Det spirer og gror

Å gå i hagen er en helt annen følelse nå som vi har fått plantet en god del. Det så mye fint å se på. Jeg har fått vannet plantene ute, men det ser ut somlavendelplanten ikke trives noe særlig i blomsterbedet. Mulig vi må finne en blomst som tåler litt mer og få lavendelplanten i en potte eller noe. Eller så går det ganske greit. Rosene har begynt å vokse så de trives veldig godt. Jeg gleder meg til å se blomstene. Jeg håper det blir en del blomster i år. Vis ikke får jeg vente til neste år. Men med tanke på at de har vokst 10cm siden vi plantet dem så tror jeg vi får se noen flotte roser i år også. Får vel bare vente og se.

Gulrøttene venter vi forsatt på at skal spire, men jeg har ikke mistet håpet ennå. Tomaten jeg la jord er jeg desverre litt mer usikker på, men jeg tenkte å bare la den ligge. Dem sier at det kan ta opp til 2 måneder før det spirer. Physalisen derimot har virkelig kommet seg. Den har mange fremtidige frukter og stortrives i vinduet. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror det skal forbli inne. Chillieplanten og agurkplanten trives også i vinduet, men om ikke så lenge skal de i drivhuset. Det blir spennende å se hvordan det går. I drivhuset skal jeg også så paprikafrø.  Så det blir plantene på ene siden og frø på den andre. Sukkerertene har ikke kommet så veldig mye lengre, men de har overlevd å stå ute og kommer nok til å bli store og fine når sommeren virker kommer for fult. Salaten har blomstret og blitt dobbelt så stor siden sist jeg viste dere hvordan det gikk med dem og rødløken har blitt rundt 15 cm høy. Jeg er veldig fornøyd og snart blir det å plante tomatene ute. Dette kommer til å bli veldig gøy. Tomatplantene jeg har sådd inne er ca. 5 cm høye. Det er veldig fint å se at det spirer her. Hvordan det smaker av alt dette må dere nesten bare smøre dere med tålmodighet med og finne ut av når jeg får smakt. Men jeg må si at det har vært veldig morro. Både å så frø, se det gro og lage kasser til en hel grønnsakshage. Det har vært litt av en opplevelse. Og jeg har vært så heldig å kunne dele det med dere. Tusen takk for at dere vil følge bloggen min og legger igjen kommentarer. Det er så koselig å ha så flotte lesere! Jeg gleder meg sånn fremover. Nå er det aå mye som skjer. Dette kommer til å bli en magisk sommer. Så nå skal dere få se litt hvordan det går med plantene som står inne.

Her har vi da physalisen som alt har fått et lite hint av frukt og på toppen er det masse blomster som skal bli frukt. Frukten henger under bladene. Vet ikke med dere, men jeg syns denne planten er utrolig fin.

Her er chilliplanten. Ganske annerledes fra de andre plantene. Den har veldig smale blader. Veldig elegant. Forhåpentligvis vil denne lage noen søte chillier vi kan bruke i maten.

Her har vi agurkplanten. Med store, fine blader. Når den får vokst og få agurker så blir den liggende. Agurker er jo veldig tunge så jeg kommer til å la den vokse rundt nede i drivhuset som den selv vil. Her skal jeg ikke bruke noe særlig støttepinner. Vi så på en agurkplante på plantasjen og den lå nede på jorda og jeg syns egentlig det var veldig fint.

Så har vi de små “barna” mine som kommer fra frø jeg kjøpte i butikken. Jeg har så mange potter så jeg tenkte jeg bare skulle ta bilde av én av dem frem til de kommer ut i hagen. Som dere ser så har de blitt større siden sist. De vokser mer og mer for hver dag som går. Søte små spirer. Men jeg har jo ikke plantet kun én type tomat. Frøene er både minitomater og vanlig. I tillegg kjøpte vi en tomatplante med gule tomater. Så det blir en god del å velge mellom.  Dette kommer til å bli min sunne snacks sammen med sukkererter, physalis og jordbær. Ja, vi har jo 3 fulle pallekarmer med jordbærplanter også. Som jeg skal kose meg!

Jeg plantet også gressløk og den står inne. Her har det smått begynt å spire. Får håpe det blir litt mer enn det som er nedi her nå, men det har i allefall kommet noe.

Det var alt for denne gangen. Vis du vil se flere bilder fremover så er det bare å følge med videre. Jeg skal holde der oppdatert. Jeg venter jo på 2 forskjellige salater, vårløk, koriander og persille.

Så mange tanker om boka!

Det ble en rolig dag med pizza og brus. Det er godt å ha noen sånne dager også. I morgen tenkte jeg å trene litt og skrive videre på boka jeg holder på med. Det som er så fint med å skrive bok er at man kan gjøre det i sitt eget tempo og man kan skrive om akkurat hva man vil. Det er liksom ikke noe fasit på hvordan er bok skal skrives. Man får frie tøyler og kan bruke fantasien. Jeg tenkte at vis dette går bra og jeg kan skrive en hel bok så vil jeg prøve å skrive en serier. Jeg syns det er veldig spennende å lese om vampyrer, magi og alt mulig sånt. Jeg har ikke lest en serie om akkurat det (det finnes sikkert) så det ville vært utrolig morro. Men først må jeg klare å skrive en bok. Hvor lang den blir vet jeg ikke enda, men jeg har mange ideer som strømmer inn hele tiden. Jeg tror dette kommer til å bli en utrolig spennende opplevelse. Jeg håper jeg får gitt den ut! Oi, det er bare så mange tanker i hodet mitt akkurat nå. Fullstendig kaos!

Hittil har jeg skrevet hvertfall 10 sider. Jeg skulle egentlig skrive en selvbiografi, men det klarte jeg ikke. Jeg har så mange ting i livet som jeg ikke ønsker å skrive om. Det ble for personlig. Det var som å måtte lese høyt fra dagboka. Så da ble det en bok basert på min fantasi. Tro meg når jeg sier at fantasien min vil ikke skuffe dere som evt. hadde lest denne boken. Hadde jeg vært den som skulle kjøpe boka så ville jeg vært veldig fornøyd… med det jeg har fått skrevet til nå. Håper jeg får muligheten til å bruke alle ideene mine i denne boka. Vi får se…

Skriver bok

Det var en skikkelig grå og kald dag, men idag skinner solen og humøret er tilbake. Jeg fikk lite søvn i natt, men det er ingenting som musikk ikke kan fixe. Så langt i dag har jeg vannet alt av planter og frø, ligget på verandaen i sola og bare kost meg. Gubben har ikke vært hjemme siden i går så det har vært en tøff kvald og natt. Jeg har hatt skikkelig angstanfall (derfor alkohol). Men i dag kommer gubben hjem igjen og jeg gleder meg masse. Han hjalp broren sin med å hente en bil som kom fra utlandet. Jeg syns det er fint at han kommer seg litt bort av og til selvom det er vanskelig for meg å være alene hjemme. Han må jo få lov å gjøre det han vil selvom jeg sliter, det er jo ikke hans feil.

Nei, ikke mer negativitet. Sola skinner, det er varmt ute og det er en flott dag!! Man kan ikke henge med hodet da! Men hva skal man finne på i dag? Kanskje jeg skal forsette å skrive boka jeg har begynt på. Ja, det blir nok det. Jeg håper at en dag vil jeg klare å utgi den. Man vet aldri…

Det ville vært utrolig morro å gi ut en bok. Men akkurat nå skriver jeg egentlig bare for gøy. Jeg har alltid likt å skrive fortellinger. Vi får se om jeg blir ferdig med den.

Dårlige nyheter

Da skåler jeg og ønsker alle en flott helg videre. Helgen er jo ikke over ennå selvom lørdagen er det. Jeg tok meg et par glass med “lett blanding”. Har noe rester som burde drikkes opp så jeg tenkte “hvorfor ikke drikke litt nå”. Jeg er så nervøs i forhold til økonomi og angsten gjør det ikke noe bedre. Da er det litt deilig å kunne roe tankene litt. Så da kobler jeg helt av og nyter en kveld på sofaen med alkohol og tv. Det er ikke ofte, men noen gang er det veldig godt å drekke. Noe som skjer max 5 ganger i året så det er lov. Bestefar slet med et alkoholproblem så det ligger i familien. Jeg er veldig forsiktig med alkohol, men skal jeg drikke så drikker jeg så mye jeg har lyst til. Jeg tåler utrolig mye og har aldri kastet opp på grunn av alkohol, men hodepine derimot kommer vis jeg drikker for mye. Gubben er uansett ikke glad i fyll så jeg tenker på han når jeg drikker også. Det er desutten veldig sjeldent at jeg har fest. Som regel drikker jeg alene eller sammen med venninna mi og da blir det ikke så ille.

Og mens jeg sitter å skriver dette innlegget fikk jeg høre fra gubben at moren til oliver (hunden våres) har gått bort. Det er utrolig trist! Hun var så søt og god. Stakkars liten. Hvil i fred Mamba! 

Mamba er den svarte. Den hvite er halvsøstra til oliver og hun heter mia.

Bilde av grønnsakshagen

På morgenen fikk jeg fikset de siste blomsterkassene som skulle på garasjeveggen… eller skal jeg si grønnsakshjørnet mitt. Jeg er utrolig fornøyd med resultatet. Endelig er jeg ferdig men å lage kasser og så frø. Det eneste som mangler er å vanne og vente på at grønnsakene skal komme. Vel, nesten. Tomatene, chilli, paprika, agurk og pysalis blir ikke plantet ute før i Mai, men det er jo rett rundt hjørnet. Snart er grønnsakshagen komplett. Tenk at det snart er Mai allerede. Det er sprøtt hvor fort tiden faktisk har gått. Her har vi alt fått smake på sommersola og jeg kan nesten ikke vente med å bade ute, sole meg og grille.

Men jeg ville vise dere hvor flott det har blitt med alle kassene. Nå har jeg jo et stort utvalg av grønnsaker og et par urter. Her er en liste over alt som er plantet (og skal plantes) ved denne veggen:
– salat (3 typer)
– tomater (kommer snart)
– koriandre
– persille
– vårløk
– rødløk
– jordbær
Som dere kanskje forstår så er det mye forskjellig. Skal jeg være helt ærlig så skulle jeg ønske det var enda mer, men det får holde for i år. Eller….

Jeg har et ønske om å prøve meg på avokado, annanas, mango, vannmelon, honningmelon og mais. Jeg kunne også tenkt meg en liten ripsbusk, eple eller pære tre og morelltre. Men det er grenser for hvor mye man får plass til i denne lille hagen.

Obs! Les alt…

Alle krangler, diskuterer og klager. Noe som er vanskelig å unngå om man ikke åpner øynene og ser ting fra en annens øyne. Det er ikke alltid lett å vite hvorfor små ting kan bli til store krangler, men de aller fleste tilfeller der jeg har kranglet med folk (beklager virkelig til dere det gjelder) så er det fordi det er ting jeg ikke vil være med på eller ikke tørr. Andre grunner kan være fordi jeg syns folk er egoistiske eller slemme. Når jeg gikk på skolen kom jeg ofte oppi krangler som var nettopp av denne grunnen. Jeg sliter veldig med å stole på folk, være foran store forsamlinger og jeg hater urettferdighet. Slike ting kan ofte tolkes feil fordi jeg er veldig lukket og ikke vil prate med andre om det. Jeg tenker alltid at folk ikke vil forstår fordi jeg nettopp har vært i slike situasjoner. For eksempel har jeg slitt lenge med smerter i kroppen. Jeg måtte derfor slappe av når vi var på bakeriet eller kjøkkenet (videregående). Jeg ble slengt dritt til. De kalte meg lat og sa at jeg ikke gadd å hjelpe til med oppgaver. Problemet er at jeg aldri har ønsket å fortelle andre hva jeg sliter med. Det har vært vanskelig for meg å fortelle sannheten. Og når jeg blir sliten så klikker det for meg ganske fort. Alt blir helt mørkt og jeg klarer rett og slett ikke styre hva munnen min sier. Jeg tenker ikke, det er en slags forsvarsmekanisme jeg ikke klarer å skru av. Jeg ender opp med å såre meg selv og de rundt meg uten å mene det. Jeg kan fort missforstå ting og gjør alt mye verre enn det som egentlig kunne vært. Det å føle at ingen forstår hvordan jeg føler meg er veldig vanskelig. Det er vanskelig å føle seg så alene. Noen stunder gjør det så vondt at jeg har lyst til å løpe, løpe langt inn i skogen og gråte. Det er så forvirrende for jeg ønsker ikke å skade eller såre noen. Jeg vil bare at alle rundt meg skal ha det bra. Jeg ønsker ikke at folk skal syns synd på meg eller trøste meg på noen måte. Jeg vil ikke være den stakkars lille jenta som har det så fælt, men av og til skulle jeg ønske at jeg klarte å fortelle alle rundt meg hvordan jeg egentlig har det. At det å gå hjemme tar knekken på meg, at alle tanker i hodet mitt gjør alt så vanskelig, at jeg faktisk har mye smerter i kroppen og at jeg går rundt å er konstant redd. Jeg er redd for krig, voldtekt, vold, knivstikking, våpen, innbrudd, miste menneskene rundt meg som betyr alt for meg… jeg er redd for flått, veps, sykdom, brann, å skuffe de menneskene jeg er glad i, når ringeklokka ringer uten at jeg vet at folk kommer på besøk. Jeg er redd for at jeg aldri kommer meg ut i jobb og jeg er redd for redselen som styrer livet mitt. Jeg har ofte tenkt på å skrive om alt dette, men jeg har aldri turt. Denne gangen gjør jeg det. Med en klump i magen og skjelvene hender så skal dere få vite sannheten. Det har vært vanakelig for meg å skrive dette, men jeg vil ikke gjemme meg eller være redd for hva andre syns. Jeg er nødt til å vise at jeg ikke er redd for å fortelle hvem jeg virkelig er. For jeg er ei jente som hater å gå ute blant folk alene, ikke klarer å møte nye folk og heller stenger meg inne fordi jeg er for redd til å ta sjansen. Jeg har blitt såret, mobbet, sviktet, forlatt og holdt for narr. Jeg har latt andre trykke meg ned, tråkket på meg og ødelagt meg. Og hva har jeg gjort? Ingenting! Fordi jeg var for redd til å si i fra og det har ødelagt så utrolig mye for meg. Hva jeg har gjort når det har svartnet helt for meg har bare gjort ting enda verre og hver dag kjenner jeg på de følelsene. Hver dag tenker jeg tilbake på de gangene jeg virkelig har rotet til alt.

Om jeg hadde kunne endre på noe ved meg selv så ville jeg ikke ha endret utseende. Jeg ville blitt kvitt frykten og redselen jeg konstant føler. Men vis den skulle blitt borte måtte jeg dratt til fortiden og hindret mobbingen. Ja, det er umulig. Man er den man er og man kan aldri endre fortiden. Men å leve med dette er en kamp hver dag, en kamp jeg ikke unner min verste fiende engang. Selvmord er ikke et alternativ. Jeg har kjent på den følelsen før og det er ikke verdt det. Så hodet mitt er forsatt et lite snev av fornuft og håp. Men håp om en lysere fremtid ligger dypt, veldig dypt. Faktisk er det lyset nesten slukket.

Men til noe litt mer positivt, for det finnes faktisk positivitet i livet mitt også. Min drøm akkurat nå (en drøm jeg har hatt lenge) er å kunne ha en jobb der jeg kan tjene penger uten å måtte se masse mennesker hver eneste dag. Forfatter, blogger, youtuber eller kunstner. Tenk å kunne leve av noe slikt. Vel, det er jo bare ville drømmer. Jeg har jo blitt fortalt at jeg er kreativ og er flink til å skrive. Hvem vet, kanskje en dag en det min tur til å skinne? Hva tror dere??

Slappe av

Da har vi i allefall fått gjort det vi skulle, men siden regnet begynner så smått å komme så blir det vanskelig å forsette ute. For det vi hadde tenkt var å lage flere blomsterkasser, men å drive med maskiner ute når det regner er ikke veldig smart. Det er veldig usikkert vær og mobilen min sier det blir torden. Så hva skal man da gjøre? Vel, planer for kvelden er da i boks. Da blir det tv og taco. Nam… taco! Men før det så er det jo mye tid i mellom. Så hva kan man gjøre på en regnværsdag?

Tenker…

Vel, det er jo mye man KAN gjøre. Desverre har jeg en gubbe som ikke liker brettspill så det går på Nei-lista. Rydde inne går jo ann, men det er jo ikke like gøy. Så å finne på noe koselig sammen med gubben er ikke alltid like lett. Kanskje jeg bare skal spille candy crush på mobilen. Vi spiller jo det begge to, men det er jo ikke akkurat så spennende å se på hver vår skjerm. Jeg får heller tenke sånn at i kveld så blir det koselig. Da kan vi lage middag sammen og kose oss med tven. Det blir nok en slappe-av-dag i dag.

Fra drøm til virkelighet?

Jeg begynner å bli litt lei av å våkne så tidlig. Det er jo bra å få mye ut av dagen, men jeg er så utslitt når jeg våkner at jeg skulle ønske jeg fikk litt mere søvn. Vel, vel… når man først er våken så kan man jo prøve å få i gang hodet og tenke på hva man skal gjøre i dag. Jeg og gubben snakket om å pante de flaskene vi var å hentet i går. Det er 2 fulle søplesekker og 1 halv søplesekk med store flasker. Det blir morro å se hvor mye det blir. Når det er gjort så må vi innom montér og kjøpe stifter for gubben fikk kjøpt med feil. De var like lange, men alt for breie. Og vi som hadde kappet opp og skulle lage flere blomsterkasser. Vel, vi får håpe at dem har størrelsen og at vi får kjøpt riktig denne gangen. Jeg har jo ikke fått sådd de nye frøene vi kjøpte i går. Får krysse fingrene og håpe at montér har stiftene vi trenger og at vi får lagd de blomsterkassene.

Kjekt med gamle planker fra verandaen. De passet superbra til blomsterkasser. Også har vi spart masse penger, kaster mindre og plankene får en ny jobb. Det er veldig synd vi ikke kom på dette da vi reiv det andre fra verandaen, men sånn ble det bare. Jeg skal i allefall tenke på gjenbruk oftere for dette ble jo helt supert. Og 1. Mai skal resten av plantene ut. Og med planter mener jeg såklart tomatene. Resten er jo ute. Vel, nesten alt. Agurk, pysalis og chilli står i vinduskarmen. De tåler ikke temperatur under 7 grader så de må nok vente litt til så vi er helt sikre på at nattefrosten ikke tar dem. Men jeg må si det blir en spennende sommer. Med så mye forskjellige planter og grønnsaker på en gang. Jeg har alltid ønsket meg en gård med masse grønnsaker. Jeg føler jo at jeg har fått den drømmen i oppfyllelse. Man trenger jo ikke alltid stor plass for å få sånne drømmer virkelige. Vi har jo god plass i hagen selvom vi ikke har en gård. Man får ikke en stor potetåker, men vi har da 3 fulle pallekarmer med jordbærplanter, et drivhus, stort blomsterbed og mange blomsterkasser ved garasjen med diverse. Og så fort gjerdet kommer opp så blir det nok å henge opp noe der også.

Men hva som skjer i dag er litt avhengig av om de har stiftene vi trenger. Så da er det litt vanskelig å finne ut hva man skal og ikke skal, men kjøre en tur må vi. Huff, det har blitt mye kjøring de siste dagene. Brukt mye penger på bensin og materialer, blomster og frø. Men nå blir det ikke mer av det. Nå har vi fått alt vi trenger… utenom pynteting da, men det er ikke så farlig. Viktigste er å få grønnsaker. Da kan vi spare mye penger i sommer. Også smaker det jo mye bedre når man har dyrket det selv.

Blomsterbed og uteplass

Nok en dag har gått og som dere har sett så har vi jo fått til ganske mye. For dere som har fulgt meg en stund så har dere jo sett hvor mye vi har gjort. Og om dette er din første tur innom her så er det bare å bla igjen bloggen. Der er det masse bilder som viser en god del av fremgangen her. Vi har jo holdt på mye ute i hagen nå etter at snøen smeltet. Dere har sett meg legge ut bilder av vårtegn og til å med hvordan det ser ut inne hos oss. Det har vært litt av en “reise” dette året og det er forsatt bare en brøkdel av våres planer fremover. Som jeg har skrevet før så har gubben blitt sykemeldt og vi sliter litt økonomisk. Men man kan jo ikke bare slutte å leve bare fordi det er lite med penger. Nei, tvert imot. Har vi bestemt oss for noe så blir det sånn. Om gjerdet kommer opp er ikke helt sikkert… vel, i allefall ikke før en eventuell operasjon for han. Det står mye på penger og vi har ikke mye igjen av det vi har spart opp. Nå skal det jo sies at vi har spart opp til oppussing og uteområde og det har vi jo brukt pengene på. Det har vært veldig gøy og det begynner å bli utrolig fint. Alt står egentlig bare på disse pallene vi enda ikke har fått tak i. Og vi som bare trenger 5 paller for å få plattengen ferdig. Det må da være noen som har noe stående?

Frem til vi finner det så er det jo nok å gjøre her. Og det er jo nøyaktig hva vi har gjort i dag.

Nå er endelig blomsterbedet ferdig med minigjerde og lys. Vel, det mangler jo litt dekorasjon. Men det får bli en annen dag. Det må også grus på sidene og nedafor bedet. Så må vi ha noen store blomsterpotter med fargerike blomster som skal stå litt rundt. Også hadde det jo vært utrolig fint med tak eller partytelt, men vi får se hva det blir til. Partytelt er jo ikke billig! Må nok i tenkeboksen…

Innkjøp og fremgang i hagen

Det er utrolig hvor mye vi har fått gjort i dag. Vi var i butikken og fikk kjøpt litt forskjellig (minigjerde til blomsterbed, pallekarmer og drivhus, grønnsaksplanter og frø, solcellelys). I tillegg har vi hentet masse tomflasker som skulle gis bort. Da traff jeg ei jeg jobbet med på et konditori. Jeg la ikke merke til det før hun sa det. Helt sprøtt hvor liten verden er. At vi faktisk møtte på ei som jeg har jobbet med for flere år siden. Det var utrolig hyggelig å møte henne igjen. Også hadde hun en søt hund som gjerne ville leke. Så jeg kastet litt ball med han før vi dro hjem igjen. Nå har vi fått montert paller og drivhus. Det ble utrolig fint. Kjekt å få et drivhus, da er det mye lettere å få tak i diverse planter som trenger det varmere. Så vi kjøpte chili, agurk og pysalis. Det blir utrolig spennende å se om vi får til. Vi kjøpte planter fordi det er litt lettere enn frø. Da har man alt en plante og større mulighet for å få grønnsakene. Så da får vi se hvordan det går. Det er jo utrolig moro å prøve ut nye ting og det finnes jo så mye forskjellig ting å dyrke.

I tilleg til alt dette så kjøpte vi en plante med hule tomater. Disse tomatene er litt søtere i smaken og er jo perfekt til kveldskos foran tven. Jeg får helt vann i munn og gleder meg utrolig masse til alt dette kommer opp. Frøene vi kjøpte nå var koriander, vårløk og salat. Så nå har vi 3 forskjellige salattyper. Det begynner virkelig å bli skikkelig grønnsakshage og det er utrolig gøy. Det eneste som mangler nå er uteplassen, men da må vi finne noen som gir bort paller. Det er ikke så lett for sånne pallesofaer og sånt er veldig populært. Men vi får nok tak i noe. Vi har funnet ut at vi ikke skal lage pallesofa. Ikke i år i allefall. I år blir det bare plateng og noen stoler som vi fant på returpunktet på fyllinga. Men her er i allefall noen bilder av det vi har kjøpt og hvor langt vi har kommet til nå. Så kommer minigjerdet snart opp rundt blomsterbedet.