En av de mørkeste kveldene

I dette innlegget kommer jeg til å dykke så dypt ned i depresjonen min at det kan være tungt for noen å lese dette. Bare en liten advarsel.

I går kveld var jeg så full av elendighet at jeg bestemte meg for å gå en tur. Kl.21:00 fikk jeg rett og slett nok av å føle meg så elendig at jeg brukte energi jeg ikke hadde på å gå en tur. Først var det helt greit, men så kom tårene. Selvsagt prøvde jeg å holde tårene inne, mens jeg var ute. Jeg prøvde å fokusere på fuglene, den nydelige utsikten og den vakre himmelen. For den himmelen var helt fantastisk. Bare se selv.

På den ene siden var det en fantastisk tur og jeg burde ikke klage, men på den andre siden er det noe inni meg som ikke lar meg nyte dette flotte synet og den fine kveldsturen det egentlig var. Jeg er veldig takknemlig for at jeg bor her jeg bor og jeg elsker virkelig dette stedet, men når det er så mørkt inni meg så er det veldig vanskelig å finne veien ut og nyte øyeblikk som dette. Så det som skjedde var at jeg tok disse bildene og fikk 5 sekunders glede før jeg ble slått i bakken av depresjonen og begynte å gråte. Da skjønte jeg at denne turen ikke ville endre på hvordan jeg følte det inni meg. Noen gang virker det, men ikke i går kveld.

Så hva gjør jeg når jeg føler meg som verst? Jo, jeg går hjem og åpner en cider. Også håper jeg at alle problemene bare vil forsvinne. Det er ikke ofte jeg drikker fordi det smaker ikke noe godt når jeg føler meg bra. Og jeg vet hvordan dette høres ut, men jeg trenger bare å få sagt det. Fordi vi lever i en verden der det ser ut som bloggere lever det perfekte liv og instagrammen er full av perfekte bilder og perfekte jenter, men dette er faktisk ikke virkeligheten. Vi sliter alle med noe og jeg vet selv at det ikke er bra å drikke. Selvom det bare er en cider så er det ikke greit. Jeg bare kjente at jeg hadde nådd bunnen og var så lei av å føle på den elendigheten som har ligget over meg.

Så la meg fortelle dere hvordan de siste dagene faktisk har føltes for meg. Jeg har kjent på den følelsen av å ikke strekke til, ikke få til noe og ikke kunne holde det nivået som jeg har satt for bloggen min. I tillegg føler jeg meg så hjelpesløs, ute av stand til å hjelpe de jeg er glad i. Det å miste all gleden inni meg er jeg veldig kjent med, men når alt dette kommer over meg og mørket sluker meg så er det vanskelig å tenke at man må gjøre det beste ut av det.

Helt siden raset i Gjerdrum har jeg vært uten psykolog og vet dere hva? Jeg har faktisk ikke ork til å ta opp den kampen om hjelp. For jeg vet det kommer til å være folk i kommentarfeltet som vil si at jeg må skaffe hjelp. Hvilken hjelp? Det finnes jo ikke hjelp. Så hva gjør jeg? Jo, jeg holder ut og jeg tenker positivt fordi jeg vet at det vil komme bedre dager. Det burde være hjelp til meg i kommunen, men det har altså sviktet. Så da virker plutselig ikke den cideren så ille, men jeg vet jo at det er det. Ikke cideren i seg selv, men hvorfor jeg drikker den. Derfor stoppet jeg etter noen slurker og fant ut at det var på tide å komme seg i seng og få seg litt søvn.

Og slik var altså gårsdagen min. Uten å pynte på det. Dette er livet mitt og jeg er alt annet enn stolt av hvordan jeg håndterte depresjonen, men jeg syns det er så viktig å sette dette i et lys slik at andre som sliter kanskje syns det blir lettere å prate om. For det er så viktig å prate om hvordan man har det. Det å være åpen om psyken er første steget til å bli frisk. Noe som er minst like viktig er at folk faktisk lytter, er der og ikke bare sier “så gjør noe med det da” eller “da burde du skaffe hjelp”. For å få en slik kommentar uten å få støtte kan gjøre mer skade enn det hjelper. Om en person kommer til deg og vil snakke om hvordan de har det så burde man lytte. Det kan hjelpe mye. For vi vet at vi trenger hjelp, men det kan være fint å ha noen som kan være der å støtte og lytte. Du trenger ikke komme med masse råd eller forstå hvordan personen har det. Bare hør på hva de har å se og du vil gjøre dem en stor tjeneste.

Så hver så snill og ikke kom med “du trenger hjelp” i kommentarfeltet fordi det vet jeg. Hadde det vært opp til meg så hadde jeg hatt psykologtimer 1 gang i uka. Jeg vet også at det finnes telefonnummer man kan ringe for å ha noen å snakke med. Problemet er bare ikke helt der det ligger. Og jeg tror at hvis jeg skulle forklart det hele så ville dette innlegget blitt ganske langt, men jeg ville bare dere skulle få hele historien og få et innblikk i hvordan mitt liv kan være i små perioder. For det er heldigvis ikke så ofte at livet slår meg så hardt ned i gjørma som den gjorde i går.

Vi får se om dette kan bli en bedre dag.

Følg bloggen på facebook HER

Mine tanker nå

Jeg tenkte jeg kunne ta en liten oppdatering for dere og fortelle litt om hvordan gårsdagen var. For det var en del ting som skjedde og jeg føler at det trengs å snakkes om. I går begynte det veldig bra. Morgenen og formiddagen følte jeg meg så bra at jeg tok en del av oppvasken. Siden jeg følte meg såpass bra så hadde jeg lyst til å få mest mulig ut av dagen. Så jeg gjorde jo alt for å få en bra dag og den ble kjempe fin.

Når kvelden kom så kjente jeg meg veldig sliten og brukte egentlig tiden bare på å slappe av og selvfølgelig se Lucifer sammen med samboeren min. Og så tikker det inn en melding litt senere og jeg kjenner en stor klump i magen vokse og vokse. Dette vil jeg helst ikke dele noe av fordi det er jo ikke opp til meg å dele slikt, men denne nyheten gjorde at jeg ble tappet for energi og satt og gråt. Så gårsdagen endte i et stort brak og jeg trengte derfor bare å koble av og ta det rolig i dag.

Jeg kan jo si såpass at jeg er utrolig glad i familien min og blir veldig lei meg når de ikke har så bra. Og det var det denne nyheten handlet om. Så jeg håper at ting ordner seg og at familien kan få lov å få en liten pause fra all elendigheten. Vi er midt oppi pandemi, vi har mistet Jennie. Det holder nå.

Derfor har jeg bestemt meg for å ta det litt med ro. Jeg har på den nye kjolen og slapper av her hjemme etter en veldig koselig frokost med samboeren min. Hva som skjer resten av dagen har jeg ikke bestemt meg for ennå, men jeg skal definitivt ta det rolig. Også må jeg jo uansett ha nok energi til å lage dagens middag, som jeg tror kommer til å bli nydelig. Utenom det så er det nok ikke så mye å fortelle. Jeg sitter egentlig bare og venter på gode nyheter fordi jeg er veldig bekymret. Tankene mine går alltid til familien min og de jeg er glad i. Det eneste jeg vil er at alle skal ha det bra. Så nå krysser jeg bare fingrene og håper at ting ordner seg.

Følg bloggen på facebook HER

Innkjøp: Chiquelle

Denne kjolen er en av de få tingene jeg har kjøpt som andre influensere har vist frem. Jeg har jo en litt annerledes stil enn disse rosabloggerne, men dem viser jo så klart frem mye fint og denne gangen fant jeg noe utrolig lekkert som jeg bare måtte kjøpe. I fjor kjøpte jeg mange skjørt, men jeg må si at jeg ikke har så mange kjoler. Så når jeg så denne kjolen så måtte jeg bare ha den fordi den er perfekt til såmange anledninger. Jeg kommer aldri til å komme meg ut av denne fordi den er så behagelig å gå i. Bare se her.

Den perfekte sommerkjolen. Jeg har en følelse av at jeg kommer til å bruke denne mye. De har veldig mye fint på Chiquelle, men jeg har aldri turt å kjøpe noe der fordi jeg har trodd at ting ikke ville passe meg. Jeg er jo ikke akkurat den tynneste og slike nettbutikker har en tendens til å ha ganske små størrelser, men det har jo ikke så mye å si når det er strikk i livet og mye plass til overarmene. Så det var ikke et spørsmål engang. Jeg bare måtte ha denne kjolen.

Nå var det ikke så lett å få pene bilder av kjolen, men jeg har kjøpt utstyr slik at jeg faktisk kan ta outfit bilder og mye mer. Så det blir ikke siste gang dere ser denne kjolen. For dette er en av de få kjolene jeg virkelig har følt at jeg ikke går i noe litt ubehagelig. La oss bare innse det. Noen ganger er det slitsomt å pynte seg, men denne sommerkjolen gjør det bare gøy og avslappende. Et av mine beste kjøp. Så jeg vi gi en stor takk til Stina som anbefalte denne til meg. Det er så fint å komme over influensere som tipser om gode ting.

Dette er altså hva jeg skal slappe av i resten av kvelden og mest sannsynlig i morgen også. Jeg kommer til å ha på en tykk, svart tights under denne fordi den er bittelitt kort. Utenom det er den perfekt. Og som sagt finner du denne og mange andre fine kjoler på Chiquelle. Dette innlegget er ikke sponset. Kun min mening om et produkt som jeg selv fikk anbefalt på Instagram og kjøpte med mine egne penger.

Følg bloggen på facebook HER

Oppskrift: Omelett m/ost og skinke

I dag ble det en nydelig eggomelett med bacon og litt grønnsaker til. Utrolig godt, men jeg kan ha lagd litt mye. Denne oppskriften kan nok mette en hel familie. Bare kutt opp omeletten i stykker og server med en god salat og bacon så blir det nok mat til alle. Her får dere hvertfall oppskriften om dere kunne tenkt dere å lage den slik jeg gjorde i dag. Enkel og grei oppskrift som smaker himmelsk.

Du trenger:

10 egg

1ts salt

1ts pepper

1ss gressløk

1 håndfull ost

3 skiver kokt skinke

1pk bacon

Slik gjør du:

Stek bacon.

Ha egg, salt, pepper og gressløk i en bolle og visp sammen.

Smelt smør i pannen og hell eggene oppi stekepannen.

Strø over revet ost og skinkebiter.

brett den i 2 og legg på lokk i et par minutter, slik at den blir gjennomstekt.

En god omelett er alltid godt. Det er også veldig enkelt å lage så det er jo en perfekt rett til middag. Eller man kan lage en frokostomelett til hele familien. Uansett når du ønsker å lage den så vil den hvertfall bli kjempe god.

Det er allikevel én ting jeg savner og det er et lokk til stekepannen. Det lokket jeg bruker er litt for lite. Ellers ville det vært veldig kjekt å legge på lokket før man bretter omeletten også, men det er jo noe dere kan gjøre om dere har et lokk som passer.

Det smakte hvertfall utrolig godt og det metter. Og det som er så fint med egg er at det er like godt kaldt som varmt. Så kanskje det hadde vært en fin lunsj til å ha med på jobb eller skolen. Uansett når og hvor du ønsker å spise en omelett så håper jeg dette innlegget inspirerte deg.

Følg bloggen på facebook HER for mange gode oppskrifter fremover.

Planteoppdatering

Jeg har jo allerede fortalt dere at jeg har splittet tomatplantene og alt det der, men jeg tenkte allikevel at jeg skulle vise dere skikkelig og fortelle alt som har skjedd nå. Så dette blitt nok et litt lengre innlegg enn vanlig, men forhåpentligvis blir det også gøy for dere å følge med. Siden vi har mye å gå igjennom så tror jeg vi bare starter med plantene.

Pæretomat: La oss starte med denne planten som nå har fått en ny og større kurv å stå i. Her er det hvertfall mer enn nok plass til at den kan strekke på røttene. Jeg har også plassert dem litt lengre ned i jorden fordi røttene begynte å komme opp fra jorden. Dette skjedde med planten jeg hadde i en stor pallekarm også så det blir nok ikke sist gang vi ser røttene på den, men nå har dem i det minste god plass nedover i kurven. Også er det litt plass igjen på toppen til å legge mer jord, men akkurat nå var jeg helt tom for jord. Jeg kjøpte en sekk på 15L og det holdt akkurat til det jeg skulle gjøre. Snakk om flaks. Nå skal jeg hvertfall ikke flytte denne planten noe mer. Denne kurven skal de få lov til å stå i helt frem til høsten. Så får vi se hvordan dette går fremover. Jeg har også flyttet de små plantene litt bort fra de store sånn at disse også kan få plass til å vokse.

Miniagurk: Det har ikke kommet noe tegn på agurker ennå, men det er masse blomster på dem. Som dere kanskje ser så mangler det en. Jeg skulle flytte den ene agurkplanten oppi til den andre og fikk ødelagt røttene litt for mye. De skal jo pottes om minimalt fordi dem har skjøre røtter. Så den falt sammen og reiste seg ikke opp igjen. Heldigvis gikk det bra med de 2 andre plantene jeg flyttet fra den lilla potten og over i kurven. Grunnen til at jeg gjorde dette var fordi de lilla pottene tydeligvis ikke var beregnet for innendørs bruk. Så de gav fra seg vann og holdt på å ødelegge vinduskarmene. Og derfor har dem stått på det ene lerretet. Jeg måtte jo legge noe under der frem til jeg fikk pottet dem om. Det kunne jo gått skikkelig galt om jeg ikke hadde sjekket under pottene. Takk og lov at jeg gjorde det! Utenom det så går det greit med de plantene som er igjen. Nå venter jeg bare på at det skal komme miniagurker på disse fine plantene.

Sukkerert: Så store og flotte planter med flere sukkererter. Jeg gleder meg virkelig til å smake dem og kanskje bruke dem i salaten. Det er utrolig godt med ferske, friske sukkererter i salat og disse ser veldig gode uut.Også så store disse plantene har blitt så vil det nok komme mange sukkererter på dem. Til å stå I hver sin lille boks så har dem jammen blitt store. Disse skal så klart få litt mer jord, men denne gangen var det ikke nok. Heldigvis har jeg bestilt mer, så da blir dem nok ekstra glade. Allikevel har de klart seg utrolig bra. Kanskje de blir enda større når jeg gir dem mer jord. For det er ikke mye jeg har gjort for at dem skulle bli så stor. Kun vann, litt eggeskall og en pass i vinduskarmen. Og det ser det ut som de virkelig liker.

Rød cherrytomat: Ja, her er de vakre tomatplantene som jeg har fått pottet om. Helt enkle, svarte potter fra Plantasjen. Jeg trenger jo ikke noe annet. Det er jo ikke pottene man skal se på, men plantene oppi dem. Og de er så fine og de gir meg så mye glede i hverdagen. Så store de har blitt. Jeg kan nesten ikke tro at de vokser så fort, men de må jo trives veldig godt i vinduskarmen. Som dere ser har jeg satt dem ganske tett inntil hverandre fordi det er jo det dem er vant til. De får nok plass til å strekke seg, men de er allikevel sammen. Når jeg pottet dem om så gav jeg dem også litt mer eggeskall, men ikke for mye. De har jo allerede fått én gang. Nå gleder jeg meg veldig til å se hvordan de vil utvikle seg fremover. Også er jeg veldig spent på når vi får se deres første blomster.

Gul cherrytomat: Disse er ikke like store, men det er jo en storforbedring fra hvordan de var før jeg satt dem i “drivhuset”. Dem vekket virkelig til liv da jeg gav dem en liten stund inni der, men nå ser jeg at dem ikke trenger det mer. Det dem virkelig trenger nå er å få bedre plassog mye mer jord sånn at dem kan vokse seg store sånn som de andre tomatplantene. De andre tomatplantene fikk jo mye mer jord og har jo derfor hatt en stor fordel i motsetning til disse. Så de blir nok glad når jeg splitter og potter om dem også.

Også er det de minste tomatplante (en hver farge av cherrytomatene) som også har kommet langt. Etter at jeg tok dem ut fra de andre pottene så har dem faktisk blitt dobbelt så store. De skal også få egne potter, men jeg er ikke helt sikker på hvor jeg skal sette dem fordi jeg kan ikke huske hvem som er rød og hvem som er gul. Kanskje jeg bare skal sette dem ut når det er varmt nok. Det ville jo vært koselig med litt flere planter ute og dem tåler jo en del. Foreløpig har dem det hvertfall fint i vinduskarmen under en gjennomsiktig pose jeg har stukket hull i.

Salat: Vel, det var hvertfall det jeg sådde. Det ser mer ut som ugress eller ruccola. Spørsmålet er om jeg skal ta vare på dette greiene her eller røske det opp og så på nytt når jeg kan sette dem rett ut.

Mandarin: Også er det denne søte, lille planten som kanskje skulle hatt en litt større potte. Hvem vet, kanskje jeg kan gi den litt mer plass når jeg får mer jord. Utenom det så ser det jo ut som den har det nokså bra. Fin utsikt har den også. Så da burde den vel få litt mer plass til å strekke litt på beina.

Og det var alle plantene jeg hadde å vise dere. Det var jo ganske mye og det ble et veldig langt innlegg. Så tusen takk til alle dere som faktisk leste igjennom hele teksten. Håper det var like spennende for dere å lese som det var for meg å skrive det. Så ønsker jeg dere en flott fredag og en fantastisk helg.

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer av plantene og så mye mer.

Oppskrift: Veggisboller

Da var det på tide med vegetar. Denne gangen ble det vegetarboller av blomkål. Og dette er noe jeg hadde veldig lyst til å prøve. Det høres jo kjempe godt ut og det var det også. Med krydder og urter er det utrolig hva man kan få til om man ønsker å lage et vegetarisk måltid. Det er egg i denne oppskriften, men om man ikke spiser egg så finnes det nok andre ting man kan bruke til å erstatte det. Nå er ikke jeg noe ekspert når det kommer til vegansk mat. Jeg liker bare å prøve ut nye ting og dele gode oppskrifter med dere. Så her kommer dagens oppskrift på noen nydelige vegetarboller hvis du ønsker å prøve en rett uten kjøtt.

Du trenger:

1 stor blomkål

1 egg

⅓ts hvitløkspulver

½ts salt

½ts pepper

1ts olivenolje

2ts persille

1ts Basilikum

1dl mandelmel

Slik gjør du:

Ha blomkål i blender el.

Tilsett resten og bland det sammen med en slikkepott.

Lag små, runde boller.

Stekes i ovnen på 200°c i 20 minutter.

Dette er nok en middag som passer godt å ha saus og spagetti til, men pasta er jo fy denne måneden så da ble det ikke det. Så kanskje en god saus og salat. Eller bare spise dem sånn med ketchup eller dip. Mulighetene er mange.

Konsistensen på disse er nok ikke for alle. De er myke inni, men tørre utenpå. Om du liker det så burde du prøve disse. Alene er de nok ikke så gode, men det er som sagt mye man kan ha til for å gi denne retten et løft. Sunne er de hvertfall. Også så søte. I tillegg er de veldig enkle å lage.

Følg bloggen på facebook HER for flere oppskrifter.

Når energien ikke strekker til

Med så lite/ingen energi i kroppen over lang tid var det godt med en liten pause fra alt. Jeg kommer selvsagt til å komme sterkere tilbake, men det har vært viktig for meg å ikke gjøre for mye, senke skuldrene litt og få roet ned kaoset i hodet mitt. Så jeg valgte å blogge litt mindre, men selvsagt blir det hver dag. Derfor ble det ikke noe innlegg i går kveld og heller ikke noe innlegg på morgenen. Planen er å ha minimum 2 innlegg hver dag, men ikke jobbe for hardt. For det kan fort gå galt om jeg bruker for mye energi, altså energi jeg ikke har, over lengre tid. Så jeg har derfor bestemt meg for å roe det litt ned. Nå begynner jeg jo snart å filme til youtube i tillegg og da må jeg jo uansett ha litt av fokuset der også. Det betyr jo ikke at jeg skal jobbe mindre med bloggen,men jeg må bare ta noen små pauser og poste litt mindre i perioder.

Selvfølgelig vil jeg komme sterkere tilbake så fort jeg kommer meg ut på turer og virkelig får ladet opp kroppen. For nå skrapet det i bunnen her. Jeg gjør rett og slett noen endringer for å slippe og måtte pause bloggen i dagesvis. Så da vet dere hvertfall hva som foregår på bloggen og hvis det skulle være veldig stille her. Nå har jeg jo diverse ting som MÅ ut hver dag og det er det jeg nå skal prioritere. Blant annet oppskrifter og planteoppdatering. Dette vil være førsteprioritet på bloggen. Og selvfølgelig kommer det naturbilder de dagene jeg går turer. Mulig jeg tar en oppsummering på hvordan dagene mine har vært og blir hvis det skjer noe, men det vil ikke bli hovedfokuset lengre. Har jeg energi til å blogge mye så gjør jeg det, men akkurat nå vil dere merke at det blir 2-3 innlegg max på bloggen og en av de innleggene blir oppskrift.

Også håper jeg at kroppen min vil sette pris på dette sånn at jeg får masse energi til å gå lange turer snart for dere vet jo hvor mye jeg gleder meg til det. Som minner meg på at snøen som kom ned for et par dager siden nå har smeltet. Den flekken med gress som jeg satt ute på er nå tilbake. Så det har gitt meg mye glede av å se. I tillegg har halvparten av tomatplantene blitt pottet om. Alt det kommer jeg til å vise dere i morgen. For det er jo fredag allerede i morgen og da er det ny planteoppdatering. Det gleder jeg meg skikkelig til. Mye har skjedd siden sist fredag. Så det gøy å vise frem alt sammen nå.

Jeg har også planer om å få pottet om resten så fort som mulig. Det blir nok gjort før neste planteoppdatering, men jeg måtte kjøpe det i 2 omganger. Etter det så er det ikke så mye mer jeg kommer til å kjøpe av planter/blomster og utstyr. Da tror jeg faktisk at jeg har det meste. Så da kan jeg fokusere på andre ting. For det er alltid noe man trenger.

Da vet dere hvertfall hva som skjer på bloggen og hvilke planer jeg har fremover. Også håper jeg dette bare er midlertidig og at kroppen min kommer tilbake på topp igjen sånn at jeg kan komme med masse nytt innhold til dere. For det er veldig kjipt å måtte roe ned etter å ha jobbet så hardt, men igjen er det bedre enn å måtte kutte det helt ut fordi kroppen min ikke klarer noe.

Følg bloggen på facebook HER

Oppskrift: Biff m/bearnaisesaus

Først må jeg jo si at biff er ikke noe jeg spiser så mye av. Faktisk kan jeg bare huske én gang jeg har spist en skikkelig biff. Om det er fordi det er alt for dyrt å spise ute eller om jeg ikke har turt å steke biff før er jeg ikke helt sikker på. Uansett har det hvertfall aldri blitt noe av. Helt til nå som jeg faktisk lagde en helt fantastisk biff med hjemmelagd bearnaisesaus. Alt av oppskrifter og fremgangsmåter deler jeg selvsagt med dere. For dette vil jeg virkelig at dere skal få prøve ut selv også. Det er faktisk overraskende enkelt og det smaker så godt. Bare se på denne flotte middagen. Og ja, jeg ble mett!

Du trenger:

2 indrefilet av storfe
Salt og pepper

Bearnaisesaus:

1 sjalottløk
4 eggeplommer
2ss vann
1ss sitronsaft
2ss estragon
1 klype salt
250g smeltet smør (romtemperert)

+ stekt sopp

Slik gjør du:

Tørk og krydre indrefileten.

Varm pannen med olje og litt smør.

Stek indrefileten på høy varme i 2 minutter på hver side. Kjøttsaften skal begynne å piple ut på overflaten.

Ta biffen ut av pannen og la den hvile i 2 minutter før du skjærer i/serverer den. Jeg la den bare på tallerkenen og pyntet rundt, mens den fikk hvile litt.

Bearnaisesaus:

Hakk sjalottløk og legg den i pannen i 3-4 minutter med litt smør.

Avkjøl.

Ha alt i en bolle og bruk stavmixeren i 2 minutter så har du en nydelig bearnaisesaus.

Stek sopp.

Og slik lager du altså en nydelig biffmiddag hjemme. Litt må man jo kose seg. Og om du fikk med deg innlegget om innkjøp av mat, så du kanskje at jeg var så heldig å få biffen på tilbud. Hold et øye med tilbudshylla og kanskje du får noe skikkelig godt på tilbud.

For mange flere oppskrifter følg bloggen på facebook HER

Ting skjer her

Da var det en ny dag med solskinn og forhåpentligvis blir det mye snø som smelter i dag også. Fint vær er det hvertfall. Himmelen er helt blå. Det er veldig koselig å se ut av vinduet nå som været er på sitt beste. Ikke minst hjelper det på humøret at det verken snør eller er grått ute. I tillegg kom samboeren min sin coronatest tilbake negativ så da kan vi senke skuldrene og smile. Forhåpentligvis er han på beina igjen snart. I mellomtiden blir det melk med honning på soverommet for han, mens jeg prøver å gjøre det beste ut av dagene.

Etter gårsdagens pause føler jeg meg heldigvis litt bedre. Jeg kjenner allikevel at jeg må ta det litt rolig sånn at jeg ikke blir så sliten igjen. Så jeg går rundt og kikker på plantene og tar livet helt med ro. Vel, jeg prøver hvertfall. Hodet mitt vet ikke helt hva rolig og pause betyr, men det er ikke så mye jeg kan få gjort med det. Hodet er på jobb 24/7.

I går prøvde jeg å forberede plantene mine litt og gi dem bedre plass osv. Dessverre var det en som ikke overlevde å bli flyttet på. Så nå er jeg nede i 3 agurkplanter, men heldigvis var det kun den ene og ikke noe annet som ble ødelagt. Nå venter jeg hvertfall på plantejord som jeg faktisk fikk bestilt på nettet til slutt. Så da får jeg snart splittet de største tomatplantene og forhåpentligvis gitt nok jord til agurkplantene i tillegg. Ved en feil kjøpte jeg nemlig en alt for liten jordsekk, men det er jo ikke verre enn å bestille en til litt senere. Det må jeg uansett fordi jeg har bare kjøpt 4 potter og jeg trenger 6 til. Det er mange tomatplanter som trenger egne potter. Jeg sådde jo alle 10 frøene og alle ble det planter av. Så dette blir veldig spennende og moro å holde på med fremover. Ompotting og se at dem vokser seg enda større.

I tillegg har den andre tomatplanten fått en større kurv å stå i. Så nå har jeg en diger kurv på kjøkkenbenken. Denne må jo også fylles med jord, så hvis det blir for lite jord så får den bare vente til neste gang. Jeg har hvertfall begynt og det er dette jeg skal holde på med fremover. Dette blir så gøy og virkelig komme i gang med, men først må jo bestillingen komme hit.

Følg bloggen på facebook HER hvis du ikke vil gå glipp av alt dette og mye mer.

Handle inn til middager

Her om dagen, før samboeren min ble syk så var vi ute og handlet inn til noen av middagene fremover. Det var ikke så mye vi trengte, men jeg tenkte allikevel jeg skulle vise dere hva vi har kjøpt. For jeg lovet jo at jeg skulle lage et innlegg hver gang vi hadde kjøpt inn til middager. Så her er bilde av alt vi kjøpte nå sist.

Som sagt er det ikke så veldig mye, men det blir allikevel veldig spennende fremover. Bl.a når vi skal ha indrefilet av storfe. Og jeg kan ikke tro at vi faktisk fant det vi trengte i tilbudshylla på MENY. Der sparte vi en del penger for å si det sånn. Jeg hadde beregnet minimum 200,- også fikk vi det til litt over 100,-. Det er jaggu ikke dårlig. Så ja, jeg anbefaler dere å kikke i tilbudshylla når du skal handle inn mat. Plutselig dukker det opp noe snadder som du kan spare masse penger på.

Også ble det handlet inn buljong som også var på tilbud. Sånt er jo veldig kjekt å ha liggende, men det er faktisk en av de tingene vi trenger til middager fremover.

I tillegg er det mer grønnsaker og urter. Vi har bacon og skinke også. Så her blir det mye godt fremover. Takket være en liten pause fra bloggen så har jeg også fått tilbake litt av energien. Jeg fikk også sovet i et par timer og skal gå å legge meg igjen nå sånn at jeg er uthvilt til i morgen. Da blir det en middag som jeg gleder meg utrolig mye til. Spesielt med tanke på at det ikke ble noe hjemmelagd middag i dag.

Følg bloggen på facebook HER for ny oppskrift i morgen (eller senere i dag).