Nok å gjøre

Tidligere i dag var jeg ute i skogen og fikk samlet inn noen få ting til fremtidige prosjekter. Etter det har jeg ikke blogget noe, men jeg har gjort litt i løpet av dagen. Så jeg tenkte å komme med en liten oppdatering for dere.

Etter å ha kommet hjem fra skogen så begynte jeg må noen småting. Blant annet måtte plantene ha litt vann igjen. Det har jo vært en veldig varm og fin dag så da er det greit å gi dem litt ekstra vann på dagtid. Jeg har også klipt bort masse blader på tomatplantene i kjøkkenvinduet og paprikaplantens knopper som har tørket inn. Med så mange knopper så er det ikke rart at det er noen som skrumper inn. Mer av dette vil dere jo få se både på fredagens planteoppdatering, men også planteoppdateringen jeg skal filme til youtube.

Jeg har også gjort noen forberedelser for morgendagens innspilling til youtube. Jeg har faktisk en god del jobbing å gjøre i morgen. Det blir spennende, gøy og mest sannsynlig veldig stressende, men jeg gleder meg til å filme igjen. Kanskje jeg kan ta meg en liten tur i skogen for mer materialer til disse prosjektene mine, men det viktigste i morgen er selvsagt filmingen.

Noe jeg virkelig gleder meg til er å få pottet om physalisplanten. De røttene har gått helt over styr, men det får dere se når videoen kommer ut. Jeg skal vise dere alt sammen. Nå er det virkelig på tide å potte den om. Noe jeg egentlig syns har gått veldig fort. Denne planten har vært overraskende moro å så fra frø. Så ja, det er mye som skal gjøres i morgen. Derfor slapper jeg litt av. Akkurat nå streamer en youtuber jeg følger så da blir jeg nok sittende her frem til han er ferdig også går jeg og legger meg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Tur i skogen

Da ble det en liten tur i skogen og der fant jeg noen få ting til mine prosjekter, men jeg må nok lete mye mer om jeg skal ha nok til alt jeg skal lage. For jeg har en del ting jeg har lyst til å lage, som trenger forskjellige ting fra naturen. Blant annet har jeg samlet noen kvister i dag, men hva de skal brukes til får dere se når jeg har lagd det. Grunnen til at jeg holder det hemmelig er fordi jeg ikke vet hvor mye jeg orker å lage og hvor mye jeg faktisk får samlet inn i løpet av høsten.

I det minste fikk jeg tatt noen bilder når jeg nå var ute. Med så mange flotte farger og sopp så måtte jeg jo knipse noen bilder. Det siste bilde syns jeg var ekstra stilig. Den soppen som vokste på ei lita stubbe var utrolig stilig. Nå er det veldig mange forskjellige sopp som vokser rundt omkring i skogen. Artig når man får øye på slikt og de ikke har blitt tråkket ned. Jeg syns det er så fint når soppen får stå i fred.

Denne gangen fikk jeg ikke samlet inn så veldig mye, men høsten har jo så vidt begynt. Med andre ord har jeg god tid til å finne alt jeg trenger. Og det som står på listen er hvertfall pinner, kongler og mose. Forhåpentligvis får jeg samlet inn masse av det. I fjor var det så utrolig gøy å sitte og lage ting så derfor håper jeg at i år blir like moro. Det er én ting jeg har lært fra i fjor da og det er at jeg ikke skal prøve å lage krans ut av kongler og lim. Jeg orker ikke tanken på at det skal falle fra hverandre igjen og ligge utover gulvet. Så i år skal jeg finne på noe helt annet.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Dette skjer i dag

En ny dag er her og jeg har allerede satt planer for dagen. Siden samboeren min ennå er syk så tenkte jeg å komme meg litt ut av huset. Så i dag skal jeg få samlet inn litt av hvert til hobbyprosjekter fremover. Forhåpentligvis finner jeg masse jeg kan bruke. Noe må jeg jo finne på når kroppen min ikke lengre klarer å gå lange turer. Jeg kommer fortsatt til å prøve og komme meg ut, men fokuset ligger på hobby når kulda kommer. Det har den alltid gjort.

Så ja, dagen i dag er planlagt. Og ikke bare dagen i dag, men også morgendagen. Siden samboeren min ikke føler seg så bra så skal han få dratt og tatt en test. Da tenker jeg det er en fin mulighet for meg å få spilt inn en del til youtube. Dagen etter det er det torsdag og da har jeg jo mine faste oppgaver. Så da er egentlig mye av denne uken allerede planlagt og klar. Det eneste som mangler nå er å sette i gang med denne dagen.

Før jeg kan gå ut i skogen og samle ting og tang, må jeg få i meg litt frokost. Det er ikke veldig lenge siden jeg våknet så jeg har faktisk ikke kommet meg ut av senga enda engang, men det er virkelig på tide. Solen skinner og himmelen er blå så da får man komme seg ut og nyte de siste varme dagene for i år. For snart er disse vakre dagene forbi og vi går inn i en kald og mørk tid.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Påfyll av “the best sheetmask”

Reklame | Lyko

Jeg har brukt mange forskjellige ansiktsmasker, men det er ingen som kan måle seg med denne til Glöd. Når jeg bruker den så slapper jeg helt av og jeg trenger ikke tenke på at jeg må dra den opp fordi den sklir ned eller at den tørker ut før jeg er ferdig. Denne ansiktsmasken er perfekt lagt. Ikke bare sitter den godt, men den er også veldig enkel å bruke. Alt man trenger å gjøre er å brette den ut, legge den på ansiktet og ta den av. Og den etterlater huden myk, full av fukt og glød. Jeg var så lei av ansiktsmasker som enten gjorde huden tørr eller klissete, men denne gjør altså ikke det.

Så nå måtte jeg ha påfyll av Glöd sin fantastiske sheetmask. Nå som høsten er her og vinteren kommer så er det ekstra godt for meg å bare slappe av med denne ansiktsmasken. Huden min er veldig glad i den og det er faktisk den eneste jeg har brukt siden Glöd først kom ut med denne. Ingen annen ansiktsmaske kan måle seg med denne når huden min trenger fuktighet.

Klikk på bildet under her for å komme til produktet:

Om du ønsker å prøve ut denne eller trenger påfyll selv så klikker du bare på bildet over og så kommer du rett til produktet. Dette er et produkt jeg har fortalt om tidligere og som jeg er utrolig fornøyd med. Selvom dette er et annonseinnlegg så har jeg selv betalt for produktet. Og i mine øyne er det absolutt verdt pengene. Du vil kjenne det på huden etter at du har prøvd denne. Så myk og glad huden blir er det ikke ofte jeg har fått av en enkel ansiktsmaske, men det får jeg altså av denne. Tro meg, du vil ikke angre. Den er så bra! I tillegg er den vegansk, som er et stort pluss. Ja, er det egentlig noen grunn til å ikke prøve den? Jeg tror ikke det!

Klikk på bildet og kjøp en ansiktsmaske som huden din blir glad for.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Baking og hobby

I dag hadde jeg planlagt en hel dag med masse jobb. Først skulle jeg få spilt inn en del til youtube. Jeg har et par videoer som skal ut etterhvert, men det fikk jeg jo ikke gjort i dag fordi samboeren min ligger dessverre syk. Så da blir det nok ikke noe video ute på youtube før på fredag. Planen var egentlig å få en video ut i morgen, men sånn gikk ikke det. Dere lurer kanskje på hvorfor jeg ikke bare kan jobbe med youtube når han er hjemme og det skal jeg fortelle dere. Å stå foran et kamera er ikke noe jeg har vært komfortabel med og det å stå foran et kamera når andre er i nærheten er enda vanskeligere. Derfor jobber jeg når han er på jobb. Det er ulempen med å ikke ha et eget rom til å jobbe på. Hadde jeg bare hatt det så kunne jeg nok ha jobbet uansett, men det er den frykter for at han kommer ut i stua (selvom jeg vet han ikke gjør det) når jeg står og filmer. Også liker jeg ikke at folk hører meg prate til meg selv eller i telefonen for den sak skyld.

Planene for dagen i dag ble ikke helt sånn som jeg hadde håpet, men jeg har fått bakt litt. Han er jo tross alt syk og da kan jeg ikke noe for det. Jeg må bare bake eller lage noe godt som han kan spise. Sånn har jeg alltid vært. Om noen rundt meg er syk så drar jeg enten i butikken og kjøper noe godt eller så baker jeg noe. For jeg liker ikke at folk rundt meg ikke har det bra. Det beste jeg kan gjøre da er å gjøre det jeg kan best, nemlig lage noe på kjøkkenet som smaker godt. I dag ble det pizzasnurrer. De ble kjempe gode, men nå er jeg så mett at jeg ikke orker så mye mer. Og da endte jeg med å se litt Harry Potter. Snart har jeg sett alle filmene og det bare i løpet av helgen og nå. Jeg er sikker på at jeg kan alle filmene utenat, så mange ganger har jeg sett dem.

Ja, det er altså det som skjer i dag eller hvertfall det som har skjedd frem til nå. Akkurat nå fikk jeg faktisk veldig lyst til å ta meg en liten tur i skogen. Jeg har jo sittet mye inne i det siste og jeg må si at jeg savner å gå langt inn i skogen. Også er det jo snart på tide med masse hobbyrelaterte prosjekter. Til de prosjektene trenger jeg en del ting fra skogen, så det er jo bare begynne å plukke. Jeg gjorde jo dette i fjor, men de flotte kransene av kongler som jeg lagde i fjor falt jo fra hverandre. Så i år vet jeg ikke om jeg kommer til å lage noe sånt, men jeg har lyst til å lage mye spennende hvertfall. Det er jo mye annet man kan lage, ikke bare kranser. Siden jeg ikke har så mye igjen fra i fjor så må jeg jo samle mer i år. Om det blir i dag eller om jeg tar det en annen dag vet jeg ikke enda, men jeg må hvertfall begynne å samle inn snart. Og ikke bare kongler, men andre ting også. I tillegg må jeg bruke mye tid til å finne inspirasjon på nettet. Kanskje jeg kommer over noe jeg aldri har lagd før.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Boller m/mindre sukker

Jeg syns det er veldig kjipt at samboeren min ikke kan spise noe særlig bakst fordi sukkerinnholdet er alt for høyt, men han tåler litt. Så jeg ville prøve å lage en oppskrift på boller som han kan spise. Denne oppskriften er jo uansett veldig kjekk for deg som vil ha noe godt, men ikke ønsker så mye sukker som i vanlige boller. Gjerne skjær bollene i 2 og ha på syltetøy eller noe annet godt pålegg, men de er også veldig gode å bare spise som en vanlig bolle. Jeg syns hvertfall det.

Du trenger:

1pk gjær

3-4ss sirup

3dl glovarmt vann

3dl mandelmelk (du kan også bruke vanlig melk om du vil det, men jeg har kuttet ut det)

1½dl olivenolje

1kg hvetemel

1ts salt

Slik gjør du:

Ha glovarmt vann og melk i en bolle (de blir ca. 40°c) og tilsett gjær.

Bland resten av ingrediensene og bland det godt sammen.

Del deigen i 16 like deler og rull bollene.

Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i 30-45 minutter.

Steke i 12 minutter på 200°c midt i ovnen.

Avkjøl og nyt.

Så enkelt kan du altså lage boller som ikke inneholder så mye sukker, men allikevel er gode. Og om du vil ha flere oppskrifter på både sunt og usunt, burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Enten du er på utkikk etter noe nytt eller det tradisjonelle så vil du nok finne noe for deg. Så jeg anbefaler at du følger bloggen på facebook. Nå som vi både har halloween og jul foran oss så blir det mange gode og spennende oppskrifter på bloggen.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Ukens middager

Her får du ukens middager. Noe som frister eller som var til inspirasjon for deg?

Mandag: ble det noe så lett som pølse og lompe. Enkel start på uken, men så ble det litt mer interessant.

Tirsdag: Lapper m/friterte bananer. Dette var så utrolig godt. Derfor har jeg bestemt meg for å dele oppskriften med dere. Den kommer ut allerede neste uke.

Onsdag: Joikakaker m/potet og erter. Dette er noe av det beste jeg vet. Da var det godt å ha nok penger til å kjøpe det. For jeg syns egentlig det er litt dyrt til å ha så lite innhold. Det er hvertfall ikke hverdagsmat for en stor familie med lite penger.

Torsdag: Fiskeboller i hvit saus m/ potet og grønnsaker. Nå begynte det å bli så utrolig lenge siden vi hadde dette til middag så nå var det på tide. Og når det er en stund siden så smaker det plutselig enda bedre.

Fredag: Med taco på tilbud hos MENY så måtte vi jo kose oss litt ekstra på fredag. Så da ble det taco med alt mulig godt på.

Lørdag: kjøpte jeg bare med noe på veien fra MC Donalds. Jeg orket ikke stå og lage masse greier etter å ha vært i dyreparken.

Søndag: skulle vi egentlig ha taco med kylling, men selvfølgelig hadde jeg glemt å ta opp. Så da bestilte vi mat.

Som dere ser så var det ganske bra helt til helgen kom, men man kan ikke bare ha gode dager. Heldigvis begynner det å bli bedre nå. Forhåpentligvis holder det seg så bra fremover også.

Om du ikke vil gå glipp av oppskrifter som f.eks de utrolig gode lappene med fritert banan så burde du følge bloggen på facebook. Da får du med deg mange fristende oppskrifter. Kun på bloggens egne facebookside vil du få alle oppskriftene. Vil du virkelig gå glipp av det?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Heier på dere!

Var det noen som fikk med seg den helt sinnsyke premieren på Skal vi danse i går? Det tror jeg er den beste starten på det tv-programmet noen gang. Et så høyt nivå på flere av deltagerene. Jeg må si jeg gleder meg til å se hvor dette ender.

Og hvis vi skal gå inn på hvem jeg heier på av alle deltagerene i år så er det spesielt 3 personer jeg syntes gav de beste dansene. Anniken var utrolig flink og det løftet der hun holdt i beina sine og ble snurret var det beste ved hele dansen. Så elegant og vakkert. Jeg tror vi kommer til å se mange flotte danser fra henne i ukene fremover. Royane gav oss også litt av en dans.  Så vakkert og utrolig flotte bevegelser. Andre personen jeg tror kommer til å nå langt i programmet. Og sist, men ikke minst elsket jeg Joakim Kleven sin dans. Som ikke bare danset en helt fantastisk dans med mye innlevelse og gode dansetrinn, men han skrev også skal vi danse-historie som den første til å danse med samme kjønn. På tide at vi fikk dette inn også.

Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg begynte å grine av lykke når jeg så alle disse flotte dansene. Det var helt fantastisk å se så mange flinke mennesker. Man kan virkelig se at dem har lagt mye arbeid i disse dansene og trent helt sinnsykt masse. Så nå vil jeg bare si lykke til, kos dere masse og nyt hvert eneste sekund i denne fantastiske dansebobla. Sier hun og vet at ingen av dem noen gang kommer til å se dette innlegget, men det er uansett fint å kunne fortelle om mine tanker og hvor gøy det var for meg å se skal vi danse igjen. Nye fjes, nye danser og nye antrekk. Jeg kan nesten ikke vente. Altså, mine forventninger er så utrolig høye for neste sending, men jeg vet at disse jeg nevnte over kommer til å levere.

Også er det så fint å se at Joakim som har hatt en drøm om å få være med nå endelig kan krysse dette av på sin liste over ting han vil gjøre. Nå er det bare å vente og se når det er min tur. Neida, bare tuller, men en fun fact om meg er at jeg faktisk gikk på selskapsdans som liten og jeg vet hvor utrolig gøy det er. Synd det ikke varte lenge for det var noe jeg virkelig elsket. Tror faktisk ikke dem hadde råd til å fortsette. Det ville vært gøy å ta det opp igjen, men det blir vel bare med tanken.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Så mye som skjer på youtube

Jeg går rundt og steller plantene. Først begynner jeg med å gi tomatplantene ute “litt” vann. Selvom jeg gav dem masse vann i går kveld så var dem like tørre i dag. Neste så jeg skulle ønske at dem stod oppi et stort basseng. Nå har dem hvertfall fått masse vann og er glade igjen. Så da var det bare resten som trengte vann. Og i dag var det på tide å gi vann til både planter og blomster. Det jeg gjorde da var å sette orkidéene i vann, en etter en. Når de hadde fått trukket til seg vannet de trengte så tok jeg mandarinplanten og gjorde det samme. Så var det physalisplanten sin tur og da fikk jeg meg en skikkelig overraskelse. For når jeg dro opp potten fra plastboksen så hadde den allerede fått et par lange røtter. Dere vet hva det betyr. Jeg kan lage en ny youtubevideo der jeg potter om ei plante. Som jeg gleder meg til å lage en sånn video igjen. Det var så utrolig gøy å filme den forrige.

Så til uken skal jeg altså få filmet en til av de videoene. Og om ikke så lenge skal jeg også filme en planteoppdateringsvideo. Med andre ord er det ganske mange spennende videoer som kommer ut om kort tid. Jeg kommer allikevel til å holde meg til max 2 videoer i uken (foreløpig). For jeg er jo veldig ny og vet ikke helt hvor lenge jeg hadde klart å holde meg til flere videoer i uken. Derfor begynner jeg heller rolig enn å komme ut med masse videoer hele tiden. Også vil jeg at de videoene jeg lager skal være noe jeg virkelig vil lage. Det var jo hele grunnen til at jeg valgte temaene natur, planter og reise i første omgang. Dette er videoer jeg syns er gøy å lage og som jeg vet kommer til å være gøy å lage om 1-5 år.

Jeg kommer til å lage mange spennende videoer. Vel, for meg er de hvertfall spennende. Det er jo videoer som jeg gjerne vil se selv. Nå har jeg hatt ganske mange gode idéer til videoer i det siste så jeg har skrivd ned disse idéene i en bok. Da kan jeg gå tilbake i den senere og finne inspirasjon om jeg trenger det. For nå har jeg jo mange idéer og planer for youtube, men det kan jo plutselig stoppe og da er det jo fint med en bok som gir litt inspirasjon. Og dette er idéer som jeg har fått ut av det blå og ikke etter hva andre lager og hva som er populært. Jeg vil at min kanal skal være 100% meg og vise hvem jeg er og hvordan min hverdag er, uavhengig av hvordan andres youtubekanal er. Hvis den da blir stor kan jeg være ekstra stolt av at den er bygget opp av mine tanker og idéer. Og det syns jeg er en ganske fantastisk tanke.

Ja, det er bare å glede seg til alt som skjer og alle de videoene som vil komme fremover. Det var veldig gøy å se at physalisen har kommet så langt og at jeg faktisk skal få lov til å potte om enda en plante og vise dere på video. For det har plutselig blitt mye enklere å vise dere slike ting som ompotting, nå igjennom video. At jeg ikke begynte med youtube før nå skjønner jeg bare ikke, men det er vel ikke meningen at man skal skjønne alt mulig. Nå er jeg hvertfall i gang og jeg har det så gøy med det. Bare det å kunne gjenoppleve en fin gåtur eller en reise er jo amazing. Når jeg redigerer videoene så ser jeg alltid igjennom hele og da blir jeg minst like glad som da jeg var på selve turen. Det har jo åpnet opp en hel ny verden for meg som er ennå mer spennende enn bloggen. Og det sier mye fordi jeg elsker å blogge.

Nå som jeg har youtube så blir det jo dobbelt så mye jobb, men også dobbelt så gøy i hverdagen. Det beste med alt sammen er jo at jeg kan dele så mye mer med dere. Noe jeg håper dere også syns er moro. Så jeg håper jo at dere vil følge min youtubekanal (trykke abonnerer inne på kanalen min) fordi det hjelper veldig mye for meg (og min drøm) og dere får varsel når jeg kommer ut med en ny video. Linken finner dere som alltid under her sammen med de andre linkene. Og så er det bare å vente på videoen fra dyreparken, ompotting av physalisplanten og så mye mer. Jeg lover deg at youtube vil bli stappfull med masse spennende. Så følg med.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Du gjør meg kvalm!

Jeg syns det bare blir flere og flere voksne mennesker som oppfører seg skikkelig stygt på sosiale medier. Alle kommentarer jeg har fått som jeg ikke syns noe om har vært fra godt voksne mennesker. Aldri har det vært yngre som har slengt dritt og det sier jo en god del. Nå er det kanskje på tide å skjerpe seg og lære litt av de som er yngre. For sånn som noen oppfører seg på nettet er ikke akseptabelt. Da snakker jeg ikke bare om meg. Helt ærlig kunne jeg ikke brydd meg mindre om hva andre sier om meg, men jeg vet at jeg ikke er den eneste. Og vet dere hva slike kommentarer kan gjøre med et menneske!? Vel, hadde dere vist det så ville dere nok skammet dere over hva dere driver å skriver på nettet.

Kort fortalt kan stygge kommentarer føre til selvmord. Du tenker kanskje at hvis en person ikke klarer å høre en såkalt ærlig kommentar så burde vedkommende få seg en ryggrad. Ja, voksne mennesker tenker faktisk at såpass burde man tåle. Skal jeg fortelle dere hva jeg syns om slik oppførsel? For jeg begynner å bli ganske lei av å se voksne mennesker som ikke klarer å oppføre seg. Jeg syns at det disse voksne menneskene gjør mot andre er motbydelig. Du kan ikke vite hvordan en person har det, hva en person har gått igjennom eller hvor mye en person takler å høre av negativitet. Så det at en voksen person sitter og skriver stygge ting på nettet gjør meg rasende. Og at jeg ikke bryr meg om hva du sier til meg betyr ikke det at det er greit at du er spydig, frekk og slem i mitt kommentarfelt.

Jeg har fått ganske mange grusomme kommentarer som jeg ikke har brydd meg med. Klart jeg kan syns det er kjipt i det jeg leser det, men så rister jeg det av meg. Ikke alle har den styrken at de klarer det. Og jeg ser stadig på sosial medier at unge har fått stygge kommentarer for ting dem har lagt ut. Når skal det stoppe? Vil folk noen gang forstå at dette faktisk kan få grusomme konsekvenser som man ikke kan endre på!? Bare fordi et menneske har lagt ut noe så betyr ikke det at du har rett til å være en komplett idiot mot denne personen. Disse grusomhetene må vi stanse for det skader så mange.

Mennesker tar sitt eget liv fordi dem syns det er for tøft å leve. Slike kommentarer kan og er faktisk i mange tilfeller det siste dyttet som en person får før de tar sitt eget liv. Man kan trygt si at livet til et menneske kan ligge i dine hender når du velger å kommentere på et bilde, en video eller et innlegg. Velg ordene dine varsomt fordi du vet ALDRI hva vedkommende går igjennom eller hvor nærme de står fra kanten av stupet! Du kan tro hva du vil, men det er faktisk din feil om du skriver en stygg kommentar og vedkommende ikke takler det. Ord er like skarpe som en kniv, tenk på det neste gang du sitter foran et tastatur eller skal lukke opp munnen din.

Respekter at andre ikke er som deg. Enten det er utseende, kjærlighet eller personlighet. Vi er like mye verdt, like mye rett til å legge ut ting på nettet og vi føler det samme. Og jeg er helt sikker på at du ikke ville likt å bli kalt stygge ting eller blitt fortalt at du ikke var god nok. Ikke si noe til andre som du ikke vil at andre skal si til deg. Se deg selv i speilet før du dømmer andre! For vi har alle feil og mangler. Det gir oss derimot ingen rett til å peke ut andres feil eller tråkke andre ned i gjørma for å føle oss bedre selv. Har du problemer så gjør noe med de og ikke dytt dem på andre. For hvis du hadde følt deg lykkelig så ville du ikke hatt noen grunn til å slenge så mye hat til andre. Noe å tenke på!

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube