Blåfarveverket

På blåfarveverket er det utrolig mye å se på. Denne gangen ble det gårdsdyrene og litt shopping i fokus, men det er utrolig mye å se på. Her kan man virkelig bruke flere timer om man vil. Det er en så utrolig flott plass. Så jeg tenkte å vise dere litt bilder fra turen dit.

Gårdsdyrene

Her kan man få et skikkelig koselig møte med gårdsdyrene. Dem har flere dyr enn hva jeg har tatt bilde av. Både ku og hest bl.a. Men jeg tok hvertfall bilder av en del av de flotte dyrene du kan møte. En fin opplevelse for både store og små.

Butikker og Caféer

Bare det å gå rundt der og se på de fine husene er jo noe helt spesielt i seg selv. Her finner man butikker som selger masse spennende. Inne i den ene butikken har dem mat og drikke som er lagd i området. Vi fikk se saft a  rips, solbær og kirsebær. Dem hadde en nydelig ost, som også stod fremme som smaksprøver. Det samme hadde dem gjort med en spekepølse. Så da vet man nøyaktig hva man kjøper.

Et annet hus har mye fint service med denne flotte kobolt blåfargen som blåfarveverket er kjent for. Inne på denne store butikken kan man også se på mange flotte ting som står til utstilling i glasskap.

Caféene er jeg ikke så kjent med, men jeg vet dem selger deilige vafler hvertfall. Sikkert mye annet, men jeg har faktisk ikke spist noe særlig der før.

Utstillinger

Et sted jeg ikke har besøkt før nå (utrolig nok) er utstillingen i glasshuset. Der var det veldig mye spennende å se på. Man kan lese om hvordan dem lager den fantastisk flotte blåfargen. Det er en utstilling med veldig mye fint. Jeg tok ikke bilde a  alt der, men under her kan dere se noe av det spennende som fins der.

Innkjøp

Når man er på Blåfarveverket kan man ikke dra derfra tomhendt. Så jeg kjøpte med meg noen deilige konfekter og flotte steiner. Konfekt fra blåfarveverket smaker alltid så utrolig godt. Men det gjør jo alt dem har der oppe. Min absolutt favoritt er lakris fudge. Vel, det var gør jeg smaktexdisse konfektene her. Pasjonsfrukt og bringebær. De smakte så friskt og godt. 10/10!

Om du ønsker å besøke blåfarveverket så ligger det i Modum. Og hvis du tar turen dit så anbefaler jeg deg på det sterkeste å ta turen innom gruvene, som er litt lengre oppover. Det er en veldig flott gåtur inn i fjellet. Når jeg selv får tatt den turen igjen, skal jeg komme med bilder derfra, men bilder er jo ikke det samme som å oppleve det med egne øyne.

Modum har virkelig noen flotte perler som er verdt å oppleve. Jeg syns det er en så flott plass. Tidligere i år var jeg på Tyrifjord hotell og det var virkelig en vakker opplevelse. I tillegg er det jo Furumo, som jeg viste dere bilder av forrige uke. Og ennå mer kan man oppleve om man bare utforsker litt. Så ja, Modum er virkelig en plass verdt å besøke.

Ikke gå glipp av flere reisetips og mye mer spennende på bloggen. Følg bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold.

House tour: Kitchen & Hallway

Dere har sett stua ferdig dekorert. Så nå er det på tide å vise dere kjøkkenet, trappa og gangen oppe og nede. For nå står det klart og jeg elsker hvordan det har blitt. Nå skal ikke jeg være hjemme så veldig mye fremover, men jeg skal virkelig nyte de dagene jeg er hjemme. Så la oss fortsette denne runden rundt i huset.

Gangen oppe:

Vi begynner med gangen oppe. Det var den jeg pyntet først. Grunnen til det er fordi jeg er mest oppe og jeg ville derfor at det skulle være pyntet der, sånn at jeg kan nyte spooky season mest mulig. Og dette er virkelig et område jeg elsker! Det ble virkleig så fint! Absolutt min vibe.

Er ikke det skjelettet kult? Jeg fikk tak i 3 slike. Du har sett det ene som sitter nedi heksegryta nede i stua. Jeg satt denne på rekkverket til trappa og jeg syns det ble så morsomt. Den passer helt perfekt. Syns du ikke?

Trappa: 

Her var jeg ikke helt sikker på hva jeg skulle gjøre. Det er et såpass lite sted å dekorere, men samtidig burde man ha litt størrelse på tingene som står der. Ellers syns jeg de blir litt borte. Man legger ikke merke til det om det er for smått. Så jeg syns det jeg har satt opp her ble ganske bra.

Det ser litt ut som at det er edderkoppen som har lagd et nett, noe som gjør det ekstra tøft. Altså disse svarte greiene jeg bruker får man virkelig ikke nok av. De passer overalt og gir virkelig det ekstra løftet når man skal pynte til spooky season. I tillegg er dem kjempe billige på wish. Om man er forsiktig med dem så holder dem også i mange år.

Kjøkkenet:

Her ville jeg ikke pynte alt for mye. For vi bruker det meste av plassen til å lage mat eller pbake på. Så det var greit å gjøre det litt minimalt. Hodet mitt går ikke helt med minimalt, men jeg klarte å holde meg til en grei mengde hvertfall.

I tillegg er det ikke bare dekor, men også oppbevaring. Så jeg fikk brukt plassen samtidig som jeg fikk pyntet. Noe jeg egentlig syns var ganske genialt!

Det var ikke noe vits å vise den andre siden av kjøkkenet, for der har jeg ikke pyntet noe. Hvis jeg skulle hatt noe der så ville det vært noe praktisk, men da hadde jeg nok brukt det året rundt.

Gangen nede:

Her måtte jeg være litt ekstra kreativ. For jeg ville ha noe av den “duken” oppover veggen, men jeg ville ikke begynne å spikre eller noe sånt. Så jeg tok 2 blomsterpinner og satt på hver side. Da fikk jeg også litt høyde på pyntingen, noe det trengte.

Jeg la også lys under “duken” og når man setter på det så ble det ganske kult. Jeg kommer til å filme det og legge det på storyen på Instagram. For dem som ønsker å se hvordan det ser ut her når alt er tent, kan følge meg på Instagram HER. Husk også å følge bloggen på Facebook HER så du ikke går glipp av hvordan det ser ut på soverommet.

Da sier vi farvel til tomatene

Det har vært litt av en uke. Har har jeg virkelig vært travel. Jeg har ryddet masse ute. Om du følger meg på Instagram så vet du det allerede, men nå har jeg kastet tomatplantene som var på verandaen. Det er SÅ trist, men samtidig har jeg mange nye prosjekter å holde på med og se frem til. Noe skal jeg nok klare å finne på og ha glede av. Men det betyr jo ikke at det er slutt for alle plantene. Neida, her er det fortsatt mye som skjer.

Slangeagurk: Bare ved å ta en tur inn I drivhuset, kan vi se at sesongen ikke er helt ferdig ennå. Her er det jo flere agurker som vokser. Forhåpentligvis blir det ikke for kaldt før jeg kommer hjem igjen. Ja, jeg skal reise tilbake til Sverige for nye eventyr. Så det blir veldig spennende å se hvordan disse har det når jeg kommer hjem igjen.

Pæretomat: Her er det også full fest. Selvom drivhuset er nesten tomt, stopper det ikke disse plantene fra å produsere masse godt. Så her kommer jeg innom daglig og plukker med meg 1-4 tomater. Noe som er veldig kjekt om jeg skal ha litt ekstra grønnsaker (ja, jeg vet tomat er en frukt) til maten. Jeg har lyst til å ha 1 sånn plante neste år også, men da håper jeg det blir litt mer grønnsaker/frukt på plantene igjennom sommeren.

Sitron: 1 ny gren har kommet. Og det gir oss altså 4 grener på dette søte, lille sitrontreet. Det er så utrolig vakkert og jeg gleder meg til å se hvordan det går med det i årene fremover. For det vil jo vokse seg ganske mye større enn dette. Hele den prosessen er veldig spennende å følge med på.

Carolina reaper: Jeg klippet av en god del på denne og nå har det begynt å vokse mange blader fra der jeg klippet. Det blir veldig spennende å se hvor dette fører. Kanskje jeg blir nødt til å klippe flere etterhvert og ender opp med et veldig flott tre med mange grener. Noe som får meg til å tenke på hvor utrolig flott denne faktisk kan bli i løpet av neste år.

Vanlig, rød chili: Det ser ikke ut som veldig mye akkurat nå, men jeg håper de kvikner til når varmen er tilbake til våren. Nå skal jeg egentlig bare holde liv i plantene. Jeg forventer ikke så mye av dem akkurat nå, men som dere ser så henger det fortsatt chili på. Når chiliene er modne og jeg har fått dem av, kommer jeg til å klippe dem ned. For det er jo det man skal om høsten. Ikke alt for mye, men sånn at dem kan gro nye grener og bli flotte til neste år. Så det er planen for disse fremover.

Sweet banana: Om dere har fulgt med, så var jo denne kun en strek til slutt. Nå har den allerede begynt å vokse igjen og det er jo nøyaktig derfor man klipper dem ned. De vokser faktisk bedre om dem får klipt av litt. Så jeg er veldig spent på hvordan denne kommer til å se ut når våren endelig er her. Jeg vet jeg snakker mye om våren, men for ei som ikke er så glad i kulde så er det hvertfall noe å se frem til.

Padron: Man skulle jo nesten tro det var vår allerede sånn som denne vokser. Er den ikke blitt flott etter at jeg nesten tok livet av den? Ja, om du ikke har fått med deg det så klarte jeg å glemme og vanne chiliplantene i over en uke. Da var dem ikke veldig glad etterpå. Mange mistet bladene og det var full kaos, men nå begynner det å bli bra igjen. Utrolig hva jeg klarer å redde, men først etter at jeg nesten tar livet av dem selv.

Basket of fire: Det er ikke veldig mye å skryte av. Den ser litt naken ut for øyeblikket, men det snur nok så fort varmen er tilbake. Denne kommer jeg ikke til å klippe noe særlig av, men jeg skal etterhvert få plukket av alle bladene og få renset godt oppi (og utenfor) potta. Også får vi se hva som skjer videre. Mest sannsynlig vil nok alle disse chiliplantene gå i dvale, for det er jo eksotiske planter.

Pinata: Her har jeg allerede ryddet bort det meste av blader, men det var ikke helt planlagt. Dette skjedde når dem ikke fikk nok vann. Og da var så å si alle bladene stygge/visne når jeg kom inn. Så da var det bare å plukke dem av og rydde skikkelig opp. Disse chiliplantene er også slike som bare skal få stå. Jeg skal klippe minimalt på dem. For dem skal være som små busker, men det kan være greit å klippe bort hvis det er noen grener som ikke så så pene ut f.eks. Men som dere kan se så er det fortsatt noen cholier som venter på å bli modne. Så her er det egentlig bare å vente.

Mango: De er fortsatt bare bittesmå på toppen her, men nå ser det faktisk ut som det vil komme flere blader. Den ene der er litt brent fra veldig sterk sol, men kanskje det blir lettere å få vokst ut nå som sola ikke er så mye fremme. Nå har høsten virkelig kommet og hvis det er varmt nok inne, kan denne faktisk bli større i løpet av de neste ukene. Vi får vente og se. Jeg vet jo at den krever et helt annet klima osv. så jeg har ikke så mange forventninger for vinteren når det kommer til denne, men et par nye blader hadde vært gøy!

Mandarin: Jeg fortsetter å fjerne litt blader, men ikke alt for mye. Og når jeg tok en nærmere titt, ser det faktisk ut som den prøver å lage flere grener. Vil vi faktisk få flere grener fra stammen? Dette blir veldig spennende! Jeg har jo veldig lyst på flere grener som kommer ut litt lengre opp på stammen, men foreløpig har det jo vært mer fokus på de nederste. Hva tror dere? Vil det bli noen flere grener oppover?

Snackagurk: potta som denne kom fra har stått i drivhuset. Jeg har ikke gitt den noe vann, men plutselig var det enda en spire. Nå skal jeg ikke ha flere av disse her inne, men det var litt morsomt å se allikevel. Om det blir noe av denne, vet jeg ikke ennå. Jeg har aldri hatt agurkplantene inne i vinduet, men det blir et artig lite eksperiment. Vil den overleve eller dø? Og hvis den overlever, vil den da produsere en agurk eller to? For disse små knoppene/agurkene som er på siste bildet, kan komme hele tiden. Desverre er det veldig ofte at dem visner om dem ikke får det dem trenger. Så det blir jo veldig spennende å se om sesongen kan utvides om plantene er inne eller om dem til slutt visner bort og dør.

Pasjonsfrukt: Ikke så mye som skjer her, men det går fremover med små museskritt. Kanskje ikke så mye som skjer nå som det blir kaldere. Dette er jo planter som er vant til veldig varmt klima. Så da blir det jo veldig spennende å se hva dem syns om dette kalde huset når vinteren kommer.

Snackpaprika: Ja, som dere sikkert kan se så er det nok å finne på her også. Jeg er nødt til å få fjernet en god del blader og så skal jeg klippe litt ned på noen av grenene. Foreløpig får jeg ikke gjort så veldig mye da. For dem fortsetter å produsere paprika, men det blir nok ikke lenge før jeg setter i gang med skikkelig opprydning på alle disse plantene også. Kanskje når jeg er tilbake fra Sverige.

Som dere ser så er det nok å gjøre når man har planter. Det starter med å så frø osv. Og så avsluttes sesongen med å rive dem opp av pottene eller klippe dem ned. Ja, det er med andre ord alltid noe å finne på når man har planter. Og hvis du ikke vil gå glipp av noe så kan du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Ikke glem å sjekke storyen hver dag. Og hvis du har gått glipp av noe så ligger det meste under høydepunkter på profilen min.

Skogstur på Furumo

Å gå i skogen er noe av det beste jeg vet. Dere som har fulgt bloggen min i noen år har jo fått sett ganske mange bilder fra turene i Gjerdrum. Og denne turen var minst like gøy. Jeg og venninna mi tok med oss papirposer og brødpose for å plukke sopp og bær. Det var kjempe gøy når vi først fant kantareller. Ikke bare det, men det var enormt mye tyttebær der også. Så da tok venninna mi seg av soppen og jeg begynte å plukke tyttebær. Selvfølgelig kan ikke jeg gå en tur i skogen uten å ta bilder. Så da ble det photoshoot for soppene og den flotte naturen. Ta en titt.

Det var så mange flotte sopper der, men min favoritt var den som er på bildet mellom de 2 store soppbildene. Den var gull i fargen. Jeg syntes det var så nydelig. Litt vanskelig å se på bildet, men i virkeligheten så glitret den i sola. Det var virkleig en flott opplevelse. Jeg anbefaler dere å virkelig se på naturens detaljer når dere er ute i skogen. For det er så mange skatter der som vi går glipp av hvis vi bare ser fremover.

Det ble som sagt litt sopp og tytterbærplukking. Og det var litt av en fangst vi fikk. Jeg begynte med å plukke litt kantareller, men siden jeg aldri har vært på sopptur før så viste jeg ikke helt hva som var hva. Så jeg bestemte meg derfor for å plukke noe jeg virkelig vet hva er, nemlig tyttebær. Jeg skal lage noe ut av dem, men først skal vi ta en tur til og få plukket mer. Men under her kan dere se fangsten fra denne turen.

Jeg er hvertfall veldig fornøyd. Og når vi kom hjem, begynte venninna mi på middagen. Vi spiste selvfølgelig litt sopp til maten og det var himmelsk. Så hvis du ikke har plukket kantareller i høst, anbefaler jeg deg å gjøre det og steke dem i panna. Det er noe jeg aldri har prøvd før, men det smakte så utrolig godt! Så det må jeg ha flere ganger!

Husk at du kan følge bloggen på Facebook HER for å ikke gå glipp av noe av de spennende innholdet her. For flere bilder og videoer kan du følge meg på Instagram HER. Det er alltid noe som skjer, så det er verdt å følge med.

House tour: Livingroom

Det som er så utrolig deilig med å ha et hus for seg selv, er at man kan pynte akkurat hvordan man vil. Jeg får jo gjøre som jeg vil selvlm jeg bor med venninna mi. Heldigvis er vi ganske like og liker alt som er spooky og gothic når det kommer til dekorasjoner. Så i år har jeg virkelig tatt spooky season et hakk videre. Og i dag skal dere få se hvordan jeg har dekorert stua. Her kommer et skikkelig bildedryss fra stua.

Jeg er så utrolig fornøyd med hvordan det har blitt i stua og jeg kan nesten ikke vente med å vise dere resten av huset. Jeg tenkte å dele det opp i 3 deler. Så hold deg her for resten av huset. Dere skal få se både kjøkkenet, gangen og soverommet. Ikke gå glipp av alt dette. Følg bloggen på Facebook HER og følg med på spooky season hjemme hos meg og alt det morsomme vi har planlagt. Du kan også få mye mer innhold på Instagram HER.

Så mange agurker!

Nå er det skikkelig høst, men været er ikke helt enig. Så det har vært ganske varme dager denne uka. Planen var å renske opp alt som er ute, men jeg tror jeg skal vente litt til med det. For i drivhuset skjer det fortsatt veldig mye og jeg har lyst til å se om det faktisk blir noe av. Også er det jo veldig mye som skjer her inne. Mange planter som virkelig koser seg. Så dette blir et veldig spennende innlegg. Skal vi bare komme i gang?

Pæretomat: så la oss starte i drivhuset. Denne planta tar jo virkelig over hele drivhuset. Noe som egentlig bare er gøy. Nå har det jo ikke stått så  ledig mye annet her på en god stund, så det gjør jo ingenting at den tar sin plass. Og her kommer det mange deilige tomater. Jeg har allerede hentet et par av disse og de smaker så utrolig godt. Jeg elsker virkelig gule tomater. Det er de beste. Så jeg håper det blir mange flere før jeg må kaste denne planta.

Slangeagurk: Det har kommet helt sinnsykt mange agurker den siste tiden. Forhåpentligvis blir det noe av dem også. Her er det bare å krysse fingrene og håpe på det beste. For plutselig skifter været og så dør plantene. Dette er jo en veldig ustabil tid. Så det er egentlig bare å vente og håpe på det beste.

Tomat moneymaker: Disse tomatplantene kommer jeg til å kaste ganske snart. Da skal jeg også plukke av alle tomatene som ikke er stygge. Så får vi se hva jeg gjør. Jeg vet det er mye man KAN gjøre  men jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Men før det kan skje  må jeg ordne dahliaene ved trappa. Noe jeg gruer meg litt til fordi det er så mye jobb, men det må jo gjøres. Hvertfall hvis jeg skal ha dem neste år.

Vanlige, store tomater: selvom grenen til disse tomatene var delvis knekk av, fortsetter den å modne tomatene. Jeg har reist den opp og gjort det beste ut av det. Den lever jo ennå, så det var jo ikke noe vits å fjerne den. Og det er jeg veldig glad for at jeg lot være å gjøre. Selvom planta ikke ser så fin ut lengre, er hvertfall tomatene flotte.

Pasjonsfrukt: Det kommer nye blader og dem blir lengre for hver uke. Men noe jeg har lagt merke til er at den har fått en ny gren også. Jeg lurer på om jeg skal flette den rundt den andre, etter hvert som den vokser. Først må den jo bli lang nok, men jeg tror kanskje det blir det fineste. Også tenkte jeg tidligere i år ar jeg skulle potte om disse, men jeg tror jeg skal vente med det til våren. Foreløpig klarer dem seg helt fint. Så da er det ikke noe vits å stresse med ompotting nå.

Snackagurk: Her har vi virkelig en som trives i vinduet. Så fin var aldri den andre planta. Det er gøy å se at den trives og blir stor. Foreløpig er det mest blomster som har kommet, men jeg tror ikke det er veldig langt unna at den får en agurk. Det ville hvertfall vært veldig moro om vi fikk 1 agurk før vinteren. Noe som blir spennende å se er om denne kommer til å fortsette og vokse i løpet av vinteren eller om den dør før våren. Jeg har jo aldri hatt agurkplante inne, så det blir jo et spennende prosjekt.

Mandarin: Etter at jeg knøyt grenen slik at den bøyer seg mer ut, har den blitt utrolig flott. Det har begynt å komme noen flere grener på den jeg bøyde og knyt fast (som dere kan se på siste bildet). Nå har jeg løsnet kobbertråden og silkebåndet.

Den har klart seg veldig fint. Grenen forstod hva jeg ønsket å få til og den fortsatte å vokse slik at den ble veldig stor og fin. Før jeg knøyt den opp så stod grenen rett opp, noe jeg ikke syntes var veldig pent. Jeg er glad for at det lille eksperimentet fungerte. Nå er jeg sikkert ikke den første til å gjøre det, men jeg har ikke fått idéen fra noen andre. Jeg tenkte bare jeg skulle gjøre treet ennå bedre ved å få grenene litt fra hverandre. Og det ble jo virkelig så mye penere. Det krever en del tålmodighet, men til slutt har man faktisk et veldig flott tre. Om man ber pent så kan man faktisk få trær til å vokse som man vil. Hvor sprøtt er ikke det?

Sitron: Dette treet var jo allerede ganske fint. Med tre grener så hadde de  fått en veldig god start. Men nå har den virkelig blitt flott. Her kommer det jo grener overalt. Nå gleder jeg meg skikkelig til å se hvordan treet utvikler seg videre. Her har jeg også fjernet kobbertråden. Og det må jeg si, det fikk virkelig et vakkert utseende med litt hjelp.

Her har den fått den perfekte avstanden. Jeg er så utrolig fornøyd. Nå er det egentlig bare å vente til de nye grenene begynner å vokse. Også får vi se hvilken retning dem ønsker å vokse. Men sånn det ser ut nå så er jeg veldig fornøyd og jeg elsker virkelig hvor vakkert det faktisk har blitt allerede. Den er jo ikke 1 år engang.

Carolina reaper: Jeg klype den jo litt på siden. Den gir seg selvfølgelig ikke og har da begynt å spire der jeg kuttet grenene. Så jeg er veldig spent på å se hva den har tenkt til å gjøre nå. Den er hvertfall veldig fin. Et stort chilitre midt i stua. Det kan jo bli veldig morsomt når denne virkelig tar av til våren neste år. Jeg er hvertfall utrolig spent på hva som kommer til å skje. Jeg har jo utrolig lyst på masse chilier, men vi får se hva som skjer. Her ventes det hvertfall i spenning.

Padron: Flere chilier er hvertfall på vei på denne planta. Her har det kommet 2 nydelige chilier. Planta har også kommet seg veldig etter at jeg nesten tok livet av hele gjengen her. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg klarte å glemme dem en hel uke. Sånn går det når hodet ikke er helt med. Heldigvis gikk det greit. Så nå er det bare å vente på nye chilier som kan plukkes og brukes i herlige oppskrifter.

Sweet banana: Ja, her kommer enda en trist historie for chiliene. Jeg skulle pelle av alle de stygge bladene. Og tror dere ikke jeg klarte å knekke av den eneste grenen som var på denne planta? Heldigvis er den godt i gang med å vlkse ut noen nye. Stakkars liten. Og han som var så flink. Noen ganger blir jeg litt oppgitt av meg selv altså. 

Basket of fire: Mange nye chilier kan nå plukkes fra denne flotte planta. Her har jeg faktisk fått en god del chilier i år. Det er gøy å se at det popper opp chilier fra denne, for det er så mange på en gang. Bare tenk hvor vakker den blir til neste år! Planter får jo som regel mye mer frukt 2 året. Så jeg gleder meg som et barn på julaften!

Pinata: Det sammen gjelder jo disse. Når våren kommer så tror jeg faktisk disse kommer til å være så utrolig flotte. De blir jo som små busker. Og med all den chilien dem kan få så kommer det til å se ut som at busken står i brann. Det blir tøft å se! Selvom dem ikke ser så veldig flotte ut for øyeblikket.

Vanlig, rød chili: Her har det falt av en god del blader, men deh betyr jo ikke at dem ikke kan bli fine igjen. Dessuten er det jo flere chilier her som venter på å bli modne. Så jeg tror dette skal gå bra. Jeg kommer nok til å klippe dem litt ned, men ikke så mye. Jeg får se hvor det er best å klippe og hva som bør være igjen. Men jeg vet jo at det beste er å klippe dem litt nå på høsten. Da blir dem også bedre til våren igjen. Så her har jeg en liten jobb å gjøre.

Snackpaprika: De fleste ser litt triste ut, men den ene gule snackpaprikaplanten har jo virkelig kommet seg. Masse knopper og mange flotte, grønne blader. Så det er jo veldig gøy å se. Jeg tror jeg bare skal la den være og se hva som skjer videre. Så lenge den trives så godt så vil jeg hvertfall ikke klippe i den. Eneste jeg har gjort er å fjerne bladene som var stygge. Derfor ser de andre litt triste ut, men det gjør ikke noe. Så lenge dem kvikner til når våren kommer, skal jeg være glad.

Det var alt for denne gang, men kom tilbake neste uke og se mer av dette. Følg bloggen på Facebook HER så går du ikke glipp av noe. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Husk å sjekke ut høydepunktene på profilen min om du har gått glipp av noen storyer.

Annonse: Innkjøp fra Lyko

Reklame | LYKO

Nå var det en stund siden jeg handlet fra LYKO, så da tenkte jeg det var på tide nå. Og siden det er så mye spennende denne gangen, tenkte jeg det kunne være gøy med en liten haul. Jeg kommer også til å linke alle produktene. Så hvis du finner noe du liker, kan du klikke på bildene. Nå hopper vi rett inn i det for jeg gleder meg så mye til å vise dere hva jeg har kjøpt.

Jeg måtte bare kjøpe meg noen små gavepakker med Rituals. Dem har så mye bra og de lukter så utrolig godt. Disse 3 duftene under her er mine absolutt favoritter. Når det kommer til Rituals så får jeg virkleig ikke nok!

Tilbud! 175,- begrenset antall (ordinær pris 299,-)

Tilbud! 175,- begrenset antall (ordinær pris 299,-)

Tilbud! 175,- begrenset antall (ordinær pris 299,-)

Nå hadde duftpinnene mine gått tomme også, så da måtte jeg jo kjøpe en ny som skal stå på soverommet. Jeg elsker når det lukter godt på soverommet. Da føler jeg at jeg slapper mer av og trives mye bedre. Så det er absolutt et must! Og denne gangen gikk jeg for Ayurveda, som lukter helt faktisk!

199,-

149,-

Et par håndsåper måtte jeg jo også ha. Da gikk jeg for Karma og Ayurveda, som er 2 av de beste luktene på Rituals etter min smak. Og det som er så genialt med Rituals er at man kan kjøpe refill til dem også. Så da gjorde jeg det med det samme. Så nå har jeg mye god håndsåpe til badet fremover.

149,-

229,-

Man får jo også produkter til menn. Jeg skulle ønske det var bedre utvalg, men det som er av utvalg er faktisk ganske bra. De lukter veldig godt. Denne gangen fikk jeg med en liten gave, som da var fra denne kolleksjonen. Jeg bruker jo deodoranten og syns den lukter himmelsk. Så jeg ble jo veldig glad da kropssåpa lukta like godt. Dette settet hadde dem ikke inne, men du kan klikke på linkene under bildet for å kjøpe dem hver for seg. En helt perfekt gave til mannen.

Shower Foam & Anti-Perspirant Spray

119,- & 159,-

Jeg ville også gi håret mitt litt ekstra pleie. Så da bestilte jeg også denne hårmasken. Nå skal håret mitt virkelig få en spabehandling. Også er jo flaska utrolig søt i tillegg. Den er heller ikke veldig stor, så den tar ikke opp masse plass i dusjen. Så denne likte jeg veldig godt. Ny favoritt!

469,-

Jeg måtte også fylle opp med ny body butter fra Glöd, for nå var den andre neste tom. Nå har jeg hatt den ganske lenge, så det er ikke rart den begynte å bli tom. Den er egentlig veldig stor og varer lenge for den prisen. Jeg er så utrolig fornøyd med dette produktet. Jeg bruker det veldig ofte og huden min elsker det. Den har ikke en sterk lukt og den er tykk, men grei å smøre på. Rett og slett helt perfekt!

199,-

Det var alt for denne gang, men jeg har lyst til å kjøpe noen ting om ikke så alt for lenge igjen. Alt det som jeg kjøper er produkter som jeg virkelig liker selv og som jeg anbefaler videre. For det er virkelig gode produkter. Så hvis du ser etter produkter til deg selv eller som gave, er disse absolutt å anbefale! Klikk på bildene om du vil bestille eller bare se nærmere på dem. Så håper jeg at dette var moro for deg å lese og at jeg kanskje gav deg litt inspirasjon.

Ikke glem å følge bloggen min på Facebook HER for flere gode tips. Du kan også følge meg på Instagram HER om du vil se mer fra meg.

Kristiansand med jenta mi

Årets sommer ble litt annerledes enn jeg og jenta mi egentlig hadde planlagt, men vi har fått veldig mange flotte minner sammen allikevel. Og siste delen av hennes ferie gikk til en tur i dyreparken. Jeg måtte jo vise min svenske kjæreste noe av det mest populære Norge har å by på. Dette er jo mine barndomsminner. Så vi booket et rom på dyreparken hotell og fikk 2 netter der. Og siden vi bodde på dyreparken hotell, fikk vi slippe inn 1 time tidligere enn alle andre som skulle i dyreparken. Med andre ord slapp vi å stå i kø når vi startet dagen med en tur med tømmerenna.

Dagen startet med andre ord med et stor plask. Og så var vi klissvåte begge to. Men fy søren så gøy det var å starte med tømmerenna helt uten kø. Vi var de første som fikk kjøre den dagen.

Vi fikk se Kaptein Sabeltanns verden uten masse folk. Det var nesten som en spøkelsesby når det ikke var noen der, men det var også litt gøy. Også fikk vi med oss Den Sorte Dame når mannskapet kom hjem fra tokt. Det var smell fra kanoner, musikk, sang og dans om bord. Et flott, lite show som jeg aldri har sett før hvertfall. Og når vi snakker om ting jeg ikke har sett før. Vi fikk plass på Den Sorte Dame når den skulle ut på sjøen igjen. Og der kjørte den inn i Abra Havn. Jeg var forberedt på en duell med Grevinnen, men her ble det altså en lengre tur. Det ble til og med sang om bord. Så den turen er absolutt verdt å få med seg, men du må være rask med å booke plass. For det var kun 2 plasser igjen 13:30 rett etter showet kl. 11:30. Så dette er veldig populært.

Vi måtte jo selvfølgelig få med oss alle de søte dyrene. Jenta mi fikk kose litt med den lille grisen, vi fikk se flere tigere som nettopp hadde våknet og vi hilste på en påfugl som gikk rundt fritt i dyreparken. Mange flotte dyr var å se, men det var et dyr vi savnet og det var giraffen. Desverre hadde en giraff skadet beinet og var derfor ikke ute. Så da ble det ikke noe giraff i år, men mange andre flotte dyr ble det da. Ja, vi så til og med rød panda, men den er det nesten umulig å ta bilde av. Den satt oppi et tre og gjemte seg.

Når jenta mi bestemte seg for å klatre opp og skli ned på denne lekeplassen, gikk det ikke helt slik hun hadde håpet. Og siden jeg stod og skulle ta bilder, fikk jeg heller ikke med meg hvor fort hun kom. Så hun kom borti beinet mitt og jegser ned, ved siden av meg. Der sitter hun med oppskrapte knær. Folk er litt bekymret, men som vanlig rister hun det av seg og reiser seg opp. I ettertid kjenner hun at det ikke gikk så bra. Så vår melding til dere der ute er “ikke lek på lekeplassen for barn, med mindre du er et barn.” For det var umulig å bremse og sklien er veldig lav i bunnen. Så det vil ikke gå bra med mindre du er et barn. Heldigvis skjedde det ikke noe alvorlig, men det kunne jo fort ha gjort det.

Til tross for oppskrapte knær og noen vonde tær, koste vi oss masse. Desverre er det ikke lov til å ta bilder eller filme i spøkelseshuset, men det er virkelig verdt å ta turen inn i. En tur igjennom spøkelseshuset og Sabeltann sine mareritt, var det min tur til å skade meg. I det jeg hopper ned på madrassen, lander jeg på ankelen og halter ut av døra. To ulykkesfugler på tur. Men det stoppet ikke oss fra å nyte dagen videre.

Ved siden av spøkelseshuset fins det noe annet som også var veldig gøy. Her finner du Greven av Gral sin forheksede labyrint. Mange morsomme hindrer for store og små. Anbefales ikke å gå igjennom den lille, trange utgangen av første labyrintdel. Jenta mi ble nesten sittende fast da hun prøvde. Så hvis du ikke er et barn, så burde du finne den store utgangen. Utenom det så var det mange fine ting å se på og mye gøy å gjøre fra start til slutt.

Det var alt for denne gang. Jeg vet det er mye mer å se på og gjøre, men når vi gikk ut for en matpause så orket vi ikke gå tilbake. Faktisk sovnet vi på hotellrommet etter middagen. Begge med utslitte og vonde bein. Så da får vi vel bare ta turen dit en annen gang og oppleve resten av parken. Det gjenstår Kardemommeby, Hakkebakkeskogen, reptiler, jungelbob, geopard og giraffene. Men jeg føler allikevel vi fikk sett det viktigste.

Om du har lyst på flere reisetips og mye annet gøy burde du følge bloggen på Facebook HER. Da går du ikke glipp av noe. Følg meg på Instagram HER for ennå mer bilder og videoer. Du finner mye spennende på storyen og har du gått glipp av noe så kan du se det på høydepunkter på min profil.

En liten overraskelse hos tomateplantene

Samtidig som jeg rydder vekk en del av det ute, er det fortsatt mye som skjer her. Jeg har en del planter inne, men det er jo noen planter som ennå trives ute. Spesielt hvis vi tar en tur inn i drivhuset og kikker der. Det er godt å se at sesongen ikke er helt over ennå. Og det fikk jeg virkelig se i går, da jeg tok turen inn i drivhuset. Så la oss ta runden og se på alle plantene.

Snackpaprika: selvom det ikke er så veldig mye som skjer, er det fortsatt en del liv her. Ja, faktisk har den ene planta fått mange knopper. Vi får nok se den blomstre veldig snart! Denne gangen er det den gule som virkelig koser seg. Så her kan vi faktisk få til noen paprikaer til før vinteren. Tror ikke dere?

Pinata: stakkars chiliplantene. De ble litt glemt denne uken. Jeg har ikke vært helt i toppform, for å si det sånn. Så når dama mi kom på besøk så ble det fult fokus på å slappe av. Noe som resulterte i at plantene ikke fikk vann. Det hadde ikke vært et problem, men på dette rommet dem nå står er det vist veldig varmt. Så da var det bare å vanne de stakkars plantene. I tillegg var det mange chilier som kunne klippes av. Kanskje det blir litt lettere for plantene å komme til seg selv igjen også.

Vanlig, rød chili: Disse chiliene som henger på er jeg veldig spent på om kommer til å bli så bra. Sånn med tanke på hvor lite væske plantene har fått. Men vi får bare krysse fingrene og håpe på det beste. Heldigvis er det fortsatt mye av plantene som har det helt fint. Og nå som dem endelig har fått litt vann igjen, blir dem nok glade. Jeg håper hvertfall det.

Sweet banana: dette må være den tristeste planta, men med litt tid og mye pleie så skal den nok bli flotte til slutt. Den har jo friske blader på topper og det er jo et veldig godt tegn. Jeg har hvertfall troen på denne!

Padron: Denne har i det minste ikke tatt så mye skade av lite vanning. Her har det jo kommet 2 flotte, små chilier. Dette var jo en av dem som kun hadde 1 chili i sommer og se på den nå. Ikke bare har det kommet 2 nye, men den har jo fått mange nye grener og har faktisk blitt veldig flott. Så her er det mer enn bare håp. Her er det potensial til å bli stor og flott. Man skal aldri undervurdere en mindre plante, for det kan plutselig snu!

Basket of fire: Her har planten fokusert på å modne chiliene. Så her har jeg litt blader å plukke vekk, men det gjør ikke noe. Jeg er bare glad for at den har klart seg såpass bra. Også var det faktisk et par modne chilier å klippe av. Det var veldig gøy å se. Dette er egentlig den chiliplanta jeg syns er finest. For her får man virkelig se alle fargene, fra gul til oransje og så rød når den er helt moden. Det syntes jeg var utrolig vakkert. Særlig fordi dem ikke modner likt, så det er litt av hvor farge. Ser du det?

Carolina reaper: Her valgte jeg å klippe litt av, men kun på de lengste grenene. De hadde blitt så lange at dem strakk seg over andre planter osv. Det ble litt rotete og alt for voldsomt. Dessuten har det jo ingenting å si om man beskjærer den litt. Den har jo fortsatt kjempe mange grener som kan vokse eller. Og da kanskje den også blir tett og fin til neste år. Når det kommer til chilier så tror jeg nok ikke vi kommer til å få se noe før neste sesong, men da har den jo vokst seg så stor som den skal og kan derfor fokusere på chilier. Jeg er veldig spent på hvordan det går.

Pasjonsfrukt: Over her ser dere bilde av begge plantene. Jeg har en på hver side i vinduet og dem er så flotte. Nå har jeg ikke fått klipt av de bladene som jeg tenkte å gjøre, men det er jo ikke noe hastverk. Det viktigste er jo at dem trives og det gjør dem. Dem vokser og koser seg veldig mye i vinduet. Skikkelig spennende prosjekter egentlig. Det som blir mest spennende er jo å se om dem i fremtiden noengang vil gi frukt. Men akkurat disse har jeg mest for moro skyld. Også får dem jo helt nydelige blomster. Jeg håper plantene får de vakre blomstene neste år.

Snackagurk: Se her kommer det en liten agurk. Vel, vi kan jo hvertfall krysse fingrene og håpe. For selvom disse dukker opp så er det ingen garanti at det faktisk blir agurk av det. Uansett er det gøy å ha denne i vinduet, sammen med pasjonfruktplantene. For her klatres det som bare det. Håper han holder seg godt fast.

Mandarin: Jeg syns det er så utrolig fint å se at stammen blir tykkere og at grenene splittes i flere, slik dem gjør på trær. Det er en veldig tidkrevende prosess, men fy søren så gøy det er å følge med på det hele. Når man har puttet frøet i jorda og sett det vokse, så blir det noe helt spesielt. Etter flere år med stell så er det blitt et solid, lite tre. Hadde du sagt det til meg da jeg sådde frøet, ville jeg ikke trodd det. Men her står det som et levende bevis på at hva som helst kan vokse, om man bare gir det nok kjærlighet.

Sitron: Siden mandarintreet ble en så stor suksess, ville jeg jo prøve flere typer frø. Å se hvor langt sitrontreet har kommet på under 1 år, er ganske sprøtt. Her vokser allerede 3 grener og alle har nå nye blader på vei. Så da fant jeg ut at det var på tide å gi treet en litt større potte. Det har jeg gjort. Hvis du følger meg på Instagram så har du kanskje allerede sett storyen. Men ja, det var hvertfall på tide. Det var noen solide røtter som ventet på litt bedre plass. Så nå kan den strekke litt mer på beina.

Den er jo allerede veldig vakker, men tenk når denne faktisk vokser til og blir like solid som mandarintreet. Bare vent til det har gått 3 år til. Da har vi nok et veldig vakkert sitrontre.

Pæretomat: årets første pæretomat er moden og klar til å spises. Vi har endelig funnet ut hvilken farge den har. Det ble gule pæretomater i år, men det er jo dem som er de beste. Gule tomater er best generelt. Dem har den ekstra søte og gode smaken. Så jeg må si at jeg ble veldig glad for at det var de gule som overlevde. For jeg hadde jo egentlig sådd røde også, men den planta var ikke like heldig. Hadde det ikke vært for at jeg puttet den knekte grenen i jorda, ville vi ikke hatt noen pæretomater i år. Det er jo egentlig hva alt dette er, en knekt topp av en pæretomatplante. Så hvis jeg ikke hadde puttet den ned i jorda så ville jeg ikke hatt noen pretomater nå. Alt annet døde.

Slangeagurk: Det er et par små agurker som kan komme. Jeg vil ikke si det helt sikkert ennå, men vi får krysse fingrene og håpe på det beste. Nå har jeg jo allerede fått en agurk. Den har jeg smakt på og jeg må si det smaker mye bedre enn fra butikken, men det vet vi alle som har dyrket noe som helst hjemme. Det smaker best fra hagen. Så jeg håper virkelig det blir flere agurker før sesongen er over.

Store, røde tomater: Det er en del tomater som venter på å bli røde. Ting tar tid, men det kommer en her og der. Jeg har fått smakt på én, men jeg vil ha mer. Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på flere. Jeg har ikke gjort noe med den grenen som er knekt. Grunnen til det er at det ser ut som den fortsatt får litt næring fra resten av planta. Så kanskje de tomatene har en sjans til å bli modne.

Tomat moneymaker: Jeg kunne tatt mange flere bilder av alle tomatene her, for det er så sinnsykt mange. Men dere skjønner tegninga. Nydelig, store, søte og saftige tomater som kommer overalt. Nå har jeg hatt dama mi på besøk og jeg hadde dem i taco. Fy søren så godt det var! Så her har jeg mye god mat fremover.

Pæretomat: Også gikk jeg rundt for å se på tomatplantene (moneymaker). Plutselig ser jeg en helt annen fasong på noen tomater. Det viser seg at jeg har hatt en pæretomatplante i forkledning her. En veldig morsom overraskelse. Det blir spennende å se hvilken farge dette er. Får vi 2 gule tomatplanter eller har vi faktisk en av hver? Tiden får vise. Heng med og finn ut neste uke (forhåpentligvis).

Du kan følge bloggen  på Facebook HER for ikke gå glipp av noen flere oppdateringer. Det vil bli mye spennende i løpet av høsten/vinteren også. Så skal vi jo planlegge neste sesong. DET vil du ikke gå glipp av. Du kan også se masse annet innhold på Instagram HER om du ønsker å få med deg mye mer..