Gresskar til halloween

Ny uke er over og det er på tide å ta en titt på alle plantene igjen. Denne gangen har det skjedd ting her. Så la oss se nøyaktig hva som har skjedd og hvor langt plantene har kommet den siste uka. Men først vil jeg si i fra at melonplantene ikke lengre vil være en del av oppdateringene. Vi får prøve igjen neste år.

Rød snackpaprika: det tok sin tid, men nå begynner det endelig å skje ting her. En rød tupp er hvertfall bedre enn ingenting. Nå har dem vært grønne så utrolig lenge, så jeg er bare glad vi endelig får se litt farge nå.

Gul snackpaprika: ikke noe forandringer her ennå, men det kommer nok snart. Av erfaring vet jeg at gule grønnsaker/frukt oftest tar litt lengre tid. Og det går helt fint. I det minste har vi paprikaer vi venter på at skal modne.

Hvit snackpaprika: så er det denne som er gul. Egentlig skal den bli hvit. Så jeg venter bare på at mer enn toppen skal skifte farge. Den er sikkert god nå også, men vi dyrket hvit paprika for å spise hvit paprika. Da plukker vi ikke gul. Det er jo uansett ikke noe hastverk. Jeg håper bare den blir hvit til slutt.

Slangeagurk: jeg venter fortsatt på at det skal vokse noe agurk her. Neste år vil jeg nok finne på en annen løsning til disse, for det har vært litt mye forskjellig ting som ikke har vært så bra denne gangen. Forhåpentligvis blir det mer agurker neste år. Men jeg håper vi hvertfall får 1 agurk i år. Det er lov å håpe.

Basket of fire: det er utrolig mange chilier på denne planta, men det har ikke blitt noen modne ennå. Nå er det ikke veldig lenge igjen da. Så det er bare å vente i spenning og håpe at disse blir gode i mat.

Pinata: Her har det jo kommet ganske mange chilier. Jeg har jo allerede hentet noen chilier fra disse plantene også. Det kommer nok til å bli mange flere. Jeg syns det dukker opp nye hele tiden, men det er jo bare bra. Jo mer, jo bedre.

Padron: Nå bruker denne planta tiden sin til å vokse. Og den begynner virkelig å komme seg nå. Jeg tror denne planta kommer til å bli veldig fin med tiden. I tillegg er det noen knopper som stikker frem. Kommer det noen flere chilier snart tro? Vi får vel bare vente og se hva som skjer.

Sweet banana: Nå er den snart ferdig. Jeg lar den henge her frem til jeg kommer tilbake fra Sverige. For jeg skal en tur dit nå snart. Så da kan den få litt ekstra tid på seg. Men den er så å si klar nå. Se på den flotte gulfargen den har fått nå. Og når den blir tatt av, kan planta fokusere på å vokse seg større og bli ennå finere.

Vanlig, rød chili: Mer chili på vei. Dette blir veldig spennende. Så mye chili å bruke i mat. Også har plantene blitt utrolig fine. Dem vokser litt og så får dem flere chilier. Så kanskje dem blir ekstra fine til neste år. Nå har jeg vurdert å klippe ned den ene grenen på den største chilien. For den er veldig lang og jeg tror det vil bli finere om jeg klipper den nå. Så kan den få muligheten til å bli ennå mer tettere i grenene. Det er hvertfall lov å håpe.

Carolina reaper: Nå har den fått ny og større potte. Noe jeg kan fortelle dere at ikke var lett å gjøre alene. Heldigvis gikk det bra. Den fikk til og med være med ut en liten tur, for frisk luft (for mer jord i potta). Og en litt vindfull dag var ikke det akkurat så gøy. Jeg må si jeg var litt bekymret for at den skulle knekke, men det gikk bra. Nå koser den seg i vinduet. Forhåpentligvis vil den trives såpass bra at den til slutt vil få noen chilier, men foreløpig er det ingen. Det kommer bare blomster og så faller dem av igjen. Kanskje det blir bedre nå som den har større potte.

Gresskar: Nå har gresskaret kastet blomster som var ytterst og har begynt å vokse seg større. Så dette kan jo faktisk bli veldig spennende fremover. Nå får vi bare krysse fingrene og håpe at vi har et lite gresskar til halloween. Det ville jo vært gøy å pynte med eget gresskar for en gang skyld.

Pæretomat: Tomatplanta tar over drivhuset. Og her har det allerede begynt å komme noen tomater. Når det har kommet 2 så er det ikke lenge før det er en hel haug! Så her er det bare å glede seg.

Vanlig tomat: Nå er det nok ikke lenge igjen før disse også skifter farge. Det ser hvertfall sånn ut på noen av dem. Snart har vi mange saftige tomater som kan bli til mye godt eller bare spise som de er. Her fins det mange muligheter. Men først må dem jo bli helt modne.

Tomat moneymaker: Noe som har begynt å modne og få farge er jo disse. Årets første tomat er ikke langt unna nå. Også så mange som kommer. Nye er på vei og det kommer til å bli utrolig flott når de får den flotte rødfargen. Jeg gleder meg til å vise dere når det virkelig rødmer i tomatene.

Rabarbra: En søt, liten rabarbraplante som nyter tiden sin på verandaen. Jeg har ennå ikke fått pottet den om, men jeg tenker jeg tar det etter sommerferien. Så lenge den er klar til vinteren. For den klarer seg jo ennå ganske bra. Men akkurat nå har jenta mi ferie og da fokuserer vi på den tiden vi har sammen.

Jordbær: Disse har faktisk blitt ganske store i løpet av sommeren. Bladene har jo blitt veldig store og fine. Dem begynner virkelig å se mer ut som jordbærplanter. Men jeg ser at jeg har en liten jobb å gjøre etter sommerferien. For noen av plantene ligger mer over jorden enn det dem burde. Så jeg får fylle på litt mer jord, sånn at dem er klare for høsten og vinteren dem også.

Mandarin: Den ser egentlig ganske lik ut som før, men når jeg ser litt nærmere, har den faktisk noen små grener som nettopp har kommet. Så den står ikke helt stille, selvom det ser litt sånn ut.

Mango: Nå har den kommet opp med flere små skudd. Snart har vi ennå flere blader på vei. Etter en stund vil jeg klippe den litt, om den ikke kommer med grener på egenhånd. Men vi får vel bare vente og se hva som skjer.

