Lege, handle smart og forsinket julegave

Gårsdagen ble fylt med ganske mye forskjellig og jeg ble veldig sliten så orket ikke blogge noe da desverre. I dag skal jeg ta det litt med ro og tenkte derfor å komme med en liten oppdatering på gårsdagen.

Det hele startet med en dusj. Jeg syns det er en fin måte å bli litt mer opplagt på. Jeg fønet og rettet håret før jeg kledde på meg og tok på litt sminke. Jeg luftet hunden før jeg ble hentet av mamma som skulle kjøre meg til legen. Jeg er utrolig heldig som har henne. Hun stiller alltid opp når jeg må til legen.

Når jeg hadde kommet inn til fastlegen så ble det mye snakk om hvordan dagene hadde vært i forhold til søvn og hvordan typr angst jeg har. Hun spurte om en del spørsmål og jeg viste ikke helt hva jeg skulle svare, men jrg gjorde mitt beste for å svare på de fleste. Som at det å gå inn på et kjøpesenter alene gjør meg kvalm og redd eller det å vente på bussen alene er grusomt. Jeg hater å måtte gå ut alene og møte mennesker jeg ikke kjenner. Å ha med bikkja hjelper litt, men det er jo ikke alltid jeg kan det heller. Så det ble en god del snakking rundt det for at hun skal ha en del å vise videre når hun nå skal kontakte et sted der dem kanskje kan hjelpr meg. Vi snakket om traumatiske lidelser i forhold til barndommen og mobbing som sitter igjen i voksenlivet. Det ble snakk om at jeg mest sannsynlig har sosial angst, men det vet jeg jo forsåvidt fra før av.

Så da blir det kanskje i orden med psykolog og hjelp generelt i 2019. Jeg håper dette er året jeg endelig kan legge alt bak meg og fokusere på fremtiden.

Det eg ønsker å oppnå i behandlingen

For meg betyr det alt å bli frisk igjen. Jeg ønsker derfor å lære teknikker for å bli bedre og hvordan jeg kan legge alt dette bak meg uten å falle tilbake her jeg er nå. Jeg vetdet kommer til å bli noen tøffe måneder fremover, men jeg har aldri vært mer klar for å komme meg videre. Motivasjonen og ståpåviljen er på plass. Jeg skal ikke gi meg før jeg er frisk! Dette er noe jeg syns at jeg fortjener og da må jeg bare holde motet oppe og smøre meg inn med tålmodighet. Det blir nok en lang reise, men jeg skal klare det til slutt!

Etter legetimen plukket gubben meg opp siden han allikevel kjører forbi etter jobb. Vi dro innom caféen der jeg har jobbet og hentet julegaven som sjefen hadde vært så snill å kjøpt. Jeg ble så glad da jeg så hva det var. Gaven var rett og slett perfekt. Som dere ser på bildet under så er det en fluffy hund. Dette er faktisk en spa massasje hund. Den er så søt og god!

Når den var hentet og pakket opp så ble det en tur innom butikken for å kjøpe det vi manglet til nyttårsaften. Selvom vi skal være bare oss to så er det jo ingen grunn til å ikke ha kalkun. Den er så klart kjøpt allerede, men ved siden av så må man jo ha waldorfsalat. Vi fant også en del ting som var ÷40% på pga dato og gikk til slutt ut med 3 bæreposer fulle med mat for 350,-. Jeg må si at dette er ganske mye mat for pengene. For selvom ting går ut på dato så går det jo fortsatt ann å kjøpe det. Man kan fryse det og så varer det plutselig litt lengre. Vi kjøpte nakkekotletter, 3 pk med kjøttpølser, poteter, krydderskinke, toastloff og toastbrød på tilbud. Når man kjøper sånt så må jo mesteparten i frysern så det ikke blir dårlig. Toastloffen og brødet kan tas opp litt av gangen. Slik sparer man masse penger og kan faktisk leve ganske greit allikevel. Vis ikke det er fantastisk så vet ikke jeg!

Jeg hadde også fått sovetabletter fordi jeg ikke føler meg trøtt i det hele tatt. Kanskje jeg kan få mer energi og sove bedre. Det ville vært godt med skikkelig søvn! Det er lenge siden sist. Jeg sover dårligere og dårligere etter at jeg måtte slutte å jobbe fast på caféen og gå til legen. Ting sitter som regel dypere enn man tror og når slikt blir dratt opp igjen så tuller det med hverdagen.

Når vi kom hjem så pakket jeg ut alle varene og satt meg ned i sofaen. Etter en sånn dag er jeg ganske utslitt og trenger litt tid for å slappe av. Plutselig skjønner jeg hvorfor andre blir slitne av å sitte å snakke om sine problemer til leger.

Men nå skal jeg hvertfall gå på sovemedisiner fremover og se hva som skjer videre. Det er bare å vente nå og se om jeg får et brev fra det stedet som legen skulle kontakte. Jeg håper virkelig det for jeg ønsker å komme i gang fortest mulig å se hva dem sier.

Kjenner du noen med sosial angst eller depresjon?

Husarbeid, søvnmangel og legetime

Dagen i dag har vært litt opp og ned. Jeg ønsket egentlig å starte dagen med å trene, men jeg våknet opp og hadde veldig lite energi. Jeg har sovet litt dårlig og våknet da gubben skulle på jobb. Det var så klart alt for tidlig så jeg prøvde å sove litt til. Etter å ha sovet litt så stod jeg opp og fant fort ut at det ikke kom til å bli noe trening i dag så jeg bestemte meg derfor for å gjøre litt annet. Jeg har fått ryddet ut av oppvaskmaskinen og vasket en runde til. Jeg har fått vasket alle formene som ble brukt til å lage sjokoladefigurer og konfekt. Dette skulle vært gjort for flere dager siden, men jeg har rett og slett ikke orket å begynne. Når de var vasket så fikk jeg vasket stekepannene også. Jeg har gitt noen av paprikaplantene vann (de som trengte det) og noen av blomstene. Ikke alle trenger like mye vann så jeg prøver å passe på å ikke overvanne dem. Hittil har hvertfall alt holdt seg i live og forhåpentligvis gjør dedet utover neste år også så vi har grønnsaker i drivhusene.

Jeg fikk også tatt ut det rene tøyet av vaskemaskinen og satt på ny runde der også. Til slutt fikk jeg kommet meg i butikken og kjøpt melk og mat til i dag. Gubben har vært borte i dag så jeg valgte å ta noe helt enkelt.

Jeg satt meg ned i sofaen og så på lady & landstrykern på disney channel. Jeg begynner å bli ganske lei av julefilmer så det var godt å finne noe annet for en gang skyld.

Nå er gubben på vei hjem igjen så da skal jeg bare prøve å slappe av under teppet og ta det helt med ro. Etter å ha gjort litt idag så er jeg helt utslitt.

I morgen skal jeg til legen nok engang så får vi se hva hun sier om dagene fremover. Jeg vet at jeg er et steg nærmere en bedre fremtid, men det føles allikevel ut som om jeg aldri kommer i gang. Vi får vel bare vente og se hva hun har å si denne gangen. Jeg vet jo at dette ikke er gjort over natten så jeg får smøre meg med tålmodighet og håpe det kommer noen svar i morgen.

Maleri på sponplate

Jeg fant jo ut for en liten stund siden at jeg elsker jo å male. Forrige gang jeg hadde kjøpt inn malesaker så gikk jeg lei og solgt alt sammen, men så fikk jeg maling av venninna mi og tenkte jeg skulle prøve da. Jeg har jo vist dere malerier tidligere og fått utrolig koselige tilbakemeldinger på de.

Jeg har prøvd å koble litt av nå og da med maling. Jeg hadde ikke flere lerretter, men gubben hadde kappet opp en del av sponplatene han brukte på gulvet i 2. Etg når vi pusset opp der. Jeg begynte å male på disse og syns jo det ble utrolig stilig. Det endte til slutt med at jeg kom med en del kreative idéer og til slutt ble dette resultatet.

Dette er mitt beste maleri til nå. Jeg ble veldig fornøyd med dette og tenkte derfor å prøve litt mer og se om jeg får til noen andre slike. Dette kommer jeg definnetivt til å beholde selv. Jeg syns faktisk dette er et av de beste jeg har malt. “Mannen i regnet”.

Men hva syns dere om bildet?

Outfit, bilder og julaften

Gårsdagen gikk ikke helt som forventet, men det var en veldig fin dag. Først fikk jeg telefon av mamma som ikke var helt i form og trengte litt hjelp for å bli ferdig. Så vi kjørte nedover og innom venninna mi med gaven, jeg ble ringt av sjefen på caféen som hadde en julegave til meg, men da var vi allerede et godt stykke unna så den får jeg hente senere. Så vi dro videre nedover til mamma. Jeg hjalp henne å bli ferdig og så kom brodern. Vi spiste god mat og pakket opp gavene før detle dessert og kaker. På kvelden var vi ganske slitne begge to og derfor pakket vi sammen og kom oss hjem. Vi hadde fått masse fint i gaver, men det fineste var å være sammen med familien.

Jeg lovet å komme med bilder av outfit og det skal dere så klart få. Jeg var utrolig fornøyd med looken i går så jeg fikk tatt et par bilder ute. Jeg skal ikke legge ut alle bildene, men her er hvertfall et par bilder.

 

Julemorgen

På denne tiden pleier jeg å være fylt med julestemning og høre på julesanger. Jeg pleier å være så spent og glad helt fra jeg våkner. Jeg pleier å danse rundt og ha masse energi i kroppen. Det er jo julemorgen. Alle burde være glade og fylt med julestemning fra topp til tå. Desverre er det mange der ute som gruer seg til jul. Barn blir utsatt for fulle foreldre eller kanskje det mangler pakker under treet og mat på bordet. Kanskje de til og med mangler en familie å feire jul med. Det er utrolig trist å tenke at det er barn der ute som ikke har en så flott jul som oss andre og her sitter jeg med klump i magen og gruer meg til jul. For å være helt ærlig så skammer jeg meg over å føle det sånn når jeg egentlig kan få en helt fantastisk julaften. Nei, jeg vet at den blir fantastisk! Jeg skal jo få lov å dele julen med familien min! Ikke alle er like heldig som meg så hvorfor kommer den vonde følelsen i magen? Desverre har jeg ingen svar på dette for julen har alltid gitt meg glede. Det å våkne opp til denne følelsen føles feil, men jeg klarer ikke å legge den bort og fokusere på det gode. Jeg vet jeg er syk, men det burde ikke være noe grunn til å føle meg sånn. Jeg prøver å fortelle meg selv at dette er en dag som skal være fylt med glede, men kroppen min vil ikke reagere. Det er rett og slett flaut for meg å ha det sånn. Kan det ikke bare slutte!?

Der ute er det barn som virkelig har en grunn til å grue seg til jul. Derfor vil jeg bruke tiden nå til å gi dere voksne et råd! Om dere har barn så ikke drikke alkohol! Julen handler om familie og glede. Man kan ha det hyggelig uten alkohol. Selvom du ikke blir aggresiv i fylla så kan du fortsatt skremme et barn. Julen handler om barnas glede og du skal stå frem som et godt eksempel for de rundt deg. Å drikke alkohol med mindreårige til stede er ikke greit! Det finnes så mange andre dager i året hvor du kan dra på byen eller feste med venner uten barna dine til stede. La julen være en alkoholfri dag og spar barnet ditt det synet!

Jeg har heldigvis aldri opplevd noe særlig vondt når det kommer til fulle voksne, men det har vært et par ganger som jeg ikke har likt meg. Jeg har kjent litt på følelsen og vet at alkohol kan ødelegge en ellers så fin dag. Fulle mannfolk er ikke alltid like moro å være i nærheten av og jeg har hatt 3 slike opplevelser. En gang ble en mann så full at han begynte å flørte med alle rundt seg. Han kom bort til meg og tok meg på låret. Jeg ble skikkelig skremt og uvel. Det var en jeg kjente, men alkohol kan forandre en person utrolig masse og det var skikkelig vemmelig. En annen gang var det en annen som ble så full at han ikke ville dra hjem. Han oppførte seg som en liten unge og ble helt vrang. Dette var ikke skremmende, men det var heller ikke noen fin opplevelse. Siste gabgen var det en kompis som ble så full at han begynte å krangle. Det endte med at gubben måtte holde han fast for han klarte ikke å roe seg. Jeg ble så skremt at jeg gikk ut av huset, fra mitt eget bursdagselskap. Vi hadde politiet på besøk som tok han med seg og det var helt grusomt å være vitne til. Dette er 3 måter alkohol kan ødelegge et barns jul på så ikke bli den som ødelegger. Prøv heller å unngå det ved å stoppe andre å drikke, inkludert deg selv. Vi kan alle gjøre feil i julen, men ikke la alkohol være en av dem!! Gjør det riktige og gi barna en fin jul.

Dusjet, skrive bok og morgendagen

Da har jeg kommet ut av dusjen og tar 5 minutter på sofaen. Jeg pleier alltid å la håret tørke før jeg går å legger meg. Desutten er jeg ikke trøtt så da får det god tid til å tørke. En regel jeg har er å aldri legge meg med vått hår. Dere har sikkert merket at håret ikke er helt tørt vis man går å legger seg med vått hår. Dette er ikke bra for hodebunnen! Jeg bruker heller ikke hårføner med mindre jeg må fordi det er også med på å ødelegge håret. Faktisk bruker jeg minst mulig på håret med mindre det er noe helt spesielt, som i morgen. Da tenkte jeg å rette håret og få litt krøller i det. Bilde av dette skal jeg prøve å få delt med dere i løpet av dagen i morgen. Jeg har ganske god tid til å ordne meg og gjøre meg klar for feiringen nede hos mamma så i morgen skal jeg ikke stresse med noe som helst. Det som må gjøres i morgen er å få alle pakkene ut i bilen, ordne meg, stryke skjorta til gubben og få han klar til vi skal dra. Jeg tenkte også bikkja skulle få en dusj på morgenen og se om jeg finner slipset hans. Jepp, bikkja har sitt eget slips. Han pleier å bruke den på julaften, nyttårsaften og 17. Mai. Han bryr seg ikke noe om det siden det er så lite og Det blir jo nesten som et halsbånd, men han er så søt med det på. Jeg håper jeg finner det i løpet av dagen. Jeg skal så klart komme med bilder av både bikkja og meg når vi begge har fått pyntet oss. I år har jeg valgt å droppe kjole av den enkle grunnen at jeg ikke har lyst til å ha på meg det i år. Jeg skal heller velge en pen bukse og en bluse. Pyntet blir jeg uansett selvom kjole er finest.

Nå er det ikke så veldig lenge før jeg tar turen opp i senga, men først skal jeg ta opp pcen og skrive litt. Det har faktisk vært veldig godt å skrive ned alt som har skjedd i livet mitt frem til nå. Det kan jo hende at dette en dag blir en bok, men akkurat nå er det mest for å samle alt på et sted og prøve å gjøre noe med alle tankene mine. Det har skjedd mye som jeg ikke har fortalt og som har ligget lenge i hodet mitt. Det å skrive ned alt dette har faktisk hjulpet meg litt. Om du er som meg og har holdt en del for deg selv så anbefaler jeg å sette deg ned å skrive om det, vis du liker å skrive. Dette er til god hjelp videre. Å få det ut av hodet og på et word dokument har hjulpet meg å få det litt vekk fra hodet. Jeg vet ikke om dette gjør det bedre i fremtiden, men det er godt å ha et sted å skrive det ned allikevel. Jeg har ingen fasit om hvordan man blir bedre etter å ha opplevd mobbing og mye annet rart, men det er jo derfor jeg oppsøker proffesjonell hjelp!

Men nå skal jeg tilbake til word dokumentet og skrive litt før senga roper.

Lille julaften og masse julelys

Ja, i morgen skjer det. Julaften er rett rundt hjørnet og alle barn venter spent på julenissen. Her er alle gavene pakket ned for i morgen drar vi ned til mamma. Jeg vil så gjerne ha julestemning, men den er borte. Alt som er igjen er en klump i magen som knyter alt sammen. Jeg skal ikke sitte her å fortelle dere om alt sammen for det er jo lille julaften og da må man jo prøve å være positive. Det har vært tøft, men nå skal jeg forberede meg på å nyte julaften med familien i morgen. Det blir helt nydelig julemiddag, masse gaver og herlige mennesker. Dette kan ikke bli annet enn bra.

 

Etterpå skal jeg få tatt en dusj og finne frem klærne jeg skal ha på i morgen. Resten av kvelden skal jeg slappe av og bare ta det helt med ro. Det har vært mye som har skjedd i dag og jeg er utslitt. Jeg og gubben har snakket om en del ting bl.a hvordan vi skal få endene til å møtes og hvordan sommeren blir. Jeg vil så gjerne si at dette skal gå bra, men jeg vet jo like lite som gubben om hvordan tiden fremover blir. Det blir hvertfall mye utgifter, møter med legen og psykolog på meg og gubben må kjøre rundt og søke jobber. Det nye året vil få en tung start, men i morgen må vi prøve å legge alt bak oss og nyte en fin dag.

Det er ikke noe å si på julestemningen til huset i år hvertfall. Selvom vi ikke har funnet den enda så er den her. Det er jo moro med masse lys selvom det ikke føles ut som jul for meg. Vi har lys på treet, rundt kjøkkenåpningen, foran hele inngangen og til og med rundt det stor vinduet i stua. Man må jo ha litt lys når det er jul.

Gubben hadde vært en liten tur ut og gått opp til furumo. Der kunne han vist se lyset fra huset vårt. Det er jo ganske morsomt da!

Hvordan alt dette med nyåret går skal jeg prøve å oppdatere dere på, men i slutten av januar så har vi verken tv eller internett. Jo mindre utgifter, jo bedre.

Siste helg før julaften

Da var det faktisk siste helg før julaften. Jeg håper folk gleder seg masse til å feire julen med familien eller hva det måtte være. Jeg gleder meg til å komme nedover og være med min familie selvom julestemningen ikke er til stede. Det blir uansett koselig å være med familirn og spise god mat. Bare det å samles og snakke er veldig fint. I år har jeg fått i oppgave å lese opp og dele ut julegaver siden søstra mi ikke vil. I år er jeg den nestyngste så da blir det min tur. Vi feirer jul sammen med ene broren min, søstra mi og mamma i år. Andre broren min og familien hans skal feire med svigerinna mi sin familie i år. Sånn har det vært annenhvert år og det er jo egentlig en grei ordning når man har barn sammen. Det har ikke vi så da er det egentlig ikke like nøye hvor vi er, men jeg syns jo det er veldig hyggelig at gubben vil være med ned til moren min og feire der. Familien hans har 2 store bikkjer som jeg er skikkelig allergisk mot så å feire der blir jo litt kjipt for meg. Jeg må si jeg er veldig glad for at jeg ikke er så allergisk mot bikkja våres. Han har en helt annen pels, heldigvis!!

Denne helgen blir det å gjøre minst mulig så jeg er opplagt til mandag.

Jeg ønsker alle dere lesere en riktig god jul!

Søstern på besøk og kinobillett i posten

  1. I går fikk jeg en veldig koselig telefon. Det var søstra mi som lurte på om hun kunne komme opp hit en liten tur. Det syntes jeg hørtes veldig koselig ut så jeg sa jo ja. Hun tok bussen opp og jeg møtte henne på veien. Vi lagde kaffe mocca og hun lagde seg litt mat. Vi satt å snakket og hadde det veldig fint. Så fulgte jeg og bikkja henne til brua og passet på at hun rakk bussen. Når bussen hadde kjørt så gikk vi hjemover. Der møtte vi på en liten pug med eieren sin. Bikkja mi ville jo så klart hilse litt før han gikk videre så jg slo av en prat med eieren. Når man har en bikkje som vil hilse på stort og smått så er det vanskelig å unngå og komme i kontakt med andre mennesker. Man må bare bite tenna sammen og være hyggelig selvom man får helt panikk. Når vi gikk videre så gjorde jeg alt for å ikke treffe på henne igjen fordi hodet mitt er helt på tur for tiden.

Når vi hadde kommet oss hjem så kom jeg på at jeg ikke hadde vært i postkassa og der lå det noe veldig fint som ventet på meg. Når jeg åpnet brevet så fant jeg denne lappen inni.

  1. Det var utrolig hyggelig å få nå. Jeg ble så glad. Tusen takk til Modum kommune for å sende en kinobillett hjem til meg.

Resten av dagen gikk til å se serien Lucifer og det ble noen episoder før jeg gikk å la meg.

Dere lurer kanskje på hva gubben gjorde i hele går. Vel, han sov etter å ha fått i seg noe mat etter jobb. Så det var ganske mange timer på øyet for han. Han sov faktisk helt til han skulle på jobb igjen så han var nok veldig trøtt og utslitt. Jammen bra han bor med ei som lar han sove for nå tror jeg han trengte det!

Dagen i dag er jeg egentlig veldig usikker på hvordan blir, men jeg vil prøve å få gjort litt. Enten det er trening, husarbeid eller gå en tur så er jeg uansett fornøyd med å få gjort noe. Jeg har hvertfall fått vannet en del av plantene som trengte vann. Det er jo noe.

Nå skal jeg først og fremst roe helt ned for jeg er ganske utslitt, men det pleier å gå over etter et par timer.

Knust julekule, lite søvn og telefon fra pappa

I går startet dagen veldig fint  jeg fikk satt på en oppvask, pakket alle gavene og så ble det skikkelig kjipt. Gubben kom med dårlige nyheter etter å ha snakket med en bedrift han ønsket å jobbe hos. Så begynte treet å henge med greinene og knuste en julekule jeg hadde kjøpt på hadeland glassverk. Ikke veldig moro å sitte i sofaen og plutselig går en kule i kusen knas. Pappa ringer og jeg forteller alt som har foregått den siste tiden. Nå er det en veldig god stund siden jeg sist snakket med han. Han har jobbet mye og sovet en del. Det er så klart ikke noe unskyldning til å ikke snakke med barna sine, men han ringte hvertfall nå. Jeg pleier å tenke at det er barn der ute som har det myyye verre når det kommer til fedre. Han ringte hvertfall nå før jul og det var fint å høre stemmen hans igjen. Han lyttet til alt jeg hadde å fortelle og det var veldig fint å ha noen å snakke med. Etter å ha snakket 1 time i telefonen ønsket jeg han en riktig god jul og lente meg tilbake i sofaen for å slappe av. Gubben gikk å la seg, mens jeg satt meg ned og så på Lucifer. Jeg glemte helt bort tiden og så episode etter episode. Så gikk pæra i stjerna som hrnger i vinduet. Så typisk. Jeg bestemte meg derfor for å skru av tven og gå å legge meg. Da var klokka blitt 4 allerede og gubben var på vei opp av senga. Jeg prøvde så godt jeg kunne å sovne, men det tok lang tid. Jeg våknet kl. 11.30 så jeg fikk hvertfall norn timer søvn, men jeg er absolutt ikke uthvilt. Det blir definnetivt ikke så seint i kveld!

Her er da kula som ligger i tusen biter utover gulvet. Takk og lov at det ikke skjedde mens vi lå og sov og bikkja løp rett oppi det på morgenen. Jeg må allikevel si at denne jula er jeg ganske ferdig med. Det har vært alt for mye den siste tiden og nå har jeg fått mer enn nok. Alt jeg vil nå er å få hele julen overstått så jeg kan pakke alt ned igjen. Samtidig gjør det meg veldig trist å ikke klare å nyte julen. Jo nærmere julaften kommer jo mindre julestemning har jeg. Jeg håpet at når alt julemaset med kjøp av gaver, innpakning, pynting og baking var over så kunne jeg få julestemningen tilbake, men den har forsvunnet helt. Allikevel er det et snev av håp om at julaften hvertfall blir fin. Det er lov å håpe, men vis julestemningen ikke kommer så håper jeg hvertfall at dagen med familirn blir fin uansett. Vis jeg må ha en julaften med angst, depresjon og ikke nor glede så kommer jeg nok til å pakke bort alt i romjula. Lykken kan snu så man vet aldri! Håp om en bedre fremtid skal ingen få tak fra meg hvertfall!

Så håper jeg alle dere flotte lesere får en fantastisk jul!