Oppskrift: Boller m/mindre sukker

Jeg syns det er veldig kjipt at samboeren min ikke kan spise noe særlig bakst fordi sukkerinnholdet er alt for høyt, men han tåler litt. Så jeg ville prøve å lage en oppskrift på boller som han kan spise. Denne oppskriften er jo uansett veldig kjekk for deg som vil ha noe godt, men ikke ønsker så mye sukker som i vanlige boller. Gjerne skjær bollene i 2 og ha på syltetøy eller noe annet godt pålegg, men de er også veldig gode å bare spise som en vanlig bolle. Jeg syns hvertfall det.

Du trenger:

1pk gjær

3-4ss sirup

3dl glovarmt vann

3dl mandelmelk (du kan også bruke vanlig melk om du vil det, men jeg har kuttet ut det)

1½dl olivenolje

1kg hvetemel

1ts salt

Slik gjør du:

Ha glovarmt vann og melk i en bolle (de blir ca. 40°c) og tilsett gjær.

Bland resten av ingrediensene og bland det godt sammen.

Del deigen i 16 like deler og rull bollene.

Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i 30-45 minutter.

Steke i 12 minutter på 200°c midt i ovnen.

Avkjøl og nyt.

Så enkelt kan du altså lage boller som ikke inneholder så mye sukker, men allikevel er gode. Og om du vil ha flere oppskrifter på både sunt og usunt, burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Enten du er på utkikk etter noe nytt eller det tradisjonelle så vil du nok finne noe for deg. Så jeg anbefaler at du følger bloggen på facebook. Nå som vi både har halloween og jul foran oss så blir det mange gode og spennende oppskrifter på bloggen.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg