Fest og moro

Etter noen helt fantastiske dager var det på tide å si farvel til dama mi igjen. Neste gang vi sees er det full julestemning. Noe jeg virkelig ser frem til, men nå skal jeg fortelle dere om de siste dagene her. For det har jo faktisk skjedd ganske mye siden jeg sist blogget for dere.

Jeg fortalte dere at jeg fylte 30 år den 20. November. Det måtte jo selvfølgelig feires med både venner og familie. Så jeg pyntet opp til fest.

På lørdagen var vennene mine invitert. Det ble kaker og alkohol. Og vi hadde en veldig fin kveld/natt.

Litt småsliten våknet jeg dagen etter og skulle ha familien på besøk. Det ble ikke helt sånn jeg hadde planlagt, men broren min og familien hans kom hit og vi hadde det kjempe koselig. Tantebarnet mitt hadde bakt en helt nydelig kake og jeg hadde lagd hjemmelagd pizza. Så det ble en veldig fin dag.

Og fargene passet jo ekstremt bra til dekorasjonene jeg hadde hengt opp. Det var full pride i hele stua.

Når alt av bursdagsfeiringer var overstått så var det godt å slappe av. Jeg er jo ikke akkurat vant til så mye folk. Og de siste par ukene har vært ekstremt stressende og vanskelig. Så jeg var egentlig ganske glad da vi fant ut at det var en dårlig idé å dra ut og spise dagen etterpå. I stedenfor ble det peppes pizza hjemme. En veldig koselig og avslappende dag, før dama mi dro hjem igjen i dag.

Fremover blir det jo jul, men før vi kan starte julen for fult så er det noe annet som skjer. Vent litt til så får dere vite hvilke store endringer det er som skjer nå snart. Det vil si om alt kommer i orden. Krysser fingrene for det!

Siste dagen i 20årene

Det har vært noen helt forferdelig dager, men jeg skal ikke gå inn på det. De som vet, de vet. Jeg kan hvertfall si at jeg har vært veldig dårlig psykisk på grunn av noe som har skjedd. Så det vil komme store endringer i nærmeste fremtid. Mer om det senere. Ville bare kort fortelle dere grunnen til at jeg ikke har blogget på en stund.

Det startet jo veldig bra. Jeg var jo i full sving med eksponeringsterapi. Gikk turer hver eneste dag, men til slutt ble jeg liggende på soverommet med angst 24/7 på grunn av noe annet som har skjedd. Så på torsdag ble jeg hentet av mamma.

Der fikk jeg koblet av litt. Jeg møtte også en kompis som bor nede i gata ved mamma. Vi snakket og jeg glemte hverdagen litt. Det var godt og virkelig kunne senke skuldrene litt etter alt sammen som har skjedd. Jeg hadde nok gått på veggen om jeg ikke hadde blitt hentet av mamma.

Nå er jeg tilbake her hjemme og skal prøve å nyte min aller siste dag i 20 årene. I morgen fyller jeg 30 år. Det er så rart for jeg føler meg virkelig ikke noe eldre enn 18-20 år, men det er jeg nok ikke alene om. Tiden flyr og det viktigste man kan gjøre er å leve hver dag som om det var den siste.

Og nå er det endelig masse julepynt på senteret. Julestemningen kryper seg innpå deg og omfavner deg med en varm klem. Julen er utrolig vakker. Hvertfall syns jeg det. Når julepynten blir hengt opp på senteret og i gatene så blir jeg så utrolig glad. Jeg kan nesten ikke vente til desember. Og snart trenger vi ikke vente heller, for den er jo rett rundt hjørnet. Men før det skjer så skal jeg ha bursdag.

Høst, interiør og gaver

Hver dag er en ny kamp mot angsten. Og med det mener jeg at jeg går en ny tur hver dag. I dag var ikke et unntak. Så da var det bare å ta på seg jakka og komme seg ut. Litt kjølig, men også veldig fint ute. Jeg prøver å nyte disse turen så godt jeg kan, men kroppen er veldig anspent og stressa når jeg går ut døra alene.

Men når jeg ser ned og fokuserer på alle bladene som ligger på bakken, er det faktisk litt lettere. Og dagens bilde ute på tur ble jeg så utrolig fornøyd med. Det ble et skikkelig fint høstbilde. Hvertfall i mine øyne.

