Filmanbefaling

Julen har jo startet og jeg er allerede godt i gang med å nyte alt julen har å by på. Ikke bare har jeg pyntet opp til jul og bakt masse gode julekaker, men jeg er også i gang med å se på julefilmer. Og denne gangen kom jeg over en helt ny film som jeg har lyst til å dele med dere. Den heter:

Jingle Jangle: Juleoppfinnelsen

Og dette er en helt magisk film med nydelig musikk, flotte kostymer og en helt utrolig fortelling som virkelig vil treffe deg midt i hjertet. Det er en film som passer perfekt til jul. Den er full av eventyr og glede. Noen triste øyeblikk følger også med. Ja, dere skjønner tegninga. Dette er en film som har alt.

Når jeg først så at denne lå på Netflix så viste jeg ikke helt om jeg ville se den, men så satt jeg den på og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde. For dette er en film som virkelig får deg til å føle mye. En nydelig film for hele familie. Og den ligger ute på Netflix nå så det er bare å se den om du ikke har sett den ennå.

Hvilken julefilm er din favoritt?

Og hvis du ikke vil gå glipp av flere filmanbefalinger så kan du følge bloggen på facebook HER. For disse type innleggene kommer det mange flere av i løpet av desember.

Oppskrift: Berlinerkranser

Sist gang jeg lagde disse så syntes jeg det var veldig vanskelig. Deigen ble veldig fort vanskelig å håndtere og den falt fra hverandre. Så jeg hadde egentlig sagt til meg selv at jeg ikke skulle lage disse igjen, men jeg måtte jo prøve meg.

Denne gangen gikk det så mye bedre og jeg syntes det var veldig gøy å bake disse. Det gikk så lett som bare det. Der har man et godt eksempel på hvorfor det er så viktig å ha en bra oppskrift og følge den nøye.

Du trenger:

1 stk hardkokt eggeplomme
1 stk rå eggeplomme
4ss sukker
3dl hvetemel
125g margarin

Slik gjør du:

Mos den hardkokte eggeplommen og tilsett den rå eggeplommen og sukker, for så blande dette godt sammen. Bland smør inn i hvetemel og tilsett eggedosisen. Når alt er blandet godt sammen settes deigen kaldt i minimum 30 minutter (maks 2 timer, men ikke la deigen ble for hard). Lag pølser på tykkelse med lillefingeren og lag kranser. Dytt forsiktet sammen der de krysser. Pensle med eggehvite og dypp/strø over perlesukker. Stekes på 180c midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Disse er jo veldig enkle å lage og jeg syns de smaker utrolig godt. I tillegg er de jo veldig søte på kakefatet. Og om man vil gjøre noe ekstra med dem så går det jo an å dyppe/smøre bunnen med sjokolade. Alt blir bedre med litt sjokolade. Det går jo også an å lage andre figurer ut av deigen. Man trenger jo ikke å lage dem som alle andre. Jeg syns de nederst på bildet er veldig fine da.

Hvis du vil ha flere oppskrifter eller har gått glipp av tidligere oppskrifter kan du følge bloggen på facebook HER. Da kan du finne link til tidligere oppskrifter og få varsel når jeg har publisert nye oppskrifter på bloggen.

Planer for desember

Som jeg sa så kommer det nå et innlegg der jeg forteller litt om planene for måneden vi snart er inn i. Det er jo litt av en måned som kommer nå. Med adventstiden og jul. I tillegg avslutter vi jo ikke bare måneden, men også året neste måned. Så her vil det altså være utrolig mye som skjer. Dette er en tid jeg virkelig har gledet meg masse til den siste tiden. Først gruet jeg meg, men nå gleder jeg meg aller mest. Nå er jeg virkelig klar for juletider. Så hva står på planen neste måned?

Baking: Jeg har jo ikke bakt alt jeg skal ennå. Faktisk er det ennå mye som gjenstår og det betyr jo at bloggen vil bli fylt med mange deilige oppskrifter og bilder. Det som venter nå er noe jeg virkelig har gledet meg til. Mye av det har jeg aldri lagd før så det er jo ekstra spennende. Andre ting har jeg lagd før, men da er det oppskriften som blir veldig spennende å dele. Jeg vet jo ikke hva andre baker til jul eller hva slags oppskrifter andre ser etter. Når jeg lette på nettet så kikket jeg egentlig bare etter oppskrifter som jeg kunne tenkt meg å prøve ut og som kan være flotte å sette frem i julen. Forhåpentligvis vil dere like det.

Hobby: Jeg har ennå en del kongler igjen og jeg har veldig lyst til å bruke dem til noe. Så jeg tenkte at det kunne være fint å bruke litt tid på det etterhvert også. Det er jo mange fine idèer som kunne vært fint å prøvd ut. Også kanskje dere får litt inspirasjon til juleverksted. Man vet jo aldri.

Julefilmer: Når det kommer til julefilmer så har jeg en veldig lang liste. Samboeren min og jeg skal se på en del sammen, men jeg vet at jeg kommer til å se på mange alene også for å klare og komme meg igjennom listen. Hvis du ønsker å høre hva jeg syns om filmene jeg har sett så vil det alltid komme anbefalinger på bloggen når filmen er bra og den passer til jul. For jeg ser ikke bare på julefilmer i julen selvom det er de fineste filmene å se på denne tiden. De andre filmene vil ikke komme på bloggen i løpet av desember, men det kan hende jeg kommer med dem på nyåret hvis det er noen ekstra bra jeg gjerne vil anbefale. Julefilmer blir det hvertfall snakk om på bloggen så får vi se hvor mange det blir.

Julemat: Planen er å kjøpe inn alt som jeg forbinner med julen og siden jeg har kommet med så mange oppskrifter på kaker så tenkte jeg at det kunne være gøy å skrive litt om mat også. Dere har jo sett medisterkakene mine. Så får vi se hva annet som kommer på bloggen. Jeg vil hvertfall gjøre denne julen helt perfekt så alt vil bli kjøpt inn, helt ned til minste detalj. Så da er det vel bare å glede seg til matoppskrifter.

Julefrokost: Når julemorgen er her så har jeg lyst til å dekke bordet til en skikkelig nydelig frokost. Hvordan jeg skal lage innlegg om dette vet jeg ikke ennå. Jeg har jo lyst til at det skal være et innlegg med idèer for dere lesere, men det er jo litt vanskelig om vi kun spiser en flott julefrokost 24. desember så det kan nok hende at jeg er nødt til å finne på noe lurt.

Besøk og kjøretur: I tillegg til alt dette så får jeg altså besøk. Venninna mi kommer hit og hun skal hjelpe meg med å hente og levere alle julegavene. Det blir en tur på graven til mor og far og så klart veslejenta til tante. Så det kommer til å bli en lang dag med mye kjøring. I tillegg har vi planer om å bake noe sammen. Vi har avtalt hva, men det får bli en hemmelighet frem til oppskriften ligger på bloggen. Jeg er hvertfall veldig spent på hvordan dette går. Ingen av oss har lagd det før så dette blir jo interessant. Du vil ikke gå glipp av det når jeg poster det på bloggen (uansett hvordan det går).

Det er altså noe av det som skjer her i desember. Bloggen kommer til å være stappfull av både oppskrifter, filmer og helt sikkert mange fine naturbilder. Så hvis du liker alt det koselige ved julen så kan du følge bloggen på facebook HER. Jeg skal sørge for at bloggen er full av julestemning hele veien.

Hva er dine planer for desember?

Julekalendere jeg liker

Når jeg var liten så satt jeg alltid klistret til TVen i desember. Hver dag måtte jeg få med meg en ny del av julekalenderen på barnetv. Og når jeg ikke fikk sett det så husker jeg at jeg ble skikkelig lei meg fordi jeg hadde ikke noe mulighet til å se den om jeg ikke fikk den med meg. Selvom jeg nesten kunne julekalenderne utenat til slutt så var det noe jeg virkelig gledet meg til hvert eneste år. Jeg har veldig lyst til å få sett noen av julekalenderne igjen og nå er vi jo så heldig at vi kan kjøpe dem om vi vil. Så det er en del av disse som står på ønskelisten min. Så la oss ta en titt på hvilke julekalendere jeg pleide og se på og som jeg fremdeles liker og ønsker å se igjen.

1. Vazelina Julekalender

2. Jul i Blåfjell

3. Jul På Månetoppen

4. Unge Fleksnes

5. Skomakergata

6. Pakten

7. Amalies Jul

Det var så mange fine julekalendere som gikk på tv når jeg var mindre. Jeg er ikke like glad i det som går på tven nå, men det kan jo være fordi jeg er vant til alle disse gamle julekalenderne. Og det å sitte og se en episode hver dag frem til jul er noe jeg virkelig savner så det håper jeg at blir mulig å få til i år. Selvfølgelig har jeg bestilt, men det har ikke kommet ennå. Det begynner å haste så vi får se om det kommer før jul eller hva som skjer. Jeg krysser hvertfall fingrene og håper at det kommer i tide. Om det kommer noen dager ut i desember så kommer jeg bare til å se de tapte episodene også fortsette med dagene fremover.Det er vel egentlig ikke noe annet enn å vente og se. En av de jeg ikke har bestilt, men som jeg virkelig ønsker meg er Vazelina. Jeg syns den er så koselig med alle sangene, drama, og alt. Så det er virkelig en julekalender jeg har lyst til å skaffe meg. Kanskje til neste jul. Nå har jeg et par å velge mellom. Om jeg ikke ser de jeg har bestilt. Jeg vet ikke om jeg klarer å velge. MEN… Først må jeg jo se om de faktisk kommer i tide. kryss fingrene for meg.

Ser du på noen julekalendere? I såfall hvilken?
Hvilke julekalendere så du på som barn?

Hvis du vil se mer jul så kan du følge bloggen på facebook HER.

Tilbakeblikk på november

Og så var det en ny uke. Disse dagene går så utrolig fort. Det er nesten så jeg ikke klarer å følge med. Så hva skjer i dag? vel, jeg vet hvertfall èn ting og det er at jeg er klar for å se masse julefilmer. Kanskje det blir en eller to i dag. Også er det siste dag i november som betyr at julekalendertiden begynner allerede i morgen. Hvor ble egentlig av november? Det har gått så fort at denne måneden faktisk har føltes som en uke. Det er vel det som skjer når man har så mye gøyalt å finne på.

La oss ta et lite tilbakeblikk på alt som har skjedd i november. Det hele begynte med årets siste skogstur. En lang og vakker tur der jeg fikk plukket de siste konglene for alle mine prosjekter. Og så var det alle julekulene jeg fikk malt på. Det var så koselig å sitte og male masse fine figurer som nå henger på det nydelige juletreet. Etter det så ble det å lage kranser. Jeg hadde lagd en til å henge inne og en til å henge ute på døra. I tillegg hadde jeg lagd en til graven til mor og far. Dessverre gikk kransen til ytterdøra i stykker ikke bare en gang, men to. Så da måtte jeg ta den som skulle henge inne å henge ut i stedenfor. Jeg fikk også pyntet opp til jul ganske tidlig i november. Ja, til og med juletreet kom opp ganske tidlig for å spre litt glede og lys i leiligheten.

Så var det over til mat og kaker. Det begynte med medisterkaker og lunsjkaker. Jeg stod og stekte hele dagen, men kom til slutt i mål. Så var det bakingen som stod for tur. Jeg kjøpte inn alt jeg trengte og bakte mange deilige julekaker. Og plutselig hadde jeg havnet på topp 20 på blogg.no. Det kom som litt av et sjokk da jeg først så hvor høyt oppe på listen jeg hadde kommet. Så høyt har jeg aldri vært. Så det var mye glede inn i bildet og det er det fortsatt. Jeg kan ikke tro at bloggen min har kommet så langt, men jeg er veldig takknemlig. Det å kunne spre alle disse oppskriftene mine til så mange har gitt meg så mye glede.

Og så var det på tide å farge håret, som faktisk ble utrolig stilig. For å avslutte denne vakre og innholdsrike måneden så var det også første søndag i advent i går (nest siste dagen i måneden). Så denne måneden har virkelig vært fantastisk. Jeg håper desember blir minst like perfekt som november. Også håper jeg vi får mer snø slik at landskapet er hvitt til julaften. Så da er det bare å krysse fingrene og ønske så hardt man bare kan.

For at dette innlegget ikke skal bli alt for langt så tenker jeg at jeg lager “planene for desember” i et annet innlegg. Så da er det bare å følge med på bloggen hvis du vil vite mer om hva som skjer neste måned. Du kan følge bloggen på facebook ved å klikke deg inn HER. Da går du hvertfall ikke glipp av noe. Ellers så håper jeg alle har hatt en fin november også ønsker jeg alle sammen en helt fantastisk desember og advent/jul.

Så tenner vi 1 lys i kveld

… Vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er til stede. Så tenner vi 1 lys i kveld. Vi tenner det for glede.

Ja, i dag er det altså første søndag i advent og det betyr jo at første lyset skal tennes. Dette syns jeg alltid er så koselig. En ting er å tenne lys i telysholderene, men dette er noe helt annet. Man får en helt spesiell følelse inni seg. Julestemningen ligger i luften og smilet kommer frem i alles fjes. Så ja, dette er noe jeg syns er veldig koselig. En liten ting i julen som betyr så mye.

Og siden jeg ikke har noe adventsstake så måtte jeg jo lage et skikkelig koselig fat med 4 lys. Så her får dere se hvordan lysfatet mitt ser ut til advent.

Det er litt mørkt på grunn av flammen, men jeg har de 3 kubbelysene jeg kjøpte fra Lavpriskurven. De var mye mindre enn jeg trodde, men det passet jo veldig bra til fatet da. Ved siden av er det fjerde lyset, en snøkrystall. Foran har jeg pyntet med en fugl, kongler og en julekule. Grunnen til at den ikke henger på juletreet er fordi den egentlig hadde xen sitt navn på, men det er rivd av for lengst. Også vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med den fordi jeg har ikke vinyl (som resten av kulene er skrivd med). Dette er julekuler jeg kjøpte av svigerinna mi. Jeg skulle gjerne hatt navnet til samboeren min på, men vi får se hva det blir til. Så derfor ligger den som pynt på fatet. Den passer veldig godt inn da. Jeg syns hvertfall det.

Så her er altså årets adventsstake/fat. Jeg har tent julens første adventslys og sett på en skikkelig koselig film. Innlegg om filmen kommer senere, men det var utrolig koselig å ha dette lyset ved siden av tven. Jeg har nemlig satt det hvite, runde bordet ved siden av tvbenken. Det ble så koselig. Så her sitter jeg og koser meg med julefilmer og levende lys. En skikkelig fin avslutning på dette årets første søndag i advent.

Hva har du brukt første søndag i advent på?

Husk at du kan følge bloggen på facebook HER

Oppskrift: Julekake

Dette er den oppskriften jeg snakket om på torsdag. Den jeg gledet meg ekstra mye til å dele med dere. Det er ikke småkaker, men den passer perfekt til jul. Ja, som overskriften sier så skal jeg nå gi dere en oppskrift på julekake. Da mener jeg så klart den store kaken og ikke en eller annen julekake (småkaker). Om du ønsker at det skal lukte ekstra godt i huset så er dette en perfekt oppskrift å bake etter. Det luktet så utrolig godt i leiligheten her på torsdag.

Når det kommer til julekake så bruker jeg ikke noe annet enn rosiner i deigen fordi det er kun det jeg liker, men dere kan jo tilsette andre ting om dere ønsker det. Her er hvertfall min oppskrift på årets julekake.

Du trenger:

1kg hvetemel
6dl melk
1 egg
100g margarin
1ts salt
2dl sukker
2ts kardemomme
5,5dl rosiner
1pk gjær

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle (utenom rosiner og evt. sukat). Varm melken til den blir lunken. Ha melken i bollen sammen med egget. Kjør på langsom hastighet. Skjær smøret i terninger og ha i en og en terning, mens maskinen går. Skru opp til middels hastighet. Kjør videre i 5 minutter.

**Jeg har ikke kjøkkenmaskin så alt dette måtte jeg gjøre for hånd. Jeg anbefaler så klart å følge oppskriften slik at man får et best mulig resultat. Så om du har tilgang på en kjøkkenmaskin, bruk den.

Sett deigen til heving ett lunt sted i 30 minutter. Ha deigen ut på benken. Del i to. Lag 2 store rundinger. Kna inn rosiner (og evt. sukat). Sett de på bakepapir. La heve lunt i 1 time. Sett nederst i ovnen i 35 minutter på 180c. Avkjøl på rist.

**Ikke skjær i julekaken før det har gått 40-50 minutter.

Og så har du 2 fine julekaker. Nyt dem med smør og brunost eller noe annet godt. Jeg personlig liker dem best med bare smør. Hvis du ønsker at dem skal være ferske når du spiser dem så er det jo 2 ting du kan gjøre. Enten kan du fryse den når den ikke er stekt og heller steke den når du får lyst på eller du kan fryse den etter at den er stekt og avkjølt. Da skal den være like fin når du velger å tine den igjen, men så klart er den jo aller best når den er nystekt. Ingenting slår nystekt bakst.

Ser dette fristende ut? Skal du lage julekake til jul?

Du kan også følge bloggen på facebook HER om du ønsker flere deilige oppskrifter. Du kan også sjekke ut alle oppskriftene jeg har lagt ut på bloggen tidligere. Det er mange fine og gode oppskrifter og flere kommer. Så det er bare å glede seg. Jeg blir også veldig glad om du kommenterer når du har brukt en oppskrift eller om du kommer til å bruke en oppskrift. Følger du bloggen på facebook kan du gjerne legge ut bilde i kommentarfeltet til linken om du har brukt oppskriften. Det syns jeg er utrolig koselig. Også håper jeg det du lager med oppskriftene herfra smaker godt. Jeg legger hvertfall kun ut oppskrifter jeg er fornøyd med.

Det snør, det snør, tiddelibom

Jeg ser ut av kjøkkenvinduet og der har det jaggu begynt å snø. Det er ikke store snøfnugg som kommer ned, men det gav meg en skikkelig god følelse inni meg. Nå får vi bare håpe at denne snøen varer og at snøen har lagt seg over landskapet til jul. Ingenting er mer koselig enn snø til jul. På nyåret kommer jeg til å syns noe annet, men snø til jul er helt magisk. Så her sitter jeg og ser ut av vinduet. Jeg ser snøen dale ned og lurer på om det kommer til å snø skikkelig i dagene fremover. Det ville jo vært veldig koselig. Kroppen min syns kanskje ikke det er koselig fordi kulde gir smerter i ledd, men når jeg endelig kan nyte og like å se snøen dale ned så ignorere jeg alt annet. Jeg løpte ut og tok noen bilder. Det syns ikke så veldig godt, men det snør faktisk.

Som dere ser på bildene over så har den lille snøen lagt seg på trær og busker. Den har lagt seg på gresset og asfalten. Det er ikke mye, men det er fortsatt veldig vakkert. Og hvis det kommer masse snø så skal jeg få tatt noen fine bilder for dere. Akkurat nå ble det bare en liten tur ut, rett utenfor leiligheten fordi det er kaldt og jeg orker ikke å fryse i dag. Samboeren min og jeg var jo på en tur der jeg fikk tatt noen koselige bilder av frosten, men i dag er det kosegenser og teppe.

I det minste fikk jeg tatt noen bilder ute og ikke bare igjennom vinduet. Nå som det begynner å se ut som vinter der ute så tenkte jeg det kunne være greit å få noen bilder av det. Det kan jo bli varmere igjen, man vet aldri. Hvis ikke har jeg uansett noe å se på når jeg ikke ser ut av vinduet. For naturen er jo vakker hele året. Det er bare kulden jeg ikke orker.

Hvis du vil se mange flere vinterbilder så kan du følge bloggen på facebook HER.

En bedre hverdag

Og så var det søndag. Første søndag i advent. Så i dag skal vi altså tenne et lys. Jeg liker å vente med det til kvelden for det er så koselig når det er mørkt ute og lyset fra flammen lyser opp stua. Så i kveld skal dere få se det koselige adventsfatet jeg har lagd. Siden jeg ikke har en adventsstake så må jeg sette sammen på et fat, men det gjør jo ingenting fordi det er jo så koselig å holde på med. Vil du se fatet jeg har satt sammen for advent? Vel, da er det bare å komme innom i kveld.

I tillegg til fatet så er det noe annet spennende som skjer. Dette har jeg gledet meg veldig mye til å dele med dere. Helt siden jeg lagde denne oppskriften så har jeg gledet meg til å dele den med dere. Det smaker så utrolig godt og det ble en skikkelig suksess. Endelig er søndagen her så jeg kan dele oppskriften med dere som jeg lovet. Så det blir jo veldig spennende om dere syns det er er like spennende og nyttig som jeg har syntes. Faktisk skal jeg bake en runde til litt nærmere jul fordi dem var så gode. Oppskriften vil komme ut kl.17:00 i dag så det er bare å glede seg.

Planene for dagen i dag må bli å rydde og vaske fordi jeg får ikke bakt noe mer før jeg har kjøpt inn alt jeg trenger. Så frem til jeg har fått handlet så får jeg finne på andre ting til bloggen som holder julestemningen i gang her inne. Også er vi i gang igjen i løpet av neste uke. Jeg har allerede noen planer for bloggen som er julerelaterte. Selvom det er oppskriftene som er mest spennende så håper jeg allikevel at dette også faller i smak frem til det kommer mange nye oppskrifter. For som jeg har sagt så vil jeg fylle bloggen med oppskrifter frem til jul.

Så i dag blir det altså rydding og vasking. Kanskje til og med støvsuging om jeg får tid og orker. Jeg har jo ennå ikke funnet ut hva jeg skal bruke kurvene til i hyllene så det kan jo kanskje bli en av oppgavene i dag. Ellers er det egentlig ikke så mye å gjøre. Faktisk er det ganske ryddig og fint her (for en gang skyld). Helt ærlig skjønner jeg ikke hvordan jeg har klart å holde det så ryddig for på en eller annen måte pleier det alltid å bli rotete, men ikke denne gangen. Så det er jeg veldig takknemlig for og jeg nyter dag som jeg faktisk kan ha et ryddig hjem. Jeg gjør mitt beste for at det skal holde seg sånn. Oppvasken blir tatt etter hver gang jeg baker og hver gang vi har spist middag. Bare det tar jo ganske mye av tiden, men i det minste har vi et ryddig hjem. Heldigvis er det en prosess dere slipper å se. Alt melet som ligger på benken etter å ha bakt eller alt som må vaskes opp. Nei, dere er heldige som bare ser bilder av kakene og oppskriften. For det kan bli ganske mye jobb etter at jeg har brukt kjøkkenet. Heldigvis har jeg blitt mye flinkere til å rydde og vaske etter meg. Det er jeg veldig glad for at jeg har tatt tak i. For det er en så deilig følelse å kunne komme til kjøkkenet og bake uten å måtte rydde/vaske før jeg begynner.

Hvis du vil få med deg alle de juleinnleggene som kommer på bloggen så kan du følge bloggen på facebook HER. Der ligger også alle tidligere innlegg. Bl.a alle de deilige oppskriftene.

En god dag

Ja, her sitter nå jeg og slapper av etter en lang dag. Resten av kvelden skal jeg bare kose meg foran tven og nyte en avslappende kveld. For i dag har det faktisk skjedd en god del. Det hele begynte med at jeg hentet pakken som hang på postkassen (fra Platekompaniet). Da måtte jeg jo ha et sted å sette dem så jeg flyttet internettboksen opp, bak tven og fikk PS3 der den boksen stod. Så hadde jeg plutselig en hylle ledig til de nye DVDene mine. Det var så deilig å få alle filmene inn i hyllen ved siden av de andre filmene. Så akkurat nå ser det sånn her ut inni i tvbenken. Jeg må bare si at jeg elsker å ha de hvite kurvene i alle de nederste hyllene. Det er så nydelig og mye mer ryddig nå.

Etter å ha fikset plass til filmene mine så begynte jeg å bake. Det ble ikke bare en, men to julekaker. Så oppskrifter kommer på bloggen. Og ikke glem å følge med på bloggen i morgen. Det er en veldig god oppskrift som jeg virkelig vil at dere skal få med dere. Jeg elsker hvertfall denne oppskriften og kommer til å lage en runde til litt nærmere jul. Så det er bare å glede seg. Den er ute på bloggen rundt kl.17:00 for dere som ble nysgjerrige. Det går jo også an å følge bloggen på facebook HER sånn at du får link til innlegget der når det er ute på bloggen.

Og så var det jo å få lagd litt middag. Dagens middag ble ostepanetter med ris, saus og salat. Ostepanetter er så utrolig godt, men å ha kyllingsaus i tillegg er bare helt magisk. Anbefales på det sterkeste å prøve ut. Det er så godt, men nå er vi tomme for ostepanetter så da må vi kjøpe inn det neste gang det er på tilbud. Fremover nå er det jo julematen som gjelder og vi har jo masse mat i fryseren så vi skal nok ikke sulte selvom vi er tom for ostepanetter.

Utenom organisering og baking/matlaging så har jeg sittet og sett på Pintrest. Jeg jobber hele tiden med å finne nye oppskrifter. Ikke bare for julen, men for det nye året også. Både kaker og mat blir lagret i mappene mine. Det blir veldig spennende å prøve ut mange av oppskriftene jeg har funnet. Kanskje de blir bra nok til å deles på bloggen. Jeg er jo alltid på utkikk etter nye favoritt oppskrifter som jeg kan bruke flere ganger. De beste oppskriftene blir skrevet ned i boken min som jeg fikk av venninna mi til bursdagen. Den er helt perfekt til oppskrifter. Jeg har allerede skrivd flere oppskrifter i den for man vet jo aldri om de man lagrer på Pintrest vil være der til neste år. En bok varer evig. Så derfor skriver jeg alltid ned oppskrifter jeg ikke vil glemme/miste og nå har jeg en bok å skrive dem ned i. Før skrev jeg bare ned på ark. Ikke like ryddig. Så den boka er jeg veldig glad for at jeg fikk. Den tar ikke mye plass, men det er nok plass i den til å skrive en oppskrift på 1 side. Den er jeg derfor blitt veldig glad i.