Oppskrift: Julekake

Dette er den oppskriften jeg snakket om på torsdag. Den jeg gledet meg ekstra mye til å dele med dere. Det er ikke småkaker, men den passer perfekt til jul. Ja, som overskriften sier så skal jeg nå gi dere en oppskrift på julekake. Da mener jeg så klart den store kaken og ikke en eller annen julekake (småkaker). Om du ønsker at det skal lukte ekstra godt i huset så er dette en perfekt oppskrift å bake etter. Det luktet så utrolig godt i leiligheten her på torsdag.

Når det kommer til julekake så bruker jeg ikke noe annet enn rosiner i deigen fordi det er kun det jeg liker, men dere kan jo tilsette andre ting om dere ønsker det. Her er hvertfall min oppskrift på årets julekake.

Du trenger:

1kg hvetemel
6dl melk
1 egg
100g margarin
1ts salt
2dl sukker
2ts kardemomme
5,5dl rosiner
1pk gjær

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle (utenom rosiner og evt. sukat). Varm melken til den blir lunken. Ha melken i bollen sammen med egget. Kjør på langsom hastighet. Skjær smøret i terninger og ha i en og en terning, mens maskinen går. Skru opp til middels hastighet. Kjør videre i 5 minutter.

**Jeg har ikke kjøkkenmaskin så alt dette måtte jeg gjøre for hånd. Jeg anbefaler så klart å følge oppskriften slik at man får et best mulig resultat. Så om du har tilgang på en kjøkkenmaskin, bruk den.

Sett deigen til heving ett lunt sted i 30 minutter. Ha deigen ut på benken. Del i to. Lag 2 store rundinger. Kna inn rosiner (og evt. sukat). Sett de på bakepapir. La heve lunt i 1 time. Sett nederst i ovnen i 35 minutter på 180c. Avkjøl på rist.

**Ikke skjær i julekaken før det har gått 40-50 minutter.

Og så har du 2 fine julekaker. Nyt dem med smør og brunost eller noe annet godt. Jeg personlig liker dem best med bare smør. Hvis du ønsker at dem skal være ferske når du spiser dem så er det jo 2 ting du kan gjøre. Enten kan du fryse den når den ikke er stekt og heller steke den når du får lyst på eller du kan fryse den etter at den er stekt og avkjølt. Da skal den være like fin når du velger å tine den igjen, men så klart er den jo aller best når den er nystekt. Ingenting slår nystekt bakst.

Ser dette fristende ut? Skal du lage julekake til jul?

Du kan også følge bloggen på facebook HER om du ønsker flere deilige oppskrifter. Du kan også sjekke ut alle oppskriftene jeg har lagt ut på bloggen tidligere. Det er mange fine og gode oppskrifter og flere kommer. Så det er bare å glede seg. Jeg blir også veldig glad om du kommenterer når du har brukt en oppskrift eller om du kommer til å bruke en oppskrift. Følger du bloggen på facebook kan du gjerne legge ut bilde i kommentarfeltet til linken om du har brukt oppskriften. Det syns jeg er utrolig koselig. Også håper jeg det du lager med oppskriftene herfra smaker godt. Jeg legger hvertfall kun ut oppskrifter jeg er fornøyd med.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg