oppdatering på nektarintreet

inne i en nektarin så finner man en stein. vis du planter denne steinen så vil det tar mange, mange år før den muligens/kanskje kommer opp. det du derimot KAN gjøre er å åpne denne steinen og ta ut frøet inni, men pass på så du ikke skader frøet. du kan så det i en potte med jord og “pang” så har du plutselig et nektarintre… Neida, det går jo ikke så fort. men vi har gjort det her og det har faktisk kommet utrolig langt i sommer. jeg husker ikke nøyaktig når vi sådde frøet, men det var sånn rundt april-mai tror jeg (ikke noe tidligere) og nå ser det slik ut.

er ikke det stilig hvor stort det har blitt? vi hadde jo ikke peiling på verken jord eller temperaturen den skulle ha. alt vi gjorde var å ta plantejord og sette den i vinduskarmen. det er ganske sprøtt hvor mye som har vokst i denne vinduskarmen, men det er nok fordi vi har gamle vinduer. ikke bare på grunn av vinduene da. det skal jo litt vanning og stell til for at en plante skal overleve. vi hadde den jo til og med i minidrivhus (også kalt plastlokk) for å holde fuktigheten inne i begynnelsen, men så ble den jo så høy så da står den bare i en potte i vinduskarmen. det fungerer egentlig helt greit og den vokser bare mer og mer for hver dag, syns vi. det er veldig gøy å se at det trives. ikke bare det som er i drivhuset, men også det her inne i stua. det er spennende å se på. jeg har jo ikke holdt på med så mye sånt før og det er alltid moro å prøve noe nytt. jeg har jo som sagt bestilt frø og det blir veldig spennende å se hvordan blir årene fremover. det er så mye forskjellige frø. dette er jo sånn man ikke får tak i hvor som helst. man kan jo fikse det fra frukt og grønnsaker, men vi fant noe som var veldig billig så da får vi se hvordan dette går. håper det ikke tar så lang tid før frøene kommer.

så da har dere fått sett hvordan nektarintreet har det.

fikk du kanskje lyst til å gjøre det samme? det tar jo ikke så stor plass så det er bare å begynne. det vil jo ta flere år før det blir et tre. jeg ser jo det bare på plommetreet som ble dyrket i 2009 og nå er det på størrelse med en 5 klassing. trær tar tid, men det er jo spennende å se det vokse da. man må egentlig være tålmodig eller syns at det er spennende å vokse og ikke tenke at man vil ha frukt og grønnsaker med en gang, om man skal holde på med slike ting som jeg gjør her.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg