Mat festival i Vestfossen

I går var jeg, venninna mi og hennes venninne på matfestivalen i Vestfossen. Dem har vært der før, men for meg var det første gangen. Og det var veldig koselig. Jeg tok selvfølgelig masse bilder også.

Først gikk vi bare rundt og kikket på alle bodene. De solgte alt fra saft til iskrem, men la oss ta en titt på bildene jeg tok. Så kan dere se selv hvilket utvalg det var der.

Her var det mye som fristet, men jeg hadde ikke så mye penger å bruke her. Så jeg var der mest for å kikke. Og det var veldig mye å kikke på. Man trenger jo ikke alltid bruke så mye penger. Det er jo masse smaksprøver i boden også. Så man kan jo få en smakebit selvom man ikke kjøper noe.

Også var det jo mye annet som også skjedde på denne matfestivalen. Det var blant annet et lite museum inne på den ene låven. Mye gammelt fra gårder. Midt i blinken for meg som liker å se på slike ting.

Ja, som dere kan se så var det mye gammelt og spennende å se inne på det lille museumet på låven. Og enda mer var det å se. For det var mange søte gårdsdyr som også var der. Man kunne gå bort og hilse på dem om man ville. Ja, jeg klappet faktisk både ku og hest når jeg var der.

Ja, som dere kan se så var gårsdagen veldig fin. Vi hadde det veldig koselig og var utrolig heldige med været også. Jeg hadde som sagt ikke så mye penger, men litt måtte jeg jo kjøpe. Så jeg gikk til boden med iskrem og sjokolade. Der kjøpte jeg en nydelig mango sorbet og 3 små konfekt. Kunne dagen blitt mer perfekt? Jeg tror ikke det.

Jeg kommer definitivt til å handle mer fra sjokolade salongen. Over her kan dere se hva jeg kjøpte. Jordbær og champagne, passjonsfrukt, nugat var de tre jeg valgte, men dem hadde mye annet godt å velge mellom. Så jeg gleder meg til å ta en tur innom deres butikk i Vestfossen for mer av disse. Spesielt de med fruktsmaker. For noen nydelige, friske smaker! Anbefales på det sterkeste om du er i området.

Mor og datter tid

Dagen i dag skulle egentlig gå til noe veldig morsomt, men sånn ble det ikke. Venninna mi, som jeg skulle dra med ble nødt til å jobbe i dag. Så det ble en veldig rolig dag. Det vil si etter at jeg allerede hadde ordnet meg til å dra, men det er jo ikke henne sin feil. Forhåpentligvis får vi gjort den tingen i morgen.

Men la oss gå tilbake til tidligere denne uken. For noe spennende har skjedd. På onsdag var jeg nede hos moren min for å hjelpe henne litt. Det var egentlig mest fordi jeg kjedet meg. Og dagen ble jo utrolig fin den. Jeg ble ferdig med å lage blomsterbed og plantet hortensiaene hennes.

Det ble utrolig fint, syns dere ikke? Vi har allerede lagt planer for enda et blomsterbed, men det skjer ikke før til våren igjen. Men det er noe jeg virkelig gleder meg til for det kommer til å bli utrolig fint.

Og siden vi først er inne på planer. Mamma og jeg har lagt planer for en skikkelig koselig tur sammen. Litt mor og datter tid. Det gleder jeg meg utrolig mye til. Og selvfølgelig kommer jeg til å ta masse bilder. Hva vi skal får dere vente og se, men det blir en tur som går over flere dager. Såpass kan jeg fortelle dere. Så da er det bare å vente i spenning.

Også fikk jeg se igjen Pusur. Det er katten til søstra mi som ikke har vært hjemme på 2 måneder. Plutselig var han tilbake og det gjorde meg veldig glad. Stakkars. Vi trodde jo det verste, men heldigvis kom han hjem igjen. Og da var det både våtfôr, godbiter og masse kos som ventet på han. Han er veldig bortskjemt, men særlig nå som han har vært vekk såpass lenge.

Resten av dagen ble jeg og mamma sittende å høre på spillelisten hennes på youtube og prate. Så jeg fikk ikke gjort så mye, men det viktigste var jo at vi hadde en veldig fin dag sammen.

Og det er egentlig det. Dagene har vært ganske stille og rolige. Jeg prøver å pakke kofferten til neste ukes reise. Ja, det er en del reising på meg for tiden. Noe som er veldig rart etter å ha sittet i en liten leilighet i 2 år, uten noen venner rundt meg. Dette året har virkelig snudd oppned på livet mitt og jeg elsker hvert eneste sekund av mitt nye liv. Også er jeg veldig glad for at jeg bestemte meg for å blogge igjen og ta dere med på alt det spennende som skjer.

Dere burde virkelig følge med for jeg har noen veldig fine turer og planer fremover. Også dukker det alltid opp noe mer på veien.

Regnbuer og tente lys

Sist jeg snakket med dere så var det en skikkelig regnværsdag. Dere fikk ikke sett noe av den eller hørt hvordan den gikk, så jeg tenkte vi kunne starte der. Vi har jo nesten en hel uke å ta igjen. Og tirsdag var altså en regnværsdag. En veldig koselig og fin dag. Vel, jeg gjorde den hvertfall til en veldig fin dag. Jeg tente litt lys og hørte på regnet der ute. Det bøttet jo ned denne dagen. Så mye regn er det lenge siden jeg har sett. Selvfølgelig tok jeg med meg mobilen ut og tok noen fine bilder. Så la oss ta en titt på hvordan bildene fra den dagen ble.

Jeg syns det er så koselig med regnvær. Derfor tente jeg noen lys og bare nøyt øyeblikket. Som dere kan se på bildene under så var det utrolig koselig her den dagen.

Det var ikke veldig lenge regnværet holdt på da. Og når det sluttet så ble det litt for varmt å ha på alle disse lysene, men jeg fikk et lite øyeblikk med denne koselige stemning. En liten smakebit på hva som venter når det blir kaldere ute.

Etter regn kommer sol, sier dem. Og solen tittet frem og lagde verdens fineste farger på himmelen. Ja, det kom en vakker regnbue frem og jeg hadde verdens beste dag.

Sånn gikk altså min tirsdag. Dette var også dagen hvor venninna mi kom hjem igjen fra en tur i Bergen. Så dagen etter begynte vi å samle inn epler fra epletreet her ute. Vi hadde en skikkelig koselig dag med både baking og syltetøylaging. Det var kjempe koselig. Men hvorfor fortelle om det når jeg kan vise dere bilder av alt vi gjorde denne dagen.

Og bare fordi vi hadde lyst så lagde vi denne Playstation konrollen til en kompis. Er det noe jeg syns er ekstra koselig så er det å lage ting til venner og familie. Så naboen fikk eplekake og kompisen våres fikk sjokoladekake. Venninna mi var borte med kake til naboen. Det er ei eldre dame som bor alene. Hun var så koselig og snill da hun kom tilbake med boksen vi hadde puttet kakestykkene oppi. Hun takket og sa de var utrolig gode. Det er så hyggelig å få slike tilbakemeldinger. Også er det jo utrolig fint å kunne gjøre noe for noen andre. Det blir definitivt ikke siste gang. Vi elsker jo å bake, så det kommer nok mer kake til nabodama og sikkert andre vi er glad i også.

Onsdagen var en veldig rolig dag og egentlig ikke noe å fortelle, men torsdagen hadde jeg det litt gøy med sminke og lagde noen TikToks. Så her er resultatet av det.

Og på fredag tok jeg og venninna mi en liten tur til Mjøndalen for litt mat. Egentlig skulle vi kjøpe softis, men siden begge to var sultne så ble det middag.

Også har egentlig resten av tiden vært ganske rolig. En liten tur innom for å kjøpe milkshake og en liten shoppingtur for å kjøpe noe klær jeg trengte.

Nå er det en ny uke og den startet med en psykologtime kl.09:15. Umenneskelig å måtte stå opp så tidlig, men heldigvis er neste time litt senere utpå dagen. Ikke at det har noe å si på hvordan jeg føler meg. Jeg har sovet hele dagen, av og på. Forhåpentligvis blir det en bedre dag i morgen. Men timen i seg selv gikk ganske bra. Vi har en plan videre og jeg har i oppgave å jobbe med eksponeringsterapi. Så til mandag skal jeg virkelig gi angsten noe å jobbe med.

Barndomsminner

Før jeg forteller om gårsdagen så vi jeg kort fortelle om søndagen. For jeg tok meg en tur ut på verandaen på kvelden. Det var så koselig og bare slappe helt av og se på solnedgangen. Ikke noe annet enn en helt avslappende kveld her hjemme. Noen ganger trenger man slike øyeblikk der man kobler helt av og ikke gjør noe. Så jeg tok et slik øyeblikk etter en ganske så lang uke. Og selvfølgelig måtte jeg ta noen bilder når jeg satt der.

Kameraet mitt er dessverre ikke så flink til å fange opp de flotte fargene på himmelen, men detaljene i skyene var utrolig vakre de også. Jeg anbefaler virkelig å ta en kveld ute og bare se på solnedgangen. Det er helt magisk og utrolig avslappende.

Og gårsdagen, starten på en ny uke var derfor mye lettere å starte med et smil. Mamma lurte på om jeg kunne hjelpe henne litt i hagen, så jeg brukte hele gårsdagen til det. Vi tok de siste tistlene som var inni mellom hekken og fikk vekk tørre kvister osv. Så stod jeg og luket i gårdsplassen, men jeg er langt fra ferdig der. Det er helt utrolig hvor mye ugress det kommer opp i gårdsplassen, igjennom grusen. Med andre ord har jeg nok å gjøre fremover.

I tillegg til alt det så begynte jeg også med å lage et blomsterbed som mamma skal plante hortensiaene sine oppi, men det har jeg ikke blitt ferdig med. Når det er ferdig så skal jeg vise dere alt sammen. Det kommer til å bli så utrolig fint!

Det ble jo også en liten pause nå og da. Og da hadde vi kjøpt skoleboller. De var så utrolig gode! Klausen kan virkelig lage bakevarer. Så det ble en skikkelig god pause etter mye arbeid.

Ikke nok med det så måtte jeg opp og se om eplene jeg pleide å spise da jeg var liten, hadde blitt modne. Epletreet i hagen der bestemor bodde da hun levde er de beste eplene som fins. Altså det fins ikke bedre epler i hele verden. Og heldigvis for meg så var det et par epler der. Ikke så store og vakre som de var før, men allikevel samme smak. Det dro meg rett tilbake til barndommen.

På vei ble det også noen bilder. Det er jo så mye vakkert som man kan ta bilde av. Og noen ganger seg ting nesten penere ut på bilder.

Etter å ha holdt på i noen timer hos mamma så begynte det å pøsregne. Da var det slutt på arbeid for den dagen, men jeg måtte jo være litt gal og løpe rundt huset i regnværet. For nå har jeg virkelig savnet regnet. Det har vært godt og varmt litt for lenge. Så jeg stod ute i gårdsplassen da det begynte å regne, før jeg løpte rundt huset. Og den følelsen var rett og slett helt fantastisk!

I dag var egentlig planen å fortsette på blomsterbedet, men det har regnet i hele dag. Så jeg har egentlig bare slappet av. Jeg stod jo og hakket i plenen i går for å lage blomsterbed og jeg stod bøyd for å luke i gårdsplassen. Da er det kanskje greit med en hviledag.

Jeg gikk glipp av det

Nå har det snart gått en hel uke og det har jo skjedd litt siden sist. Så jeg tenkte jeg skulle sette meg nå og fortelle dere hvordan min uke har vært.

Mandag: Jeg startet uka med å hjelpe mamma med å klippe plenen. Mesteparten av den hvertfall. Resten tok hun etterpå. Planen var egentlig å hjelpe henne mer, men sånn ble det desverre ikke.

Jeg fant noen nydelige villblomster som hadde forvillet seg opp igjennom verandaen hos mamma. Så de tok jeg jo selvfølgelig bilde av. For det å ta bilde av en plen er jo ikke like spennende. Det regner jeg med at ingen vil se. Blomster derimot er jo nydelige.

Tirsdag: Da tok jeg det helt med ro fordi jeg hadde fått en sterk hodepine etter å ha klipt plenen for mamma. Skuldrene mine er ikke så glad i å klippe. Også sliter jeg veldig mye generelt med å klippe plenen. Så da ble det jordbær og melk for å slappe av.

Onsdag: Var en ekstra koselig dag. Jeg var nemlig hundepasser. Og dette er verdens skjønneste hund. Han har den beste personligheten og er faktisk veldig fotogen. Bare se på de vakre bildene jeg fikk tatt av han da han var her. En skikkelig sjarmør.

Er det noe jeg virkelig syns er moro så er det å passe denne vesle gutten. Emil er så god og snill. Vi har det alltid så koselig. Han elsker å leke med bamsene sine og teppet, så jeg pleier å gjøre det. Desverre var det ganske varmt på onsdag så det var ikke mye han orket. Så vi satt ute i skyggen, på verandaen. Og der koste han seg veldig.

Torsdag-lørdag: Har jeg bare tatt det helt med ro. Dette har ikke vært så bra dager, men nå føler jeg meg litt bedre. Og i dag skulle jeg egentlig møte den vesle gutten til broren min igjen, men når jeg hadde ordnet meg så fikk jeg en melding fra mamma at det ikke ble noe av. Sånn kan det går. Da får jeg heller se om jeg finner på noe annet.

Det eneste jeg skulle ønske at jeg kunne gjort denne uka er Pride. Drammen feiret Pride i helgen og det var noe jeg egentlig hadde gledet meg veldig mye til, men sånn ble det altså ikke. Bedre lykke neste år, I guess. Det var så utrolig kjipt, men sånn er livet. Av og til går det ikke sånn man vil.

Jeg skal prøve igjen

Som vanlig går dagene utrolig fort når jeg er sammen med jenta mi. Plutselig en tiden over og jeg går tilbake til en tom seng. Det må være den verste følelsen når man ikke bor sammen. Når man plutselig ikke har noen å holde rundt. Men det varer jo ikke for alltid. Også har vi hatt en helt fantastisk helg sammen.

Det begynte med at jeg møtte henne på togstasjonen midt på natten, på fredagen. En dag vi har ventet lenge på. Vel, det virket hvertfall som en evighet. For tiden går veldig tregt når man venter.

Men dagen kom og jeg stod og ventet på at toget skulle komme. Hun kom ut fra toget og jeg ble fylt med glede. Endelig kunne jeg holde rundt henne igjen.

Vi kom oss til bilen (siden venninna mi var så snill og kjøre) og kom oss hjem til meg. Der lagde jeg i stand litt middag. For hun hadde jo sittet på buss/tog i mange timer. Så da ble det hamburger.

Lørdagen ble egentlig veldig rolig. Vi var en liten tur på senteret for å handle noen ting, men utenom det så ble dagen brukt til å slappe av. Og det var nøyaktig det vi trengte begge to. Bare en rolig helg sammen, hvor vi kunne lade batteriene.

Så det ble en del Netflix og så lagde jeg en rett som verken jenta mi eller venninna mi hadde smakt før. Altså dette er en av mine absolutt favoritt retter. Og hjemme hos mamma har mange fått smake på den. Det høres rart ut, men den er helt fantastisk.

Som dere ser på bildet over så er det en rett med potetgull på toppen. Med salat ved siden av så er det ingenting som slår denne retten. Og den falt i smak hos dem også. Noe som gjorde meg veldig glad.

Neste gang har vi planer om å lage noe som jenta mi foreslo. Den er jeg veldig spent på. Desverre husker jeg ikke hva den het, men det inneholder banan. Noe man ikke hører så ofte når det er snakk om middag, men som jeg gleder meg masse til å prøve ut.

Søndagen ble også veldig rolig, men vi måtte ned på burger king for å kjøpe milkshake. Maten der er ikke noe for meg, men milkshaken har blitt en favoritt. Når jeg først prøvde banansplitt milkshake så klarte jeg ikke stoppe. Så hvis dem slutter med den så blir jeg veldig trist.

I går var også dagen da jenta mi måtte reise hjem. Det er like tungt som alltid, men når hun kommer tilbake så skal vi forsøke på en ny tur til Sverige. Jeg kjenner allerede at angsten ikke er like ille når hun er her. Så hvis jeg skal bli noe bedre, må jeg jo reise til Sverige igjen.

Om 3 uker så skal jeg altså tilbake til vakre Sverige. Det er jo mye angst trening i en slik tur. Og denne gangen vet jeg jo hva jeg putter meg selv ut i. Forhåpentligvis går det litt bedre denne gangen. Små forbedringer for hver gang er bedre enn ingen forbedringer. Og man blir jo ikke frisk om man ikke utfordrer seg selv og hopper i det. Heldigvis har jeg ei fantastisk kjæreste som alltid er der for meg. Det hjelper mye av vi kan være der for hverandre. Livet blir litt lettere når man har noen som prøver å forstå deg og aldri dømmer deg. Jeg er utrolig glad for at vi har hverandre.

En ganske spesiell dag hjemme

I dag ble det en skikkelig regnværsdag. Og hva gjør man på en regnværsdag? Vel, det er mye man kan gjøre. Man tenker kanskje at en regnværsdag er kjedelig, men den trenger jo ikke være det. Så hvordan har min regnværsdag vært?

Jeg startet dagen med noen timer på sofaen. Rett og slett fordi jeg hadde lyst til å slappe av. Og mens jeg satt der så gjorde vaskemaskinen jobben sin med å vaske klærne mine. Deretter hang jeg dem opp og bestemte meg for å gjøre litt ekstra ut av dagen ved å poppe popkorn og se på Sabrina på Netflix.

Et par timer gikk og så dukket det opp en liten venn som pleier å være på besøk her. En liten, grå pus kom inn døra og ville ha kos. Og selvfølgelig fikk han det. Masse kos, før han gikk ut igjen.

Da bestemte jeg meg for å ta en dusj. Noe som virkelig gav meg energi. Jeg føler meg mye bedre nå. Så jeg gikk ut en liten tur for å nyte lyden av regnværet. Det er alltid noe som får meg i godt humør. Og nå var det noe jeg virkelig trengte.

Da jeg kom ut på verandaen så lå pusekatten på teppet jeg hadde lagt der (til han). I ly for regnet koste han seg veldig. Jeg prøvde å ta noen nærbilder av regnet, men det var ikke så lett. Jeg fikk tatt noen og det er de som er brukt i dette innlegget, men det var en utfordring. For når han så at jeg var ute, så ville han ha oppmerksomhet. Han gikk rundt beina mine og balanserte på rekkverket. Alt for å få oppmerksomhet. Jeg kunne ikke annet enn å le når han holdt på sånn.

Det er alltid koselig når han stikker innom og krever kos, men så går han igjen. Og det var da jeg bestemte meg for å sitte ute og skrive dagens innlegg. Så her sitter jeg og nyter stillheten eller hvertfall avslappende lyder fra regnværet som nesten har stoppet. Det får virkelig kroppen min til å slappe av, endelig. Etter disse dagene så var dette nøyaktig det jeg trengte.

Her kommer jeg nok til å sitte en liten stund til, før jeg går inn og henger opp klesvask nummer to. Så får vi vel bare vente og se hva resten av denne dagen bringer. Jeg hadde egentlig hentet boka som jeg begynte å lese for en god tid tilbake, men jeg vet ikke om det er noe jeg kommer til å bruke kvelden min på.

I morgen begynner en av de bedre helgene. Da kommer dama mi og fokuset mitt vil selvfølgelig være på henne. Så bloggen vil selvfølgelig ikke bli oppdatert før hun har dratt hjem igjen. Derfor vil jeg ønske alle sammen en riktig god helg. Håper den blir fylt med noe positivt.

Nydelige roser i stua

En liten oppdatering kan være greit nå. Selvom jeg prøver å hvile mest mulig, har jeg jo hatt et par fine dager. Mandag var jeg på shopping med mamma. Vi fant en nydelig bursdagsgave til søstra mi. Hun ønsket seg en stor orkidé, så da kjøpte vi den fineste vi fant og spleiset på den med potte og alt. Utrolig vakker, syns dere ikke?

Og etter å ha sett på orkidéer så har jeg hatt så utrolig lyst på det selv, men det har jeg ikke fått kjøpt ennå. Jeg har lyst til å fylle hele benken på soverommet med orkidéer. For når jeg først har lyst på blomster så er det aldri kun en. Om jeg fikk muligheten så hadde jeg bodd i et hus fylt med planter overalt. Fra gulv til tak.

Selvom det ikke ble noe orkidé på meg så fikk jeg tak i noen nydelige roser som var på tilbud. Og de har gitt meg mye glede de siste dagene. Det er jo så nydelig med roser i vase.

Hvite roser på dette gullfatet var så vakkert. Jeg skulle ønske jeg kunne hatt slike roser på stuebordet hele tiden, men det hadde blitt veldig dyrt. Så da får jeg heller bare nyte disse så lenge jeg har dem. Også når jeg får tak i nye roser neste gang så vet jeg hvertfall hvor jeg skal sette dem.

Og i går så fikk søstra mi bursdagsgaven sin. Mamma var og hentet meg. Så var vi samlet oss 3, nede hos henne. Det var veldig koselig. Selvom jeg virkelig trengte å hvile kroppen min. Jeg kunne jo ikke gå glipp av bursdagen til søstra mi.

Når jeg kom hjem igjen så prøvde jeg å sove, men det gikk ikke så bra. Jeg sovna vel ikke før klokka var 01:00 på natten eller noe sånt. Da var det veldig godt å sovne. Noen ganger sliter jeg med søvn, men man må jo bare gjøre det beste ut av det og håpe at man får ladet batteriene helt opp. Jeg tar tiden til hjelp og gjør det beste ut av det. Så i dag og i morgen skal jeg slappe av. For på fredag kommer dama mi tilbake og da vil jeg at kroppen min skal være uthvilt. Så nå skal jeg bare slappe av i stua og nyte synet av de vakre rosene mine.