Hvordan ta hånd om dahliaknoller

Tidligere har jeg vist dere hvordan man overvintrer dahlia. Det innlegget kan dere se ved å trykke HER. Nå tenkte jeg å vise dere hva dere skal gjøre når dere skal hente frem og sette dem i jord igjen. For det er noen ting du må passe på. Så her kommer en liten guide.

I fjor kjøpte jeg meg 2 nydelige dahliaplanter. Jeg tenkte egentlig ikke så mye på om de kunne spares på til neste år, men så fikk jeg se Stina holde på med siden dahliaer om høsten og tenkte jeg skulle gjøre et forsøk. Noe som fungerte veldig bra. Derfor har jeg lyst til å dele tipsene videre med dere.

Det første du må gjøre er å hente posen/kassa med dahliaknollene. Denne metoden bruker man også o  man kjøper knoller i butikken.

Sjekk at dem ikke har noe mugg eller at dem har råtnet. Da kommer dem ikke til å spire. Det viktigste du kan gjøre når dem skal overvintre er å ha dem på et tørt og mørkt sted som er litt kjølig. Da slipper du å få noe  overraskelser når våren kommer. Papiret jeg har brukt har også passet på at det ikke har blitt noe fukt.

Så er det bare å finne frem potter til knollene. Dem trenger ikke være noe større enn at knollene passer akkurat. Vi skal uansett potte dem om eller grave dem ned i hagen senere.

Husk å se etter noen spirer. Om du finner noen, skal disse over jorda. Men pass på at røttene er under jorda.

For å forsikre deg om at det er jord helt inntil røttene kan du riste/dunke potta. Det er viktig å ha jord tett inntil røttene.

Når du er ferdig skal det se ca. sånn her ut. La litt av den gamle stilken være oppe fra jorda. Dette er veldig viktig. Spesielt om du har noen spirer på knollene.

Nå kan du sette dem på et varmt sted. Dem trenger ikke mye sol ennå, så lenge det er varmt. Vann minimalt i starten. Når dem begynner å spire kan du sette dem i vinduskarmen.

Snart kan du se at dem begynner å bli grønne, som på bildet over. Fortsett å gi dem litt vann, ikke mye. Ikke før dem har fått ca. 10-15cm høyde. Om du ønsker ekstra flotte dahliaer kan du begynne med gjødsel når dem har blitt 10-15cm.

Når dem har fått litt høyde (ca. 15cm) kan du begynne å sette dem ut. Finn et sted med masse skygge og la dem vende seg til å stå ute. Ikke la dem stå i sola første uka, for da blir dem svidd.

Når dem har stått en stund, kan du plante dem i potter eller bedd. Bare pass på at det er god temperatur ute og det ikke er noe frost i bakken. Vent gjerne til det er 7-10°c om natten om du skal plante dem i bakken.

Og så er det bare å vente på blomster og nyte de flotte dahliaene. Jeg håper dette var til hjelp for dere som ønsker å plante dahliaer i hagen.

For ennå flere tips og triks til hagen, følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Jeg skal bl.a vise dere hvordan man tar frø fra andre type blomster. Det kommer også mye mer spennende innhold i løpet av hele sommeren og høsten, om du liker planter og blomster. Anbefaler å sjekke ut storyen min på Instagram. Der legger jeg ut innhold daglig. Storyen er de små bildene øverst på Instagram.

Mine Rituals sommerfavoritter

Reklame | Fredrik & Louisa

I påskeegget mitt fikk jeg sommerprodukter fra Rituals. Og det har allerede blitt brukt en del. Så jeg måtte jo fylle på, slik at jeg er sikker på at jeg har igjennom hele sommeren. For disse produktene falt skikkelig i smak hos meg. Jeg har virkelig lett etter en solkrem som ikke er ekkel å ha på, som fungerer bra og som ikke lukter ekkelt. Og selvfølgelig har rituals klart det. Og dem har faktisk fått en del forskjellige produkter. Derfor samlet jeg alle produktene jeg selv kjøpte, i innlegget her. Trykk på linken under bildene der det står HER og så kommer du til produktet. Legger også ved hvor mye alt koster og hva jeg syns om produktene.

Denne håndkremen er perfekt. Perfekt konsistens. Ikke for rennene, men heller ikke av den harde typen. Midt i mellom. Den dufter herlig og etterlater hendene myke og med en fin glød. Etter at jeg prøvde Rituals sin håndkrem har jeg aldri brukt noe annet. Den varer også lenge fordi man ikke trenger å bruke så mye. Perfekt om man har litt tørr hud eller bare vil unne huden den lille ekstra pleien.

Pris: 149,-

Hand lotion HER

Jeg elsker duften til Rituals karma hair and body mist. Den har akkurat nok lukt og blir ikke for mye/lite. Man trenger ikke bruke mye av den heller, men det kommer jo selvfølgelig an på hva man foretrekker selv. Duften varer lenge og man kan lukte fantastisk igjennom dagen. Ellers er den perfekt å ha i veska om man skulle trenger det. Jeg kjøpte liten, men jeg legger ved link til den store.

Pris: 249,-

Hair and body mist 50ml HER

Jeg fikk spf 30 i påskeegget mitt og den har fungert veldig bra her hjemme, men jeg tenkte allikevel det kunne være greit med spf 50+ når jeg skal på ferie. Hvis man går en hel dag i solen kan det være greit å ha litt ekstra beskyttelse. Og at dem har en egen til ansiktet gjorde meg veldig glad. For kroppen og ansiktet trenger forskjellig pleie og beskyttelse. Derfor bruker jeg aldri body lotion i fjeset og burde heller ikke være nødt til å bruke vanlig solkrem der heller. Dette produktet har jeg brukt i flere dager allerede og det må jeg si dere. Huden min har aldri vært mer beskyttet i solen. Dette er et så sykt bra produkt. Løp og kjøp om du er like sensitiv i sola som meg. Jeg har ennå ikke blitt solbrent! Og jeg ble solbrent i fjeset etter 1 dag i sola. Nå har jeg solt meg flere ganger uten noe sårt eller rødt å se. Jeg elsker produktene fra Rituals! Sykt bra kvalitet!

Pris: 219,-

Face cream spf 50+ HER

Face cream spf 30 HER

Endelig en solkrem som er lett å påføre, ikke gir de hvite strekene og ikke er seig på kroppen. Dette er et veldig godt produkt som jeg er stolt av å anbefale på min blogg! Bra jobba Rituals! Igjen har jeg brukt spf 30 frem til nå og stekt meg i 24°c midt på dagen. Ikke blitt solbrent i det hele tatt. Den er veldig lett å påføre og har en behagelig spraytut som er genialt for oss som hater den sykt kalde følelsen av solkremen. I tillegg trenger man ikke veldig mye og den holder lenge. Jeg ble rett og slett forelsket i disse sommerproduktene. Nå gleder jeg meg til ferien starter. Tenk at jeg kan både holde meg beskyttet for sola, få farge, lukte godt og ikke føle at det er ubehagelig på kroppen. Før hatet jeg å smøre meg inn med solkrem, men nå kan jeg nesten ikke vente.

Pris: 239,-

Milky spray spf 50+ HER

milky spray spf 30 HER

I tillegg har jeg brukt bodylotion/Face cream fra samme merket for å kjøle ned og ta vare på huden min. Jeg ser at dem har fått inn nye produkter spesielt for sommeren. Men dette kan ikke jeg uttale meg noe om, da jeg ikke har prøvd dem selv. Nå er Rituals generelt veldig bra, så jeg tror jeg kan fortelle at det er bra uansett. Men jeg vil bare si at dette har jeg ikke testet ut selv og har ingen erfaringer/meninger om akkurat de. Begrenset hva lommeboka har råd til før sommeren også, men disse produktene over her var et must!

Ikke glem å følge bloggen min på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sommeren min er stappfull av mange flotte eventyr, som betyr reisetips og bildedryss til dere. Så jeg anbefaler dere å følge med om dere vil se noe av det. Ikke glem å sjekke storyen min på Instagram, der det meste innholdet mitt kommer.

Urtehagen & Pallekarmene

Urtehagen begynner virkelig å ta form nå. For nå har jeg også fått pottet om de siste urtene fra minidrivhusene. Det hadde endelig begynt å spire og blitt stort nok til at jeg fikk flyttet dem over til ei svart potte. I tillegg er det mye som skjer både i og rundt pallekarmene. Så la oss ta en titt på alt sammen. Siste dagen nå før jeg skal reise. Da blir planteoppdateringene fordelt utover hele juni. Og så får dere se hvor langt dem har kommet på en måned, når jeg er hjemme igjen.

Oregano: Nå begynner det å bli ganske grønst og fint nedi potta. Det er godt å se at den trives og kommer med nye skudd. Noe som er veldig bra, for jeg trenger all den oreganoen jeg kan få fra denne før jeg drar. Jeg skal nemlig lage noe til dama mi med noen av urtene.

Rosmarin: Se på dette! Her kommer det jaggu opp nye skudd. Dette har vi ventet på og endelig skjedde det. Det er jo veldig moro da. Nå er det bare å se frem til det å faktisk kunne få brukt det til noe når jeg kommer hjem igjen. Hvis ikke kaninene har spist opp alt sammen da. Dem er nemlig veldig glad i urtene.

Persille: Her må jeg rydde opp litt før jeg drar, ser jeg. Det blir fort kaos i persillepotta om man  ikke bruker av den hele tiden. Så jeg får vel bruke litt tid til å rydde godt til uka. Men denne har faktisk overlevd siden i fjor og ser ikke ut som at kommer til å gi seg med det første heller. Det er veldig gøy å se. Det betyr jo bare at den trives. Ingenting er bedre enn det.

Dill: Nå kommer det opp en del dill. Og godt er det. Dette er nemlig den andre urtehagen jeg skal bruke nå før jeg drar. Jeg er veldig spent på om det kommer til å bli noe godt. Hvis det gjør det, vil dere hvertfall få se en oppskrift her. Noe det har vært veldig lite av i det siste. Sånn har det desverre blitt, da jeg ikke har hatt noe glede av å lage noe eller i det hele tatt være hjemme. Jeg liker meg aller best i Sverige.

Basilikum: For en vakker urtepotte! Dette her er hvertfall moro å se. Den er helt tett i tett med blader. Jeg håper jeg orker/rekker å lage noe av dette før jeg drar. Veldig kjedelig om dette bare visnet og måtte klippes av. Jeg får sjekke om jeg finner noen enkle og gode oppskrifter på noe jeg kan lage.

Sitronmelisse: Nå begynner også denne å vokse. Jeg syns ikke det er lenge siden jeg satt og sådde frøene. Og nå har det faktisk komme flere blader. De er utrolig flotte da. Tenk om denne blir like stor og fin som basilikumen. Wow! Det hadde blitt litt av et syn.

Gressløk: Her er det ikke bare selve gressløken som har vokst opp, men også en blomst. Jeg syns de blomstene til gressløken er så vakre. Forhåpentligvis får jeg se den blomstre, før jeg drar. Vi får bare krysse fingrene og håpe det skjer. I såfall vil det komme bilde på Instagram story. Men altså her har det virkelig kommet seg. Jeg gleder meg ekstremt mye til å lage eggerøre til meg og dama mi når vi kommer tilbake. For da skal jeg begynne å plukke litt gressløk. Nam!

Rucola: Bladene begynner å ta form nå. Det blir veldig spennende å smake på hjemmedyrka rucola. Den har helt sikkert en annen smak enn de fra butikken. Som alt annet egentlig. Man kan ikke sammenligne det man får i butikken, med det man dyrker selv. Dette er jo skikkelig luksus!

Wasabi Rucola: litt tregere i denne potta, men absolutt på god vei til å bli noe av her. Det ser ut som dem har litt mer detaljer på bladene enn vanlig rucola har. Det kan hende det er fordi dem er mindre, men de ser mer spisse og taggete ut i fasongen. Det hadde jo bare vært stilig, men vi får vente og se når dem blir større, hvordan dem faktisk ser ut.

Vårløk: Jeg er litt usikker, men jeg tror dette er vårløk. Det kan også være et gresstrå. For det er såpass tynt ennå. Jeg syns bare den har vokst veldig fort. Tiden får vise om det er vårløk eller gress. Grunnen til at jeg ikke er sikkert er fordi fugler har spist frø igjen. Jeg kom ut en dag og det var nebbformede hull i pallekarmen, der jeg har sådd vårløk. Så her burde jeg vel egentlig sette opp nett og kanskje så noen få frø til. Jeg får se hva jeg rekker neste uke.

Markjordbær: Disse plantene har jo blitt sinnsykt flotte på så kort tid. Bare tenk dere de stakkars jordbærplantene fra i fjor. Det var jo en vits i forhold til hva jeg har fått til her. Disse er jeg veldig fornøyd med. Nå skal det sies at jeg har tatt ganske godt vare på dem og gitt dem ekstremt mye næring og kjærlighet. Så det kan jo være det som gjør at dem har blitt så vakre.

Jordbær Grandian: Noen som ikke er like store, er disse her. Men de ble også sådd mye senere. Jeg skal få potter dem om før jeg drar, for dem kan ikke stå i disse små pottene hele juni, men akkurat nå har jeg hatt fokus på å få pottet om litt andre planter. Noe jeg endelig har kommet i mål med nå. Så da er det kun blomster og disse jordbærplantene igjen.

Om du ikke vil gå glipp planteoppdateringer bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk storyen for masse spennende. Har du gått glipp av noe finner du det under høydepunkter på profilen min.

Planteoppdatering Del 2

I går fikk dere se tomat, agurk og melonplantene mine. I dag skal jeg vise dere chili, paprika og sukkererter. Det er ganske mange planter å gå igjennom i år, så vi får gjøre det sånn. Og i morgen skal dere få se hvordan det går med urtehagen og alt i pallekarmene. Så det er bare å følge med.

Chili

Carolina Reaper: Når jeg kom hjem fra forrige Sverigetur og hadde vært borte i 2 måneder, så ikke denne så veldig frisk ut. Det var ganske kjipt å måtte klippe bort flere av grenene, men nå har den virkelig kommet seg. Jeg håper vannehjelpa passer godt på når jeg er borte. Det ville jo vært veldig kjipt å komme hjem til halvdøde planter en gang til. Hvertfall når den nå har fått så mange nye skudd. Tenk så fin den kan bli i løpet av sommeren. Jeg krysser fingrene for at den bli tatt godt vare på!

Dragons Breath: Denne har virkelig blitt flott. Jeg pleier snu den med en gang den begynner å bøye seg mot vinduet. Derfor har jeg klart å holde den ganske rett og fin. Jeg kommer ikke over hvor utrolig flott den er ellers. Den har både klart å få masse blader og ikke blitt lang/tynn. Dette er virkelig en av de flotteste chiliplantene hittil. Og det fine er at den faktisk trives veldig godt her inne. Grunnen til at den ikke står ute med de andre er fordi det frøet jeg fikk var det eneste hun hadde og det var vanskelig å få tak i. Så jeg vil ikke at noe skal hende med denne planta.

Kayenne: Her kommer det mange nye blomster. Som betyr at vi snart får flere chilier fra disse plantene. Dem er ikke sånn veldig pene å se på for tiden. De drives ennå å kommer seg etter at vannehjelpa nesten tok livet av dem, for så å bli satt ut. Så dem trenger litt ekstra tid til å bli fine, men jeg er sikker på at det vil bli mye bedre fremover. Det ser hvertfall ut som det går riktig vei.

Basket Of Fire: Her er det mye som skjer. Masse blomster og mye chili allerede. Denne kommer til å bli veldig flott når den får masse chilier. Da vil den se ut som en bukett, men i stedenfor blomster så har den chilier. Ja, det er et syn jeg gleder meg masse til. Og den har jo begynt å bli enda større, så det vil bli litt av et syn når den får stått ute hele sommeren og kosa seg skikkelig.

Pinata: Litt vanskelig å se, men disse plantene har begynt å produsere masse chilier. Dette var vel egentlig en av de plantene som gjorde det best i fjor også. Siden chiliene er såpass små, blir det jo flere. Så jeg er veldig spent på å se utviklingen til disse 4 plantene i løpet av sommeren og hvor mye chili jeg får av dem i år. Men de har hvertfall startet veldig bra.

Sweet Banana: Litt pjuskete i utseendet, men jeg tror denne kan bli veldig flott etterhvert. Og den har jo allerede kommet godt i gang. Vi kan jo se knopper og noen skudd. Så jeg tror dette blir bra, bare den kan få litt tid på se. Da håper jeg også vi får sett mye mer av disse chiliene, for dem er egentlig veldig flotte.

Padron: Om noen virkelig har imponert i det siste, er det denne her. Vanskelig å tro at dette er den lille kvisten som nesten døde i vinter. Det så nøyaktig ut som Groot når Rocket tar en pinne oppi en potte. Og nå har den blitt så sykt stor, med masse nye grener og blomster. Og snart vil det være mange chilier på den. Utrolig hva grønne fingre kan få til.

Tobasco: Denne har ikke endre seg noe som helst. Så trengs det nok litt mer tid, før vi ser noen endringer. Kanskje junimåned vil være tiden den virkelig vokser seg stor. Så kommer jeg hjem til en stor og fin plante. Man vet aldri.

Habanero Limon: Denne planten syns jeg bare blir mindre for hver uke. Jeg håper det snur og at den virkelig viser at den trives her. Det er bare én ting å gjøre og det er å vente.

Habanero Orange: Rart hvordan to nesten helt like type planter kan være så forskjellige. For denne habaneroplanta har jo fått ekstremt mange nye blader og skudd. Jeg er imponert. Så liten som den er i høyde, men allikevel har de  kommet så langt. Det er jo noe å skryte av! Jeg håper den andre også blir sånn etterhvert.

Napalese Bell: Nye skudd! Og det er jo alltid gøy. Også blir det jo mye finere når planta blir tett og fin. Det som er ekstra fint med denne planta er at den ikke bare har fått nye skudd, men den har også litt høyde. Som gjør at disse nye grenene kan få bedre plass og gjøre at planta blir veldig flott. Så dette gleder jeg meg veldig mye til å se hvordan utvikler seg.

Paprika

Snackpaprika Hvit:Når vi først er inne på planter med nye skudd, så har denne planta en god del å vise frem. Her har det jo kommet skudd over hele stammen og ennå mer. Hvert eneste sted, der jeg har tatt av blader, har det nå kommet skudd. Så til dere som sier at bladene bør stå på og at det er viktig for plantene å ha alle bladene sine. Her får dere se resultatet av hvor viktig det er å fjerne blader. Nå får planta fokusere på å bli større og vakrere. DETTE er hvorfor jeg alltid tar bort masse blader på mine planter. For jeg vet at det hjelper masse. Dem ser kanskje ikke så fine ut akkurat der og da, men hvor flott blir ikke denne nå!? Så ja, det anbefales på det sterkeste å fjerne blader og gi planta muligheten til å fokusere på nye skudd, fremfor å gi næring til bladene. Selvfølgelig skal planta ha blader, men stammen trenger ikke blader. Så disse fjerner jeg alltid.

Snackpaprika Gul: Det er virkelig forskjell på disse 2. Jeg syns det er så festlig å se. For i fjor var jo disse stikk motsatt. Den minste planta har fått en liten Paprika og har begynt å lage flere skudd. Som betyr at den vokser seg større. Den største har mistet en del blader, men jeg ser at den begynner så smått å komme seg. Jeg tror vi kommer til å få se mange skudd på denne veldig snart. Kanskje vi får det med oss på neste oppdatering. Hvis ikke må vi vente til jeg kommer hjem igjen.

Paprika Gul: Her koser man seg i sola. Den strekker seg litt, men jeg ser ikke så veldig mye mer enn det. Nå er jo dette en ganske ung plante, men med tanke på at Habanero bl.a (som ble sådd i januar) har kommet ganske langt, så håper jeg også at denne vil gjøre det samme. Vi får se hva som skjer.

Snackpaprika Lilla: Selvom den er kort, har de  allerede begynt å få blomsterknopper på toppen. Fortsatt veldig spinkel og naken, men forhåpentligvis vil den vokse seg stor og fin i månedene fremover. Uansett har den kommet veldig langt allerede og den har potensiale til bli veldig fin.

Paprika Lilla: Litt rar i bladene og ikke noe blomsterknopper helt ennå, men det ser ut som det går veldig bra med den. Høyden er hvertfall der og det er viktig når det kommer til litt større paprikaplanter. Jeg er veldig spent på om vi får se noen paprikaer på denne planta i år da. Jeg vet hvertfall at dem får mer paprikaer 2-3 året, men det ville vært moro å sett en i år.

Brytsukkererter: Jeg må si jeg ble ganske irritert da fuglene begynte å spise opp de bittesmå spirene, men jeg klarte å redd 2 av 4. Ikke dårlig bare det. Derfor er jeg veldig glad for at jeg ikke bare sår 1-2 frø. For man vet virkleig ikke hva som kan skje. Men nå har jeg fått på nett og det ser ut som dem koser seg veldig. Her har dem jo masse plass å vokse på og nettet til å holde fast i når dem skal klatre. Jeg tror faktisk dette blir bra.

Sukkerert: På disse var det kun 1 av 4 spirer som ble spist. Så her kommer vokser det 3 flotte planter. Dem trives også veldig godt. Jeg har satt sukkerertene slik at dem ikke får alt for mye sol, men heller ikke for lite. Jeg håper dette blir bra. Foreløpig ser det veldig bra ut! Og det beste er jo at dem klarer å komme seg ut av nettet på egenhånd. Så når dem er store nok, titter dem frem og kan gjøre litt som dem vil. Så lenge dem holder seg fast i den blå nettingen, er jeg fornøyd. Hvis ikke dem gjør det så kan dem fort knekke når vinden er for sterk. Så det er egentlig det eneste jeg faktisk er litt bekymret for. Utenom det, går det veldig bra med dem.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppdateringer bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk ut storyen min for masse spennende og har du gått glipp av det, kan du se det under høydepunkter på profilen min.

 

Planteoppdatering Del 1

Nå kommer jeg til å dele planyeoppdateringene i 2 deler. Så kommer urtehagen og pallekarmene for seg selv. Med andre ord blir det en hel helg stappfull av planter og urter. Det vil også komme oppdatering på blomstene, men det tenkte jeg å ta når jeg har dratt til Sverige. Så har jeg litt innhold jeg kan poste da. Men nå skal dere hvertfall få se hvordan tomat, agurk og melonplantene har det. Og dere skal få noen nærbilder også. Tenkte det var på tide å virkelig vise dere mer av plantene. Så la oss ta en titt.

Tomatplantene

Bifftomat Gul: Nå kommer tomatene for fult. Jeg må si jeg er veldig spent på hvordan det går i forhold til tyngden på disse tomatene. Vil det gå bra eller må vi finne på en kreativ løsning her? Nå har det gått bra med vanlige tomater, men disse er jo enda større. Så jeg er veldig spent på hvordan  plantene løser dette. Jeg har hvertfall gitt dem god støtte. De begynner å få ganske grei tykkelse på stammen, men jeg vil tro at det kommer til å bli ennå mer styrke i plantene etterhvert som tomatene vokser. Jeg håper hvertfall det.

Golden Oźarowski: Plantene har begynt å få en del tomater og da tenkte jeg det kunne være greit å gi dem litt større potter. Jeg hadde uansett planer om å gi dem større potter, men jeg viste ikke helt når. Men når jeg fikk se at tomatene begynte å komme, så kunne det være greit med ekstra plass til røttene. Dem trenger jo en del næring fremover. Jeg har flere som trenger å pottes om, men jeg må ta litt nå og da, for det har vært veldig varmt ute. I tillegg har jeg mye problemer med ryggen min, så jeg kan ikke gjøre for mye på en gang.

Raspberry Vintage: Flere som var veldig glade for å få ekstra store potter. Og disse er også dype, så jeg har fått en del av stilken ned i jord. Dette er ikke noe problem, da tomatplanter lager røtter fra stammen som er under jorda. Sånn får man vekk den lange, bare stammen og gir tomatplanta muligheten til å bli enda flottere. Jeg skulle virkelig hatt flere av disse, men de fikk jeg med meg fra noen som skulle bli kvitt noe andre potter. Utenom det at dem har fått nye, større potter så har dem også fått masse tomater. Og disse tomatene er veldig søta da. Så morsom fasong de har. Som resten av planta. Måten dem vokser på er så merkelig. Det er vanskelig å se på bildene, men når dem har vokst oppover, begynner dem plutselig å vokse bortover. Så jeg har vært nødt til å sette ekstra støttepinner som holder dem oppe fra siden. Med tanke på hvordan dem ser ut nå, er jeg veldig spent på hvordan dem vil vokse videre.

Raspberry Red Hood: Så mange tomater allerede. Jeg kan nesten ikke tro det. Disse burde absolutt blitt pottet om og det står faktisk potter klare ved siden av plantene. Men jeg har rett og slett ikke kommet så langt, ikke ennå. Jeg skal prøve å bli ferdig med alt før helgen, men vi går se hva jeg får til. Plantene har blitt utrolig store og flotte allerede  så dem trives hvertfall. Det er jo det viktigste. Men disse plantene vil være de neste som pottes om.

Mascot: Jeg har bestemt meg for at disse ikke skal pottes om. Hvertfall ikke før jeg drar. Men jeg tror ikke de kommer til å bli pottet om uansett, for dem trenger det egentlig ikke. Dette er veldig små tomatplanter, som trives veldig godt i de pottene dem står i. Om dem viser tegn på noe annet, så får jeg gjøre noe med det da. Men nå har det kommet mange blomster og tomater. Så jeg tenker jeg skal svare ryggen for å potte om unødvendig.

Pomidor Figiel: I motsetning til Mascot, som trives i pottene sine, skal disse få større potter. Men disse plantene har også mye mindre potter enn Mascot har. Så disse MÅ pottes om før jeg drar til Sverige. De var en del større enn jeg trodde. Også har det kommet veldig mange blomster. Så jeg tenker at den behøver mye mer næring og plass etterhvert. Akkurat nå går det jo greit, men i lengden kan det bli et problem. Men den har jo fått tomater allerede og det er jo et veldig godt tegn allikevel.

Pæretomat Gul: Den begynner å komme seg nå. Den har ikke forandret seg veldig mye, men det krever jo tid. Det er jo ikke sånn at jeg våkner en dag og den er 2 meter høy. Men kanskje det skjer ting i juni som vil overraske meg i juli. Foreløpig er det kun blader, men jeg hadde egentlig ikke forventet noe annet. Det er først når den begynner å bli litt større, at tomatene kommer. Og da kommer det ikke et par tomater, det vil komme MANGE. Hvertfall hvis den blir som de andre jeg har hatt. Men de krever mye sol og næring, så det passer jeg på å gi dem nok av.

Pæretomat Rød: Denne planta delte seg til 2 grener ganske fort. Og dette er jo planter som får veldig mange grener og blir sinnsykt store. Dem trenger mye plass. Det var jo nettopp derfor dem fikk såpass store potter å stå i ganske tidlig. Og det ser ut som dem koser seg masse. Jeg har prøvd å passe på at dem får nok sollys, for det er da dem virkelig blir store. Jeg har hatt en av denne typen under åpen himmel og den ble diger! Så jeg er veldig spent og gleder meg til å når denne strekker seg. Akkurat nå i starten har jeg tatt bort nye skudd, men i juni får den jo vokse som den selv vil. Så det blir gøy å komme tilbake og se forskjellen fra nå og til da.

Agurkplantene

Snackagurk: Veldig moro å sexat jeg allerede har begynt å få snackagurk, men denne er jo ikke hvit. Noe jeg syns er veldig rart. Jeg plantet da hvite snackagurker. Fikk jeg juksefrø!? Uansett er det gøy å ha snackagurker. Det er jo godt og jeg kan bruke dem, men når man kjøper frø som skal være en farge, så forventer man jo at det er den fargen. Vi får vente og se om noen av de andre blir hvite eller om det bare var tull.

Slangeagurk: Mye blomster og en veldig skeiv agurk, men det går fint. Jeg er jo også skeiv. Hva hadde jeg forventet? Straight grønnsak? Neida, det går jo ikke. Morsomt å få litt artige fasonger i grønnsakshagen da. Så får vi se om dem faktisk blir like stor som slangeagurken skal være. For den var jo ganske så liten nå.

Vannmelon: Ikke sånn veldig lett å se at dem vokser, men dem gjør det altså. Lurer på om vi kommer til å få noe ut av dette i år. Jeg tenker bare tilbake på fjorårets fiasko. Det ville jo vært utrolig moro å faktisk få en vannmelon fra hagen i år. Kryss fingrene sammen med meg for at vi får se melon vokse på hvertfall en av plantene. Det er alt jeg ber om.

Og hvis du ikke vil gå glipp av noe burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Storyen min er full av mye sommerinnhold for tiden! Sjekk høydepunktet på profilen min om du har gått glipp av noe.

Frø, salater ol.

I går fikk dere se alt fra tomatplanter til chiliplanter. Om du gikk glipp av det, kan du se det HER. Men nå skal vi gå igjennom resten av grønnsakshagen min. Så i dette innlegget vil dere få se alt av frø, urter og sånne småting. Det er veldig gøy å holde på med planter når det er så mye som skjer. Også syns jeg det er ekstra moro å kunne dele det med dere.

Jordbær Grandian: Her om dagen bestemte jeg meg for å potte om jordbærene. Nå har dem mye bedre plass å vokse på og kanskje det til og med går litt fortere. For jeg må jo få dem ut i pallekarmen før jeg drar til Sverige 1. Juni. Det begynner å haste litt. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å plante dem ut om dem ikke er klare ennå. Da tar jeg det bare når jeg kommer hjem i juli, men det ville vært fint om jeg hadde blitt ferdig i mai. Dem har det hvertfall bra og har kommet i gang.

Peppermynte: Nå begynner det endelig å skje ting i minidrivhuset. Her har det kommet opp små spirer, som skal bli peppermynte etterhvert. Dette er jo veldig spennende, spesielt når jeg skal begynne å bruke av dem. Hva kan man lage med denne tro? Kanskje litt tidlig å tenke på, men jeg syns det er gøy å tenke litt fremover. Etterhvert skal disse pottes om og jeg har allerede lagd merkelapp og gjort klar en svart potte. Så ja, jeg tenker fremover og har alt klart.

Sitronmelisse: Endelig var sitronmelisse klar for å pottes om. Jeg gleder meg til den begynner å vokse skikkelig og man virkelig kan se hvordan bladene blir. De er veldig søte allerede, men de skal jo bli større. I tillegg til ompotting av denne urten, har jeg også satt den ut. Når jeg setter urtene ut begynner jeg i skyggen, som med alle de andre plantene jeg har i hagen. Slik at den blir vant til å stå ute. Etterhvert skal jeg flytte den bort til resten av urtehagen på verandaen. Med andre ord har den kommet ganske langt allerede.

Eplemynte: Nå har det endelig begynt å spire her også. Så da er vi i gang. Noe jeg syns er ekstremt spennende. Jeg gleder meg til å smake på denne og finne en måte jeg kan bruke den på. Så får vi se om jeg faktisk får pottet den om før jeg drar. Det ville jo vært det beste. Nå er det fortsatt en stund til, så den har litt tid til å vokse foreløpig. Vi får krysse fingrene og håpe at det går. Men ja, nå er den hvertfall i gang og det er veldig moro!

Gressløk: Det er fint å se at gressløken fra i fjor (som stod ute i vinter) klarer seg så godt. Snart kan jeg begynne å bruke av den og da skal jeg definitivt knuse noen egg. For hva passer vel bedre til gressløk enn noen egg? Jeg skulle ønske jeg kunne tatt med litt av dette til Sverige, men jeg tror ikke dem har vokst nok før jeg drar. Da får vi heller vente til vi kommer tilbake igjen.

Oregano: Her er det mye som er stygt og resten skal jeg bruke ganske snart. Så får vi se om det kommer opp noe nytt eller hva som skjer her. Jeg er veldig spent, men da får jeg hvertfall brukt urtene jeg har dyrket. Og det kommer til å bli veldig spennende. Jeg gleder meg til å starte på dette prosjektet. Dere skal få vite det når jeg har lagd det.

Rosmarin: Jeg må si at det står litt stille her. Det kan hende jeg bare må tømme pottene og finne på noe annet. Jeg har uansett ikke hatt noe bruk for dem ennå. Her er deg kun kaninene som koser seg med rosmarin. Så hvis det ikke skjer noe i løpet av juni, da blir dem borte. Og da tror jeg faktisk ikke jeg kommer til å ha rosmarin igjen.

Persille: Her må det ryddes, men sånn er det når man ikke har fått brukt noe av det. Jeg vet jo at jeg har en urtehage, men det er ikke like lett å huske det om man skal lage noe har jeg lagt merke til. Derfor prøver jeg å finne på ting å lage, som krever urter, men det krever litt planlegging. Nå har denne blitt brukt til å gi som snacks til kaninene, men jeg kommer til å finne på noe litt mer spennende å bruke den til senere.

Dill: Alt dette blir snart borte. For jeg skal lage noe som krever urter. Så jeg er veldig spent på hvor lang tid det tar før det har vokst opp nytt. Håper hvertfall det kommer nytt, selvom jeg klipper det ned. Plutselig kom det ikke mer dill. Det hadde jo vært veldig kjipt.

Markjordbær Regina, Yellow Wonder og Mignonette: Oppi pallekarmen koser markjordbærene seg veldig. Dem har vokst ganske mye på den lille tiden dem har vært ute. Med andre ord nyter dem sola og varmen. Jeg er veldig spent på om jeg kommer til å ha pallekarmen full av jordbærplanter eller om dem holder seg ganske små. Hvis dem går utover hele så vet jeg hvertfall at jeg kommer til å se forskjell, for de gule (yellow wonder) har jeg plantet i midten av pallekarmen. Så det vil alltid være en skille. Men ja, det blir spennende å se hvordan disse utvikler seg i løpet av sommeren og høsten. Håper vi får smakt på alle sortene.

Rucola: Her vokser det som bare det. Det blir nok ikke noe rucola før jeg drar, men jeg er ganske sikker på at jeg har nok å ta av når vi kommer tilbake. Og da skal jeg lage en skikkelig god salat med alt fra hagen. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Kommer til å bli veldig gøy fremover. Kunne lage masse digg med alt jeg dyrker i hagen. Og selvfølgelig skal jeg dele alt med dere, enten på Instagram eller her. Kanskje det til og med blir noen oppskrifter i sommer.

Wasabi Rucola: Disse er veldig trege i forhold til vanlig rucola, men sånn er det når man skal ha det fancy og flott. Jeg har dyrket dette kun for dama mi, so  elsker alt som er sterkt og spennende. Derfor håper jeg at denne gir salaten litt mer spenning enn hva vanlig rucola gjør. Ellers blir jeg litt skuffa. Sikkert ikke like sterkt som wasabi og det har jeg ikke trodd heller, men forhåpentligvis smaker det litt annerledes enn vanlig rucola. Vi får bare vente tålmodig til dem har vokst seg store nok, som kan ta litt tid. Heldigvis har denne over en måned på seg. Noe den helt sikkert trenger.

Brytsukkererter: Er det noe som irriterer meg så er det dyr som ødelegger plantene mine. En dag kom jeg ut og da var det hull i jorda, der sukkerertene hadde blitt gravd ned. Da har det vært noen fugler å stjålet flere av spirene. Så nå har jeg fått nok og lagt nett over plantene. Litt sent for de som allerede har blitt stjålet, men jeg har hvertfall 1 av denne sorten. Jeg er veldig spent på å se hvordan dette går fremover. Jeg kommer nok til å ha nettet over hele tiden, så kanskje plantene kan bruke det til å klatre på. Men nå vurderer jeg å hvertfall putte 1 ekstra frø ned i kassa. Jeg kan  ikke ha kun 1 brytsukkerertplante. Det går jo ikke.

Sukkererter: Fuglene hadde selvsagt ødelagt litt oppi her også, men jeg tror flere av disse har overlevd i forhold til de andre. Jeg er bare takknemlig for at jeg har noen planter igjen. For det er ganske mange skjærer og trost rundt her, som er veldig glad i å ødelegge i hagen til naboene. Sikkert dem som har vært her også. Dem kan jo bare prøve seg! Jeg har mer nett jeg kan dekke plantene med, så får dem ingenting. Det kommer jeg uansett til å gjøre over alle pallekarmene, for jeg vil ikke ha noen fugler som ødelegger jordbærene eller salatene mine.

Isbergsalat: Disse gav jeg litt opp. Så nå har jeg sådd nye frø, men i pallekarmen ute. Hvis det skjer noe I disse eller der ute, vil jeg komme med en oppdatering. Frem til da er det lite vits å legge ut bilder av kun jord. Vi får bare krysse fingrene og håpe at det blir salat i sommer.

Vårløk: Her skal det komme vårløk, men foreløpig er det ingenting. Så jeg tenker at jeg gjør det samme som med salaten, at jeg oppdaterer mer når det begynner å spire. Om det skjer før jeg drar eller om vi må vente til juli, får vi nesten bare vente og se. Jeg venter i spenning!

Rabarbra: Nå begynner det faktisk å skje ting her. Den har fått flere blader og den begynner å bli større. Dette er veldig gøy å se. Selvfølgelig er jeg veldig spent på om det går an å få noe ut av denne i år. Isåfall har jeg veldig lyst til å lage rabarbragrøt eller pai. Vi får se hvordan det vokser i løpet av sommeren. Er vi heldige, kanskje vi får lagd noe godt.

Det var alt for denne gang, men du kan følge bloggen HER for flere oppdateringer. Anbefaler å følge meg på Instagram HER om du vil se ennå mer spennende innhold. Jeg legger ut mye på storyen så å si hver dag. Og har du gått glipp av noe, finner du høydepunkter på profilen min. Håper jeg ser deg på Instagram.

Alt fra tomat til chili

I dette innlegget skal dere få se ganske mange av plantene mine. Resten kommer i et innlegg i morgen. Husk å følg med! Men nå har vi ganske mange planter å gå igjennom, så la oss bare hoppe rett inn i det.

Slangeagurk: Jeg har 3 planter og det går overraskende bra med dem. Det gikk jo egentlig ganske fort å vende dem til uteklimaet, få pottet dem om og alt det. Men vi har jo hatt en helt fantastisk vår. Eller kanskje jeg skal si tidlig sommer. For det steiker i sola og plantene har jo stortrivdes ute allerede siden starten av mai. Starten av mai!!! Det er jo helt sykt at vi kan sette ut plantene før 17. Mai og dem holder seg like fine. Jeg har jo måtte vanne hver dag til og med. Så her koser ikke bare plantene seg, men jeg også. Dette er været vi har ventet på så lenge!

Snackagurk: Desverre var det ikke alle som var lite fornøyde. Jeg hadde 4 av disse plantene, men nå har jeg 3. Sånt kan jo selvfølgelig skje hvem som helst. Og det er derfor jeg aldri har kun 1 plante av en sort. For å være på den sikre siden kan jeg fort så både 4 og 5 frø av en sort. Man vet jo aldri om noe sånt skjer. Og når man har plass til det så tenker jeg at det er helt greit å ha så mange planter som jeg har. Blir det for mye grønnsaker så kan man jo bare dele med dem man er glad i. Når det kommer til de 3 andre snackagurkplantene, ser det ut som det går veldig bra med dem. Forhåpentligvis fortsetter det sånn.

Bifftomat Gul: Disse står egentlig i ganske store potter allerede, men før jeg drar til Sverige skal jeg få pottet om dem. Da er jeg hvertfall helt sikker på at dem får nok plass og kan holde litt mer på fuktighet i jorda, næring osv. Siden jeg aldri har hatt bifftomatplanter før, er det greit å være på den sikre siden. Men som dere ser så trives den allerede veldig godt og har begynt å produsere tomater. Helt ærlig forstår jeg ikke at det er mulig. Disse bildene ble tatt på tirdag, så det er jo en stund før 17. Mai. Jeg er veldig overrasket over hvor fort dette har gått egentlig, men det betyr jo at vi kan få smakt på disse ganske tidlig i år. Som jeg gleder meg!

Tomat Golden Oźarowski: Ikke helt tomater ennå, men det er mye blomster her hvertfall. Så jeg er veldig spent på om vi får se noen tomater snart. Plantene trives hvertfall og det er det viktigste. Dem har blitt veldig flotte og selvom det blåser som bare det, holder dem seg sterke og stødige.

Tomat Raspberry Vintage: Jeg vet ikke hva det er med disse plantene. De ser jo ut som dem ikke har fått vann på en uke, men når jeg kjenner på bladene så er dem faste og fine. Nå vet jeg jo ikke hvordan disse egentlig skal se ut heller. Det kan jo faktisk hende at dem skal være sånn. For dem får jo tomater allerede og det ser faktisk ut som at plantene trives. Jeg er veldig spent på om dem kommer til å endre seg noe eller om dette er sånn plantene skal være.

Tomat Raspberry Red Hood: Det er så mye blomster og tomater på disse plantene allerede. Om de skal fortsette sånn som dette, blir det ikke mangel på tomater i år hvertfall. Nå har jeg jo fått sådd mye forskjellig tomater, som kan brukes til forskjellige ting. Så det skal nok ikke bli et problem om vi får masse av disse. Jeg tror faktisk disse er veldig gode å bare spise som snacks også, noe som jeg elsker. Tomater kan jeg ha ved siden av alt mulig, men også bare spise uten noe ved siden av. Så disse blir nok spist mye av. Jeg vet ikke om jeg kommer til å potte dem om før jeg drar, men de må nok pottes om når jeg kommer tilbake i juli.

Tomat Mascot: Min lille skog av tomatplanter av typen Mascot koser seg like mye som de andre. Her fins det masse blomster. Dem har også prøvd å lage flere grener, men de har jeg tatt bort. Det har dem god tid til å gjøre når jeg ikke er hjemme i juni. Akkurat nå vil jeg at planta skal fokusere på andre ting. Og dem har jo allerede blitt ganske flotte. Her vil det nok også komme en god del tomater i år, som er perfekt å bare spise som dem er eller ha til mat. Uansett så håper jeg vi sitter med masse tomater fra disse. For tomater er noe jeg aldri blir lei og kan spise hele tiden.

Tomat Pomidor Figiel: Disse plantene har kommet med en del tyver. Dem kniper jeg selvfølgelig av. Dem har jo nok å fokusere på her. Se så mange blomster dem har fått. Så utrolig vakkert og veldig gøy. Det er jo gult overalt. Alle plantene har enten fått blomster eller kommet så langt at dem har begynt å produsere tomater. Det gir så mye glede å gå ut på verandaen og bare se over alle tomatplantene. Jeg kan gjøre det flere ganger om dagen. Så koselig med alt det gule. Og snart får vi andre farger også.

Hvit Snackpaprika: Jeg er veldig usikker på denne planta. Den har liksom aldri kommet seg helt. Dette var jo den som vokste mest i fjor, men nå virker det som at den har gitt litt opp. Jeg håper at jeg tar feil, men den gir ingen gode tegn ennå. Nå har jeg også begynt med gjødsel, kanskje det hjelper litt.

Gul Snackpaprika: Her er det litt delte meninger. Den ene planta har jo virkelig kommet seg. Den minste fikk jo aldri helt vokst i fjor, men nå skyter den i været. Heldigvis gjør den det på en måte som gjør at planta faktisk blir veldig fin. Mens den andre har begynt å takke for seg. Hva skjer? Forhåpentligvis kommer den seg igjen, men den har ikke det helt bra for tiden og dem får nøyaktig det samme. Snodig hvordan 2 like planter kan være så forskjellige.

Lilla Snackpaprika: Er det blomsterknopper jeg ser på toppen der? Det var faktisk ganske tidlig til å være fra årets babyplanter. Jeg sådde jo frø i januar og nå i mai har dem blomster. Dette lover jo veldig godt da. Kanskje vi får en veldig flott plante i år. Jeg vet jo at bl.a paprikaplanter får bedre avling årene etter, men om vi bare får 1 snackpaprika så er jeg fornøyd. Jeg er bare så spent på hvordan disse smaker. Utenom det så går det også veldig bra ellers. Den ble jo satt midt i sola ganske tidlig og den trives veldig godt med det.

Lilla Paprika: Denne planta har blitt veldig lang, men siden det er vanlig paprika og ikke snackpaprika så kanskje den blir mye lengre. For alt jeg vet så blir den mer tett i bladene etter en stund. Jeg er hvertfall veldig spent på om vi får en full size paprika fra denne planta eller om vi må vente til neste. Her er det bare å vente i spenning.

Gul Paprika: Samme har skjedd her. Dem vokser veldig i høyden, men her har den faktisk mer blader. Jeg håper at det å stå i sola kan hjelpe plantene til å bli ekstra fine. I fjor stod jo alle paprika og chiliplantene under garasjetaket, i drivhuset. Paprikaplantene var hvertfall ikke så veldig glad for det. Så da håper jeg at årets planter (og fjorårets) blir mye finere og trives ennå bedre enn de i fjor gjorde. Foreløpig ser jo denne egentlig veldig bra ut.

Padron: Jeg er ganske fornøyd med denne planta. Den har jo tatt helt av. Grenene er veldig lange, det er masse blomster som kommer og den trives generelt veldig godt. Jeg tenkte jeg skulle få pottet den om, for den har så liten potte. Vi får se når jeg får gjort det, men det blir hvertfall før jeg drar til Sverige. Så det er nok å finne på her.

Sweet Banana: Nå begynner det virkelig å skje ting på plantene. Her kommer det nye skudd og den jobber med å bli frodig og fin til sommeren. Den ser litt skrøpelig ut i bladene akkurat nå, men jeg er sikker på at den kommer seg ila sommeren. Hvertfall nær den er så godt på vei.

Kayenne: og her er det jo ikke mindre enn 4 chilier som vokser. Det er veldig morsomt. Spesielt morsomt fordi jeg kan se ut av vinduet fra sofaen og se disse. Det lyser rødt fra chiliene, noe som selvfølgelig gir mye glede. Jeg gleder meg til å se hvordan disse blir ila sommeren. Jeg har jo 2 av denne typen.

Tobasco: Her har det ikke skjedd så mye, men det kan være fordi jeg satt ut plantene ganske tidlig. De fleste greier seg veldig fint, men denne likte det nok ikke like mye. Vi får bare gi den litt tid til å komme seg. For den er ikke dø eller noe sånt, den stoppet bare litt opp da den kom ut.

Habanero Limon: Samme har skjedd her, men nå begynner den faktisk å vokse igjen. Så da er det nok ikke lenge før Tabasco starter heller. Med det flotte været vi har nå så får dem hvertfall en skikkelig god start på sesongen. Om det fortsetter sånn som dette så får vi nok veldig fine planter ila sommeren.

Habanero Orange: Og her har man kommet ennå litt lengre enn Habanero Limon. Ikke bare har den begynt å spire øverst, men den har jo fått litt lengre på bladene som kommer også. Så her er det bare å glede seg. Jeg tror vi kan forvente noen veldig flotte planter denne sesongen.

Napalese Bell: Dette blir bare bedre og bedre. Her har det jo virkelig skjedd mye. Så utrolig flott denne planta har blitt. Dette er veldig gøy å se. Det er vel ikke veldig lenge før vi kan se noen blomster på denne, tenker jeg. Også blir det veldig moro når chiliene dukker opp. Jeg har jo sådd noen litt annerledes chilier dette året, for å ha noen som ikke er lik de andre jeg allerede har. Så det blir veldig gøy å vise dere, når den tiden kommer.

Pinata: Her koser dem seg veldig. Disse plantene har jo blitt ganske store. Jeg har 4 planter av denne sorten og dem lager snart et teppe av grener under hylla her. Ikke så veldig lett å se på dette bildet, men dem har faktisk vokst ganske mye. Det har så vidt begynt å komme chilier, men det er veldig mange knopper på dem. Så jeg tror kanskje vi kommer til å ha en god del chilier fra disse plantene i år. Det kan jo bli veldig gøy. Jeg kommer til å fryse ned en del, om ikke det er noen som vil ha chilier da. Det får vi vel bare vente og se.

Basket Of Fire: Her har vi også en veldig flott plante, som vokser mye for tiden. Den har begynt å få noen chilier, men det er nok litt for tidlig ennå. Bare vent til vi kommer litt ut i sommeren, så skal dere nok få se en veldig fin plante. Den har jo allerede en hel haug med knopper, akkurat som Pinata.

Vannmelon: Og helt til slutt har vi disse plantene. Jeg har 2 av denne og dem trives veldig godt i de nye pottene jeg var å hentet via Finn. Det er så kjekt med alt som gis bort. Nå har jeg jo fått både potter og pallekarmer til plantene mine helt gratis. For jeg hadde jo aldri hatt råd til å kjøpe alt utstyret til plantene ellers. Så disse er nok vannmelonene veldig glad for at jeg fikk hentet. Og her trives dem veldig godt. De vokser og koser seg i sola. Jeg ser at jeg må få luka oppi her, men det er fort gjort. Tror dere jeg kommer til å få noe melon ut av disse plantene da? For det er jeg veldig spent på om jeg klarer.

Hvis du ikke vil gå glipp av alt det spennende som skjer her i sommer burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Der kommer det også videoer og diverse oppdateringer jeg ikke legger ut på bloggen. Så jeg anbefaler deg å sjekke storyen min. Og hvis du har gått glipp av noe eller vil se noe igjen kan du finne det på profilen min under høydepunkter. Der ligger det flere mapper med masse bilder og videoer.

 

Mine favoritter

Reklame | LYKO

Nå begynner det å bli en stund siden jeg sist fortalte dere om mine favoritter. Og nå har jeg fått noen nye favoritter, i tillegg til de jeg fortsatt bruker. Så jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt. Link til alle produktene finner dere under hvert bilde. Bare trykk på “HER” og så kommer dere til det produktene dere ønsker å kjøpe eller bare lese mer av. I dette innlegget skal jeg fortelle dere litt om produktet, men mer min mening. Jeg har IKKE fått dette sponset, så det er 100% fra min lommebok og 100% min mening om produktene. Da vet dere også at jeg kun anbefaler dere de produktene som faktisk er bra. Og denne gangen har jeg handlet en god del.

Jeg har lenge hatt Camilla Pihl som min favoritt, men nå har jeg gått over til Rituals. De får håret til å lukte så mye bedre. Håret mitt er også veldig glad i Rituals sine produkter. Noe jeg må være veldig nøye med, siden håret mitt er ganske skadet av bleking og farging. Så nå kjøpte jeg meg dette settet for å ha hjemme.

Conditioner 159,- HER

Shampoo 159,- HER

Disse har jeg kjøpt for å ha i Sverige og på reise. Jeg valgte denne fordi dama mi fikk Karma av meg i desember, så jeg vil ikke bruke av hennes. Men denne lukter også veldig godt. Dette er jo en av de jeg liker å bruke i hånd og kropp såper.

Conditioner 159,- HER

Shampoo 159,- HER

Denne fikk jeg i desember av dama mi og den var så sykt bra for håret mitt. Den lukter godt og tar vare på håret. Nå begynner den å bli tom, så jeg måtte kjøpe ny. Denne skal også stå i Sverige, sammen med shampoo og conditioner.

Hair Mask 249,- HER

Dette er hårmasken jeg bruker hjemme. Det begynte å minke i den, så jeg kjøpte liksågodt en ny. Så har jeg det liggende. Jeg liker å ha sånt liggende FØR det blir tomt. Så jeg kan ha både 1 og 2 flasker liggende i skuffen. For det er ikke alltid man har råd til å kjøpe ny når flaska blir tom, men man har alltids råd til å fylle opp nå og da. Jeg pleier å kjøpe opp mine favoritter hvis jeg sitter med litt ekstra penger en måned. Det er sånn jeg har råd til litt dyrere produkter som faktisk hjelper håret mitt. Ikke at disse produktene er så dyre, men det fins jo mye billigere (som ikke er bra for håret mitt).

Hair Mask 249,- HER

Det er veldig få ansiktsmasker jeg faktisk liker. De fleste ansiktsmasker er klissete og ekle på huden. Sophies Elise sitt merke, Glöd er den eneste ansiktsmasken som ikke gjør det. Og den er veldig behagelig å ha på, lett å bruke og man føler seg fresh etter å ha brukt den. Så hvis du har problemer med å finne en ansiktsmaske, anbefaler jeg deg å prøve denne. Frem til 17. Mai har dem tilbud på denne til 59,-. Vanlig pris finner du under her.

Sheet Mask 79,- HER

Et produkt som jeg ikke bruker selv, men som jeg elsker er denne Hair & Body Mist fra kolleksjonen Karma. Jeg pleier å kjøpe denne til dama mi, som er en av hennes favoritter. Og da lukter hun ekstra godt. Så denne er også å anbefale. Og selvfølgelig kommer dem jo i forskjellige lukter, men denne er min favoritt. Beste med Rituals generelt er at du trenger ikke bruke mye av produktene.

Body Mist 249,- HER

Husk å følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Liker du reisetips og planter ville jeg fulgt ekstra nøye med i sommer.

Chili, paprika og sitrusplantene

Men alle plantene som har overvintret og de som jeg har sådd fra frø i år, så har det blitt en del planter her. Noe som egentlig bare er bra. Jo mer planter, jo med frukt/grønnsaker. Men det gjør jo at jeg må dele opp innleggene. Så nå skal vi se på chili, paprika og sitrusplanter. Du har se Tomat, agurk, melon, jordbær og urter i de 2 andre innleggene fra i går og dagen før. Men la oss nå ta en titt på hvordan disse mer eksotiske plantene har det.

Tabasco: De nyeste plantene har ikke blitt så store ennå, men nå som dem har fått større potter så blir det nok fart på dem. Dette er vel den minste av dem, men det er også den som har fått minst lys. Så jeg tenker at det kommer til å bli mye bedre nå som den kan stå ute og får masse plass til å vokse på.

Nepalese Bell: Her er det en som har vært litt ivrig og har blitt litt lang i stilken. Heldigvis fikk jeg gravd ned litt. For man vil ikke at planta skal bli for høy. Det vil gjøre at planta ikke ser like fin ut. Jeg kommer også til å fylle på mer jord, men jeg venter til den har vokst litt til. Da fjerner jeg 1-2 blader og får mest mulig dekket med jord. Forhåpentligvis vil den vokse litt tettere fremover og planta vi bli mye penere.

Habanero Orange: På denne planta kan vi se den store forskjellen fra den forrige. Her har vi fått en del blader. Den har ikke vokst alt for fort og blitt mye naken stamme. Så denne liker jeg mye bedre. Den tar seg god tid til å få et vakkert utseende. Det blir veldig spennende å se hvordan denne ser ut i løpet av sommeren og høsten.

Habanero Limon: Dette er nesten samme type som den forrige. Her har den ikke kommet like godt i gang, men jeg tror den vil komme seg ganske fort når den får stå i solen og kose seg. Spesielt nå som den (som de andre nye plantene) har fått mye større potte å strekke ut røttene sine i. Jeg tror dette blir bra! Vi har jo ikke kommet skikkelig i gang med sesongen ute ennå, så den har jo god tid.

Padron: Når jeg ser på denne så blir jeg ganske overrasket egentlig. Først trodde jeg dette var Kayenne, men så fikk jeg se hva det stod på potta. Jeg har nemlig skrivd navnet på pottene til fjorårets planter. Det var sånn jeg klarte å ha oversikt over alt jeg hadde av planter. I år har jeg brukt klistrelapper og syntes det var ennå bedre. For da kan jeg flytte lappene over til neste potte når jeg potter om. Men planta, den har jo virkelig kommet seg. For dere som har vært her og fikk se katastrofen som skjedde i vinter, vet jo allerede hva som skjedde. Kort fortalt klarte jeg å glemme vanne dem og de døde nesten. Denne var jo bare en tynn stilk igjen av og se på den nå. Helt utrolig hvor langt den faktisk har kommet. DET er imponerende! Så jeg gleder meg veldig til å se hvordan det går med denne i år.

Sweet Banana: Dette var jo en av de som nesten døde i vinter. Nå er den tilbake til sånn den var i fjor sommer. Så dette lover jo veldig bra! Forhåpentligvis får vi se flere chilier fra denne planta i år enn vi gjorde i fjor. Jeg tror jeg fikk 1 chili fra denne i fjor. Så hvis jeg får 3-4 i år så er jeg fornøyd. Det er hvertfall en forbedring. Selvom jeg tror det vil bli mange flere om den blir tatt hånd om.

Kayenne: Litt kaos i grenene, men her kan dere altså se mine 2 Kayenneplanter. Dem har jo allerede gitt en del chilier, men nå har den ene bestemt seg for å eksplodere og lager 4. Vi er bare i midten av mai, så det blir nok mye chili om dem fortsetter sånn. De ser litt døde ut, men sånn er det når man har plantepass i 2 måneder og hun ikke har peiling på hvordan man tar vare på chiliplanter. Man lærer så lenge man lever.

Pinata: Jeg har 4 vakre Pinataplanter. Dem passet egentlig ganske perfekt under her. Og disse får ekstremt mye chilier. Det fikk dem hvertfall i fjor. Jeg tror ikke det blir noe annerledes i år, om de bare blir passet godt på. Dem har egentlig vært veldig fine igjennom hele vinteren også. Alltid masse grønt på dem og chilier hele året. Det har egentlig vært helt sprøtt. Jeg gleder meg til å se dem kose seg på verandaen i år.

Basket Of Fire: Også en veldig flott plante, som har klart seg godt igjennom vinteren. Den er jo veldig fin å se på. Litt som et veldig lite tre. Når den får chilier så står chiliene rett opp. Så dette har vært en av mine favoritter hittil. Om du vil ha en sterk chili, men også en plante som er fin og stilig til pynt, er denne å anbefale. Selvom jeg ikke vil anbefale å ha en chiliplante kun for pynt. Dette er jo ment for å dyrke mat man faktisk bruker. Og bruker du ikke alt kan du gi bort eller fryse ned.

Carolina Reaper: Mens jeg har vært borte, har ikke denne hatt det så veldig godt. Så nå har jeg egentlig bare prøvd å få den bedre. Jeg har flyttet skjenken litt lengre bort og gitt denne planta litt mer vinduspuss. Her kan den hvertfall få nok sol. Jeg har også gitt den litt gjødsel. Forhåpentligvis blir den bedre snart. Veldig kjipt å måtte klippe bort noen grener, men nå har den hvertfall fått alt den trenger for å komme tilbake til seg selv. Også er det jo ennå mange blader igjen her. Vi satser på at det går mye bedre med den nå.

Dragons breath: Så flott denne her har blitt. Skikkelig tett og fin. Også så store, fine blader. Denne er jeg veldig fornøyd med. Det gikk fra å være usikker på om jeg kom til å klare det, til å ha en veldig fin plante. Jeg hadde jo bare ett forsøke siden frø til denne er veldig vanskelig å få tak i. Så da er det lov å være litt stolt av seg selv. Det blir veldig spennende å følge med på hvordan denne vokser fremover. Det var jo ganske interessant når Carolina Reaper først kom inn hit og den vokste jo så utrolig mye at jeg til slutt ikke kunne ha den på benken i stua. Den må jo stå på gulvet. Jeg aner ikke hvor stor denne blir, så det blir jo veldig spennende.

Paprika Gul: Akkurat nå er den veldig tynn og liten, men jeg håper jo at den kan vokse seg stor og gi hvertfall et par paprikaer i år. Så er jeg veldig spent på om den klarer å overleve vinteren. Men la oss ikke snakke om det. Solen har nettopp kommet frem og det må nytes. Jeg er hvertfall veldig spent på om den vil få noen saftige paprikaer. I fjor hadde jeg snackpaprika og jeg har hatt 1 snackpaprika tidligere, men noe jeg aldri har prøvd er jo de store paprikaen. Det skal bli spennende å se om jeg får til.

Paprika Lilla: Jeg har også en med Lilla paprikaer. Nå har jeg aldri smakt Lilla paprika før, men jeg kan tenke meg at den ikke er like søt i smaken som den gule. Veldig nysgjerrig på denne når det kommer til smak, så jeg håper at dette blir noe av. Den er veldig tynn i stammen fordi den har stått inne en stund, men det endrer seg nok når den får stå ute en stund i vær og vind.

Snackpaprika Lilla: Selvfølgelig måtte jeg ha en liten versjon av den lilla paprikaen. Det blir moro med så mange forskjellige farger i grønnsakshagen. Vi har jo en del farger nå, både paprikaer og chili. I tillegg til tomater og agurker. Blir skikkelig fargefest på verandaen i år. Det blir moro å vise dere! Så følgende for masse bilder på disse oppdateringene OG bilder/videoer på Instagram.

Snackpaprika Gul: Det er ganske stor forskjell på disse to. Dem kommer fra samme frøpose, men det kan hende dem fikk litt forskjellig behandling i fjor sommer. I år har hvertfall begge like mye lys. Forhåpentligvis vil dem minste vokse seg stor i år. For plass til røttene er det hvertfall ikke noe galt med. Utenom størrelseforskjellen ser det ut som det går ganske bra med begge to.

Snackpaprika Hvit: Og helt til slutt har vi denne. Jeg må si jeg er ganske spent på om vi får hvite snackpaprikaer på denne i år. Jeg vet at i fjor ble det ikke mye ut av denne, men nå har den jo både lys og varme i hele sommer, så jeg håper og tror at vi endelig får se den fargen dem skal ha og at dem smaker godt.

Sitron: Jeg har flyttet denne planta opp i gangen. Grunnen til at jeg gjorde det var egentlig kun fordi jeg hadde lyst til å ha en fin plante på det lille bordet jeg har i kroken. Også står den sånn at den får masse sol rett inn på ettermiddagen og kvelden. Så her koser den seg masse. Den har jo vokst ekstremt mye i det siste. Den får jo bare flere og flere grener. Så utrolig flott plante! Eneste som mangler nå er jo at grenene blir lengre. Mer enn det har jeg ikke å si på denne planta.

Mango: Når jeg ikke var hjemme og venninna mi passet på plantene, stod denne alt for lenge i sola. Dette problemet har jeg prøvd å fikse ved å flytte den vekk fra vinduskarmen. Nå får den ikke direkte sollys. Og jeg håper virkelig at det hjelper. Jeg har fjernet et blad, men jeg tror jeg er nødt til å fjerne et par til. Noe som er veldig kjipt. Men jeg håper allikevel den kommer til å trives fremover og vil vokse mye mer.

Mandarin: Jeg har veldig delte meninger om akkurat denne. For på den ene siden syns jeg den er veldig fin. Den har jo blitt utrolig høy og har mange grener. Den har også delt seg øverst, så den blir ennå større og finere. Me  på den andre siden er det et stor mellomrom fra grenene nederst og toppen. Jeg føler at den blir veldig naken i midten. Dette kan jo bli veldig fint når den vokser til, men hva om det kommer til å se så naken ut i midten hele tiden. Så jeg har vurdert om jeg skal klippe av halvparten, men jeg er veldig usikker. For dette problemet kan jo løse seg av seg selv. Skal, skal ikke?

Pasjonsfrukt: Dette er et veldig søtt, lite prosjekt som jeg egentlig bare har latt stå sånn for moro skyld. Har ikke tenkt så mye på hva som skjer med den, men selvfølgelig ville det vært moro om den hvertfall hadde fått blomster i år. Kanskje jeg skal legge litt mer i denne planta og potte den om. Kanskje det ville skjedd litt mer da? Ikke at det ikke skjer ting her. Den har jo fått nye skudd som vokser her og der. Jeg tror faktisk denne kan bli veldig fin om jeg legger litt mer i denne planta.

Hvis ikke du vil gå glipp av noen oppdateringer burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Alt fra tips til generelle oppdateringer. Du finner alt lagret på høydepunkter på profilen min om du har gått glipp av en story.

 

Urter, frø og salater

Årets urtehage kommer til å bli så fin. Jeg bare venter på at det skal spire i minidrivhusene, slik at jeg kan potte dem om og utvide urtehagen min ute. Det kommer til å bli så fint når alle urtene står på verandaen og har vokst seg store og fine. Noen av dem er jo faktisk ganske flotte allerede. Så la oss se hvordan det går med urtehagen, frøene og alt sånt smått.

Dill: Her ser jeg at jeg kunne godt å ryddet opp litt. Jeg har hatt så mye annet å gjøre, at jeg har glemt litt bort å luke vekk det stygge på urtene. Men utenom det så er den veldig flott. Det skal jo ganske lite til før urtene blir stygge, om man ikke bruker av dem hele tiden. Jeg har gitt litt til kaninene nå og da, men jeg har ikek fått brukt noe i matlaging ennå. Rett og slett fordi jeg glemmer helt at jeg har masse urter.

Persille: Igjen kommer det problemet med at jeg ikke har fått vekk de stygge bladene, men en av de nærmeste dagene skal jeg sette meg ned og pille bort alt det stygge. Fordi hvis man tar bort det så er urtene grønne og flotte. Så her har jeg en liten jobb å gjøre før jeg kan dra til Sverige.

Rosmarin: Når jeg kom hjem fra Sverige i slutten av april, hadde venninna mi reddet en plante. Hun er ikke så flink til å ta vare på dem på egenhånd, så det er der jeg kommer inn i bildet. Ikke at min rosmarin har klart seg så veldig bra over vinteren, men forhåpentligvis kommer det noe i løpet av sommeren. I mellomtiden får jeg se om denne andre planta kan gi oss noe.

Oregano:Den ser ut som den ikke er så veldig fornøyd akkurat nå, men jeg er sikker på at den kommer seg når det blir varmere ute. Den har jo smått begynt å trives ute mer og mer. Så jeg tror vi kan forvente oss mye fra denne i sommer.

Basilikum: Til at alt på Google sier at den ikke trives ute, så er den overraskende flott. Det er jo bare tull at basilikum ikke kan stå ute. Denne planta er jo et levende bevis på nettopp det. Her vokser det jo som bare det. Ja, faktisk er dette den fineste urteplanta jeg har. Så jeg absolutt anbefale å ha basilikum ute.

Gressløk: Denne glemte jeg egentlig bare å ta med inn på høsten. Så har den stått i potta si, under snøen. Det er jo egentlig et under at den potta ikke har gått i stykker. Heldigvis for meg. Jeg kunne jo bare sådd nye frø, men det er jo moro å ha gressløk flere år, ikke bare bruk og kast samme året. Og her vokser det som bare det  jeg vet jo at gressløk kan overleve ute i blomsterbed om vinteren. Det er ikke det. Jeg bare syns det var gøy at potta den står i også overlevde. Hvis ikke ville det blitt et pes å potte om.

Wasabi Rucola: Mitt lille prosjekt. Om det går eller ikke, vet jeg egentlig ikke. Men jeg har prøvd med på wasabi rucola i år. Først var dem i minidrivhus, men så plantet jeg dem ut i litt store potter. Jeg er veldig spent på hvordan det går. Jeg har hørt at rucola kan spre seg som ugress, men vi går se hva som skjer oppi her. Kan hende jeg har gjort det helt feil og jeg sitter igjen med en liten håndfull eller så kan det spre seg over hele potta. Dette får være et lite eksperiment for i år. Så kanskje jeg må gjøre det annerledes neste år. Det får vi nesten bare vente og se.

Rucola: Det samme gjorde jeg med vanlig rucola. Så det er en type (denne) til meg og den andre til dama mi. Forhåpentligvis er det mer smak i wasabi rucolaen. Hvis ikke blir jeg faktisk litt skuffa. Ikke kall det wasabi hvis den ikke har en smak av wasabi. Jeg kommer til å fortelle dere om det smaker wasabi eller om dette bare var mislykket. Men vanlig rucola håper jeg hvertfall at jeg får til. For jeg har lyst til å lage mer salater og sandwicher i sommer. Rucola passer jo perfekt da.

Isbergsalat: Nå har disse stått med brødposer over seg. Har ikke skjedd noe som helst. Så nå har jeg gikk dem en tett boks med noen hull i lokket. Forhåpentligvis vil det være mer effektivt. Det er ikke sånn at jeg har dårlig tid, men det hadde jo vært greit å sett om det faktisk spirer av disse frøene. Hvis ikke får vi bruke rucola i stedenfor salat. Men jeg krysser allikevel fingrene for at dette går. Hjemmedyrka salat smaker så utrolig godt!

Stemor og Rød Solhatt: Jeg har sådd noen blomsterfrø i år. Mest for å se om jeg faktisk klarer det og om dem blir like bra som blomstene i butikken. Jeg vet at stemorsblomstene blir utrolig flotte, men det tar jo litt tid. Derfor har jeg valgt å kjøpe minidrivhus, for å få litt fortgang i ting. Så jeg er veldig spent på om jeg får pottet dem om før jeg drar eller om jeg må gjøre det med en gang jeg kommer hjem. Tiden får vise.

Sitronmelisse og Eplemynte: Her er jo da urtene som jeg venter på å få ut. Sitronmelisse har faktisk kommet i gang, men eplemynte har jeg ikke sett noen spirer fra helt ennå. Dem er litt trege, men jeg har troen. Jeg er hvertfall veldig spent på hvordan eplemynte smaker og hva jeg kan bruke det til. Må nok lete litt etter noen gode oppskrifter etterhvert.

Jordbær Grandian, Peppermynte, Lavendel og Solsikke har jeg sådd her. Ikke alle har begynt å spire, men la oss se litt nærmere på de som har begynt å spire.

Solsikke: Her har alle 3 begynt å spire og er egentlig snart klare for å pottes om. Jeg må bare bli enig med meg selv hvor jeg vil ha dem. For jeg har hatt lyst til å ha solsikker ved gårdsplassen, men jeg har ganske begrenset med potter. Så jeg vurderer å bruke den store potta ved pallekarmene (om du følger med på Instagram så vet du hvilken potte jeg mener). Jeg tror faktisk det kan bli veldig fint. Og 3 solsikker i den store potta tror jeg er akkurat passe. Dem trenger jo god plass og det er det hvertfall i den potta. Men vi får se hvor dem til slutt havner.

Jordbær Grandian: så vidt kommet noe opp av jorda her, men litt er jo bedre enn ingenting. Kanskje jeg må vente til jeg kommer hjem igjen med å plante dem i pallekarm, men det gjør ingenting. Det viktigste er jo at dem vokser og blir flotte planter. Kanskje har vi ikke jordbær på disse før neste år, men da har vi hvertfall plantene klare.

Lavendel: Jeg må si jeg er veldig spent på om disse kommer til å bli fine, som de man får kjøpt i butikken. Fortsatt veldig små og dem er langt i fra der dem burde være. Så kanskje disse egentlig burde vært sådd mye tidligere. Nå har jeg aldri sådd noe særlig blomsterfrø, så jeg vet egentlig veldig lite om det. Men man lærer så lenge man lever. Lærer av sine egne feil. Så kan man prøve igjen neste år evt. Men vi får nå se hvordan det går med disse fremover.

Sukkererter og Brytsukkererter: Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke ha sukkererter i år, men plutselig ombestemte jeg meg. Fordi jeg hadde en del plass på verandaen og på denne plassen så passet sukkererter helt perfekt. Så da tenkte jeg at jeg skulle prøve diss to sortene. Også er det egentlig bare å vente og se hvordan dette går.

Rabarbra: Denne må jeg ærlig innrømme at jeg hadde glemt, men så kom jeg på den her om dagen. Så jeg sjekket om den fortsatt var der og hvordan det gikk med den. Overraskende bra til å ikke fått noe oppmerksomhet siden høsten i fjor. Men nå som jeg husker den, skal jeg selvfølgelig gi denne litt kjærlighet og stell også.

Hvis ikke du vil gå glipp av noen oppdateringer burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Alt fra tips til generelle oppdateringer. Du finner alt lagret på høydepunkter på profilen min om du har gått glipp av en story.