Når det kommer til lengden av turen så ble det ikke noe lengre enn ned bakken, slik som sist. Men jeg er allikevel veldig fornøyd med dagens innsats. For selvom jeg ikke kom lengre, så pushet jeg meg alt jeg kunne. Og i mine øyne er det en seier i seg selv.

Når jeg kom tilbake måtte jeg slappe av, men så begynte hodet mitt å få idéer. Og da er det ingenting som kan få kroppen min til å la være og gjøre noe. Det startet med å tørke av støv fra under bordet, rydde i sofaene og bære med seg KILLSTAR putene inn på soverommet. Resultatet ble faktisk veldig bra, men også utrolig kjedelig. Nå gleder jeg meg til å pynte til jul.

Tror dere jeg stopper der? Neida, jeg finner alltid noe å gjøre. Akkurat nå tar jeg en liten pause på senga, men etterpå tenkte jeg å fikse litt på soverommet, kanskje pakke flere julegaver.

Ja, det har jeg jo også begynt på. I går pakket jeg inn årets første julegave. Og jeg er så fornøyd med utseendet. Jeg syns det er moro å gjøre litt ut av innpakningen. Så i år gikk jeg for en litt annerledes stil enn jeg har gjort tidligere, men gud så fint.

Denne stilen her ser så luksuriøs ut. Når jeg fant dette innpakningspapiret i butikken så falt jeg for det med en gang. Så vakkert mønster. Og da var det jo bare å finne bånd og lapper som matchet. Ja, jeg er en sånn person som tar helt av når julen kommer. Har du fulgt meg så vet du det. I år er jo selvfølgelig ikke annerledes, så her er det bare å følge med om du liker julen.

Når livet er vanskelig, push litt til

Jeg fikk låne hunden hele helgen. Og det var så koselig å ha han på besøk. Emil er verdens snilleste hund. Han kan virkelig snu en dårlig dag til noe positivt bare ved å være der. Dette var også en helg jeg virkelig trengte. Bare koble av og glemme alt litt. Det er veldig mye negativt rundt meg og som har skjedd. Ting jeg ikke vil snakke om, men som virkelig har holdt meg nede. Så når jeg fikk ha han her i helgen så ble jeg veldig glad. Og jeg tror han virkelig kjente det. For han ville ikke forlate meg.

Til og med når jeg satt ved peisen så var han der. Enda så varmt det er der så skulle han nesten oppå fanget mitt. Det gjorde meg så utrolig glad. Han vet virkelig hvordan han skal få mennesker i bedre humør.

Og siden han er verdens søteste og snilleste hund, fikk han lov til å sove i senga mi. Der koste han seg veldig, for han sovna med en gang vi la oss.

Det var koselig helt til han våknet av at døra gikk opp. Da vekte han meg og gikk rett i buret. Noe som ikke hadde vært et problem vanligvis, men han er jo en skikkelig vaktbikkje. Så han gjorde jo bare jobben sin.

Når han måtte hjem igjen, ble det veldig tomt. Noe som har vært vanskelig, men sånn er det når hverdagen ikke er så bra for tiden.

Den siste tiden har jeg jobbet med en “hjemmelekse” som psykologen har gitt meg. Det er eksponeringsterapi og det er veldig slitsomt. Hver dag prøver jeg å gå tur, men ikke bare det. Målet er å klare og gå i butikken alene. I går var mitt tredje forsøk på å gå ned bakken og endelig klarte jeg det.

For mange høres dette sikkert helt teit ut, men for meg var dette veldig stort. Det har nemlig vært veldig vanskelig for meg å gå tur alene etter at jeg hadde covid. Isolert i 2 uker var veldig skadelig for psyken, men jeg er tilbake nå. Så da er det bare neste steg, som jeg ikke har klart på flere år. Og det er å gå i butikken alene. Jeg skal klare det. Så får vi se da, når det skjer. Jeg prøver hvertfall å komme meg ut hver dag og pushe meg så mye jeg klarer.

Psykolog og shopping

Det ble ikke noe blogging av tirsdagen før nå og i dag skal jeg fortelle dere hvorfor. Tidlig på morgenen startet dagen med at jeg måtte si hade til dama mi. Hun skulle hjem igjen til Sverige. Noe som alltid er vanskelig, men sånn er det å ha et langdistanseforhold. Så vi tok farvel og jeg gjorde meg klar for psykologtime.

