Innkjøp: Platekompaniet

ikke sponset

Jeg handlet noen filmer fra Platekompaniet for en stund siden og jeg fikk halvparten av ordenen for litt siden. Nå kom endelig resten og det er de filmene jeg har gledet meg aller mest til. Det vil si, alt utenom 1 film som det viser seg at er umulig å få kjøpt ny. Filmen som jeg ikke fikk heter One Missed Call og er en skrekkfilm jeg har lett etter en stund. Så da får jeg vel bare lete videre da, men jeg fikk hvertfall de andre filmene som dere kan se under her.

Ghost Ship er en film jeg så da jeg var ungdom og hadde nesten glemt den helt da jeg først begynte å kikke etter horror. Plutselig kom navnet inn i hodet mitt og jeg prøvde å finne den flere ganger. Endelig fant jeg den og nå har jeg den. Så denne gleder jeg meg til å se. Sist jeg så denne var vel på bursdagen til venninna mi. Da satt jeg i en stol og fulgte nøye med, mens resten av jentene gjemte seg bak putene når det ble skummelt. Jeg har aldri vært noe lettskremt egentlig. Faktisk gikk jeg hjem i mørket om kvelden etter disse bursdagene med skrekkfilmer. Jeg er redd for mye annet da så det veier jo opp for å ikke være lettskremt av horror filmer.

Orphan så jeg sammen med ei venninne da jeg gikk på videregående så det er også en stund siden jeg har sett. Det er en av de bedre filmene jeg har sett så derfor måtte jeg bare kjøpe denne også.

Drag Me To Hell har jeg også sett. Det begynner å bli en stund siden nå så det er ikke mye jeg husker av den, men det er en helt grei film. Egentlig veldig trist, mer enn skummel.

Den siste filmen har jeg ikke sett enda så denne gleder jeg meg ekstra mye til. I forhold til hva jeg har lest så høres den ganske bra ut så det blir spennende å se om den er bra. Jeg liker filmer som er basert på myter og virkelige hendelser. Det er veldig spennende og gir jo litt ekstra frysninger ved tanken på at noe sånt faktisk kan ha skjedd.

Så ja, det var altså de 4 siste filmene fra Platekompaniet. Det skulle vært 5, men det ble det jo ikke. Jeg ble faktisk ganske skuffa da jeg fikk den mailen fordi det var en av de jeg har lett så lenge etter. Så når jeg endelig fant den ble jeg så glad. Også fikk jeg ikke den allikevel. Kjipt, men jeg gir ikke opp håpet. Jeg vil virkelig ha den filmen så jeg kommer til å lete videre.

Følg bloggen på facebook HER for mer filmer og mye annet underholdende.

Oppskrift: Pastarett

Til middag i dag valgte jeg å gå for noe uten kjøtt. Det er nemlig en rett jeg er veldig glad i og som vi ikke har hatt på veldig lenge. Så jeg tenkte at jeg kunne lage den i dag. Og siden det er en rett jeg liker såpass godt så kan jeg jo dele den med dere. Derfor kommer det en liten oppskrift i dette innlegget. Håper dere liker den.

Du trenger:

Pasta (skruer, rør eller skjell)

Pesto

Paprika

Tomat

Egg

Slik gjør du:

Kok pastaen slik du liker den. Noen liker å ha litt motstand og andre liker å ha den bløt. Så det er helt opp til hver enkelt hvor mye du vil koke den.

Kok eggene (hardkokt=10minutter) og avkjøl både pastaen og eggene i kaldt vann. Jeg pleier å bruke en sil og bare skylde over pastaen. Så legger jeg pastaen tilbake i kjelen.

Bland inn pesto i pastaen slik at den får et tynt lag på pastaen.

Kutt opp paprika og tomat i små biter. Bland det inn i pastaen.

Server med egg. Egget kan kappes opp og legges over eller bare legges slik som jeg gjorde på bildet over.

