Plantene som overvintrer

Nå er det en god stund siden dere har sett hvordan det går med alle plantene jeg har tatt vare på fra i fjor. Så jeg tenkte det var på tide med en liten planteoppdatering igjen. Ikke alle plantene har overlevd, men de aller fleste har det bra.

Først kan jeg jo fortelle litt om de som ikke har klart seg. Jeg begynte å legge merke til noen brune sopp som vokste i den ene potta. Siden jeg ikke var sikker på hvorfor dette skjedde og ikke ville at noen av de andre skulle bli smittet, om det var mulig, tok jeg den med ut på verandaen. En annen ble helt tørr og vissen. Så det var begge de røde snackpaprikaplantene. I tillegg har jeg mistet en chiliplante, men heldigvis har jeg flere av samme slag, den vanlige chilitypen. Så det har gått ganske greit hittil. Jeg var forberedt på et par tap faktisk, men la oss se hva som er igjen.

Basket of fire: Denne er jeg veldig glad for at jeg har ennå. Jeg har nemlig bare en av den og jeg har ikke lyst til å miste den. Heldigvis ser det ut som at det går veldig bra. Her er det mange friske blader og enormt mange knopper. Også har det jo blitt veldig flott, selvom det har vært kaldt og mørkt. Plantene har fått kommet ned i stua nå og jeg har satt på fult med plantelys på fjorårets planter. Så jeg tror vi kommer til å få se noen flotte endringer fremover.

Pinata: Jeg føler ikke det er noe vits å legge ut bilde av alle 4 plantene, men som dere kan se har denne også klart seg veldig bra igjennom kulde og mørke. Bladene er ute igjen og denne har også fått knopper. Det har vært noen tørre kvister, men som dere kan se i bunnen av potta så har jeg klipt dem bort. Forhåpentligvis vil dem vokse seg tette og fine i løpet av våren og sommeren. Det blir veldig spennende å se utviklingen til disse plantene som er på sitt 2 år.

Padron: I hele fjor var denne ganske tynn og liten, men jeg håper og tror at den kommer til å bli veldig flott i år. Den har allerede forbedret seg veldig mye i det siste. Så her er det egentlig bare å følge med. Jeg er veldig spent på hvor mye chili denne vil produsere i år. I fjor fikk vi bare 1, men jeg har planer for plantene som jeg håper at dem vil like. Gjøre endringer for at dem skal trives mye bedre i år.

Sweet Banana: Denne har ikke blitt like flott som de andre, men den var jo heller ikke så stor i fjor heller. Her fikk jeg også kun 1 chili, men jeg har som sagt noen planer og da blir det nok mye mer fra denne også. For det er egentlig en veldig flott plante når den får alt den trenger og får tid til å vokse. Så vi får bare krysse fingrene for at dette er året jeg virkelig får til chiliplantene.

Rød, vanlig chili: Ikke veldig pen å se på for øyeblikket, men jeg tror den kan bli veldig fin i løpet av året. Dem skal jo være i “dvale” i løpet av vinteren, så jeg forventer ikke at alle plantene skal se så flotte ut. Jeg er egentlig bare veldig glad for at plantene lever. Og siden den ene døde, sitter jeg igjen med 2 av denne sorten. Men det holder for meg med tanke på alle de andre chilitypene jeg har fra i fjor og har sådd i år. Det blir veldig mye spennende dette året, bare vent å se.

Carolina Reaper: At denne planta har klart seg så utrolig bra, er et under. Nå har jeg passet på å ha varmeovnen rett ved denne planta til en hver tid, men allikevel. Jeg har også bunnet den opp sånn at den ikke er i veien for de andre plantene. Den tar en del plass. Også må jeg nok finne en potte som hvertfall er dobbelt så stor. For den som planta står i nå begynner å bli litt liten. Men det blir et prosjekt for litt senere.

Oransje Snackpaprika: Ikke bare har den vokst seg ganske stor, men den har også fått en ferdig snackpaprika. Her er det en plante som virkelig koser seg. Jeg ser også at den har fått en del nye grener. Dette kommer til å bli veldig fint når den vokser til. Det er veldig moro å se hvor langt dem har kommet allerede. Og det er kun i løpet av vinteren. Tenk når sol og varme kommer og dem kan settes ut.

Hvit Snackpaprika: Selvom det var kjedelig å miste 2 paprikaplanter, er jeg veldig glad for at det ikke var denne. Jeg har så lyst til å bruke disse til matlaging i år. Finne ut hvordan dem smaker og finne nye måter å bruke paprika i mat. Den er ikke veldig mye å se på nå, men jeg kan se at den er på god vei til å bli veldig flott.

Mango: Nå begynner den å få litt høyde. Det eneste som ikke er så moro, er alle de småfluene som setter seg fast på bladene. Jeg får vel tørke av bladene før våren er her, men det får bli senere. Det er også mulig jeg må vurdere å sette den litt vekk fra vinduet. For jeg ser at bladene blir veldig for brent og det er jo ikke bra.

Mandarin: Treet har vært i dvale en god stund nå, men det ser ut som det kanskje er noe som begynner å skje her. Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg vet at den vokser litt i bølger. Og siden den har hatt en såpass lang pause, er det faktisk mulig at de bittesmå bladene jeg har sett, kan være begynnelsen på en ny vokseperiode. Det ville hvertfall vært veldig gøy å se litt endringer fra det lille treet.

Sitron: Jeg kan se at det har vært noen endringer her også, men jeg er ikke veldig glad for at den har blitt såpass lang nå. For den ser ikke like tett og fin ut som den gjorde i fjor. Jeg håper at dette endrer seg i løpet av sommeren. Det ville vært fint med et tett og grenete tre. Her er det bare å krysse fingrene.

Pasjonsfrukt: Helt til slutt har vi denne. Ikke mye har skjedd i løpet av vinteren, men den holder seg hvertfall veldig bra. Det samme kan jeg ikke si om den andre. Jeg har jo 2 planter, på hver side av dette vinduet. Den andre har et par gule blader, men vi får se hva som skjer. Den kan jo hente seg inn igjen. Man vet aldri. I tillegg vurderer jeg å kjøpe sånne støtteringer til disse plantene. Jeg har jo allerede bøyd dem, så dem vil jo uansett klare å følge en sirkel. Og da vil den jo se mye penere ut med en gang.

Og da har dere fått sett alle plantene fra i fjor. Om dere ikke vil gå glipp av oppdateringene fremover så anbefaler jeg dere å følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. På storyen legger jeg ut masse innhold som ikke kommer på bloggen. Sjekk også høydepunktene på profilen min om du har gått glipp av noe. Så er det bare å glede seg til alt som skjer fremover.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg