Jeg lovet jo!

For noen dager aiden klarte jeg å glemme mat og vannskålene og båndet til Oliver hos mamma. Så i dag kom hun innom med det etter å ha vært på en liten kjøretur sammen med søstern min. Så da lovet jeg hunden å gå en tur. Den turen ble ikke så lang siden det er så sinnsykt mye mygg ute og de er i overkant glad i meg, men det ble såpass tanfikk løpt fra seg litt og gjort fra seg. Yeay! Det måtte jo jeg ta opp. En av ulempene med å ha hund… vel, egentlig den eneste ulempen. Stell, vask, gå tur, kose og alt mulig sånt er jo bare positivt.

Men jeg gikk jo en tur da og det blir jo alltid noen bilder på veien. Det er jo helt nydelig her så jeg tenkte å vise dere et bilde som jeg ble veldig fornøyd med. Dette er også et sted jeg ikke har tatt bilde av før. Har egentlig ikke tenkt på det, men det er faktisk et fint sted å ta bilder her.

Hvor stilige er ikke de lampene til naturen og stien??

Men nå har jeg kommet hjem og lagt meg på sofaen. Jeg har så mange myggstikk i dag at jeg gidder ikke telle engang. Det klør overalt! De er jo så frekke at de går opp buksebeinet, inn i gensern og alt mulig. Så da får jeg sitte her og prøve å ikke klø meg i hjel mens dere skal få se noen flere bilder av turen.

Eplefrø spirer etter 6 dager!?

jeg liker jo veldig godt epler fra pink lady. de er saftige og søte i smak, men sånn jeg er så tenker jeg jo alltid om det går ann å bruke frøene. i et eple så er det jo ikke så vanskelig å få ut frøene, men i pink lady så fant jeg ut at man må være veldig forsiktig for disse frøene har allerede begynt å spire inni eplet. så jeg tok dem ut forsiktig og puttet dem i vanlig plantejord. jeg brukte potter som har sittet på kjøpeblomster og plantet 4 i hver potte. så satt jeg dem i hver sin potte. dette gjorde jeg 24.06.2018 og i dag så har jeg 4 spirer. det er helt sykt. bare se på bildet under her.

3 i den ene potta og 1 i den andre. forrige gang jeg prøvde med samme type eple så gikk det ikke, men nå så har dem jo kommet opp nesten før jeg har satt frøene i jorda. det var helt sprøtt. på morgenen i dag så jeg i potta og da var det 3 spirer. så kommer gubben og ser litt lengre utpå dagen og sa var det 4 så det er skikkelig fart i dem. på bare 6 dager har det kommet 4 spirer… eh… WHAT!? er det egentlig mulig? dette går så fort at jeg ikke engang skjønner at det er virkelig. det er nesten sånn at jeg venter på at jeg skal våkne opp og at alt bare var en drøm for det er jo helt ufattelig hvor fort disse frøene spirer. jeg syns jo dette er kjempe morsomt og utrolig interessant å se, men samtidig så syns jeg det er sjokkerende og rart. andre frø tar jo flere uker før man ser noe, men ikke disse nei. det var virkelig “pang” og så var de plutselig der.

har du noen gang sådd et eplefrø? har det kommet opp så fort? jeg vil virkelig vite om dette er normalt!

oppdatering på nektarintreet

inne i en nektarin så finner man en stein. vis du planter denne steinen så vil det tar mange, mange år før den muligens/kanskje kommer opp. det du derimot KAN gjøre er å åpne denne steinen og ta ut frøet inni, men pass på så du ikke skader frøet. du kan så det i en potte med jord og “pang” så har du plutselig et nektarintre… Neida, det går jo ikke så fort. men vi har gjort det her og det har faktisk kommet utrolig langt i sommer. jeg husker ikke nøyaktig når vi sådde frøet, men det var sånn rundt april-mai tror jeg (ikke noe tidligere) og nå ser det slik ut.

er ikke det stilig hvor stort det har blitt? vi hadde jo ikke peiling på verken jord eller temperaturen den skulle ha. alt vi gjorde var å ta plantejord og sette den i vinduskarmen. det er ganske sprøtt hvor mye som har vokst i denne vinduskarmen, men det er nok fordi vi har gamle vinduer. ikke bare på grunn av vinduene da. det skal jo litt vanning og stell til for at en plante skal overleve. vi hadde den jo til og med i minidrivhus (også kalt plastlokk) for å holde fuktigheten inne i begynnelsen, men så ble den jo så høy så da står den bare i en potte i vinduskarmen. det fungerer egentlig helt greit og den vokser bare mer og mer for hver dag, syns vi. det er veldig gøy å se at det trives. ikke bare det som er i drivhuset, men også det her inne i stua. det er spennende å se på. jeg har jo ikke holdt på med så mye sånt før og det er alltid moro å prøve noe nytt. jeg har jo som sagt bestilt frø og det blir veldig spennende å se hvordan blir årene fremover. det er så mye forskjellige frø. dette er jo sånn man ikke får tak i hvor som helst. man kan jo fikse det fra frukt og grønnsaker, men vi fant noe som var veldig billig så da får vi se hvordan dette går. håper det ikke tar så lang tid før frøene kommer.

så da har dere fått sett hvordan nektarintreet har det.

fikk du kanskje lyst til å gjøre det samme? det tar jo ikke så stor plass så det er bare å begynne. det vil jo ta flere år før det blir et tre. jeg ser jo det bare på plommetreet som ble dyrket i 2009 og nå er det på størrelse med en 5 klassing. trær tar tid, men det er jo spennende å se det vokse da. man må egentlig være tålmodig eller syns at det er spennende å vokse og ikke tenke at man vil ha frukt og grønnsaker med en gang, om man skal holde på med slike ting som jeg gjør her.

blomsterbed i et dekk

Jeg er jo utrolig glad i blomster og farger så jeg tok noen bilder av de nye blomstene som jeg plantet i et bildekk utenfor drivhuset. Og med kameraet så blir det jo så fine bilder så da må man jo knipse noen bilder når man har fått nye blomster. Så her får dere se de nye blomstene på nært hold. 

Hver dagen, hver stund jeg er ute og ser på blomstene og alt det flotte i hagen/naturen så er det ingenting som kan gjøre meg mer glad. Jeg føler meg så fri ute i naturen/hagen. Det er som en helt annen verden når jeg er ute blant blomster og alt det flotte. Derfor syns jeg det er så fint å få dele det med dere flotte lesere. Enten det er hagebilder eller bilder jeg har tatt på tur. Ikke alle er så heldig som jeg føler at jeg er. Jeg kan gå rett utenfor døra og der har jeg så mye fint å se på. Og rundt i nærområdet har vi både strand der vi kan se rett på vikersundbakken, skog med mange turstier og flott natur å kjøre i. Det er jo rett og slett nydelig. Så når jeg er ute så tar jeg jo alltid bilder. Av og til havner bilder på veggen eller i minnebøker, men ofte finner dere bildene jeg har tatt på instagram (cleo_kaoh). I mine øyne finnes det ikke noe finere å ta bilde av enn naturen. 

Hva liker du å ta bilde av?

 

roser i bilder

 

Jeg var ute i hagen i stad og tok bilder av de nye rosene vi var å kjøpte. De er jo så flotte så jeg måtte jo ta norn bilder så jeg har å se på i vinter mens blomstene ligger under masse snø. Og siden de bildene ble så fine så ville jeg vise dere noen av bildene. Roser er så flotte og veldig enkle. De vokser nesten uansett hvor de står, men det er jo så klart nor som er bedre for dem enn andre ting. Men her har de i allefall fått et flott hjem og de rosene vi alt har ser ut til å gå bra med så da får vi håpe at disse også får det fint. Her er de fineste bildene av rosene. 

Er dem ikke flotte? Jeg elsker fargen, lagene som bladene danner og alt ved roser. Nå liker jeg alle mulige blomster, men roser er virkelig unike. 

Dam med fisk

I dag føler jeg at vi virkelig har fått gjort mye. Nå er dammen på plass i bakken og fiskene er i dammen. Vi har nemlig 2 koi som har svømt rundt i et akvarium i kjellern. Nå får dem også lov til å kose seg ute i sola. Vi mangler forsatt blomster og ei pumpe, men det skal vi nok få til i løpet av morgendagen (senest). Men akkurat nå ser det veldig kjedelig ut.

Nå ligger jeg rett ut på sofaen med vonde føtter, men det er virkelig verdt det når vi har kommet så langt i hagen. Det eneste som er veldig synd det er at alt vi plantet ved garasjeveggen måtte flyttes på grunn av den forferdige varmen som tok kverken på alt. Nå har jeg fått flyttet en god del inn i drivhuset, men det er jo veldig kjipt at det ikke kan stå ute uten at det dør. Det samme var med jordbærplantene så de har fått det lille drivhuset over en pallekarm. Så da får vi krysse fingrene og håpe at ting holder seg og at det blir bra her. Man må jo bare prøve seg frem og se hva som fungerer best for de forskjellige plantene.

Her er alle jordbærplantene våres i den nye pallekarmen. Det ser ut som det går bra… forløpig.

Og her er dammen slik den står nå. Men vi har bestilt en god del frø. Både blomster og planter (frukt ol.) Så det blir veldig spennende når dette kommer i posten. Mye blir nok å så i små potter og plante ut til våren igjen. Men det blir spennende og fint å få litt andre type ting enn noe alle andre har.

Hva har du gjort i dag?

Så snilt gjort!

Jeg har ei som henter scrappeting av meg (kjøper) og nå hadde hun kommet hjem fra ferie så hun ville hente det hun hadde her nå. Så snill og herlig dame. Hun hadde kjøpt med seg en is til meg. Det var så hyggelig. Jeg ble jo litt satt ut og veldig glad for det så klart. Det var helt uventet, men det er faktisk ikke første gangen hun har kommet med noe til meg. I fjord hadde hun vært i thailand og kjøpt med en bursdagsgave til meg. En liten treboks med en elefant på som nå står til pynt i stua.

Når hun kommer hit så står vi alltid å snakker en stund før hun drar. Det er ikke som å hente noe fra finn.no. nei, det er så hyggelig når hun kommer hit. Jeg setter virkelig pris på de samtalene. Det er jo fint å kunne snakke sammen og bli bedre kjent. Nå har hun vært her flere ganger og jeg får ofte bilder når hun er på tur, det er veldig gøy.

Så da ble det en skikkelig søt og fin overraskelse og tjente litt lommepenger. Nå går det videre til hagearbeid for det er ennå litt å gjøre.  Eller det er jo alltid noe å gjøre når man har en hage og man vil ha det fint.

Her er bilde fra kjøreturen til hagesenteret i dag. Det er jo ikke langt å kjøre og det ser jo utrolig flott ut i nærområdet her. Vi må ikke dra langt for å finne slik utsikt for å si det sånn. Det er rett og slett et perfekt sted å bo! Jeg skulle gjerne bodd enda lengre ut på landet, men dette er nydelig.

Mye nytt i hagen

Gubben og jeg snakket om å skaffe litt hagejord og en drueplante. Det var gårsdagens tema. I dag dro vi tidlig for å rekke alt vi skal gjøre i dag. Her kommer det til å gå i ett. Jeg vil prøve å få gjort mest mulig. Frem til nå har vi vært på hagesenteret og kjøpt LITT mer enn det vi skulle, men sånn er det jo når man liker planter og dette hagesenteret hadde større utvalg. For denne gangen var vi på et hagesenter som vi ikke har vært på før, men det blir nok ikke den siste turen. Der hadde dem så utrolig mye fint at det var vanskelig å ikke kjøpe alt mulig. Det var mye tilbud så vi kjøpte jo noen blomster i tillegg. Også hadde dem masse fine figurer så da ble det med 3 små figurer der også.

Bilder av alt vi har kjøpt kommer her.

Her har jeg plantet 3 nydelige blomster i et dekk og satt en liten skillpadde i midten.

Drueplanta har kommet i jord og fått en frosk til pynt.

Denne søte hunden er jeg ikke helt sikker på hvor jeg skal sette ennå, men akkurat nå står den i drivhuset.

Og til slutt, 2 nydelige roseplanter. Vi har jo 2 fra før av, men ikke disse fargene så da blir det forhåpentligvis masse flotte farger til neste år.

Nå skal vi få ned dammen og litt småting før vi får besøk.

Hagen med alle planene

I dag ble det vist en tur til foreldrene til gubben. Der hentet vi en fiskedam som vi skal ha til pynt i hagen med fontene. Jeg gleder meg masse til å se hvordan det blir når vi har fått gravd det ned, fylt med vann og planter, fått satt på en pumpe og alt er ferdig. Når det er ferdig så vil det komme bilder. Dette er noe jeg virkelig vil vise dere lesere så kanskje dere får noen ideer til hagen deres. Det er jo for så vidt derfor jeg blogger om alt dette. Jeg liker å ta bilder, vise hva jeg har gjort og inspirere andre til å ville gjøre noe i hagen. Naturen er jo vakker og hagen er en del av naturen. Så om du vil ha tips så du får en litt annerledes hage enn naboen så er det bare å følge med. Jeg har så mange ideer til hagen så her er noe for alle. Etterhvert vil det også komme litt annen type insipirasjon. Jeg har planer for ting å henge på gjerdet, ting på verandaen og mye mer. Før dette kan gjøres så må jo gjerdet og hagen bygges. Dette er jo ikke så lett når man har et stramt budsjett, men det kommer opp med tiden. Vi må bare ta litt hvert år så kommer vi i mål til slutt. Og dere som ønsker å være med på reisen vil få se mye forskjellig. Jeg er jo veldig glad i farger og hater en kjedelig, grønn plen som ikke gjør noe av seg så her blir det skikkelig fargefest til slutt.

Når vi er inne på farger så har jeg høstet den aller første tomaten i år. Den smakte syyykt godt og jeg anbefaler dere som ønsker en stor tomatplante (som gir myyye tomater) å kjøpe denne tyen. Den er nydelig på smak. Den er søt og mild. Perfekt i salat eller bare snacks foran tv.

Eller så har jeg og gubben fått gjort om på hagen litt igjen. Mer om dette i neste innlegg… følg med!

#hagen #naturen #tomat #åretsførste #første #planter #dam #fontene

Norsk natur

I dag har jeg og gubben prøvd å finne en ny badeplass, men det var ikke akkurat så lett når man ikke kjenner noen andre rundt her og ikke kan kjøre land og strand. Men det ble jo en flott kjøretur og jeg måtte jo ta noen bilder da. Naturen er så flott. Når man kjører rundt i så flott natur så kan man jo ikke bare sitte der og la alt passere. Nei, jeg likerå nyte hver meter jeg kjører, særlig med slik utsikt. Så nå skal dere få se det jeg har sett i dag. Her kommer det et lite bildedryss.

Og når man er på tur så må man jo ha litt godt å kose seg litt. Og hva er vel bedre i varmen enn iskrem? INGENTING! Så det at gubben kjøpte iskrem var utrolig gøy!

Nå skal jeg se videre på bloggerne. Nei, jeg har ikke fått med meg alle episodene.

Håper dere likte bildene…

#bloggerne #naturen #norsknatur #norge