Og der har du en nydelig, rask og enkel middag som metter. Det smaker utrolig godt. Denne retten fikk jeg faktisk oppskrift fra en barneskole jeg jobbet på og barna der elsket dette. Så dette kan være en middag som alle kan like, uansett alder.

Kommer du til å prøve denne oppskriften?

Følg bloggen på facebook HER for flere oppskrifter.

Drømmer meg bort

Det er så godt å bare slappe av og bruke tiden på seg selv. Så denne morgenen har gått til litt selvpleie, mens samboeren min har sovet. Jeg begynte meg en ansiktsmaske. Samtidig som jeg lot den virke så leste jeg litt i boka. Så avslappet har jeg ikke vært på lenge. Vel, det var gårsdagens fotbad da jeg også leste litt i boka, men før det har jeg ikke vært så avslappet siden jeg var ute i skogen i fjor høst.

Etter å ha latt ansiktsmasken virke så tok jeg den av og tok meg en dusj. Da brukte jeg både leppeskrubben og kropsskrubben jeg fikk av venninna mi som hun hadde kjøpt på Lush. Når jeg var ferdig med dusjen tok jeg hårolje i håret, og diverse andre produkter for å avslutte en avslappende morgen. Og nå er jeg så avslappet og litt utslitt at jeg tror det er på tide å ta frem boken igjen. For endelig har jeg fått den lesegleden tilbake. Ikke lenge igjen før jeg er halvveis i boka nå og det begynner å bli utrolig spennende. Historien kom nemlig med en liten vri som gav svar på en del spørsmål. Så nå er jeg spent på hva som skjer videre.

Utenom det så håper jeg at dagen i dag blir litt rolig fordi jeg har hatt 2 ganske tøffe dager bak meg og jeg vil ikke tilbake dit igjen. Det var nok ikke akkurat så smart av meg å gå den lange turen for etter det har jeg hoppet rundt på krykker med en kropp som ikke samarbeider. Så nå blir det noen dager inne. Hvertfall hvis det ikke blir noe varmere vær med det første.

Faktisk satt jeg her i stad og drømte meg bort, mens jeg leste i boka. Jeg tenkte på alle tingene jeg kan gjøre så fort snøen smelter. Også tenkte jeg på alle eventyrene jeg vil ta dere med på igjennom youtubevideoer. For planen er fortsatt å lage youtubevideoer. Når jeg begynner og hvor bra de blir vet jeg ikke, men jeg skal hvertfall få lagt ut noe for det er en drøm jeg har hatt en god stund nå. Også får vi se hvordan det går. Jeg er veldig spent på hva sommeren vil bringe og hvor mye jeg klarer å få ut av dagene i år. I fjor var det jo utrolig mange fine turer og det er nøyaktig hva jeg håper på i år også. Forhåpentligvis blir det bra.

Så her har jeg sittet og drømt meg bort. Jeg savner virkelig skogen og alt det flotte den inneholder. Bare det å være ute uten at kroppen min vrenger seg av kulden er noe jeg savner. Vi får bare håpe at dagene går fort. Nå har vi jo allerede gått igjennom en hel måned av dette året så tiden står ikke helt stille. I morgen begynner en ny måned med nye eventyr og mange spennende prosjekter. Håper dere er klare.

Følg bloggen på facebook HER

Innkjøp: coolshop

Etter å ha sett på Jake Munro spille på live stream fikk jeg lyst til å kjøpe et eget spill som jeg kan spille. F.eks hvis jeg bare vil ta en pause og slappe av fra alt annet gøy jeg holder på med. Så kom jeg på spillene jeg spilte sammen med broren min da vi var yngre og tenkte jeg kunne kjøpe noe sånt. Vi pleide å spille Street Fighter sammen, men jeg valgte å kjøpe Dead Or Alive 6 som jeg også har spilt tidligere spill av. Så her sitter jeg med mitt første PS4 spill og gleder meg til å spille det på den alt for store tven i stua.

Det morsomme her var at denne pakken som spillet kom i, stod på dørhåndtaket da jeg skulle ut og sjekke postkassen. For som regel blir det puttet i postkassen så jeg forberedte meg på kulden og gikk ut. Når jeg skulle lukke igjen døra så kjente jeg at det var noe der. Jeg snur meg og pakken står altså på dørhåndtak og venter på meg. Så da slapp jeg altså å gå helt bort til postkassen. Jeg kunne heller krabbe under teppet igjen og pakke opp spillet jeg har ventet på.

Det var en veldig morsom måte å få pakken på, syns jeg. Dette har jeg aldri opplevd før. Som regel henger pakken i en pose på postkassen eller så ligger den i postkassen, men det kan jo være at pakken har havnet i feil postkasse også har huseieren satt den der. Uansett var det morsomt å se. Og enda mer gøy at jeg nå eier mitt aller første playstation spill. Det blir nok ikke det siste heller fordi jeg har veldig lyst på Tekken og Street Fighter også. Vi får se når det blir. I mellomtiden har jeg dette spillet jeg kan spille.

Spiller du noe spill? Hvilke spill og på hvilken konsoll?

Følg bloggen på facebook HER.

Mine favoritt hårfarger

I løpet av de siste årene så har håret mitt gått igjennom ganske mye. Både bleking og farging har håret måttet kjempe seg igjennom. Det er egentlig helt vilt hvor mye jeg har gjort med håret. Noe som er ennå mer vilt er at håret mitt ikke er mer skadet enn dette. Jeg har i allefall fått prøvd ut mange fine farger, noen finere enn andre. Så i dette innlegget tenkte jeg vi kunne se på de hårfargene jeg likte aller best. For det er mye å velge mellom her.

Rosa/lilla er en stund siden jeg hadde, men det var en av mine favoritter fordi det var ikke helt rosa, men heller ikke alt for mye lilla. Også var det en hårfarge som jeg selv syns at jeg kledde veldig godt. Selvom jeg var på mitt største så følte jeg meg allikevel fin fordi fargen på håret var såpass fin. Det var alt jeg så når jeg stod foran speilet. Og slik så den fargen ut:

Jeg ble også veldig glad i den røde hårfargen. Dessverre ble den så fort rosa og da var den ikke like fin lengre, men de få dagene håret var rødt så var det ganske stilig. Så la oss ta en titt på hvordan det så ut.

Ja, som dere ser over så holdt det seg ikke rødt ganske lenge. Jeg bleket det litt og endte opp med denne fargen som egentlig var litt søt.

Og helt til slutt vil jeg også ta med den blå hårfargen. For uansett hvor vanskelig det var å få ut blåfargen av håret igjen så var den utrolig fin. Selv når den mistet litt av fargen så var den fortsatt pen. Hadde det ikke vært for at jeg måtte bleke etterveksten for hver gang jeg skulle farge det blått så hadde jeg faktisk hatt blått hår mye oftere, men det ble etterhvert for mye jobb og skade på håret. Dessuten hater jeg å bleke håret fordi det svir sånn i øynene av blekemiddelet. Det er noe gass eller noe som absolutt ikke er bra og som øynene mine reagerer veldig på. Så når jeg skal bleke håret så må jeg ha døren og vinduene oppe

Håret mitt har gått igjennom ganske mye, men det har jo vært mye fine farger da. Jeg må allikevel si at det er best å ha svart hår fordi det er ikke like mye jobb og jeg må ikke skade håret like mye for å få det svart, men det kommer nok allikevel til å bli noen fargerike perioder uansett fordi jeg syns det er fint. Når jeg kommer til å farge håret mitt neste gang vet jeg ikke, men da håper jeg det blir en skikkelig fin farge. Kanskje noe sånt som de over her. Det får tiden vise. Akkurat nå har jeg ikke noen planer om å farge det, men jeg har mange hårfarger i skapet så plutselig får jeg lyst og gjør det.

Hvilken hårfarge syns du er finest?

Følg bloggen på facebook HER

Lese bok

I går tok jeg frem en bok som jeg hadde begynt å lese i på høsten i fjor. Etter en stund så orket jeg ikke lese mer og den ble derfor liggende urørt. Så i går tok jeg den frem da leselysten kom tilbake, men det tok ikke lang tid før jeg måtte legge den ned igjen. Etter gårsdagens gåtur så har kroppen min verket og stivnet helt på grunn av kulden, men det stoppet ikke meg fra å ta boken opp igjen i dag. Så jeg har brukt en liten stund nå til å lese noen flere sider fra boksen. Den er veldig spennende, men det er dessverre ikke så lett å lese så lenge av gangen.

Dette er boken jeg prøve å lese. I Ulvene Skygge er en veldig spennende bok med mange mysterier. Derfor er det ekstra kjedelig å måtte legge den fra seg etter å bare ha lest 5-10 sider. Jeg skal hvertfall prøve å få lest den ut før sommeren for jeg er veldig nysgjerrig på hvordan det ender. Så målet er å bli ferdig før sommeren og før jeg begynner med disse lange skogsturene mine. Om jeg leser litt hver dag så skal jeg nok komme i mål til slutt.

Jeg syns det er veldig moro å lese og jeg blir alltid borte i en helt annen verden, men akkurat nå er ikke kroppen min så fornøyd så jeg må ta litt og litt. Det er veldig vanskelig å legge den fra seg, men jeg kjenner fort at jeg ikke kan fortsette å lese når ryggen og nakken låser seg og begynner å verke. Sånn går det når man har fibromyalgi og går ut i flere minusgrader, men det var absolutt verdt det. Det er viktig å lufte hodet litt og ikke bare sitte inne. Kanskje en litt mindre tur neste gang eller vente til solen skinner, men jeg angrer ikke på turen. Faktisk skulle jeg ønske at jeg klarte å gå en sånn tur hver dag. Som jeg lengter etter sol og varme sånn at kroppen min er litt mer samarbeidsvillig.

Mens jeg venter på sol og varme så får jeg gjøre det beste ut av dagene. Så da blir det litt lesing, baking, hobby, planter og mange filmer i fremover. Også får jeg ta litt frisk luft nå og da, men noen flere langturer blir det ikke på en stund.

Følg bloggen på facebook HER

Oppskrift: briks m/gresskarkjerner

Disse nydelige gresskarbriksene trenger jo egentlig ikke så mye introduksjon. Det er hvertfall min mening. Bare ved å se på bildet får jeg vann i munnen. De lukter også utrolig godt og smaker enda bedre. Så om du ønsker å lage noe litt mer sunt og godt ville jeg gått for denne oppskriften. Alle ingrediensene kan man finne på dagligvarer. Jeg kjøpte dem på MENY hvis noen lurer. Uten noe mer småprat, her har dere oppskriften:

Du trenger:

6dl vann

100g havregryn

100g gresskarkjerner

20g byggryn

20g sesamfrø

1 pk gjær

2dl vann

2ts salt

150g durummel

Ca. 400g hvetemel

Slik gjør du:

Kok opp 6dl vann, byggryn, sesamfrø, gresskarkjerner, havregryn i en kjele til det er en tykk grøt.

Ta den av platen og la det avkjøles.

Ha 2dl vann (romtemperert), hvetemel, salt, gjær og durummel i en bolle sammen med grøten og bland det godt sammen.

Deigen skal være litt klissete.

La deigen stå i 12 timer. Du kan bake den om kvelden og ta den ut om morgenen eller du kan bake den på morgenen og ta den ut om kvelden.

La den stå litt på benken før du deler den i 12 like deler på ca. 120g.

Trykk dem litt ned på stekebrettet med olivenolje på fingrene.

La dem etterheve i minimum 30 minutter før du pensler dem med egg og drysser over gresskarkjerner. (Du kan evt. hakke dem før du drysser de over.)

Stekes midt i ovnen på 225°c i ca. 20 minutter.

Jeg vet ikke med dere, men jeg blir hvertfall sulten av å se på disse bildene. Er dette noe du kunne tenkt deg å bakt til frokost f.eks? De krever jo en god del tid til å heve, men de er absolutt verdt det. Og om du heller vil lage brød ut av det så kan du fint gjøre det også. Jeg har nemlig gjort det allerede. Bare se her:

Ja, det var alt for denne gang. Om du vil få med deg flere oppskrifter kan følge bloggen på facebook HER. Der finner du også gamle oppskrifter og mye mer.

En helt unik opplevelse

Selvom det er en veldig dårlig idé så måtte jeg gå meg en tur. For i dag har depresjonen vært ganske ille. Vanligvis ville jeg lagt meg ned og ventet på en bedre dag, men jeg har lært av mine feil. Så jeg samlet meg og gikk en tur ut. Jeg tenkte at hvis jeg hvertfall klarte å gå bort til den lille skogen så skulle jeg være fornøyd. Det er en grei nok tur for meg å gå når det er kaldt, men i stedenfor å bare gå dit så gikk føttene mine den lange rundturen. Og gjett om jeg trengte det. Følelsen av å ikke være fanget i mitt eget hus, men faktisk ha muligheten til å bruke beina og få frisk luft er skikkelig medisin. Det var da jeg så noe av det vakreste et menneske kan gjøre.

Gatene var fylt med lykter i alle størrelser. Her i Gjerdrum har vi jo hatt det ganske tøft. Mange har mistet noen de er glade i og dette viser dem ved å tenne et lys som lyser opp gatene. Det var rett og slett nydelig å se selvom det er en stor tragedie. Jeg må innrømme at det kom noen tårer da jeg gikk rundt i gatene her for dette er virkelig vakkert. Så la oss aldri glemme å tenne et lys for dem som har gått bort og vise at vi ennå tenker på dem.

Jeg tenner ofte lys inne og da sitter jeg og tenker på alle de jeg er glad i, men som ikke lenger er blant oss. Bl.a tenker jeg på tantebarnet mitt som ikke ble mer enn 13 år gammel. Også tenker jeg på bestemor som alltid var der igjennom min barndom og som jeg alltid var velkommen hos. 2 nydelige mennesker som jeg bærer i mitt hjerte og som jeg aldri glemmer. Disse menneskene vil jeg aldri glemme fordi dem har betydd så mye for meg. Så hvis du har noen på den andre siden som du er glad i så tenn et lys for dem.

Følg bloggen på facebook HER

Planteoppdatering

Ja, nok en gang er det fredag og jeg er tilbake med planteoppdatering. Som jeg har sagt tidligere så kommer disse annenhver fredag frem til jeg kommer i gang med å så frø. Da vil det så klart komme flere oppdateringer, altså hver fredag sånn at dere kan få med dere hva som skjer hele tiden. Jeg gjorde jo dette i fjor også, men når det ikke er så mye som skjer så er det jo ikke noe vits å ha oppdatering. Det er jo ingenting å oppdatere dere på, men nå er det faktisk det. Jeg har litt å fortelle så la oss bare sette i gang med det, skal vi?

Paprikaplantene: Ja, la oss ta en titt på hva som skjer her. For dette er jo faktisk ganske spennende. Jeg tror ikke det kommer til å bli noe av dette, men jeg syns fortsatt det er gøy å vise dere at ting faktisk skjer på disse plantene mine. Nå har jeg jo hatt små knopper her en stund og det er jo veldig gøy. Så får vi se om de faller av sånn som de gjorde på chiliplanten for en stund tilbake eller om vi får blomster. Jeg tviler på at de vil blomstre, men vi får se. Det er uansett veldig moro å se at det er liv i plantene. Hver lille endring i veksten er jo fint å se. Jeg ser også at det kommer nye skudd som kan bli nye grener så det er jo spennende. For akkurat nå er de jo bare en stilk. Den store er jo litt mer, men allikevel ikke så stor som man gjerne ser når de har fått paprikaer. Så det er en liten stund igjen før den er klar for å produsere paprikaer, tror jeg.

Også var det den ikke så positive siden av denne oppdateringen og det er at den har begynt å få noen tørre tupper på bladene. Og da er jo spørsmålet om det har vært for kaldt, har den stått for nærme dagslys eller er det for mye/for lite vann? Helt ærlig har jeg ikke noe svar på det enda, men jeg håper å finne det ut. For dette er noe som har kommet nå de siste dagene og det gjør meg jo så klart litt bekymret. Så jeg håper det går bra med den og at dette går over. Her er det bare å krysse fingrene. For å søke det opp på nettet gjorde meg ikke noe glupere.

Chiliplanten: Her går det for så vidt ganske bra. Den har igjen prøvd å få knopper, men den har mistet dem ganske fort etterpå. Grunnen til det er jo egentlig ganske enkelt. Det er for kaldt og for lite sollys til at den har sjans til å produsere noe som helst. Og det er helt greit for det er vinter. Den skal ikke være nødt til å gjøre noe som helst før våren. Helt ærlig har ikke jeg lyst til å gjøre noe heller før våren. Det er for kaldt og for mørkt. Så hvis noen plantene ikke trives så er jeg helt enig og jeg skal ikke bli lei meg. Å overleve vinteren er ikke lett her i Norge. Verken for planter eller mennesker.

Avokadoplanten: Også har vi denne gigantiske stilken da. Det jeg virkelig håper på her er at den snart får flere grener for ellers kommer det ikke til å bli plass til den til slutt og jeg må være nødt til å klipp den ned nok en gang. Det er rett og slett helt vilt hvor høy denne har blitt. Denne avokadoplanten er ikke 1 år engang også er den så høy. Amazing og litt skremmende med tanke på at den faktisk trenger plass. Jeg har jo ikke lyst til å måtte klippe den ned hele tiden og aldri komme noe vei med denne planten. Så da får vi bare håpe på et mirakel i løpet av 2021 at den faktisk får flere grener og kan ble litt mer som et tre i stedenfor en kvist. Den er kjempe søt og jeg liker den veldig godt, men den kan virkelig ikke vokse stort høyere nå. Så da får vi vente og se hvordan dette avokadotreet blir i løpet av dette året. Kryss fingrene med meg og håp på et mirakel.

Og det var alt for denne gang, men nå er de ikke veldig mange uker til før jeg skal begynne å så de første frøene så jeg håper dere vil følge med på det. Om du er nysgjerrig på hva jeg skal så og hvordan det vil gå så kan du følge bloggen på facebook HER. Da får du med deg alt. Verdt å få med seg. Jeg syns hvertfall det er veldig moro å dele alt dette med dere.

Film maraton

Ja, da var nok en dag over. Det er på tide for meg å få meg litt søvn, men før det så tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan min har gått i dag. Ikke at det er så mye å fortelle, men la oss allikevel prøve.

Dagen min startet med en ganske sliten kropp så jeg orket ikke gjøre noe i dag. Vel, det er jo ikke helt sant. Jeg har jo faktisk sittet å jobbet med bloggen, men det krever mer a  hodet enn av kroppen så det gikk greit.

Etter å ha sittet en stund med jobb ble det en tur innom tik tok før jeg satt meg ned med noen youtube videoer. Inni mellom sjekket jeg litt på Pintrest og så avsluttet jeg dagen med alle 3 The Ring filmene. Alt i alt en ganske fin dag selvom jeg ikke har gjort så mye.

Kanskje blir morgendagen litt annerledes. Jeg har virkelig lyst til å få gjort litt husarbeid igjen. Det er litt oppvask som må tas. Den kommer jo bare man snur seg. Så det får jeg forhåpentligvis gjort i morgen, men nå skal jeg prøve å få meg litt søvn. Nå har jeg vært våken mye lengre enn de siste dagene så jeg er faktisk veldig trøtt nå.

Så da er det bare å krysse fingrene for at morgendagen bringer med seg en kropp som vil samarbeide. Det hadde jo vært supert.

Natta!

Følg bloggen på facebook HER