Vi fylte hverandres påskeegg

Altså dama mi er så sinnsykt fin, god og snill. Det sier sikkert alle om de dem er sammen med, men det må bare bli sagt. Ikke fordi hun kjøper ting til meg, men når hun gjør det, så legger hun virkelig sjela i det. Hun noterer seg alt jeg sier at jeg liker og så overrasker hun meg med det i bl.a påskeegg. Hun er så god mot meg, jeg orker ikke! Det er INGEN som kjenner meg så godt som henne. Det er helt vilt! Så selvfølgelig må vi ta en titt oppi påskeegget fra henne. Jeg må jo vise dere hvor bortskjemt jeg er. Og ja, jeg forstår at dette innlegget ikke er for alle, men da er det bare å finne noe annet å lese på. Her er hvertfall det alt for fine påskeegget jeg fikk fra henne.

La oss gå igjennom godteri-delen av påskeegget. Der ligger det Sveriges beste sjokolade, nemlig nougat. Jeg har fått kick, som har er en av de beste lakrisene som fins. S-merket som også er sykt god lakris. Noe jeg kjøper veldig ofte selv. I tillegg hadde hun kjøpt Toms jordbærstenger. Yum-yum! Som om ikke det var nok har hun kjøpt strøssel som jeg påpekte for lenge siden at jeg ville prøve. Så det blir veldig spennende! Og selvfølgelig har jeg fått min absolutt favoritt energidrikk, Redbull.

Ja, dette hadde jo egentlig vært mer enn nok. Men neida, hun skulle virkelig få meg helt tom for ord. Jeg var i sjokk da jeg fikk se de andre tingene hun hadde lagt ved.

Hun hadde virkelig tenkt på alt for dette påskeegget. Dette settet er nemlig et lite kit for sommerferiens planer. Det er ikke noe jeg skal avsløre nå, men vi skal på tur med familien hennes en uke. Og jeg gleder meg så utrolig mye. Ikke minst gleder jeg meg til å prøve ut disse produktene her. Jeg kommer til å dufte himmelsk! De har til og med en liten reiseveske jo! Hvor søtt er ikke det!?

En annen greie hun puttet oppi dette påskeegget var en nydelig telysholder. Ikke bare er den søt, men det er fra designeren som hun har vase og bolle fra. Så denne passer jo perfekt sammen med de. De tingene står hjemme hos meg, så denne skal definitivt bli satt sammen med dem. Det kommer til å bli sååå fint.

Selvfølgelig var ikke dette random heller. Vi har kikket på denne hjemmesiden som disse blir solgt på og jeg falt for denne og matchende hjerteboks. Men jeg hadde jo aldri trodd at hun kom til å kjøpe den. Ja, så feil kan man ta. Om jeg skulle valgt en favoritt fra påskeegget, hadde det uten tvil blitt denne. Selvom jeg ELSKER alt hun gir meg. Det må jeg bare få sagt. Jeg er evig takknemlig for at hun i det hele tatt vil gjøre sånne saker for meg.

Den siste tingen hun hadde puttet oppi her, var en tinnboks med store fyrstikker. Jeg har en annen, mye mindre som har pridefarger. Men jeg vil ikke bruke av dem. Den står bare til pynt. Denne derimot kan jeg jo bruke og så fylle på når det blir tomt. Så da kan denne være til pynt/bruk i stua, mens den andre står på soverommet til pynt.

Jeg kan seriøst ikke forstå at noen vil gjøre noe sånt for meg, men det gjør meg veldig glad. For meg har påskeegg vært en tradisjon siden jeg var liten. Så når mamma sluttet å kjøpe til meg, husker jeg at det var et veldig stort savn. Men helt ærlig så er det like mye glede å kunne gi henne det, som å få det selv. Så jeg håper at dette kan være en ny tradisjon for meg og henne. For jeg har lyst til å gjøre sånne ting som dette resten av livet.

Noen av dere kanskje lurer på hva jeg har gitt henne. Vel, her får dere se noe av det jeg puttet i hennes påskeegg.

Jeg har kjøpt regnbue-klistremerker til bilen hennes. Hun fikk også Carolina Reaper chilisaus, chilisnacks og wasabinøtter fordi hun elsker sterke ting. Kjøpte også 1pk nudler fra det merket jeg vet hun liker, men dette tror jeg var en type hun ikke hadde prøvd før. Også fant jeg en nydelig Buddha statue med gulldetaljer. Jeg kjøpte en del andre ting også, men dette er vel kanskje de tingene som var mest spennende. Om du lurer på om alt fikk plass oppi et påskeegg, er svaret NEI! Jeg fylte et påskeegg, la det nederst i sekken min og fylte resten av sekken med de store posene med snacks.

Det var altså årets påskeegg. Utenom det har påsken egentlig vært ganske avslappende. Jeg er jo allerede på “ferie” her i Sverige, så jeg har ikke hatt noe behov for å dra noe sted. Vi nyter hverandres selskap og god mat. Mer enn det trenger vi vel egentlig ikke.

Fortell meg gjerne hvordan din påske har vært. Har du noen å gi påskeegg til? Eller kanskje du har fått et selv. Fortell meg i kommentarfeltet. Og hvis du vil se mer fra min tid her i Sverige og mye mer bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Jeg legger ut mye spennende på storyen (de små bildene øverst) og går du glipp av noe så ligger det under mine høydepunkt på profilen min.

Gränna og IKEA

Det ble nye eventyr i Svetige sammen med dama mi. Vi dro tilbake til Gränna, et sted vi har besøkt før. Du kan se fjorårets tur HER, om du ikke har sett bildene. Et helt fantastisk sted som man bare MÅ besøke. Hvertfall om du liker polkagriser. Dem har nemlig de aller beste polkagrisene. Masse forskjellige smaker å velge mellom. Man kan også være så heldig å få se dem lage polkagrisene der. Dem har nemlig vinduer inn til kjøkkenet der de står og lager alle mulige farge, smaker og fasonger. Når vi var der nå, stod dem å lagde gigantiske kjærligheter. Og når man kan se dem lage det, da vet man jo at godteriet dem selger er helt ferskt.

Det er en hel gågate med mange små butikker. Butikkene selger forskjellige ting. Noen har mer basic, mens andre har smaker som skiller seg mer ut. I fjor fant vi polkastenger med smak av forskjellige drinker. I år fikk jeg se mini versjoner av polkastenger og noen kjærligheter jeg ikke har sett før.

I tillegg hadde dem en del Astrid Lindgren temaer. Som disse krukkene på bildet over. De syns jeg var spesielt morsomme. Om du har sett Karlson på taket, vet du at denne medisinen ikke er som alle andre.

Dem hadde også noe med Pippi som var veldig søte. Kremmerhusene var spesielt fine. Også hadde dem noe med Emil. Sverige er jo spesielt kjent for Astrid Lindgren, så dette selger nok bra. Men det var ikke helt det jeg var ute etter denne gangen.

Med så mye å velge mellom, var det vanskelig å gå derifra uten å handle. Så både jeg og dama mi måtte selvfølgelig kjøpe litt. I fjor brukte jeg vel dobbelt så mye i disse butikkene, men jeg syns jeg tok med meg greit med godteri denne gangen også. Man må jo smake på litt forskjellig, tenker jeg da. Når man først er der, mener jeg.

På vei hjem ble det et lite stopp innom IKEA. Siden det tar 2 timer å kjøre til Gränna, er det greit å ta flere stopp på veien. Og dette er noe vi har snakket om en god stund nå. IKEA har nemlig noen veldig gode kjøttboller i deres restaurant. Så jeg fikk smakt på ekte IKEAkjøttboller og dem skuffer ikke.

Det er også grisebillig å spise der, så det anbefales på det sterkeste. I Sverige så klart. Men om du kjører rundt i Sverige og kommer over en IKEA på veien, kan du jo bare svinge innom og nyte ekte, svenske kjøttboller. Enten du vil ha pommes frites (som oss) eller kanskje foretrekker potetmos. Uansett så håper jeg du syns det smaker like godt som det jeg syntes.

Dette var absolutt en av de bedre dagene her i Sverige. Jeg elsker sånne små, søte butikker med godteri. Og vi vet jo at Sverige er best på godteributikker! Så vi fikk jo en helt fantastisk tur sammen og fikk handlet litt.

Hvis du ikke vil gå glipp av reisebilder og alt sånt, burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Jeg bruker mi story til å legge ut ekstra innhold som ikke kommer på bloggen. Har du gått glipp av nor, finner du det på høydepunkter på profilen min.

Oppskrift: Tyrkisk Peber Fudge

Om du elsker lakris og fudge, burde du virkelig teste ut denne oppskriften. Myke og fulle av smak. Relativt enkelt å lage også. Og med denne oppskriften kan du ikke gjøre det feil. Følg fremgangsmåten nøye og du vil få nydelig fudge du kan gi bort eller servere til venner/familie.

Du trenger:

3dl kremfløte

4dl melis

50g smør

4ss lys sirup

1 pose tyrkisk peber

200g melkesjokolade

10 dråper svart farge (for baking)

Slik gjør du:

Kle en 24x30cm form med bakepapir.

Knus tyrkisk peber.

Ha kremfløte, melis, smør, sirup og tyrkisk peber i en kjele.

Kok opp under omrøring til 120°c.

Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade.

La det smelte og rør det helt inn i massen.

Tilsett farge og rør godt. Bruk mer/mindre for ønsket farge. Jeg brukte 10 dråper.

Hell massen oppi formen du kledde med bakepapir.

Sett til avkjøling.

Ha i kjøleskapet til over natten.

Kutt opp i biter og oppbevar i kjøleskap.

En veldig fin gave å gi bort. Jeg lagde disse til jul og gav bort. Fikk smakt litt selv, men dette var først og fremst en gave til dama mi, som elsker tyrkisk peber og sånne ting. Utrolig gøy å lage og resultatet ble jo kjempe bra. Anbefaler virkelig å prøve ut denne oppskriften!

For ennå flere gode oppskrifter og spennende idéer følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Du finner også tidligere oppskrifter på mine høydepunkt på profilen min. Sjekk storyen min for masse spennende og koselig innhold fremover.

Fremgang av fjoråret planter

Overraskende mye har skjedd og vi har veldig mange planter å gå igjennom. Så jeg tenker at det er ikke noe vits å prate for mye. La oss bare komme I gang og se hvordan alle plantene har det.

Mango: Nå har bladene fått vokst ut. Det eneste som mangler nå er at de skifter farge. Det er egentlig veldig kult og fascinerende med mangoplantene. At bladene kommer ut i en burgunder-aktiv farge og så skifter dem til mørk grønn. Det er ikke mange planter som gjør det, for å si det sånn. Jeg syns hvertfall det er ganske stilig. Flere enn meg som syns det eller er jeg bare rar?

Mandarin: Her er det ganske mye som foregår på en gang. Vi har splitten i toppen som har kommet ganske langt. Også er det jo alle de små grenene som stikker ut på disse grenene lenger ned. Den ser litt rar ut for øyeblikket, men jeg ser for meg at dette kan bli et utrolig vakkert tre etterhvert. Bare vent til grenene lenger ned får litt tid på seg.

Sitron: Toppen på dette er også begynt å vokse en del. Ikke så mye som har skjedd lenger ned, men jeg tror at det kommer med tiden. Nå er det ganske stor aldersforskjell på mandarintreet og dette treet. Jeg tror mandarintreet er 5 år nå. Sitrontreet er 1 år. Så det er jo klart at dette ikke har kommet like langt som det andre, men jeg må si at det har kommet langt til å være kun 1 år. Det eneste jeg virkelig håper på er at stammen blir tykkere på dette treet. Utenom det er det jo veldig fint.

Pasjonsfrukt: Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg vil fortsette å ha denne planta eller ikke. Egentlig ville det jo vært veldig synd å kaste en plante som det ikke er noe galt med. Den har klart å overleve vinteren og kan jo faktisk bli veldig fin i løpet av sommeren. Derfor har jeg tatt vare på denne. Og jeg kommer nok til å la den bli. Så får vi vel bare se hva som skjer, men noen forhåpninger eller tanker rundt denne planta og dens fremtid kan jeg ikke si at jeg har. Kanskje det endrer seg når våren/sommeren er her.

Chili Carolina Reaper: At denne digre planta kom hit i fjor, bare 10-15cm høy er egentlig helt sprøtt. Den har vokst ekstremt mye og den vokser fremdeles. Så jeg må jo si at jeg er veldig spent på å følge med på utviklingen dens i år. Også blir det spennende å se hvor mange chilier den kommer til å produsere og når. Den har jo allerede fått en del grener og har en god sjans til å bli veldig flott de neste månedene, men det får vi bare vente og se.

Chili Pinata: Oppi disse pottene har det skjedd ganske mye. Jeg har jo 4 av denne typen og alle har begynt å få masse blomster og nå har det også begynt å vokse chilier. Dem starter veldig tidlig, men det er jo bare bra. Så kan jeg fryse ned chilier og etterhvert begynne å bruke dem til matlaging.

Chili Basket Of Fire: Det er litt vanskelig å se hvor flott den har blitt, men om dere ser på nøye, kan dere se at den har fått ekstremt mange grener. Den har vokst ekstremt mye i vinter. Det eneste som mangler nå er at den begynner å komme med chilier. Ikke at det er noe hast, men med så mange blomster er det rart jeg ikke har sett noen chilier ennå. Men jeg er ganske sikker på at det vil komme snart. Kanskje kommer jeg hjem til noen chilier.

Chili Sweet Banana: Om ikke denne chiliplanten har det bra, vet ikke jeg. 2 chilier og det har ikke engang blitt vår. Det har skjedd så utrolig mye i det siste og dette er bare starten. For som dere ser så er det flere blomster som også kan bli chilier. Spennende!

Chili Kayenne: Det er mye som skjer på disse chiliplantene også. Her er det ganske mange, små chilier som har begynt å vokse. Så utrolig gøy å se så mye aktivitet fra plantenes side. Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg vet ikke om dette er vanlig eller om jeg bare er heldig, men uansett er det utrolig moro å få så mye chili. Veldig tidlig på året, men disse har virkelig våknet til liv for sesongen. Tenk bare hvordan disse ser ut når jeg er tilbake igjen.

Chili Padron: Se så stor den har blitt. Ikke noen chilier på denne ennå, men jeg hadde jo heller ikke forventet chilier så tidlig på året. Det viktigste for meg er at dem vokser seg store og har masse plass til årets chilier. For dem trenger jo en del grener, om dem skal produsere chilier. Og det er denne planta i full sving med. Så vakker!

Snackpaprika Gul: Også paprikaplantene har begynt å produsere og vokse. Noen har kommet lengre enn andre, men dem har det hvertfall bra og det er jo det viktigste. Den største er jo helt amazing da. Det er helt sprøtt hvor store dem har blitt nå i vinter. Jeg klipte dem jo ganske mye i gjor høst. Noe man skal gjøre før overvintring. Så jeg er ganske imponert over hvor langt den største har kommet. Det blir jo veldig spennende å se hvor stor den blir i løpet av sommeren. Jo større den blir, jo mer paprika vil komme (forhåpentligvis).

Snackpaprika Hvit: Her skjer det også en del. Nå er ikke denne like stor som den med gule paprikaer, men den har kommet ganske langt. Ja, den har jo til og med fått en blomst. Som betyr at vi kanskje kan se paprika på denne snart. Vel, nå skal ikke jeg være hjemme i mars, men jeg er veldig spent på å se hvor langt den har kommet når jeg er tilbake i april. Frem til da får vi bare vente spent og glede oss til neste oppdatering. Det vil du ikke gå glipp av!

Husk å følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk høydepunktet på profilen min om du har gått glipp av en story.

Påskeinteriør inspirasjon

Jeg er jo veldig opptatt av pynt, men aldri hatt noe stor interesse av å pynte opp til påske. Ikke før jeg fikk se alle de flotte dekorasjonene det var å få tak i på Temu. Så jeg har kjøpt noe nå og da. Til slutt var det nok til å pynte opp litt hjemme. Nå er ikke jeg hjemme for tiden, men jeg hadde jo lyst til å pynte litt når jeg først hadde kjøpt det. Så jeg pyntet opp til påske 1. Mars. Dette var mest for å vise dere og kanskje gi dere litt inspirasjon til påskepynt. Vi er jo ganske glad i høytider på denne bloggen. Så her kommer et bildedryss av hvordan det ser ut hjemme hos meg til påske.

Gangen oppe:

Runde hylla på veggen:

Vinduskarmene:

Benk:

Sofaen:

Som dere kan se så har jeg veldig lite påskepynt i forhold til halloween/jul. Det har som sagt ikke vært så viktig for meg å pynte opp til påske før. Jeg kommer definitivt til å utvide samlingen nå som jeg har begynt, for det er jo koselig. Også syns jeg det er fint å bytte ut pynten nå og da. Ikke se på det samme året rundt. Nå har jeg jo matchende putetrekk til så å si alle anledninger. Jeg syns bare det å bytte putetrekk og tepper i sofaen hjelper mye. For selvom man har det liggende i boden eller noe sånt, er det som om det blir helt nytt når man bytter om. Så hvis du ønsker litt endringer i hjemme, er dette absolutt å anbefale.

Det har vært veldig gøy å finne påskepynt på Temu. Jeg brukte lang tid på å bestemme meg. Spesielt når det kom til putetrekk. Alt må jo matche. Om putene som er i sofaen ikke matcher med hverandre, kan dem ikke stå sammen. Interiør og detaljer har blitt en hobby og det gjør meg glad å holde på med. Også er det ekstra moro når jeg kan dele litt inspirasjon med dere, så det kommer jeg til å fortsette med.

Om du ikke vil gå glipp av noe interiørinspo eller annet spennende som skjer på bloggen, bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Masse innhold blir lagt ut på story (de små bildene øverst på Instagram.). Sjekk høydepunktet på profilen min om du har gått glipp av noe.

Urtene vokser

Nå er det faktisk offisielt. Jeg SKAL ha flere urter, men de blir ikke sådd før jeg er tilbake i Norge i april. Da skal dere få full oppdatering på ALT som skjer både med plantene og hvilke frø som jeg sår. Dette blir SÅ spennende og veldig moro! Men nå skal dere få se hvordan urtene hadde det før jeg dro til Sverige.

Persille: Dette er den som har klart seg best, uten tvil. Skikkelig flott urtebusk som bare fortsetter å komme med nye blader hele tiden. Noe som kaninene er veldig glad for. Dem elsker å få en liten bukett med urter nå og da. Utenom det så har jeg faktisk ikke fått brukt urtene, men jeg har virkelig lyst til å bli flinkere til det.

Dill: Nå har også denne blitt såpass stor at det faktisk ser ut som dill. Denne er ganske ny, om du ikke har fulgt med på disse oppdateringene. Dette ble sådd I februar og er allerede vokst ut. Det skal ikke veldig lang tid for urtene å vokse seg store og bli klare for bruk. Man kan jo så urtefrø ganske sent, om man vil det og ha urter nesten med en gang. De vokser som gress.

Basilikum: Her også har det kommet ganske langt. Selvfølgelig er det en stund før det går an å bruke dem til noe. Men da er det jo fint at jeg ikke er hjemme på en stund. For basilikum er noe jeg har veldig lyst til å bruke til matlaging. Og jeg har noen idéer som jeg har lyst til å prøve ut. Så det er bare å følge med, så får dere se hva jeg lager av dette etterhvert. Det er hvertfall én oppskrift som jeg vet at jeg skal prøve ut. Og hvis oppskriften blir bra, kommer den selvfølgelig på bloggen.

Oregano: Dette er ikke den verste, men jeg har tenkt litt på om jeg bare skal Strø litt frø her og der. Hjelpe litt. Samtidig vet jeg jo ikke om det vil komme mer utover våren og sommeren. Så jeg lar den være en stund til og så får vi se. Det er jo noen kvister (eller hva jeg skal kalle det). Og den har jo overlevd vinteren. Det er jo det som er det viktigste. Fortsatt veldig tidlig på året ennå, så jeg får smøre meg med tålmodighet og håpe at det kommer mye mer fra denne fremover.

Rosmarin: På denne er det kun en kvist som har fortsatt å spire på. Som dere ser så er det mange skudd som kommer ut fra denne ene, men jeg skulle jo ønske at det skjedde mer oppi potta enn som så. Igjen får man smøre seg med tålmodighet og bare trust the process, I guess. Det er ikke så veldig mye annet å gjøre. Vel, jeg kunne slengt oppi mer frø, men jeg har valgt å vente. Noe jeg ikke er så veldig flink på er urter. Dette er ikke noe jeg faktisk har satt meg inn i, som jeg har gjort med grønnsakplantene. Men man lærer så lenge man lever. Og er det noe jeg virkelig vil lære mer om, er det urter. For jo mer jeg lærer, jo mer kan jeg dele med dere. F.eks det at urter er flerårig. Det viste jeg ikke for et par år siden.

Hvis ikke du vil gå glipp av noe så burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Storyen min vil alltid være fylt med bilder/videoer. Har du gått glipp av noe kan du sjekke ut høydepunkter på profilen min.