Pasjonsfrukt: Se så høye dem har blitt allerede. Det er gøy å få til sånne type planter. Litt eksotiske og utrolig flotte. Jeg elsker virkelig de store, grønne bladene disse plantene har. Jeg er veldig spent på hvor store dem blir. For jeg har ikke kjøpt disse frøene, men brukt fra fruktene jeg har spist.

Sitron: Her kan dere se hvor langt den har kommet med begge grenene. Det er ganske moro å ha en liten plante med 2 grener. Som regel har jeg bare 1 gren, men denne har jo begynt ganske bra. Vil vi få en tett og fin plante? Tiden får vise.

Du kan følge bloggen på Facebook HER om du ikke vil gå glipp av noen oppdateringer. Du finner også mye på Instagram HER om du vil følge mer med på ting som skjer.

 

Naturhistorisk museum og botanisk hage

På det naturhistoriske museumet i Oslo var det utrolig mye å se på. Så dette innlegget kommer til å bli ganske langt, med veldig mange bilder. For jeg har lyst til å vise dere mest mulig og fortelle litt underveis. Men siden det er så mye å se på, la oss begynne med den botaniske hagen.

Den botaniske hagen var så nydelig. Mange flotte blomster og mye vakkert å se på. Vi fikk til og med se et liten ekorn som lå i varmen. Vi måtte selvfølgelig ta en liten matpause også. Og det som ble solgt der, det var helt ferskt. Altså det var dyrt, men på en måte verdt prisen. For det vi kjøpte der, det var bare så godt!

Jeg tok appelsinjuice og venninna mi tok eplejuice. Også delte vi en kanelknute. Perfekt lunsj etter å ha gått rundt i varmen en god stund. Så hvis du skal hit så anbefaler jeg deg å smake på noe av det dem har i caféen.

Jeg tror faktisk ikke vi fikk sett halvparten av hagen engang. Det var jo så varmt at jeg begynte å få hodepine. Så etter lunsjen begynte vi heller å gå inn i alle bygningene. Og der er det ekstremt mye fint å se.

Det var mange dyr som stod til utstilling i det ene bygget. Dem var satt veldig fint opp, som et bilde på veggen. For å være helt ærlig er jeg ikke glad i utstoppede dyr, men det er jo mye annet å se på da. Mange bilderammer med forskjellige sommerfugler var også å få sett på samme sted. Noen edderkopper, skorpioner og andre insekter. Så man får jo se mye forskjellig her, men jeg måtte hele tiden tenke at det ikke var virkelig dyr jeg så på. For det føles helt feil i hodet mitt å stoppe ut dyr på den måten.

Her var det veldig mye spennende. Det var hele 3 etasjer med ting å se på. Det første var min favoritt. Jeg elsker jo alt med dinosaurer og sånne ting som er funnet under jorda, som levde for lenge siden. Så dette var noe jeg virkelig syns var moro å få se. Fossiler og skjeletter av alt mulig som levde på jorda før. Jeg vet ikke med dere, men det er noe som virkelig interesserer meg. Dinosaurer og vikinger er like spennende.

Neste etasje var fylt med mange flotte steiner. Det er veldig stilig hvordan steinene kan være så forskjellig, med mange flotte farger og fasonger. Men den som virkelig fanget min oppmerksomhet var svovel. Den er jo så nydelig. Hvorfor er det alltid sånn at farlige ting er så vakkert? Denne var lukket inne i en egen glassbeholder, under dette glasset som alle steinene var i. Ikke så rart når den er såpass farlig. Men ja, utrolig vakre steiner. Det var MYE mer å se på, men hvis jeg skulle lagt ut alle bildene jeg tok så ville dette innlegget blitt alt for langt.

På øverste etasje fikk vi se planter. Man kunne kikke inn i disse kikkertene også bevegde det seg på plantene. Det var utrolig kult, men jeg ble litt svimmel etter å ha blitt kokt i sola. Men ja, jeg anbefaler deg å ta en titt inn i disse. For det var utrolig tøft å se. Og dem har en for voksne og en for barn. Så hele familien får sett alt det kule som forgår inni disse kikkertene.

Som dere ser så er det utrolig mye å se på. Og vi så ikke på alt heller. Det var drivhus der som man kunne gå inn i bl.a og det var helt sikkert mye annet flott å se på i hagen. Men jeg kjente at kroppen min ikke klarte å gå noe mer. Så da får jeg heller komme tilbake en annen dag og se litt mer. For dette er definitivt en plass jeg kunne tenkt meg å dra tilbake til.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere reisetips og mye annet spennende, anbefaler jeg deg å følge bloggen på Facebook HER.  Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer bilder og videoer. Jeg poster masse på storyen som ikke kommer her. Så det er verdt å følge med innpå der også om du vil se mer.

Ventetiden er verst

Alle plantene koser seg, ente  de er i hagen, inne eller i drivhuset. Det er mye som skjer, men det er også mye å vente på. Å vente på at ting skal bli modne f.eks er det verste. Man vil bare plukke dem nå, men da er dem jo ikke like gode. Så la oss se hva vi venter på og hva som skjer med plantene akkurat nå.

Pasjonsfrukt: Nå har plantene begynt å få armer (de lange, tynne som noen planter har for å klatre). Så dem har jo kommet ganske langt på denne korte tiden. Dem koser seg hvertfall i vinduskarme , det er det ingen tvil om. Lurer på om jeg kanskje burde gi dem noe å klatre på etterhvert. For jeg har en følelse av at disse kommer til å bli ganske store.

Sitron: Det er ikke mye som skjer her akkurat nå, men jeg tror den kommer til å bli ganske fin når den begynner vokse til. Jeg ser faktisk det er flere grener helt nederst. Så det blir spennende å se om det blir noe av dem eller hva som skjer.

Mango: Bladene har nå blitt helt grønne og da begynte den å spire på toppen igjen. Har vi nye blader på vei? Også ser jeg at det er noen små spirer på bladene under (i midten). Vil det komme grener der eller er det noe annet? Det ville vært veldig moro om den hadde fått flere grener da.

Mandarin: Det er ikke noe særlig å fortelle om denne. Jeg tror den har en liten pause. Noe som er ganske vanlig. Så da får vi bare vente og se når den vil vokse mer.

Carolina reaper: Når vi snakker om å vokse så har denne hvertfall ikke noe problem med det. Jeg må løfte den ned på et lite bord, for den vokste over vinduet når den stod på benken, men nå har den jo vokst seg så stor at den er nesten over vinduet igjen. Men får den noen chilier? Neida, for blomstene bare faller av. Jeg er veldig spent på om det vil komme chilier på denne eller om resten av blomstene også faller av. Venter i spenning…

Basket of fire: Her skjer det hvertfall ting. Nå begynner dem å skifte farge. Og denne fargen er jo bare nydelig da. Men de skal jo bli røde etterhvert. Så da er det bare å vente litt til. Når det kommer til chili og paprika, tar det hundre år før dem er ferdig.

Pinata: Jeg ser rødt! Her er det bare å begynne og plukke chilier. Dette blir så sjukt bra. Jeg vet nøyaktig hva jeg skal gjøre med disse. Dere får bare vente og se. Ting tar tid, men etterhvert kommer det mye gøy på bloggen. Jeg har faktisk allerede begynt, men ja. Noen uker vil gå før det kommer noe på bloggen.

Padron: planta har begynt å vokse litt igjen. Den har jo allerede produsert 1 chili, men etter å ha vokst litt til kanskje den får flere. Også er jo chiliplanter flerårige, så den vil kanskje produsere mye mer neste år.

Sweet banana: Denne kan snart plukkes, men jeg venter litt til. For den er fortsatt litt grønn på tuppen. Bedre å la den henge litt lengre enn å ta den for tidlig. Men nå begynner den hvertfall å bli veldig fin i fargen. Også håper jeg planta fokuserer på å bli større, når denne har blitt plukket. For den er egentlig ikke så veldig stor.

Vanlig, rød chili: Jeg har jo 3 av denne her og det begynner å skje en del her. Den som jeg allerede har tatt chiliene til, har begynt å bli enda større. Og den høyeste har flere chilier som kommer (de 2 siste bildene) og den minste har fått en liten chili og mange knopper. Så det blir veldig spennende å se hvor mye choli jeg får fra disse plantene i år.

Jordbær: Dem vokser jo som bare det. Plantene er hvertfall klare til å produsere jordbær neste år. For dem har jo allerede kommet ganske langt.

Rabarbra: Denne er nok også ganske stor og fin til neste år. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å kutte av noe på denne i år, for det skal man ikke. Men neste år tror jeg faktisk vi kan få noen ganske bra rabarbra fra denne her. Så fort jeg får rotet meg til å potte den om blir den også ennå gladere. Men den trives hvertfall og vokser seg stor og fin allerede.

Tomat moneymaker: Det har vært veldig mye regnvær i det siste. Når jeg skulle ta bildene var ikke et unntak. Så jeg fikk ikke tatt så veldig mange nærbilder, men det trengs heller ikke. Dere kan jo se at plantene har fått en hel haug med tomater. Og det er så gøy å se. Altså jeg bare venter på at det skal bli noen modne, sånn at jeg kan få smakt. Men foreløpig er det ikke noe modne. Så da får vi vel bare vente litt til.

Vanlig tomat: Her kommer det også mange tomater, men ingen er modne her heller. Disse vil nok ta en liten stund til, før de er modne. Jeg ser at dem er ikke blitt så store dem skal og dem er også veldig grønne. Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente en stund til.

Pæretomat: Nå har første tomaten kommet på denne planta. Og jeg som ikke hadde noe tro på at vi skulle få tomater fra denne planta. Vel, der tok jeg feil. For her har det jo faktisk kommet en tomat og den har mange blomster som bare venter på å bli tomater. Så her blir det nok en del å plukke allikevel.

Slangeagurk: Jeg er ikke helt sikker på om det kommer til å bli noe av denne, men det har hvertfall kommet en agurk og den er litt større enn de andre som har visnet. Så jeg får bare krysse fingrene og håpe at denne vil vokse. Det ville jo vært fint om hvertfall en agurk fra disse plantene hadde blitt noe av.

Snackagurk: Her har vi hvertfall en agurk som det går an å spise. Den er faktisk ferdig og jeg gleder meg til å smake på denne. Jeg er veldig spent på om den smaker like godt som slangeagurk. For snackagurk har jeg faktisk ikke spist før. Så det er jo noe å glede seg til. Den er hvertfall blitt stor.

Melon malaga: Ikke at det har så mye å si nå, men denne har virkelig kommet seg igjen. Jeg har egentlig vurdert å bare dra opp den og bruke jorda til noe annet, men så har den bare stått oppi her. Og det er jo litt gøy å se at den begynner å bli grønn og fin igjen. Men det er jo alt for sent for at man kan få noe ut av den.

Vannmelon: Samme med disse plantene. Vi får faktisk ingenting ut av dem. Så jeg tok 2 av dem opp a  jorda og brukte jorda i chiliplantene istedenfor. Jeg lot 1 stå igjen, men vi får se hvor lenge den står der, før jeg tar ut denne også. Vi får heller prøve igjen neste år og håpe på det beste.

Gresskar: Dette derimot kommer jeg ikke til å dra opp av jorda. Selvom jeg faktisk har hatt lyst til det. Spesielt da den ble ødelagt av vinden. Men bare se på den nå. Ikke bare har den blitt stor, men den har fått sin første gresskarblomst som faktisk kan bli til et gresskar. For der er 2 typer blomster. Den ene har bare vanlig stilk og en enkel sånn ting inni blomsten som lager pollen. Denne har 3 og denne klumpen bak blomsten. Så nå er det bare å krysse fingrene og håpe at dette blir til et gresskar. Jeg er så utrolig spent! Denne ligger på solsiden av drivhuset og har blader foran slik at den ikke får direkte sollys. Så jeg håper det hjelper en god del. Kryss fingrene samme  med meg og håp på det beste.

Snackpaprika: Ja, jeg venter egentlig bare på at dem skal skifte farge. Det er noen få merker på dem som er litt mørke, men det er fortsatt en veldig lang tid å vente. Ting tar tid med paprika, akkurat som med chilien. Og jo større dem er, jo lengre tid virker det som dem tar å bli modne. Men vi hr hvertfall mange paprikaer å se frem til. Så her er det bare å glede seg.

Husk at du kan følge bloggen på Facebook HER for ikke gå glipp av oppdateringer på grønnsakplanter, urter og mye mer. Jeg legger også ut alle reiser, store som små. Som også er masse bilder og videoer av på Instagram. Den finner du HER. Storyen blir brukt mye og alle ting blir lagret i mapper under høydepunkt på profilen min, sånn at du ikke går glipp av noe. Så det er verdt å følge med på både bloggen og Instagram, for det kommer forskjellige bilder her i forhold til Instagram.

Så mange tomater!

Å gå ut i shorts på kvelden, når myggen elsker deg er ikke veldig smart. Jeg holdt på å bli spist opp, men jeg fikk alle bildene jeg trengte for ukens oppdatering da. Og for en oppdatering det blir. La oss bare komme i gang, for jeg vil ikke vente lengre. Nå vil jeg bare vise dere alt som har skjedd her.

Tomat moneymaker: Jeg la ut en video på Instagram storyen min for et par dager siden, der jeg filmet noen av tomatene som har kommet. Det begynner å bli en god del, for å si det mildt. Og nå tror jeg faktisk den første tomaten begynner å bli rød også. Ikke bare det, men plantene har jo blitt utrolig store. Jeg måtte flytte dem litt fra hverandre. Da la jeg også plastposer under pottene, sånn at dem får drukket mer av det vannet dem får og ikke bare drypper ned fra verandaen.

Vanlige, røde tomater: denne har jo også ekstremt mange tomater. Det er jo bare en plante, men den har virkelig mange frukter. Så jeg er veldig glad for at jeg fikk reddet denne tidligere i år, når den ble satt ut litt tidlig/fort. For den har virkelig kommet seg. Man skulle ikke tro at det var samme plante som nesten døde.

Pæretomat: igjen får vi se at planter som nesten døde, kan bli reddet. Og dette var bare en liten topp av planten som knakk, som jeg dyttet ned i jorda for moro skyld. Men det var altså den som overlevde og som har blitt så stor. Jeg trodde aldri det kom til å bli noe av den, men nå står den her med masse knopper og blomster. Hvor gøy er ikke det?

Rabarbra: jeg har virkelig nesten tatt livet av mange planter i år. For denne her satt jeg jo ut ved et uhell, om natten. Man skulle virkelig ikke tro det, sånn som den ser ut nå. Dette har virkelig vært et veldig spennende prosjekt. For jeg har aldri prøvd meg på rabarbra før, men det gikk jo bra. Den trenger bare litt bedre plass. Utenom det så er jo dette en suksess.

Jordbær: det går ikke veldig fort å dyrke jordbærplanter, men det er veldig gøy å se at det fungerer. Jeg gleder meg allerede til å se hvordan dem utvikler seg til neste år og om det kommer noen jordbær på disse plantene da. For i år handler det kun om å få plantene, ikke bærene.

Snackagurk: agurken er snart moden hvertfall. Da blir det veldig spennende å smake, men jeg håper også at jeg får lagd noe ut av den. Det er hvertfall det som er planen. Om det blir noe av, får dere ikke bare se det, men jeg kommer også til å dele oppskriften med dere. Så da er det bare å krysse fingrene og håpe på det beste. Også fant jeg jo en liten plante i samme potte som den store. Den fikk jeg dratt ut og pottet om. Nå lever den sitt beste liv på verandaen.

Slangeagurk: ikke noen agurker på disse ennå, men det er en del sånn små som kan bli til agurker. Litt synd dem ikke har kommet i gang ennå, men jeg håper dem hvertfall produserer 1-2 agurker i år. Det ville jo vært veldig gøy, når man har puttet så mye arbeid og penger inn i plantene. Alt er jo nytt i år. Frøene, jorda, pottene og stativet dem står på. Jeg har fått en del spørsmål om hvor stativet til agurkplantene er fra. Og jeg kan jo si at det er 2 billige skohyller som er satt sammen til 1 hylle. Sånne får man overalt.

Gresskar: det syns ikke veldig godt, men denne planten har tatt over hele den ene delen av drivhus. Heldigvis har jeg hyller på hver side også, så det er fortsatt mye plass allikevel. Men denne har virkelig blitt så sykt stor. Også har det kommet masse knopper. Så det blir jo veldig spennende å se hva som skjer med denne videre.

Basket of fire: jeg venter fortsatt på at disse skal skifte farge, men som vi vet så bruker chilier god tid på akkurat det. Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Snart er dem røde alle sammen. For jeg har jo allerede planer for disse, men da må det bli nok av dem. Når det skjer så kommer det enda en oppskrift på bloggen. Så basicly venter jeg egentlig bare på at ting skal modnes.

Pinata: her har det hvertfall kommet farger (utenom grønn). Disse har dama mi allerede testet og de var litt vel sterke for å bare spises sånn dem er. Men jeg må skryte av henne som tok hele i munnen og spiste opp. Det er ganske tøft gjort! Men dette var altså ikke snacks. Så da har jeg en del chilier til diverse oppskrifter. Også får jeg bare krysse fingrene og håpe at det blir bra. For jeg kan faktisk ikke smake på noe av det jeg lager. Så det blir jo spennende.

Sweet banana: den begynner så vidt å bli gul, men jeg ser at den ikke er helt moden ennå. Så den får henge litt til. Når det kommer til resten av planten, ser den litt stakkarslig ut. Kanskje det blir bedre når den er ferdig med denne chilien, men jeg kommer også til å gi den litt mer jord. I tillegg har jeg flytende gjødsel til chiliplantene, som jeg gir nå og da. Så jeg kan nok få den til å se litt bedre ut enn den gjør nå.

Padron: ikke så mye har skjedd, men chilien er plukket. Dama mi smakte på den og sa den smakte som grønn paprika. Vel, det var helt til hun tygde på et frø. Da var det ikke så mye paprikasmak lengre. Men den er ganske mild i smaken (om man ikke tar med frøene). Så hvis man skal lage noe, er denne veldig fin å bruke for å gjøre det litt sterkt, men ikke sånn at det brenner. Padron er nærmere paprika når det kommer til styrke.

Vanlig, rød chili: den chiliplanta som harr 4 røde chilier, har blitt plukket av. Dem var jo helt modne og kunne nå bli brukt. Men så ser jeg på den lengste chiliplanta at den har 2 chilier. Så her kommer det jo nye allerede. På en annen plante, men uansett. Det var veldig gøy å se.

Carolina reaper: potta denne står i er egentlig ganske stor, men siden den har vokst så mye så blir den jo nesten borte. Når jeg fortalte venninna mi som jeg bor med at jeg ville ha en grønn stueplante, var det ikke helt dette jeg mente. Men jeg tror faktisk denne må settes ned på gulvet i en mye større potte. For denne har jo blitt helt enorm. Og se på alle grenene den har fått og alle knoppene som kommer. Nei, denne planta er jo helt ekstrem og jeg elsker det! Dette er veldig moro. Noe som kanskje ikke blir like moro er å potte den om helt alene, men det går vel det som alt annet.

Rød snackpaprika

Gul snackpaprika

Hvit snackpaprika

Akkurat nå venter jeg bare på at dem skal skifte farge. Den hvite er jo ganske nærme, men de andre har fortsatt en lang vei å gå. Og det er alltid denne ventetiden som er verst. Jeg vil bare smake på denne hvite paprikaen, men det ser jo ut som den aldri blir ferdig. Og på bilde nr. 2 kan man se i bakgrunn at det faktisk begynner å komme flere paprikaer. Om den vil vokse seg stor eller tørke inn vet jeg ikke, men det er jo fortsatt kult å se at den faktisk prøver å lage ennå flere. Selvom den allerede har flere som skal modnes, så prøver den lille planta å produsere mer.

Vannmelon: når jeg ser disse, er alt jeg kan tenke på hvordan det ville vært om de første plantene overlevde. Vel, vi har jo alltids neste år. Da skal jeg klare det. Disse har desverre ikke sjans til å produsere noen meloner, men det er fortsatt gøy å se om man klarer å holde dem i live. Man lærer jo mye bare av det.

Melon malaga: denne tror jeg faktisk ville klart å produsere melon, om det ikke var for at jeg nesten tok livet av den. Neste år skal jeg definitivt ikke ha dem ute om natta, men heller sette dem inn i drivhuset. Jeg tror det blir mye bedre for melonplantene. Men den har jo kommet seg veldig de siste dagene.

Pasjonfrukt: jeg har bestemt meg for å beholde 2 av plantene og det ble altså disse 2. Så fremover vil jeg kun ha disse med i oppdateringene mine. De har blitt ganske store siden sist og det ser ut som dem trives veldig. Jeg håper det fortsetter sånn. Jeg har så lyst til å se de vakre blomstene som kommer på disse plantene.

Sitron: kan dere se det? Nederst på planten har den allerede fått en ny gren. Altså det er jo helt utrolig. Det har faktisk ikke skjedd før at jeg har sådd frø og den får grener så tidlig. Så for meg er dette ganske moro. Jeg håper den blir stor og skikkelig buskete. Det ville vært helt fantastisk om det skjedde. Vi får bare krysse fingrene og så kommer jeg med flere oppdateringer på denne så klart.

Mango: nå er bladsettet nr. 3 også blitt grønne. Jeg er veldig spent på hva som kommer til å skje videre. Vil denne få flere grener eller vil den bare fortsette å vokse oppover? Kanskje jeg må klippe den etterhvert. Jeg vet ikke med dere, men jeg venter i spenning! Den er litt skeiv, men det er jeg også. Så jeg hadde ikke forventet meg noe annet av plantene mine. Men det ser hvertfall ut som at den trives og det er egentlig alt som betyr noe.

Mandarin: siden vi snakker om planter som får grener, så kan vi jo ta en nærmere titt på det fine treet mitt. For denne har jo mange grener og vokser faktisk veldig fint. Det eneste jeg er veldig spent på nå er om det kommer til å bli så stort at den høyeste blender inn med resten eller om jeg faktisk må klippe den litt. Jeg tenker hvertfall å vente frem til neste år og se hva som skjer. Men nå som jeg har plukket vekk en del blader, ser det hvertfall mye mer ut som et tre. Det syns jeg er ganske tøft. Jeg har et lite tre i vinduskarmen.

Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå flere oppdateringer, videoer og mye annet gøy. Det meste skjer på story og blir lagt ut på høydepunkter på profilen min om du har gått glipp av noe.

Smultronstället

Mandag 26.06 ble det en tur til Smultronstället. Etter å ha hørt om denne plassen i 1 år, fikk jeg endelig oppleve det selv. Vi kjørte et godt stykke, før vi kom frem. Da var det bare å finne en parkering. Og det skal jeg si dere at ikke er det enkleste på sommeren. Men til slutt fant vi en plass og kunne gå bort til Smultronstället.

Vi satt oss ned ved et bord vi ble tildelt. Der fikk vi hver vår rosa meny som inneholdt mange flotte bilder av fristelser. Vi fant de vi hadde valgt ut fra nettsiden dagen i forveien. Mellom mange spennende fristelser, valgte jeg en dem kalte Broadway. Med vaniljeis, sjokolade og brownieis, varm sjokoladesaus, brownie, krem og marshmellows.

De var så store at jeg ikke klarte å spise hele, men det var veldig moro å prøve dem. Brownien var så fersk og myk, sausen var veldig varm og alt smakte helt fantastisk. Absolutt verdt å prøve om du vil ta turen til Söderköping. Ferskere og mer smakfull iskrem skal man lete lenge etter.

Når iskremen var slukt og magen var full, tok vi oss en gåtur på hamnen. Der var det mye å se på. Så da ble det en del bilder.

Nydelig utsikt langs hamnen og langs bekken litt lengre inn i byen. Altså det var virkelig en så flott dag. Jenta mi er virkelig så snill og god som tar meg med til steder som dette. Jeg kan ikke tro hvor utrolig heldig jeg er som får oppleve så mye fint sammen med henne. Når hun viser meg rundt i Sverige og vi lager så mange gode minner jeg kan se tilbake på senere, er jeg på mitt aller lykkeligste. Å få oppleve så mye fint med henne ved min side, på så vakre sommerdager som dette. Det fins faktisk ikke noe bedre.

Og dette er langt fra siste tur i sommer. Ikke gå glipp av noe av det som skjer i sommer. Følg bloggen på Facebook HER og bli med oss på alle disse fine turene. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå flere bilder.

Spadag og favorittprodukter

Reklame | Lyko

Når jeg nå har hatt litt tid alene og har villet slappe av, da har jeg tatt frem alt av hudpleie og hårpleie. Så har det bare vært å skjemme bort både hud og hår. Og denne uken har jeg hatt huset for meg selv, så jeg gjorde nettopp det. Det er ikke veldig ofte jeg får tatt slike dager, men når jeg gjør det så blir hvertfall kroppen min veldig glad. Så jeg tenkte å dele med dere hvilke produkter jeg har brukt nå. Og hvis du vil prøve noen av dem så klikker du bare på bildet og kan klikke hjem mine favoritter. Så enkelt er det altså.

Laneige sin lip sleeping mask er helt fantastisk. Den gir de mykeste leppene og har en veldig mild duft (så du smaker ikke parfyme av denne). Den er myk og lett å påføre. Og det beste er at den varer utrolig lenge.

Pris: 299,-

The Lab sheet mask er så utrolig bra. Huden min blir silkemyk etter å ha brukt disse. Jeg har jo testet alle 4 og jeg elsker dem alle. Det beste er jo at man ikke blir klissete eller noe sånt av å bruke disse. Noen ansiktsmasker blir man det av og jeg liker hvertfall ikke det. Derfor er disse mine nye favoritter, men jeg har jo også en annen favoritt når det kommer til sheet mask.

Pris: 65,-

Om dere har fulgt meg en stund så vet dere at jeg elsker Glöd sine produkter. Og sheet mask er alltid noe jeg må ha i skuffen. Denne, på lik linje med The Lab, gir en silkemyk følelse i ansiktet. Huden føles rett og slett helt fantastisk etter å ha brukt denne. Så denne er for meg et must å ha liggende til en spadag.

Pris: 69,-

Etter en varm, lang dag så er denne alltid kjekk å ha. Når man skrubber seg i fjeset med denne skrubben så blir huden så ren. Man føler seg så sykt fresh etterpå. Så denne bruker jeg mye! Absolutt verdt å prøve.

Pris: 199,-

Pris: 149,-

Pris: 149,-

Pris: 159,-

som dere vet så er Camilla Pihl sine hårprodukter mine absolutt favoritter. Disse er de eneste som får håret mitt til å bli mykt og glansfullt igjen. Hodebunnen min blir ikke irritert og de er generelt veldig gode produkter. Jeg er veldig glad for at jeg kom over disse, for dem har reddet håret mitt etter mye bleking og farging.

Rituals er jo også veldig gode produkter, som jeg bruker veldig ofte. Bl.a er jeg veldig glad i sakura body cream. Den lukter så utrolig godt, lett å påføre og gjør huden myk. Absolutt verdt å prøve. Denne kom i et gavesett, så prisen på gavesettet vil komme under her.

Sakura gavesettet inneholder 1 body cream, 1 body scrub, 1 dusjskum og 1 duftlys.

Pris: 479,-

En annen ting jeg bruker ofte som også kommer fra Rituals er denne sprayen. Jeg sprayer den bare litt på kroppen, under T-skjorta og så lukter den igjennom dagen. Dette er jo egentlig for menn, men jeg syns den lukter så utrolig godt. Jeg har gått lei av å lukte blomster, godteri og alt det dem putter i parfyme/deo til kvinner. Så jeg fant meg noen nye favoritter i stedenfor.

Pris: 159,-

Og det er produktene jeg bruker for å føle meg vel og fresh. Mange gode produkter jeg ikke klarer meg uten. Husk å klikke på bildet av det du vil kjøpe hjem. Lyko har rask levering og er utrolig nøye med å pakke produktene så dem holder hele veien hjem til deg. Og alle disse produktene finner du der. Linkene som ligger i bildene tar deg direkte til produktene inne på Lyko sin hjemmeside. Jeg gjør jobben slik at du lett kan finne produktene og handle raskt.

Håper du likte å lese om mine favoritter og kanskje fant noen produkter du vil teste. Så håper jeg at du får en avslappende og fin dag videre. Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER om du ønsker det.

Urtene er tilbake på bloggen

Nå har det vært en stund siden jeg har oppdatert dere på urtene mine. Så jeg tenkte dere skulle få se dem nå. For jeg har gjort noen endringer her. Bl.a har jeg kastet koriander i søpla. Grunnen til det er at den fikk blomster hele tiden og da smaker ikke bladene like godt. Så det er ikke noe jeg kommer til å dyrke igjen. Men jeg har jo fortsatt mye annet her. La oss ta en titt.

Oregano: se så vakker den har blitt. Jeg er veldig spent på hvordan det smaker i mat. Også lurer jeg på hva annet jeg kan gjøre med denne. For det er jo ganske mye her. Kanskje jeg skal tørke noe av det? I såfall kommer det et innlegg med hele prosessen, om jeg skulle gjøre det. Uansett om det blir bra eller dårlig. Det er jo moro å dele mine prosjekter med dere uavhengig av hvordan det går til slutt.

Kruspersille: denne har jeg gitt opp. Så jeg kommer til å klippe av det som er ok og gi det til kaninene. Også går resten i søpla. For nå har den sett sånn ut I hele sommer og jeg gidder ikke vente på at den skal bli finere. Helt ærlig tror jeg ikke det kommer til å skje uansett. Men da blir det i det minste 2 glade kaniner.

Basilikum: den var ikke veldig fin da jeg kom hjem igjen, men jeg håper den føler seg litt bedre når jeg har gitt den litt omsorg. Jeg må hvertfall få fjernet alt som ikke ser bra ut. Og da tror jeg faktisk jeg skal klippe ned hele, ta vare på det som går an å bruke og finne en måte å oppbevare det på. Så får vi se om den begynner å vokse igjen etter det.

Mynte: her har det blitt litt trangt. Den har også blitt litt brun i noen av bladene. Så da er det bare å begynne og plukke. Også får man jo begynne å bruke litt mynte. Lurer på hva jeg skal lage først. Det er så mange idéer og oppskrifter. Jeg klarer liksom ikke helt bestemme meg.

Bladpersille: jeg har jo ikke vært hjemme på nesten 2 uker og da har den blitt sånn. For jeg pleier å plukke av de visne bladene. Men denne er jeg egentlig veldig glad i. For som dere ser så kommer det nye blader hele tiden. Så her kan man jo faktisk bruke planten hele tiden. Man får veldig mye ut av den uten å måtte gjøre for mye. Det eneste man  må passe på er å bruke bladene før dem visner.

Rosmarin: Denne har virkelig blitt flott altså. Nå er det bare å klippe av og bruke så mye man vil. Enten det blir sammen med en stek inni ovnen eller på focaccia. Også er det såklart mange andre muligheter. Man trenger jo ikke bare bruke det i mat.

Gressløk: nå er den endelig ferdig og vi kan begynne å bruke den i mat. Selvfølgelig skal jeg slenge på litt gressløk når jeg skal lage eggerøre ol. fremover. Det smaker jo så mye bedre med fersk gressløk.

Grønnkål: her har det jo virkelig begynne å skje ting. Jeg satt den ut i direkte sollys og det virket som at den likte. Så der skal den få lov til å stå. Kanskje vi faktisk kan få litt grønnkål til høsten. Det er lov å håpe.

Isbergsalat: endelig har dem nå fått bedre plass. Jeg tok ut de visne sukkerertplantene og satt salaten oppi her i stedenfor. Håper dem vil trives der. For når jeg pottet dem om, var røttene veldig langt ut av pottene. Så det var ganske tydelig at dem trengte mer plass. Ellers ser salaten egentlig ganske flott ut. Den måtte bare få vekk noen gule blader.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppdateringer på urtene, grønnsakene og alt som skjer her hjemme, anbefaler jeg deg å følge bloggen på Facebook HER. Du kan også få med deg mye mer på Instagram HER. F.eks hvis du vil se ompotting steg for steg eller andre ting som ikke kommer på bloggen.

Snart like høy som meg!

Nå har jeg kommet hjem igjen til plantene mine. Og når jeg kom inn i stua fikk jeg meg en stor overraskelse. Her har det virkelig skjedd mye på disse 2 ukene og jeg gleder meg til å vise dere alt sammen. Så la oss bare komme i gang. For det er mye å se!

Slangeagurk: Når jeg kom tilbake fra Sverige, hadde den største agurkplanten begynt å klatre mot chiliplantene. Så jeg måtte løsne armene dems og sette dem fast i stengene på hylla. Forhåpentligvis har den tatt hintet og lar de andre plantene være i fred. Når det kommer til grønnsaker har det ikke kommet noe ennå, men jeg tok ut en av plantene i hver kasse nå og håper det hjelper. Tiden får vise.

Snackagurk: Når jeg dro så var denne snackagurken bare halvparten av hva den er nå. Det var veldig gøy å se hvor stor den har blitt. Og jeg ser at det ennå er et lite stykke igjen, før jeg kan klippe den av. Men nå det skjer, så får dere vite hvordan den første agurken smakte. I tillegg fant jeg en ekstra agurkplante i potta. Den hadde kommet opp av jorda, mens jeg var borte. Så jeg tok den ut og plasserte den i en egen potte. Nå får vi bare se om det blir noe av den.

Vannmelon: jeg vil ikke si det har skjedd noe særlig her, men dem lever hvertfall. Jeg kommer definitivt til å gi melonplanter en ny sjanse neste år, men nå går det litt tregt.

Melon malaga: samme med denne, som med vannmelon. Det skjer ikke mye, men forhåpentligvis blir det et bedre resultat neste år.

Gresskar: når gresskarplantene knakk og ble generelt ødelagt, valgte jeg å la røttene sitte igjen. Og nå har det kommet opp igjen. Så her krabber dem rundt i drivhuset og stortrives. Det var et veldig fint syn. Noe jeg absolutt ikke hadde forventet. Når det kommer til om de får gresskar eller ikke, tviler jeg faktisk sterkt. Men det er uansett gøy å se at den overlevde så mye juling. Og nå vet jeg hvertfall hva jeg skal og ikke skal gjøre neste år.

Pæretomat: at den lille stilken jeg knakk av tomatplanten, nå har blitt den eneste tomatplanten er veldig morsomt egentlig. Jeg trodde jo ikke det kom til å bli noe av denne, men her er det jaggu knopper allerede. Så feil kan man altså ta. Og det fine med å ha den i drivhuset, er at jeg kan bruke ramma til hylla for å støtte opp tomatplanta. For denne pleier jo å bli utrolig stor.

Chili basket of fire: det har allerede kommet mange og dem begynner å skifte farge. Snart kan jeg begynne å bruke dem til å lage diverse ting. Oppskriftene vil komme på bloggen når jeg har lagd det jeg skal lage. Noe jeg gleder meg veldig mye til å del med dere.

Chili pinata: her har dem jo allerede begynt å bli modne. Den ene er jo helt rød. Så det er mye som skjer i drivhuset for tiden. Og spesielt på disse chiliplantene, er det ekstremt mange chilier. Det syns ikke så godt på bildene, men de er overalt. Og det er jo nøyaktig slik dem skal være, fulle av små chilier. Så her kan vi nok vente oss mye chilier som jeg kan bruke i mine oppskrifter.

Chili sweet banana: denne ser helt lik ut som da jeg dro, men nå som jeg er hjemme igjen skal jeg nok få fart på den.

Chili padron: jeg viste at denne ikke kom til å se annerledes ut enn da jeg dro, men jeg ville allikevel la den henge en liten stund til for å være helt sikker på at den var moden. Nå er det bare å vente på neste chili.

Vanlig, rød chili: nå var alle chiliene på den ene planta ferdige. Så flotte de er i fargen. Synd dem ikke bare kan henge der og gi farge i drivhuset, men da er det jo lite vits å dyrke grønnsaker. Om man ikke skal spise dem, mener jeg. I tillegg har jeg nå flyttet den i stua (på siste bildet) ut i drivhuset. Den hadde blitt så stor at jeg syns den heller burde stå sammen med de andre av samme slag. Så får vi se hvor lang tid det tar før den også får chilier. For den lange planta har jo nå fått sin første chili. Dem dukker jo opp overalt for tiden.

Chili Carolina Reaper: dette var vel egentlig den største overraskelsen da jeg kom hjem. Den har jo vokst seg dobbelt så stor. Og det på bare 2 uker. Her har det også kommet en hel haug med knopper overalt. Jeg håper vi får se mange chilier på denne i sommer. Det ville vært kjempe gøy!

Hvit snackpaprika: nå er det ikke lenge igjen før jeg kan klippe av denne. Den har allerede begynt å bli mye lysere i fargen øverst, men den er ikke helt klar ennå. Jeg er spent på hvor stor den egentlig blir, for den vokser jo ennå.

Gul snackpaprika: selvom den ene nå ser ut som den skal skifte til å bli rød, så er jeg 99% sikker på at dette er de gule. Som betyr at dem er på vei til å bli modne. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å smake på alle disse snackpaprikaene. Så nå syns jeg faktisk det var på tide at dem begynner å skifte farge. Jeg har så lyst til å bruke dem i mat, men også spise som snacks.

Rød snackpaprika: her har det faktisk ikke skjedd så veldig mye siden jeg dro, men jeg vet jo at det tar veldig lang tid for paprikaene å skifte farge. Så da er det bare å vente.

Pasjonfrukt: som de vokser! Nå begynner dem å ligne litt mer på planter, ikke lengre spirer. Det er veldig gøy å se hvordan dem vokser. Nå er det ikke plass til alle disse her hjemme, når dem begynner å vokse seg store. Så jeg har lagt dem ut på finn. Også skal jeg beholde 2 av dem selv. Håper de andre kan få seg et godt hjem.

Sitron: disse 2 plantene trives hvertfall veldig godt. Nå tar det nok litt tid før dem vokser så veldig mye mer, men sånn var det jo med mandarinplanten også. Som jeg også har fortalt tidligere. Dette er planter man rett og slett må være veldig tålmodige med, for det tar veldig lang tid før dem faktisk blir store.

Mango: når jeg kom hjem var det også noen endringer hos denne planta. Den har jo fått et sett til med blader. De er fortsatt ganske røde, men jeg tror dem kommer til å skifte farge ganske snart. Men se så høy den har blitt allerede. Jeg tror den trives veldig godt.

Mandarin: det er ikke så lett å se på bildet, men her har det også blitt noen endringer. Bl.a har stammen blitt en del tykkere. Jeg tror den har begynt å bruke mer næring på å gjøre seg selv sterkere fra bunnen og har derfor ikke vokst så mye mer i grenene. Men om man ser nøye på plantene, vil man faktisk kunne se endringer hvor uke. Med mindre planten tar en liten pause da.

Jordbær: disse har jo også blitt mye større. Jeg tror dem kommer til å bli veldig fine til neste år. Akkurat nå er dem jo mer i den faser der dem vokser til. Så får dem heller produsere bær neste år. Men det går jo fint å ha dem i disse lommene og det syns jeg var veldig moro å få til.

Sukkererter: ja, denne sa takk og hei. Men skal jeg være helt ærlig så hadde jeg ikke forventet noe annet fra disse plantene. Dem begynte jo å se litt triste ut før jeg dro også. Så her kommer jeg til å rive opp alt og bruke jorda til noe annet. Disse frøene kommer jeg ikke til å prøve igjen. For nå har jeg prøvd dem flere ganger og plantene ender alltid opp som dette.

Tomat moneymaker: noen av plantene var helt tørre og trengte desperat litt vann, men når jeg hadde fått vannet dem så ble dem bra igjen. Og her kommer det masse tomater, som dere kan se på bildene over. Dem satt virkelig pris på å få hver sin potte. Så nå blir det nok veldig spennende fremover.

Vanlig rød tomat: når jeg kom hjem så hadde denne fått en ganske merkelig fasong, men den trives hvertfall. Og for meg er det mye viktigere enn hvordan den vokser. Også kommer det jo mange tomater her også. Så det blir gøy. Jeg gleder meg til hjemmedyrka tomater.

Rabarbra: har ikke denne blitt stor? Også så mange blader den har fått. Fra å nesten bli tatt livet av i minusgrader på natten, til å se så vakker ut. Det er jo faktisk veldig imponerende. Etterhvert skal den også få en større potte. For nå trenger den jo faktisk litt bedre plass.

Nå er det jo virkelig sommer og det er veldig mye spennende som skjer her i hagen. Hvis du ikke vil gå glipp av det burde du følge bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER for ennå mer spennende saker fra hagen. Enten du vil se meg potte om, når jeg har plukket fra hagen og mye mer.

Atomic beach

Når du hører navnet Atomic Beach, tenker du kanskje på en eksotisk strand i det varme utlandet. Men neida. Dette er faktisk i Sverige, nærmere bestemt byggningesand. En liten og utrolig fin plass som er perfekt for bading og soling. Det er langgrunt og varmt i vannet. For ikke å snakke om den vakre utsikten. Så her kommer et lite bildedryss fra min dag på stranda med jenta mi 22/06.

Dette var min første dag på denne stranda. Jeg har aldri vært her før. Vi prøvde å finne frem i fjor, men det var ikke så lett å finne i mørket. For da skulle vi egentlig nattbade. Istedenfor ble det en tur i skogen der vi ikke så noe som helst og måtte bruke lommelykta på mobilen for å ikke gå på noe.

Siden det var såpass fint der, måtte vi jo ta en tur til før jeg måtte hjem til Norge igjen. Og det blir jo ikke tur uten å ta noen bilder. Så da blir det et lite bildedryss fra turen 27/06.

Denne dagen var veldig fin, men det var ganske kaldt å prøve og sole seg. For når vi kom frem til stranden, var det full storm. Altså det blåste så sykt mye at vi så vidt fikk lagt ut teppet. Vannet var varmt da, men det hjalp jo fint lite når jeg kom opp igjen. Veldig synd, men jeg fikk i det minste noen kule bilder av bølgene. Og dem som kjørte rundt på vannet hadde hvertfall perfekt vær.

Dette var jo bare en liten smak på årets sommer. Så hvis du ikke vil gå glipp av flere sommertips og mange fine bilder, følger du bloggen på Facebook HER. Du kan også følge meg på Instagram HER om du vil se masse andre bilder og videoer. Jeg legger jo ut mye på storyen bl.a. Så her er det mye spennende å følge med på.