsats i dag og er fornøyd med resultatet.

Som dere ser på bildet over så er kroken på kjøkkenet pyntet ganske mye. Jeg har ikke fått på noe duker noe sted ennå, men de kommer så fort vi får kjøpt oss strykebrett.

Det neste som skal skje nå er å få orden i stua. Det er heldigvis ikke så mye så det klarer jeg i løpet av morgendagen. Når det er gjort så er det egentlig bare en ting som.gjenstår og det er å bake julekaker. Åja, så må vi jo ha et juletre! Det er jo egentlig det viktigste. Blir ikke jul uten juletre!

Men NÅ skal jeg slappe av frem til i morgen. Ryggen min verker og beina skjelver. Gubben ligger rett ut på sofaen med vaskebøtta ved siden av seg og spiller. Så her er det ikke bare 1, men 2 som ikke orker mer i dag. Jeg må jo si det var veldig deilig å gå ryddet og skuret hele kjøkkenet i dag selvom jeg kommer til å merke det ganske greit fremover. Alltid godt med det man er ferdig med.

Syk samboer og juletid

Det er advent, men her i huset har ikke desember startet så veldig bra. Samboeren har ligget rett ut siden forrige mandag og ikke orket noe som helst. Jeg håper virkelig han blir bedre snart for å ikke klare å holde maten nede i magen er ikke noe bra. Jeg har prøvd så godt jeg kan å lagr mat, rydde, vaske opp osv. I tillegg har vi prøvd å se litt filmer og kose oss litt selvom han er såpass dårlig. Han har vært hos legen og tatt blodprøver, men fortsatt ikke noe mer/annet svar. Det er jo kjedelig å være syk i jula og jeg håper han slipper å måtte være hjemme på julaften. Vi får bare vente og se. Han har hvertfall ikke blitt noe bedre.

Det som har vært veldig fint nå som han er syk og jeg ikke orker å bære poser med mat opp bakkene er at vi kan handle på nettet og få ting levert på døra. Meny har jo en flott løsning på deres hjemmeside. Dette er jo utrolig flott for dem som ikke har bil og ikke orker å gå i butikken. Folk som ikke har noen som kan hjelpe seg osv. Jeg syns denne løsningen er helt fantastisk. Genialt rett og slett!

Eller så har nå dagene gått til adventskalendere og konkuranser på facebook og instagram. Det er derfor ikke så veldig mye å skrive om for tiden. Ikke noe mer enn litt dårlig søvn, utmattelse og sykdom. Så jeg kommer ikke til å blogge så mye før jeg begynner med julebakst. Da har jeg store planer. Så får vi se hvor mye jeg rekker av det.