Dette var min halloween

Min halloween skulle være helt rolig og avslappende, så det er ikke VELDIG mye å fortelle om dagen i dag. Jeg vil allikevel fortelle dere om dagen og hvordan jeg faktisk har hatt det. For denne dagen ble virkelig fin og morsom. Nå er det endelig halloween. Noe jeg har gledet meg veldig mye til. Første året jeg bodde her så hadde vi ikke noe godteri å gi ut og i fjor kom det ingen. Så vi har faktisk ikke hatt den koselige “knask eller knep” gjengen på døra her. Vel, det var før i dag. Vi fikk så mange flotte barn på besøk og de elsket jo at jeg hadde sminket meg til halloween. Ja, jeg fikk en god del kommentarer på makeupen min og jeg fikk se mange flotte kostymer i dag også. Så jeg tenkte jeg skulle fortelle litt av det de søte barna sa når jeg åpnet døra.

Det var en liten gjeng med barn som ble veldig overrasket over at jeg åpnet døra med fult kostyme. Så jeg fikk jo en liten chat med dem før de gikk videre og slik gikk den:

– Hvem har malt deg i fjeset?

– Jeg har gjort det selv. (meg)

– Har du gjort det uten å se eller i speilet?

– Det var utrolig kult.

– Takk. (meg)

– Happy halloween!

– Happy halloween (meg)

Den lille samtalen der gjorde meg skikkelig glad. De var så gode og søte. De hadde vist også sett inn i vinduet, der samboeren min sitter foran pcen. Og da hadde de vist sagt noe sånt som “åh nei, der sitter det en mann.” Det fikk meg til å le. Så ja, mer av slike flotte unger på døra neste år også. Det var jo så mange som kom og de hadde alle kledd seg ut i mange kule kostymer. Den jeg husker best var en hel bamsedrakt. Jeg skulle seriøst ønske at jeg hadde en sånn når jeg var barn fordi det var utrolig kul! Ellers gikk det i vampyrer og horror karakterer. Mye kule kostymer å se på, mens jeg delte ut godteri til bollen nesten var helt tom. Ja, jeg var faktisk redd for at jeg ikke kom til å ha nok til alle sammen, men så kom det ikke flere. Så da ble det vist litt godteri til meg i kveld også.

Noe jeg skal notere til neste år er at jeg skal ha mye mer godteri. For vi ble faktisk nødt til å gå fra en sjokolade og en kjærlighet, til kun en kjærlighet. Så da blir det en mye større skål og mer godteri til neste år slik at alle kan få hvertfall 2 små godteri herfra. Dette har vært en utrolig koselig kveld da. Selvom det gikk veldig fort fra første ringte på til siste kom.

Utenom disse flotte barna i kostymer så har jeg sett en del på youtube. Jeg ble helt hekta på Jade the libra når hun filmet sine halloween decor hunting, men så kom jeg over en annen youtuber som også har gjort mye halloween innhold på sin youtubekanal. Han heter The lair of Voltaire og er en skikkelig “Goth dad” som mange kaller det. Så jeg har sittet og sett på han sine videoer en liten stund. Jeg følger nesten bare youtubere som er alternative som goth, punk osv. Jeg syns de er mest interessante å se på, men jeg følger også noen få andre. De har bare ikke disse halloween videoene som jeg liker å se på. Så da blir det mer fokus på goth.

Og se på youtubevideoer tenker jeg at jeg skal fortsette med resten av kvelden. Jeg stod og sminket meg ganske lenge og jeg har stått lenge for å få det av igjen. Så da skal det bli godt å legge seg ned på sofaen og nyte stillheten resten av denne flotte kvelden.

I morgen begynner jeg å pakke ned alt av halloween dekor. Åh, som jeg kommer til å savne alt dette, men ikke så lenge fordi det snart er på tide med juledekor og da kommer jeg til å nyte den tiden i stedenfor. Nå som halloween er over for min del så kan jeg nesten ikke vente med å komme i gang med julebakst og alt dette andre. Jeg gleder meg til leiligheten lukter av både pepperkaker og duftlys med juleduft. Også håper jeg hvertfall at jeg får tak i én ting og det er duftlys som lukter juletre. Jeg hadde det i fjor og det var helt fantastisk. Så det må jeg hvertfall ut og jakt på i butikkene etterhvert. Utenom det så blir det nok ikke så mye annet jeg trenger av julepynt. Kanskje noen stearinlys og servietter, men ellers har jeg så mye julepynt at det er noe jeg ikke trenger å hamstre inn, for å si det sånn.

Så ja, se frem til masse juleinnhold på bloggen og youtube. Og abonnerer du ikke på kanalen min ennå så ligger link til min youtube under her. Og ja, det er helt gratis å abonnere på kanalen. Gjør du det vil du også få beskjed når jeg har lastet opp ny video til dere. Det vil du ikke gå glipp av nå som vi nærmer oss juletider med stormskritt.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Den forlatte kirken

Dette er både en spøkelseshistorie, men også med et hint av sannhet. For dette som jeg forteller om her har jeg faktisk opplevd for et par år tilbake og bildene er faktisk fra dette stedet. Jeg tenkte det kunne være en spennende historie å fortelle selv om den ikke er like skummel som de andre jeg har diktet opp. Her kommer hvertfall historien som er basert på en ekte hendelse. 

Jeg hadde bestemt meg for å besøke en forlatt kirke som lå ca. 1 time unna der jeg bodde. Det gikk mange historier om denne kirken og at merkelige ting hadde skjedd her mens andre hadde tatt turen dit. Siden jeg var så nysgjerrig og likte slike steder bestemte jeg meg for å dra dit nærmere kvelden. Da skulle folk ha opplevd mest og jeg var spent på om jeg ville oppleve noe lignende. Historien bak denne kirken er at presten skal ha hengt seg ved alteret. Han skal også ha blitt begravd under alteret. Hvis dette er sant så er det kanskje ikke rart at denne mannen muligens går igjen der.

Etter 1 times kjøretur er jeg fremme ved kirken. Fra avstand ser det ut som et helt vanlig kirkebygg, bare uten noe tak. Et veldig gammelt bygg som ingen har holdt ved like på mange år. Jeg kikker på gravsteinene som er utenfor kirken. De er veldig gamle og utrolig vakre. Det er nesten noe fint ved denne gamle gravplassen.

Jeg går inn i kirken eller det som var igjen av den. Der begynner jeg å kjenne på en sterk hodepine. Det var som om noen presset rundt hodet mitt. Da begynte jeg å føle meg uvelkommen i kirken, som om noen absolutt ikke ville ha meg der. Hjertet mitt begynte å banke fortere og jeg kjente at redselen steg i meg. For en ubehagelig følelse det var. Så jeg bestemte meg for å trekke meg litt unna, men jeg ønsket allikevel å se meg litt rundt i bygget. Energien begynte å forlate kroppen min og det ble tungt å puste. Da bestemte jeg meg for at det var på tide å gå ut. Rolig gikk jeg ut av bygget og akkurat da jeg kom ut så stoppet det. Jeg følte meg opplagt og full av energi igjen. Det var så merkelig.

Selve gravplassen var ganske behagelig å vandre rundt på, men så fort man kom innenfor de fire veggene til den kirken så følte man faktisk nærværet av noe negativt som ville ha deg ut. Kunne dette være presten eller var det noe annet som lå bak? Det får jeg nok aldri vite. For jeg så aldri noe. Jeg fikk kun denne vonde følelsen som slapp med en gang jeg kom ut derfra. Kanskje fikk jeg kjenne på følelsen han hadde når han gikk bort eller kanskje det bare var tilfeldig. Uansett hva det var så frister det å dra dit igjen og se hva som skjer. Eller kanskje finne andre lignende steder som dette.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Youtube: skjære gresskar med meg?

Har du lyst til å bli med og skjære ut gresskar med meg? Jeg hadde egentlig ikke planer om å lage en ny youtubevideo med halloweentema, men så fikk vi jo tak i et gresskar og da ble jeg jo bare nødt til å filme det. Så da kan vi feire halloween sammen ved å skjære ut gresskar og se hvor fint det blir når kvelden kommer. Trykk på videoen så spiller den av. Håper du syns det er like gøy å se på som jeg syns det var å skjære ut.

Ja, som dere ser så måtte jeg jo sminke meg til halloween. Det tok ganske lang tid og innen denne dagen er det vel svarte flekker av sminke overalt, men det er absolutt verdt det. Jeg ble veldig fornøyd. Så derfor tenkte jeg å dele et par bilder med dere også.

Jeg håper bare ikke jeg skremmer noen av barna om det kommer noen på døra. Dette var bare alt for gøy. Kanskje jeg kan komme med noe sminkeinspirasjon til neste år. Grunnen til at jeg ikke har gjort noe særlig i år er egentlig fordi jeg ikke trodde at det ble noe bra. For jeg har faktisk aldri vært noe flink med sminke, men dette syns jeg faktisk at jeg klarte ganske bra. Så da får vi se om det ikke kan bli noe mer av dette neste år.

Hva syns du om halloween sminken?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Vi fikk gresskar til slutt

Jeg har smått begynt å jobbe med planene for julen. Da mener jeg det å finne oppskrifter til jul som jeg skal lage. I år har jeg lyst til å prøve ut en del nye ting for i fjor var det fokus på veldig mye tradisjonelt. Mange av de småkakene er ikke noe for meg og siden samboeren min ikke kan spise så mye av det vil det derfor ikke være noe vits å lage dem. Så jeg har heller funnet noen oppskrifter på ting som jeg kommer til å like.

Også skal det bli mye annet innhold på bloggen og youtube når julen kommer. Det krever jo en del planlegging det også. Med andre ord er det ganske mye planlegging som skjer fremover.

Jeg kommer selvsagt til å ta en pause fra alt dette i morgen, for å feire halloween. For det meste skal jeg også ta en pause fra jobbing generelt, men det vil komme en siste, litt uventet video i morgen. Vi fikk endelig skaffet oss et gresskar (som dere kan se på bildet over her) som nå står ute til pynt, men det kom litt sent så da fikk jeg det ikke med på forrige video. Derfor vil det komme i morgen i stedenfor. En liten video for å feire og avslutte spooky season for denne gang.

Som regel hadde jeg nok vært ganske lei meg for at halloween snart er over, men jeg gleder meg så mye til jul at jeg egentlig ikke er så lei meg for det. Også er den jo uansett tilbake neste år.

Nå kommer snart julen med masse baking, annen dekorasjon og andre filmer. Så det er ganske mye å se frem til når halloween er over, men den viktigste dagen er allikevel i morgen. Da skal jeg igjen sminke meg og forhåpentligvis åpne opp for noen barn på knask eller knep. Også skal vi kose oss med The Nightmare Before Christmas filmen, samboeren min og jeg.

Etter det begynner det en ny uke og da har jeg en ganske stor oppgave foran meg. All halloweenpynten skal pakkes bort og da kommer det til å bli ganske kjedelig her frem til jeg pynter opp til jul, men kjenner jeg meg rett så er det nok ikke lenge før julepynten dukker opp.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: grytebrød (fint)

Jeg har jo allerede prøvd ut grytenrød med havre og det ble utrolig saftig og fint. Derfor ville jeg prøve flere varianter og denne gangen falt det på et veldig godt, fint brød/loff som lukter helt himmelsk og smaker kjempe godt. Med en nydelig skorpe og et veldig fint utseende. Så her har dere oppskriften om dette brødet frister.

Du trenger:

7dl hvetemel
1pk gjær
4½dl vann
4ss olivenolje
1ts salt
4ss rosmarin

Slik gjør du:

Hvetemel og gjær blandes.

Tilsett vann og bland til det ikke er mer tørr mel igjen.

La det stå i 10 min.

Tilsett olje, salt og rosmarin. Bland det godt inn.

Heves i 20 min

Dytt sidene inn mot midten og legg på et bakepapir nedi gryta.

Sett gryta inn i ovnen og varm opp ovnen på 200°c.

Ha deigen oppi gryta med lokk.

Stekes på nest nederste hakk i ovnen på 200°c i 30 min + 10 min uten lokk (til toppen er gylden).

Og slik lager du altså dette utrolig gode grytebrødet. For flere oppskrifter husk å følge bloggen på facebook. Du finner link under her, sammen med min youtubekanal og instagram.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Halloween house tour

Ja, overskriften sier vel det meste så da kan vi vel egentlig bare hoppe til videoen. Og denne gangen valgte jeg å gå skikkelig inn for en halloween video. Denne gangen har jeg sminket meg for halloween. Jeg kommer selvsagt til å sminke meg til selve halloween også, men da kommer det ikke noe youtubevideo. Så da måtte jeg jo trå til med et litt creepy sminkevalg i dag. Verste av alt er at jeg liker det så godt at jeg ikke vil ta det av igjen. Jeg har lagd en tiktok, video på Instagram og byttet profilbildet mitt på facebook. Ja, så fornøyd ble jeg altså med dagens look. Men det er jo ikke det vi skal fokusere på i denne videoen. Nå skal jeg jo vise dere hvordan leiligheten ser ut til halloween. Klikk på videoen og se du også.

Også kan du selvsagt se mye mer halloween videoer på kanalen min. Du finner link under her. Jeg har også lagt til link til tiktok i beskrivelsen til dagens video. Så hvis du klikker deg inn og sjekker ut den så finner du også tiktoken min. Mulig det kommer noe innhold der fremover for det var faktisk veldig gøy.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Ble ikke psykologtime

Dagen i dag ble ikke slik jeg hadde planlagt. Slik skulle det egentlig gå:

Jeg skulle starte dagen kl.08:00 med å dele oppskriften på bloggen. Så skulle jeg ta en dusj og spise frokost. Når klokken hadde blitt 13:20 skulle psykologen komme og ha samtale. Og når det hadde vært ferdig så skulle jeg lage skinkestek I brun saus med ris og kokte grønnsak. Det skulle bli en ganske bra dag.

Dette var det som skjedde:

Jeg våknet til alarmen kl.08:00 og fikk ut oppskriften på bloggen. Så var jeg helt utmattet at jeg sovnet igjen med en gang. Kl.12:00 våknet jeg med skikkelig vondt i ryggen og nakken. Derfor bestemte jeg meg for å ta en varm dusj. Etter å ha stått der i noen få minutter begynte jeg å kjenne meg skikkelig kvalm og svimmel. Jeg var sikker på at jeg kom til å svime av, så jeg gikk ut av dusjen og satt meg ned på doen med en bøtte foran meg. Det gikk delvis over etter en liten stund, men jeg kjente meg ikke i form. Derfor bestemte jeg meg for å si i fra til psykologen at jeg ikke var i form og måtte flytte timen til en annen dag.

Etter det så la jeg meg tilbake under dyna og sovna. Det er lenge siden jeg har følt meg så dårlig. Jeg er fortsatt veldig svimmel, men kvalmen har gitt seg. Så jeg fikk lagd en enkel middag, men utenom det har jeg bare ligget på sofaen og sett på filmer. Nå ble jeg akkurat ferdig med Lilo & Stitch 2 og jeg kjenner det er på tide å lukke øynene litt, kanskje sette på en av disse youtubevideoene med fyr i peisen for å slappe av. Én ting er hvertfall sikkert og det er at jeg skal ta det helt med ro.

I morgen har jeg lyst til å få ferdig årets siste halloweenvideo til youtube. Den blir ikke helt sånn som jeg hadde håpet, men jeg skal hvertfall prøve å gjøre den så bra som mulig. Nå er det jo ikke lenge igjen før selve halloweendagen faktisk er her. Jeg håper det kommer mange barn på døra til helgen. Godteriet er hvertfall kjøpt inn og venter på å bli delt ut. Og til helgen blir det også å se på den viktigste halloweenfilmen i hele oktober, The Nightmare Before Christmas. Så jeg gleder meg som et lite barn.

Har du kjøpt inn godteri til alle barna som kler seg ut da?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: kylling og pasta m/ostesaus

Jeg lagde en skikkelig god pastarett som jeg har lyst til å dele oppskriften til med dere. Kanskje det er noen der ute som har lyst til å prøve ut denne oppskriften til middag. Den er virkelig å anbefale.

Du trenger:

2 kyllingfilet

5 baller pasta

1ss smør

2ss hvetemel

4dl melk

2dl revet ost

Salt

Pepper

Muskat

 

Slik gjør du:

Sett pastaen til koking.

Kutt kyllingfilet i terninger og stek i stekepannen.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.

Spe med melk.

Ha i revet ost og rør til det er smeltet inn i sausen.

Smak til med krydder.

Ha kyllingbitene oppi sausen og la det stå på lav varme en liten stund, slik at det trekker inn i kyllingen for ekstra smak.

Og så er det bare å nyte maten.

Server gjerne med salat eller hvitløksbaguetter.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Fyr i peisen

Noe jeg syns er veldig avslappende og utrolig koselig er å sette på en av disse youtubevideoene med ved i peisen. Da kan den bare stå på for stemningen. For er det én ting som er skikkelig koselig å høre på så er det lyden fra peisen. Siden vi ikke har en åpen peis eller en peis som står i stua, så setter jeg heller på en slik video. I tillegg har jeg tent et par stearinlys og lagt meg under pleddet.

Jeg vet ikke med dere, men jeg får skikkelig høst/vinterstemning når jeg setter på en slik video. Disse videoene kommer jeg til å bruke mye fremover. Tenk så koselig å ha denne videoen på når jeg skal i gang med julebaksten eller har lagd meg en kopp med varm sjokolade og krem.

Når jeg ikke orker å se på film eller bare vil slappe av med hobby så er jo dette perfekt å ha i bakgrunnen. Jeg begynte faktisk å se lignende videoer for å virkelig kjenne på spooky season-stemningen, men da var det spøkelseshud, gresskar og regn. Det fikk meg virkelig til å senke skuldrene. Selvom det bare er for en liten stund så er jeg veldig glad for at jeg har funnet noe som kan få meg til å stresse litt ned.

Derfor skal jeg slappe helt av i stua og nyte stillheten/lyden av bålet på tv. Jeg skulle gjerne sittet foran den lille peisen i gangen, men tenner jeg opp i den peisen så smelter jeg bort. Det er alt for varmt til det, men kanskje når det er skikkelig vinter ute. Nå får disse youtubevideoene være et godt alternativ. Og noen få stearinlys er jo alltid koselig. Koselig uten at det blir for varmt.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Løse opp i noen problemer

Jeg har nettopp lagd og spist middag, men jeg har ikke hatt så mye ekstra energi til å blogge. Grunnen til det er fordi det har vært så mye tull som jeg har vært nødt til å ta meg av. Det er dette med psykologen som aldri kom forrige mandag. Nå har jeg endelig fått en time i morgen. Noe som virkelig var på tide. Psykologen sa at det hadde blitt noe krøll med timeplanen. Vel, kanskje bruke en kalenderbok da! Med så mye rot det har vært hos denne psykologen så burde han kanskje vurdere et annet system. For det siste en person med psykisk uhellet trenger er usikkerhet og kaos hos sin psykolog.

I tillegg har jeg et annet problem som har holdt på i snart 3 måneder som jeg også driver å ordner opp i. Forhåpentligvis vil det gå i orden for dette problemet har med bloggen å gjøre og det er så demotiverende å ha akkurat dette hengende over meg. Jeg blir skikkelig utslitt når problemer tar lang tid å løse. Derfor håper jeg de får fikset det snart.

Med disse problemene som må løses og at jeg har en psykologtime i morgen, blir det ganske stille på bloggen i dag. Faktisk har jeg ligget på sofaen i hele dag, utenom middag og vært helt utslitt. Jeg er tilbake på sofaen og lurer faktisk på om jeg skal prøve å sove litt.

Og om du lurer på hvorfor det ikke er en oppskrift i dag så er det fordi jeg har flyttet på dagene. Fra nå av kommer det tirsdag, torsdag og lørdag i stedenfor mandag, onsdag og fredag. Fortsatt 3 dager i uken, bare andre dager enn det dere er vant til. Og i morgen kommer det en oppskrift på en nydelig middag. Så det er bare å glede seg.

Men da tror jeg at jeg skal slappe av/prøve å sove litt. Så håper jeg alle får en flott dag videre.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube