Trening og veien videre

Det ble ikke så lang trenibgsøkt, men jeg fikk hvertfall brukt kroppen. Jeg begynte med oppvarming og når kroppen var varm og musklene var klare for å jobbe så tok jeg harde øvelser. Jeg har nok å gjøre her så jeg tenkte at jeg skulle få gjort mest mulig før gubben er hjemme fra jobb. Det er klesvask som må brettes og bæres opp. Det er klesvask som må inn i maskinen. Det er ting overalt som må ryddes opp og fås orden på. Vi får vel bare vente og se om jeg får gjort så mye før gubben er hjemme igjen. Det er rart, men når han er hjemme så klarer jeg ikke å gjøre så mye som når jeg er alene.

Treningen er hvertfall unnagjort og det er det viktigste akkurat nå. Jeg skal virkelig gjøre denne kroppen klar for sommer! Akkurat nå føler jeg at jeg er på god vei. Det er litt rart å ikke ha musikk på når jeg trener, men jeg blir vel vant til det som alt annet.

Mitt mål for sommeren er å føle meg komfertabel i kjole igjen. For selvom jeg har brukt kjole mange ganger så har jeg aldri vært helt komfertabel med det. Jeg ønsker å finne igjen den siden av meg som alltid pyntet seg og som faktisk så ganske bra ut! Jeg trenger ikke være supertynn, men jeg vil heller ikke gå tilbake til å være kraftig. Det finnes en mellomting og det målet håper jeg å nå.

Jeg føler meg ikke stygg nå heller, men jeg går veeeldig sjeldent i kjole. Jeg hater å gå i shorts og jeg går så å si aldri i skjørt. Det er på tide å endre på det! Jeg klarer kanskje ikke å kutte ut brus og godteri, men trening skal jeg få til.

Boller, null tv og internett

I dag fant jeg ut at jeg skulle ptøve å lage noen luftige boller. Heldigvis har jeg en god og flink samboer som er baker. Så man kan jo si jeg er bakerfrue. Det er jo mange bloggere som har blogger med nettopp slike navn. Pilotfruen, fotballfruen osv. Grunnen til at jeg ikke har valgt dette navnet for min blogg er jo egentlig av den enkle grunnen at jeg ønsket å bruke mitt eget navn og ha bloggen min kun om meg. Da er navnet mitt bedre å bruke og det gjør jo bloggen min et bra inntrykk av hva denne bloggen handler om. Jeg baker jo litt, men det er så mye mer og det blir jo derfor litt dumt å ha baker i bloggnavnet sitt.

Men i dag har jeg bakt og fått mange gode tips fra gubben. Jeg har nok ikke alltid like god tid når det kommer til baking, særlig når jeg har sååå lyst til å spise. Men nå tok jeg meg god tid og de ble kjempe gode. Jeg har tatt vare på en oppskriftbok som jeg fikk på skolen. Den heter “fra boller til burritos” og har vært mye brukt når jeg har bakt kaker. Denne gangen ble det boller og slik ser de ut.

Eller det var sånn de var. Nå er de borte. Jeg lagde bare en liten posjon og det ble 6 boller som jeg og gubben delte nå på kvelden.

Nå har gubben gått å lagt seg og jeg ser på bloggerne. A little me time! Det trenger man av og til. I dag har gubben vært hjemme hele dagen og da er det godt å få litt tid alene foran tven. Nå blir både tv og internett levert inn i morgen så vi sitter vel uten dette frem til våren en gang. Vi har tenkt til å bytte og det må graves ned fibernett og fikses. Det går jo ikke ann å gjøre så mye nå med snø og hard bakke så da må man jo bare vente. Grunnen til at vi har sagt opp tv og internett er jo for å spare penger nå som det er mye høye regninger og lite penger inn. Noen ganger må man ofre noe for å få ting til å gå rundt. Så det blir ikke noe musikk, ikke tv, minimalt med internett og fokus på trening, husarbeid og ta vare på oss selv. Jeg kommer til å bruke tiden godt og bli en bedre versjon av meg.

Så det blir store forandringer og det blir veldig annerledes, men jeg tror det er bare godt for begge to. Tven er jo veldig fristende og da blir alt annet satt på pause. Nå kan jeg koble av sosiale medier og koble på livet. Jeg vil fortsatt blogge, men vi får se hvor ofte det blir. Jeg er ganske spent på månedene fremover. Kanskje jeg klarer å nå målene mine. Vi får se hva som skjer!

Et nytt år og en ny meg?

Jeg har slitt med vekta så lenge jeg kan huske og det har bare blitt verre og verre for hvert år. Jeg prøver så mange ganger å gå ned i vekt, men det er virkelig ikke lett å klare å holde vekta nede.

Jeg gir jo ikke akkurat opp, men jeg har funnet ut at jeg ikke skal anstrenge meg for mye eller endre så mye med hvordan jeg lever. Museskritt er mye lettere og det syns virkelig på kroppen min også. Jeg har prøvd å holde meg mest mulig bort fra godteri og brus i ukedagene. Jeg prøver også å lage sunn mat, spise frokost og drikke mer vann.

Resultatet er en slankere mage og det er jeg veldig stolt av. Nå skal jeg prøve å trene noen dager i uka og prøve så godt jeg kan å holde meg i aktivitet igjennom mesteparten av dagen. For vis ikke dette er en forbedring så vet ikke jeg. Bare se på bildene under.

Det er ikke lenge igjen før jeg faktisk har flat mage. Dette er veldig moro å se selvom jeg ikke har store planer om å gå ned masse for å se penere ut. Jeg tenker kun på helsa og da er det faktisk mye lettere å gå ned i vekt.

Alt med måte tenker jeg. Man lever bare en gang og man må kunne kose seg, men ikke så mye at det går utover helsa. Så kanskje 2019 er det året jeg faktisk klarer å snu til rundt og bli en enda bedre meg. Jeg har hvertfall store planer for dette året. Det får dere vite når tiden er inne. Jeg er ganske spent og jeg gleder meg skikkelig til dette. Det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre siden jeg var 14-15 år gammel. Det er også andre ting som skjer så det et bare å følge med videre. Vil 2019 forandre livet mitt eller kommer jeg til å gå tilbake til det gamle? Kommer jeg til å klare å nå mine mål og drømmer? Vel, bare en måte å finne ut det på. Følg med på bloggen igjennom 2019 og se om dette året blir noe annerledes enn 2018. For det tror jeg!

En bedre hverdag med trening

Må gi meg selv en liten applaus i dag. Jeg våknet samtidig som gubben skulle dra på jobb. Dette er jo såpass tidlig som… ehh… kl. 04.45 tror jeg. Først lagde jeg meg litt frokost og slappet av i sofaen, helt vanlig morgen. Etter det så tok jeg liksågodt en treningsøkt på 1 time og drakk en del vann før jeg slokna på sofaen i et par timer. Men jeg må jo si at det var ganske digg å orke og trene såpass mye igjen. Jeg har egentlig bare trent litt nå og da, men nå vil jeg begynne med dette hver morgen gubben skal på jobb. Jeg føler meg så mye bedre. Altså, jeg vet at trening gjør det og jeg er ikke helt dum liksom. Men jeg tror faktisk at det kan hjelpe psykisk også. Som dere vet så har jeg slitt ganske mye den siste tiden og har valgt å være helt åpen om dette, men nå føler jeg at jeg er på bedringens vei og håper at treningen kan hjelpe meg psykisk i hverdagen. Jeg trenger jo fortsatt en psykolog, som jeg ennå ikke har kommet til.

Energien er hvertfall tilbake og det føles så uendelig deilig! Det er ikke ord for hvor godt jeg faktisk har det med meg selv akkurat i dag! Åhh så digg!! I love this feeling!

Uansett… jeg har fått ryddet litt i gangen, satt på middag til meg og gubben (som snart er hjemme fra jobb) og jeg har vært ute med bikkja flere ganger i dag. I tillegg til alt dette så har jeg vært å gått tur bort til butikken og fått tatt noen fine bilder ute som jeg da har brukt i dette innlegget.

Resten av dagen kommer jeg til å fortsette å rydde i gangen for nå begynner det faktisk å se ganske bra ut. Jeg har en del hobbyting som jeg har lyst til å få orden i. Med hobbyting så følger det jo også med masse plastkasser for organisering så det er jo ikke alltid lett å finne plass til alt, men det begynner å hjelpe. Bilder kommer så fort jeg er ferdig!

Eller så tar jeg livet som det kommer. I morgen blir det legetime igjen. Da skal jeg snakke med henne om hva jeg skal gjøre videre for jeg har ikke kommet noe lengre. Nå har det gått 2 måneder og jeg føler jeg er like langt som da jeg begynte. Det er ganske kjipt! Men det blir vel bedre om man bare ikke gir opp…

Store nyheter! Hair and makeup

Først og fremst vil jeg fortelle dere at jeg har bestemt meg for å bleke håret mitt igjen. Grunnen til dette er fordi jeg ønsker å farge det med fancy farger i sommer. Jeg syns jo det er utrolig moro med annerledes farger og stilvalg enn det man vanligvis ser på gata. Jeg har hatt mange farger på håret opp igjennom årene, men ikke noe så ekstremt som jeg tenker å gjøre nå. Ja, jeg har hatt både rødt, svart, grønt og rosa. Jeg har bleket det så det ble oransj og jeg har til og med hatt lilla. Allikevel er dette et nytt nivå og jeg gleder meg utrolig mye til å gjøre dette. For innerst inne er ikke jeg den personen som går med brunt hår. Jeg hater det ikke, men det er veldig kjedelig. Så nå har jeg snakket litt med de menneskene jeg vet vil si sin mening og endelig kommet frem til at jeg skal farge håret mørk lilla og knall rosa. Ja, jeg vet hva du tenker mamma! Allikevel er dette noe jeg ønsker å gjøre og jeg er gammel nok til å bestemme over mitt eget hår. Jeg har også snakket med gubben og han var jo ikke i mot det så da blir det fancy hår til sommeren. Jeg tenker å bleke det ned til mørkeblondt så jeg ikke skader håret alt for mye, men sånn at fargen holder og ser bra ut.

Til sommeren skal jeg og venninna mi til Oslo og da er målet mitt å ha håret ferdig. Frem til da blir det nok 2-4 runder med bleking (dette kommer helt ann på hvor lyst håret mitt blir etter hver gang. Fargingen skjer vel noen dager før Osloturen.

Slik så det jo da ut forrige gang jeg farget håret og jeg var utrolig fornøyd, men jeg brukte ikke mye tid på å style det så jeg gleder meg jo ekstra mye til å få gjort det når håret mitt blir lilla OG rosa. På bildet over her så brukte jeg kun 1 farge. Det har jeg alltid gjort, men jeg tror det vil bli ekstra stilig med striper. Jeg syns jo selv jeg kler litt utradisjonelle farger på håret så jeg er mer enn klar for å prøve de fargene jeg har valgt ut nå. Dette blir så klart en liten hemmelighet frem til sommeren.

Og så var det enda en nyhet. Jeg snakket med en gutt som jeg vet har peiling på sminke og jeg fikk gode råd fra han før jeg bestemte meg for å kjøpe en liquid lipstick fra Jeffree Star sin kolleksjon. Denne får dere ikke høre noe mer om før jeg har fått den i posten, men jeg kan love dere at det ikke er nude! Jeg kommer også til å filme når jeg pakker opp. Dette vil ligge på min instagram profil og jeg vil legge en link på bloggen.

Jeg kan nesten ikke vente å se hvordan håret og makeupen blir til slutt. OMG!! Jeg gleder meg som en liten unge til dette! Det vil så klart bli bilder av håret når jeg har kommet så langt og det vil bli bilde av hele looken etter Osloturen. Jeg gleder meg sånn til å vise dere, men for at håret ikke skal bli så skadet som forrige gang så vil jeg ta det litt rolig og heller ha lange pauser mellom hver bleking. Jeg tenker at så lenge håret er ferdig til konserten vi skal på i Oslo så blåser jeg i hvor lang tid det tar. Det er bare hår, men jeg vil jo at resultatet skal bli bra!

Frø som spirer og planter som stelles

Det har kommet mer anø og kuldegradene er definnetivt her, men det hindrer ikke frøene å spire for å si det sånn. Av 4 potter paprikafrø som jeg la i jord tidligere i januar så har 2 av pottene begynt å spire i. I tillegg har det begynt å spire mer i potta med jalapenofrøene. Chilifrøene spirer også. Det er ingenting som stopper dem. Nå står dem ganske nærme varmeovnen i stua så de fryser nok ikke.

Akkurat nå er det ikke så lett å få tatt bilde av de små spirene så jeg tenkte jeg skulle vente litt til med det, men det er nok ikke lenge før de strekker seg og kan vises frem her på bloggen. Er det ikke spennende?

Utenom det så har jeg fått klipt hawaiirosa jeg fikk av tante. Den hadde mange brune blader å så rett og slett ikke så fin ut. Nå er den mye bedre. Det tok litt tid, men det var absolutt verdt det! Kanskje den får det bedre nå. Jeg har jo så lyst til å se at den blomstrer og faktisk trives her hos oss. Den får nok sol, passe med vann og nå har den fått stell også. Nå er det bare å krysse fingrene for at den får det bedre.

Litt snø stopper ikke meg å holde på med planter. Her er huset fult av planter og det er mer enn nok å gjøre.

Tvbenken, tips om sparing og pynt

Hjemme hos oss er det mye farger, blomster, bilder og lys. Vi har virkelig fått huset til å bære preg av våres stil. Da vi flyttet inn var hele huset BARE furu. Vi fikk med noen møbler og det var også furu. Det var som å gå inn i ei hytte på fjellet. Før vi flyttet inn med alle sakene våres så tok vi malepenselen og malte hele stua. Tak og lister i hvitt, vegger i lyseblått. Etter det har det egentlig bare blitt mer og mer farger. Vi har malt 2. Etg, gangen og mesteparten av trappa. Både gulv og vegger i 2. Etg er byttet og vi har til å med lagd et lite ekstra rom. Vi har rivd og bygd ny trapp ute til inngangen til huset. Vi har rivd nesten hele verandaen og vi har rivd bort hekken ut mot veien. Vi (mest gubben) har drenert rundt hele huset for hånd og brukt mye av sanden/grusen til å rette opp plenen. Vi har også fått uteplass med tak og vegger. I tillegg til blomsterkasser, drivhus og blomsterbed. Alt dette har vi gjort på de få årene vi har bodd her. Fra våren til høsten bruker vi all den tiden og de pengene vi klarer å skrape sammen til å gjøre huset og hagen våres enda bedre.

Av og til får jeg små idéer som gjør det enda finere. Jeg finner billige ting på tilbud, gratis på finn, bruktbutikker eller ombruken som pynter opp. Det fine med billige og gratis ting er at det er lettere å bytte det ut om man går lei. Jeg ville f.eks aldri brukt masse penger på puter til sofaen fordi dem blir fort stygge. Og om man kan finne noe billig eller gratis som man liker så er jo ikke det noe galt ved det. Gjenbruk er en bra ting!

Over her ser dere flasker med lys. Jeg kjøpte lyslenkene på wish til 9,- stk og flaskene er fra champagne. Hvorfor kaste det når man kan lage pynt? Lyslenkene syns jeg er helt geniale. Jeg slipper å ha en diger batteripakke liggende å slenge og de kommer i mange forskjellige farger.

Et annet tips er å kjøpe billige rammer på bruktbutikken eller IKEA så kan man lime på f.eks blomster som jeg har gjort her. Blomstene fant jeg på tilbud på Nille. Det er enkelt og utrolig dekorativt. Bildet jeg har rammet inn her tok jeg en dag jeg og gubben var på en kjøretur for å hente kjerrehjul til hagedekor. Det var et stykke å kjøre så da tok vi oss en liten tur på brygga like ved. Det var utrolig romantisk og avslappende. Dette bildet vekker gode minner.

På bildet over ser dere midten av tvbenken. Sjøstjernene kostet 10,- stk på Rusta og resten fant vi på ombruken inne på fyllinga. Det trenger ikke koste masse for å se fint ut og det er mange som selger ting billig og gir bort mye på finn.

Bakerst ser dere flasker. Disse har også lys i seg. Flaskene fant vi på ombruken. Jeg syns de var så fine og dekorative i seg selv, men når jeg fant disse lyslenkene så satt det virkelig prikken over i’en. Maleriet har jeg selv malt. Jeg brukte rester fra en sponplate etter at vi hadde pusset opp 2. Etg. Det jeg syns var så kjekt med sponplata var at den står av seg selv og trenger ikke noe støtte. Enkel, men nydelig dekor!

Slik ser det da ut i helhet. Under tven, i benken er det oppbevaring. Vi satt 2 hyller fra IKEA oppå hverandre og satt kurver i 6 av rommene. De 2 andre har ikke kurver fordi nederste rommet står playstation og forsterker. Det ville sett litt snålt ut å sette en kurv over der så derfor står det en bamse der som jeg fikk av gubben fra vi var på ferie sammen for noen år tilbake.

Da har dere fått et lite innblikk i hvordan vi har det her. Kanskje også noen smarte tips du kan bruke selv.

Grønnsaksplanter, sommer og planer

Her kommer det en liten oppdatering på noen av plantene her. Dere som følger meg vet jo at jeg har en del grønnsaksplanter fra i fjord sommer. En del av paprikaplantene har desverre tatt kvelden. Dette er fordi jeg rett og slett ikke hadde mer plass i vinduskarmene og dem fikk ikke nok lys. Det ble også veldig kaldt på gulvet der dem stod så jeg kan hvertfall si at jeg har lært en god del av dette. Jeg har også prøvd å ta vare på de som er igjen så godt jeg kunne. De ser ut til å trives for øyeblikket og jeg har fått plass til dem der de får nok lys og har det litt varmere.

I tillegg til paprikaplantene så har jeg jo noen sitrusplanter som også er sunne og trives til tross av kulden som har vært i vinter. De klarer seg, men de vokser ikke så mye nå. Det blir nok mer utvikling på disse når våren og varmen kommer hit til Norge.

Avocadoplantene har vokst og blitt utrolig fine. Jeg syns de begynner å ta litt mer form nå og gleder meg til å se hvordan dem blir i løpet av sommeren. De har ikke så mye blader, men så lenge de er friske så er jeg fornøyd. Uansett hva som skjer så er jeg veldig glad for at vi har klart å få avocadofrøene til å spire. Det tok noen forsøk før vi fikk det til, men nå har vi faktisk fått 2 planter og det er veldig moro å se.

Jalapenofrøene har også kommet opp med små spirer og vi ser fremskritt for hver dag. Dette har vi aldri prøvd før så det at de kom opp etter så kort tid er jo bare helt fantastisk. Jeg kan nesten ikke vente med å se hvordan disse blir i løpet av sommeren. Forhåpentligvis har vi jalapenoplanter med jalapenoer senest på høsten *I HOPE*.

For ikke så lenge siden tok vi av chiliene som var på chiliplanten fra i fjord og la i jord. Jeg fikk ikke noe bilde av dette, men det har faktisk begynt å spire der også. Når spirene blir litt større så skal jeg vise dere dette også.

Nå skal dere få noen bilder av alt dette som foregår her hos oss.

Over her kan dere se de små spirene fra jalapenofrøene. Forrige gang jeg viste dere disse så var de nesten usynlig, men nå har dem virkelig kommet opp og det er helt klart noe som foregår her! Dette er så spennende!

På bildene over her så ser dere de to avocadoplantene. Se de flotte, grønne bladene. Det jeg syns er litt moro med disse to er at den ene har ganske korte blader, mens den andre har lange. Man skulle kanskje tro at avocadoplantene ville se helt like ut, men neida. Den ene planten er høy og den andre er lav. De er faktisk ganske forskjellige om man ser nøye etter.

Jeg har sett mange bilder av avicadoplanter og dem har jo mange flere blader enn de jeg har her, men jeg håper at så fort sommeren kommer og de får stå ute så vil dem få flere blader og vokse mer. Vi får vel bare vente og se hvordan det går. Helt ærlig så har jeg ikke peiling, men man lærer så lenge man lever.

Over her ser dere bilde av chiliplanta som stod i drivhuset i fjord sommer. Den er ganske stusselig, men den lever! Jeg håper jo at denne også blir store og fin i løpet av sommeren. Vi fikk en del chili av den i fjord, men de var ganske små så kanskje det blir bedre i år. Denne kjøpte vi som plante og har ikke sådd den fra frø som de fleste andre planter vi har her, men det betyr jo ikke at den ikke kan vokse mer og bli enda penere i år. 

På bildet over ser dere den største paprikaplanten i huset. Den har noen venner som dere så vidt ser nederst på bildet. Dette er tomatplanter. Så i denne potta er det både paprika og tomater. Jeg har rett og slett ikke turt å flytte dem ut av potta fordi jeg er redd for at de skal dø. Det hadde vært veldig synd om tomatplantene ikke hadde overlevd når de har vokst så mye. Dette var egentlig ikke planen. Grunnen til at tomatplantene havnet sammen med paprikaplanten er rett og slett fordi vi hadde en del jord fra tomatplanter som hadde blitt flyttet og ikke overlevde. Jeg tenkte jo ikke på at det kunne være flere frø i jorda når vi pottet om paprikaplanten, men de ser ut til å trives sammen så da gjør det jo ikke noe at de står der.

Paprikaplanten har faktisk utviklet seg og i stedenfor å bare vokse rett opp så har den også fått en ekstra arm ut i midten av planten. Dette syns jo jeg var utrolig stas. Jo større den blir, jo mer sannsynlig er det jo at den får paprikaer. Man får bare krysse fingrene og håpe at den vokser seg stor og flott i løpet av sommeren.

Slik ser det da ut foran det store stuevinduet. Vi satt en kiste under pottene så plantene slapp å stå på gulvet. Slik får dem også mer lys og varme. Oppå kista står den store paprikaplanten sammen med 2 mindre paprikaplanter. Det er også 2 sitrusplanter og et epletre. Epletreet vet jeg ikke helt hvordan det går med, men vi får krysse fingrene og håpe at den kommer med masse nye blader når varmen kommer for fult. Dette er 1 av 2 epletrær (det største av dem) og det ville vært veldig moro å få det til. Tenk å ha et epletre i hagen som man har sådd seg fra et lite frø man fant i et eple. Ja, det hadde vært utrolig gøy å få til!

I vinduskarmen står det en sitrusplante, en paprikaplante, et nektarintre, en hawaiirose og 3 orkidéer. I tillegg til en plante med rosa blader som egentlig kan vokse seg stor og bli en vusk. Den trives desverre ikke ute i vinteren så jeg tror ikke den ville overlevd om vi hadde plantet den ute.

I vinduet henger det også en novemberkaktus som gubben har hatt siden han bodde hjemme hos foreldrene sine. Den er faktisk en avlegger av moren sin plante så det er ikke akkurat første gang gubben har holdt på med planter.

Sist, men ikke minst har vi mangoplanten. I fjord fikk jeg dilla på mango og gubben ville så alle frøene fra mangoene jeg spiste. Dette er den peneste av dem og den har virkelig blitt stor. Gubben gav bort den ene til lillesøstern sin som syns det var veldig moro å se alle de fine plantene vi har her. Det er så søtt!! Jeg håper vi får barn snart og kan lære det barnet alt vi har lært om planter.

Nå er det ikke mange månedene før jeg setter i gang å sår mer forskjellig. Jeg har allerede satt i gang med paprikafrø (rød, oransj, gul og grønn) som skal plantes i drivhuset til våren. Åhh!! Dette blir så spennende. Det blir tomater, salater, agurk, meloner og masse annet spennende. Det kommer til å bli et ganske stort og omfattende prosjekt i år! Jeg får sommerfugler i magen bare av å tenke på det. Jeg elsker å holde på i hagen og jeg har store planer. Det kommer til å bli helt vilt!!

Fullmåne, hobby og farger

Jeg elsker jo å ta bilder, men det er jo ikke alltid like lett å finne på nye ting å ta bilde av. Jeg har tatt masse bilder av den snødekte naturen og fått noen fine bilder av månen nå i vinter. I natt var det blodmåne, men jeg fikk desverre ikke tatt noe bilde av det selvom jeg var våken hele natta. Jeg gikk faktisk ikke å la meg før kl. 07:00 på morgenen i dag. Jeg hadde så lyst på et bilde av den røde månen, men så var det jo tåke og helt umulig å få et bilde. Det var veldig kjedelig, men sånn er nå den saken.

Jeg tok meg en liten tur ut nå på kvelden og da så jeg opp på himmelen. Der var det en stor måne som bare lyste opp himmelen. Det var så flott å se på så jeg måtte bare ta med kameraet og finne den månen litt senere på kvelden.

Det er helt utrolig hvor nydelig månen er. Jeg kommer rett og slett ikke over de flotte detaljene som kameraet mitt fanger opp. Takket være bilen til gubben så fikk jeg en stødig hånd og et bra bilde. Jeg sitter bare å tenker “wow, tenk at kameraet kan zoome inn på noe som er så langt unna og få frem disse detaljene”. Det er sånne type bilder aom virkelig gjør at jeg elsker å ta bilder. Naturen, universet, detaljer og farger er jo så fint på bilder. Det kommer til å bli spennende å se hvor mange bilder som etterhvert kommer på veggene her hjemme. Med denne hobbyen så skulle vi hatt større hus, men å ha lite hus har sine fordeler også. For når man henger opp bilder i stua så kan man se de aller fleste bildene fra sofaen hver eneste dag.

Jeg tror nok et hus uten bildene mine ville vært ganske trist. Jeg har jo en god del bilder på veggene og jeg har tenkt til å sette bilder på benker og bord etterhvert også. Det er ikke mye pynteting fremme for de fleste stedene er fylt med blomster, malerier og bilder.

Farger er jo noe jeg må ha rundt meg for å føle meg vel. Dette er noe dere skal få se i nær fremtid.

Før noe annet så skal dere få se hvordan det går med plantene her. Så det er mye spennende som kommer på bloggen. Vis du vil få med deg dette så er det bare å følge med her.

Venter på sommeren, men se her!

I begynnelsen av januar kjøpte vi 10 frøposer på plantasjen. Det var et stort utvalg og vi fikk mye forskjellig som jeg gleder meg veldig til å så til våren. Men jeg sådde jalapenofrø allerede dagen etter at vi hadde vært å kjøpt dem. Jeg sådde 3 stykker i 1 potte. Jeg viste ikke hvordan det kom til å bli nå som det er såpass kaldt ute, men det har faktisk begynt å spire. Dette er så moro å se! Jeg gleder meg til å se hvordan denne planten utvikler seg fremover. Akkurat nå er det bare en liten spire, men det er jo slik det begynner. Kanskje vi faktisk får jalapeno til sommeren.

Det som vi dyrker skal vi jo også bruke og vis jalapenoen får litt størrelse så blir det spennende å bruke dette i middag. Jeg har faktisk aldri prøvd det før og vet jo at det er sterkt, men det ville vært veldig moro å få prøvd.

Vis det blir vellykket så kommer jeg til å bruke de i kjøttboller og kanskje finne noen andre oppskrifter også. Dette blir så klart lagt ut på bloggen med oppakrifter og bilder. Jeg syns jo bare det at det spirer er veldig moro og nå kan virkelig ikke sommeren komme fort nok.

Jeg kommer til å legge ut bilder etterhvert som planten vokser så det er bare å følge med om du syns dette høres spennende ut.

Sånn ser det ut oppi potta nå.

Den er så liten! Man kan nesten ikke se den, men dette er virkelig noe som gir meg glede i hverdagen. Når jeg får til å spire jalapenofrø så blir jeg glad!

Jeg har jo ganske mange andre frø som skal ned i jord etterhvert så dette blir veldig spennende. Jeg har store planer for hagen i år. Vis du fulgte med på bloggen min i fjord sommer så vet du at jeg hadde mye da også, men i år blir det ganske mye mer! I tillegg til grønnsaker så blir det også en del blomster. Så fort snøen er borte så begynner jeg med hagearbeidet. Dette gleder jeg meg skikkelig til. Det blir masse bilder, tips og råd, oppskrifter og mye mer.

Og om du lurer på hvordan det går med de andre plantene jeg har her inne så er det bare å følge med for en oppdatering er rett rundt hjørnet.