Oppskrift: Annerledes focaccia

Dette er en litt annerledes focaccia. Jeg har brukt en focacciadeig, men jeg har gjort det litt annerledes enn mange kanskje er vant til. Absolutt verdt å prøve ut da. Den smakte helt nydelig og er faktisk den beste focacciaen jeg har lagd. Så det blir absolutt ikke siste gang, for å si det sånn. Prøv oppskriften du også da vel. Den finner du under bildet her. Og ser ikke denne bare helt nydelig ut?

Du trenger:

1pk tørrgjær
2 ½dl vann
5dl hvetemel
1dl durumhvete
2ss olivenolje
1ts flaksalt
1ts honning

Fyll:

1 tomat
5 salami
½ rødløk
Basilikum
Revet ost

Slik gjør du:

Ha gjær og vann(40°c) i en bolle og la det stå til gjæren har sunket til bunnen av bollen (ca.30sek)

Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt sammen slik at deigen er jevn og fin.

Sett deigen til heving og la den stå i 45 minutter på benken eller over natten i kjøleskapet.

Rull deigen til en lang, tynn pølse.

Hell godt med olje i bunnen av en form. Jeg brukte en veldig liten, firkantet form, men du kan også bruke en rund form om du heller ønsker det.

Legg deigen som et sneglehus ned i formen.

Kutt salamiskiver i 2, tomater i halvskiver og den halve rødløken i skiver.

Dytt tomatskiver, salamiskiver og rødløk ned mellom deigen.

Dryss over revet ost og basilikum.

La den heve i 30 minutter.

Stek midt i ovnen på 200°c i 20-25 minutter.

Denne passer utrolig godt ved siden av det meste egentlig. Enten du vil ha suppe, gryte eller en god salat. I tillegg er den utrolig lett å lage og smaker helt fantastisk.

Lite tips til annet fyll du kan bruke:
Sopp, bacon, soltørket tomater, oliven, persille og hvitløk.

Og hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med både instagram og youtubekanalen min. Der er jeg også veldig aktiv så det lønner seg å følge med der også om du ønsker å se mer fra meg. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak hos deg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: potetmos i form (kjøttfri)

Nå har jeg prøvd noe nytt igjen. Denne oppskriften viste jeg ikke helt hva jeg skulle kalle, men god er den hvertfall. Om du ønsker en middag uten kjøtt så er denne hvertfall perfekt. Det smakte så godt og jeg ble så fornøyd med resultatet. Det er også en veldig enkel oppskrift. Så hvis det frister, prøv den da vel.

Du trenger:

3 store poteter
50g smør
½dl melk
1 egg
1ts salt
150g hvetemel
2ss olivenolje (til steking)
½ løk
2 små gulrøtter
250g sopp
revet ost

Slik gjør du:

Skrell og kutt poteter.

Kok potetene til de er helt myke.

Mens potetene koker finhakker du løken.

Kutt soppen i skiver.

Rasp gulrot.

Ha alt oppi en stekepanne/kjele med olivenolje.

Stek det til soppen og løken er gyllen brun.

Sett grønnsakene til side.

Mos potetene med smør (jeg brukte flytende margarin).

Tilsett melk og bland det godt inn i potetmosen.

Ha oppi 1 egg og bland det inn.

Tilsett salt og hvetemel. Bland det helt inn. Pass på at det ikke er noe hvetemel som ikke er blandet inn.

Ta frem en rund kakeform, ildfast form eller en liten firkantet form.

Ha potetmosen i formen og dytt den utover. Dytt den også oppover kantene.

Ha oppi grønnsakene. Pass på å fordel det slik at det er like mye overalt.

Strø revet ost over eller legg skiver med ost (det du føler for). Jeg hadde litt revet ost igjen, men så var det ikke nok. Så jeg gjorde likså godt begge deler. Man får aldri nok ost.

Og så kan du selv velge om du vil ha på noe krydder. Jeg valgte å toppe det hele med oregano fordi det syns jeg er utrolig godt til både ost og potetmos. Og det passet veldig godt til denne retten. Du kan selvsagt la være å ha noe krydder/urter på toppen, men jeg syns det gir den ekstra gode smaken til retten.

Ha aluminiumsfolie over formen og sett den midt i ovnen på 180°c i 25 minutter.

Ta aluminiumsfolien av formen og la den stå i 7-10 minutter til.

Så er det egentlig bare å nyte en skikkelig nydelig rett helt uten kjøtt, for deg som ønsker det. Selvfølgelig kan de som vil ha noe mer i denne retten, men jeg syns det er fint å kunne spise litt middager uten kjøtt av og til.

Til denne retten så kan man sikkert ha rundstykker/hvitløksbaguetter til, men for meg var det faktisk nok med bare dette. Det var faktisk litt mektig.

Om du ikke vil gå glipp av noen flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med link til både min Instagramkonto og min Youtubekanal. Der er jeg også veldig aktiv, så hvis du vil følge med på det jeg gjør i hverdagen og ting som ikke kommer på bloggen så kan du følge meg der. Det vil gjøre meg veldig glad. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak hos deg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Hvordan går det med deg?

Hva har jeg egentlig gjort de siste dagene? Det føles ut som ingenting, men noe har jeg jo gjort. Blant annet har jeg jo fått lest mer i den nye boka jeg kjøpte. Nå har jeg faktisk lest 230 sider og det er jo så å si 1/4 av boka. Ikke dårlig bare det. Også har jeg jo fått farget håret mitt. Jeg fortalte dere jo at jeg hadde kjøpt hårfarge. Det ble ikke helt sånn som jeg hadde håpet fordi blåfargen ikke satt i håret i det hele tatt, men den grønnfargen jeg kjøpte var nydelig. Så jeg tenkte hvertfall dere skulle få se noen bilder som jeg har tatt.

Med og uten dreads. For dreads er noe jeg har savnet når jeg nå har hatt veldig kort hår.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet av den grønne delen. Og jeg tror egentlig ikke den blå hårfargen er så ille. Faktisk tror jeg det har mer å si at jeg hadde svart hår og at det mest sannsynlig var for mørkt til at fargen faktisk klarte å sette seg. Noe som egentlig ikke gjør noe. Jeg tenker jeg bare fortsetter å bleke det om en måned også kanskje bruker den grønne over hele håret til slutt. Akkurat nå har det ikke så mye å si fordi jeg skal ikke noe spesielt uansett.

Når det kommer til psykologtimen jeg hadde på tirsdag, så har jeg noen nyheter. Forrige gang snakket vi om innleggelse fordi depresjonen min er såpass ille og den vil ikke gå bort. Så psykologen min skulle sjekke opp noe greier angående legetime. For sånn det er nå så kommer jeg meg ikke til legen min. Og på tirsdag sa han at jeg bare skulle ta kontakt med legen og få en time over nettet. Så nå har jeg sendt en melding til legen og forklart situasjonen og hva jeg ønsker videre.

Det verste med alt dette er jo ventingen. Først måtte jeg vente på svar fra psykologen, nå må jeg vente på svar angående en eventuell time hos legen og så må jeg vente på svar om jeg kan bli lagt inn etter det. Så slike ting tar jo veldig lang tid, men jeg håper hvertfall at jeg til slutt får den hjelpen jeg så inderlig ønsker. Frem til da får jeg bare puste med magen.

Og slik er det altså for tiden. Jeg klarer lite/ingenting, spiser lite i løpet av en dag fortsatt og jeg føler egentlig at jeg bare står og venter på at livet mitt skal begynne. Sånn får det bare være, men en ting er hvertfall sikkert og det er at jeg aldri kommer til å gi opp. Jeg skal kjempe igjennom alt sammen og til slutt komme meg ut av dette. Det er et løfte jeg har gitt meg selv som jeg ikke har planer om å bryte. Så uansett hva som skjer de neste ukene og månedene så vil jeg ikke gi meg. Det vil bare ikke være like mye aktivitet på bloggen og andre plattformer før jeg blir bedre. Skal selvfølgelig prøve å oppdatere dere så godt jeg kan, men går det er dag eller to uten at dere hører fra meg så ligger jeg nok i senga og leser eller sover.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Fine tebriks

Disse var overraskende lette å lage og de smakte utrolig godt. Om du leter etter noen gode frokostrundstykker så er disse absolutt å anbefale. Oppskriften finner du under bildet.

Du trenger:

1pk tørrgjær
1 ½dl melk
1ss sukker
½ts salt
1 egg
100g smør
350g hvetemel

+ 1 egg og valmuefrø

Slik gjør du:

Varm opp melk til den blir lunken.

Ha melk og gjær i en bolle og la den stå til gjæren har sunket til bunnen av bollen.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

La deigen hvile i 15 minutter.

Kjevle ut deigen slik at du har en lang, tynn deig som er jevn i form.

Pensle hele overflaten med egg. Bruk gjerne 1ts melk i egget slik at det er lettere å pensle. Resten av egget kan du bruke senere.

Brett deigen i 3 nedover den lange siden. Da sitter du igjen med en lang, flat “pølse”.

Kutt deigen i ca. 12 biter og legg dem på stekebrett med bakepapir.

Pensle med egg og dryss over valmuefrø.

La de heve i 30 minutter.

Stek dem midt i ovnen på 225°c i ca. 12 minutter. De skal bli gyllene.

Avkjøles på rist.

Og så er du klar til å nyte noen helt fantastiske tebriks med ditt favorittpålegg.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Du finner link rett under her, sammen med link til både min Youtubekanal og Instagram. Der er jeg også veldig aktiv. Så hvis du vil få med deg mere fra meg så er det verdt å sjekke ut de linkene også. Abonner gjerne på youtubekanalen om du ønsker det. Det vil gjøre meg veldig glad. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Youtube: Lysdammen om vinteren

Ny video ute på min youtubekanal.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Hva er i boksen?

Reklame | Lyko

Jeg har fått en pakke i posten..for nå har jeg lyst til å farge håret mitt igjen. Ikke bare fordi fargen har bleknet, men fordi håret mitt har vokst så utrolig fort. Så jeg tenkte jeg kunne vise dere hva jeg har kjøpt. Og hvis du har lyst til å kjøpe det samme så kan du bare klikke på bildet, på det produktet og så kommer du direkte til produktet.

 

Over her kan dere se alt jeg handlet. Ny sjampo og balsam fra Camilla pihl. Dette merket er det eneste jeg bruker til håret mitt. Jeg elsker det fordi dem virkelig tar vare på håret mitt. Ikke bare det, men håret blir silkemykt og glansfullt. Så disse er jeg veldig fornøyd med.

Og så er det jo all hårfargen jeg har kjøpt inn. Først skal jeg bleke det stakkars håret mitt. Fordi før jeg kan bruke noen av disse fargene så må jo den gamle fargen ut. Forhåpentligvis blir det bra. For jeg skal bleke det jeg farget svart også, for så å farge det med den blå. Det jeg håper på er jo da å få en slags blåsvart farge, men vi får se. Og så skal den grønne i det håret som engang var blått og lilla. Så dette blir veldig spennende. Håper i det minste den grønne vil komme godt frem i håret mitt.

Jeg kommer selvsagt tilbake og viser dere resultatet til slutt. Dette har jeg ventet på å gjøre en stund, så jeg tror jeg bare skal sette i gang. For jeg er skikkelig gira nå! Og som sagt, om du vil kjøpe noen av produktene jeg har handlet så klikker du bare på bildet av det ovenfor. Noe jeg virkelig kan anbefale er de fra Camilla Pihl (lysebrun tube).

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: litt annerledes bakt potet

Bakt potet er jo noe de aller fleste kjenner til, men helt ærlig syns jeg de er alt for dyre. Så derfor har jeg tatt inspirasjon fra en cafe jeg jobbet på og lagd min egen versjon av bakt potet. Så hvis du er som meg og ikke er villig til å betale ekstra for en litt større potet, får du nå et veldig godt alternativ du kan lage hjemme.

Også perfekt om du har rester etter taco eller noen kokte poteter. Da vil jeg nok anbefale å ta den en runde i mikroen med poteter, ost og kjøtt.

Du trenger:

2-3 kokte poteter

Smør

ost

100g tacokjøttdeig

Guakomole

Salsa

Rømme

Tortillaships

Slik gjør du:

Mos de kokte potetene sammen med smør.

Legg det nederst i en skål og dryss over revet ost eller legg 2 osteskiver over Slik jeg har gjort.

Ha tacokjøttdeig over slik at osten smelter. Du kan så klart sette den inn i mikroen slik at ost smelter.

Lag guakomole. Du finner oppskriften til min guakomole HER.

Legg guakomole, salsa og rømme på toppen og server med tortillachips til.

Dette er utrolig godt og veldig enkelt å lage. Hvorfor betale masse penger når du kan få like godt alternativ for mindre?

Og hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med linken til min Instagram og youtubekanal, som jeg også er veldig aktiv på. Så hvis du ikke vil gå glipp av noe så følg meg gjerne der også. Det vil gjøre meg veldig glad. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak hos deg.

Føl meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Jeg vil heller leve inni en bok

De siste dagene har jeg virkelig slitt med psyken. Det er jo en psykologtime i morgen og jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å være etter det. Alt kommer egentlig an på hva han har funnet ut i forhold til det vi har snakket om. Så det er jo veldig vanskelig å si hvordan det blir fremover.

Det jeg kan fortelle dere er hvordan dagene mine har vært til nå. For jeg føler at det er viktig å fortelle om disse dagene. Ingen har et perfekt liv og ingen dager er like, men som psykisk syk så kan det være ekstra vanskelig til tider. Og det er jo disse periodene man virkelig sliter som ikke blir satt i lyset. Derfor ønsker jeg å fortelle litt av hvordan det har vært.

Jeg vil ikke gå alt for mye i detaljer. Kanskje senere, men ikke nå. For det har vært så tungt, selv å puste. Det har vært vanskelig å følge med på en film/serie på tven. Matlysten er helt borte, så jeg spiser kanskje 1-2 ganger om dagen. Jeg sover veldig mye, men aldri sammenhengende. Jeg kan våkne etter 2 timer, for så å sovne igjen. Og jeg har helt mistet følelsene mine. For når du sliter med depresjon så går det til et punkt der du ikke føler noe som helst. Det er bare et stort tomrom inni deg. Og slik har jeg hatt det nå de siste dagene.

Så det jeg har gjort, og dette er veldig viktig, er å finne den ene tingen som faktisk ikke er så ille. Jeg har brukt tiden min til å lese og få meg selv inn i denne boka. For alt er bedre enn mitt eget liv akkurat nå. Denne boka jeg leser krever en god del styrke å lese, men jeg har faktisk klart å lese 200 sider allerede. Jeg har helt gått ut av tellingen på hvor mange dager det er, men det viktigste er at jeg har funnet noe som holder hodet mitt opptatt. Når jeg tar opp boken og begynner å lese så blir problemene mine borte. Selvom det bare er for en time eller to så hjelper det masse.

Når det kommer til bloggen så har jeg faktisk ikke hatt ork til å gjøre stort. Jeg orker ikke gå turer. Orker ikke å bake. Og jeg har egentlig ikke orket å skrive dette innlegget, men jeg følte at dere trengte å vite hvordan det går. For jeg var i en ganske grei periode der jeg bakte og gikk tur. Den fine perioden er nå erstattet med dette tomrommet av null følelser og lesing. Det føles ut som om det blir mer og mer av disse dårlige dagene, men forhåpentligvis blir det bedre en gang. Jeg har jo et håp om å bli lagt inn, men vi får se hva psykologen sier i morgen.

Om jeg blir veldig stille fremover så vil det hvertfall komme oppskrifter. Jeg har planlagt hele denne måneden, så det vil i det minste gå som vanlig. Også får vi se hvor mye mer jeg orker/klarer fremover. Akkurat nå tar jeg bare en dag av gangen og fokuserer på det som holder meg gående, lese boka.

Håper alle dere flotte mennesker som følger bloggen min har en helt fantastisk uke.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Focaccia

Dette er den beste focacciaen jeg har lagd til nå. Så utrolig god smak, konsistens og veldig enkel å lage. Vil du ha en nydelig focaccia til suppe eller gryte? Da anbefaler jeg denne oppskriften. Bare se hvor fin den ble.

Du trenger:

1pk tørrgjær
3dl vann
½dl olivenolje
2ss honning
1ss flaksalt
2 ½dl durumhvete
4 ½dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha gjær og vann(40°c) i en bolle og la gjæren trekke til seg vann før du gjør noe mer.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Deigen skal være klissete. Bare pass på å bland alt godt sammen.

Sett deigen til heving i 30 minutter.

Ha deigen oppi en rund form eller lignende med godt med olje i bunnen. Jeg brukte en liten firkantet form.

Dytt fingrene ned i deigen og lag groper. Hell over litt mer olje slik at du får litt olje i gropene.

Dryss over flaksalt og rosmarin.

Sett den til heving i 30 minutter.

Stek focacciaen midt i ovnen på 200°c i 15-20 minutter.

Og så er det bare å nyte en helt nydelig focaccia til f.eks tomatsuppe. Det var hvertfall det jeg gjorde og det smakte himmelsk. Jeg kommer definitivt til å bruke denne oppskriften mye mer!

Og om du likte denne oppskriften og ikke vil gå glipp av flere så burde du følge bloggen på facebook. Du finner linken rett under her, sammen med link til både min youtubekanal og instagram. Hvert å sjekke ut om du vil få med deg mer fra meg. Jeg er veldig aktiv på alle tre stedene så det er mye å få med seg om man ønsker det.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Youtube: solfylt tur

Klikk på videoen så spilles den av. Blir med på en solfylt tur.

For flere flotte videoer kan du klikke deg inn på min youtubekanal. Linken finner du under her. Trykk gjerne på abonner-knappen slik at du får varsel når jeg legger ut nye videoer. Du finner også min Instagram under her om du ønsker å følge med der. Mye spennende som skjer der også.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube