Carolina Reaper skifter farge!

Nå som vinteren begynner å komme (altså kulde og snø), så er det ikke like mye som skjer. Men jeg er noe spennende som har skjedd med plantene og det er uansett gøy å se hvordan dem holder seg igjennom vinteren. Her får dere en full oversikt over alle plantene som er igjen, som skal overvintre.

Mandarin: Vent nå litt her! Dette bladet har jeg ikke sett før. Her skjer det faktisk saker og ting. Det er så gøy å se endringer på plantene. Selvom det bare er et lite blad. Det betyr jo at det faktisk går fremover. Jeg som trodde vi ikke kom til å se så mye til denne fremover. Så feil kan man ta. Den fortsetter å vokse i perioder og nå har den jo hatt en ganske grei pause en stund. Jeg gleder meg til å følge med på denne fremover.

Mango: Jeg syns denne planta har blitt så flotte. Så mange blader den har fått. Nå mangler det bare at den får grener. Da skal jeg være fornøyd. For er det noe jeg ennå ikke har sett så er det et av mine mangotrær med flere grener. Jeg hadde jo flere mangotrær for flere år tilbake, da jeg bodde i Geithus. Ingen av dem hadde grener så lenge jeg bodde der, men kanskje denne kan få det. Vi får smøre oss med tålmodighet og se hva fremtiden bringer for denne planta.

Carolina Reaper: Kan dere se det jeg ser? På bildet er det litt vanskelig å se. Faktisk ser det ut som den begynner å bli brun, men den skifter farge. Snart blir den rød! Dette er ekstremt spennende! Snart har jeg modne Carolina Reaper chili!

Pinata: Enda jeg har trappet ned veldig på hvor mye vann dem får, så fortsetter dem å imponere. Her er det både chilier og blomster. Den er også veldig flott i bladene. Hvis dem fortsetter sånn igjennom hele vinteren så kan vi hvertfall forvente veldig flotte planter neste sommer.

Basket of fire: Nå har jeg fått ryddet opp en del i denne potta. Det var spindelvev overalt. Greit at jeg lot edderkoppen leve altså, men jeg trenger ikke pynte opp til halloween i plantene mine av den grunn. Desuten er jeg ikke veldig fornøyd med at dem angriper plantene mine. Så nå har jeg ryddet her og fått vekk døde blader osv. Håper den slipper et nytt angrep Eddie.

Sweet banana: Det er gøy å se at dem får chilier, men det er jo ikke hovedfokuset akkurat nå. Jeg fokuserer egentlig bare på å holde dem i live, uten at noen bugs invaderer og ødelegger. Men her kommer det faktisk 2 flotte chilier.

Padron: Husker dere den lille stilken som var igjen når jeg nesten tok livet av denne og de andre? For dere som ikke fikk med dere det så glemte jeg å vanne i litt over en uke og da var alle bladene visne. Men nå er det jo en helt ny plante. Den har virkelig blitt vakker! Bare tenk hvor flott denne kan bli til neste år.

Vanlig, rød chili: Ikke så veldig mye som skjer på disse plantene, men dem holder seg hvertfall i live. I mine øyne er det alt som betyr noe nå. Holde dem i live frem til våren og så kan jeg tenke mer på andre ting når den tiden kommer.

Sitron: Jeg flyttet jo denne planta for en liten stund siden. Det ser ut som det har gått bra. Nå får den jo fortsatt mye sollys, hvis man kan si det er mye sollys på denne tiden av året. Så jeg troe faktisk den kommer til å trives her. Jeg har ikke sett noen tegn på at den ikke trives hvertfall.

Pasjonsfrukt: Som regel viser jeg kun en av disse plantene, men i dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan det går med begge to. For jeg har jo en på hver side I det ene vinduet. Og det må jeg si er veldig fint. Dem pynter opp ganske fint. Nå har jeg endelig fått bøyd den andre planta også. Så nå går begge rundt. Jeg syns det er finest og da har jeg bedre kontroll på plantene. Desuten er det jo slik dem kommer i butikkene også. Så nå gleder jeg meg bare til å se hvor vakre disse blir til neste år. Har dere noen gang sett de vakre blomstene? De er virkelig en av naturens vakreste blomster etter min mening.

Snackpaprika: Jeg har jo hvit, rød og oransje snackpaprikaplanter. Ikke alle har det like bra, men det hadde jeg heller ikke forventet. Noen planter vokser seg sterke og overlever vinteren, mens andre ikke er like bra. Vi har jo sett stor forskjell på disse plantene hele veien, seg i mellom. Så jeg er veldig spent på om vi kommer til å ha alle sammen igjen når våren kommer eller om vi plutselig bare står igjen med de 2 sterkeste. Jeg har lært meg å ikke tvile på plantene, selvom dem ser litt pjusk ut. Derfor vil jeg vente og se hva som skjer i løpet av vinteren.

Avokado: Itillegg til alle disse andre plantene, har jeg veldig lyst til å få til avokado igjen. Så jeg gir det nå et nytt forsøk. For mange år siden hadde jeg en avokadoplante. Den var vel ca. 1 meter høy. Så la oss krysse fingrene og håpe at jeg får det til igjen.

Følg bloggen på Facebook HER og følg meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold.

Min ærlige mening om drivhuset

Der er noen uker siden  sist, men nå er jeg tilbake med en ny planteoppdatering til dere. Jeg kommer også til å snakke litt om drivhuset og hva som har skjedd der de siste ukene. Hvorfor jeg ikke har kommet med noen oppdateringer før nå, kommer jeg ikke til å gå noe særlig inn på. Noen ganger vil det bare være mindre innhold på bloggen, noe jeg prøver å ikke tenke så mye på. For jeg blir veldig fort stressa av nettopp det, så jeg må bare ta det når jeg orker og ikke pushe for langt. Men nå skal jeg hvertfall vise dere plantene. Så la oss komme i gang.

Sitron: Jeg har hatt denne stående på den store skjenken i stua, men nå har jeg flyttet den bort i vinduet. For nå var snackagurkplanten ferdig for sesongen og jeg vil ha den store benken uten planter nå som det er halloween og når julen kommer. Så da får vi se hvordan det går med den fremover.

Mandarin: Ikke så veldig mye som skjer her, men det hadde jeg heller ikke forventet. Jeg tenkte bare jeg skulle vise dere alle plantene denne gangen. Fremover så kommer jeg ikke til å legge ut noe bilder av denne fordi det går i perioder der den ikke vokser. Spesielt nå som det er kaldt. Tropiske planter/trær liker det jo ikke kaldt. Så her er det egentlig bare å vente til våren med de store endringene. Men jeg ser at stammen faktisk er blitt tykkere på disse ukene, så noe har jo skjedd her.

Pasjonsfrukt: Det er ikke så godt å se, men denne planta hadde fått en ny gren som jeg har surret rundt den andre. Om det kommer til å skje så veldig mye nå i høst/vinter vet jeg ikke, men vi får følge med og se hva som skjer. Nå har jeg en del planer resten av året (Sverigeturer) og vet ikke om jeg kommer med oppdateringer hver uke, men det gir jo plantene litt ekstra tid til å vokse.

Mango: Nå har den begynt å bli ganske lang. Her har jeg ikke sett noe særlig endringer på stammen, men det har jo kommet mange blader. Og jeg ser at den er i ferd med å vokse ut ennå flere nå. Det eneste som ikke er så gøy er at bladene er veldig klissete. Noe som gjør at det fester seg enormt mange småfluer på dem. Hvem trenger fluepapir når man har mangoplante…

Carolina Reaper: Her kommer det noen ekstra gladnyheter. Hun som dama mi fikk planten av hadde sagt at planta ville få chilier på høsten, men jeg trodde ikke det kom til å skje. Vi bor i et veldig kaldt hus og den får ikke enormt mye sol, men her har dere en plante som ikke gir opp. Nå har jeg varmeovnen like ved denne planta, men jeg hadde faktisk ikke trodd det ville komme noe før neste år. Så feil kan man ta.

Pinata: Disse plantene fortsetter også å gi, selvom dem står på et litt kaldt rom. Dem skal jo tross alt bare overvintre. Jeg har ingen tanker om at dem skal gi så veldig mye av seg selv, så lenge dem overlever vinteren. Så kan vi heller tenke mer på alt annet når våren nærmer seg.

Basket of fire: Nå har edderkoppen angrepet planten med spindelvev, men ellers har den det faktisk ganske greit. Grenene er grønne og det er mange grønne blader også. Så jeg tror det skal gå bra med den, selvom den ser litt trist ut akkurat nå. Her trengs det å ryddes opp litt, det er alt. Den fortsetter å produsere noen få chilier også. Med andre ord har den det bra.

Sweet Banana: Jaggu kommer det nye chilier Her også. Jeg hadde tenkt til å tørke chiliene og etterhvert bruke dem, men det gikk ikke så bra. Så jeg har begynt å fryse dem ned. Da kan jeg samle opp så mange jeg trenger og lage ting når jeg orker. For det er en lang liste over ting jeg har lyst til å lage. Så da blir disse etterhvert også puttet i fryseren. Jeg legger hvert slag i hver sin boks, så vet jeg hvem som er hvem.

Padron: Denne har jo virkelig blitt flott. Husker dere når den hadde stått litt for lenge uten vann? Vel, det syns ikke lengre, for å si det sånn. Wow! Så vakker grønnfarge og så fine blomster. Her har det virkelig skjedd ting.

Vanlig, rød chili: En bitteliten chili er i ferd med å bli moden. Utenom det så er det ikke så mye som har skjedd. Men jeg tenkte jeg skulle klippe den litt ned der chilien henger nå. Den er alt for lang i forhold til resten av planta. Jeg kommer også til å bli flinkere til å holde den i orden sånn at dem ser litt penere ut. Det er også mye lettere å feste/sikre dem når chiliene kommer, når dem ikke er så lange. Man skal jo også klippe dem ned når de skal overvintre.

Snackpaprika: Noen få paprikaer har kommet på plantene. Ellers er det ikke noe særlig å fortelle om disse. Jeg tror heller ikke det kommer til å bli så veldig mye utover vinteren. Nå kommer den kjedeligste tiden på året. Ingen nye frø som skal i jord og heller ikke mye som skjer med plantene. Man skal bare holde dem i live.

Drivhuset

Jeg må si jeg er ganske skuffet og forbanna av dette drivhuset. Det var IKKE verdt pengene sine. Så jeg kommer aldri til å kjøpe drivhus fra Biltema igjen. Bare søppel om du spør meg. Ikke bare revnet det med en gang det begynte å blåse, men selv med mye vekt på alle kanter så klarte det allikevel å falle fra hverandre. Rørene falt ut av festene hele tiden. Plasten raknet i festene og til slutt ble jo dette på bildet over resultatet. Jeg kom jo ut en dag hvor den ene agurkplanta mi hadde blitt ødelagt på grunn av den dårlige kvaliteten til dette drivhuset. Aldri mer skal jeg kjøpe noe sånt søppel. 1000,- for dette her!? Nei, det er det virkelig ikke verdt. Styr unna! Det er alt jeg har å si. For jeg har til og med prøvd å teipe drivhuset. Jeg gikk over alle mulige steder det kunne rakne og alle steder det allerede hadde blitt ødelagt. Hjalp det? Nei! Så dette drivhuset har virkelig gitt meg noen raseriutbrudd i løpet av sommeren.

Følg bloggen på Facebook HER og følg meg på Instagram HER for mye mer innhold.

Dollarstore Sverige

Jeg hadde egentlig ingen høye forhåpninger da jeg skulle sjekke Dollarstore for halloweendekorasjoner, men da jeg fikk se utvalget der så ble jeg veldig glad. Det var så mye der inne som jeg egentlig hadde lyst til å kjøpe med meg, men man kan jo ikke alltid kjøpe alt man har lyst på. Noe tok jeg med meg. Vil du se hva jeg kjøpte så burde du følge med videre i dette innlegget.

Når vi satt oss inn i bilen så var det egentlig ikke for å dra på “halloween decor hunting”. Det bare ble sånn. Vi begynte egentlig med å pante flasker, handle litt mat og en liten tur innom systembolaget. Det var ETTER alt dette at jeg spurte om hun viste om noen steder som solgte halloween dekorasjoner. Så da ble det plutselig en tur til Dollarstore.

Man måtte gå et stykke inn i butikken, men omg! De skuffet ikke når det kom til halloween generelt. Dette her var jo paradis for meg. Om du følger meg, vet du jo at jeg har MYE halloween greier. Ikke bare det, men dekorasjonene mine er jo veldig sånn året rundt. Så jeg elsker jo å finne nye ting som kan brukes året rundt også. Det var også veldig gøy å se at dama mi faktisk likte noen av tingene der. Noe som gjorde meg ekstra glad.

Dere lurer kanskje på hva jeg faktisk kjøpte med meg fra Dollarstore. Så la oss ta en titt sammen.

Det første er en kopp til dama mi. Hun må jo ha en skikkelig halloweenkopp når hun skal drikke øl. Og denne passer jo perfekt!

Jeg tok også med 2 av disse stettglassene. Jeg tenkte det kunne være kjekt å ha til for eksempel brus. De var kule og de matchet bollene som jeg også kjøpte med meg.

Noe jeg har veldig lite av er ting til kjøkkenet. Så når jeg så disse så tenkte jeg at jeg bare måtte ta med 2 stykker. Enten det blir til dessert, liten salat eller godteri. Det er alltid kjekt å ha noen skåler som man kan bruke til så å si hva som helst og som ikke går i stykker. For ja, de er laget av plast. Forhåpentligvis har jeg dem lenge.

Og helst til slutt ble denne med. Jeg hadde lyst på en annen, men siden den kostet 350,- så ble den ikke med meg hjem. Men jeg føler at jeg trenger å få fylt opp med ting som dette. Jeg har jo mye som kan stå rundt og pyntes opp med inne, men jeg har ingenting som dette. Med tiden så skal jeg nok få samlet opp litt av dette også. Nå har jeg hvertfall 1 og det er en start.

Noe som virkelig står på ønskelista mi er den dukka som henger oppned. Det er denne som var så dyr, men den hadde faktisk vært utrolig kult å ha! Hvem vet, kanskje jeg får skaffet noe sånt neste år. Jeg vet hvertfall hvor jeg vil ta turen for neste års “halloween decor hunting”. Ikke bare er det bedre priser, men det er også mye bedre ting enn i Norge.

Om du har noen gode idéer for steder i Norge jeg burde sjekke ut, slipp en kommentar i kommentarfeltet. For jeg sjekker gjerne ut flere steder. Selvom jeg har sjekket både Nille, Europris, TGR og masse nettbutikker.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere reisetips, hauls og masse annet spennende, burde du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Ikke glem å sjekke ut storyen min. Og har du gått glipp av noe så fins det meste under høydepunkt på profilen min.

Atria Sköllersta

Min tur til Sverige begynte helt perfekt. Ikke bare fikk jeg tilbringe masse tid med dama mi, men vi finner på nye ting hver eneste gang. Denne gangen tok vi vårt første eventyr allerede FØR vi hadde kommet hjem. Vi stoppet innom et sted som solgte korv og mye annet godt.

Ved siden av selve fabrikken, kan man handle i en liten butikk. Selvom den er liten, er det veldig mye godt å velge mellom. Og prisene er faktisk ikke så ille. Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk se at en stor falukorv kostet 30,-. Her gjør dem virkelig noe riktig! Og det var veldig populært. Folk hamstret som bare det. Og med god grunn. Deres falukorv er den beste jeg har smakt!

I tillegg til pølser i alle mulige smaker og tykkelser, hadde dem andre ting som kunne vært spennende å teste ut. Men denne gangen ble det ikke så mye. Vi kjøpe en pakke med ostepølser og en falukorv, men jeg kommer definitivt tilbake for mer når jeg skal hjem fra Sverige. Er det noe jeg virkelig må ha med meg hjem så er det falukorven. Like god varm, som kald.

Jeg tok med meg falukorv og ostepølser, men også en veldig fin opplevelse. Det er alltid moro å oppleve nye ting og dette var virkelig gøy å få med seg. Men jeg har merket at alt blir et eventyr når man deler opplevelsene med noen som er så fantastisk som det dama mi er. Bare en tur i butikken blir jo et eventyr med henne. Nå sier jeg ikke at det er eneste grunnen til at dette var en opplevelse jeg virkelig setter pris på å ha opplevd, men hun gir virkelig det lille ekstra til våres opplevelser sammen.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere spennende reisetips og masse bilder, burde du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Der legger jeg ut litt mer/annet innhold enn på bloggen.

House tour: Bedroom

Før vi begynner på turen inne på soverommet, ville jeg fortelle dere at jeg valgte å ikke ha så mye av halloween dekorasjonene her. Jeg ville bruke mest mulig i stua osv. der vi alle kan se det. Så det er ikke lagt så mye inn i pynting her, men det kan jo være gøy å ta en titt inne på soverommet mitt allikevel. For noe spooky pynt er det jo. Så la oss kikke litt rundt og se hvordan det ble.

En fin, liten detalj er jo denne keramikk beholderen. Den er formet som en kiste og inneholder de få tingene som jeg bruker så å si daglig. Den rosa foran er lipmask, den hvite er fuktighetskrem, så har jeg strikker på siden. Parfymen jeg bruker mest står bak dem, så har jeg deodoranten min. På siden, helt bakerst står bodymist og olje fra Rituals. Resten av tingene mine som jeg ikke bruker hele tiden, ligger i en av skuffene under der. Men jeg føler det er greit å ha noe av det jeg faktisk bruker mye oppi denne kista.

Selvfølgelig må jeg ha tvättbjörnen og genseren til dama mi. Dere aner ikke hvor vanskelig det er å sove uten henne. Jeg sover så dårlig. Men med genseren hennes i senga så blir det litt bedre.

Og det er altså soverommet mitt. Håper dere har syntes det har vært moro å bli med på mine house tour innlegg. Husk å følge bloggen på Facebook HER for flere innlegg med interiør. Vi er ennå ikke ferdige. Dere skal også få se hvordan det er når solen går ned og levende lys blir tent. Da blir det ekstra spooky stemning her. Du kan også se mye mer på Instagram HER. Sjekk ut storyene mine for mye mer. Og har du gått glipp av noe interiørinnhold, kan du sjekke høydepunktene på profilen min. Alt sånt ligger under interiør.

Endelig oktober

Da var oktober endelig her og halloween-måneden er offisielt i gang. Bladene har begynt å bli oransje og gule. Mange blader ligger nå på bakken og farger landskapet i høstens nydelige farger. Vi tar frem pledd og tekoppen, setter oss foran tven på kvelden og fyrer i peisen. Ja, det er endelig den tiden av året der vi koser oss litt ekstra. Det er desverre også tiden for en litt vanskeligere tid psykisk for veldig mange, blant annet meg. Så jeg prøver å tenke positivt og gjøre de tingene som gjør meg glad.

Bare det å gå en tur og se den vakre naturen i ale sine flotte farger, hjelper på humøret. Nå er jeg også veldig heldig å ha dama mi ved min side, noe som hjelper mye. Men når jeg er alene hjemme og tiden føles ut som den står stille, da liker jeg å gå ut og se på naturen.

Dette er jo også perfekt vær for å sitte inne med en hobby. Enten du liker å strikke, lese, sy, scrappe eller male. Ja, nå er virkelig tiden her. Det er nå jeg pleier å nyte kveldene litt ekstra. Tenne noen telys og bare kose meg masse. Denne tiden er ekstra koselig for slike aktiviteter.

Nå er det kanskje også mange som gleder seg til halloweenfest. For det er jo også veldig populært. Selv er jeg mer opptatt av de små, koselige tingene med oktober og halloween. Noen av de tingene jeg virkelig gleder meg til denne måneden er:

  • Skjære gresskar
  • Pynte ute (jeg har jo allerede pyntet inne)
  • Tenne stearinlys
  • Lese bøker
  • Bake halloween-tema bakst
  • Ta høstbilder (bildene i dette innlegget er fra 2021-22)
  • Se halloweenfilmer

Nå er det ganske mye jeg pleier å gjøre hvert eneste år (som nevnt ovenfor). Det er allikevel noen ting som jeg har lyst til å legge til. For jeg har hatt en del idéer som aldri har blitt noe av. Blant annet har jeg lyst til å få til en photoshoot. Ikke sånn profesjonell. Bare kle seg ut og dra et sted for å ta halloween bilder. Tantebarn mitt gjorde det et år og de bildene ble veldig kule. Så vi får se om tante har like gode fantasi og kommer opp med et bra halloween kostyme.

Planen min for denne måneden er bare å kose meg masse. Det er jo tross alt et helt år til neste gang. Så jeg vil gjøre mest mulig ut av spooky season, men hva er dine planer?

Om du ikke vil gå glipp av oppdateringer, bilder og alt det spennende som skjer på bloggen så anbefaler jeg deg å følge bloggen på Facebook HER. For ennå mer bilder og videoer kan du følge meg på Instagram HER. Ikke glem å sjekke ut storyen min og har du gått glipp av noe, finner du det meste under høydepunkter på profilen min.