Gårsdagens arbeidsdag

Gårsdagen
I går begynte jeg sent på jobb og jobbet til stengetid. Jeg lærte litt mer av den kaffemaskinen som lager mocca/latte osv. Jeg lagde faktisk 3 forskjellige kaffetyper i går og det var utrolig moro. Jeg fikk også lage bakt potet på egenhånd med 15 min tidsfrist. Det var ikke lett når jeg ikke har lært det før, men jeg fikk gode råd underveis. Jeg lærer noe nytt hver dag for det er mye å gå igjennom, men jeg trives utrolig godt og det syns jeg er det viktigste.

I går skrev vi også kontrakten så da var det gjort. Jeg er offesielt (på papiret) en cafemedarbeider! Jeg er ganske stilig!

Da er det bare å jobbe på og gjøre sitt beste. Jeg gjør så godt jeg kan for å lære mest mulig hver dag. Jeg sitter alltid å tenker igjennom hva jeg har gjort og hvilke råd/tips jeg har fått. Jeg bruker hodet hele tiden selvom jeg ikke er på jobb. Jeg sa jeg skulle gi 110% og det har jeg også tenkt til å gjøre. Dette er andre uka mi og jeg føler allerede at jeg har lært utrolig masse.

Dagen i dag
Jeg skal på jobb igjen i dag til samme tid som i går. Så akkurat nå ligger jeg egentlig bare i sofaen og slapper helt av. Jeg skal jo da være med på stenging i dag også så det blir jo sent før jeg kommer hjem. Når jeg kommer hjem i kveld så skal jeg bare slappe helt av. Det blir ikke noe husarbeid eller noe annet. For i morgen skal jeg nemlig jobbe tidlig og da må jeg være opplagt til da. Og tidlig start på jobb betyr tidlig ferdig. Da har jeg jo hele dagen sammen med gubben. Det skal bli koselig, men først dagen i dag.

Jeg går fortsatt med litt nervøsitet, men aller mest glede. Jeg har en jobb å gå til og jeg trives der. Og selvom jeg vet at vi trenger penger og det vil bli godt med litt ekstra i måneden så er det ikke det som betyr mest for meg. Jeg har en jobb å gå til, jeg lærer mye nytt, jeg er sosial og kommer godt over ens med de jeg jobber med. DET syns jeg er MYYYE viktigere enn penger og derfor er jeg veldig takknemlig for at jeg har funnet en så flott arbeidsplass.

Nå skal jeg gjøre meg klar og etterhvert dra på jobb så får vi se hva jeg lærer i dag.

Liker du kaffe?
Hvilken type kaffe liker du best?

Snø og jobb

Ja, da har vinteren kommet her på østlandet. I natt har det nemlig snødd en god del og det har ikke stoppet enda. Jeg tror nok jeg skal beregne litt lengre tid til bussen i dag. Crocksene må legges på hylla for i år og litt bedre sko må tres på.

Det er sikkert utrolig mange som blir glad for at det har kommet snø. Moren min f.eks blir alltid kjempe glad når snøen daler ned og alt er hvitt. Beklager, men jeg forstår ikke hva som er så bra med kald snø, vannpytter i gangen, måke gårdsplassen og pakke seg inn i store jakker. Det eneste bra med hele vinteren er at vi skal feire jul. Det blir juletre i stua, julebakst, julemusikk og julefilmer. Også kommer julematen. Ja, også ønsker jeg meg Pascal sin julekalender. Jeg har alltid hatt lyst til å smake noe fra Pascal konditori så å få tak i en kalender ville vært en drøm som ble virkelighet. Kanskje vis jeg ønsker sterkt nok…

Men så var det denne snøen som ikke slutter å dale ned. Veldig fint fra vinduet, men når man faktisk har en jobb og skal ut av huset så blir det følelsen veldig fort borte. Gubben har fri i dag, men for å spare penger så tar jeg heller bussen. Hvorfor skaffet jeg meg ellers busskort?

I dag begynner jeg jo ganske seint og det betyr jo at jeg ikke er ferdig før kvelden. Akkurat i dag kjenner jeg at det er litt godt. Ikke at jeg klarer å sove lenge. Jeg våknet først da klokka var 2 og så da klokka var 7 så det har ikke akkurat vært en super natt. Det blir nok bedre utover dagen, tenker jeg. Jeg gleder meg hvertfall til å komme meg på jobb og lære masse nytt. Også er det gubben sin tur til å være hjemme alene og gjøre litt.

“Det ble skikkelig rart å si i hodet mitt”

Jeg er fortsatt ikke vant til den tanken om at jeg har en jobb. Det er en rar, men god følelse. Hver gang jeg sier noe om det så kribler det i magen og jeg føler et hav av lykke strømme igjennom. Jeg har lengtet så lenge etter å bli sterk nok til å klare å jobbe. Jeg har ventet så lenge på å kunne tjene mine egne penger, hjelpe til økonomisk og kunne kjøpe det jeg har lyst til. Jeg har ventet så lenge på å ha noe å gjøre og trives i en jobb. Jeg har endelig funnet det stedet der jeg føler at jeg hører til og ingenting skal få lov til å ødelegge denne gode følelsen jeg har. Ikke engang dårlig søvn kan få meg i dårlig humør. Så i dag skal jeg stå på og gjøre mitt aller beste for å lære meg noe nytt.

Hva syns du om all denne snøen?

Hva syns du er det beste ved vinteren?

Snø i oktober

Og så var man så utslitt at man krøyp opp i senga for å slappe av litt. Jeg har egentlig vært i litt dårlig form i hele dag, men litt har jo skjedd i dag. Det startet egentlig med at Oliver fikk et kjapt besøk av Charlie i hagen her. Det var jo utrolig koselig. Bikkja ble jo så glad da Charlie dukket opp ved kanten av hagen. De to kommer veldig godt over ens og det er veldig fint å se. De er så nusselige og rare sammen. Gutta boyz. Vis jeg sier se der er Charlie så reagerer han med en gang og begynner å lete rundt seg. Og når Charlie og eieren hadde gått rundt og til den andre siden, på fortauet (som kan sees fra hagen) bjeffer Oliver for å hilse en siste gang til Charlie. Hvis ikke det er søtt så vet ikke jeg!

Det som ikke er såå søtt er vinterens første snø som har lagt seg på bakken. Det er fint på bilder, men that’s it! Det er ikke moro å lufte bikkja eller i det hele tatt gå ut av huset med snø på bakken og som laver ned. Jeg er ikke klar for snø enda, men det ble jo et par fine bilder i dag da jeg først kom meg ut. Bare se her.

Det var ikke mye, men det ble faktisk et tynt teppe på plenen. Akkurat nok til å skrive i snøen. Fy så kaldt det er å ta på snø uten vanter på. Til og med bikkja syns det ble veldig kaldt etter å ha vært ute en liten stund. Han liker ikke å få labbene søla til for å si det sånn. Vis snøen kommer for fult nå fremover så vet jeg om en som blir furt og som ikke vil ut. Bikkja vil nemlig savne å kose i gresset. Det er ikke like kult å være ute når man må tråkke på kald snø!

Selvom sommeren har vært veldig varm så vil jeg nok savne solen, varmen og alle fargene ute. Jeg klarer ikke helt å nyte vinteren når den nesten biter av meg nesa og lager ispinne av meg. Heldigvis har jeg vært så heldig å få varme klær som kommer godt med i månedene fremover. Jeg må få takke de som har vært så snille å gitt meg både dunjakke, skjerf, strikkejakker og varme sokker. Jeg er utrolig takknemlig for alt sammen.

Det minner meg på at jeg må sy ny knapp i kåpa mi (vis jeg har en knapp). Den ble borte uten at jeg merket det. Hadde det vært øverst eller nederst ville det ikke vært fult så nøye, men det er midt på og det ser jo ikke helt smart ut.

Men nå skal jeg slappe av og sove. I morgen begynner jo en ny arbeidsdag. Da skal jeg ikke begynne før 14.15, men det er jo greit å få nok hvile så man er helt klar for en ny dag. Jeg har jo ikke lyst til å komme utslitt på jobb. Så da blir det yidlig kvelden.

God natt!

Hva syns du om bildene?

Dette står på dagsplanen

Gårsdagen var fylt med mye forskjellig. Vi fikk gjort masse og det ble utrolig mye bedre plass her. Jeg er veldig glad for at som er gjort, men det er allikevel mye som må gjøres. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle prøve å få vasket litt klær, ryddet litt mer i stua og på kjøkkenet. Jeg tenkte også jeg skulle prøve å få litt orden i gangen selvom det virker helt umulig!  

Nå har jeg hvertfall lagt ut tredemølla mi for salg. Jeg klarer å trene uten den og jeg har faktisk vurdert treningstudio nå som jeg har jobb. Vi har ikke plass til alt dette treningsutstyret uansett. Jeg elsker å trene og vet at jeg kommer til å bruke et lokale om jeg skaffer meg et medlemskap, men jeg vil ikke dra langt for å trene så jeg må nesten tenke litt mer når det kommer til akkurat det. I mrllomtiden har jeg manualene mine og diverse annet småtteri som jeg trener med. Det som tar såpass liten plass ser jeg ikke noe problem i å beholde. Det ligger jo ikke i veien.

Morgenen derimot har gått til å spise frokost og slappe av foran tven sammen med bikkja, som dere ser på bildet over.

Nå er tven skrudd av og jeg tenkte å starte på klesvasken. Nå har vi jo fått ny vaskemaskin så da er det jo ikke nor problem, men gør nor som helst så må jeg få lagt sammen jobbklærne våres. Hm… lurer på hvor jeg skal ha jobbklærne mine. Gubben har egen skuff oppe i 2. Etg, men det tror jeg ikke at jeg har plass til. Kanskje på tide å rydde i klesskapet(skuffene) mine og lage plass? Det ville jo vært kjekt å ha kontroll på hvor man har jobbklærne sine selvom det bare er t-skjorter.

Men før noe som helst annet så skal jeg rydde sofaen sæ det er plass til å brette klesvasken her. Jeg liker å sitte i sofaen å gjøre det for da er det bedre plass til å sortere mine og han sine klær. Så da er det vel bare å sette i gang!

Har du noen planer for dagen?

Gårsdagens ommøblering

Når vi fikk inn ny sofa så fant vi også fort ut at vi måtte endre litt i stua for at det skulle bli bedre plass her. Puffdelen til sofaen går ann å flytte på så den ble flyttet til under vinduet. Der stod det egentlig en hylle/benk fra IKEA som vi da flyttet oppå den andre som stod under tven. Så da fikk vi tven litt høyere opp og det er mye penere etter min mening.

De gamle sofaene stod på høykant i stua, noe som irriterte meg skikkelig. Heldigvis fikk jeg og gubben flyttet dem ut i gangen så nå står dem hvertfall ikke i veien for noen. Nå er jeg veldig fornøyd med hvordan plassen er i tvdelen av stua. Det ble snakk om en hylle eller komode til å ha duker i. Den vil i såfall bli plassert ved siden av sofaen, mot kjøkkenet. Når vi får tak i noe sånt vet jeg ikke, men akkurat nå er det greit sånn det er.

Slik ser det ut der TVen står.

Jeg er ikke helt sikker på om det kommer til å være både svarte og hvite kurver her, men det var det vi hadde akkurat nå.

Vi hadde også en svart hylle som stod ved vinduet, men den har vi satt på badet. Vi syns det var så liten plass til de store håndklærne så da ble den det nye systemet til det.

Alt dette ble gjort i går i tillegg til å henge opp knagger i gangen, få inn en hylleløsning på vaskerommet og få ordnet et par småting. På kvelden satt vi oss ned å så på 2 filmer, spiste middag og litt godteri før vi gikk å la oss.

Fotballen hadde tatt over tvnorge og vi fikk verkrn sinnasnekkern eller åndenes makt i går. Bare fordi fotball måtte gå på den kanalen. For å være helt ærlig så syns jrg dette er helt på tryne! Det finnes sikkert 50 kanaler med fotball så hvorfor må det ødelegge for oss som ikke kunne brydd oss mindre!?!? Jeg stemmer for null fotball på vanlig kanaler. Det søppelet kan sendes på fotballkanaler så kan de som bryr seg få se og vi som ikke bryr oss kan se på det vi liker. Slutt å kutt ut program som faktisk er spennende! Det er min mening!

Ser du på fotball?

Hva syns du om innredningen?

Få orden i sakene

Som dere vet så jobbet jeg i går. Det ble 4t som bare fløy av sted. Jeg stod for det mest i oppvasken, men jeg lagde også en kylling baguett. Det som gav meg skikkelig mestringsfølelse og som gjorde dagen min så bra i går var at jeg som aldri har turt å si i fra om noe, som aldri har snakket høyt eller med fremmede nå stod i caféen og “skrek ut” taco baguett? Jeg har alltid vært så livredd for å snakke når andre kan se på meg og dømme meg, men i går krysset jeg den verste grensen jeg noensinne har krysset. Og vet dere hva? Jeg tok bare tak i tallerkenen, gikk ut med et smil og gjorde nøyaktig som jeg fikk beskjed om. Jeg tenkte ikke engang på hva jeg var i ferd med å gjøre, jeg bare gjorde det. Jeg gikk virkelig inn i jobbrollen og glemte helt den usosiale, tilbaketrukkene jenta som har slitt i flere år med sosial angst. Det beste ved det hele var at jeg virkelig fikk testet meg da jeg gikk rundt og spurte siden ingen sa de skulle ha. Det viste seg nemlig det at det var take away og vedkommenede var ikke der. Tidligere ville jeg nok gått å gjemt meg, men i stedenfor gikk jeg tilbake og kom ut igjen med kylling baguetten som jeg hadde lagd. Wow! For en god følelse! Jeg har aldri vært så motivert, glad og ikke minst trives så utrolig godt!

Til uka skal jeg jobbe tirsag, onsdag, torsdag og lørdag. Det blir veldig spennende å se hvordan kroppen min takler 3 dager i strekk. I tillegg skal jeg få lære mer av kassa og kaffemaskinen. Ja, så blir det så klart mer matlaging. Det blir gøy! Jeg skjønner ikke mye av den kaffemaskinen som lager latte/mocca osv. så jeg må nok pugge litt ekstra godt på akkurat dette. Skrive ned fremgangsmåten på de forskjellige og kanskje øve litt i praksis også. Det er mye å holde styr på så jeg blir litt sånn at jeg står mye å ser og spørr hele tiden hvor ting er, hva jeg skal og hvordan jeg skal gjøre ting, men jeg må si at det kommer seg sakte men sikkert!

Her er gubben med døra inn til stua. Vi måtte bære gamle sofaen ut i gangen for den ville gubben beholde å ha i kjellern, men der er det ikke plass enda.

Akkurat nå har jeg og gubben ryddet litt og hengt opp et par metalbilder i stua. Jeg har bestilt 3 metalbilder og 2 av dem har kommet så da var det bare å skru dem på plass. Jeg vet ikke helt hva som skjer videre i dag, men jeg har lyst til å få gjort mest mulig. Nå vaskes det klær og hånklær i tillegg så dette blir nok bra. Kanskje vi faktisk ser en ende på alt sammen til slutt! Det ville vært kjipt å stå her mot jul med et rotete hus. Vi får håpe vi slipper det!

Så nå er det bare å stå på!!

Tenker på morgendagen

Nå er dagen over og kvelden går mot natt, derfor tenkte jeg at det var på tide å gå i seng. Jeg har fått tatt en dusj, gitt både ansiktet og håret litt pleie. Huden kjennes silkemyk og håret er… Vått! Jeg er hvertfall klar for en ny dag på jobb i morgen. Jeg håper jeg får mer søvn i natt enn jeg gjorde forrige natta. Jeg slet veldig med å klare å sove så jeg håper jeg slipper det i natt. Alarmen er stilt til i morgen og alt er egentlig klart. Jeg gleder meg skikkelig og er utrolig spent på å jobbe på en lørdag. Jeg har faktisk aldri jobbet helg før så det blir helt nytt for meg. Jeg går uansett inn med et stor smil om munnen og er klar for jobb. Man må jo begynne positivt og håpe at alt går bra. Jeg er jo ikke den som stresser, men så er det jo en stund siden jeg jobbet på et kjøkken med mye på planen. Vi får vel bare se hvordan det går. Jeg skal hvertfall gjøre mitt beste og forhåpentligvis blir det bra. Jeg skal hvertfall jobbe så bra at jeg kan gå fra jobb og være fornøyd med min innsats. Man lærer jo ikke alt på en gang, men man kan allikevel være stolt av å ha prøvd. Det mener nå hvertfall jeg!

Som dere ser så har jeg gått på meg morgenkåpen og er klar for å gå og legge meg. Så får vi bare vente og se hvordan morgendagen blir og hva den byr på.

God natt!

De 4 T-ene

Dette skjer i dag
De 4 T-ene. Tur, trene, taco, tv.
Jeg tenkte siden det er jobb igjen i morgen så må jeg trene litt, men også slappe litt av. Så da skal jeg bruke første delen av dagen til å trene, holde meg aktiv og gå en tur. Den andre delen blir da å lage dagens middag som er taco. Etter det skal jeg bare sitte i sofaen og slappe av med tv og god mat. Så det blir en helt vanlig fredag med andre ord. Jegdigger jo taco. Det er sunt, smaker godt og ser godt ut! Jeg syns det er så koselig å kunne sette frem skåler med salat, tomat, agurk osv.

I tillegg til alt dette så tenkte jeg å finne frem skriveboka og skrive ned hva jeg har lært disse 2 dagene på jobb. Det er greit å få litt oversikt over alt sammen og kunne sette seg ned senere og lese igjennom om det er noe jeg trenger å kunne. Det er ganske mye informasjon å holde styr på så jeg tror det aller beste er å få et system i en bok. I dag har jeg jo fri så jeg har jo masse ledig tid til nettopp dette.

Siden jeg har såpass mye på planen i dag så blir jeg jo opptatt i dag også. Jeg prøver så klart å få tid til både blogging, trening, den nye jobben, husarbeid, matlaging og tvtid/avslapping. Jeg skal klare å blogge minimum 1 gang om dagen, men det blir nok ikke like mye som før. Desutten drar det mot vinter og da er det ikke like mye å blogge om, men vi får se hva som skjer. Grønnsakshagen skal jeg hvertfall holde på med til våren igjen så det blir jo mye blogging fremover uansett. Jeg slutter ikke. Jeg elsker å skrive og syns det er veldig koselig og fint at dere vil følge mitt liv på denne bloggen. Jeg må bare finne og komme inn i en rutine igjen.

Før og etter: Ny sofa

Som jeg sa tidligere i dag så fikk vi ny sofa. Nå er den på plass og det er utrolig godt å få den på plass.

Men uten så mye annet så får dere før og etter bilde under her.

Jeg syns det var greit med en ny sofa når den oransje har blitt så falmete og fæl.

Dofaen vi har nå var så god at gubben har sovna. Neida, han er så sliten etter jobb, bært sofaer og oppvaskmaskin. Men sofaen er hvertfall fin og god å sitte i.

Nå blir det snart Redneck og da må jeg vel prøve å få liv i han. Etter Redneck så går vel han å legger seg tenker jeg. Hva jeg gjør vet jeg ikke enda. Men en rolig kveld blir det hvertfall.

Dette har jeg ventet lenge på

Som overskriften sier så har jeg ventet lenge på dette, men hva har jeg ventet lenge på? Vel, når har vi hatt disse to sofaene en god stund. En 3 seter som står god til i forhold til tven og en 2 seter som står på siden, litt oppå den andre og egentlig bare i veien. Det har vært sykt kjipt å ha så dåtlig plass og ha disse sofaene så uryddig som de nå står. I tillegg har 2 seteren vært fylt med masse klær, ting og reklame. Nå har venninna mi sagt at vi kan få sofaen hun har hjemme i leiligheten dem nå skal flytte ut av og jeg er så utrolig takknemlig for det. Jeg vil mye heller ha en hjørnesofa enn disse 2 sofaene her. Vi har ganske liten plass og det er ikke særlig fint. Det er heller ikke noe moro å vise frem stua når sofaene står hulter til bulter som jeg pleier å si. Så i dag skal gubben hente sofaen! Jeg gleder meg som en liten unge. Ut med oransje sofaer og inn med noe mye penere.

Jeg hadde jo egentlig en drømmesofa på IKEA som jeg sa jeg bare måtte ha, men ved å overta sofaen til venninna mi så sparer vi penger, vi får ny sofa mye kjappere og det er jo en fin sofa. Det vil komme før og etter bilder så fort vi har fått sofaen inn. Den blir som sagt hentet i dag så jeg håper virkelig den er på plass i løpet av dagen. Jeg tenkte å sette i gang med å rydde ut av de sofaene vi har her og prøve å rydde plass så vi kommer oss ut med dem også.

Når vi først får en fin sofa så vil man jo sette den på plass så fort som mulig egentlig. Vel, jeg vil hvertfall ha den på plass så fort som mulig. Jeg tror egentlig ikke gubben kunne brydd seg mindre om hvordan sofa vi har og hvilke møbler generelt som står i huset. Hadde det vært opp til han så hadde nok den gamle sovesofaen stått her enda og den var rivd opp, stifta igjen hullene og gud vet hva. Jeg husker så godt når jeg sa jeg ville ha ny sofa forrige gang og sa at jeg ikke ville ha en sofa med stifter i så lo han og sa den sofaen var helt grei. Jeg rister på hodet bare av tanken på det svaret jeg fikk. Gubben er god, snill, søt og hjelpsom. Når det kommer til møbler derimot er han håpløs. Når jeg spørr om å få et skap og han lurer på hvorfor, mens alt flyter overalt… vel, da skjønner man at man bor med en mann for å si det sånn. Men jeg kan si det sånn at jeg ville ikke byttet han ut for alt i verden! 

…Også er det jo han som faktisk henter sofaen i dag så han er ikke helt håpløs.

Hvordan sofa har du/liker du best?