Borte bra, men hjemme best!

Først og fremst tusen takk til mamma og søstern for en fin tur over fjellet. Det er så flott utsikt. Å kjøre over haglebu er noe av det beste jeg vet. Jeg og mamma snakker og har det skikkelig koselig. Det er fint å få litt tid sammen med mamma litt nå og da også.

Vi tok oss litt mat på den faste rasteplassen der oppe. Rundstykker og bris. Det var kjempe godt! Etter å ha spist oss mette så gikk turen videre til der vi skulle se etter multer. Desverre var det ikke noe multer å se. Vi brukte heller tiden på å plukke bringebær. Vi fant noen steder der det hang en del bringebær og fikk da plukket litt. Så ble det ikke multer denne gangen, men tomhendt dro vi ikke. Bare se på den fangsten.

Her blir det snacks til kvelden.

Bare det å dra på tur er jo fint i seg selv så bringebærene ble jo en bonus.

Jeg ble kjørt hjem og mamma fikk se hvordan det har blitt her, fikk med seg noen små tomater og hilste på Oliver før hun og søstern dro hjemover. Nå skal jeg slappe litt av på sofaen og nyte en bixit havrelunsj som mamma kjøpte til turen *ops* glemte den! Vel, da har jeg noe godt å spise da.

Hva skal dere bruke kvelden på?

Kjerrehjul til pynt

Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan det har blitt med alle de kjerrehjulene vi har vært å hentet. For i går skulle vi hente 4 kjerrehjul, men siden vi hadde kjørt så langt så sa hun at vi kunne få med et til. Det var såå snilt! Så i går satt vi dem på plass og det ble skikkelig fint. Vi hadde jo alt bestemt oss for å ha 2 av dem ved garasjen, men reaten var litt usikkert. Men vi fant fort plass til 2 av de andre. De står nå ved drivhuset og det ble utrolig flott. Det siste hjulet skal vi ha i taketå uteplassen. Vi skal nemoig lage det om til en lampe. Så det blir veldig spennende å se hvordan blir. Men akkurat nå ser det slik ut ute i hagen hos oss.

Jeg vet ikke hva dere syns, men jeg elsker det! Vi har jo ønsket oss sånt hjul helt siden vi flyttet sammen og det begynner jo å bli et par år siden nå. Som regel selges jo slike til 500,- og det har ikke vi råd tkl å bruke penger på. Så kom vi plutselig over noen som skulle gis bort og da måtte vi jo gripe sjansen og kjøre å hente dem før noen andre. Det gjelder å være kjapp på finn for det blir velsig fort gitt bort! Heldigvis klarte vi å få tak i noe som vi har ønsket oss lenge. Og det ble skikkelig stilig! Det eneste som mangler nå er gevir. Det er vel det som virkelig står høyest på ønskelista når det kommer til utepynt. Det hadde vært stort å fått tak i noe sånt som kunne hengt på garasjen eller inni uteplassen. Eller så er det ikke så mye som faktisk står på MÅ HA-listen. Jeg har alt jeg trenger akkurat her. Jeg har tak over hodet, en fantastisk god mann å dele livet med, verdens herligste hund og mat på bordet. I tillegg til en flott uteplass,hage,drivhus og planter. Alt vi trenger nå er et barn eller flere så er livet mitt komplett.

Her vil jeg leve resten av livet. Her trives jeg veldig! Vis jeg skulle bodd et annet sted så måtte det vært på sørlandet eller mot Bergen, men akkurat her vi er nå er et flott sted å bo! Jeg vil ikke flytte herifra på en LANG stund!!

jeg skal på fjellet!

ja, da blir det vist en tur på meg i dag også. planen var egentlig å ta en tur på fjellet med mamma og søstern i går, men siden jeg hadde så hodepine på kvelden/morgenen så ble det ikke noe av. men i dag er jeg i form og er klar for en skikkelig koselig fjelltur. gubben skal være hjemme og styre litt så da blir det spennende å se hva han har gjort til jeg kommer hjem igjen. vi har i allefall fått satt en fontenedame som gubben har hatt hjemme hos foreldrene sine (da han hadde dam der) ved dammen. det ble utrolig flott. i tillegg har vi fått et bord (uten plate) av moren min som vi tenkte å lage ny bordplate til siden den var knekt før vi fikk den. men så fikk jo jeg en brilliant ide og nå skal det bli limt på en dyp potte/fat på toppen og fylles med blomster som henger nedover. jeg tror det kommer til å bli utrolig flott. men før vi får råd til å kjøpe de blomstene så skal vi ha vann oppi så fuglene kan bade litt. vi har jo egentlig et fuglebad fra før av så den vil jo bli brukt til blomster om ikke så alt for lenge.

ellers så har jeg egentlig bare kikket litt rundt i drivhuset, på blomsterbedene og tomatplantene ute. jeg har også sjekket hvordan det går inni uteplassen. i tillegg til at vi har tenkt litt mer på nye ideer og sånt fremover. det blir veldig spennende å se hvordan det blir inni uteplassen til slutt. men det får fremtiden vise. nå har jeg pakket ned kameraet mitt og er egentlig klar for å komme meg opp på fjellet. jeg er veldig sliten og har vondt i ryggen, men det er bare godt å komme seg litt ut i naturen. jeg elsker å være på fjellet og i naturen så denne turen her har jeg virkelig gledet meg til. det er jo ikke noe blåbær i skogene her så da må man jo opp på fjellet og plukke multer da. jeg har ikke smakt multer siden jeg var bitteliten så jeg vet egentlig ikke hvordan det smaker, men mamma bruker det til multekrem så da får vi plukke litt. kanskje jeg tar med meg bittelitt hjem og lager multekrem til jul, ber mamma og søstern på julekaker og ribbe. vi får se hvor mye multer det er i år. alt av frukt og bær er jo blitt svidd og fått alt for lite vann så man vet ikke før man har sjekket på fjellet.

men i dag må hunden være hjemme. jeg vil ikke dra den lille hunden oppi myra. dessuten er han helt utslitt etter gårsdagens biltur så han kan bare få være hjemme. nå er jo gubben her så da er det jo ikke noe problem å la hunden være hjemme.

bildene jeg har brukt i dette innlegget er fra gårsdagens tur til Filtvet der vi hentet kjerrehjulene. det ble jo en lang og fin tur der jeg fikk koblet helt av i allefall. å få gubben til å koble helt av er litt verre. han tenker bare jobb og alt sånt selv om han har ferie. det er alltid noe å tenke på. vi er ganske forskjellige sånn. jeg liker å leve akkurat nå og ikke tenke på alt som kommer, hvertfall ikke når jeg er på tur eller gjør noe koselig. jeg lar ikke tankene om alt annet negativt få ødelegge en flott feire eller tur. nei, det som kommer i fremtiden får ligge til hverdagen igjen. når man er på tur så skal man kose seg og nyte det! det er nå i allefall min mening. jeg er veldig heldig som er skrudd sammen sånn for ikke alle kan tenke sånn. ikke alle klarer å koble av fra hverdagens forferdelige tanker og gjøremål. økonomi, jobb, husarbeid, alt som må fikses. det er ikke lett å legge alt det bak seg og bare tenke akkurat her og nå når man er vant til å tenke fremover og på alt hele tiden (som gubben). allikevel blir det alltid flotte turer og mange gode minner! HELDIGVIS! for diskusjoner og krangler hører ikke til på tur/ferie!

men nå får jeg vel prøve å få på meg fjellskoene og løfte rompa opp fra sofaen. det er vel ikke alt for lenge før de kommer tenker jeg.

En kjøretur i bilder

Da ble det en fantastisk biltur langs vannet i dag. Vi fikk hentet noen utrolig stilige kjerrehjel som skal være til pynt i hagen. I tillegg skal gubben prøve å lage lampe ut av det ene lille hjulet. Det skal henge inne i uteplassen så det blir utrolig spennende å se om fungerer slik vi håper det skal.

Men før jeg vise dere noe som helst så tenkte jeg å fortelle litt om dagen i dag etter at vi hadde spist is med naboen. Det var en lang og svingete kjøretur og det tok jo litt tid å komme frem. Men det var mye fin utsikt som jeg tok bilde av. Da vi kom frem så møtte vi ei utrolig hyggelig dame som vi slo av en prat med. Hun fortalte om mannen hennes som hadde gått bort, at hun likte blomster og litt sånn forskjellig. Hun hadde det veldig pent der hun bodde. Det var et landlig sted og et nydelig hus.

Da vi hadde fått hjulene inn i bilen og fått luftet hunden litt så kjørte vi videre ned til brygga der vi tok noen bilder med kameraet (disse bildene kommer i et annet innlegg). Planen var egentlig å fiske der, men det satt folk der og da var det ikke noe vits å surre med fiskestenger og sånt rundt der. Så da kjørte vi videre. Gubben kjørte ned der vi pleier å fiske i drøbak og da stod vi å fisket litt der, men fiskene var ikke å se. Vi hadde ikke ett eneste napp så det er nok alt for varmt å fiske fra land.

Da bar det videre til butikken siden vi ikke hadde noe brød hjemme. Gubben gikk inn mens jeg satt ute med hunden. Han kommer ut med både daim is og farris bris. Det var skikkelig koselig og det smakte veldig godt.

Her er noen bilder fra turen.

Utrolig flott tur med nydelig natur å se på mens man kjører. Norge er et flott sted å bo! Her finnes det så masse fint å se på og det koster ingenting annet enn bensin.

Hva liker du aller best ved norsk natur og hvorfor?

Endring i planene

Dagen begynte vist med hodepine, men så gikk det heldigvis litt over.

I dag var planen å dra på fyllinga og innom butikken for å kjøpe melk, men så ble planene utvidet. Da vi kom frem til butikken møtte vi på naboen. Hun satt utenfor kiosken i Åmot og drakk kaffe. Hun ville så gjerne ha litt selskap etter at venninnene henens måtte dra. Så da satt jeg og gubben oss ned og pratet med henne en stund. Hun spanderte is på oss. Det var veldig hyggelig. Som regel er det bare litt snakking akkurat når hun går forbi så det å sitte ned og bli bedre kjent var veldig fint. Må få invitert henne på kaffe og kaker i løpet av sommeren/høsten.

Vi satt å snakket en god stund og det må virkelig gjenta seg. Med sånt hyggelig og koselig selskap så må man jo bare fortsette å holde kontakten. Det må jo gå ann å finne på ting med naboene rundt her!

I dag ble det vist en kjøretur til. Nå skal vi hente kjerrehjul. Det er noe jeg har ønsket meg en lang stund, men de har alltid vært så dyre. Hvordan stand dem er vet jeg ikke helt, men det er jo bedre enn ikke noe. Vi har sett bilde av det, men man vet aldri standen før man kommer dit. Så da blir det å hente dette og så tar vi en fisketur. Hunden er i bilen med oss så da kan vi slippe å tenke noe særlig på tiden.

Da får vi vel bare håpe på fisk i kveld da…

Snacks fra drivhuset

Ja, da var det regneværet over og vi er tilbake med sol og varme. Jeg og gubben var inne i drivhuset i dag og plukket tomater. Skal si den ene tomatplanta produserer mye tomater.  Det er jo bare bra det for nå kan jeg knaske tomater når jeg kjenner søtsuget snike seg på meg. Tomatene er jo veldig søte så de hjelper masse.

Men at det skulle være så mange tomater i drivhuset, det hadde jeg ikke trodd. Jeg har jo sett at det har vært mye som er modent, men jeg ble ganske overrasket da jeg så sluttresultatet etter å ha plukket av alle de modne tomatene.

Her er alle tomatene som var modne. 99% gule og 1% cherry (rød). Vel, jeg trodde den røde var moden. For å si det sånn så smakte det ikke noe annet enn vann og frø. Men nå er det 2 til av de cherry tomatene som har begynt å skifte farge så da får dem sitte litt lengre enn denne før de blir plukket av tomatplanta.

Eller så var en av chiliene ferdig og gubben har spist dem etterhvert (som jeg gjør med tomater). De to siste har vært litt vel sterke, men han har faktisk klart å spise dem. De er kanskje ikke store, men de har tydligvis krutt i seg. Han tok ut alle frøene og allikevel brant det.

Jeg skjønner ikke at en så lite chili kan være så sterk. I tillegg lukter den jo paprika. Men i følge gubben så var det helt forferdelig! Nesa rant og halsen brant. Han er ganske vant til sterk mat, men dette tok vist kaka. Og det kommer fra en som har spist chili MED frø i salaten!!! Jepp, han har spist chili fra butikken med frø og alt. Klart det var litt sterkt, men han trengte verken melk eller yoghurt for å dempe det da. Det er vist noe helt eget med chili fra hagen enn den man kjøper i butikken. Kanskje jeg skal bruke det i maten for å piffe opp litt?

Uansett var det utrolig moro (for meg) da han skulle spise den i dag. Det måtte filmes og legges på snapchat. Men meg får han ikke til å spise chili! Det kommer ikke til å skje. Han er gal som gjør det frivillig!!

Det kom til slutt!!

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. I dette tilfelle var det sant. Det var så godt med masse regn nå som det har vært så tørt og varmt i måned etter måned. Nå trengte bakken en akikkelig skur og det tror jeg den ble veldig takknemlig for. Jeg håper jo det vil komme litt grønt gress, men jeg tror ikke på mirakler. Så med mindre det holder seg i grei temperatur og det regner mer i løpet av kort tid så troe jeg ikke vi vil se noe særlig til detgrønne gresset på en god stund…

Frem til nå har det regnet 3 ganger og vi har fylt bøtter med vann så vi har til vanning. Man sparer jo utrolig mye penger på å fylle opp det regnvannet som kommer. Det er jo ganske mye planter som skal ha vann både inne i drivhuset og ute.

Nå tenkte jeg å vise dere litt regnbilder. Jeg har jo ventet så lenge på at det skulle regne så da var det frem med mobil og kamera for å ta bilder. Nå får dere se mobilbildene. Jeg har ikke gått over bildene på kameraet ennå. Jeg sitter nemlig ute på verandaen, under markisa og nyter den herlige, friske luften.

Jeg syns det er så koselig å sitte ute når det regner. Bare høre at det plasker og renner. Torden og lyn derimot er ikke noe gøy. Jeg har en liten hund som trenger matmoren sin 110% og det er helt greit for meg. Jeg trenger nok han litt jeg også så da får vi passe på hverandre mens det braker løs.

Nå sitter jeg egentlig og lurer på om det vil komme mer regnevær i løpet av kvelden/natten eller om det var det. Det hadde jo så klart vært utrolig bra via det hadde regnet og regnet, men vi får se. En liten pause nå og da er jo bare bra så kan det få synket litt og gitt gresset og alt annet litt tid på å suge til seg alt det vannet de klarer.

Eller så blir det jo ikke så mye annet å gjøre i dag. Det har egentlig vært ganske deilig å kunne slappe av uten å svette i hjel. Men det skjedde noe litt spesielt og koselig i dag da. Jeg spurte nemlig gubben hva han ville ha til middag i dag og plutselig kjøpte han pizza fra pizzabakern. Det smakte utrolig godt nå etter å ha holdt meg litt unna slik mat. Ting smaker best når man får litt pause fra det.

Men nå skal jeg og hunden kose oss i den friske luften, mens gubben mekker motorsykkel.

Venter på regnet

Etter å ha ventet så lenge på at det skal komme skyer og torden (og det ikke kom) så bestemte jeg meg for å ta meg en dusj. Det regner i det minste i dusjen om ikke noe annet. Alt jeg ønsker meg nå er regn, øsende regn! Jeg savner virkelig det grønne gresset. Lukten av nyklipt gress og synet av en grønn plen. Ting man egentlig ikke tenker på, men er utrolig viktig for at det skal være fint i hagen.  Så når det blir borte så skjønner man virkelig hvor mye det betyr å ha det regnværet om sommeren. Jeg har aldri hatt noe i mot regnvær, men vet det er mange som hater det og at det ødelegger sommeren. Jeg sier bare en ting: vil dere heller ødelegge synet av den flotte naturen enn å ha regnvær på sommeren?? Jeg velger regn fremfor en solfylt sommerferie.

For meg går det ikke ann å sole meg i den solsteika. Jeg orker ikke gjøre noe som helst og alt dør. Vis jeg kunne bestemt været så hadde jeg bestemt 1 uke med regn akkurat nå for jorda trenger det.

Men vi får vente og se hvordan været bli fremover. Jeg tviler på at det kommer til å bli noe bedre med tiden, men vi kan jo alltids håpe. Jeg må bare si at jeg storkoser meg ute nå. Det er grei temperatur og det blåser. Det er til og med overskyet. Hva som skjer i løpet av dagen vet jeg ikke. Det var spådd regn fra kl. 13.00 og så ble det forskyvet og forskyvet. Yr sier at det ikke kommer regn før i kveld og mobilen min sier… vel, mye rart!!!

Akkurat nå gidder jeg ikke følge med på varslingene lengre. Det er jo bare rot. Jeg tror de har fått kokt seg i sola litt for lenge de som leser været. Nei, man får vel bare vente og se. Jeg skal hvertfall sitte her på verandaen og vente på regnet jeg har bestilt i helgen.

…om jeg så må sitte her til i kveld!!

Hva skal du i dag?

En god gjerning

Da ligger jeg i senga på morgenkvisten. Det ble vist ikke noe månetitting på meg. Jeg fant ikke månen i går enda jeg gikk tur for å finne den og alt. Nei, den ville vist ikke vise seg for meg. Gubben som var nede hos foreldrene sine derimot, han fikk se den. Veldig kjipt å ikke kunne se det, men sånn ble det nå denne gangen. 15 år til neste gang.

Men når jeg gikk en kveldstur med hunden så var det ei som trengte hjelp med minibanken. Selvfølgelig hjalp jeg henne med det! Hun var så snill og ble veldig takknemlig for hjelpen. Det er en god følelse å kunne hjelpe andre mennesker. Det er ikke ofte jeg gjør sånt, særlig ikke når jeg går alene om kvelden. På grunn av den sosiale angsten så tenker jeg annerledes enn de som ikke har det. Lang historie kort, jeg trodde jeg skulle bli kidnappet eller slått ned. Heldigvis var det bare angsten. Nå ligger jeg trygt i senga mi.

Bildene over er fra gårsdagens tur. Nårman ikke kan få bilde av månen så får man ta bilde av den flotte himmelen i stedenfor.

Nei, jeg får vel komme meg opp av senga. Mobilen min må lades og jeg begynner å bli sulten.

Noen som faktisk så månen i natt?

Etter varmen kommer kulden

Altså, jeg er ikke noe ekspert på dyrking av grønnsaker. Det har vært mange misslykkede forsøk og mye som har gått galt på veien, men jeg har lært veldig mye når det kommer til dyrking og bare det å finne frø. Jeg tenkte jo ikke på alle frøene som man kan finne i frukt og bær. Jeg viste jo hele tiden at de var der, men jeg har aldri tenkt på at jeg faktisk kan dyrke det vis dere skjønner hva jeg mener. Jeg har heller ikke tenkt tanken på å kjøpe diverse grønnsaksplanter og frø. Det er faktisk i år at det begynte å virkelig gå opp for meg hvor mye jeg liker å gjøre det.

Jenta som gikk i høye heler og kjole til skolen endte opp som hobbygartner. Hvem skulle tro det?? Vel, ikke jeg!! Jeg trodde jo helt ærlig at jeg kom til å bli konditor og det skjedde jo ikke så da sitter man her uten fagbrev og jobb, men det var ikke det jeg skulle skrive om nå.

Jeg har brukt hele dagen i dag på å sitte i ro i sofaen. Det har vært så grusomt varmt at jeg har ikke orket å gå ut. Men jaggu kom det en liten sky foran sola og jeg kunne endelig bevege meg ut av døra. Så da gikk jeg så klart rett ut i drivhuset og der fant jeg dette.

Er ikke den blitt stor så vet ikke jeg. Den var sånn halvparten av størrelsen i går. Det er helt sykt hvor fort det har vokst. Jeg klarer nesten ikke skjønne hvordan det er mulig. I tillegg til disse agurkene så har jeg enda en liten ting å vise dere. Det har nemlig begynt å bli modent på de små cherry tomatene. Tomatene kom for en stund siden, men det er først nå de har forandret farge. Ser så stilig.

Det er bare én forløpig, men det er nok ikke lenge før resten også henger seg på og skifter farge. Jeg har jo noen utenfor drivhuset også som har tomater, men de er fortsatt grønne.

Nå er det jo snart august så det er jo på tide at de snart blir modne. Men akkurat i dag har jeg ikke ventet på tomater som skal bli modne. Nei, i dag har jeg ventet på at dagen skal være over og kvelden skal komme. Nå er det heldigvis ikke så ille og jeg kan slappe av ute på verandaen (her jeg sitter nå) og det er utrolig deilig. Det som skal skje i kveld er vist noe med månen. For å være helt ærlig har jeg ikke fått det med meg annet enn at gubben sa jeg måtte se på månen i kveld. Så da får man prøve å få med seg det. Jeg er nesten helt sikker på at jeg kommer til å glemme det, men vis jeg får det med meg så blir det jo epic!

Akkurat nå vil jeg bare sitte her ute og nyte at det ikke er så himla varmt. Jeg føler meg som en ferdig kokt hummer. Det har rett og slett vært helt grusomt! Noen sier 34°c og noen 37°c. Jeg vill egentlig ikke vite det. Varmt har det i allefall vært og det er alt jeg trenger å vite. Nå skal jeg legge meg rett ut på verandaen og nyte stillheten, kulden og et glass taffelvann før jeg går i dusjen… vis jeg orker!