Housetour: Outdoors

Det er ikke veldig mye julepynt ute. Hadde det vært opp til meg og ikke lommeboka, så ville jeg hatt et skikkelig amerikansk julehus. Men man må bare gjøre det beste ut av det man har. Så vi har pyntet litt ute. Og så skal jeg vise dere hvor utrolig fint det er rundt her med snøen og den fine utsikten. I tillegg kommer jeg heller ikke til å legge ut bilde på dagtid fordi det syns ikke i det hele tatt. Så la oss se hvor fint huset er på kvelden.

Som sagt er det veldig lite utenfor huset, men innendørs er det mye julepynt. Så kanskje det er på tide å spare opp litt utendørs julepynt i årene fremover?

Men noe som ikke trenger noe julepynt, men bare snø, så er det den flotte naturen vi er så heldig å ha rundt oss her. Den kan vi jo ta en titt på nå.

Det siste bildet er tatt 18. Desember. De andre bildene ble tatt når snøen nesten nettopp hadde kommet ned. Desverre har det kommet varmere vær. Forhåpentligvis kom det flotte vinterlandskapet tilbake til jul, men da var ikke jeg i Norge. Jeg feirer jul og nyttår i Sverige.

Ikke gå glipp av ting som kommer på bloggen. Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Følg med på storyene mine (de små bildene øverst på Instagram) for masse innhold. Har du gått glipp av noe? Sjekk høydepunktene mine på profilen min.

Oppskrift: omelett

Noe så enkelt som omelett kan være utrolig godt å lage og ha til frokost. Dette går også an å lage kvelden før og ha i kjøleskapet. Vil du ha den varm, kan du varme den litt i mikroen eller ovnen om du vil. Da har du en utrolig enkel frokost som smaker godt og ikke tar lang tid. Også perfekt i matpakka.

Du trenger:

6 egg

6ss melk

1ts salt

½ts pepper

Håndfull ost

Håndfull bacon

Slik gjør du:

Stek bacon og klipp det opp i små strimler.

Visp egg, melk, salt og pepper i en bolle.

Ha litt smør i en stekepanne og la det smelte og bli varmt nok i pannen. Medium/høy varme.

Hell i eggene.

Dryss bacon og ost over hele.

La det steke (gjerne med lokk) frem til det er ferdig.

Så er det bare å servere.

Ikke glem å følge bloggen min på Facebook HER for flere gode oppskrifter og mye annet spennende. Du kan også få mer innhold på Instagram HER om du vil se mer bilder og videoer.

Bildedryss: Årets juletre

Det var en veldig fin og solfylt dag når jeg skulle ta bildene av juletreet, så jeg valgte å ta bilder både på dagen og på kvelden. Derfor blir dette innlegget for seg selv og ikke sammen med bildene fra resten av stua. Om du ønsker å se bilder av stua kan du klikke HER. Nå skal vi se på juletreet og alle de fine julekulene.

I år har jeg valgt å ha et rødt og hvitt tema på juletreet. Jeg syns det er så vakkert med rødt og hvitt på det mørkegrønne. Mye av pynten er nytt i år, men jeg har også noe fra i fjor (snøkrystaller, rådyr, skøyter og stjerna i toppen). Dette ble jeg så utrolig fornøyd med, så jeg kommer til å bygge videre på denne samlingen her. Nå har jeg kjøpt ganske mye på Temu og har en del julekuler som er ganske enkle. Så til neste år blir det å kjøpe noen få spesielle juletredekorasjoner og kanskje ønske meg noen som står til stil med resten.

Når det kommer til julepynt er jeg veldig kresen på hva jeg liker og hva som passer sammen. Alt må matche med hverandre. Og derfor irriterer det meg at jeg har en stjerne i sølv og ikke hvit, men den får bare stå der nå. Budsjettet mitt er så sprengt at lommeboka hater meg. Så nå blir det ikke noe mer julepynthandel før jul.

Selvom juletreet ikke er stappfult av pynt, er det veldig vakkert å se på. Det gir virkelig mye lys og glede i stua her. Også med toget og alle kalendergavene under, blir det ekstra koselig.

Om du ønsker å se mye mer juleinnhold så burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Der legger jeg ut masse videoer og bilder på storyen. Og har du gått glipp av noe så ligger det på høydepunkter på profilen min.

Oppskrift: fløtekarameller

Endelig fikk jeg tak i en veldig bra oppskrift på fløtekarameller. Og denne gangen ble de perfekt. Så nå kan jeg endelig dele oppskrift med dere. Den kommer litt sent ut, men dette er en perfekt gave å gi bort til noen som har alt. Også kan man lage morsomme tags til posene. Enten det er til ei stressa tante (medisin for stressede tanter), noen som er litt for glad i godteri (medisin mot søtsuget) eller kanskje for dem som trenger litt ekstra energi i hverdagen (medisin for slitne bestemødre). Ja, bare fantasien setter grenser. Men nå skal dere hvertfall få oppskriften på de aller beste fløtekaramellene.

Du trenger:

125g smør

1,1dl kremfløte

0,6dl lys sirup

3ss vann

2,3dl sukker

+ havsalt

Slik gjør du:

Smør litt olje i bunnen av en liten form (f.eks en brødform). Den må tåle høy varm!!

Kle den med bakepapir og smør litt olje på bakepapiret også, før du setter den til side.

Del smør i små terninger og legg det sammen med fløte i en bolle.

Sett i mikroen til smøret har smeltet.

La bollen stå.

Ha vann, sirup og sukket i en kjele.

Varm det på middels varme, til sukkeret har smeltet.

Sett inn godteritermometer og la blandingen stå og koke til temperaturen har nådd 160°c.

Hent smør-fløteblandingen. Pisk det raskt sammen om det har skilt seg.

Rør godt i sukkerblandingen, mens du heller en tynn stråle med smør-fløteblandingen oppi. Dette kan ikke gjøres fort. Du må være veldig tålmodig.

Temperaturen vil synke en del, så la massen koke videre til den når 115°c.

Hell karamellen oppi formen du gjorde klart tidligere.

La den stå på benken i 15 minutter, før du drysser havsalt over.

Sett den I kjøleskapet, gjerne til over natta.

Del og pakk karamellene. Jeg har lagd en lite bildebeskrivelse for dere, hvordan jeg pakket hver enkelt karamell.

Jeg klipte bare opp små firkanter av bakepapir, men du kan også bruke mellomleggspapir om du ikke ønsker å stå og klippe så mye.

Disse må du oppbevare i kjøleskapet.

Obs! Det er veldig viktig at du følger denne oppskriften 100% for at karamellene skal bli bra. Om du ikke allerede har et termometer kan dette fås kjøpt på slikkepotten.no, panduro og lignende butikker. Har du spørsmål om oppskriften er det bare å spørre.

Ønsker du ikke å gå glipp av noe flere oppskrifter? Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk høydepunktet på profilen min om du har gått glipp av noe og følg med på storyen min for mye spennende innhold.

Oppskrift: bodybutter

Noe som er overraskende enkelt og utrolig koselig å lage er bodybutter. En veldig koselig gave å få også. Så i dette innlegget skal jeg fortelle dere hvordan dere ganske enkelt kan lage deres hjemmelagde bodybutter. Enten du vil gi det bort i gave eller bare ønsker å lage det til deg selv.

Du trenger:

2100ml kokosolje

200g sheasmør

10 dråper apricot kernel oil

Fragrance oil (den lukten du ønsker)

+ evt. Farge

Slik gjør du:

Smelt sheasmør og 500ml kokosolje i en kjele, på lav varme.

La det smelte helt.

Ha resten av kokosoljen oppi en stor bakebolle. Siden dette kun lages av organiske ingredienser så trenger du ikke være bekymret for om du kan bruke bollen senere.

Når det i kjelen har smeltet helt kan du helle det oppi bakebollen.

Tilsett apricot kernel oil og pisk dette sammen.

Ha oppi ønsket lukt (jeg brukte jordbær) og pisk det luftig.

Om du ønsker farge på hele eller noe av det, tar du og vender det inn nå.

Jeg valgte å dele det i 2 og farge den ene rosa og ha den andre hvit.

Fyll krukker/bokser som du ønsker å ha det i. Jeg har kjøpt krukker på Søstrene Grene, men disse kan du få tak i hvor som helst egentlig.

Jeg fylte en sprøytepose med en farge på den ene siden og en annen farge på den andre siden. Så når jeg sprøyta ut ble det som en jordbærmilkshake, men du kan gjøre det slik du selv ønsker. Kanskje du ønsker lagvis sånn som venninna mi gjorde med den på bildet over eller bare ha en farge. Uansett håper jeg du blir fornøyd.

For flere spennende oppskrifter bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk storyen min for masse spennende hver dag. Har du gått glipp av noe så ligger det mange forskjellige høydepunkter på profilen min.

Hadeland julemarked

Om det er et sted som er verdt å ta turen til, så er det Hadeland glassverk. Det er åpent året rundt og dem har så mange flotte ting i butikkene, mye godt å spise og er generelt et veldig koselig sted å besøke. Og hvis du liker julen og julemarked, burde du ta turen innom Hadeland glassverk i desember. Jeg var der sammen med venninna mi tidligere i desember. Der tok jeg mange bilder og videoer. Så nå skal dere få se masse bilder fra turen min dit.

Pepperkakehusene som står på bildet over var ekstremt fine. Et sånt hus ønsker jeg meg til min pepperkakelandsby. De var enkle, men jeg syns det var litt av sjarmen med dem. Jeg er veldig glad i denne julepynten som ser ut som pepperkaker eller godteri. Det syns jeg er noe av den fineste julepynten.

Det var så mye å se på når vi kom inn i denne bygningen. Først med kulene i taket på vei opp trappene, så var det mye forskjellig juletrepynt og diverse annet. Jeg fant så mange flotte julekuler der. Skulle ønske jeg kunne kjøpt mange av dem, men denne gangen ble det ikke sånn. Kanskje jeg får tatt meg en tur neste år. For det er en god del av dem som nå står på min ønskeliste.

Disse pepperkakehusene var også kjempe flotte. Hadde jeg vist dem hadde så mye fin julepynt her, ville jeg ha spart en del penger og handlet her. Disse står hvertfall på ønskelista mi. Tenk om jeg en dag har så mye til pepperkakelandsbyen at jeg kan lage en hel benk med det. Åh det hadde blitt nydelig! Og det er absolutt målet mitt. En dag skal jeg ha en stor pepperkakelandsby med mange flotte hus, kakemenn og trær. I allfall er det en drøm jeg håper går i oppfyllelse.

Det var så mange koselig sofaer, krakker osv. som var pyntet opp. Det lagde virkelig ekstra julestemning og en virkelig flott detalj til butikkene. Jeg syntes den senga så skikkelig koselig og fin ut. Skulle ønske jeg hadde sånt sengetøy til min seng, men det får jeg prioriterer neste år eventuelt. For det er jo koselig når soverommet også er skikkelig pyntet til jul.

Disse hyllene var også kjempe fine. Det var så mye pynt i butikkene. Ved inngangene var det også pyntet masse. Alt ble så mye koseligere når all denne pynten hadde blitt satt opp. Man ser at dem virkelig har brukt god tid til å pynte og lagt mye arbeid i å spre julestemning i butikkene.

Det ble veldig mange bilder, men jeg hadde lyst til å vise dere så mye som mulig. Jeg håper dette kan spre litt juleglede og kanskje friste noen flere til å ta turen til Hadeland glassverk.

Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Det ligger alltid masse spennende på storyen min og på profilen min finner du høydepunkter som f.eks christmas 2023 der du kan se masse videoer og bilder av denne turen og annet juleinnhold.

Oppskrift konfekt m/peanøttfyll

Ønsker du å gi bort nydelige konfekter i julegave? Her er en nydelig oppskrift som jeg tror vil falle i smak hos alle peanøttelskere. Den er kremete og mild i smaken, men den har en sinnsykt god peanøttsmak. Prøve denne oppskriften du også.

Du trenger:

200g mørk sjokolade

200g melkesjokolade

50g smør

½ boks peanøttsmør uten biter (jeg brukte Reese’s)

2,3dl melis

Slik gjør du:

Smelt sjokolade i vannbad.

Fyll former du ønsker å bruke (greit med former som er litt høyde på).

Hell av overflødig sjokolade og skrap av sjokolade fra toppen.

Sett dem til avkjøling i kjøleskapet. Sjokoladen må være helt stiv, før du kan begynne å fylle dem.

I mellomtiden kan du lage fyllet.

Pisk sammen smør og peanøttsmør til en jevn og luftig blanding.

Ha opp litt og litt melis.

Fyll en sprøytepose med blandingen.

Ta ut formen av kjøleskapet og sprøyt oppi, men la det være igjen litt plass.

Hell over smeltet sjokolade slik at du får bunn på konfektene.

Sett dem kjølig. Pass på at dem har stivnet helt, før du tar dem ut av formen. Om du har en solid form så må de bankes ned i benkplata. Pass på at du har en fjøl eller noe slik at du ikke ødelegger benkplata.

Oppbevares kjølig.

Perfekt gave til noen du er glad i eller til å sette frem på bordet når du har gjester i jula. Uansett håper jeg de faller i smak.

For mange flere spennende oppskrifter bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Har du gått glipp av oppskrifter så ligger det mange på profilen min under høydepunktet oppskrifter.

Housetour: hallway, stairs and bathroom

Det tok litt tid, men jeg ble endelig ferdig med trappa og sånt. Så nå kan vi ta en titt på hvordan det ser ut. Jeg hadde lyst til å gjøre litt ekstra ut av trappa i år og fant mye inspirasjon på pintrest. Så fikk jeg tak i veldig mye billig på Temu og kjempe billige girlandere på Rusta. Til slutt ble alt satt sammen og resultatet får du her.

Gangen nede: det aller meste hadde jeg fra før. Jeg kjøpte kun det store isfjellet på salg på Nille. Jeg fikk også den største isbjørnen til bursdagen min (det fine ved å ha bursdag i november er at man kan ønske seg julepynt). Og den isbjørnen er faktisk noe jeg selv har sett på, men ikke ønsket meg av noen. Men vet man ikke hva man skal kjøpe til meg, er det veldig kjekt å kjøpe julepynt. For det får jeg aldri nok av.

Altså hvor fin er ikke denne? Jeg elsker den! Realistiske figurer uten nisseluer er det aller fineste! Bare synd den ikke kan stå fremme hele året. Men den vil bli savnet og jeg kommer til å glede meg til å sette den frem hvert eneste år.

Trappa: Dette er et prosjekt jeg virkleig har elsket å holde på med. Jeg har kjøpt litt og litt etterhvert som jeg har fått inn penger, så det har tatt en stund å bli ferdig med. Noe har jeg funnet i hobbytingene jeg har til jul og annet som har ligget i julepynten. Det har stått halvferdig ganske lenge, men 10. Desember var det endelig ferdig. Noen ting kom på plass 12. Desember, men nå er hvertfall hele trappa og vinduet i trappa pyntet og klart til jul. Ikke et minutt for tidlig. Faktisk alt for sent etter min mening, men nå har jeg all pynten og får hvertfall pyntet opp mye tidligere neste år.

Men fingeren min på bildet, gjemmer vi rotet. Her har jeg egentlig lyst til å ha et veldig smalt og høyt juletre eller noe sånt til neste år, men det får bli et prosjekt/utgift for neste år. Akkurat nå står det ei kasse og noen lokk jeg har brukt til plantene mine i år. Så vi ignorer det og går videre til resten av trappa.

Når jeg fant ut at jeg faktisk kan få pyntet opp i det lille vinduet i trappa, så ble jeg ganske gira. Her må det jo fylles opp. Så det ble en del endringer i stua (som dere kan se på Instagram, men mer om det i slutten av innlegget).

Gangen oppe: jeg hadde ganske lang lyslenke til trappa og måtte være ganske kreativ med resten av lengden. Det får dere se her opp. Men la oss først ta en titt på den lille benken.

Ja, her kan dere altså se at jeg har vært kreativ med resten av lyslenka. Og nå har jeg bare lyst på enda flere lenker. For hvor fint ville det ikke vært å ha lyslenke rundt vinduet også? Enda en ting som står på ønskelista mi til neste jul. Heldigvis er Temu veldig greie på prisene der. Jeg må bare måle hvor lang jeg trenger, sånn at jeg ikke ender opp med alt for lang lyslenke der også.

Badet: Her har jeg gjort minimalt av pynting, men jeg syntes det hvertfall trengte litt. Jeg hadde noen flere snøfnugg igjen, etter å ha klistret det på så å si alle vinduer i hele huset. Bilder av dette ligger på Instagram høydepunkter, om du ikke fikk sett storyen min. Men ja, de snøfnuggene ble også satt på speilet på badet. Jeg har jo også fått verdens søteste håndsåpe av dama mi. Så han står også der. Ble ganske koselig på badet selvom det ikke er plass til så mye pynting.

Jeg kommer med litt bilder av hvordan det ser ute og utsikten. Det vil bli naturbilder fra hagen og alt sånt. For det er ikke mye julepynting ute, men jeg tenker allikevel at dere skal få se det lille jeg har. Også et par bilder av vinduene, hvordan det ser ut med all julepynten der osv. Så ikke gå glipp av det. I tillegg kommer jo et eget innlegg for juletreet! Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Har du gått glipp av noe så ligger alt på profilen min under høydepunkter. Jeg har både christmas og kalender (pakkekalender fra dama mi). Så du finner alt der. Jeg legger også ut veldig mye koselig innhold på storyen min (de små bildene du får opp øverst på Instagram). Så det er absolutt verdt å følge meg der også.

Eko Sverige i juletiden

Har du noengang vært på juleshopping i Sverige? Det har jeg og dem skuffer ikke! Det var så mye å se på, så jeg måtte jo begynne og knipse bilder av utvalget der. Dama mi tok meg nemlig med på en enorm butikk som heter Eko. Den har nettopp åpnet i Nyköping, så det var veldig spennende. Så vidt jeg vet fins denne butikken kun i Sverige, men jeg hadde ikke takket nei til denne butikken i Norge. Det var så utrolig mye å se på. Dem hadde alt mulig. Men det er ikke det jeg skal vise dere i dag. Nå skal jeg kun vise dere alt dem hadde av juleting. For dette var himmelen for meg.

Om jeg hadde hatt råd, ville jeg tatt med meg ganske mye mer enn jeg gjorde. Faktisk kjøpte jeg ikke med meg så veldig mye julepynt. Mest fordi jeg ikke hadde råd denne gangen. Kanskje det blir en liten tur innom her når det er salg. Men for denne gangen var det nok med et par grønne nisser (som sitter i sofaen hjemme) og et par pynt til juletreet (merry christmas skilt og pepperkakehus). Også kjøpt jeg meg en liten, grønn slikkepott med juletekst på. Siden det ble såpass lite, blir det ikke noe haul nå. Men hvis jeg kjøper noe mer, kan jeg sette det sammen og lage en haul litt senere eventuelt.

Jeg håper dere likte denne lille turen inne på EKO:- og følg gjerne bloggen på Facebook HER for flere julerelaterte innlegg. Instagram har også mye spennende på storyen min. Du finner profilen min HER. Sjekk også ut høydepunktene på profilen min om du har gått glipp av noe. Masse koselig innhold ligger i mapper.

Oppskrift: risboller

Hvis du vil prøve en annen oppskrift til jul, er denne å anbefale. Ikke helt den jeg har vokst opp med, men det er en oppskrift jeg kommer til å bruke fremover. For den smaken var virkelig helt perfekt. Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter og ikke bare bruke de samme hele tiden. Plutselig kommer man over noen som virkelig overgår den gamle, tradisjonelle oppskriften. Og det var nøyaktig det denne gjorde. Så her får dere oppskriften min på risboller.

Du trenger:

250g delfiafett

250g margarin

200g mørk kokesjokolade

200g melkesjokolade

½ts flaksalt

6ss sterk kaffe(ferdig traktet)

4 egg

4dl sukker

Ca. 1 pose puffet ris (240-260g)

Slik gjør du:

Smelt delfiafett og margarin i en kjele på middels varme.

Legg sjokoladen oppi og fjern kjelen fra plata.

Tilsett kaffe og flaksalt.

Rør det sammen og avkjøl (40°c).

Pisk egg og sukker sammen til eggedosis.

Ha sjokoladeblandingen oppi eggedosisen og bland det godt sammen.

Tilsett puffet ris. Begynn gjerne med halve posen og bland inn, før du har oppi mer.

Sett muffinsformer utover på et brett.

Bruk 2 spiseskjeer til å fylle hver form. Lag små baller/topper.

Sett i kjøleskapet så dem stivner.

Putt i en boks for oppbevaring.

Må stå kjølig.

Kos deg!

Jeg håper denne oppskriften falt i smak. For flere oppskrifter og så mye mer spennende bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer innhold. Sjekk høydepunktet på profilen min om du har gått glipp av noe. Også bruker jeg storyen MYE.