Hos psykologen snakket vi om veien videre. Vi planla resten av året og spesielt hva jeg skal gjøre i dagene fremover. For meg er jo eksponeringsterapi veldig viktig. Så vi har satt opp en plan på hva jeg skal gjøre fremover.

Når jeg kom hjem fra psykologen var det på tide med en telefonsamtale med NAV. Der snakket vi også om veien videre. Med andre ord var det en travel dag.

Som om ikke det var nok så ble det en tur ned på senteret. Der fikk jeg handlet første del av dama mi sin julegave.

Som dere kanskje skjønner så ble det ganske mye på en dag. Jeg var så psykisk utslitt etter den dagen at jeg ikke orket noe på onsdag.

Torsdag derimot ble en veldig travel dag. Jeg og venninna mi skulle dra på senteret for å kjøpe julegaver og juletrepynt. Det endte med at vi dro på Buskerud storsenter, rusta, plantasjen, sparkjøp og Gulskogen senteret.

Med flere perioder med ganske intens angst, men utrolig mye moro. Det ble også ekstremt mye som ble handlet inn, men mesteparten kan jeg ikke vise dere. For jeg har endelig fått handlet inn alt av julegaver. Så nå gleder jeg meg masse til å gi folk gaver til jul.

Det eneste som mangler nå er å pakke inn alt jeg har kjøpt, men det får jeg ikke gjort før resten har kommet. Jeg har nemlig bestilt et par ting på nettet også. Så når alt er på plass så skal jeg vise dere når jeg har fått pakket inn.

Noe jeg kan vise dere er dette.

I tillegg til julekuler (som jeg viser dere når treet er pyntet) så fikk vi tak i noe julepynt også. En telysholder, antrekk til vinflaske og juletrær. Jeg kjøpte flere forskjellige, men de er pakket inn. Så dere får se mer når jeg har pyntet opp her.

Og så ble det et par ting til meg selv. En håndsåpe som dufter helt fantastisk, drops med kaffesmak og en søt blomst i potte.

Så kommer vi til dagen i dag. Og i dag har vi fått besøk av vesle Emil. Det var så koselig. Når jeg kom ut av soverommet så løp han mot meg og var veldig glad. Etter det har han ligget veldig mye sammen med meg på sofaen. Ja, han har til og med snorket litt. Så dagen min ble veldig bra i dag.

Og har man veslegutten på besøk så må man jo ta noen bilder. Så her koser vi oss inne, mens det regner ute. Han i den ene sofaen og jeg i den andre, etter veldig mye kos.

Som et eventyr

Og så var eventyret slutt for denne gang. Dama mi har dratt hjem og plutselig føltes det veldig tomt her. Nå er det tilbake til å telle dager til neste gang hun kommer, men først tar vi en titt på hvordan dagene sammen med henne har vært. For jeg hadde planlagt mye koselig for disse dagene. Blant annet hadde jeg lagd en spilleliste med mange romantiske sanger. Den spilte jeg for henne, mens vi slappet av i sofaen. Det var så koselig.

Vi tok også noen turer ned på senteret. Den første dagen vi var nede der, tok vi oss en tur på peppes og spiste en utrolig god pizza. Også kikket vi både på klær og sko, men handlet ikke noe. Det var koselig å bare gå rundt og kikke.

Jeg hadde også planlagt litt grillkos. Noe det absolutt ble. Ikke bare én gang, men tre. Vi grillet pølser og marshmellows, mens vi satt under et tykt pledd. Det var veldig koselig å nyte disse rolige kveldene ved bålpanna. Derfor måtte vi jo gjøre det flere ganger. Og den første kvelden satt vi ute og hørte på regnet. Ingenting er mer avslappende enn å lytte til regnværet.

Og som om det ikke var koselig nok så tok vi turen til Drammen og spiste på Egon. Vi delte en grilltallerken, noe som virkelig anbefales å prøve. Maten der er jo himmelsk. Drinkene er også veldig gode. Så vi hadde en veldig fin dag der også, sammen med venninna mi.

For noen dager det har vært. Vi drakk litt vin i går når vi grillet, sett masse skrekkfilmer/serier, spist popkorn, gått turer og bare hatt en helt fantastisk tid sammen. Desverre må alle gode ting ta slutt og i dag var dagen. Så da er det bare å telle ned dager til neste gang hun kommer. Og neste gang blir ekstra spesiell for da har jeg bursdag.

I dag blir det derimot ikke så fint, men det forteller jeg mer om i morgen.