Tur på kino i Sverige

Planen var egentlig å se denne filmen på valentine, men så hadde den ikke kommet ut på strømmetjenesten ennå. Så da valgte vi å ta en tur på bio. Og det var virkelig en helt annen opplevelse her i Sverige, enn det er i Norge. Vi har ikke like vakker kino som dem har her i Nyköping. For når jeg kom inn i det lokalet så var det så vakkert.

Som dere kan se over så var det så sinnsykt fint ute i gangen. Det var ikke veldig stort, men de har virkelig gått All-in når dem dekorerte stedet. Og ikke bare der, men toalettene var også utrolig kule. Bare se på bildet under.

Det var jo nesten som å gå inn i en film. Jeg elsket virkelig disse detaljene. Nesten litt synd at jeg ikke tok flere bilder, men kanskje jeg en dag kommer tilbake. I såfall skal jeg vise dere mer av hvor vakkert det var her.

Og så kom vi oss ganske fort inn i kinosalen. Jeg kjøpte både popkorn, baconsnacks og brus til oss, men jeg kan ikke si at det var så mye som ble spist. For filmen var så utrolig spennende og angsten var på 110% hele tiden, men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle klare å se hele filmen og det gjorde vi.

Filmen vi så heter Megan og skal være en skrekkfilm. Jeg syns filmen var utrolig bra, men skremt ble jeg ikke. Ikke at det gjør noe, men jeg hadde jo ganske store forhåpninger om at det skulle være en bra skrekkfilm som skulle skremme popkornet ut av hendene mine. Det skjedde ikke, men filmen i seg selv var jo veldig bra lagd. Og helt ærlig er den å anbefale om du liker en spennende, morsom og litt creepy film.

Har du sett filmen Megan? Hva syns du om den?

Til deg som ikke har sett Megan og ønsker å vite litt om filmen:

Megan er en robot som skal basicly erstatte alle andre leker. Det skal være barnet ditt sin beste venn og lære barnet ditt hva som er bra og ikke. Megan blir koblet til et barn og lærer mer og mer jo lengre tid hun bruker med barnet. Problemet er bare at hun er veldig overbeskyttende og har en feil i programmet. Dette gjør at hun klikker helt og gjør veldig dumme valg, for å si det mildt. Skader du barnet så kan du faktisk dø. Du vet, den standard handlingen “roboter går amok”. Det som gjør Megan så spesiell er jo at hun faktisk ligner veldig på et barn. Ville du gitt barnet ditt en robot slik som Megan? 

Bilen er ødelagt!

Det ble en litt kjip start på turen til Sverige. Litt småpanikk kan man si. Vi kjørte ut fra boligfeltet og var på vei ut på hovedveien, da vi hører et dunk. Det fortsetter å dunke når hun svinger, så vi bestemmer oss for å stoppe. Først tror vi at fjøra bak har knekt. Så jeg ringer broren min som bor i nærheten. Takk og lov at han var tilgjengelig. Vi kjører derfor hjem til broren min slik at han kan få sett på bilen. Da viser det seg å være en bolt som har knekt. En ganske rusten skrue som har vært ødelagt ganske lenge, men først nå løsnet. Dette gjorde at det lagde denne lyden når vi svingte eller kjørte på ujevn vei. Fordi denne bolten hjelper at hjulet står riktig. Med bolten ødelagt blir hjulet slitt skjevt. Ikke noe farlig å kjøre med, men heller ikke helt bra.

Snille broren min ringte og fikk tak i denne bolten. Vi var å kjøpte den og broren min fikk byttet. Takket være han så kom vi oss til Sverige.

Planen var å kjøre kl. 07:00, men det ble en del senere. Noen ganger blir det ikke slik man hadde planlagt, men heldigvis gikk alt i orden til slutt. Og selve turen gikk egentlig veldig bra. Hvis man ser bort i fra at jeg måtte på do hvert 5 minutt, men vi kom oss trygt hjem til Sverige og det er jo det viktigste.

Og her begynner jo et nytt eventyr sammen med jenta mi. Så får vi se hvor lenge jeg blir her, før jeg må hjem igjen til plantene mine.

Nytt frø er i jord

Beklager dårlig kvalitet på bildene. Det ble tatt i hastverk før jeg dro til Sverige. Kommer bedre bilder neste oppdatering.

Om et frø kan puttes i jord, så gjør jeg det. Og for litt siden kjøpte jeg en mango. Dette er jo noe jeg har gjort før og fått plante til av, men det er jo alltid like spennende å se om det går. Du kan lese mer om hvordan jeg har gjort det, lengre ned i innlegget. Men la oss se hvordan det går med alle de andre plantene. For det er faktisk ganske mye spennende som har skjedd den siste uka.

Plommetomat rød: snart har jeg 2 små busker, noe det da skal være. Disse plantene blir jo enorme, men det er jo bare gøy. De har virkelig fått det utseende som disse plantene skal ha og det er jo da det virkelig blir spennende. Så får vi se da om de tar over stua eller om jeg går dem ut før det.

Plommetomat gul: disse er jo også blitt større. Dette begynner å bli ganske bra. Snart skal denne ut av kassa som den står i, fordi den er egentlig litt for høy å ha nedi plastkassa. Jeg har valgt å ha den nedi kassa nå kun fordi jeg skulle til Sverige. Så når jeg kommer tilbake blir det nok å løfte den ut. Den må jo ha plass til å vokse oppover. Og det går egentlig veldig fort når den først har begynt å vokse. Jeg husker det veldig godt fra forrige gang jeg hadde slik tomatplante.

Gresskar: nå har disse plantene fått 4 blader. Ett blad mer siden forrige helg. De koser seg i stua, med de andre plantene. Jeg hadde trodd at bladene ville være mye større, men ikke ennå hvertfall. Gøy når man ikke helt vet hvordan plantene kommer til å se ut, når man prøver å så noen helt nye frø.

Snackpaprika gul: ser dere at dem nå har fått 4 blader? Snart kan vi se hvordan bladene skal se ut. Også skal jeg snart få splittet disse slik at de får hver sin potte. For dem skal jo ikke stå i samme potte. Da vil dem ikke vokse like godt. Dem trenger jo en del plass, hver plante. Men det må ventes med til jeg er hjemme igjen. Da blir det også ekstra spennende å komme hjem, for da har jeg jo ikke sett plantene mine på mange dager.

Snackpaprika rød: her kan vi også se smått at dem begynner å få et sett til med blader, men de er ikke like store som de gule snackpaprika plantene. Trives gjør dem hvertfall og det er jo det viktigste. Det er jo fortsatt en god stund til sommeren ennå. Vi har jo nettopp begynt. Så jeg tror dette kommer til å bli veldig bra med tiden.

Melon malaga: nå har også melonplantene fått neste blad. Nå får vi snart se hvordan disse bladene ser ut også. Dette er også en plante jeg er veldig spent på. Noe slikt har jeg jo ikke hatt før. Den ene har mistet et av de første bladene, men deg har ikke så mye å si. Så lenge det kommer nye blader, er det ikke så farlig.

Snackagurk: De fleste plantene har jo nå fått blad nr. 3. Som da er det første bladet som faktisk viser hvordan planten egentlig blir. Også agurkplanten har jo det. Jeg syns det er litt rart at vi kun har fått 2 plante av de frøene jeg sådde, men den planten som har kommet, har jo faktisk blitt stor allerede. Det ser ut som den trives veldig godt. Nå er det bare å vente til den har fått “armer” og kan begynne å klatre på de nye hyllene jeg har kjøpt.

Chili pinata: hvis du ser veldig nøye, kan du se en liten spire øverst, i midten på bildet. Det er også en til lengre ned på bildet. Så her begynner det å komme chiliplanter. Dette er utrolig spennende fordi chili er ikke noe jeg har prøvd så mye av. Det er jo så mange forskjellige typer chili. Så det er veldig gøy å kunne prøve noe nytt og se at det faktisk spirer.

Chili padron: her har det også kommet en liten spire. Det blir spennende å følge med på disse plantene. Akkurat nå er det ikke så mye å fortelle om dem, men de har hvertfall kommet opp av jorden og begynt å vokse. Vi får krysse fingrene for at det blir flotte planter ut av dem.

Chili basket of fire: når en spirer, så spirer vist alle. For når jeg kikket ned i alle disse pottene med diverse chilifrø, så hadde det jo kommet en liten spire oppi her også. Kan du se den? Midt i bildet har det kommet opp ei lita spire som jeg gleder meg til å følge videre med på.

Chili sweet banana: selvfølgelig hadde det jo kommet spire i den siste også. Så nå har det altså kommet spirer fra alle de 4 forskjellige frøene jeg kjøpte for en liten stund siden. Flere enn meg som gleder seg til å se disse plantene når de begynner å få chili? For det er jeg utrolig spent på å se. Krysser fingrene for at alle disse klarer seg igjennom våren og sommeren.

Chili: den første jeg sådde, når jeg sådde andre type frø har jo kommet ganske langt. Her kan vi så vidt se at den snart får et nytt blad. Jeg har også splittet spirene slik at det er i 2 potter, men jeg tok kun bilde av den ene denne gangen. For dem er egentlig helt like nå.

Rabarbra: det har ikke skjedd så mye mer her ennå, men den trives hvertfall. Det er jo det viktigste. Dette er jo en plante vi skal ha i flere år, så det er jo ikke noe hastverk med denne akkurat. Så lenge den er frisk og fin, skal jeg være fornøyd.

Snackpaprika hvite: disse frøene jeg har sådd her, kjøpte jeg samtidig som jeg kjøpte de forskjellige chilifrøene. Så her har det jo egentlig gått ganske fort. Jeg hjalp den litt, for bladene satt fast inni frøskallet. Som regel gjør jeg ikke det, men det gikk greit. Noen ganger trenger den kanskje litt hjelp. Men det ser hvertfall ut som om spiren er frisk og trives. Så dette blir jo veldig spennede. Hvite snackpaprika har jeg jo ikke engang smakt før, så jeg gledet meg virkelig til det blir tid for å høste fra denne. Håper hvertfall vi får gjort det.

Jordbær: ja, til og med jordbærfrøene har begynt å spire. Jeg lagde 6 seksjoner med frø. Om det blir til 6 planter eller mye mer det vet jeg ikke ennå, men jordbærplanter ser det hvertfall ut til å bli. Så får vi vel bare vente og se om dem gir noen jordbær i år.

Mandarin: den har blitt så stor og fin. Det har jo blitt et lite tre med en stamme som er ganske solid faktisk. Også kommer det nye blader som er friske og fine. Så dette er jeg jo veldig stolt av.

Mango: Også var det jo dette nye frøet. Jeg skrapte steinen ren når jeg åpnet mangoen. Da står man med et skall som inneholder et frø. Denne må jo åpnes. Jeg hadde veldig flaks og fikk åpnet med hendene med en gang, men noen ganger må man tørke skallet. Da legger man den i et tørkepapir eller lignende. Noen bruker en kniv for å åpne, men da må du være ekstremt forsiktig slik at du ikke skader frøet. Når du har fått åpnet og fått ut frøet, kan du putte det i jord. Jeg har brukt såjord fordi plantejord kan være veldig sur og kan ødelegge frøet. Du kan også bruke lekakuler nederst i potta for å gi mongofrøet/planten det best mulig. Pass på at jorden er fuktig. Den trenger også godt med varme og lys. Jeg bruker derfor plastkasser og plantelys. Du kan også gjøre det på en annen måte. Frøet kan legges i fuktig papir i en zipbag. Legges på varmt gulv til frøet begynner å spire. Da skal det i jord. Du kan også sette det i vann, slik man gjør med avokadosteinen. Men igjen, når den begynner å spire så skal den i jord. Og så er det bare å vente.

Du kan følge bloggen på Facebook. Da går du ikke glipp av noen oppdateringer på plantene. Trykk HER og bli med i gruppa til bloggen.

Neste oppdatering kommer om 2 uker.

Min valentine

Dama mi kom fra Sverige og feiret valentines day med meg. Dagen var allerede planlagt for lenge siden. Vi skulle spise vegetarisk kebab, se på skrekkfilm og bare kose oss. Det ble nøyaktig slik vi hadde håper, og ennå litt til. Altså hun overrasker meg med verdens beste gaver. Ikke bare hadde hun verdens fineste gave med seg, men før hun kom på besøk hadde hun også tatovert navnet mitt på armen sin. For meg var jo det gave nok. Jeg ble så utrolig glad da hu  sendte bilde på snap. Og så kommer hun med verdens søteste gave til valentine.

Denne boka er fylt med så mye vakkert som hun har skrivd. Jeg satt med tårer i øynene når jeg leste den. Dette var virkelig verdens beste gave. Ingenting kan toppe slike vakre ord som kommer rett fra hjertet. Hun er helt amazing!

Hun hadde også kjøpt en mozarellapizza fra Sverige, formet som et hjerte. Så dette ble jo da valentines frokosten. Og den var utrolig god, ikke bare utrolig søt.

Og så ble det jo da en vegetarisk middag. Min aller første vegetarisk kebab, men definitivt ikke den siste. For fy søren så godt det var.

Så det ble både god mat, fine gaver og skrekkfilm. Vi fikk sett The Boy og The Boy 2 sammen. Det var kjempe koselig. Også ble det også litt alkohol, som toppen av det hele.

Jeg kunne virkelig bedt om en bedre valentine. Også fikk jeg jo delt denne spesielle dagen med en helt spesiell person. Bare å kunne dele denne dagen med henne er jo perfekt. Uansett hva vi hadde gjort sammen så ville det jo blitt fantastisk, men jeg er veldig glad vi fikk gjort denne dagen slik vi håpet.

Oppgradere skjenk og vitrineskap

Endelig er dagen her. Dama mi kommer på besøk. Vi skal være sammen på valentine. Og så skal jeg bli med tilbake til Sverige. Så de siste dagene har jeg egentlig bare prøvd å få orden i huset og rydde/organisere soverommet. Jeg har også gjort en del andre ting for å få tiden til å gå. I går fikk jeg bl.a byttet knottene på skjenken og vitrineskapet i stua. Dem hadde opprinnelig firkantede knotter og de stod skjevt. De gjorde meg helt sprø egentlig. Så jeg bestilte disse knottene nesten med en gang vi hentet disse møblene. Og i går kom de på plass.

Alt er ganske ryddig og pent, utenom stolene vi har vært og hentet. Du kan se dem på første bildet. Dette er stoler som skal stå rundt spisebordet, men dette bordet står for øyeblikket hos mamma. Så disse stolene må stå slik frem til vi har fått hentet bordet. Det skal jeg gjøre etter å ha vært i Sverige. Og når det er gjort, kommer det masse bilder fra stua. Da skal dere endelig få se hvordan hele stua ser ut i sin helhet.

Selvom alle møblene er på plass, har jeg fortsatt noen endringer som skal skje nærmere våren. F.eks har jeg 3 små bord som skal pusses ned og males på nytt. Det samme skal jeg gjøre med stolene. Med andre ord har jeg nok å finne på, men jeg orker ikke stå ute og pusse møbler når det er såpass kaldt. Så da får det stå slik det gjør, frem til våren er her. Og da skjer det mye. Når våren kommer så må jeg jo forberede alle plantene på å bli flyttet ut. Så det er mange ting som skjer fremover.

Den kollapset

Dere er kanskje nysgjerrig på hva overskriften betyr. Vel, det får det finne ut i løpet av dette innlegget. For det er jo ikke alltid at plantene overlever. Sånn er det jo når man sår frø. Ikke alle planter klarer seg og ikke alle frø spirer engang. Vil du vite hva som skjedde og hvilke planter som har takket for seg? Følg med så får du se.

Som dere ser så er det veldig mye som skjer og det er ganske mange planter å ta hånd om. Mye av dette klarer seg veldig fint og trives godt under ølantelyset. La oss ta en nærmere titt på plantene og hvor langt dem har kommet siden forrige helg.

Agurk: nå har planten begynt å gro ut et nytt blad. Dette er jo det første bladet som faktisk er et agurkblad. Et blad som ser annerledes ut enn de 2 første. Så nå begynner det jo virkelig å skje ting her. Snart kan vi se hvordan planten faktisk ser ut. Som betyr at den også trenger noe å klatre på om ikke så alt for lenge. Noe jeg selvfølgelig allerede har ordnet. Agurkplanten(e) skal ha egen hylle til å klatre på. Dette får dere se når den tiden kommer.

Gresskar: jeg begynte med 4 planter, men etter å ha pottet dem om (selvlm jeg var veldig forsiktig) så hadde den ene planten knekt under jorda. Derfor syns jeg det er greit å så flere frø enn jeg egentlig tenker å ha i planter. For plutselig kan det skje noe man ikke tenker på. Så her har jeg altså mistet 1 plante, men det er jo ikke alt som har skjedd siden sist. Resten av gresskarplantene derimot har det veldig bra. De vokser og blir større for hver dag. Så det er fortsatt håp for disse 3 plantene hvertfall.

Som jeg sa forrige helg så må man være ekstremt forsiktig når man skal potte om disse plantene. Allikevel kan ting skje. Så mitt tips er å så et par ekstra frø enn du trenger. Får du flere til å spire, vent litt med å kvitte deg med de du ikke har plass til. Ting kan skje ig det er veldig kjedelig å sitte igjen med mindre planter enn du ønsket.

Plommetomat rød: her har det kommet flere blader. Nå har dem fått skikkelige tomatblader. Det er ikke lengre bare små spirer, de er planter. Så her går det unna. De har blitt veldig store på denne lille tiden, men det vet vi jo fra tidligere at de vokser fort. For 2 år siden hadde jeg jo en slik plante og den ble jo kjempe stor før den I det hele tatt skulle ut. Og når den stod ute ble den jo enorm. Så disse er jo ekstremt moro å følge med på. Særlig når de begynner å få tomater.

Plommetomat gul: nå har også disse fått ny potte. Og når jeg gir dem såpass med plass, vokser dem jo enda fortere. Og det er jo det vi vil ha, store planter. Nå som jeg har god plass til å ha planter, blir jo ikke dette noe problem. Her skal dem få den plassen den trenger og dem skal få vokse deg så store de bare vil. Disse har jo også begynt å få det tredje bladet (eller det første tomatbladet) og er endelig blitt tomatplanter. Bittesmå tomatplanter som senere blir enorme.

Chili: til og med chilien begynner å vokse. Dette er den første jeg dyrket, den vanlige. De andre har ikke begynt å spire ennå, men det tar jo et par uker hvertfall. Chilifrø spirer ikke så fort som tomatfrøene på bildene over. De trenger litt mer tid. Og tid skal de selvfølgelig få. Jeg håper bare det blir noe av dem. Disse ser hvertfall ut til å trives veldig godt.

Snackpaprika gul: det går også fremover med paprikaplantene. Nå har dem snart fått blad nummer 3. Hvis du ser godt etter så stikker det nye bladet ut til venstre. Det er noe jeg syns er veldig moro å følge med på. Når en plante vokser og får nye skudd og blir større. Man kommer ned i stua dagen etter og plutselig har dem fått et nytt skudd. Jeg syns hvertfall det er veldig moro. Også er det spennende å se hvordan plantene vokser seg til.

Snackpaprika rød: ja, ikke bare har jeg gule snackpaprika, men også rød. I år har jeg virkelig gjort mye forskjellig. Dette kommer til å bli den vakreste og beste grønnsakshagen jeg har hatt. Disse små spirene har det veldig bra hvertfall. Nå venter vi bare på at dem skal få sine første paprikablader. Kanskje de kommer til neste planteoppdatering.

Rabarbra: det ser kanskje ikke ut som om det har skjedd noe særlig her, men bladene har faktisk blitt litt større. Og jeg tror faktisk ikke det er lenge før vi får se flere blader. Nå skal jeg ikke si det helt sikkert, for jeg har aldri hatt en rabarbraplante fra frø før. Men det går hvertfall fremover og det betyr jo at den faktisk trives her. Jeg er veldig spent på hvordan denne utvikler seg igjennom sommeren.

Malaga melon: nå begynner den å gro melonblader. Noe jeg syns er veldig spennende. Særlig med tanke på at dette er en veldig eksotisk plante. Jeg har jo aldri hatt melonplante før, så jeg er veldig spent på hvordan den blir. Hvor stor blir den? Hvordan ser den ut når den har vokst til? Ja, dette blir med andre ord veldig spennende. For uansett hvor mange bilder man ser, så er det noe helt annet å faktisk ha planta foran seg.

Mandarin: til og med mandarinplanta har begynt å vokse igjen. Her ser dere de nye bladene som kommer. Tror den ble veldig glad for å få litt mer jord. Mer plass til føttene. Jeg fylte jo potta helt full med den nye jorda jeg var og kjøpte. Så nå koser den seg veldig. Dette er en plante som har vært med meg siden jeg bodde i Gjerdrum. Så den begynner jo å bli et par år nå. Jeg tror faktisk den er på sitt tredje år. Jeg sådde jo et mandarinfrø. Trodde ikke det kom til å spire fordi jeg hadde ventet ganske lenge, men så gav jeg den litt mer tid og så kom det ei lita spire. Og nå er det jo faktisk blitt et tre.

Vannmelon: dette er et trist syn. Jeg går fra den ene tanken til den andre. Skal jeg så nye frø eller skal jeg fokusere på det jeg har av andre planter? Jeg får ikke helt bestemt meg, men jeg tror nok jeg heller prøver å så nye frø neste år. Det er jo fortsatt de andre melonplantene igjen. Vi får bare krysse fingrene for at de holder seg bedre. Jeg vet nøyaktig hva som skjedde da. For noen dager siden hadde jeg litt for mye vann i kassa. Så jorda ble nok for våt og det likte ikke de små spirene. Heldigvis gikk det ikke utover flere av plantene, men da er melonplantene døde og blir ikke med på den ellers veldig spennende tiden fremover. Det var veldig synd, men noen ganger kan sånt skje.

Om du vil følge plantene mine videre kan du bli medlem av bloggen sin facebookgruppe. Klikk HER for å komme til gruppa. Da går du ikke glipp av noe. Forhåpentligvis slipper jeg å komme med flere kjipe nyheter.

Nye møbler i stua

Vi har fått tak i mange flotte møbler og noen av de fine møblene er 2 små bord. Jeg ønsket å ha 2 små pyntebord på hver side av sofaen, noe jeg fikk tak i. 2 like bord i hvit, med flotte detaljer. Perfekt i stua. Disse bordene har jeg lyst til å ha hver sin orkidé oppå. Jeg vil også bruke det bordet på min side av sofaen, til å ha boka mi på når jeg ikke leser i den. Akkurat nå har jeg ingen orkideer, men disse bordene er på plass og jeg tenkte å vise dere dem nå. Jeg er hvertfall veldig fornøyd med disse.

Når alt nå kommer i orden så skal jeg gi dere en skikkelig omvisning i stua. For nå har jeg fått på plass en seng på soverommet mitt og kan fjerne luftmadrassen i stua. Ja, jeg har sovet i stua i over 2 måneder nå. Men endelig er alt på plass og jeg kan endelig begynne å bruke soverommet mitt. Det er noe jeg gleder meg veldig mye til. Og da blir det også full vask i stua. For nå blir det ingen stor madrass i veien.

Det blir akkurat tidsnok til dama mi kommer på besøk. Alt er klart til mandag, både soverommet og stua. Det blir veldig deilig. Vel, nesten alt. Det som mangler nå er å få opp gardiner på soverommet, men ellers har vi faktisk fått det meste. Det tok jo bare 2 måneder. 2 lange måneder.

Nå som alt er på plass så kan man endelig begynne å leve i dette huset. Frem til nå har vi jo egentlig bare levd på finn.no for å skaffe møbler. Og det må jeg si er godt å være ferdig med. Nå kan vi slenge oss på sofaen og nyte et liv i “vårt” nye hus. Det er godt når det endelig føles ut som et hjem.

Spennende frø i potter

Nå har det gått 1 uke siden jeg sist gav dere en oppdatering. Og her skjer det veldig mye, hver eneste dag. Ny frø en lagt i jorda og små spirer popper opp i pottene. Jeg har måttet potte om noen planter og jeg har fått en hylle til plantene mine. Så her er det mange endringer siden sist. La oss ta en titt på hvordan det ser ut nå.

De store kassene er det jo ikke plass til inni hylla, men det gjør ingenting. Det ble hvertfall mye mer ryddig med denne hylla. Og når alle plantene skal ut, blir dette hylle til urtehagen min. Jeg har også fått bestilt 2 hyller som jeg håper vil passe perfekt til agurkplantene mine. Med andre ord begynner jeg å få alt jeg trenger til plantene mine. Nå har jeg jo også fått en del nye frø, så la oss se hvilke frø jeg har sådd den siste uka.

Først har vi chilifrøene. Jeg har hatt lyst til å så chilifrø en god stund, men siden magen min ikke er så glad i sterk mat har jeg ikke sett poenget. Så disse er kun for dama mi, som er veldig glad i sterk mat. Det blir så moro i år, med så mange spennende planter. Og kanskje jeg kan lage noe spennende mat med disse, om jeg får noe særlig chili på plantene.

Jeg kjøpte også en veldig spennende paprika. Denne gleder jeg meg til å smake på. I butikken har man jo ikke noe særlig variasjon av paprikaen, så det er gøy å så noe som er litt annerledes. Kanskje med noen spennende smaker og annerledes farger. Denne ble jeg hvertfall veldig nysgjerrig på.

Og hva er vel sommer uten jordbær? Disse frøene fikk dere se i går og da gikk dem rett i jorda etterpå. Så får vi se om de forblir oppi denne lille kassa eller om jeg faktisk får råd til noe som jeg har ønsket meg i flere år. De 3 pottene som sitter sammen, som man kan stable flere oppå hverandre. De har jeg så lyst til å ha jordbær oppi, men de koster jo litt. Det ville vært kjempe fint, men det er ikke min førsteprioritet akkurat nå. Hodesaken er at jeg nå har jordbærfrø i jord og forhåpentligvis får jordbær i år.

La oss ta en nærmere titt på disse jeg sådde tidlig i januar. For her har det jo skjedd mye, som dere ser. Også er det jo et par potter som mangler oppi her. De har jeg altså fått potter om og måtte finne en annen plass til. Så la oss se hva som har begynt å spire og hvor langt de har kommet nå.

Agurk har smått begynt å spire. Dette er små agurker, men jeg har også lyst på frø til slangeagurk. Vi får se om jeg klarer å få tak i frø før det er for sent. Agurk blir det hvertfall, selvlm de ikke er så store. Så lenge dem er gode er jo det hovedsaken. Og den koser seg hvertfall. Det er det jo ingen tvil om. En frisk og fin spire som jeg gleder meg til å se vokse seg stor og fin.

Vannmelon har også kommet opp fra jorda. Jeg er veldig spent på hvordan det vil gå med disse fremover og om vi vil få noen meloner i år. Altså tenk om jeg kan høste meloner fra egen hage i år. DET ville vært utrolig moro. Jeg håper virkelig vi får gjort det. Vi får bare krysse fingrene og håpe at dette går. Jeg skal hvertfall passe godt på dem og gi dem alt dem trenger.

Paprika har også begynt å spire og det er faktisk ganske mange oppi her. Dette er rød snackspaprika. Akkurat samme som den planta jeg kjøpte for et par år siden, men det er jo mer spennende å klare og få en plante fra frø. Jeg syns hvertfall det. Så det blir jo moro å se om denne blir like flott som den i butikken.

Plommetomat hadde jo begynt å spire forrige helg, men de var røde. Disse er gule. Så det blir nok veldig mange tomater I år. Noe som er veldig bra fordi jeg syns tomater er veldig godt. Og det går jo an å bruke tomater til utrolig mye. Jeg gleder meg til disse tomatene kommer, for da blir det mye godt i maten. De kan jo brukes på pizza, i pasta, taco, salat og så mye mer.

Rabarbra har så vidt begynt å titte opp av jorda. Den er så nusselig. Det blir jo veldig spennende å se hvor stor denne blir i løpet av sommeren. Rabarbra er jo veldig koselig også. Jeg husker jeg pleide å ta med meg en rabarbra hjem også fikk jeg en bolle med sukker til å dyppe den oppi. Det er gode barndomsminner.

Melon malaga har blitt ganske stor siden sist. Det er vel ikke lenge før den får neste sett med blader, tenker jeg. Denne meloner er jeg spesielt spent på, for det er jo ikke noe jeg har pleid å kjøpe i butikken. Når jeg er i butikken så kjøper jeg enten honningmelon eller vannmelon. Så da blir det jo litt ekstra spennende med denne. Jeg håper vi får meloner av disse plantene og ikke minst, at de smaker godt.

Chili har så vidt begynt å krype opp av jorda, men jeg kan se noen små spirer. Neste helg er dem nok skikkelig fremme, sånn at dere virkelig får se dem. Chili er jo litt tregere til å spire, men de er ikke noe vanskeligere enn andre frø. Det meste spirer, så lenge du gir dem det de trenger.

Gresskar var jo de plantene som virkelig måtte pottes om. De delte jo den ene potta jeg har brukt her og det var jo langt fra nok plass. Et lite tips til dere som vil prøve å så gresskarfrø. Plantene er veldig skjøre og kan fort bli skadet om du ikke er forsiktig. Jeg var veldig forsiktig, men jeg kjente at hvis man tar for hardt på dem så blir dem skadet. Så pass på å bruke en veldig forsiktig hånd når du håndterer disse plantene. Utenom det så er dem veldig fine og de vokser jo utrolig fort. Snart har dem jo fått et sett med blader til.

Som dere ser så er det mye som skjer med frøene jeg har sådd. Mange spirer som snart er store, fine planter. Men husker dere denne planta fra et par år siden?

Om du ikke husker denne, så er dette min mandarinplante. Jeg har hatt den siden den bare var et frø. Den har blitt ganske stor siden den gang. Og om du ønsker å se mer av denne og alle de andre plantene, burde du følge bloggen på Facebook. Klikk HER og bli med i bloggen sin gruppe. Da går du ikke glipp av noe. Og det kommer til å bli mye plsnterelatert fremover.

Nye frø til å så

Jeg har jo allerede begynt å så frø som jeg allerede hadde fra et par år tilbake, men det var mange type frø jeg ikke hadde. Frø som jeg har hatt lyst til å prøve. Så jeg måtte jo kjøpe mange flere poser med frø. Nå har jeg mye spennende til urtehage og så mye mer. Så la oss ta en liten titt på hva jeg faktisk har kjøpt.

Det er en side på nettet som jeg har kjøpt fra, som ikke er norsk. De er mye billigere og derfor har jeg hatt råd til å kjøpe en god del. Egentlig har jeg jo ikke så mye penger å bruke på sånt, men takket være den siden så har jeg fått en god del.

Jeg kjøpte 1 med blomsterfrø fordi jeg har lyst på blomster til å henge foran ytterdøra. Så jeg valgte å kjøpe petunia.

Noe jeg også har savnet er jordbær, så det måtte jeg jo ha. Utenom det så har jeg kjøpt vårløk og rosmarin på hageland. Det var noe venninna mi ønsket og jeg sier ikke nei til å prøve ennå mer.

I tillegg til rosmarin blir det også koriander, grønnkål, basilikum, dill, persille, ruccola og isbergsalat i urtehagen. Også har jeg jo et par frøposer fra før av, som også skal være en del av urtehagen. Så dette blir jo en veldig spennende urtehage på verandaen.

Jeg har også fått noen pakker med chilifrø, men det får dere se i morgen. De fikk jeg rett i jorden med en gang de kom i postkassa. I morgen vil dere også få se hvor langt alle plantene har kommet etter en hel uke. Det blir så spennende. Du vil ikke gå glipp av det.

Skulle bare kjøpe plantejord

I går var jeg og venninna mi på en skikkelig tur. Det som egentlig skulle være en liten tur til Hageland i Hokksund, ble så mye mer. For når vi kom ut fra Hageland sjekket jeg mobilen min. Mamma hadde ringt, så jeg ringte henne opp igjen. Hun hadde vært og hentet en sofa og trengte hjelp til å bære den fra hengeren, til stua. Flaks for henne så hadde vi ikke kjørt hjemover. Så vi kjørte ned dit og hjalp henne selvfølgelig. Fikk den gamle sofaen ut og den nye sofaen inn. Det ble så utrolig fint! Og jeg er så glad for at vi fikk hjulpet henne. Nå kan mamma slappe av på sin nye sofa.

Vi reiste videre, men det var plutselig flere stopp før vi kom oss hjem. En liten tur innom Price lagerbutikk i Krokstadelva er et must når vi først er der nede. De har ganske mye billige varer der. Nå har vi mer enn nok godteri her hjemme, men jeg fant allikevel noe spennende som ble med oss hjem.

Jeg gleder meg veldig til å prøve begge to.

Når vi var ferdig der, tok vi turen innom Extra. Noen ganger har dem ting som snart går ut på dato, men denne gangen var vi ikke så heldige. Forrige gang fant jeg noe vegetarmat, men ikke denne gangen. Kanskje neste gang.

Siden Extra og Europris er like ved hverandre, tok vi en liten tur innom der også. Det ble ikke så mye, men vi fikk med oss et par ting som var nødvendig. Ikke noe spennende. Bare noe rengjøring til doen.

Og så var det siste stopp før hjem. Spar er stedet vi må for å poste/hente pakker. Så jeg fikk postet en pakke og hentet 2. Vi fikk også kjøpt kylling som var på tilbud. Jeg spiser minimalt med kjøtt, men noen ganger frister det og da spiser jeg det. Men jeg har spist mest vegetar de siste ukene og det har kroppen min vært veldig glad for. Folk får si hva de vil, men jeg liker smaken av grønnsaker mer enn kjøtt faktisk.