Oppskrift: risboller

Hvis du vil prøve en annen oppskrift til jul, er denne å anbefale. Ikke helt den jeg har vokst opp med, men det er en oppskrift jeg kommer til å bruke fremover. For den smaken var virkelig helt perfekt. Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter og ikke bare bruke de samme hele tiden. Plutselig kommer man over noen som virkelig overgår den gamle, tradisjonelle oppskriften. Og det var nøyaktig det denne gjorde. Så her får dere oppskriften min på risboller.

Du trenger:

250g delfiafett

250g margarin

200g mørk kokesjokolade

200g melkesjokolade

½ts flaksalt

6ss sterk kaffe(ferdig traktet)

4 egg

4dl sukker

Ca. 1 pose puffet ris (240-260g)

Slik gjør du:

Smelt delfiafett og margarin i en kjele på middels varme.

Legg sjokoladen oppi og fjern kjelen fra plata.

Tilsett kaffe og flaksalt.

Rør det sammen og avkjøl (40°c).

Pisk egg og sukker sammen til eggedosis.

Ha sjokoladeblandingen oppi eggedosisen og bland det godt sammen.

Tilsett puffet ris. Begynn gjerne med halve posen og bland inn, før du har oppi mer.

Sett muffinsformer utover på et brett.

Bruk 2 spiseskjeer til å fylle hver form. Lag små baller/topper.

Sett i kjøleskapet så dem stivner.

Putt i en boks for oppbevaring.

Må stå kjølig.

Kos deg!

Jeg håper denne oppskriften falt i smak. For flere oppskrifter og så mye mer spennende bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer innhold. Sjekk høydepunktet på profilen min om du har gått glipp av noe. Også bruker jeg storyen MYE.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg