2 nye bøker i samlingen

Nå har jeg lest ut alle 3 bøkene jeg kjøpte for en stund siden. Begge bøkene til Sophie Elise og boka til Annijor var bøker jeg likte veldig godt. Jeg hadde lest 20 sider av Annijor sin bok fra før og i går leste jeg ut resten av boka. Det var en veldig spennende bok og jeg klarte ikke legge den fra meg før jeg hadde lest den ut. Utrolig bra jobba Anniken! (Ikke at du noen gang kommer til å lese dette innlegget).

Så da hadde jeg jo ikke flere bøker og det endte med en tur på bokhandelen. Der fikk jeg meg 2 nye bøker som jeg syns virker utrolig spennende. Jeg vil ikke bare kjøpe masse bøker som jeg ikke får lest. Det er bedre å kjøpe 1-2 også lese dem ferdig først. Jeg har noen bøker på ønskelista mi også, men i dette innlegget vil jeg vise dere de 2 bøkene jeg har fått nå.

Boka dere ser på bildet over er faktisk en bok jeg har ønsket meg lenge. Jeg så et utdrag på facebook av denne boka og den har vært på ønskelisten min siden. Jeg gleder meg til jeg får lest den og kan fortelle dere. Kanskje det blir en bok dere kunne tenkt dere å lese også. Jeg syns hvertfall den høres veldig spennende ut.

Også bok nummer 2 som dere ser på bildet over virker utrolig spennende. Jeg liker alt som har med vikingfunn å gjøre så denne boka gleder jeg meg til å lese. Når jeg leste bak på boka viste jeg med en gang at dette var en bok for meg. Når jeg kom tilbake fra bokhandelen så ser jeg jo at inni boka er det bilder av funnene. Dette blir veldig spennende! Jeg gleder meg til å ta fatt i denne boka.

Har du lest en av bøkene?

Har dere lyst til å høre om min ønskeliste av bøker?

Café med mammaen min

Før kurset i dag ble det en god del andre ting å gjøre først. Jeg og mamma kjørte først søstern på skolen. Etter at det var gjort så ble det å plante på graven til bestemor og bestefar. Vi tok en tur innom Price lagerbutikk og en tur på senteret. Der fikk jeg postet en diger pakke, en tur innom Loco og vinmonopolet. Vi satt oss også på Klausen café der jeg kjøpte kake og brus til oss. Vi hadde ganske mye tid å slå i hjel, men jeg kom allikevel 30 minutter for tidlig på dette kurset.

Mamma tok bilde da vi satt på caféen. Jeg må si jeg ble veldig fornøyd med dette bildet, men selskapet var enda bedre. Det var utrolig koselig å sitte på caféen sammen med mamma og snakke. Håper det blir flere sånne stunder i fremtiden.

På kurset fikk jeg gått igjennom både nav, finn, klesbutikker, dagligvarebutikker og diverse andre butikker. I tillegg til senterene som er i nærområdet. Desverre var det ikke noe ledige stillinger noen steder. Det er ikke lett å finne jobber og enda vanskeligere er det å få en jobb, men man prøver hvertfall så godt man kan også får man bare håpe at man får en jobb en dag.

Når man ikke har noe mer å gjøre så leser man litt nyheter, noe jeg aldri har gjort før. Nå går ikke jeg på VG osv. For å lese om bomber og krig, men det er mange spennende nyheter om mystiske funn som jeg syns er veldig spennende. Vitenskap og verdensrommet har jeg alltid syns vært veldig spennende å lese om. Så når slike nyheter kommer opp så klikker jeg på linken. Jeg har lest ganske mye spennende mens jeg har sittet på kurset, men hovedfokuset mitt har alltid vært jobbsøking.

 

Dette har jeg i veska

Da jeg først begynte å lese så hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å være den personen som tok med seg en bok i veska når hu skulle noe sted, men sånn har det altså blitt. Jeg er ferdig med bøkene til Sophie Elise. De var fantastiske begge to. De er ganske ulike, men det er jo det sim gjør de så bra. De har så mye ved seg som jeg kan kjenne meg igjen i. De har en historie som fengsler leserene og den er godt skrivd.

Nå har jeg så vidt begynt på Anniken Jørgensen sin bok og hittil er jeg ganske imponert. Jeg syns også det var litt gøy at boken hennes begynner på Solberg skole. Dette er jo samme skole som jeg gikk på. Jeg gleder meg til å se hvor denne historien ender. Det er hvertfall utrolig bra skrevet til nå og jeg kan nesten ikke vente med å lese mer. For øyeblikket ligger boken i veska mi fordi i dag skal jeg ta meg en tur og blir borte frem til søndag.

Når jeg kommer frem dit jeg skal så blir det ikke å lese denne boka, men jeg starter nok i morgen tenker jeg. Det er så avslappende å sitte og lese i en bok. Alt annet blir bare borte i det øyeblikket man åpner sidene og begynner å lese.

Jeg kommer definnetivt til å lese enda mer bøker, men jeg vet ikke helt hvilken bok jeg bør kjøpe. Har du noen spennende bøker å anbefale? Jeg liker krim og fantasy i tillegg til slike bøker som Sophie Elise og Anniken har gitt ut. Kom gjerne med din favorittbok i kommentarfeltet. Kanskje det blir min neste bok.

Terapi fra bøker

De siste ukene har gått så fort. Det har vært rydding av soverom, visning på en leilighet og jeg har prøvd å kommet meg litt bort fra disse fire veggene. Det var vært mye tenking og bekymring om fremtiden. Jeg har søkt jobber og fått mange avslag. Nye mennesker har kommet inn i livet mitt, noen for å bli andre ikke. Det aller viktigste for meg har vært at jeg føler meg så mye bedre enn jeg trodde var mulig. Jeg er fortsatt singel, men det kan hende at det også vil snu i løpet av 2019. Det er vanskelig å se hva fremtiden vil bringe, men akkurat nå føles det veldig bra. Jeg vet ikke hvordan dette kunne endre seg så drastisk som det har gjort, men jeg er veldig glad for hvert sekund der gleden erstatter alt det vonde. For jeg har virkelig hatt noen tøffe perioder hvor jeg egentlig ikke orker å gå ut av senga. Dager jeg har vært nødt til å stå opp for å rekke bussen og dra på kurs. Dager der jeg har sittet på kurset og gått igjennom finn.no, nav, senterene og alt mulig for å finne jobb. Dager der det ikke har vørt en eneste jobb å søke på, men man allikevel må prøve og bruke tiden fornuftig. Når man da våkner opp og ikke har energi eller ikke har fått sove så er det ekstra tungt å finne motivasjon til alt dette. Nei, det er ikke en slitsom oppgave å søke jobber. Jeg får penger for å sitte på rompa og scrolle på en datamaskin. Jeg er vel egentlig litt heldig som har et sted å gå til og som får inn penger jeg kan bruke som jeg vil, men det er ikke slik jeg ønsker å fortsette og leve. Jeg hater det. De gangene jeg har vært i jobb har kroppen verket og hodet har gjort det vanskelig å jobbe, men jeg elsket hvert sekund av det. Jeg vil heller ha en vond kropp og psyke som gjør hverdagen litt tøff i arbeidslivet enn dette jeg har nå.

Så hva gjør jeg når livet blir tungt og man føler at det ikke er lett å puste lengre? Vel, jeg tar hvertfall frem en bok. Og denne helgen har jeg lest nesten hele boken til sophie elise “forbilde”. Tror aldri jeg har lest så mye på en gang. Det har faktisk blitt gøy å lese og det elsker jeg. Det blir garantert flere bøker i fremtiden for det har virkelig hjulpet meg til å slappe av.

Vennskap, optimisme og søvn

Om kvelden har jeg alltod tenkt “i morgen skal jeg gå en tur” også har det endt med lite eller ikke noe søvn de siste dagene. Da er jeg så sliten og har ikke noe energi til å gå tur når morgenen først kommer. I natt fikk jeg heldigvis litt mer søvn enn vanlig så da får man krysse fingrene og håpe at det går oppover nå. Det er ganske slitsomt å ikke få søvn. Så i dag skal jeg nyte energien jeg har fått av de timene med søvn og gå meg en tur.

I går gjorde jeg noe helt sprøtt. Jeg kjøpte billetter til Ørjan Burøe sitt show som jeg hadde veldig lyst til å dra på. Sånne show syns jeg er utrolig gøy å dra på, men for en stund siden så fikk jeg en dårlig nyhet av venninna mi. Hun hadde ikke råd til å dra og jeg hadde ingen andre å spørre. Så fikk jeg penger fra nav jeg hadde ventet på og tenkte at hva er vel bedre enn å bruke det på billetter til meg og henne? Så da gikk alt i orden og hun ble jo veldig glad for det. Det er det jeg syns er så fint med vårt vennskap. Vis en av oss ikke har penger så legger den andre ut så vi får dratt på slike ting sammen. Også finnes det ingen bedre å dra med enn henne. Vi har det alltid så koselig sammen.

I tillegg til dette showet så blir det nok et par turer til Oslo fremover. Forhåpentligvis får jeg muligheten til å besøke ett eller flere museum i løpet av høsten/vinteren. Vi får se hva resten av 2019 har å by på.

Eller så har jeg jo jobbsøking og venter også på svar fra en leilighet om visning. Mye spennende i vente. Får man livet på rett spor i løpet av 2019 eller må man vente til 2020? Vi får se hvordan det går. Jeg er hvertfall en optimist og tar ting litt som det kommer.

Dagen jeg måtte forlate alt

Dere som har fulgt bloggen min en god stund vet at jeg holdt mye på med såing av frø. Jeg fikk både nektarin, avokado og mange andre frø til å vokse. Desverre må jeg fortelle dere at alt dette og mye mer måtte jeg forlate da jeg flyttet ut fra xen. Det var han som tok til seg alt av planter jeg hadde stelt med. Dette syns jeg var utrolig trist, men å ta med seg dette var desverre ikke mulig. Jeg har ikke plass til noe sånt nå siden jeg bor hos moren min og jeg fikk heller aldri sjansen til å velge å få med meg noe av dette da xen pakket og kjørte alt sammen ned hit uten at jeg var en del av det. Grunnen til at jeg skriver om dette nå er fordi jeg har fått spørsmål om hvordan det går med disse plantene. Jeg har ingen kontakt med xen og vet helt ærlig ikke hvordan det går med noe i huset hans. Det er klart at jeg savner å holde på med planter og jeg skulle ønske det var bede plass til at jeg kunne holdt på med slikt jeg gjorde da jeg bodde med han, men for øyeblikket har jeg altså ikke hatt noe mulighet til det. Desutten blir det ikke det samme når jeg ikke har mitt eget sted lengre, men jeg leter etter et sted å bo og da kanskje det blir lettere å begynne igjen. Frem til da får det bli naturbilder.

For naturen er jo fantastisk og jeg bruker hver mulighet jeg har til å ta bilder av naturen. Det er den beste delen med å gå turer. Å ta bilde av blomster og alt mulig annet som vokser. På bildet over ser dere korn fra en åker like i nærheten. Dette bildet ble tatt på en tur til butikken sammen med søstern min. Jeg ønsket ikke gå i det høye gresset så søstern holdt meg i hånden mens jeg lente meg bort for å få et nærbilde av kornet. Jeg hadde ikke kameraet og bruker egentlig bare mobilen min for øyeblikket. Jeg var så flink å ødelegge pcen så bildene på kameraet får jeg jo ikke brukt på bloggen uansett.

Så da vet dere hvorfor jeg ikke har kommet med noen oppdateringer på noen av plantene jeg engang hadde. Jeg er veldig lei for at dere ikke har fått sett hvordan de har utviklet seg. Jeg skulle gjerne vist dere det, men det blir som sagt litt vanskelig når det ikke lenger er noe mellom meg og xen.