Jeg klarer det!

I dag føler jeg meg litt bedre. Det er fortsatt en god del igjen før jeg faktisk klarer å bake eller gå tur, men jeg er på god vei. Bare ta en titt på dagen i dag. Jeg klarte å få i meg frokost. Så var jeg ute med pappsøppel. I tillegg har jeg fått ryddet i kjøleskapet og kastet ut at av syltetøy som vi ikke har spist. Vanligvis hadde jeg aldri kastet sånne ting, men samboeren min kan ikke lengre spise syltetøy med sukker og da har det bare stått der. For jeg spiser det ikke med mindre vi har vafler eller pannekaker f.eks. Så jeg har glemt det bort også har det bare stått der, nederst i kjøleskapet. Utenom det så er det egentlig veldig lite som blir kastet.

Men ja, kjøleskapet er nå blitt ryddet ut av og da tenkte jeg å starte smått med oppvasken. Og her kommer et lite tips til deg som ikke orker å ta all oppvasken på en gang. Det jeg måtte gjøre i dag var å ta en og en ting. Så jeg skylte bollen og så tok jeg en dråpe med såpe for å vaske den. Etter det fikk jeg skylt av såpen og satt den bollen til tørk. 3 andre ting klarte jeg å vaske og så måtte jeg sette meg ned. Da er det litt bortkastet å fylle kommen med såpevann. Derfor tenkte jeg at dette kunne være et godt tips til dere som ikke orker en veldig lang oppvaskrunde. Ta en om gangen og bruk bare en dråpe med såpe på hver ting. Når det kommer til bestikk så skyller jeg det alltid først, legger i den største bakebollen og vasker alt oppi kommen etterpå. Igjen så er det jo mulig å ta litt om gangen. Kanskje bruke en bolle med litt såpevann og vaske så mye du orker. Til slutt blir du ferdig, men uten å slite deg helt ut.

Hvor mye mer av oppvasken i klarer i dag, vet jeg ikke, men jeg kommer hvertfall til å ta litt og litt frem til det er borte. Akkurat nå har det egentlig bare vært viktig å gjøre NOE. Så jeg har fått lest ferdig en bok som jeg begynte på for lenge siden, jeg har vasket en klesvask og skrivd litt spøkelseshistorier. Jeg er så rastløs så det har vært fint å ha litt energi igjen til å sette i gang med litt husarbeid. Fortsatt har jeg lange perioder der jeg bare stirrer ut i luften eller ikke klarer å holde fokus på en ting, men det blir bedre.

Når det kommer til depresjon så er det viktig å være tålmodig. For dagen vil komme da du føler deg bedre. Du vet det er der et eller annet sted, selvom dagene ser helt svarte ut. Jeg har hatt tidenes verste depresjon nå, men takket være venninna mi så klarte jeg å riste av meg mye av dette på de siste dagene. Hva skulle jeg gjort uten henne?? Vi skulle alle hatt en så god venn som henne i livet. Hvertfall på slike dager jeg har vært igjennom. Du vet det er vanskelig her når jeg må trekke meg bort fra bloggen og alt. For dette gir meg egentlig så mye glede, men jeg har ikke hatt energi til å holde på. Så nå håper jeg at det er lysere tider fremover.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Bare du kan snu dagen til noe positivt

Nå har jeg vært ganske borte i noen dager og det ser ikke ut som det blir borte med det første. Jeg ligger i senga og klarer faktisk ikke å gjøre noe. Bare det å skrive dette innlegget er slitsomt, men jeg føler at jeg må komme inn hit og blogge litt. For jeg har jo hatt en ganske bra periode for bloggen der jeg fikk ut masse oppskrifter, men som dere sikkert har lagt merke til så har det ikke kommet noe mer etter tirsdag. Grunnen til det er at jeg faktisk ikke har orket å bake.

Ja, jeg vet at jeg har brukt tiden min på å gå lange turer i skogen og noen tenker kanskje at da kunne jeg heller brukt tiden min på baking, men det er ikke så enkelt. Disse turene jeg har tatt i det siste har vært et forsøk på å slippe depresjonen inn. Denne leiligheten er grei nok, men å sitte inne hele dagen er ikke bra for noen. Selvom man gjør noe så gøy som baking så kan det faktisk gå veldig utover psyken. Jeg hadde heller ikke en veldig bra romjul og det har egentlig gått nedover etter det. Så turene jeg har tatt var et forsøk på å stoppe depresjonen å ødelegge hverdagen min.

Dessverre vant depresjonen til slutt og jeg er derfor “fanget” hjemme i senga. Jeg klarer nesten ikke få i meg mat og jeg vil bare sove hele tiden. Oppå alt dette så tenker jeg på alt som må gjøre både med husarbeid og jobben. Og jeg klarer ingen av delene sånn jeg er nå. Dette innlegget tar lang tid å skrive fordi jeg mister fokus og stirrer ut i luften. Så frem til jeg føler meg noe bedre så vil det ikke være mye som skjer her. Jeg beklager veldig at det ble sånn, men det er ekstra ille i år og jeg må derfor ta dagene som de kommer.

Dere vil høre fra meg når jeg føler meg bedre, men frem til da så kommer jeg til å ligge i senga, prøve å få i meg mat og tvinge kroppen min til å ta noen få øvelser for å holde kroppen i gang. Jeg hadde virkelig gledet meg til en ny start og et nytt år, men hittil har ikke 2022 vært så veldig bra. Skulle ønske jeg kunne kommet innpå her med gode nyheter og masse gode oppskrifter, men helt ærlig føler jeg meg verre for hver dag som går. La oss håpe at jeg klarer å snu det. Jeg jobber hvertfall veldig mye for å finne det positive i hver dag og gjøre en ting (øvelsene) slik at jeg har noe bra å fokusere på og være stolt av. For det er det ikke mye av i min hverdag for tiden.

Så hvis du har depresjon så har jeg bare et tips til deg og det er å gjøre det til en bra dag. Selvom det kun er den dusjen eller turen til postkassen. Jeg sitter i senga og gjør noen øvelser for armene. Selvom det bare er 5-10 minutter av en hel dag så betyr de få minuttene utrolig mye for meg. Jeg vet hvor vanskelig det er, men når du har tatt første steget så er du allerede halvveis til en god dag!

Jeg vil bli forfatter

Frem til nå har dagen min bestått av frokost, trening, tur i butikken og skriving av spøkelseshistorier. Eller jeg vet egentlig ikke om de kun kan kalles spøkelseshistorier denne gangen fordi det er så mye mer enn det. Så kanskje horrorstory passer bedre. Uansett har det vært utrolig gøy å sitte ned med pcen og skrive historier som popper opp i hodet mitt. Jeg er jo veldig stor fan av horror og gleder meg jo alltid kjempe mye til spooky season og halloween. For da kan jeg være kreativ på mine plattformer med ting som jeg virkelig liker. Det passer jo ikke akkurat til jul. Hvertfall ikke for de fleste. Så jeg bestemte meg for å skrive noen historier som jeg kan bruke på bloggen i september og oktober, sånn som jeg gjorde i fjor. Da får jeg gjort litt arbeid samtidig som jeg får hatt det gøy med noe jeg liker å gjøre, nemlig å skrive historier. Det beste hadde jo vært å kunne skrivd en bok med masse skumle, korte historier samlet i en bok. Jeg syns hvertfall de jeg skriver er bra og jeg håper og tror at mange andre også ville satt pris på en sånn bok.

Så hvorfor begynner jeg ikke bare på en slik bok? Jo, fordi alt sånt koster penger og det er penger jeg ikke har. Kanskje det er en drøm som kan bli virkelig en dag, men da må det spares først. Også må jeg jo finne ut om mine historier faktisk er bra nok for noe sånt. Det hadde jo vært veldig moro og absolutt noe jeg kunne gjort. For det å skrive bok har vært noe jeg har hatt lyst til å gjøre i flere år. Og horror er jo noe jeg virkelig elsker. Så hvem vet, kanskje en dag får jeg muligheten til det. Om noen hadde spurt om jeg ville lagd en slik bok så hadde jeg grepet muligheten med en gang.

Er du på utkikk etter nettopp dette og kan gjøre drømmen min til virkelighet så ta kontakt på mailen min.

Men seriøst. Jeg hadde elsket å skrive bok. Det er en million historier i hodet mitt og jeg har allerede skrivd så mange. Jeg skrev jo en hver søndag i fjor (september og oktober) og idéene bare strømmet inn. Så det er nok noe jeg ikke hadde hatt noen problemer med å skrive. Og i en bok kunne jeg jo hatt litt andre type historier som er mye skumlere. Hadde ikke det vært kult? En bok fylt med horror. Jeg ville kjøpt en sånn. Ja, faktisk har jeg en sånn type bok i hylla, men den er på engelsk. Jeg har ikke fått lest den ennå, men jeg skal absolutt lese den når jeg orker. For jeg er ikke så flink i engelsk og da tar slik lang tid, men absolutt en bok jeg ser frem til å starte på etterhvert.

Så ja, det er hva som skjer i dag. Jeg har lyst til å bare skrive og skrive hele dagen. Kanskje jeg bare skal sette meg ned og skrive masse horror historier for moro skyld. For jeg har ikke lyst til å legge ut for skumle historier på bloggen, selvom det er til spooky season. Og ja, jeg vet det er lenge til. Jeg tenkte bare det kunne være gøy å ha noe å gjøre, men også få disse historiene klare om de er bra nok. To fluer i en smekk.

Det var en liten kikk inn i hodet mitt for tiden. Hvertfall når det kommer til dette med et ønske om å skrive bok. Dere vet jo dette allerede, men da har jeg jo snakket mer om en selvbiografi. Nå tenker jeg at det kanskje er litt mer interessant for meg å gå mer mot horror. Selvom mitt liv til tider har vært horror. Det er en grunn til at jeg har angst og depresjon, men ja. Før dette innlegget blir 1 mil lang så tror jeg at jeg avslutter her. Ikke glem å sjekke ut Instagram og Youtube. Linkene ligger under her. Der poster jeg også mye forskjellig spennende fra hverdagen min. Følg meg gjerne. Det vil gjøre meg veldig glad. Også håper jeg dere får en flott dag videre. Nå skal jeg tilbake til å skrive flere historier.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Hatt det så gøy at kroppen ble ødelagt

Siden det har vært såpass greit i skogen at det var mulig å gå der, så har jeg gått 3 dager på rad. Nå tenker dere sikkert “men har ikke du sagt at kroppen din verker av å være mye ute i kulda?” og det er sant, men jeg har ignorert alle tegn på nettopp det og bare hatt de 3 beste dagene på veldig lenge. Og som dere sikkert da skjønner så har kroppen min nå begynt å gjøre så vondt at jeg ikke kan gå ut mer. Vel, hvertfall ikke på en stund. I det minste fikk jeg filmet masse på disse turene og har mye å redigere fremover.

Problemet mitt er at når noe virkelig gir meg glede så vil jeg gjøre det hele tiden. Naturen hjelper på humøret mer enn noe annet, så jeg overdrev “litt”. Konsekvensene er ledd som verker og stivner. Så bare det å komme opp av sofaen er vanskelig, men heldigvis ikke umulig. Derfor har jeg nå bestemt meg for å ta en liten pause fra turer og heller fokusere på andre ting. Jeg har jo ikke bakt noe på en god stund, så det er jo noe jeg kan gjøre i dagene fremover.

Akkurat nå derimot skal jeg slappe av og dele noen bilder med dere fra turene mine i skogen.

Jeg har begynt å ta med kameraet mitt på turer igjen og det er så gøy. Hvertfall når man møter en hakkspett. Den var faktisk veldig fotogen. Om du følger meg på Instagram så har du allerede fått med deg hakkespetten. Så ja, det er smart å følge meg der om du vil se hvilke andre ting som skjer i min hverdag. Både store og små ting blir lagt ut der. Jeg er spesielt aktiv på storyen der. Hvis du ikke vet hva storyen er så er det de små, runde bildene øverst på Instagram av de du følger. Om du vil følge meg så ligger det en link rett under her. Samme gjør min youtubekanal som jeg også vil anbefale deg å følge. Der kommer det mye spennende. Jeg driver å jobber med noen teknikker for å gjøre videoene mine bedre. Så forhåpentligvis blir det mye kult fremover.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Youtube: potte om jordbærplanter

Jeg har jo hatt jordbærplantene fordelt i flere små potter. Det begynte egentlig med at jeg sådde mange frø oppi en stor kurv med jord. Der spiret det mange. Så jeg tok de små spirene opp og plasserte de i små potter. Nå har dem blitt så store at de trengte litt bedre plass. Så det gjorde var å dele dem oppi 2 store potter. Lyst til å se hvordan jeg gjorde det? Sjekk ut videoen under her. Bare trykk på den så spilles den av.

Ganske enkelt. Og nå gleder jeg meg til å se dem vokse og bli enda større. Disse blir jo veldig spennende å følge med på til våren og sommeren. Håper det blir noen jordbær på dem. Det hadde vært veldig moro.

Lyst til å følge med på disse videre? Da burde du klikke på linken under her og abonnere på min youtubekanal. Jeg vil komme med oppdateringer 1 gang i måneden. Oppdateringen for januar ligger selvsagt ute allerede. Det gjør også mye annet spennende. Sjekk det ut på linken under her som heter Youtube.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: fine tekaker

Disse er så utrolig gode og veldig fine å ha med på tur eller ha i matpakka. Myke og luftige tekaker som vil bli en ny favoritt ved frokostbordet. Og vil du ha dem litt grove så finner du oppskrift til det ved å trykke HER.

Du trenger:

1pk tørrgjær

2½dl melk

2½dl vann

2ss melis

2ts salt

1 egg

13dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha glovarmt vann sammen med melk og gjær i en bolle. Væsken skal da være lunken.

La det stå til gjæren har sunket ned i væsken.

Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt. Kna deigen frem til deigen er jevn og fin.

La deigen hvile i 30 minutter.

Kjevle deigen ut, men ikke for tynn. Du vil at tekakene skal være litt høye. Ca. pekefinger tykkelse er perfekt.

Trykk ut sirkler. Her bruker jeg en bolle og det har fungert veldig godt for meg.

Legg tekakene på et stekebrett med bakepapir og sett til heving i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 225°c i 8-10 minutter.

Avkjøles helt på rist.

Perfekt å fryse også.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Noe spennende skjer fremover

Dette været er ikke til å bli klok på. Det begynte med masse snø, som dere sikkert har fått med dere. Jeg syns jo det er så koselig når snøen daler ned, men så ble det så varmt at mye av den snøen smeltet. Og nå er det så vindfullt ute at det blåser rett igjennom veggene.  Det er skikkelig kaldt i leiligheten så jeg har tent en del telys. Faktisk så hjelper det veldig mye på temperaturen fordi vi har ikke så stor stue. Så det er jo positivt selvom været ikke akkurat er så bra nå. Jeg håper det blir mindre vindfylt der ute fordi det er det været jeg liker aller minst. Først og fremst fordi det gjør at jeg ikke kan være ute. Det blåser rett igjennom meg og gjør kroppen min så vond på grunn av fibromyalgien. Også gjør det leiligheten kald i tillegg og da blir jeg som regel liggende under tepper.

Det er bra jeg har fått i meg litt frokost og trent på morgenen hvertfall. For nå har hverdagen begynt igjen og jeg har ikke besøk lengre. Jeg hadde jo venninna mi over fra fredag til lørdag og da ble det jo litt mye usunn mat og drikke. Så det var faktisk godt å komme tilbake til egg og vann til frokost. Og til dere som måtte lure så er ikke dette noe diett eller noe jeg tvinger kroppen min igjennom. Faktisk er det et valg jeg trives veldig godt med for tiden. I tillegg har jeg kunnet kose meg når jeg har hatt besøk uten å tenke at det er dårlig for kroppen eller få dårlig samvittighet fordi jeg ikke spiser sunt et par dager.

Sånn er altså det. Utenom mat så har jo tiden kommet for å så frø. Jeg klarte jo selvfølgelig ikke vente helt til februar, så jeg har sådd 3 potter allerede. Dette vil komme i en video etterhvert. Også blir det å så flere frø i februar. Jeg ville bare få de frøene som tar lengst til, ned i jorden. Så får vi se hvordan det går med de fremover. Disse frøene er jeg veldig spent på. Håper de spirer og trives fremover fordi jeg gleder meg så utrolig masse. Beste av alt er at dette er bare begynnelsen. Jeg skal prøve litt forskjellig frø i år, ikke bare tomat og agurk.

Det er med andre ord mange gode grunner til å følge med på min youtubekanal. Du finner linken rett under her. Der ligger det også mange fine videoer fra før av. Husk å abonner om du ikke vil gå glipp av noen videoer. Ikke alle videoene har kommet på bloggen.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Spørsmålsrunde

Er det noe du lurer på eller bare har lyst til å stille meg et spørsmål. I dette innlegget eller i kommentarfeltet på facebookgruppa til bloggen kan du stille meg et eller flere spørsmål.

Jeg ble spurt om å lage en spørsmålsrunde så selvfølgelig måtte jeg jo gjøre det. Så da håper jeg det blir stilt masse spørsmål som jeg kan svare på i et blogginnlegg snart.

Jeg gleder meg til å svare på alt dere lurer på.

Ønsker dere en flott dag videre. Håper du har det helt fantastisk.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Avisintervju om psykisk helse

Da har intervjuet blitt publisert i nettavisen. Du kan lese alt ved å klikke deg inn HER. Det er gratis å lese + artikler ut måneden om du ikke har det.

RB kontaktet meg for en liten stund siden og ville at jeg skulle snakke om psykisk helse. Dette krevde veldig mye mot, men jeg sa ja. Grunnen til at jeg sa ja er fordi temaet er så utrolig viktig. Det er så mange der ute som sliter og som føler seg alene med sine problemer. Så denne unike muligheten jeg fikk var rett og slett for viktig til å si nei til. Jeg samlet derfor mot til å være helt åpen og 100% ærlig i dette intervjuet. Og håper selvfølgelig at jeg kan være med å gjøre en liten endring. Om ikke i systemet så hvertfall i noen sitt liv.

Hvis du sliter så kontakt fastlegen din sånn at hen kan hjelpe deg til å få hjelp. Det finnes også andre steder der du kan snakke med noen som faktisk lytter.

Kontaktinformasjon:

Mental helse hjelpetelefon: 116 123

LFSS: chat på nettsiden LFSS

Du finner mer på denne siden:

Http://Hjelptilhjelp.no/