Oppskrift: peanøttsmør og sjokoladeostekake

For en stund siden så delte jeg oppskrift på Snickerskake med dere. Den finner du HER. I dag skal dere få en lignende kake, men i en ostekake variant. Og denne anbefaler jeg dere virkelig å prøve ut hvis dere likte snickerskaka. For her får dere en smaksopplevelse dere sent vil glemme. Så finn frem bakelysten og bak denne nydelige ostekaka jeg selv har lagd oppskriften til. (Når jeg sier jeg har lagd oppskriften så mener jeg at jeg fant en oppskrift og la til, endret og gjorde den til min egen).

I denne oppskriften har jeg brukt dronningsjokolade, men du kan bruke kokesjokolade eller melkesjokolade om du ønsker det. Jeg syns bare dronningsjokolade smaker ekstra godt.

Du trenger:

Bunnen

150g digestive

60g smør

Sjokoladelaget

115g dronningsjokolade

200g kremost

30g melis

½ts vaniljeekstrakt

1 klype salt

0,6dl kremfløte

Peanøttsmørlaget

200g kremost

60g melis

½ts vaniljeekstrakt

85g peanøttsmør

70g dronningsjokolade

0,6dl kremfløte

Ganache

0,8dl kremfløte

85g dronningsjokolade

 

Slik gjør du:

Kle en 18cm springform med bakepapir.

Bunnen

Knus kjeksen til støv.

Smelt smør.

Bland smøret inn i kjeksen.

Hell oppi formen.

Fordel del rundt i bunnen og trykk ned slik at det blir kompakt og ikke faller fra hverandre når du skal løfte opp kakestykkene senere.

Sett formen inn i kjøleskapet.

Sjokoladelaget

Knekk opp kokesjokoladen og legg den i en skål som tåler mikrobølgeovnen (du kan også smelte i vannbad om du ønsker det). La den gå i 15 sekunder. Ta den ut og rør rundt. Gjenta til alt har smeltet.

Pisk kremost i en bolle, til den er luftig.

Tilsett melis, vaniljeekstrakt og salt.

Bland dette sammen.

Ha den smeltede sjokoladen oppi og rør sammen.

Pisk fløte i en annen bolle, til den er en myk og fin krem.

Ha det oppi kremostblandingen og vend om med en slikkepott.

Hell oppi formen og smør den jevnt utover.

Sett i kjøleskapet i 1 time.

Peanøttsmørlaget

Pisk kremost i en bolle, til den er luftig.

Tilsett melis og vaniljeekstrakt.

Rør til det er blandet sammen.

Ha peanøttsmør og kokesjokolade i en bolle som tåler mikro. La den gå i ca. 39 sekunder eller til alt har smeltet. Du kan ta den ut og røre rundt for å smelte resten av sjokoladen, når peanøttsmøret er varmt og rennende.

Ha det oppi kremostblandingen.

Pisk kremfløte til en myk og fin krem.

Vend kremen inn i kremostblandingen.

Hell det over i formen med sjokoladelaget som nå skal ha stivnet.

Smør det jevnt ut i formen.

Sett formen inn i kjøleskapet igjen i 1 time.

Ganache

Varm opp fløten i en kjele. Ta den av plata når den begynner å koke.

Ha oppi sjokoladen og la det stå urørt i 3 minutter.

Rør det godt sammen.

Hell på toppen av peanøttsmørlaget og smør det jevnt utover.

La kaka stå i kjøleskapet i minimum 4 timer, men helst over natten.

Så er det bare å nyte en helt fantastisk kake.

Oppskriften til jordbær og bringebær moussekake finner du HER og oppskriften på brownie finner du HER.

Tips! Du kan enkelt lage firkantede stykker slik jeg har gjort. Da kan du bruke en firkantet form. Har du ikke en som måler 18cm, kan du gjøre det smarte trikset jeg gjorde. Ta isoporplate eller noe lignende og kapp slik at den passer inn i en firkantet form. Kle den med aluminiumsfolie slik at isoporen ikke kommer i kontakt med selve kaka.

For flere fantastiske oppskrifter bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER. Jeg legger nemlig ut linker til gamle oppskrifter i storyen min. For det er mange oppskrifter jeg bruker fast. Har du gått glipp av noen oppskrifter så finner du dem under høydepunkter på profilen min.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg