Alle frøene spirer!

Dette innlegget kommer til å bli veldig langt og jeg tror det er noe som kommer til å bli et problem utover året også. For jeg har så mange planter nå. Mulig jeg er nødt til å dele opp og lage flere innlegg i år. Vi får se, men nå skal dere hvertfall få se årets nykommere. Altså alt som jeg har sådd hittil. Ja, det kommer til å bli mer. Jeg må bare vente til jeg får mye nye såkasser/drivhus. Så la oss nå ta en skikkelig titt, for jeg har gledet meg så mye til å vise dere. Jeg bare ventet til alt hadde begynt å spire.

Chili Dragons Breath: Vi begynner med den som begynte å spire sist. Jeg var så spent på denne. Dette frøet har jeg og dama mi fått av noen hun kjenner. Så jeg hadde kun et frø og da kun et forsøk på å lykkes. Tror dere ikke jeg klarte det!? Åh for en lykke det var å se at jeg fikk det til. Dette er en veldig sterk chili som ligger på 2,48 millioner scoville vs. Kayenne som kun har 35 000 scoville. Det er VELDIG sterkt. Og definitivt ikke for min mage, men jeg har ei jævlig tøff dame som tester alt som er sterkt. Så jeg er veldig spent på hvordan det går når hun skal teste denne og Carolina Reaper som har scoret 2,2 millioner scoville. Så i følge Google så har Dragons Breath slått Carolina Reaper (uoffesielt) på styrke. Derfor er jeg ekstra spent på denne planta. Hvor mange kan si at dem har Dragons Breath chili hjemme liksom?

Chili Habanero Orange: Etter å ha tatt dette bildet, fant jeg ut at jeg ikke vil ha mer enn 1 plante av hver. Om noe dør så kan jeg jo bare så en ny neste år. Men jeg har en god del forskjellige sorter og det trenger jo plass. Så når jeg sådde chilifrø, tok jeg kun 2 i hver potte. Og om det kommer opp 2, tar jeg heller vekk den ene og fokuserer kun på en plante pr. sort. Kanskje jeg etterhvert har en stor samling av chilisorter. Jeg er hvertfall på god vei.

Chili Habanero Limon: Som dere ser så har den over og denne samme navn (Habanero), men også et ekstra navn etter. Den over er en oransj sort og denne er gul. Dette er vel egentlig en av de chiliene som er mest vanlig. En del sterkere enn Kayenne, men den kan ikke måle seg med f.eks Carolina Reaper. Grunnen til at jeg valgte å så disse frøene var fordi jeg syntes fruktene er fine og jeg har et par gode idéer til hva jeg kan lage ut av dem. Derfor håper jeg at dem vokser seg store og får masse chilier i år. Kjedelig å måtte vente helt til neste med å prøve ut oppskrifter.

Chili Nepalese Bell: Denne chilien har 100-14 000 scoville. Så dette kan være perfekt fir meg som ikke tåler sterk mat, men elsker smaken av chili. For det gir jo en veldig god smak i mat. Man kan også lage utrolig mye spennende med chili. Så denne planta håper jeg blir en suksess, sånn at jeg også kan prøve å få smakt på diverse ting jeg ønsker å lage. Også er dem jo super søte. Jeg gleder meg til å vise dere chiliene, når dem forhåpentligvis kommer. Om disse er noe for meg, kanskje jeg dyrker flere av denne. Utenom det så skal jeg kun ha 1 av hver. Det er grenser hvor mange chiliplanter man trenger.

Chili Tobasco: Ja, jeg måtte jo selvfølgelig ha denne. Hvor kult ville det ikke vært om jeg faktisk hadde klart å lage min egen tabascosaus. Og finne nye måter å bruke chilien på kanskje. Vi får vente og se hva som skjer. Det er jo mange spennende sorter å velge mellom. Jeg har også et par andre chiliplanter jeg ønsker meg, men jeg tror det får holde for i år.

Snackpaprika Lilla: Noe jeg alltid har hatt lyst til å prøve er lilla paprika. Så når jeg fant frø til disse, måtte jeg jo bare kjøpe dem. Jeg er veldig spent på hvordan dem smaker. Det vil jo være kjempe fint oppi en salat eller i taco f.eks. Jo mer farge, jo morsommere er det å spise. Så får vi vel bare vente og se hvordan dem smaker.

Paprika Gul: I år har jeg også sådd vanlige paprikaer. Jeg har jo ikke gjort det tidligere fordi dem krever en god del plass, men det er jo noe jeg har nå. Så i år blir det forhåpentligvis mye godt i hagen. Og er det noe jeg virkelig elsker, så er det gul paprika. Den søte smaken er så digg i salat. Derfor håper jeg det blir noe paprika på denne i år.

Paprika Lilla: Også måtte jeg selvfølgelig kjøpe den store versjonen av den lilla. Så nå har jeg både snackpaprika og de vanlige. Her skal vi spise mye sunt i sommer. Det vil si om det faktisk blir noe av. Vi får krysse fingrene og håpe på det beste!

Vannmelon: Etter å ha tenkt mye, falt valget til slutt på vannmelon. Jeg har jo mange andre frø som jeg ikke har prøvd, men foreløpig har jeg kun sådd denne. Ikke noe gresskar eller andre typer meloner. Men man vet jo aldri med meg. Plutselig hopper det frø ned i potter, som ikke var planlagt fra starten. Så sitter man til slutt med en hel jungel i stua, men det er jo det som er så gøy med å drive på med planter.

Snackagurk Hvit: Her må det pottes om. Det er jo fult kaos oppi her nå, men jeg harvrett og slett ikke orket å ta tak i dette prosjektet ennå. For når jeg skal potte om denne, må jeg også fylle på jord i alle pottene og potte om noen andre også. For man kan jo ikke gjøre litt og litt. Ikke i mitt hodet. Så da får den stå sånn i noen ekstra dager. Men hvit snackagurk blir veldig spennende å prøve. Jeg har aldri smakt det før, så jeg gleder meg veldig til dette kan prøves ut.

Slangeagurk: Et must er jo slangeagurker. Jeg som bruker så mye agurk, må jo ha et par planter eller flere. Og de har jo allerede begynt å bli store. Så det kommer til å bli utrolig spennende å se hvor store dem er FØR jeg kan sette dem ut. I år har jeg jo ikke noe drivhus. For dere som fikk se fjorårets tragedie, vet dere hvor dårlig drivhus Biltema har. Absolutt ikke verdt pengene sine. Så jeg har bestemt meg for å ikke ha drivhus i år. Som betyr at jeg må finne et annet sted som disse kan stå. Selvfølgelig har jeg planlagt alt allerede. Det kommer til å bli et veldig stort prosjekt. For jeg må jo lage store prosjekter til meg selv. Man kan jo ikke gjøre det enkelt for seg selv. Dem skal få noe å klatre på og dem skal ha hver sin store potte. Et prosjekt jeg virkelig gleder meg til å starte på. Så fort snøen har smeltet og våren er her, skal jeg begynne med forberedelser ute. Noe jeg selvfølgelig skal dere med dere her og på Instagram. Så kan det hver så snill å bare bli vår nå??

Tomat Raspberry Vintage: Tomater blir brukt veldig mye av. Jeg kan spise dem som de er, ha dem i en god salat eller bruke i mat. Disse er nok best å spise som dem er. Jeg har lest litt og dem skal være søte og saftige. Noe som gir meg vann i munnen hvertfall. Fins ikke noe bedre enn søte og saftige tomater. Dem har blitt veldig lange, men det gjør ikke noe. Det jeg gjør da er å begrave stilken i jorda når jeg potter dem om. Nå står dem i bittesmå såpotter og har generelt veldig liten plass. Så det er mye plass i en større potte, til å begrave stilken uten at man må bøye på den.

Tomat Mascot: Her har jeg sådd litt flere og grunnen til det er at dette er busktomater. Dem tar ikke så veldig mye plass. De kan f.eks stå i en hylle eller i vinduskarmen. Det er alltid plass til dem. Og jeg som elsker å spise tomater døgnet rundt, har da disse å plukke av som snacks. Greit å ha noen planter som dette også. Sånn at man ikke spiser opp andre tomater som kan brukes til andre ting.

Tomat Golden Oźarowski: Når jeg så på bildene av disse tomatene, fikk jeg vann i munnen. Den gyldne oransje fargen er jo flott i seg selv, men når jeg så inni tomaten viste jeg at jeg måtte dyrke disse. Jeg gleder meg så mye til å smake på disse. Håper de smaker like godt som de ser ut.

Tomat Raspberry Red Hood: På bildene jeg har sett, er disse veldig flotte. Det ser også ut som at dette er planter som kan få veldig mange tomater. De kommer i klaser og kan bli ganske store planter. Dem vokser jo allerede ganske fort. Jeg har jo alle de små spirene på slike fat og langs vinduet. Alle får like mye lys, varme og vann. Så man ser jo veldig godt forskjellen på de forskjellige sortene, hvem som vokser fort og hvordan de vokser. Veldig spennende og moro å se egentlig. Dette skal også være veldig saftige tomater med mye smak, så jeg gleder meg veldig til å teste dem ut og se hva dem passer best som.

Tomat Pomidor Figiel: Denne tomatsorten er en klasetomat og vil produsere ganske mange tomater. Ja, om man er heldig med sesongen og tar godt vare på dem. De får en veldig flott, oransj farge og ser veldig gode ut. Nå skal det sies at jeg syns de fleste tomatene ser gode ut da, men jeg tror disse vil være veldig gode til matlaging. Vi får vel bare vente og se. Eksperimentere litt når den tiden kommer.

Bifftomat Gul: Noe jeg har hatt lyst til å prøve LENGE er bifftomater. Og når jeg fant frø til gule bifftomater, måtte jeg jo så klart kjøpe dem. Jeg prøver meg på flere fordi hvis jeg mister en plante, har jeg hvertfall flere. Også ser dem kjempe gode ut, så jeg tror ikke det blir noe problem å spise opp uansett.

Pæretomat Gul og Rød: Når det kommer til denne typen, tar jeg ikke sjansen på flere enn 1 av hver. For dem blir så sinnsykt store og krever veldig mye plass. Dem er veldig gode, men jeg har så mye annet også. Derfor ville jeg ikke satse for mye på disse. Om det blir noe av så er det kjempe flott, men akkurat denne sorten er ikke like viktig. Jeg vet de er gode, men siden jeg har hatt dem flere ganger før satser jeg mer på de andre.

Fremover nå tenker jeg å dele opp innleggene til planteoppdateringene. Da tar jeg tomat og agurk i et innlegg, chili og paprika i et annet og resten i et tredje innlegg. Så blir det lettere for dere å finne de plantene som dere ønsker å følge med på. Det blir også mye mer ryddig, føler jeg. Frem til våren vil det komme et innlegg nå og da, men jeg tenker at jeg tar alle innleggene samme dag når det skjer mer og jeg ønsker å oppdatere dere på alt sammen. Også kommer det selvsagt an på om jeg faktisk er hjemme og kan ta bilder.

Om du ikke vil gå glipp av noe kan du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Ikke glem å sjekke ut storyen min. Har du gått glipp av noe så vil du finne alt av planteoppdateringer under høydepunkter på profilen min.

Oppskrift: peanøttsmør og sjokoladeostekake

For en stund siden så delte jeg oppskrift på Snickerskake med dere. Den finner du HER. I dag skal dere få en lignende kake, men i en ostekake variant. Og denne anbefaler jeg dere virkelig å prøve ut hvis dere likte snickerskaka. For her får dere en smaksopplevelse dere sent vil glemme. Så finn frem bakelysten og bak denne nydelige ostekaka jeg selv har lagd oppskriften til. (Når jeg sier jeg har lagd oppskriften så mener jeg at jeg fant en oppskrift og la til, endret og gjorde den til min egen).

I denne oppskriften har jeg brukt dronningsjokolade, men du kan bruke kokesjokolade eller melkesjokolade om du ønsker det. Jeg syns bare dronningsjokolade smaker ekstra godt.

Du trenger:

Bunnen

150g digestive

60g smør

Sjokoladelaget

115g dronningsjokolade

200g kremost

30g melis

½ts vaniljeekstrakt

1 klype salt

0,6dl kremfløte

Peanøttsmørlaget

200g kremost

60g melis

½ts vaniljeekstrakt

85g peanøttsmør

70g dronningsjokolade

0,6dl kremfløte

Ganache

0,8dl kremfløte

85g dronningsjokolade

 

Slik gjør du:

Kle en 18cm springform med bakepapir.

Bunnen

Knus kjeksen til støv.

Smelt smør.

Bland smøret inn i kjeksen.

Hell oppi formen.

Fordel del rundt i bunnen og trykk ned slik at det blir kompakt og ikke faller fra hverandre når du skal løfte opp kakestykkene senere.

Sett formen inn i kjøleskapet.

Sjokoladelaget

Knekk opp kokesjokoladen og legg den i en skål som tåler mikrobølgeovnen (du kan også smelte i vannbad om du ønsker det). La den gå i 15 sekunder. Ta den ut og rør rundt. Gjenta til alt har smeltet.

Pisk kremost i en bolle, til den er luftig.

Tilsett melis, vaniljeekstrakt og salt.

Bland dette sammen.

Ha den smeltede sjokoladen oppi og rør sammen.

Pisk fløte i en annen bolle, til den er en myk og fin krem.

Ha det oppi kremostblandingen og vend om med en slikkepott.

Hell oppi formen og smør den jevnt utover.

Sett i kjøleskapet i 1 time.

Peanøttsmørlaget

Pisk kremost i en bolle, til den er luftig.

Tilsett melis og vaniljeekstrakt.

Rør til det er blandet sammen.

Ha peanøttsmør og kokesjokolade i en bolle som tåler mikro. La den gå i ca. 39 sekunder eller til alt har smeltet. Du kan ta den ut og røre rundt for å smelte resten av sjokoladen, når peanøttsmøret er varmt og rennende.

Ha det oppi kremostblandingen.

Pisk kremfløte til en myk og fin krem.

Vend kremen inn i kremostblandingen.

Hell det over i formen med sjokoladelaget som nå skal ha stivnet.

Smør det jevnt ut i formen.

Sett formen inn i kjøleskapet igjen i 1 time.

Ganache

Varm opp fløten i en kjele. Ta den av plata når den begynner å koke.

Ha oppi sjokoladen og la det stå urørt i 3 minutter.

Rør det godt sammen.

Hell på toppen av peanøttsmørlaget og smør det jevnt utover.

La kaka stå i kjøleskapet i minimum 4 timer, men helst over natten.

Så er det bare å nyte en helt fantastisk kake.

Oppskriften til jordbær og bringebær moussekake finner du HER og oppskriften på brownie finner du HER.

Tips! Du kan enkelt lage firkantede stykker slik jeg har gjort. Da kan du bruke en firkantet form. Har du ikke en som måler 18cm, kan du gjøre det smarte trikset jeg gjorde. Ta isoporplate eller noe lignende og kapp slik at den passer inn i en firkantet form. Kle den med aluminiumsfolie slik at isoporen ikke kommer i kontakt med selve kaka.

For flere fantastiske oppskrifter bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER. Jeg legger nemlig ut linker til gamle oppskrifter i storyen min. For det er mange oppskrifter jeg bruker fast. Har du gått glipp av noen oppskrifter så finner du dem under høydepunkter på profilen min.

Fjorårets planter

Siden jeg har så utrolig mange nye planter, tenkte jeg det kunne være greit å dele opp litt. Så i dette innlegget skal dere få se de plantene som har klart seg igjennom hele vinteren. Senere vil det også komme et innlegg hvor jeg viser dere alle de nye plantene mine. For nå har nemlig alle frøene begynt å spire. Men først ser vi på de eldste plantene og hva som har skjedd med dem i det siste.

Sitron: I løpet av vinteren, har denne planta strukket seg en god del. Ikke så mye endringer på de nederste grenene, kun høyden. Så jeg håper vi får se litt mer grener i løpet av året. Dem blir jo mye finere når dem har en del grener, men det viktigste er jo at den faktisk trives. Noe som det ser ut som den gjør.

Mandarin: Når vi snakker om at det er penere med grener, har denne virkelig kommet seg veldig. Her er det mange nye grener og toppen har endelig splittet seg. Jeg lurer på om denne kanskje må stå et annet sted snart, for den får jo ikke plass i vinduet om den skal vokse så mye i høyden. Nå vil jeg heller ha et stort, flott tre ennå å få plass i vinduskarmen. Den kan jo stå på gulvet eller noe. Så denne utviklingen er bare moro.

Mango: Her skjer det også ting. Nå har den jo fått 4 nye blader. Foreløpig har den kun vokst oppover, men jeg håper jeg får se noen grener på denne etterhvert også. Det ville jo vært moro å få en litt mer tre-fasong på den.

Chili Carolina Reaper: Og når vi først er inne på trær, kan vil denne chiliplanta også kategoriseres som et tre. Den er jo massiv og den blir jo bare flottere for hver dag som går. Nå driver den å lager masse grener. Noe som kan bety at det blir mange chilier i år, om jeg er heldig. Jeg fikk en del tips og råd fra hun som vi fikk denne av (når planta var bitteliten). Så jeg skal passe på å følge dem og håpe at vi har et tre med mange chilier i sommer. Det jeg ikke kan fatte er at denne kom hit i fjor, bare en liten kvist av en plante og nå er den like lang som meg. Om ikke høyere. Det er ganske vilt. Jeg er veldig stolt av denne her!

Chili Sweet Banana: Her skjer det ting! Ikke så lett å se med plantelyset i bakgrunn, men de 2 store blomstene har nå begynt å vokse til å bli chilier. Allerede er det mye som skjer her og vi har ikke kommet til mars engang. Det er ganske vilt.

Chili Kayenne: Her har jeg 2 planter som også koser seg masse. Kanskje ikke så rart når alle disse chiliplantene har stått under plantelys siden høsten 2023. Man vil jo gjerne det for at dem skal vokse mest mulig FØR det sparker til med en ny sesong. Selvom dem begynner allerede nå å få blomster/chili, er det jo bare starten på hva som faktisk kan skje i år.

Chili Padron: Du ser kanskje en veldig pjusk og sliten plante, men det du må huske her er hvordan den så ut i fjor høst. Dette var jo bare en lang stilk. Om dere husker katastrofen når jeg hadde glemt å venne dem, så husker dere hvor ille den egentlig så ut. DETTE er en stor forbedring og en helt vill fremgang. Jeg er veldig stolt av denne også, som har kommet så langt i løpet av vinteren. Jeg gleder meg til å se utviklingen her når våren og sommeren kommer.

Chili Basket Of Fire: Fremgang, ja. Denne planten her er vel det beste beviset på at man kan ha flotte planter om vinteren også. Se så vakker! En plante til som jeg er veldig stolt av. Tenk at dem har vokst seg så flott nå i vinteren. Det dere må forstå er at det er grisekaldt i huset jeg bor i. Så det er jo egentlig ganske sprøtt at dem har noe fremgang nå. Tydeligvis gjør jeg NOE riktig. Jeg kan nesten ikke vente med å se denne nærmere sommeren. Tenk så vakker den vil bli da.

Chili Pinata: Ikke alle kan være like flott som Basket Of Fire, men disse er faktisk på god vei. Jeg har 4 av disse, men alle ser ca. sånn her ut. Så la oss bare håpe og tro at dem også vil bli store og fine fremover. Det ville jo vært veldig fint om disse små plantene ville blitt skikkelig tette busker før det kommer chilier på. For når jeg starter å gi dem gjødsel, vil dem fokusere mer på chilier og mindre på blader. Derfor får dem kun vann, varme og lys nå.

Snackpaprika Gul: Det er forskjell på plantene. Noen er store og flotte, mens andre så vidt klarer å se over pottekanten. Om du spør meg hva som har skjedd her, har jeg faktisk ikke et godt svar. Dem har fått nøyaktig samme behandlingen, men allikevel er det så stor forskjell. Det må være noe sånt som at noen planter bare blir flottere enn andre. Men hvem vet, kanskje den plutselig får fart på seg og blir kjempe flott. Man vet aldri.

Snackpaprika Hvit: Og dette er altså den siste paprikaplanta. Som dere da ser er det ingen røde paprikaer. Dem tok kvelden i fjor. Den ene tørket helt inn, selvom jeg vannet den. Ja, den var helt dø og ikke i stand til å reddes. Så i år har jeg faktisk ingen røde paprikaer, men det gjør ikke noe. Dere skal få se at det er nok paprikaplanter, når jeg viser dere hva jeg har sådd i år. Jeg har hvertfall klart å holde liv i den hvite og det er jo egentlig det viktigste. Håper bare den vokser seg like flott som den andre paprikaplanta. Kanskje vi får masse paprikaer i år.

Nå har dere både fått sett urtene og plantene som jeg har hatt siden i fjor, men som dere ser i bakgrunn på noen av bildene så er det mange nye planter under plast. Ikke glem å følge bloggen på Facebook HER for å få med deg alt sammen. Følg også min Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Ikke glem å sjekke storyen for mye innhold. Har du gått glipp av noe så finner du høydepunkter på min profil.

Liten urtehage i vinduskarmen

Nå har det vært stille på bloggen litt for lenge, syns dere ikke? Så dagene fremover skal jeg være mer aktiv. Dere skal få se hvordan det går med alle plantene, men jeg har også noen oppskrifter på lur.

Akkurat nå skal dere få se hvordan alle urtene har det. Og hva er egentlig planene videre? Vil det bli flere urter? Alt dette får du vite om du følger med nå.

Rosmarin: Jeg har lest at rosmarin er flerårig, men akkurat nå ser den ikke så veldig bra ut. Om noen har noen gode råd til å få den flott igjen eller om jeg bare må vente på varmere vær, si i fra i kommentarfeltet. For er det noe jeg ikke vet så mye om, er det urter. Det er allikevel gøy å prøve og moro å lære noe nytt.

Oregano: Den har sett sine bedre dager, men jeg håper at den kommer seg når våren og solen kommer for fult. I såfall skal jeg bruke mye oregano i matlagingen. Det er jo så utrolig god smak. Også lukter det himmelsk! I fjor ble den jo faktisk veldig fin, så jeg satser på at den vokser seg stor og fin i år også.

Dill: Her spirer det som bare det. Dere ser det sikkert, men denne er sådd i år. Jeg kommer ikke på så mye å bruke dill til, men det skal hvertfall bli godt sammen med reker. Kanskje jeg finner på noe annet spennende også. Vi får vente og se.

Basilikum: Denne har jeg også sådd i år. Trives gjør dem hvertfall, for her spirer det som bare det. I år håper jeg at jeg får lagd nor godt ut av basilikumen. Det er spesielt en ting jeg har veldig lyst til å lage, men det får bli en hemmelighet frem til jeg eventuelt har klart å lage det. I såfall kommer det en nydelig oppskrift på bloggen. Vi får bare krysse fingrene og håpe at jeg er litt mer effektiv med tiden i år, for oppskriftene venter på å bli testet ut.

Persille: Her er den sist av dem som var fra i fjor. Denne er vel den som har holdt seg best. Jeg har prøvd å rydde den litt nå og da, for det blir en del tørre “kvister” inni der. Den krever en del tid, men det er veldig enkel å renske.

Frem til nå har jeg ikke fått brukt den til noe. Jeg har vært veldig dårlig på å bruke urtene, men kaninene har fått en del og dem syns hvertfall det er kjempe godt. Så dem står ikke BARE til pynt. Jeg håper bare jeg blir flinkere til å bruke urtene i år.

Etter å ha tenkt litt, ble mango og mandarintrærne flyttet. Nå er dette vinduet kun for urtene mine. Så teknisk sett er det faktisk plass til flere. Ønsker jeg flere urter? Det er noe jeg faktisk har tenkt lenge på. Nå har jeg sådd de urtene jeg virkelig vil ha, som jeg har frø til. Utenom det har jeg ikke funnet noen flere urter som jeg føler at jeg trenger, men det kunne jo vært moro å prøvd ut noe nytt.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppdateringer på urtene eller alle grønnsakplantene burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk storyen min for mye nytt innhold hver dag. Og høydepunktene om du har gått glipp av noe..

Plantene som overvintrer

Nå er det en god stund siden dere har sett hvordan det går med alle plantene jeg har tatt vare på fra i fjor. Så jeg tenkte det var på tide med en liten planteoppdatering igjen. Ikke alle plantene har overlevd, men de aller fleste har det bra.

Først kan jeg jo fortelle litt om de som ikke har klart seg. Jeg begynte å legge merke til noen brune sopp som vokste i den ene potta. Siden jeg ikke var sikker på hvorfor dette skjedde og ikke ville at noen av de andre skulle bli smittet, om det var mulig, tok jeg den med ut på verandaen. En annen ble helt tørr og vissen. Så det var begge de røde snackpaprikaplantene. I tillegg har jeg mistet en chiliplante, men heldigvis har jeg flere av samme slag, den vanlige chilitypen. Så det har gått ganske greit hittil. Jeg var forberedt på et par tap faktisk, men la oss se hva som er igjen.

Basket of fire: Denne er jeg veldig glad for at jeg har ennå. Jeg har nemlig bare en av den og jeg har ikke lyst til å miste den. Heldigvis ser det ut som at det går veldig bra. Her er det mange friske blader og enormt mange knopper. Også har det jo blitt veldig flott, selvom det har vært kaldt og mørkt. Plantene har fått kommet ned i stua nå og jeg har satt på fult med plantelys på fjorårets planter. Så jeg tror vi kommer til å få se noen flotte endringer fremover.

Pinata: Jeg føler ikke det er noe vits å legge ut bilde av alle 4 plantene, men som dere kan se har denne også klart seg veldig bra igjennom kulde og mørke. Bladene er ute igjen og denne har også fått knopper. Det har vært noen tørre kvister, men som dere kan se i bunnen av potta så har jeg klipt dem bort. Forhåpentligvis vil dem vokse seg tette og fine i løpet av våren og sommeren. Det blir veldig spennende å se utviklingen til disse plantene som er på sitt 2 år.

Padron: I hele fjor var denne ganske tynn og liten, men jeg håper og tror at den kommer til å bli veldig flott i år. Den har allerede forbedret seg veldig mye i det siste. Så her er det egentlig bare å følge med. Jeg er veldig spent på hvor mye chili denne vil produsere i år. I fjor fikk vi bare 1, men jeg har planer for plantene som jeg håper at dem vil like. Gjøre endringer for at dem skal trives mye bedre i år.

Sweet Banana: Denne har ikke blitt like flott som de andre, men den var jo heller ikke så stor i fjor heller. Her fikk jeg også kun 1 chili, men jeg har som sagt noen planer og da blir det nok mye mer fra denne også. For det er egentlig en veldig flott plante når den får alt den trenger og får tid til å vokse. Så vi får bare krysse fingrene for at dette er året jeg virkelig får til chiliplantene.

Rød, vanlig chili: Ikke veldig pen å se på for øyeblikket, men jeg tror den kan bli veldig fin i løpet av året. Dem skal jo være i “dvale” i løpet av vinteren, så jeg forventer ikke at alle plantene skal se så flotte ut. Jeg er egentlig bare veldig glad for at plantene lever. Og siden den ene døde, sitter jeg igjen med 2 av denne sorten. Men det holder for meg med tanke på alle de andre chilitypene jeg har fra i fjor og har sådd i år. Det blir veldig mye spennende dette året, bare vent å se.

Carolina Reaper: At denne planta har klart seg så utrolig bra, er et under. Nå har jeg passet på å ha varmeovnen rett ved denne planta til en hver tid, men allikevel. Jeg har også bunnet den opp sånn at den ikke er i veien for de andre plantene. Den tar en del plass. Også må jeg nok finne en potte som hvertfall er dobbelt så stor. For den som planta står i nå begynner å bli litt liten. Men det blir et prosjekt for litt senere.

Oransje Snackpaprika: Ikke bare har den vokst seg ganske stor, men den har også fått en ferdig snackpaprika. Her er det en plante som virkelig koser seg. Jeg ser også at den har fått en del nye grener. Dette kommer til å bli veldig fint når den vokser til. Det er veldig moro å se hvor langt dem har kommet allerede. Og det er kun i løpet av vinteren. Tenk når sol og varme kommer og dem kan settes ut.

Hvit Snackpaprika: Selvom det var kjedelig å miste 2 paprikaplanter, er jeg veldig glad for at det ikke var denne. Jeg har så lyst til å bruke disse til matlaging i år. Finne ut hvordan dem smaker og finne nye måter å bruke paprika i mat. Den er ikke veldig mye å se på nå, men jeg kan se at den er på god vei til å bli veldig flott.

Mango: Nå begynner den å få litt høyde. Det eneste som ikke er så moro, er alle de småfluene som setter seg fast på bladene. Jeg får vel tørke av bladene før våren er her, men det får bli senere. Det er også mulig jeg må vurdere å sette den litt vekk fra vinduet. For jeg ser at bladene blir veldig for brent og det er jo ikke bra.

Mandarin: Treet har vært i dvale en god stund nå, men det ser ut som det kanskje er noe som begynner å skje her. Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg vet at den vokser litt i bølger. Og siden den har hatt en såpass lang pause, er det faktisk mulig at de bittesmå bladene jeg har sett, kan være begynnelsen på en ny vokseperiode. Det ville hvertfall vært veldig gøy å se litt endringer fra det lille treet.

Sitron: Jeg kan se at det har vært noen endringer her også, men jeg er ikke veldig glad for at den har blitt såpass lang nå. For den ser ikke like tett og fin ut som den gjorde i fjor. Jeg håper at dette endrer seg i løpet av sommeren. Det ville vært fint med et tett og grenete tre. Her er det bare å krysse fingrene.

Pasjonsfrukt: Helt til slutt har vi denne. Ikke mye har skjedd i løpet av vinteren, men den holder seg hvertfall veldig bra. Det samme kan jeg ikke si om den andre. Jeg har jo 2 planter, på hver side av dette vinduet. Den andre har et par gule blader, men vi får se hva som skjer. Den kan jo hente seg inn igjen. Man vet aldri. I tillegg vurderer jeg å kjøpe sånne støtteringer til disse plantene. Jeg har jo allerede bøyd dem, så dem vil jo uansett klare å følge en sirkel. Og da vil den jo se mye penere ut med en gang.

Og da har dere fått sett alle plantene fra i fjor. Om dere ikke vil gå glipp av oppdateringene fremover så anbefaler jeg dere å følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. På storyen legger jeg ut masse innhold som ikke kommer på bloggen. Sjekk også høydepunktene på profilen min om du har gått glipp av noe. Så er det bare å glede seg til alt som skjer fremover.