Nävekvarn

Jenta mi tok meg med til stedet hun vokste opp. Og der var det virkelig vakkert. Dette er faktisk et sted man kan reise til om man ønsker en litt mer avslappende ferie. For her var det både campingplass, badested og turmuligheter for alle. Det var også en stor båtplass for dem som kjører båt. Så ja, det var virkelig et vakkert sted. Selvfølgelig måtte jeg ta masse bilder og vise dere hvor flott det er der.

Skäret:

Vi gikk litt rundt på brygga og kikket. Jeg fikk se på vakker utsikt og kjente sjøluften. Etter det gikk vi over til Skäret. Og der var det mye å se på. Først gikk vi over broene, bort til øya, så var det stier rundt i skogen og over på steiner og berg. Der fikk jeg se flere fine plasser å sitte og en helt magisk utsikt som kan gi hvem som helst ro i sjela. Tenk å kunne ta med campingvogna til dette stedet, gå turer langs vannet og grille på øya. Altså det høres jo helt perfekt ut.

Bolaget:

Etter å ha sett øya, ble det en liten kjøretur. En tur bort til en annen badeplass. En badeplass som jenta mi pleide å dra til da hun bodde i Nävekvarn. Det var fint å se hvor hun vokste opp. Vi dro rundt og hun viste meg både skolen hun gikk på, huset hun bodde i og mye mer. Neste gang må det jo bli min tur til å vise henne hvor jeg vokste opp og hvor jeg brukte mest tid.

Om du vil se mer som dette burde du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer bilder og videoer. Ikke glem å sjekke story og mine høydepunkt på profilen min. Der kommer det masse spennende.

Høst, men langt fra over

Høsten er her for fult. Det er kaldere dager og alt for mye regn. Så jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å ta inn chili og paprikaplantene for i år. Dem kan eller bør faktisk overvintre, fordi år nummer 2 og 3 får dem mye mer frukt enn første året. Men det er jo fortsatt mange planter som ennå står ute. Så la oss nå ta en titt på alle plantene, både ute og inne.

Snackpaprika: disse er nå blitt fjernet masse blader på og står egentlig bare med vanlig dagslys og litt vann. Men siden det er såpass kjølig nå, blir det ikke så veldig mye som skjer. Dem har fått litt blomster og noen små paprikaer kommer, men her vil det nok skje mindre og mindre etterhvert som det blir kaldere.

Pinata: Jeg har en liten edderkopp-venn på besøk og hun har bestemt seg for å lage spindelvev der disse står. Så da var det litt vanskelig å få et bilde av dem, uten henne i bakgrunn. Men her kommer det hele tiden nye chilier. Noe som er veldig bra, for jeg kommer hele tiden opp med nye idéer til hva jeg kan bruke chiliene til. Som betyr at jeg trenger en god del chilier. Så jeg er glad for alle jeg får.

Padron: Dette blir veldig spennende. Du ser alle de nye chiliene du også? Jeg skal definitivt lage noe spennende med disse, når dem endelig er klare. Og da kan kanskje jeg smake på det også. For padron chilier er ikke så sterk, om man ikke tar med frøene da. Det er mer som en sterk, grønn paprika. Så det gleder jeg meg til å prøve ut. Hvertfall én chilitype jeg kan smake på.

Sweet banana: Denne trenger litt mer tid, men allerede kan jeg se at vi kan vente mye fra denne plantene også. Den ser litt naken ut nå, men bare vent til neste år. Da er den nok blitt helt fantastisk flott. Bare den får det den trenger i løpet av vinteren, noe jeg skal sørge for.

Basket of fire: Enda en plante som gir mange chilier ennå. Det er gøy å se at det popper opp nye chilier ennå. Nå har dem jo stått på et rom som er grei temperatur i ennå, men allikevel. Det er jo en stor overgang fra å stå ute i drivhuset. Så jeg er veldig imponert av hvor godt dem har håndtert overgangen. Nå skal det sies at jeg har hatt vinduet åpent et par ganger i starten, men det er egentlig det. Jeg har allerede klipt av et par chilier på denne, men som dere ser så er den langt fra ferdig ennå.

Vanlig, rød chili: Her har det jo bare eksplodert med blomster og chili den siste uka. Jeg tar det som at den virkelig er glad for å være inne. Ikke bare er den inne, men dem har fått litt plantelys i tillegg. Og det ser jo ut som dem virkelig har blitt glade for. Så nå er det bare å vente til dem er modne og så skal jeg sette i gang med å lage noe skikkelig godt!

Carolina reaper: Jeg tror ikke vi kommer til å få noe chilier fra denne på en stund, men jeg er ganske sikker på at denne vil eksplodere til våren/sommeren neste år. Det vil si, hvis jeg klarer å holde den i live frem til da. Jeg er jo ikke vant til noe så spesielt som et chilitre, men jeg skal hvertfall gjøre mitt beste.

Pasjonsfrukt: Bladene på disse plantene har begynt å endre seg. Det er ganske spesielt. Dem har jo allerede blitt ganske lange, men først nå får dem annerledes blader. Kanskje jeg skal fjerne noen av de første og få plantene til å fokusere på det som kommer videre. For disse plantene tror jeg kan bli utrolig vakre!

Mandarin: Her har jeg prøvd å bøye grenene litt. Jeg har jo lyst på et tre som er fyldig og stort. Siden grenene har gått oppover, har det ikke sett så flott ut. Men når jeg begynte å bøye litt på det så ble det plutselig veldig vakkert. Tenk når disse grenene blir lange og det kommer flere grener. Jeg tror virkelig dette treet vil se mye bedre ut nå som det har fått litt hjelp. Tror ikke du?

Snackagurk: Som dere vet så fant jeg en liten spire i den første potta. Nå er den spira blitt en egen plante og har kommet inn i varmen. Den trives veldig godt og har faktisk blitt veldig lang. Det eneste som mangler nå er at den får noe å holde i. Bare vent og se. Jeg har planer for denne flotte planta.

Sitron: Det så ut som denne også trengte litt hjelp til å få litt avstand fra grenene. Så jeg brukte bare en liten metalltråd og lagde litt avstand. Det ser ut til å gå veldig bra foreløpig hvertfall. Den har jo også fått en liten klipp. En del blader har blitt borte, men det er jo fordi den skal se mer ut som et tre. Mye mindre enn mandarintreet, men definitivt på god vei til å bli et stabilt og flott tre.

Vanlige, rød tomater: Jeg kom ut og fikk se at den ene grenen på planta var knekt. Kanskje ikke så rart med alt det regnværet vi har hatt og vekten fra tomatene. Veldig synd, men i det minste står resten av planta ennå. Og det er jo en del tomater på planta. Så jeg skal ikke klage. Det er fortsatt mye positivt her.

Tomat moneymaker: Jeg har allerede samlet opp noen få tomater fra disse plantene, men det er nå dem virkelig kommer. Nå er det den mest morsomme tiden for disse plantene. Jeg hadde jo egentlig håpet at det skulle komme mye mer, mye tidligere. Men i det minste har vi fått en del tomater nå. Det ligget noen få i kjøleskapet og jeg har allerede hatt et par tomater til middag. Dem var så utrolig gode. Om du liker søte tomater, er denne typen å anbefale!

Jordbær: Jeg prøver å gjenopplive jorbærplantene etter at jeg var borte en stund. Noen har kommet tilbake, men veldig mange er døde. Forhåpentligvis er det fortsatt håp, men vi får se hva som skjer. Neste år kommer jeg hvertfall til å gi jordbærplantene mine mye bedre plass. Kanskje en pallekarm eller store potter. Forhåpentligvis overlever dem når jeg ikke er hjemme.

Pæretomater: Noe som virkelig koser seg er denne tomatplanten. Den står helt ytterst i drivhuset og nyter virkelig solen og varmen (når den så vidt titter frem etter flere dager med regn). Og etter å ha blitt knekt av en plante, puttet i jorda for moro skyld og vokst seg stor så har den faktisk fått masse tomater. Det eneste som gjenstår nå er at dem blir modne. Også er jeg veldig spent på om det var de røde eller de gule pæretomatene som til slutt ble noe av. For helt ærlig har jeg mistet oversikten.

Slangeagurk: Nå begynner den å få god størrelse. Endelig har agurk kommet og den ser kjempe god ut. Jeg gleder meg til å prøve den. Selvdyrket agurk er jo best. Så slipper man å spise masse sprøytemidler. Dette skal bli så utrolig godt i salat/taco osv. Ja, kanskje jeg til og med deler litt med kaninene våres også.

Gresskarplanten har jeg gitt opp og mangoplanten har ikke endret seg siden forrige helg. Så hvis du vil se mangoplanten, kom tilbake neste helg. Følg bloggen på Facebook HER for ikke å gå glipp av noe. Du kan også få med ennå mer om du følger meg på Instagram HER. Der kommer innhold som ikke fins på bloggen. Du får også se ting før det kommer ut på bloggen. En liten sneekpeek. Så det er mange grunner til å følge meg der.

Bullerbyn (Bakkebygrenna)

Bare 15 minutters biltur fra Astrid Lindgrens Värld finner du husene der Bullerbyn ble spilt inn. Det er helt gratis å gå rundt og se på den lille plassen og det er jo veldig koselig å få med seg om man først er i nærheten. Så vi dro hit rett etter å ha vært i Astrid Lindgrens Värld. Et perfekt lite stopp om du spør meg. Og da ble det jo selvfølgelig noen bilder når vi var der, som jeg kan dele med dere.

Om du ikke forstår helt hva Bullerbyn er, så kanskje du vet hva Bakkebygrenna er. For i Norge kaller vi det jo ikke for Bullerbyn. For oss nordmenn er det jo barna i Bakkebygrenna, men i Sverige (og hva det opprinnelig heter) heter det jo Bullerbyn. Viste du det? For det gjorde ikke jeg.

Kjenner du igjen husene og veien der barna i Bullerbyn løper rundt i? Det har jo ikke forandret seg så veldige. En stor busk på venstre side av veien, som ikke var der på filmene. Men utenom denne buskene så er det jo faktisk som om tiden har stått helt stille her. Det er jo ingen som bor her, etter hva jeg har forstått. Så det er kanskje ikke så rart at det ser ganske likt ut. Men det er jo veldig gøy at det er blitt tatt såpass godt vare på og at man kan besøke Bullerbyn. Det er jo nesten som å komme inn i filmene.

Dyr var det også å se. Dem stod gjerdet inn, men man kunne gå inn og klappe kaniner bl.a om man ville det. En full Bullerbyn-opplevelse kan man vel si at vi fikk når vi kom dit.

Og låven hadde dem gjort om til en liten café. Så hvis man ville, kunne man kjøpe noe å drikke og spise når man var der. Et skikkelig fint sted å bare slappe av og kose seg.

Og det var altså turen til Bullerbyn. Kuene som er på siste bildet, de stod rett ovenfor veien. Jeg syns bare det ble så fint at jeg måtte dele det med dere. Det passet uansett veldig bra inn sammen med resten her. For Bullerbyn har jo masse gårdsdyr i filmene sine.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere reisetips og mye annet spennende, burde du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer bilder og videoer. Mye skjer på storyen og jeg legger mye inne på høydepunktene på profilen min.

Rydder i drivhuset

Jeg vet at på et eller annet tidspunkt så må jeg ta med chili og paprikaplantene inn. Så da tenkte jeg at jeg likså godt kunne gjøre det nå som jeg faktisk hadde energi til det. Om du følger meg på Instagram så har du kanskje sett det på storyen allerede. Hvis ikke finner du alt av planteoppdateringer på høydepunkter inne på min profil der. (Link nederst i dette innlegget). Men nå kommer det altså en oppdatering. Hva skjer med plantene mine akkurat nå?

Pæretomat: Tomatplanter tåler jo mye mer enn chili og paprikaplanter. Så denne skal få stå i drivhuset til den dør, tenkte jeg. Forhåpentligvis er det fortsatt en stund til, for her er det mange flotte tomater som kommer overalt. Ingen som er modne ennå, men det kommer.

Vanlig tomat: Den ser litt sliten ut, men det er jo kun fordi det er høst og da fokuserer dem på å få tomatene modne. Det ble ikke så mye ut av tomatplantene i år, som jeg håpet. Men det har jo blitt litt. Jeg har fått smakt på noe og de smaker veldig godt. Så alt i alt har det vært en suksess. Nå venter jeg bare på at de skal bli modne, så er det alt for i år.

Tomat moneymaker: her har det kommet enormt mye tomater og dem har overlevd, selvom jeg ikke har vært så mye hjemme i sommer. Så her er det bare å plukke etterhvert som dem blir modne. Og disse er så søte og gode. Jeg hadde 1 til egg og bacon for en liten stund siden. Alt jeg har å si er at disse er min absolutt favoritt til nå, men kanskje neste år kommer med noe mer spennende.

Gresskar: Når jeg kom hjem var den lille gresskarspira råtten, men det har kommet 2 nye. Vil det bli et lite gresskar her eller er det for sent? Vi får vente og se. Jeg har aldri hatt gresskarplante før, så jeg vet faktisk ikke hvor lang tid det tar for et gresskar å vokse. Så dette blir spennende.

Slangeagurk: her skjer det ting! Jeg har fått en agurk til å vokse og det er flere små spirer som kan bli agurker. Endelig har det kommet i gang. En ting har jeg hvertfall lært om disse i år og det er at dem kun skal ha 1 plante i hver potte. Kanskje de vokser bedre neste år og får mange flere agurker.

Carolina Reaper: dette er ikke lengre en plante. Fra nå av kaller jeg det et tre. Det er så sykt stort. Faktisk er den høyere enn meg. Så jeg ble pent nødt til å sette den ned på gulvet. Det eneste som mangler nå er at den skulle hatt en mye større potte, men det har jeg ikke råd til nå. Men jeg har fjernet masse blader, noe man skal for at planta skal få det lettere med å gi blomster og eventuelle frukt mer næring. Så nå får vi bare vente og se om det kommer noen chili eller om vi må vente til neste år. Akkurat nå faller blomstene bare av, men det er ekstremt mange av dem da.

Padron: denne begynte med 1 liten chili. Når den hadde blitt fjernet, kom det plutselig en hel haug med blomster. Så her er det bare å glede seg til mange flere chilier fremover (håper jeg). Den har hvertfall blitt utrolig flott den siste tiden. Nå får vi se hvordan det går etter at den nå har blitt flyttet inn.

Pinata: jeg har nettopp høstet mange chilier fra disse plantene, så dem ser jo litt stusselig ut akkurat nå. Men det kommer hele tiden nye chilier og plantene er blitt veldig flotte. Så jeg er hvertfall veldig fornøyd. Også gleder jeg meg til å se utviklingen igjennom høsten og frem til neste år.

Sweet banana: denne har jeg nettopp plukket fra. Den hadde 1 chili og brukte derfor all næring på den. Men nå er det ikke noe frukt på den, så jeg gleder meg til å se hvordan den vokser fremover. Jeg ser den så vidt har begynt allerede, men dette er jo bare starten. Håper den virkelig vokser seg stor og fin, sånn at vi kan se mange flotte chilier på den til neste år.

Vanlig, rød chili: Jeg har jo 3 slike planter og dem har virkelig kommet seg i det siste. Så mange chilier og blomster dem har fått. Dette gjør meg så utrolig glad å se. Disse kan jeg jo bruke i all mulig middager osv. Så jeg håper egentlig det kommer mange flere fremover. For jeg kan fint få brukt alle sammen. Og om dere lurer på om jeg har gjort noe annerledes med mine planter enn jeg har gjort tidligere, så er svaret nei. Dem har stått på samme sted, fått akkurat det samme osv. Så dem trives og har det bra her hos meg, uansett hva noen folk har sagt tidligere.

Mango: denne har virkelig kommet langt! Bare se så høy den har blitt og så mange blader den har fått. Men jeg lurer fortsatt på om den kommer til å vokse ut noen grener selv eller om jeg må klippe den ned etterhvert. Vi får gi den litt tid og se hvordan den utvikler seg frem til neste år. Det viktigste er hvertfall at den trives og det gjør det jo absolutt.

Snackagurk: denne har også fått lov til å komme inn i varmen. Dette er den lille spira jeg fant i den andre potta. Den er ikke noe mer nå, men den gav oss faktisk en ganske stor snackagurk. Jeg er veldig spent på hva vi får ut av denne. Planten i seg selv har jo faktisk blitt ganske stor allerede. Og forhåpentligvis vil den klare seg litt lengre her inne enn hva den ville gjort ute eller i drivhuset.

Mandarin:på dette treet så kan man virkelig se at høsten er her. Den er ikke like fresh i bladene og den vokser heller ikke så mye. Den har nesten gått i dvale. Men forhåpentligvis er ikke dette for hele høsten/vinteren.

Sitron: grenene har virkelig blitt flotte den siste tiden. Det er lett å se at den trives. Nå har den fått lov å stå på samme sted hele tiden og det har veldig mye å si for en plante. Her får den masse lys. Den har også god plass i potta og nok vann. Så ja, den koser seg veldig.

Hvit snackpaprika: når jeg skulle knekke av paprikaen, klarte jeg å knekke en del av planten også. Så den ser ikke så fin ut, som den gjorde før. Men det gjør ikke noe. Den blir nok fin igjen, bare den får litt tid på seg. Nå skal dem jo bare fokusere på å overleve høsten og vinteren. Også får vi se hvor flotte dem blir i løpet av neste år. For det er jo da dem virkelig kommer til å produsere paprikaer. Første året er mer for å vokse og lage grunnlaget for en sterk plante.

Oransje Snackpaprika: her har vi 2 nydelige snackpaprika som er klare til å plukkes. Se på den vakre fargen! Disse skal jeg virkelig kose meg med. Også får vi håpe at planta fokuserer på å vokse seg stor fremover. Denne har jo faktisk blitt veldig fin i løpet av året, men den kan bli ennå flottere.

Rød snackpaprika: snart er vi der at vi kan plukke disse også. Bare en liten stund igjen. En liten stund til og så kan denne også fokusere på å vokse. For den er ganske kort. Men igjen, det er deres første år. Jeg sådde jo frøene i januar, så det er ikke så rart at dem ikke har kommet så veldig langt. Det viktigste nå er å passe på at dem får nok næring og lys. Snart får jeg sette opp plantelysene igjen.

Pasjonsfrukt: jeg har satt disse plante i det ene vinduet. Forhåpentligvis vil den trives der. Jeg er egentlig veldig spent på hvordan dem kommer til å takle vinteren. Det er jo veldig eksotiske planter, men det er jo flere av de andre også. Mandarintreet har jeg jo hatt i flere år og det har klart seg fint. Så da får vi bare krysse fingrene og håpe at disse klarer seg like bra. I verste fall får jeg sette dem opp på rommet med de andre plantene. For der skal det hvertfall være varmt hele tiden. Jeg må jo passe godt på chili/paprikaplantene.

Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER for flere oppdateringer. Det kommer også mye annet spennende fremover som er verdt å få med seg. Og ikke glem å følge med på Instagram HER om du ikke vil gå glipp av ting som ikke kommer på bloggen. Bl.a videoer fra ferie osv.

Astrid Lindgrens Värld

Vi har jo mange flotte steder i Norge som barn og voksne kan dra til, men viste du at Sverige har like mange flotte steder? Blant annet har dem flotte stedet som heter Astrid Lindgrens Värld, med Astrid sine fantasier vi får ta del i. Her er det mye spennende og gøy å se på og gjøre for hele familien. Og selvfølgelig måtte jeg og jenta mi utforske både høyt og lavt. Så her får dere et stort bildedryss fra Astrid Lindgrens Värld.

Det aller første vi fikk se når vi kom inn, var en av butikkene der. Pippibutikken hadde alt mulig for store og små. Bamser, klær, kjøkkenutstyr og mye mer. Med andre ord var det nok av ting å kjøpe med seg herfra, men det gjorde ikke jeg denne gangen. Jeg hadde lyst på sokker med Pippi, men det var kun til barn. Så da ble det ikke noe sokker på meg, men det gjør ingenting. Jeg tar med meg alle de gode minnene og bildene i stedenfor.

Man kunne også sette seg ned og nyte mange fine show rundt omkring. Over her er et bilde fra Rasmus på loffen. Vi ble ikke stående der for å se så mye, men vi fikk med oss litt trekkspillmusikk og sang før vi gikk videre.

Selvfølgelig måtte vi undersøke borgen også. Her kan man gå både opp og ned. Ikke bare det, men man kan jo se utsikten fra toppen også. En veldig morsom opplevelse som man virkelig må få med seg om man skal hit.

Dette var vel kanskje mest for barn, men det stoppet ikke oss fra å krype igjennom tunnelen. Man får det ikke mer moro enn man lager selv. Og er det noe jeg ikke bryr meg om så er det hva andre syns. Så lenge jeg har det gøy, så gjør jeg det. Hvis man tenker på hva andre tenker så er det veldig mye moro man går glipp av. Det kan jeg love dere!

Det var også veldig mye nydelig å se på av blomster. Denne hagen var spesielt vakkert. Med mange sommerfugler og humler som også likte blomstene. Det var en veldig spesiell og fin opplevelse. Også var det jo ikke bare her det var så mange blomster. Dere fikk jo se noen bilder litt tidligere i innlegget også. Så dem har jo pyntet opp flere steder. Noe som hvertfall gjorde meg veldig glad.

Ja, som dere kan se så er det mye å se på og gjøre. Vi fikk kjøpt Pippi sukkerdrikke, spiste også pølse i brød, fikk tatt bilde som Pippi og fikk sett flere gårdsdyr. Grisene var jo utrolig søte, men det var nok litt varmt for dem. For dem lå ganske stille for det meste.

Også måtte vi jo få med oss hvertfall et av showene mens vi var der. Så da ble det jo selvføkgelig et Pippishow.

Med andre ord var det en helt perfekt dag! Ikke bare fikk jeg oppleve så mye på et sted, men jeg fikk dele dette med verdens beste jente. Og da blir jo alle opplevelser enda litt bedre.

Om du syns dette var spennende, vil du elske neste ukes innlegg. Husk å følge bloggen på Facebook HER for flere reisetips og mange bildedryss, både fra Sverige og fra Norge. Du kan også følge meg på Instagram HER om du vil se mye mer fra turene mine og alt det spennende som skjer. Ikke glemme å sjekke ut storyen og høydepunktene på Instagram.

Hatt sommerferie fra plantene

Ja, nå er det virkelig lenge siden sist. Ikke bare siden jeg kom med en planteoppdatering, men også siden jeg bloggen generelt. Jeg tok en liten pause for å nyte sommerferien med jenta mi og ikke tenke på noe annet. Men nå er jeg altså tilbake og dere skal få se hvordan det har gått med plantene, mens jeg har vært vekk. Så her får dere en skikkelig oppdatering.

Slangeagurk: Nå er sommeren så å si over, men agurkplantene har endelig fått et par agurker med litt størrelse. Vil dem bli modne før det er over for denne gang? Det er jeg veldig spent på.

Pæretomat: her er det mange tomater som er på vei til å modnes. Vi får se hvor lang tid det tar før vi kan spise dem. Det har gått litt tregt den siste tiden, for det er veldig dårlig vær. Men jeg håper at det hvertfall blir noen tomater å smake på snart.

Hvit snackpaprika: ja, den skulle egentlig være hvit, men så lot jeg den henge frem til nå. Resultatet ble at den ble rød. Snodig. Jeg trodde jeg skulle få hvit snackpaprika, men sånn ble det altså ikke. Kanskje neste paprika blir hvit.

Gul snackpaprika: Her skjer det ting. For en nydelig farge dem har fått, men de er ikke helt klare ennå. Jeg er veldig spent på hvordan disse smaker. Jeg har ikke spist noe særlig snackpaprika i mitt liv. Så dette er noe jeg gleder meg til å teste ut.

Rød snackpaprika: Fortsatt en god del tid før denne er helt rød, men det gjør ikke noe. Snart er det vel på tide å ta dem med inn også. For det er litt kjøligere ute for tiden. Men foreløpig står dem ennå ute i drivhuset.

Vanlig, rød chili: her går det unna. Mange nye chilier er kommet på plantene og flere kommer hele tiden. Så her er det mye som skjer. Det er gøy å se så mange chilier på plantene. Kanskje jeg faktisk kan få lagd noe ut av disse snart.

Sweet banana: da kan jeg endelig plukke denne og det var nøyaktig det jeg gjorde når jeg kom hjem fra Sverige. Jenta mi fikk smake på den først og den var veldig mild i smaken. Hun beskrev den som smaken av grønn paprika. Så jeg smakte på den og jegmå si meg enig. En litt sterk paprikasmak, litt besk. Ikke noe sterk chili her. Men alle trenger jo ikke være sterke. Noen ganger kan det være greit med milde chilier om man skal lage noe. En balanse eller bare for å lage noe som ikke er sterkt. Uansett syns jeg denne er morsom å ha i min lille samling av chiliplanter.

Padron: mange blomster har dukket opp på denne planten. Jeg har fått 1 chili fra denne, men kanskje det kommer mange flere i løpet av høsten. Det blir hvertfall veldig spennende å følge med på hva som skjer videre nå.

Pinata: her er det mer enn nok av chilier som må plukkes. Så er det bare å vente og se hva jeg bruker dem til. Det er noe jeg virkelig gleder meg til å prøve. Og her er det jo mye å ta av, så det kommer til å bli nok chili hvertfall.

Basket of fire: snart kan disse også plukkes. Mange flotte chilier som blir perfekt å bruke i oppskriftene jeg har funnet.

Carolina reaper: det har kanskje ikke blitt noen chilier på denne ennå, men jaggu har den blitt stor. Og hvem vet hva høsten og vinteren vil bringe for denne planten. Så har den jo alltids neste år, om det ikke skjer noe før. Uansett er jeg veldig fornøyd med utviklingen til denne planten.

Gresskar: når jeg kom hjem, var det lille gresskaret råtnet. Det var utrolig kjipt å se, men sånn kan det gå når man ikke er hjemme og tar vare på plantene selv. Det har kommet et nytt gresskar på planten, men jeg tror det er litt for sent for at det skal bli noe av nå.

Snackagurk: den lille spira jeg fant i potta med den andre, er nå blitt utrolig stor. Såpass stor at jeg faktisk vurderer å flytte den inn og se om jeg kan få noe ut av den i løpet av høsten. For nå står den jo ute og der kan den jo ikke stå så mye lengre.

Rabarbra: Nå er det på tide å gi den en større potte. Jeg orket bare ikke gjøre noe før jeg hadde kommet hjem igjen. Men nå skal den hvertfall få bedre plass og bli klar for neste år. For denne tenkte jeg bare kunne stå ute. Er det noen som tåler det, så er det denne.

Vanlige tomater: ingen av tomatene har blitt modne, men det er hvertfall veldig mange som venter på å modnes. Nå venter jeg egentlig bare på noen varme dager. Kanskje dem faktisk kan bli klare.

Tomat moneymaker: nå har tomatene på disse plantene begynt å modnes. Og nå er det på tide å plukke litt. Jeg gleder meg utrolig mye til å smake på dem. Det er også veldig mange flere å vente på, så i høst skal jeg kose meg masse.

Mandarin: ikke så mye å fortelle om denne, men sånn er det når høsten kommer og det blir kaldere ute. Da tar den alltid en pause eller gjør stammen tykkere. Og stamme  på dette treet har faktisk blitt ganske tykk. Et fint, lite tre.

Sitron: Ikke bare hadde den 2 grener fra før av, men nå har den fått en gren til. Og den ene har jo blitt ganske lang allerede. Jeg tror denne kommer til å bli utrolig flott etterhvert, men det vil jo ta noen år.

Mango: enda et sett med blader har vokst ut og den har faktisk blitt ganske høy allerede. Her går det veldig fort. Spørsmålet nå er bare om det vil komme flere grener på den eller om jeg etterhvert må begynne å klippe den ned.

Pasjonsfrukt: og helt til slutt har vi altså denne planten. Den hadde blitt så lang, så jeg tok en av armene og tvinnet den rundt nederst. Kanskje den kan vokse rundt i en sirkel etterhvert.

Og det var altså alle plantene for denne gang. Kom tilbake for å se flere oppdateringer hver søndag. Følg bloggen på Facebook HER om du ikke vil gå glipp av noe. Senere vil jeg også begynne å legge ut oppskrifter igjen. Så det er bare å glede seg. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer.