Jeg skal vist på julemarked

i dag fikk jeg en skikkelig gladnyhet. venninna mi sendte meg en melding på facebook om å bli med på julemarked. jeg ante ikke hva det var eller hvor det var så jeg tok en telefon og fikk vite at det var et julemarked i Oslo denne lørdagen. jeg kunne jo ikke si noe annet enn JA! det hørtes veldig koselig ut og jeg har nesten ikke sett venninna mi så jeg blir gjerne med. så da var det bare å hoppe i dusjen og ordne meg for jeg skal overnatte hos henne i natt så vi kommer oss av gårde tidlig i morgen. det blir veldig koselig og jeg gleder meg masse. jeg er sjeldent på slikt, men har alltid hatt lyst så jeg er jo utrolig glad for at hun spurte meg. så da var det vist kjøretur til Oslo i morgen tidlig da. jeg er hvertfall klar!

så da sitter man egentlig bare å venter på at venninna mi skal komme hit i løpet av dagen og plukke meg opp. jeg skulle gjerne tatt bussen ned, men busskortet har gått ut for den måneden jeg hadde betalt for så da er hun så grei å henter meg. jeg kommer nok til å ta noen bilder så dere også kan få se hvor jeg har vært og komme med en liten oppdatering i løpet av helgen.

venninna mi og jeg har jo opplevd ganske moro sammen igjennom den tiden vi har vært venner. det hele begynte egentlig da jeg ønsket å gå Matfag om igjen for å få bedre karakterer og en lærlingsplass. la oss bare si det at det ble verken det ene eller det andre, men jeg fikk meg en ny venn. vi har holdt sammen helt siden da og det er snart 7 år siden om jeg ikke regner feil. vi har vært på konsert, show, kielbåten, sverigeturer, telttur og MYE mer. det er så mange gode minner sammen med henne at det ville tatt meg minst hele helgen å skrive dem ned. jeg kan men hånden på hjerte si at hun er den beste vennen jeg noen gang har hatt. uten henne ville livet mitt vært ganske kjedelig. jeg kan snakke med henne om alt og vi har det alltid så utrolig gøy sammen. jeg kan ikke huske èn dag vi ikke har hatt det gøy! jeg kan heller ikke huske at vi har kranglet en eneste dag. vi passer veldig godt sammen. selv om vi er uenige i noe så blir vi aldri sure på hverandre, men takler det på en voksen måte for å si det sånn. (selv om vi ikke er så veldig voksne når vi er sammen).

så denne turen kommer nok til å bli knall bra!

har du eller skal du på julemarked i løpet av desember?

Vinter eller vår?

nå er snart November ferdig og det betyr at advent er rett rundt hjørnet. enten du har kjøpt julekalender eller skal følge med på julekalender på tv så finner vi alltids en måte å telle ned dagene frem til julaften. jeg har Flax kalender til både meg og gubben. dette året er jeg faktisk mer spent på kalenderen jeg kjøpte til gubben enn den jeg kjøpte selv. tenk om han er så heldig å vinne en litt større sum? han har ikke hatt så veldig Flax før, men det kan jo hende at han har det nå. i tillegg til det så har jeg jo alltid syns det er gøy å være med i konkurransene som er på sosiale medier. det er ikke alltid jeg finner noe som jeg kunne tenkt meg, men vis det er noe jeg kan gi bort til noen jeg er glad i så blir jeg allikevel med i konkurransen. i fjord vant jeg og mamma gavekort til hadeland glassverk på 2.000,-. det må være det villeste jeg har vunnet noen gang. en fin 2.plass var 1.000,- på et 10,- flaxlodd. jeg har også vunnet et påskeegg fylt med godteri, men det var til påske så klart. jeg får se hvordan det går denne julen. man vet aldri hvem som vinner. jeg kan jo være den heldige i en av konkurransene.


Bildet er ikke fra i år, men jeg syns det er så fint.

jeg kan egentlig ikke tro at vi snart er i Desember. Her er bakken grønn og det regner. Det er litt rart egentlig å tenke på at vi kanskje får en grønn jul, hvertfall starten av Desember. Jeg trodde faktisk snøen kom til å dale ned som bare det nå, men jeg tok vist feil. Det er en veldig rar følelse å se ut av vinduet og se gress. I morgen er jo 1. Desember og da må det jo være snø på bakken, men jeg har egentlig en følelse av at det ikke vil bli en like snøfull vinter som vi hadde i fjord. Jeg kan så klart ta feil, men det ser jo ikke akkurat ut som at værgudene vil slippe ned snø med det første med tanke på alt regnet som kommer ned.

Jeg syns jo det er fint å se fuglene som sitter på gjerdet, men uten hvit bakgrunn så er det ikke lett å se brune småfugler. Jeg ser dem jo når dem kommer for å hente mat, men det er noe med snøen som gjør at utsikten fra sofaen blir litt finere. Det som er trist er at dompapene ikke lengre er her. Jeg har sett dem èn gang nå i vinter. Jeg lurer på hvor dem er. Nå er det jo ikke noe snø heller så bilder av dompapene ville jo blitt litt rart. Jeg forbinner hvertfall dompapene med snø og ikke grønt gress.

Hvordan er været hos deg?

tilbakeblikk på sommeren

Årets sommer har vært et eventyr i seg selv. Vi har opplevd så utrolig masse og gjort veldig mye spennende. Det har vært mye bygging og strev her hjemme, men også eventyrlige turer jeg aldri kommer til å glemme. Det har blitt mange flotte bilder i sommer og noen av disse ønsker jeg å legge ut her på bloggen for å mimre litt om en varmere hverdag. Nå som solen er erstattet med kulde og snart snø så er det alltid koselig å sitte under teppet i sofaen, ta frem pcen og se alt det fine vi har vært på. Det ble tur til Kristiansand for å dra til dyreparken og sove i bilen, noe som egentlig ikke er så ille som det høres ut. Vi tok en spontan biltur over Hardangervidda, Geilo, Flåm og til Gol. vi fikk oppleve reinsdyr på vidda og helt nydelig natur. Vi fikk også se fugler som jeg aldri har sett før og vi kikket på norske, unike kirker. På den turen betalte vi ingenting for å sove, men brukte heller gratis steder som gjorde det mye lettere å kunne dra litt lengre enn planlagt. I tillegg til alt dette har jeg vært så heldig å få bli med mamma og søstern på turer også. Vi har gått rundt Haglebuvannet og sett mye flott natur. Vi plukket bringebær siden vi ikke fant multer. Så for å si det kort så har denne sommeren vært en av de beste i mitt liv. Med grønnsaker i hagen, masse blomster, mye bilder, flott natur og Kaptein Sabeltann show i Kristiansand. her er noen få bilder fra mine eventyr med flotte mennesker.

Naturen og dyrene som lever i den er jo det jeg liker å ta bilde av. Det har jo vært mye å se på og flotte opplevelser som jeg tar godt vare på. Mange av bildene har jeg lagt ut på min Instagramprofil, men det er ganske mange bilder som jeg ikke har på sosiale medier i det hele tatt. Grunnen til dette er jo rett og slett fordi jeg har så mange bilder. Det å ha muligheten til å ta vare på minnene i bilder er jeg veldig takknemlig for. Man kan gå tilbake og drømme om den flotte turen eller man kan få lyst til å dra dit en gang til. noen er nok sånn at de ikke vil dra til samme sted hvert år eller at dem bare vil på hytta. jeg liker å oppleve og se ny natur, nye steder og bevare minnene i bilder. Det betyr ikke at jeg ikke vil tilbake. Faktisk så vil jeg dra tilbake alle stedene jeg har vært, men jeg vil også oppleve helt nye steder. Vis det hadde vært opp til meg så ville jeg levd slik Lars Monsen har gjort og gå lange turer i den flotte naturen. Det er den store drømmen min. Jeg vet jo at jeg aldri kommer til å ha råd til det eller klare meg så lenge med å gå i skog og mark, hvertfall ikke enda. Det er jo lov å drømme. Det ville vært et eventyr. Det ville så klart blitt tungt og vanskelig, men det ville vært en tur som ikke ville klart å overgås av noe annet. For når man sitter i en bil så ser man ikke like mye som når man plutselig skal finne en vei igjennom skog og fjell. tenk å stå på et høyt fjell og se utover naturen, kjenne vinden i håret. Bare det å kjenne at beina er så slitne og man endelig kan sette seg ned med en termos full av kakao og matpakke med brunost. Ja, det er drømmen! Jeg håper jeg får tatt turen opp til Madonnaen til neste år. Det må bli neste eventyr!! Så kanskje en dag kan jeg reise litt mer rundt og oppleve store fjell og brakke bakker sammen med gubben.

Det er lov å drømme!

Malt på lerret

I går tok jeg frem malingsutstyr fra hobbyskapet og begynte å male på små lerret. Jeg har ganske mange forskjellige hobbyer og så liten tid, men i går kveld så tenkte jeg at jeg skulle prøve å male litt. Det er faktisk år siden jeg malte sist (vis man ser bort i fra veggen i gangen). Det har egentlig bare ligget og tatt plass, men nå tenkte jeg at det var på tide å prøve litt igjen. Jeg maler bare ut av fantasien så det går mest i naturbilder, men gøy var det hvertfall. Jeg hadde nemlig noen små lerret liggende her og mye maling så jeg kunne jo hvertfall prøve. Når jeg først startet å male så kunne jeg nesten ikke stoppe. Jeg tror kanakje jeg skal prøve meg på et litt større lerret neste gang, men det har jeg ikke liggende.

Jeg er langt i fra proff, men jeg har det hvertfall gøy når jeg holder på og det syns jeg er mye viktigere. Dette er en hobby, ikke en jobb. En av mine mange hobbyer kan man vel si. Jeg føler at vis jeg bare hadde hatt en hobby så hadde det blitt mer jobb enn gøy. Da hadde jeg tenkt perfeksjon og det blir til slutt ikke moro. Jeg holdt på med acrapbooking og det tok så å si all min hobbytid. Jeg tenkte nytt, bedre og detaljer. Til slutt ble jeg så lei av å måtte tenke perfeksjon at hobbyen ble kjedelig. Jeg har tatt vare på noe av scrappetingene mine, men mesteparten har jeg solgt unna. Jeg driver litt smått med album, men that’s it!

Den siste tiden har jeg egentlig hatt noen annen hobby enn hagen, men nå er det ikke vær til å holde på ute så da må man jo finne på noe inne. Derfor tok jeg frem malingen og det var veldig gøy. Timene går jo ganske fort når man har det gøy. Her er hvertfall resultatet.

Jeg har fortsatt noen lerret igjen så det blir vel litt maling i nær fremtid også.

Nå syns det jo at jeg ikke er i nærheten av å være proff, men jeg ble allikevel ganske fornøyd med bildene mine. Om jeg skal velge et jeg syns var finest så må det bli bildet med teksten på. Til å bare ha en malepensel og litt maling så var det ikke så verst. Det jeg syns var så fint med bildet var fargene på himmelen og de små blomstene. Det er ganske enkelt, men allikevel utrolig fint.

Jeg vil veldig gjerne høre deres mening.

Hvilket bilde liker du best og hvorfor?

Hva kan jeg gjøre bedre/annerledes?

Pynte til jul og julestemning

Når det kommer til dekorering av stua så har jeg ikke alltid vært så intressert. Det er først i den senere tiden at dette har vært gøy og jeg har ønsket å finne min egen stil. Det er ikke til å legge skjul på at jeg er i overkant glad i svart/hvit og drager/alver. Jeg liker egentlig ganske mye forskjellig og det har derfor vært veldig vanskelig for meg å finne kun en stil som passer inn. Jeg har funnet mye på ombruk også som har gjort at stilen her i huset er ganske blandet. Jeg har allikevel prøvd å få det til å matche og syns det har blitt ganske fint her.

Nå nærmer det seg jul og jeg har allerede satt frem julepynten. Jeg klarte rett og slett ikke vente. Jeg ser jo at julepynten ikke passer helt sammen med den stilen jeg har ellers, men julepynt må man jo ha uansett. Jeg setter det litt innimellom det som står fremme fra før av og gjør det beste ut av det. Man kan jo ikke pakke ned hverdagspynten heller! Så akkurat nå ser det sånn ut her hjemme hos oss.

Det er jo veldig koselig med alt julepynten da. Man får satt litt farger inn og julestemningen kommer mer for hver dag. Det matcher kanskje ikke så bra, men julepynt må man uansett ha! Jeg gikk et år uten julepynt fordi gubben ikke orket synet av juleting og det var veldig trist. Jeg har alltid satt andres meninger høyere enn mine egne og det er ikke alltid like gøy. Nå har gubben blitt mer og mer akseptabel til juletingene og er faktisk med å kjøper inn julelys/dekorasjoner, noe jeg syns er veldig moro. Vi tok det i han sitt tempo og det ordnet seg til slutt. Er man i et forhold og bor sammen i tillegg så syns jeg man skal lytte til hverandre og akseptere at man er forskjellige. Jeg gav han en pause fra julens kjas og mas. Jeg tror det hjalp han utrolig masse og håper at julen blir mottatt med åpne armer til slutt. For meg er julen den beste tiden på året (vis man ser bort i fra minusgradene). Men jeg må jo si at julen ville ikke vært det samme uten gubben. Dele øyeblikk som julebaking, julefilmer og god julemat er det beste jeg vet. Med han så blir opplevelsene som et eventyr. Julen er til for å dele med andre og det gjør meg derfor veldig glad når han vil dele den med meg.

Hva liker du best ved julen?

Kjenner du noen som ikke liker julen?

Fugler i vinterlandskap

Når jeg skulle ut å lufte bikkja så tenkte jeg i hovedsak å få noen vinterbilder, men det ble plutselig til at jeg zoomet inn på fuglene i treet. De er som regel alltid i nærheten og de er jo veldig flotte. Så jeg tenkte jo da at jeg kanskje skulle prøve å få noen bilder av dem selvom de bildene jeg har tatt før ikke har blitt så veldig bra. Etter å ha stått en stund og knipset noen bilder, ser jeg etter bikkja som da har satt seg rett ved siden av beina mine og bare venter på oppmerksomhet. Jeg zoomet tilbake og knipset et bilde av han. Plutselig var verden hans helt okay og han kunne gå på do. Jeg må bare le av den linselusa altså, men bildet ble jo helt fantastisk da. Dette må rammes inn eller hva?

Så stolt og glad som har var da han tuslet bortover. Det skulle vært filmet. Jeg har aldri tatt med han ut når jeg har med kameraet så dette var jo nytt for meg. Han er virkelig noe for seg selv, det må jeg bare si. En skikkelig sjarmør og personlighet som et lite barn. Jeg elsker han av hele mitt hjerte. Jeg har faktisk aldri hatt et så sterkt bånd til dyr noengang som jeg har med vesle Oliver. For meg er han spesiell.

Men som jeg nevnte over her så tok jeg jo flere bilder av fuglene og de vil jeg vise dere. Nå ble de veldig mørke og jeg har ikke noe redigeringsprogram, men jeg syns faktisk det ble ganske bra til å være mange meter fra, grått og trist ute og jeg eier ikke et kamerastativ så…

Her har dere resultatet av det.

Kom gjerne med tips på hvordan jeg kan få bedre bilder, men jeg har ikke råd til å legge penger i denne hobbyen akkurat nå så tips som ikke gjør meg blakk hadde jeg satt utrolig stor pris på. Jeg har ikke hatt kameraaet i mange år og jeg har kun tatt bilder med dette kameraet seriøst i 1 år, men som sagt blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger og råd!

Det ville vært utrolig gøy å kunne ta litt proffere bilder uten å redigere. Jeg syns blomsterbildene ble veldig fine i sommer, men jeg sliter litt med fuglebilder. Man lærer så lenge man lever!

Så hva syns du om bildene?

Fant frem en gammel hobby

I går kveld stod jeg å ryddet i de hobbytingene jeg har igjen. Jeg har jo prøvd å selge unna mest mulig av scrappetingene mine, men jeg har jo ikke bare den hobbyen. Det lå noe i skapet i gangen som jeg egentlig hadde glemt helt bort. Dette er jo da en hobby som jeg faktisk syns er veldig gøy å drive med. Jeg har alltid likt å pusle med ting og jeg liker veldig godt å holde på med små detaljer. Hobbyen som jeg fant frem i går var perlebilder. Jeg kjøpte opp en god del bilder som jeg rett og slett bare har glemt bort. Jeg har gjort ferdig et for lenge siden, men så har det bare ligget bortgjemt og blitt glemt. Så jeg tenkte jeg skulle hvertfall begynne på et nytt bilde. Det endte med at jeg perlet hele bilde på en kveld. Nesten litt skummelt hvor moro det faktisk er når man først begynner. Resultatet ble jo utrolig lekkert da, som dere ser på bildet under.

Det er bittesmå perler og på arket er det ferdig med lim og tall/bokstaver så det er ikke så vanskelig egentlig. Jeg syns dette bildet var utrolig flott da jeg først så det på nettet og det ble enda finere da jeg hadde fått perlene på plass. Dette er jo noe man kan gjøre når man vil og har tid. Om man ikke blir ferdig så legger man bare over plasten som følger med når man kjøper bildet og da holder det seg like fint til man får alle perlene på plass. Det som er så fint med dette er jo at man kan ramme det inn og henge opp på veggen. Det er perfekt som gave også om man ønsker å gi noe til den som har alt. Motivene er jo veldig variert. Jeg har mye forskjellig. Man får alt fra alver til julemotiver. Det er egentlig noe for enhver smak. Det tar jo en god stund å perle, men når det er ferdig så er det virkelig verdt det. Jeg har jo som sagt perlet et til som dere ser på bildet under her.

Det går mye i dyremotiver, men jeg har også en del andre motiver også. Jeg har bl.a et motiv med et kjærestepar som kysser i regnet. Jeg har også et slott, et hus i skogen og julemotiv. Nå er jeg jo ferdig med dompappene så jeg tenkte at neste gang så blir det å perle julemotivet, men når det blir vet jeg ikke enda.

Det var hvertfall utrolig moro å komme i gang med denne hobbyen igjen. De koster heller ikke så mye så det går ann å drive med det selvom man har dårlig råd. På ebay lå det hvettfall ute til 30-50,- pr bilde og det er jo ikke så ille priser. Det kommer så klart an på hvilke type bilder man kjøper, men de pleier å ha ganske greie priser.

Kjenner du noen som driver med denne hobbyen?

Har du noengang prøvd dette?

Avokadotre i stua

I sommer så prøvde vi å få til å spire fra avokadofrø, men det gikk ikke så bra. Det var vist ikke så lett som vi trodde. På youtubevideoer så det egentlig ganske enkelt ut. Man satt 3 tannpirkere i avokadosteinen og satt den over et glass med vann så halve steinen var dekt. Vi prøvde flere ganger uten hell og hadde faktisk gitt opp, men så begynte det å spire i den ene. Den fikk hvertfall røtter som gikk nedovet i glasset. Så vi bestemte oss for å plante den i jord for å se om det kom noe mer ut av den. Jeg trodde seriøst ikke vi kom til å få det til, men det har faktisk blitt ganske høyt etter at vi plantet det. Under her ser dere bilde av hvordan det ser ut i dag. Siden vi hadde gitt opp litt så tok jrg ikke noe bilde før nå, men vi kan vel si at det er suksess nå som den er såpass stor.

Det er veldig gøy å se at den har vokst så mye og at bladene er grønne. Nå er det bare å se om vi klarer å få små avokadoer på den om noen år. DET ville jo vært utrolig moro.

Ellers så er det ikke så mye som skjer her med plantene siden det er såpass kaldt både ute og inne, men jeg håper at til våren blir det litt fart i plantene igjen. Nå gjelder det bare å holde dem i live og følge godt med på alt sammen. Det eneste som skjer her er blomstene som blomstrer, men det er jo moro det også. Okidéene begynner endelig å blomstre igjen etter å ha stått uten blomsyer en god stund, men nå stod jo blomstene utrolig lenge sist så da trengte dem vel en liten pause. Det er jo en utrolig fin julegave å få da. Nydelige blomster overalt. Ja, det er en perfekt julegave for meg!

Jeg kjenner at jeg allerede lengter etter sommer og varme. Det var så gøy å dyrke egne grønnsaker og ha noe å gjøre. Jeg slapp å sitte i sofaen og fryse. Jeg hadde alltid noe gøy å blogge om og ta bilde av. Når snøen kommer for fult og alt er hvitt så er det jo ikke like mye man kan ta bilde av. Et hvitt tre er jo grenser for hvor mange ganger man kan vise frem før folk blir lei. Så derfor blir det ikke like mye naturbilder som når snøen IKKE er her. Nå har jeg spart denne lille overraskelsen med avokadotreet en god stund. Grunnen til det var for å se hvordan det gikk med det. Det var veldig gøy å få det til og jeg gleder meg til å se utviklingen og dele det med dere.

Er det noe dere vil se mer av eller høre om nå i vinter?
Kanskje noe dere lurer på eller vil at jeg skal vise her på bloggen. Kom gjerne med tips eller ønsker.

Mattips du kan spare penger på

Mandagen gikk sånn her
Jeg føler at jeg sløvet bort hele dagen, men jeg fikk hvertfall lagd middag og litt sånn. Middagen ble det gubben ønsket seg, pasta. Jeg tok en pakke med spicy kjøttboller ut av frysern, bacon, pastasaus og en boks med hermetiske tomater. Med en klatt med smør i pastaen tok jeg å strødde ost over når jeg hadde fått det på hver vår tallerken. Det smakte utrolig godt og jeg kommer definnetivt til å gjøre noe lignende igjen. Kanskje neste gang tar jeg de svenske kjøttbollene i stedenfor, men de spicy kjøttbollene lagde jeg selv med lammekjøttdeig. De sparker virkelig fra seg og de faller i smak i dette huset. Uansett, resultatet ble utrolig bra og gubben ble veldig fornøyd da han så hva middagen ble. Her er et bilde av retten.

Det hadde kanskje passet bedre med spagetti eller tagliatelle, men denne gangen valgte jeg skruer. Jeg tenkte på tagliatelle først, men det har vi ikke. Når jeg hadde lagt opp retten så tenkte på spagetti og da var det jo litt sent, men det ble uansett veldig godt.   

Jeg liker jo å prøve noe nytt og denne retten er jo veldig enkel og grei. Jeg tok bare det vi hadde i skapet og lagd noe ut av det. Om du ønsker å prøve dette så er det bare å ta 1 boks pastasaus, 1 boks hermetiske tomater og helle i stekepanna eller en kasserolle. Legg kjøttboller og stekt bacon sammen med sausen og koke opp. Kok pasta og hell av vannet når det er kokt opp. Putt så 1 ss smør i pastaen og rør til smøret har smeltet. Riv litt ost (gjerne parmesan) over pastaen og legg pastasausen med kjøttbollene og baconet over så har man en god rett som er enkel å lage. Om du vil lage kjøttbollene selv så tar du bare 1-2 pakker kjøttdeig, litt hvetemel og vann + ønsket krydder og kanskje hakket hvitløk, løk og chili. Bruk gjerne hakket persille eller basilikum for å få en litt ekstra god smak på kjøttbollene. Brun så kjøttbollene i panna og stek dem helt ferdig i ovnen med folie over eller lokk på en ildfast form. Jeg lager alltid kjøttbollene når jeg har tid og fryser i porsjoner. Det gjør det mye lettere når man skal ha det til middag senere og jeg kan lage større porsjoner. Som regel blir det kjøttboller til middag den dagen jeg steker opp alle og det er jo egentlig ganske greit. Da sparer man tid på å tenke ut en middag til den dagen også. Et annet tips er å kjøpe inn farsedeig og amerikansk grønnsaksblanding. Da får man utrolig gode lunsjkaker. Jeg gjorde dette for 2 år siden og de ble veldig gode. Det smaker jo mye bedre og man får faktisk mye mer for pengene av å gjøre det på denne måten. Jeg tenkte faktisk å gjøre det når jeg får penger og da kommer det bilder her på bloggen. Det er jo egentlig ganske greit å ha slikt ferdig i frysern. Da ligger det alltid i porsjoner og man kan bare putte dem rett i ovnen. De ble som ferske. Så vis du ikke vill bruke masse penger for å få noen få lunsjkaker så er dette et smart tips!

Resten av dagen gikk til å gå en tur med bikkja og gubben. Jeg skulle ege ntlig få med meg the big bang theory sine nye episoder, men jeg sovna da vi skulle varme oss litt oppe etter å ha gått tur. Jeg har faktisk sovet i 5t så jeg var vel trøtt uten å merke det selv. Jeg glemte egentlig alt sammen. Mobilen stod på lading, lyset i stua stod på og jeg lå oppe og sov. Sånn kan det gå. Jeg skal snart gå å legge meg igjen, men før det så måtte jeg jo skrive litt her på bloggen.  Jeg måtte jo uansett ned og dra ut ladern og skru av lyset. Men da sier jeg natta for denne gangen så får jeg prøve å gjøre litt her hjemme når jeg har sovet litt til. Det er jo en del julepynt som ikke har kommet på plass og stua er full av oppbevaringskasser så det er på tide å gjøre litt igjen. Det ble vel bare litt mye når hele huset skulle ryddes og vaskes før helgen.

Kjøper du farse/kjøttdeig og lager egne kjøttboller/kjøttkaker/lunsjkaker?

Si gjerne i fra om du ønsker flere mattips her på bloggen.

Julen og alt som følger med

Nå er det desember allerede til neste helg. Tiden har gått så utrolig fort. Jeg kan nesten ikke tro at det snart er jul, men dette året tror jeg julen kommer til å bli helt fantastisk. Jeg har en god magefølelse og er skikkelig klar for julen. Og hva er vel bedre enn å lukke opp alle boksene med julepynt og begynne å pynte? Det aller beste ved julen er når man faktisk har julestemning og ønsker å pynte til jul, bake julekaker og alt som følger med. Jeg gleder meg til å handle juletre og pynte det, men også  se på julefilmer, høre på julemusikk og alt som følger med julen. Her i huset har jo julen begynt allerede. Julekaker har blitt bakt og vi har sett en julefilm sammen. Jeg har jo som sagt begynt å pynte til jul selvom det ikke har ringt inn til jul enda. Kanskje litt tidlig, men det er jo så koselig. Hvordan kan jeg la være å pynte til jul når julestemningen er på topp? Nei, da utnytter man det til det fulle. Nå har jeg hatt bursdag og ferdig med det. For min del så kan julen starte nå. Jeg tar jo så klart hensyn til gubben, men det var helt greit for han at pyntingen startet i dag. Siden vi ikke hadde noen planer for dagen så var jo dette veldig greit å få gjort. Jeg vet jo ikke hva som skjer videre til uka så da tar man den ledige dagen. Gubben var nok bare glad for at jeg fikk tømt kassene og fikk alt på plass for dem stod jo midt i gangen og tok plass.

Som dere ser på bildet over så har jeg kommet godt i gang. Det er fortsatt en del som ikke har kommet på plass, men det kommer vel i løpet av neste uke. Eller så er det jo bare all juletrepynten som ikke får kommet på plass før vi har fått inn et juletre. Vi har funnet ut at vi skal sette juletreet der peisen stod før. Nå er jo alt murt igjen og derfor passer dette perfekt til nettopp et juletre. I fjord kjøpte vi et teppe til juletreet og jeg målte med dette for å se om det passet der og ikke stod i veien. Jeg tror faktisk dette blir helt perfekt. Det er i samme del av stua som tven og sofaen står så det blir jo veldig koselig. I tillegg til alt dette så har jeg pyntet et lite juletre som gubben fikk. Julelyset var ødelagt så da brukte vi bare fantasien og det dere ser på bildet under ble jo da resultatet. Dette står nå til pynt i gangen.

Siden jeg brukte julestjerna som hører til juletreet så må vi jo da skaffe en ny, men det er jo ikke noe problem.  Det kostet ikke så mye for den dere ser på bildet over. Den ble kjøpt på TGR i fjord så kanskje vi finner noe lignende til en lik pris et eller annet sted. Eller så tror jeg faktisk vi har det meste.

Jeg har igjen en del julebakst å bake. Krumkaker, risboller og delfiakake er noe av det jeg har tenkt til å bake. Jeg har også lyst til å bake noe helt nytt og lage konfekter. Kanskje det blir noen hjemmelagde julegaver i år. Jeg syns jo hjemmelagde gaver er de mest spennende og koseligste gavene å gi og få. Det blir så personlig og man vet at personen har lagt mye tid og kjærlighet i gaven. Jeg kan ønske meg mye forskjellig som er i butikk, men når jeg kan få noe som ikke alle har så blir jeg faktisk ekstra glad. Derfor tenkte jeg å lage et innlegg der jeg kommer med tips til hjemmelagde gaver som andre kan lage. Kanskje dere finner noen ting dere har lyst til å lage denne julen.

Nå skal jeg se ferdig Åndenes Makt og så blir det å gå og legge meg.

Lager du eller kjøper du julegaver?