Mattips du kan spare penger på

Mandagen gikk sånn her
Jeg føler at jeg sløvet bort hele dagen, men jeg fikk hvertfall lagd middag og litt sånn. Middagen ble det gubben ønsket seg, pasta. Jeg tok en pakke med spicy kjøttboller ut av frysern, bacon, pastasaus og en boks med hermetiske tomater. Med en klatt med smør i pastaen tok jeg å strødde ost over når jeg hadde fått det på hver vår tallerken. Det smakte utrolig godt og jeg kommer definnetivt til å gjøre noe lignende igjen. Kanskje neste gang tar jeg de svenske kjøttbollene i stedenfor, men de spicy kjøttbollene lagde jeg selv med lammekjøttdeig. De sparker virkelig fra seg og de faller i smak i dette huset. Uansett, resultatet ble utrolig bra og gubben ble veldig fornøyd da han så hva middagen ble. Her er et bilde av retten.

Det hadde kanskje passet bedre med spagetti eller tagliatelle, men denne gangen valgte jeg skruer. Jeg tenkte på tagliatelle først, men det har vi ikke. Når jeg hadde lagt opp retten så tenkte på spagetti og da var det jo litt sent, men det ble uansett veldig godt.   

Jeg liker jo å prøve noe nytt og denne retten er jo veldig enkel og grei. Jeg tok bare det vi hadde i skapet og lagd noe ut av det. Om du ønsker å prøve dette så er det bare å ta 1 boks pastasaus, 1 boks hermetiske tomater og helle i stekepanna eller en kasserolle. Legg kjøttboller og stekt bacon sammen med sausen og koke opp. Kok pasta og hell av vannet når det er kokt opp. Putt så 1 ss smør i pastaen og rør til smøret har smeltet. Riv litt ost (gjerne parmesan) over pastaen og legg pastasausen med kjøttbollene og baconet over så har man en god rett som er enkel å lage. Om du vil lage kjøttbollene selv så tar du bare 1-2 pakker kjøttdeig, litt hvetemel og vann + ønsket krydder og kanskje hakket hvitløk, løk og chili. Bruk gjerne hakket persille eller basilikum for å få en litt ekstra god smak på kjøttbollene. Brun så kjøttbollene i panna og stek dem helt ferdig i ovnen med folie over eller lokk på en ildfast form. Jeg lager alltid kjøttbollene når jeg har tid og fryser i porsjoner. Det gjør det mye lettere når man skal ha det til middag senere og jeg kan lage større porsjoner. Som regel blir det kjøttboller til middag den dagen jeg steker opp alle og det er jo egentlig ganske greit. Da sparer man tid på å tenke ut en middag til den dagen også. Et annet tips er å kjøpe inn farsedeig og amerikansk grønnsaksblanding. Da får man utrolig gode lunsjkaker. Jeg gjorde dette for 2 år siden og de ble veldig gode. Det smaker jo mye bedre og man får faktisk mye mer for pengene av å gjøre det på denne måten. Jeg tenkte faktisk å gjøre det når jeg får penger og da kommer det bilder her på bloggen. Det er jo egentlig ganske greit å ha slikt ferdig i frysern. Da ligger det alltid i porsjoner og man kan bare putte dem rett i ovnen. De ble som ferske. Så vis du ikke vill bruke masse penger for å få noen få lunsjkaker så er dette et smart tips!

Resten av dagen gikk til å gå en tur med bikkja og gubben. Jeg skulle ege ntlig få med meg the big bang theory sine nye episoder, men jeg sovna da vi skulle varme oss litt oppe etter å ha gått tur. Jeg har faktisk sovet i 5t så jeg var vel trøtt uten å merke det selv. Jeg glemte egentlig alt sammen. Mobilen stod på lading, lyset i stua stod på og jeg lå oppe og sov. Sånn kan det gå. Jeg skal snart gå å legge meg igjen, men før det så måtte jeg jo skrive litt her på bloggen.  Jeg måtte jo uansett ned og dra ut ladern og skru av lyset. Men da sier jeg natta for denne gangen så får jeg prøve å gjøre litt her hjemme når jeg har sovet litt til. Det er jo en del julepynt som ikke har kommet på plass og stua er full av oppbevaringskasser så det er på tide å gjøre litt igjen. Det ble vel bare litt mye når hele huset skulle ryddes og vaskes før helgen.

Kjøper du farse/kjøttdeig og lager egne kjøttboller/kjøttkaker/lunsjkaker?

Si gjerne i fra om du ønsker flere mattips her på bloggen.

4 kommentarer

Siste innlegg