Kakeoppskrifter

Enten du skal ha bursdag eller bare ønsker å bake en kake. Her finner du mange forskjellige kaker. Og hvis noen av dem frister, klikker du bare på bildet. Da kommer du nemlig til oppskriften du ønsker. Jeg håper du finner noe som frister. Navnet på kakene står under hvert bilde.

Peanøttsmør og sjokoladeostekake

Jordbær og bringebær moussekake

Snickerskake

Krydderkake

Cookiekake med banan

Eplekake

Brownie

Gulrotkake

Oreokake

Verdens beste/Kvæfjordkake

Kremostbrownie

Så mye godt! Om dette ikke gir deg lyst til å bake kake, da vet ikke jeg. Jeg vet hvertfall hva jeg skal gjøre i kveld. Med så mange gode kakebilder er det nesten umulig å ikke bli fristet. Noen av disse du kommer til å bake?

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Halloween Housetour: Kitchen

Kjøkkenet er veldig enkelt pyntet. Det blir brukt mye og det ville stått i veien om jeg satt for mye på benken. Ikke at det plager meg, men jeg bor jo ikke alene. Derfor valgte jeg å flytte en del av pynten opp på skapene. Der får det også stå i fred og det blir ikke masse søl og gris på pyntetingene. Jeg lærte meg det til jul i fjor, da pepperkakebyen min ble sprutet ned av krem. Noen (meg) ble ganske oppgitt. For det er ikke gøy å pynte opp og legge så mye jobb i det, for at noen skal sprute ned det hele og gi det masse kremflekker. Så da er det jo genialt at jeg har masse plass på toppen av skapene.

Jeg lover dere at det å sette opp dette på skapene, var ikke en lett jobb. Når man har like mye høydeskrekk som Ludvig i Flåklypa, blir slike oppgaver en utfordring. Beina holdt meg like godt oppe som kokt spagetti, men jeg fikk det til. Og jeg syns faktisk det ble ganske bra.

Jeg måtte ha litt pynt på benken også. Så jeg lagde en liten trapp med diverse flasker. Det var ikke så mye, men fy så vakkert det ble. Og det passet jo veldig bra der. Disse bladene brukte jeg mye på kjøkkenet i år. Jeg syns de passer veldig godt til temaet jeg valgte, Forest Witch. Det passer jo perfekt til meg, for det er jo nøyaktig det jeg er. På et tidspunkt skal jeg ordne krydderhylla mi med slike flasker!

Og son om det ikke var nok, lagde jeg en liten krok med litt ekstra pynt. Denne fjøla syntes jeg var for fin til å ikke kjøpe. Hvem vet, kanskje en da blir den brukt. Men foreløpig er den kun til pynt. Jeg syns nesten det er synd å bruke slike fjøler som har bilder på seg.

Ikke veldig mye i vinduet, men litt flaggermus, blader og et par heksesko var det plass til. Jeg kunne sikkert tatt vekk de skiltene, men det er ikke så viktig. Alt står bak chiliplantene mine uansett. Og jeg har faktisk prøvd å ordne den i midten, men den faller bare ned på den ene siden uansett hva jeg gjør. Så den får bare henge sånn. Jeg gav opp å fikse det. For da rev jeg bare ned bladene.

Og helt til slutt har jeg også hengt opp halloween håndklær. Man kan jo ikke ha spooky kjøkken uten skikkelig håndklær som matcher.

Alt i alt er jeg egentlig veldig fornøyd med hvordan kjøkkenet ble. Ikke veldig mye pynt, men nok til at det ble et skikkelig witchy kjøkken.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Middag på restaurant

Det ble en liten kveldstur til Hønefoss i går. Hovedsakelig for å spise ute med ei venninne, men vi gikk også litt rundt og kikket. Jeg kjente veldig fort at jeg ikke gikk sammen med dama mi, som er den eneste som får meg til å roe meg helt ned. Angsten var til stede, for å si det mildt, men det stoppet ikke meg fra å kose meg.

Når vi kom frem til Hønefoss, var det allerede blitt mørkt. Så dette bygget syntes jeg var så utrolig vakkert. Med lyset som lyste opp fra undersiden. En vakker detalj som passet godt min spooky vibe.

Vi tok en tur innom Kuben, der jeg fant denne lille figuren. Han var veldig søt! Nå er ikke jeg noe fan av lykketroll, men han var faktisk bedårende! Han ble desverre ikke med meg hjem, men han er faktisk på ønskelista mi, bare fordi han er kledd i pride.

Etter å ha kikket litt rundt, snakket med ei veldig hyggelig dame på Rituals og handlet litt på Normal, gikk turen videre til Salt&Pepper. Det ligger rett ved senteret og er veldig lett å finne. Selvom vi selvfølgelig gikk rett forbi bygningen på vei til Kuben og måtte bruke Google maps for å finne frem. Jeg sverger, angsten gjør meg dummere enn jeg er! Vet ikke hva venninna mi sin unnskyldning er, men jeg føler at jeg bare går i ei tåke mesteparten av tiden.

Vi satt oss hvertfall ned for å bestille. Det var så mye godt der. Også var det en del mennesker på denne restauranten, så jeg kjente at angsten begynte å krangle med magen min. Derfor gav jeg ansvaret til venninna mi. Hun bestilte maten for meg. Jeg vet ikke om hun bestilte rett, men jeg ser jo nå at det jeg bestilte var sterkt. Den eneste retten med en chili bak, den skulle jeg ha. Tåler magen min chili? Nei!

Jeg kom tilbake og drinken jeg hadde bestilt, hadde blitt satt på bordet. Aperol Spritz, fordi den jeg ville ha ikke ble lagd på hverdager, kun i helgene. Det er i slike tilfeller jeg syns det er kjipt at jeg ikke liker øl. Ting ville vært ganske mye enklere, men jeg fikk hvertfall en veldig god drink.

Maten kom. Venninna mi hadde bestilt sushi og jeg hadde fått en nydelig pastarett. Enten hun hadde bestilt feil eller ikke, var denne utrolig god. Litt spicy, men heldigvis gikk det greit. Og jeg nøyt virkelig denne maten. Faktisk er det først gang jeg har bestilt noe annet enn hva jeg vet jeg liker og har smakt før. Noe jeg kommer til å gjøre mer av, for dette var spennende og utrolig godt.

Vi takket for oss og gikk til bilen, som stod rett nedi gata der. Hvordan kunne vi ikke se denne restauranten på vei til Kuben? Det fatter ikke jeg. Men vi fant nå frem, fikk spist et herlig måltid og ble ganske mett. Så jeg vil si at det var en ganske suksessfull tur. Og er du i Hønefoss så burde du ta turen hit. Sushien var vist veldig god, pastaen var himmelsk og drinken var også god. 10/10 fra meg.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER. Klarer vi å få 400 følgere før året er omme?

Et lite innblikk i hodet på en psykisk syk person

Hvordan er det å være psykisk syk og gjøre helt enkle ting? La meg ta dere med inn i hodet mitt, på en tur ned til vannet.

Angst har vært en del av meg så lenge jeg kan huske. Når jeg gikk til skolen følte jeg på angst, når jeg var alene hjemme som barn følte jeg på angst, om natta følte jeg på angst. Og det har ikke sluppet taket. Faktisk har det blitt verre med årene. Noe som gjør at jeg ikke klarer de enkleste ting. På en dårlig dag kommer jeg meg ikke ut av døra i det hele tatt. På en veldig god dag, som den jeg skal fortelle om nå, er det så vidt jeg klarer å gå ut av hagen.

Det hele starter i oppkjørselen her jeg bor. Jeg klarer som regel å komme meg ned til søppelkassen. Det er der bildet over her er tatt. Utsikten derfra er jo veldig vakker. Og jeg tenker ofte at i dag er dagen jeg skal komme meg ned til vannet, men det har vært en helt umulig oppgave. For jeg har katastrofetanker i tillegg til angst (og mye annet). Så når jeg skal over disse togskinnene, tenker jeg alltid at jeg kommer til å dø. I dag er dagen toget kjører på meg. Derfor har jeg snudd og gått tilbake, vært fornøyd med bildene fra oppkjørselen eller verandaen. Ikke tenkt så mye mer på den saken.

Ja, det er jo ekstremt fint, men det er jo 100 ganger penere der nede. Og det er jo det jeg prøver å si til meg selv. Så kort det er ned dit, burde jeg jo klare å gå den strekningen. Men nei da. Dette har vært så grusomt vanskelig at det er ikke morsomt engang.

Men så kom dagen der jeg tenkte at jeg hadde veldig lyst. Begynte å gå bortover grusveien, til denne porten som leder over togskinnene og ned til vannet. På veien dit (som tar 30 sekunder å gå) var det så mye som skjedde i hodet mitt. Det føltes ut som om naboene stirret på meg, at jeg ble fulgt med på hele tiden.

På dette tidspunktet var sikkert pulsen min på 160 eller noe sånt, for jeg fikk helt panikk. Hva søren var det jeg holdt på med, tenkte hodet mitt.

Jeg kommer jo bort til denne porten. Der står jeg og tenker. skal jeg bare gå tilbake? Nei, jeg har jo kommet helt hit. Jeg kan ikke snu nå. Åh herregud. Nå har jeg stått her lenge. Naboene må jo tro jeg er helt sprø. Okay, nå må jeg bestemme meg. Skal jeg gå hjem eller skal jeg gå over? Jeg bestemte meg til slutt for å gå over. Hjertet dunket så høyt. Det neste jeg husker er at jeg er på den andre siden. På autopilot hadde beina mine løpt over togskinnene.

Når jeg gikk nedover stien, var det en del vann i gresset. Selvom det ikke var noen mennesker i nærheten, ble jeg flau av meg selv som hadde gått ned hit i flipflops. Da følte jeg meg ganske dum og tenkte at de som så meg nå måtte jo begynne å lure på hva det var som var feil i hodet mitt. Selvom det ikke var noen i nærheten. Jeg hoppet litt frem og tilbake for å ikke bli våt på beina. Igjen begynte tankene å komme i hodet mitt. Tanken på at dem som holdt et øye med meg, måtte tenke at jeg var ganske dum. Men det er jo ingen som ser på meg.

Når jeg kom ned til vannet, var det vanskelig å nyte det. Her stod jeg helt alene og knipset bilder av utsikten. Jeg følte meg rett og slett bare dum. Hvem går ned til vannet alene og tar masse bilder hit og dit? Det var flaut og jeg klarte ikke nyte denne opplevelsen i det hele tatt.

Etter noen flotte bilder, litt frem og tilbake, tanken har jeg fått noen bra bilder og angsten som skrek at nå må du komme deg tilbake, ble jeg nødt til å gå hjem igjen. Jeg var der vel maks 5 minutter. Noe som gjorde det flaut å gå opp igjen også. De som fulgte med på meg, måtte jo syntes det var rart. Ikke at noen faktisk gadd å se på meg og følge med på ei tullete kjerring som går ned til vannet.

Det var allikevel den følelsen av å bli overvåket som gjorde at jeg ikke klarte å nyte denne utflukten. Jeg gjorde den allikevel og jeg er veldig stolt av meg selv for at jeg turte. Det ble noen fine bilder også. Forhåpentligvis er dette noe jeg klarer igjen. Kanskje ikke i morgen eller om en uke, men en annen gang. Plutselig kommer den ekstra bra dagen og da må man våge å pushe grensene sine.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Fotografering av detaljer i naturen

Noen ganger kan de vakreste bildene være av de minste detaljene. Naturen har mye fint å vise, om du velger å kikke ekstra nøye. Med kameraet kan man fange opp de flotteste perlene i naturen. Noe jeg har sett ved flere anledninger. Om man stopper opp et øyeblikk og kikker nærmere, kan man se alt dette. Og hvis man ønsker å fange de vakre detaljene og ta vare på dem for alltid, går man veldig nærme og knipser et bilde. Noe av det jeg liker aller best ved slike bilder er at man kan lage kunst. Kunsten ligger allerede i naturen. Det er helt magisk å se at det vakre kan komme frem på denne måten. Jeg må si at dette er de vakreste bildene som fins.

Hvor ofte ser du egentlig på detaljene i et tre? Hvor nøye studerer du barken og mosen? Jeg tror ikke veldig mange innser nøyaktig hvor vakkert det kan være. På dette bildet kan man se mange detaljer, som man aldri hadde fått øye på ellers.

Og hva med fargene på bladene. Om du ser nøye på bildet under, kan du se at det fins mange farger som går i hverandre. De er ikke bare røde eller gule, men har fått litt av alle fargene. Har du tenkt på dette før? At bladene har et mønster av farger. Vakkert, ikke sant?

En annen detalj jeg elsker å ta bilde av er vanndråper på blomster og blader. Dem legger seg så fint på overflaten. Uten å miste formen. Og hvis man ser ekstra nøye, lager dem et slags forstørrelsesglass, der man kan få øye på detaljene i strået. Dette kan du se ekstra godt på den øverste dråpen. Alt handler om hvordan man tar bildet, hvilken vinkel og i hvilket lys.

Mose er også interessant å zoome inn på. Som du kan se på bildet under, ser dem nesten ut som små busker. Fascinerende hvordan dem kan vokse nesten hvor som helst. Også er det utrolig flott. Pynter opp naturen med sine vakre detaljer.

Og når vi snakker om detaljer, er isen og snøen noe som også kan lage mye vakkert. På dette bildet ser dere hvordan vannet har frosset rundt de tynne grenene. Ikke det aller beste bildet, men hvis man kommer nærme nok, kan man fange noen veldig flotte detaljer I både snø og is. Har du f.eks sett en snøkrystaller på nært hold? Da snakker vi ekte skjønnhet fra naturens side.

Og når vi setter de vakre fargene fra høsten, sammen med vanndråper, kan man virkelig se hvor vakker naturen kan være. Bildet undre er et av mine absolutt favoritter. Selvom bladene er omringet av vann, flyter dem på toppen, med de små dråpene urørt oppå. Det må være en vakreste kunsten naturen har å vise frem på nært hold.

Neste gang du er ute i naturen, ta frem kameraet og fang naturen på nært hold. Få fokuset på en liten detalj og få frem alt det flotte. Zoom inn på et blad, en istapp eller ei kongler. Det er helt utrolig hva kameraet fanger opp. Kanskje til og med noe du ikke kan se med dine egne øyne.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Jeg fikk se nordlyset!

Tenk om jeg hadde lukket øynene for tidlig. For når himmelens vakre farger danset på himmelen, lå jeg i senga og var i ferd med å sove. Det var helt tilfeldig at jeg lukket opp øynene og så ut av vinduet. Himmelen hadde et rødskjær. Fort tok jeg frem mobile  og knipset et bilde. Fargen lyste opp på skjermen. Jeg spratt ut av senga, åpnet vinduet og knipset bilder i alle mulige vinkler. Dette kunne jeg jo ikke gå glipp av. Så vakker himmelen var med denne røde fargen.

Det ble jo helt nydelige bilder, men dette var jo ikke det første jeg fkk se. Faktisk begynte det hele med at andre hadde lagt ut flotte bilder på Instagram, folk jeg vet at bor i nærheten. Så jeg begynte å se ut, gikk ut og tok noen bilder. Jo da, det var noen grønne streker på himmelen, men ikke noe rødt eller sterke farger. Da følte jeg at jeg ble skuffa og lei meg. Tenkte jeg hadde gått glipp av det hele. Så bildene under her er de bildene jeg tok først.

Man kan jo se at det er nordlys, men jeg ble jo overlykkelig da jeg fikk se at himmelen skiftet farge og bildene lyste opp i en nydelig rødfarge. Det er et øyeblikk jeg sent vil glemme. Mitt første nordlys. Ikke akkurat sånn jeg trodde mitt første nordlys ville se ut, men faktisk var dette ennå vakrere. Jeg vil allikevel la drømmen om å se nordlys stå på lista mi, for jeg ønsker å dra opp til nord og få den unike opplevelsen der.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Halloween Housetour: Livingroom

Et stort bildedryss av hele stua, kommer her. Jeg har prøvd å holde meg til et tema, men det er ikke så lett. I år valgte jeg å bruke mye spøkelser og hodeskaller i stua, for å gjøre stua til en haunted mansion. Det er også en horror landsby, med mange kjente karakterer fra skrekkfilmer. Alle har fått hver sin plass på benken. En liten kirkegård er også stilt opp. Så la oss ta en titt.

Ikke en veldig stor kirkegård, men jeg syntes den ble bra allikevel. Når det kommer til gravstøtter, vil jeg ikke kjøpe hva som helst. Men hvem vet, kanskje gravplassen blir enda større neste år. Her finner man hvertfall alt mulig som passer til dette temaet. Alt fra spøkelser, til skjelett. Og på bordet har jeg samlet alle mulige spøkelser. Jeg syntes det ble så fint når jeg fikk dem i forskjellige høyder. Og de små bøkene under det ene spøkelset gav det lille ekstra.

Det ser ikke veldig mye ut akkurat nå, men jeg har lagt en lyslenke inni der. Så når det blir kveld, kan jeg sette på lysene og gjøre mer ut av det. Jeg tenkte først at jeg måtte ha mer på denne, men her tenker jeg å ha det enkelt.

Når andre har pyntet på toppen av skapene, har det alltid blitt så fint. Det tok litt tid, mye bytting og flytting av pynteting, men til slutt ble jeg faktisk ganske fornøyd. Siden jeg har tatt bilde såpass høyt opp, kan man se isoporboksen som hodeskallen står på, men den syns ikke ellers. Det er en smart løsning for å løfte pynten og lage flere lag. Man kan jo bruke hva som helst, så lenge man klarer å gjemme det.

Verandadøra har også fått litt pynt. Jeg vet ikke om jeg skal ha noe mer klistremerker på vinduene til halloween, men hvis jeg gjør det, kommer det bilder på Instagram Story (linken til Instagram er alltid nederst i innleggene).

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle la pyntefatet stå her eller ikke. Til slutt tok jeg det vekk, la på creepy cloth og ble veldig fornøyd. Dette ser så mye bedre ut enn slik det var fra starten. Om du vil legge til en ekstra bra detalj, slår det aldri feil å bruke creep cloth (duken under). Disse får man kjøpt overalt. Bl.a vet jeg at dem har dem på Nille og Dollarstore. Man kan ikke få nok av disse. Jeg bruker dem overalt!

Her er min lille horror landsby. Nå har jeg fått tak i mange figurer. Og jeg elsker virkelig hvordan det ble i år. Vi har Adams Family, Pennywise (IT), Samara(The Ring), Regan(Exorsisten), Chucky, Beetlejuice, Freddy(Nightmare On Elm Street) og Sam(Trick Or Treat).

Jeg har lyst på kjæresten til Chucky (Tiffany)  men jeg har ikke funnet en figur som jeg syns er fin. Michael Myer hadde også vært moro å hatt. En annen karakter som hadde asset inn, hadde vært Scream. Men dette er jo figurer jeg kan kjøpe etterhvert. Og om jeg skal kjøpe flere figurer, må dem også ha sitt eget område/hus. Men nå har jeg hvertfall en god del og er veldig fornøyd med hvordan det ble til slutt.

Jeg ble veldig fornøyd med vinduet her, men noe som nesten ble ennå bedre, var dette bildet av spøkelset på huska. Gloomy vibes ute, med oransje trær i bakgrunnen og skygge på spøkelset gjorde dette bildet helt perfekt! Men i dette vinduet må jeg si at jeg virkelig fikk frem den viben jeg ønsket meg. Dette ble så utrolig vakkert.

Denne hylla slet jeg veldig med å få pyntet bra. Det er jo begrenset hva man får plass til og hva som ser bra ut. I tillegg er det også begrenset hvor mye dekor jeg faktisk har tilgjengelig. Men jeg må si at det ble ganske bra til slutt. Også er jeg veldig glad for at jeg endelig fikk kjøpt meg karakterene fra spillet Little Nightmare, som er de 2 figurene foran Trick og Treat skiltet. Det er et av mine favorittspill.

I år har jeg virkleig gått All-In. Her har jeg festet noen sommerfugler på veggen. De passer perfekt inn, for dem har hodeskallemønster på vingene. Også er dem svarthvitt, noe som går mye igjen i min dekor.

Det andre vinduet i stua har også fått mye pynt. Jeg valgte å bruke litt mer farger akkurat her. Når jeg hadde satt på plass alt, manglet det allikevel noe. Så jeg brukte oransje blader, som virkelig gav det lille ekstra jeg følte at jeg trengte.

I hjørnet, over sofaen, har jeg hengt denne. Eller jeg fikk hjelp til å henge den opp, for jeg har så høydeskrekk og er kort, så jeg rakk ikke opp. Men den henger hvertfall der. Og jeg syns det var en fin detalj. Uten den, ville det nok blitt ganske tomt.

Bordene på hver side av sofaen har fått en del dekor. Og i år har jeg fått kjøpt mye ledlys. Det gjør det mye lettere å bruke lys, men også ha mye annet dekor i tillegg. Så dette er nok et av mine beste kjøp i år. Jeg syns virkelig jeg har fått til å pynte bordene bra og allikevel ha nok plass til å kunne bruke dem. En veldig bra balanse der, syns jeg.

Og helt til slutt har vi TV området. Nå er jeg generelt veldig fornøyd med stua og hvordan pynten ble til slutt, men dette må jeg si er min absolutt favorittdel av hele stua. Om den lille kroken ikke skriker haunted mansion, da vet ikke jeg. Med lysestaken, mosen, bladene, bøkene og hodeskallen, gir dette meg en skikkelig haunted mansion vibe. Jeg elsker det. Og det er jo det viktigste. Det er jo jeg som skal se på det hver dag. Men fortell meg gjerne hva du syntes var det best dekorerte i stua. Håper også du fikk litt inspirasjon og idéer til ditt eget halloween hus. Ikke glem å følge med videre. Jeg har mye mer å vise dere. Vi har jo så vidt begynt.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Dollarstore del 2

Vi kom oss en liten tur til inn på Dollarstore. Forrige turen var akkurat litt for tidlig, selvom den hadde fått satt ut mye spennende allerede. Når vi var der sist, drev dem å sette ut mer. Men man står jo ikke akkurat og venter i butikken, for at dem skal bli ferdig. Så vi tok en titt på det som var satt ut allerede og så gikk vi ut. Tur nummer to fikk vi se litt nytt, men ikke de skålene jeg hadde håpet å kjøpe. Kanskje jeg gikk glipp av dem, kanskje denne butikken ikke hadde akkurat disse. Jeg vet ikke. Samme kan det være. Borte var dem hvertfall. Så vi kikket litt rundt på det nye dem hadde satt inn i hyllene.

Disse er jo veldig flotte. Nesten litt synd jeg ikke kjøpte en sånn, men jeg har så mye dekor hjemme allerede. Kanskje passe på å ikke kjøpe alt for mye fremover. Og man kan jo ikke kjøpe alt man har lyst på heller. Så disse fikk stå i fred.

Denne likte jeg veldig godt, men siden den kostet en del, tok jeg den ikke med meg. Også var jeg ikke helt overbevist når jeg fikk se hvordan dem var malt. Jeg syns ikke noe om når malingen er utenfor der den skal være. Selvfølgelig kunne jeg bare malt over de gullflekkene med svartmaling, men jeg betaler ikke 180,- for å måtte fikse feil. Skulle nok kanskje ønske at dem var helt svarte da i såfall.

Dem hadde et par gode hus som ville passet godt inn i en spooky landsby. Og hadde jeg hatt mer penger, ville jeg kjøpt det huset nederst på bildet. Ikke ofte man kommer over slike pyntegjenstander ikke halloween. Selvom jeg tror at butikkene begynner å bli bedre på halloween dekorasjoner. Vi er jo flere og flere som ønsker kvalitetspynt til halloween. Og ikke minst er det mange som vil bruke dem året rundt. Derfor håper jeg vi får se mer og mer av slike pyntegjenstander.

Veldig søt såpedispenser. Det var nesten at jeg kjøpte den, men ikke denne gangen. Jeg var ikke helt overbevist, både på grunn av formen, men også hvordan munnen var malt på. Kanskje er jeg litt vel perfeksjonist, men når man har så mye dekor som meg, må man sette en standard og kjøpe kun det som virkelig skriker MÅ HA! 

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Skörde marknad

Når vi dro dit, hadde vi forventet oss litt mer enn hva vi ble møtt av. Men det som var der, var utrolig koselig. Det var skikkelig høstmarked, for å si det sånn. Perfekt for meg og nydelig på bilder. Om du bare vil dra og kikke, spise en hamburger og få høstfølelse, kan jeg anbefale dette lille markedet. Om du er på utkikk etter mye å se på og velge mellom, er ikke dette noe for deg. Vi var ferdig med runden etter 10 minutter, men bildene ble hvertfall veldig flotte.

Det var koselig å se små og store gresskar overalt. Enten de var pyntet opp med eller var til salgs, gav det markedet det lille ekstra. Og hva er vel mer høst enn gresskar (og andre grønnsaker)? Innkjøp ble det ikke noe av, men moro var det allikevel.

Mange nydelige blomsterbuketter var satt ut. Virkelig flotte var dem. Ikke akkurat det jeg hadde forventet meg på et slikt marked, men det var koselig å se. Utrolig fint å se hvilke blomster svenskene setter sammen. Litt annerledes enn de i norske butikker.

Det var ikke så mye av hver. Kanskje det allerede hadde blitt kjøpt mye eller kanskje avlingen ikke var så store i år. Uansett var det veldig lite, noe som gav et litt dårlig inntrykk i mine øyne. Jeg er allikevel glad for at vi tok turen. Det er jo tross alt bedre å se noe høstrelatert, enn å ikke få se noe. Men jeg må si at jeg heller ville dratt på en gård og sett masse gresskar og mye annet godt der, enn dette lille markedet i sentrum av Nyköping. Dem har, i følge dama mi, vært mye bedre og større tidligere. Kanskje strekker ikke pengene til for årets marked. Kanskje er det ikke så mange som stilte opp. Hva vet vel jeg. Men jeg håper vi finner et større marked neste år, som kan vise bedre hvordan et høstmarked egentlig skal være.

Litt skuffet må jeg si at jeg var, men som sagt er jeg glad jeg fikk tatt turen og tatt disse bildene. Dem ble i allfall fine.

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

Mine hobbyer Del 5

En hobby de aller fleste vet om, er baking og matlaging. Jeg har jo lagt ut mange gode oppskrifter de siste årene og hatt det veldig gøy med det. Og hvis jeg blir fornøyd med en oppskrift i fremtiden, vil den selvfølgelig havne på bloggen. Det ble bare for mye fokus på hele tiden måtte finne på nye oppskrifter. Når det ble for mye fokus på å få ut oppskrifter på bloggen, ble gleden over denne hobbyen litt borte. Men dere skal ikke se bort i fra at den vil komme litt tilbake nå og da. For jeg elsker virkelig å bake og lage mat. Om dere følger meg på Instagram HER, ser dere ofte god middag og diverse inspirasjonsbilder på storyen. I dette innlegget tenkte jeg å legge med de oppskriftene som jeg har blitt ekstra fornøyd med. Så jeg håper dere finner noe inspirasjon her også.

Trykk på bildet, så kommer du rett til oppskriften.

fløtekarameller

Meksikansk kakao

Jordbær og bringebær moussekake 

Snickerskake 

Annerledes focaccia 

Focaccia 

Tekaker

Oreokake

Browniecookie

Sanwich baguetter

Pølsebrød

Hamburgerbrød

Pasta carbonara 

Polarbrød

Rundstykker i langpanne

Luftige lapper

Eplekake

Brownie med kremostglasur

Verdens beste/kvefjordkake

Du kan som sagt trykk på bildene og komme til oppskriftene, om det er noe som frister. Jeg har jo lagt ut oppskrifter i flere år og det ligger ganske mange gode kaker og lignende på bloggen. Om jeg skulle gått igjennom hele bloggen, hadde jeg nok sittet her i en måned. Men jeg fant frem de jeg husket best og håper det kan være noe for enhver smak.

Om jeg bruker noen av oppskriftene mine, pleier jeg alltid å linke til oppskriften og legge ut på storyen min på Instagram.

Så ikke glem å følge meg på Instagram HER.