Oppskrift: Focaccia

Dette er den beste focacciaen jeg har lagd til nå. Så utrolig god smak, konsistens og veldig enkel å lage. Vil du ha en nydelig focaccia til suppe eller gryte? Da anbefaler jeg denne oppskriften. Bare se hvor fin den ble.

Du trenger:

1pk tørrgjær
3dl vann
½dl olivenolje
2ss honning
1ss flaksalt
2 ½dl durumhvete
4 ½dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha gjær og vann(40°c) i en bolle og la gjæren trekke til seg vann før du gjør noe mer.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Deigen skal være klissete. Bare pass på å bland alt godt sammen.

Sett deigen til heving i 30 minutter.

Ha deigen oppi en rund form eller lignende med godt med olje i bunnen. Jeg brukte en liten firkantet form.

Dytt fingrene ned i deigen og lag groper. Hell over litt mer olje slik at du får litt olje i gropene.

Dryss over flaksalt og rosmarin.

Sett den til heving i 30 minutter.

Stek focacciaen midt i ovnen på 200°c i 15-20 minutter.

Og så er det bare å nyte en helt nydelig focaccia til f.eks tomatsuppe. Det var hvertfall det jeg gjorde og det smakte himmelsk. Jeg kommer definitivt til å bruke denne oppskriften mye mer!

Og om du likte denne oppskriften og ikke vil gå glipp av flere så burde du følge bloggen på facebook. Du finner linken rett under her, sammen med link til både min youtubekanal og instagram. Hvert å sjekke ut om du vil få med deg mer fra meg. Jeg er veldig aktiv på alle tre stedene så det er mye å få med seg om man ønsker det.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg