Høstfarger, skuffelser og lesing

Nå har det blitt kveld igjen og derfor tenkte jeg at jeg skulle fortelle om hvordan dagen min har vært. For jeg har jo fått gjort litt forskjellig. Dagen startet med at jeg satt meg ned for å lese litt i boka jeg holder på med. Det er ikke veldig lenge igjen før jeg er ferdig nå. Kanskje noen få dager så har jeg nok lest den ut fordi det er så spennende og jeg klarer nesten ikke legge den fra meg, men jeg blir også veldig fort sliten i øynene. Så da tenkte jeg at jeg skulle ta meg en tur ut. Da gikk jeg bort til den store skogsstien som er litt lengre å gå enn den jeg har vært innom de siste gangene. Planen var egentlig å lete etter ting jeg kunne bruke til hobby, men så ble det heller youtubevideoen som dere så tidligere i dag med alle fargene i naturen. Det er jo så utrolig vakkert ute nå.

Når jeg kom tilbake så måtte jeg varme meg litt. Kroppen var mye mer kald enn det jeg trodde da jeg var ute på tur. Så jeg pakket meg inn i både pledd og dyne, la meg på sofaen og leste litt mer i boka. Det var godt å ha litt annet å finne på enn bare denne tven hele tiden. Tiden gikk også veldig fort og plutselig var det på tide å lage middag. Så spiste samboeren min og jeg, mens vi så på tv sammen. Noe som jeg syns er veldig koselig. Uansett om jeg sitter sammen med noen eller alene så syns jeg det er bedre med tven på når vi spiser. Grunnen til det er fordi jeg sliter veldig med lyder fra munnen når folk spiser. Det gjør meg sprø, uansett om folk spiser med munnen igjen så hører jeg disse lydene og da vrenger magen seg. Derfor setter jeg på tven sånn at hodet mitt kan fokusere på noe annet, men middagen var hvertfall god da.

I tillegg til alt dette så har jeg også funnet frem alt av halloweenpynt. Noe jeg er veldig overrasket over at er så lite, men jeg kan heller ikke si at jeg savner noe. Så jeg har kun 1 kasse med halloweenpynt. Og da er det veldig fint at jeg har kjøpt inn litt til. Jeg har også et par ting jeg må kjøpe inn før 1. oktober. Først og fremst må jeg ha kubbelys. Nå har jeg lett overalt og tydeligvis har jeg ikke mer kubbelys igjen. Enten har jeg kastet det som var igjen eller så er de bare blitt borte. Uansett trenger jeg kubbelys til halloween. Så får vi se hvor mye pynt det blir her i stua i oktober. Helt ærlig trodde jeg det var mye mer så jeg kjøpte ikke så mye på nettet som jeg kanskje da burde ha gjort, men det er jo noe der så jeg tror det holder og jeg tror det kommer til å bli fint her. Jeg ble bare litt satt ut da jeg gikk i boden og fant så lite.

Det høres kanskje ut som jeg er i full sving med å pynte allerede, men det skal jeg ikke altså. Følelsen bare kom over meg at jeg måtte sjekke hva jeg hadde. Så nå står denne kassen i stua, klar til jeg faktisk skal begynne å pynte. Litt tidlig ennå, men når jeg nå får tingene jeg har bestilt så kan jeg bare legge det oppi kassa sammen med det andre. Jeg fikk faktisk noe i dag, men jeg ble så skuffet. For jeg hadde egentlig bestilt et nydelig stativ med små skåler til dip/salsa/rømme også kommer det da og skålene er like små som disse minste telysholderne på ikea. Jeg hadde mest lyst til å grine. Dette var jo det jeg hadde gledet meg mest til. Denne skulle stå på bordet til middag eller med smågodt oppi også kommer den med disse skålene som rommer et telys. Da ble jeg skikkelig skuffet. Den kan jo brukes til andre ting, men jeg hadde gledet meg til min første halloween kjøkkenting. Neida, det skjedde jo ikke.

Om noen vet hvor jeg kan finne stativ til halloween som er til kjøkkenbruk så fortell meg gjerne fordi jeg har utrolig lyst på kakefat, stativ med skåler osv. Noe solid som holder lenge og ser fint ut hadde jo vært supert. Jeg håper jeg kommer over det en dag fordi det er det jeg føler at jeg mangler når det kommer til halloween. Det ville vært så gøy å hatt små godteriskåler formet som gresskar eller fat som var formet som flaggermus. Ja, det er noe jeg virkelig savner her i Norge.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Youtube: Høstfarger

En ny youtubevideo har blitt lagt ut og i dag viser jeg dere alle de flotte fargene i naturen. Jeg syns det er blitt så vakkert ute. Litt kjølig, men det får man jo tåle. Finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Så I dag tok jeg på meg en lang genser og gikk innover i skogen. Det var så koselig og jeg fikk se så mye flott natur. Så her er dagens tur i en ny youtubevideo.

Og hvis du vil se mer fra meg på youtube så finner du linken til youtubekanalen min under her. Abonner og trykk på bjella så får du varsel neste gang det kommer en video fra med. Du kan også se alle videoene jeg har lagt ut tidligere om du ønsker det.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Planteoppdatering

Nå som tomatplantene som stod inne er borte (video vil komme på yooutube og linken til youtubekanalen min finner du nederst i innlegget) så blir det jo litt mindre å vise dere, men det betyr jo ikke at det vil bli kjedeligere. Faktisk er det ganske mye som skjer her og jeg gleder meg skikkelig til å vise dere alt sammen. Så la oss sette i gang og se hvordan det går med de plantene som er igjen.

Snackpaprika: Denne planten har jo så mange paprikaer nå at jeg måtte velge noen få å ta bilde av, men som dere ser på første bilde så begynner noen å bli ganske store. Jeg har også trimmet den veldig mye fordi den skulle få muligheten å fokusere på paprikaene fremfor masse blader. Derfor ser den ikke så frodig ut, men når våren og sommeren igjen kommer så skal den få lov å få masse blader og vokse seg fin igjen.

Mandarin: Nå har den stått veldig stille en stund, men nå begynner det å spire igjen. Kanskje vi etterhvert får se en ny gren også. Den skulle jo egentlig hatt en ny gren allerede, men så fikk den skadedyr og jeg måtte spraye den. Da visnet de små skuddene, men nå er den altså tilbake med et nytt skudd. Så dette blir veldig spennende å følge med på fremover. Må vi vente et halvt år på ny gren eller vil det komme snart?

Physalis: Denne har jo blitt så enorm den siste tiden. Jeg vet jo nesten ikke hvor jeg skal sette plantelyset lengre fordi den er så stor. Veldig tydelig at den trives godt under plantelyset da. Så det blir jo veldig spennende å se hvordan denne planten utvikler seg. Når jeg hadde physalisplante sist (kjøpt ferdig plante) så var den veldig tynn i stammen og den hadde to grener som stod ut på hver side, øverst. Den hadde også veldig små blader så jeg er jo veldig spent på hvordan denne kommer til å bli i forhold til den jeg kjøpte for flere år siden. Det har jo allerede begynt å komme noen små blader sånn inni mellom (som du ser på siste bildet over her). Kan dett bli grener tro?

Pæretomat: Den ligger utover bedet ennå, men nå begynner hvertfall tomatene å skifte farge. Noe som virkelig er på tide hvis det skal bli noe av dem. Det er jo utrolig mange tomater på denne busken. I verstefall får jeg bare klippe av stilker med tomater og sette i glass med vann. Noen har gjort det og det skal vist fungere, men jeg vil gi dem en liten stund til. Vi har jo fortsatt noen ganske varme dager. Jeg har trua på at det blir noe av disse tomatene. Hvordan er en helt annen sak. Heldigvis er det ikke sånn disse plantene vanligvis ville vært. Så neste år vil vi nok få ganske mange modne tomater i løpet av sommeren og høsten. Jeg var bare litt uheldig i år.

Om du ønsker å se hvordan tomatplantene, agurkplantene osv. har hatt det i løpet av året å burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Jeg kommer til å legge ut en historie av dem, starter med tomatplantene som stod inne. Det kan jo være gøy å se hvordan dem har hatt det, samlet i et innlegg. Å skrive disse innleggene er noe jeg har gledet meg til. Jeg syns det er gøy å se tilbake på alt som har skjedd og alle plantene jeg har hatt igjennom året. For det har jo vært litt forskjellige planter her.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Halvgrove horn

Ønsker du å få luftig bakst som ikke får store luftlommer i seg? Vel, da har jeg den perfekte oppskriften til deg her. For denne gir den helt sinnsykt gode horn som ikke er kompakte eller tørre. I mine øyne er dette den perfekte oppskriften om du skal lage horn. Og bare se på bilde under. Hvis ikke disse frister så vet ikke jeg hva som gjør det.

Du trenger:

3dl vann

100g smør

1pk tørrgjær

2ts sukker

1ts salt

200g sammalt hvete finmalt

50g sammalt rug grovmalt

250g hvetemel (50g ekstra hvis deigen blir litt for løs)

Slik gjør du:

Ha varmt vann (ca. 40°c) i en bolle og tilsette sukker.

Når du har oppløst sukkeret i vannet kan du helle oppi tørrgjær og la det stå i 1-2 minutter.

Ha resten av ingrediensene oppi og bland det godt. Pass på at smøret har blandet seg godt inn og ikke ligger i klumper. Da er deigen ferdig eltet.

La deigen heve i 30-45 minutter.

Kjevle deigen til en runding. Har du ikke så stor plass kan du også kjevle den til en avlang firkant.

Bruk et pizzahjul og kutt trekanter.

Rull hver trekant fra den bredeste enden til tuppen. Husk alltid å legge tuppen under slik at den ikke går opp. Og et lite tips er å ikke rulle dem så hardt. Da får du luftig og fine horn.

Etterhev i max 30 minutter.

Pensle med et sammenvispet egg.

Stek midt i ovnen på 200°c i 15 minutter.

Og slik får du altså nydelige horn til matpakka, helgefrokosten eller hva det måtte være. Perfekt å slenge i frysern om du bor alene og bare trenger 1 om dagen. Jeg måtte jo selvfølgelig smake og de var utrolig gode.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Mye som gjøres ferdig

Da har jeg faktisk brukt kvelden min til å bli ferdig med maleriet som har stått halvferdig en god stund nå. Endelig er jeg ferdig og resultatet skal dere få, bare ikke akkurat nå. Jeg må få satt meg ned og skrivd et eget innlegg til maleriet. Et innlegg som er litt mer detaljert enn bare et bilde og “her er maleriet”. Man må gjøre det skikkelig. Så det kommer en av de nærmeste dagene, men akkurat nå måtte jeg legge meg ned på sofaen igjen.

Nå kommer jeg til å ligge her en liten stund og slappe av, men etterpå må jeg få ryddet vekk malingen. Ikke noe mer rot nå. Jeg kjente bare at jeg trengte å legge meg ned en liten stund før jeg rydder det bort. Det har vært noen lange dager med mye å gjøre. Kroppen begynner derfor å si i fra at den er litt sliten, men den er nok klar for noe gøy i morgen også.

Ja, apropos morgendagen så kommer det jo mye spennende her på bloggen. Jeg har både planteoppdatering og en ny oppskrift til dere. Det kommervtil å bli spennende. Hvertfall spennende å se hva dere syns om morgendagens oppskrift. For den gleder jeg meg til å dele med dere. Jeg kan si såpass at det er en veldig god oppskrift. Så følg med i morgen.

Nå skal jeg hvertfall slappe av her i sofaen og se de nyeste episodene av bloggerne. Kanskje jeg kan få lest noen sider i boka jeg holder på med også. I dag har jeg faktisk ikke hatt noe tid til å lese, men jeg har fått gjort mye annet da. Blant annet har jeg gått og tenkt på at jeg har så lyst til å pynte med halloween dekorasjoner. Både nå og mot jul så pynter jeg alltid opp kjempe tidlig  jeg aner ikke hva som er galt med meg, men det er bare så koselig å pynte opp ekstra mye. Håper ikke jeg er alene om det.

Flere som pynter opp veldig tidlig? Til jul f.eks før 1. Desember.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Rett på sofaen

Da var middagen spist opp og jeg er egentlig klar for å bare slappe helt av. Jeg har stått på i mange dager for å få det fint her hjemme og nå er det faktisk helt strøkent på både kjøkkenet og i stua. Dette føles så utrolig godt… å være ferdig med. Ja, nå er jeg så lei av å rydde og vaske at jeg er glad det er ferdig. Også har det jo blitt utrolig flott her. Så dette skal nytes. Faktisk har det blitt så fint at jeg ikke engang ville ta ut en tallerken til middagen engang.

Nå håper jeg virkelig det kan holde seg sånn hvertfall ut året. Om jeg klarer det så skal jeg være fornøyd. Med ukentlig støvsuging og støvtørking så skal nok dette bli bra. Jeg er hvertfall helt ferdig og klar for en avslappende og rolig helg uten husarbeid. Også får vi se hvor lang tid det tar før jeg tar ut all halloweenpynten. For helt ærlig så klør det i fingrene etter å få det ut. Samtidig som jeg venter på noen ting som må komme før jeg kan begynne. Jeg har blant annet bestilt en halloweenduk. Om det kommer til å være kun til halloween får vi nå se på, men det er det den er beregnet til.

Det kommer en del andre ting til halloween også som jeg gleder meg til å vise dere. Siden jeg skal lage en video der jeg viser dere alt av pynteting så tenker jeg at det ikke er noe vits å legge ut masse bilder her. Da blir det jo ekstra gøy når jeg viser dere alt i videoen. Nå er hvertfall alt klart og jeg er sliten. Så nå skal jeg legge meg på sofaen og slappe av foran tven.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Siste dagen, siste rotet

ENDELIG! Jeg har vært så utrolig lei av alt rotet, søppelet og smulene som har vært på stuebordet. Nå som jeg endelig har hatt ork til å rydde og ikke kjent så mye til depresjonen på noen dager så fikk jeg endelig ryddet det. Og ikke bare ryddet det, men vasket det GODT med såpe også. Ja, jeg skuret stuebordet i går kveld eller rettere sagt gjorde jeg det midt på natta. Dere aner ikke hvor godt det føles (med mindre dere sliter med depresjon selv eller andre grunner til at dere ikke klarer å holde det ryddig uansett hvor mye dere ønsker) og det går virkelig ikke an å beskrive det. Vel, kanskje overlykkelig er ordet jeg kan bruke. Lukten av såpe (rent stuebord) fikk meg faktisk til å smile og jeg ble jo bare mer gira av å få det så ryddig.

Gjett hvem som er klar for mer husarbeid i dag. Ja, det er meg. Første jeg skal gjøre i dag er å rydde gulvet. Så skal jeg få ryddet det lille metallbordet og flytte det bort til den hvite benken. Jeg har lyst til at det skal stå der med noe pynt frem til november hvertfall. For når jeg skal pynte til jul så må det uansett bort igjen. Der jeg vil ha det lille bordet nå skal juletreet etterhvert stå (om det er plass). Uansett vil det bli noe ommøblering når julen kommer, men det er fremtidens problem.

Nå vil jeg hvertfall prøve å komme så langt at jeg kan få støvsugd hele stua og kjøkkenet. I tillegg vil jeg få tørket støv i stua for det er det eneste som gjenstår før jeg er helt i mål. Det er ikke så veldig mye som gjenstår, men med denne kroppen så vil det nok ta hele dagen allikevel. Jeg er bare så glad for at jeg fikk tatt stuebordet i går for da slipper jeg det i dag. Nå kan jeg fokusere på det lille som er igjen på gulvet.

og så kommer jo den “morsomme” delen der jeg må finne ut hvor jeg skal ha alle kassene. For det står 4-5 kasser med ting og en stor papirpose med julegaver som jeg gjerne skulle hatt bort fra stua. Vi får krysse fingrene og håpe at det er nok plass i boden til alle kassene og posen. Så da får vi se hvor mye av dette jeg faktisk får gjort i dag. Om jeg blir ferdig med alt så kommer jeg nok til å ta langhelg, for å si det sånn. Nå har jeg holdt på i mange dager med dette og føler at jeg må få gjort litt annet også. Kanskje jeg tar meg en tur i skogen i morgen. Vi får se hva det blir til, men nå venter hvertfall stua på å bli ryddet ferdig.

Hvis du har lyst til å se mer fra f.eks turer eller plantene mine så kan du se mange videoer på youtube. Linken finner du under her. Det sammen gjør du med min Instagram hvor jeg poster masse natur og plantebilder. Der kommer det også noen småting av og til i storyen. Jeg prøver å bruke den mer, men jeg har ikke vært så flink til det ennå. Det kommer! Så hvis du vil se mer fra hverdagen og kanskje litt som man ikke vil se ellers så er altså Instagramkontoen min verdt å følge. Jeg oppdaterer Instagram så å si hver dag og på youtube har jeg som regel 2 videoer i uken. Mye å følge med på om man ønsker det og linkene er som sagt rett under her om du vil sjekke de ut.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Lest bok i pausen

Jo mer jeg gjør av husarbeid, jo mer kjenner jeg at humøret stiger. Jeg har også mer energi enn da det var rotete på kjøkkenet. Så det er noe med det å ha det fint rundt seg. Det er også noe med det å kunne klare å gjøre alt dette selv. Og i dag kan jeg være ekstra glad fordi nå er oppvasken tatt, benker og skapdører er vasket og nå gjenstår det kun noen få ting som må tørke før jeg kan få de inn i skapene. Flere dager med slit og nå er det endelig ferdig. Nå gjenstår det “bare” å støvsuge og vaske gulvet. Noe jeg ikke akkurat gleder meg til fordi det gulvet må faktisk skrubbes, men jeg har virkelig lyst til å få alt det opp fra gulvet så det kommer jeg til å gjøre. Jeg vet ikke når, men jeg vet såpass at det blir etter at resten av husarbeidet er gjort. Det krever en god del energi og en mye bedre rygg enn det jeg har nå.

Fokuset mitt nå blir å rydde og tørke støv i stua før jeg skal støvsuge stua og kjøkkenet. Ja, det går mange timer, dager til husarbeid for tiden og det er jo for å kunne vise dere hvor fint det blir til slutt. Og selvfølgelig er det også for å faktisk trives i mitt eget hjem. Fra nå av skal jeg bli flinkere til å ikke sette igjen ting på benkene osv. Nå som jeg har lagt så mye arbeid i det, gjort alt på egenhånd og gledet meg sånn til å pynte opp så håper jeg jo at jeg kan bli flinkere til å ta med denne følelsen videre slik at vi kan holde det litt ryddigere enn det har vært frem til nå. Tiden får vise hvordan det går. Jeg vet hvertfall at der jeg pynter opp nå vil det ikke komme rot. Så lenge det er pyntet opp til halloween og etterhvert til jul så skal disse områdene være helt strøkne. Det er målet mitt.

Utenom ryddig så har jeg fått sittet ned og slappet av en god stund også. Når jeg har tatt disse pausene så har jeg satt meg ute og den siste pausen var ekstra koselig. Da tok jeg med meg den boken ut som jeg nå har holdt på med i hvertfall 1 år. Der satt jeg og leste 20 sider så jeg kom jo et stykke i boken i dag, men jeg er langt fra ferdig. Den inneholder 443 sider og er ikke akkurat lettlest. Jeg som leser ganske sakte og sliter med lange ord og vanskelige navn har jo hatt det vanskelig med å få lest denne boka. Grunnen til at jeg ikke slutter er jo fordi den er såpass spennende. Akkurat nå er jeg på side 271, men så må jeg også si at denne boka har ligget urørt ganske lenge også. Nå som leselysten er tilbake igjen så skal jeg nok få lest den ferdig før året er omme. Jeg har nemlig en bok som ligger og venter på meg som jeg fikk tilsendt av ei veldig hyggelig dame, men om jeg begynner på den nå så blir jeg nok aldri å lese den andre ferdig. Så her er det en bok av gangen. Jeg vet andre leser flere bøker samtidig, men det klarer ikke jeg. Også vil jeg jo vite hvordan den slutter.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Kjøkkenet er snart ferdig

Nå skal det bli godt med en pause. Ikke bare har jeg snart kommet i mål med oppvasken, men jeg har også fjernet tomatplantene (video kommer på tirsdag), vasket benkene og ovnen, begynt å vaske og rydde hyllene under de hvite benkene og vasket alle pottene som tomatplantene stod i. Jeg har kommet så langt på de få timene jeg har holdt på i dag så nå føler jeg at jeg trenger en pause.

Det er fint å kunne ta en pause, mens oppvasken og pottene tørker. For etterpå blir det å ta de verste tingene som må skrubbes grundig. Også er vel samboeren min hjemme etter det og da blir det å lage middag. Med andre ord er dagen fullbooket med ting å gjøre.

Hva som skjer etter middag er jeg ikke helt sikker på. Jeg har egentlig lyst til å fortsette på husarbeidet, men det får vi se på. Alt kommer an på om kroppen min klarer det eller om jeg rett og slett må hvile resten av dagen/kvelden. Kanskje jeg skal ha som mål å rydde stuebordet hvertfall. Det er jo ikke så tungt og tar heller ikke lang tid. Faktisk begynte jeg i går kveld med å rydde det, men så ble jeg trøtt og sliten, så jeg gikk og la meg. Ikke så veldig rart etter alt jeg fikk gjort i går.

Nå skal jeg hvertfall ta det helt med ro en liten stund. Og selvfølgelig må jeg gi meg selv et klapp på skulderen for alt det jeg har gjort de siste dagene. Det begynner virkelig å se bra ut her nå og enda bedre blir det når jeg blir helt ferdig. Når jeg ser hvor fint det blir så gleder jeg meg mer og mer til å lage video der jeg pynter til halloween. Jeg har snart et hjem jeg faktisk har lyst til å vise frem og det er desverre ikke ofte jeg kan si, men det er jo en god grunn til også. Heldigvis slipper jeg å tenke på det fordi nå er det ikke sånn lengre. Så da er det bare å glede seg til en liten housetour med pynting. Det blir så gøy! Og når jeg er ferdig kan jeg bare sette meg ned og nyte et rent, ryddig og pyntet hjem. Jeg gleder meg så utrolig mye og håper dere også gjør det.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Nudler og kyllingwok

Noe jeg alltid har hatt lyst til å prøve og lage er wok med nudler. Nå som jeg har prøvd det så har jeg lyst til å lage det igjen. Det er jo mange måter man kan lage wok på så det kommer nok flere oppskrifter på bloggen senere, men akkurat nå ble det en helt enkel kyllingwok med nudler og slik lager du den:

Du trenger:

1 boks hermetisk minimais

Minigulrøtter

2 kyllingfilet

2pk nudler

1pk blue dragon oystersauce

Olje til steking

 

Slik gjør du:

Kok nudlene og hell av vannet.

Kutt opp kyllingfilet i biter og brun de i pannen med olje.

Legg kyllingen til side.

Ha minigulrøtter og minimais i pannen sammen med sausen og la det surre i pannen i noen minutter.

Tilsett kyllingen og bland det godt inn i sausen.

Ha oppi nudlene og vend det inn.

Server gjerne med rundstykker eller noe lignende.

Og slik lager man altså nudler og kyllingwok.

Om du syns dette høres godt ut og ikke vil gå glipp av flere slike oppskrifter kan du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Da går du ikke glipp av alle de gode oppskriftene som kommer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube