Det gikk i ett, plutselig sa det pang

Nå er det lenge siden jeg sist blogget og grunnen til det er at jeg har hatt det ganske travelt i det siste. Det har vært flytting og mye mer. Så jeg tenkte at jeg nå skulle ta en liten oppdatering for dere.

18 april fikk jeg en melding av mamma om at det kom til å ta noen ekstra dager før jeg kunne flytte inn i ny leilighet. Da fikk jeg et panikkanfall fordi jeg hadde jo gledet meg sånn til å flytte inn over helgen. Så jeg spurte mamma om jeg heller kunne bo hos henne de neste dagene. Hun kom samme dag og vi fikk tatt med oss mange av tingene jeg allerede hadde pakket ned. Først inn i bilen hennes og så ut i dukkestua når vi kom frem til mamma. Så det ble mye bæring.

Dagene etter det begynte jeg å rydde i garasjen for der stod det mange ting som jeg ikke hadde plass til da jeg flyttet til Gjerdrum. Jeg hjalp henne også med å flytte vinterdekkene inn i garasjen og få 2 store esker fra den ene siden av huset til den andre. Og så var det å klippe opp kvistene fra hekken som hadde blitt kappet ned. Med andre ord har jeg brukt kroppen min mye.

25. April fikk jeg skrivd kontrakt og fikk nøkkelen til min nye leilighet. Jeg fikk også sett leiligheten for første gang og den er helt fantastisk. Etterhvert skal jeg vise dere litt mer av hvor jeg bor nå, men for øyeblikket tar jeg en liten pause fra youtube og bloggen.

Faktisk tar jeg en pause fra det meste nå. Jeg ligger rett ut på sofaen med ødelagt kne. Kanskje ikke så rart med alt jeg har utsatt kroppen min for i det siste. Jeg bare krysser fingrene og håper at det ikke er menisken. At det bare er en overbelastning og at det går over snart. For jeg er alt for rastløs til å sitte stille. Og jeg har alt for mye å gjøre til å bare ligge her og se på tv.

Akkurat nå er det bare jeg (og huseieren) som bor her, men etterhvert kommer også venninna mi til å bo med meg. Så jeg har også hjulpet henne med å bære inn kasser og rydde ting på plass. Og vi er langt fra ferdig. Det blir godt når alt er på plass og jeg endelig kan slappe av uten å tenke på alt som må gjøres.

Jeg kommer tilbake til bloggen litt senere, men akkurat nå er det så mye annet som må gjøres og jeg vil fokusere på det. Håper alle har en fantastisk helg og koser dere masse. Savner virkelig å blogge for dere.

Nytt kapittel begynner snart

De neste dagene vil det bli veldig stille på bloggen, men jeg håper og tror at det snart vil bli bedre. Jeg er i full gang med å pakke alt jeg eier nå. For nå er det ikke lenge igjen før jeg flytter. Det vil komme en skikkelig oppdatering på alt sammen, men akkurat nå ville jeg bare komme inn på bloggen for å fortelle dere at det kommer til å bli litt stille her i noen dager. For med pakking og alt annet som skjer så er det ikke mye tid til noe annet.

De siste dagene har jeg faktisk bare pakket, hatt et par møter og hatt en del telefonsamtaler. Det har gått i ett hele tiden. Noe som egentlig har vært veldig deilig. Jeg trives best når jeg har noe å gjøre og det har det hvertfall ikke vært mangel på de siste dagene.

Nå har jeg pakket ned nesten alt jeg eier. Faktisk mangler jeg bare klesvask og kjøkkenutstyr, så er jeg så å si ferdig.

Og det beste ved å flytte er at jeg får gått igjennom alt jeg eier, kastet og solgt ting jeg ikke trenger og funnet ut om det er noe jeg mangler. Hittil har jeg funnet ut at jeg har alt og mere til. Det er så mye ting her at jeg så vidt får plass i de eskene jeg har.

Jeg tenkte jeg skulle filme litt av flytteprosessen, men jeg har ennå ikke filmet noe. Så vi får se hva det blir til. Akkurat nå har jeg bare hatt fult fokus på å pakke ned og ikke tenkt på noe annet. Og det har vært så utrolig gøy. Jeg gleder meg virkelig til å flytte inn i ny leilighet. Et kapittel ferdig og et nytt starter snart. Det blir spennende og utrolig moro.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: vegetarsuppe

En veldig god og litt annerledes vegetarsuppe enn hva jeg har vært vant til. Grønnsaksuppe kan jo lages med mye forskjellig, men aldri har jeg lagd den som dette før. Så det var veldig spennende og moro å prøve. Den smakte også utrolig godt. Så hvis du vil prøve, ligger oppskriften under her.

Du trenger:

1 vårløk

3 gulrøtter

1 løk

½ kål (liten)

1ss oregano

1ss basilikum

1ss persille

1ts hvitløkspulver (kan byttes ut med finhakket hvitløksfedd og ha sammen med løk)

1ts salt

1ts pepper

1L vann

2 grønnsakbuljong

400g hakkede tomater i boks

Slik gjør du:

Stek gulrot, løk og vårløk i olivenolje i 5 minutter.

Ha oppi krydder og urter. La det surre i 1 minutt.

Tilsett kål og la det stå i 5 minutter, mens du rører.

Hell oppi vannet og ha oppi buljongterningene.

Kok i 10 minutter før du tilsetter hakkede tomater og lar det koke ferdig (ca. 10-15 minutter).

Og så er det bare å nyte en helt fantastisk vegetarsuppe. Server gjerne med focaccia eller flatbrød.

Husk å følge bloggen på facebook for ikke å gå glipp av flere nydelige oppskrifter. Du finner link under her.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Vi går hver vår vei

Mye har skjedd siden jeg sist snakket med dere. Jeg har vært mye deprimert og har faktisk ikke orket å gjøre noe som helst. Hverdagen min har nesten bare gått i sove, spise og litt tv. For helt ærlig har det ikke vært så bra å bo her de siste månedene. Og sånt skjer jo. Ikke alltid forhold går som man håpet. Så vi har blitt enige om at det var beste å går hver vår vei, uten å gå noe mer inn på det.

Det som blir planene videre nå er jo å finne meg et nytt sted å bo. Noe som ikke er så lett siden jeg ikke har så mye penger og de aller fleste steder krever depositum. Heldigvis har vi snakket sammen og jeg kan bo her til ting går i orden. Så det er jo supert. I mellomtiden prøver jeg å gjøre det beste ut av dagene fremover og få pakket ned ting som jeg ikke bruker til vanlig. Det er altså planene fremover, i tillegg til å se etter en leilighet nærmere familie og venner.

I går og i dag var veldig produktive dager egentlig. Jeg har fylt hele bilen hans med søppel som skal kjøres bort og ryddet mesteparten i gangen. Så tok jeg meg en liten kveldstur i skogen etter det.

Utsikten fra toppen var helt magisk da. Når jeg fikk sett utover der så fikk jeg virkelig slappet av i kroppen og hodet. Noe jeg ikke har klart på en veldig god stund nå. Så i dag var det veldig godt å komme seg ut i skogen. Jeg har hatt et par turen tidligere, men de har ikke gått så bra. Så denne turen trengte jeg virkelig.

Det er nok en del steder i skogen som jeg virkelig kommer til å savne når jeg flytter, men da finner jeg vel noen nye steder. Jeg har allerede noen plasser som jeg gleder meg til å ta dere med på via youtube. Og naturen finnes jo overalt, så jeg skal nok finne noen veldig fine steder å utforske selvom jeg skal forlate denne vakre plassen.

Sånn er hvertfall min situasjon for øyeblikket. Det er ikke noe nytt når det kommer til psykologen og den biten, men det ordner seg vel det også.

Håper alle har en flott kveld. Det har hvertfall jeg, selvom ting ikke er helt på plass i livet for meg for øyeblikket. Jeg føler meg allikevel mye lettere etter å ha fått snakket med han og funnet ut av ting. Og den beste følelsen er jo å skille lag som venner.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: kaffegodis

Jeg kom over en veldig spennende og artig oppskrift som jeg bare måtte prøve ut. Og siden det ble en suksess  måtte jeg jo dele den videre med dere. Så om du leter etter noe godt å servere til gjester, burde du følge med her.

Du trenger:

3ss kaffepulver (som kan løses opp i vann)

1dl vann

200g sukker

2dl melk

120g maizenna

½ss smør

1 klype flaksalt

Slik gjør du:

I en kjele…

Løs opp kaffepulveret i vann og tilsett maizenna. Pass på å få blandet det godt sammen.

Tilsett melk og sukker og sett kjelen på lav-middels varme.

Rør godt til massen er tykk.

Tilsett smør og flaksalt.

Bland det godt til du har en helt jevn og fin masse.

Ha det oppi en boks med bakepapir i bunnen. Jeg brukte en tom isboks 1L, men du kan bruke en brødform.

Sett den i kjøleskapet til den har stivnet.

Skjær i biter og rull gjerne i sukker før servering.

Og slik lager du altså disse nydelige kaffegodisene til en ekte kaffe elsker. Om du ikke vil gå glipp av flere spennende og gode oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Du finner linken under her.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: rundstykker m/gresskarkjerner

En enkel og grei oppskrift om du ønsker å lage rundstykker, men ikke vil lage en oppskrift som har så mye forskjellig ingredienser. Denne oppskriften er enkel og grei å bruke. Og hvis du ønsker litt grovere rundstykker kan du selvfølgelig bytte ut halvparten av hvetemelet med noe grovere. Bare husk at når du har grovere mel så må du kna deigen godt og den må som regel heve litt lengre.

Du trenger:

300g hvetemel
100g gresskarkjerner
1ts salt
1pk tørrgjær
3dl vann
2ss olje

Slik gjør du:

Ha lunkent vann og tørrgjær i en bolle.

La det stå i 30 sekunder før du tilsetter resten.

Bland det godt sammen og kna deigen slik at den blir jevn og lett å jobbe med.

Sett deigen til heving i 1t.

Del deigen i 9 like store biter og trill dem runde.

Legg de på et stekebrett med bakepapir 3×3.

La dem få heve i 30 minutter.

Pensle med et egg eller vann. Strø gjerne over gresskarkjerner.

Stek dem midt i ovnen på 230°c i 15-20 minutter.

Avkjøles på rist.

De kan fint fryses.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter, kan du følge bloggen på facebook. Du finner linken under her, sammen med link til min youtubekanal og instagram om du ønsker å følge meg der. Jeg blir hvertfall veldig glad hver gang det kommer et nytt fjes på mine plattformer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube