Carolina Reaper skifter farge!

Nå som vinteren begynner å komme (altså kulde og snø), så er det ikke like mye som skjer. Men jeg er noe spennende som har skjedd med plantene og det er uansett gøy å se hvordan dem holder seg igjennom vinteren. Her får dere en full oversikt over alle plantene som er igjen, som skal overvintre.

Mandarin: Vent nå litt her! Dette bladet har jeg ikke sett før. Her skjer det faktisk saker og ting. Det er så gøy å se endringer på plantene. Selvom det bare er et lite blad. Det betyr jo at det faktisk går fremover. Jeg som trodde vi ikke kom til å se så mye til denne fremover. Så feil kan man ta. Den fortsetter å vokse i perioder og nå har den jo hatt en ganske grei pause en stund. Jeg gleder meg til å følge med på denne fremover.

Mango: Jeg syns denne planta har blitt så flotte. Så mange blader den har fått. Nå mangler det bare at den får grener. Da skal jeg være fornøyd. For er det noe jeg ennå ikke har sett så er det et av mine mangotrær med flere grener. Jeg hadde jo flere mangotrær for flere år tilbake, da jeg bodde i Geithus. Ingen av dem hadde grener så lenge jeg bodde der, men kanskje denne kan få det. Vi får smøre oss med tålmodighet og se hva fremtiden bringer for denne planta.

Carolina Reaper: Kan dere se det jeg ser? På bildet er det litt vanskelig å se. Faktisk ser det ut som den begynner å bli brun, men den skifter farge. Snart blir den rød! Dette er ekstremt spennende! Snart har jeg modne Carolina Reaper chili!

Pinata: Enda jeg har trappet ned veldig på hvor mye vann dem får, så fortsetter dem å imponere. Her er det både chilier og blomster. Den er også veldig flott i bladene. Hvis dem fortsetter sånn igjennom hele vinteren så kan vi hvertfall forvente veldig flotte planter neste sommer.

Basket of fire: Nå har jeg fått ryddet opp en del i denne potta. Det var spindelvev overalt. Greit at jeg lot edderkoppen leve altså, men jeg trenger ikke pynte opp til halloween i plantene mine av den grunn. Desuten er jeg ikke veldig fornøyd med at dem angriper plantene mine. Så nå har jeg ryddet her og fått vekk døde blader osv. Håper den slipper et nytt angrep Eddie.

Sweet banana: Det er gøy å se at dem får chilier, men det er jo ikke hovedfokuset akkurat nå. Jeg fokuserer egentlig bare på å holde dem i live, uten at noen bugs invaderer og ødelegger. Men her kommer det faktisk 2 flotte chilier.

Padron: Husker dere den lille stilken som var igjen når jeg nesten tok livet av denne og de andre? For dere som ikke fikk med dere det så glemte jeg å vanne i litt over en uke og da var alle bladene visne. Men nå er det jo en helt ny plante. Den har virkelig blitt vakker! Bare tenk hvor flott denne kan bli til neste år.

Vanlig, rød chili: Ikke så veldig mye som skjer på disse plantene, men dem holder seg hvertfall i live. I mine øyne er det alt som betyr noe nå. Holde dem i live frem til våren og så kan jeg tenke mer på andre ting når den tiden kommer.

Sitron: Jeg flyttet jo denne planta for en liten stund siden. Det ser ut som det har gått bra. Nå får den jo fortsatt mye sollys, hvis man kan si det er mye sollys på denne tiden av året. Så jeg troe faktisk den kommer til å trives her. Jeg har ikke sett noen tegn på at den ikke trives hvertfall.

Pasjonsfrukt: Som regel viser jeg kun en av disse plantene, men i dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hvordan det går med begge to. For jeg har jo en på hver side I det ene vinduet. Og det må jeg si er veldig fint. Dem pynter opp ganske fint. Nå har jeg endelig fått bøyd den andre planta også. Så nå går begge rundt. Jeg syns det er finest og da har jeg bedre kontroll på plantene. Desuten er det jo slik dem kommer i butikkene også. Så nå gleder jeg meg bare til å se hvor vakre disse blir til neste år. Har dere noen gang sett de vakre blomstene? De er virkelig en av naturens vakreste blomster etter min mening.

Snackpaprika: Jeg har jo hvit, rød og oransje snackpaprikaplanter. Ikke alle har det like bra, men det hadde jeg heller ikke forventet. Noen planter vokser seg sterke og overlever vinteren, mens andre ikke er like bra. Vi har jo sett stor forskjell på disse plantene hele veien, seg i mellom. Så jeg er veldig spent på om vi kommer til å ha alle sammen igjen når våren kommer eller om vi plutselig bare står igjen med de 2 sterkeste. Jeg har lært meg å ikke tvile på plantene, selvom dem ser litt pjusk ut. Derfor vil jeg vente og se hva som skjer i løpet av vinteren.

Avokado: Itillegg til alle disse andre plantene, har jeg veldig lyst til å få til avokado igjen. Så jeg gir det nå et nytt forsøk. For mange år siden hadde jeg en avokadoplante. Den var vel ca. 1 meter høy. Så la oss krysse fingrene og håpe at jeg får det til igjen.

Følg bloggen på Facebook HER og følg meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg