Mye blir gjort når man er alene hjemme

De siste par dagene har jeg vært alene hjemme og det er alltid da jeg faktisk får gjort noe. Selvom kroppen min ikke er helt bra etter å ha løftet på de møblene, kunne jeg hvertfall få ryddet og organisert en god del. Så det var nøyaktig det jeg gjorde. Masse som hadde ligget i stua ble sortert og funnet plass til, verktøy jeg hadde fått av broren min ble tatt med ut i garasjen og sortert. Og det er også noe jeg virkelig gleder meg til. Jeg har en arbeidsplass i garasjen der jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil. Det er mange gode idéer til prosjekter i hodet mitt, men vi får se hvilke idéer som faktisk blir gjennomført i år.

Dette stedet er jo helt perfekt for meg. Det har all den plassen jeg kan drømme om, med masse oppbevaringsplass, kroker osv. Det er ikke så mye her ennå, men forhåpentligvis får jeg fylt opp med masse verktøy osv. Her kommer jeg hvertfall til å bruke masse tid, når jeg ikke holder på med plantene mine. Noe skal jeg hvertfall holde meg opptatt med, bare snøen forsvinner og det blir varmere.

Mens jeg venter på at det skal bli varmt så sitter jeg jo ikke stille. Det er alltid noe å finne på. Enten det et å rydde, tørke støv, mealprep eller henge opp bilder. Jeg finner på noe nytt hver dag og det har virkelig fått tiden til å gå. Også blir jeg ikke sittende fast i sofaen. Noe som er veldig bra for da ender jeg alltid opp med å spise godteri og se på tv. Det er fin måte å slappe av på, men da får man jo ikke gjort noe.

Det er fortsatt mye som gjenstår på soverommet, men som dere kan se så har jeg kommet godt i gang med å få inn møbler og fylle skuffer og hyller. Mer av dette får dere se når alt er på plass, men det føles ut som en evighet til. Det er ganske mye som må gjøres, men jeg får ikke gjort så mye når vi nesten ikke har møbler. Så jeg venter på et skap til håndklær og sengetøy, en hylle til badet og sånne småting. Derfor står fortsatt soverommet mitt uferdig, men jeg må si at jeg har kommet veldig langt. Så var det bare resten igjen…

Hva har begynt å spire?

Er du nysgjerrig på hvilke frø som har begynt å spire i kassa mi? Da burde du følge nøye med nå. For det er 3 potter med små spirer. Kun en liten stund etter at jeg sådde frø har det kommet noen søte, små spirer. Og i dette innlegget skal du får vite hvilke grønnsakfrø det er.

Takket være lokket jeg har over så har jorda holdt på mye fuktighet og varme. Jeg har også 2 sett med plantelys over kassa, så de får nok lys. Med andre ord har dem alt dem trenger for å trives. Og det syns jo at dem trives når de allerede har begynt å spire.

Pæretomat (røde) kan dere se er på god vei til å bli små planter allerede. Det er nok ikke veldig lenge igjen før de må pottes om, men ikke helt ennå. Når jeg potter om så tar jeg selvfølgelig å deler de små spirene/plantene i hver sin potte. Så det blir jo flere tomatplanter. I år kommer jeg til å ha ganske mange planter. Bare i denne potta er det jo allerede 9 små spirer. Det som er litt annerledes med disse tomatplantene er at de kan stå flere spirer i en potte. De kan også stå tett fordi dette blir en stor busk. Noen som husker den store tomatbusken et par år tilbake? Ja, dette er det samme. Så dette blir jo veldig spennende. Får vi disse like store som den for et par år siden? Vel, da har jeg hvertfall nok tomater i år.

Melonfrøene har også begynt veldig smått å spire frem. De har hvertfall funnet veien til overflaten. Disse har jeg aldri prøvd å så før. Med andre ord blir det ekstra spennende. Jeg har også sådd flere frø, så vi får flere melonplanter ut av denne. Er ikke spennende å se litt eksotiske frukt og grønnsakplanter? Jeg gleder meg hvertfall veldig til tiden fremover.

Gresskarfrøene har ikke kommet like langt, men de er på vei opp i lyset de også. En liten, lysegrønn spire (snart 2) titter opp av jorda. Så her er det veldig mye som skjer for tiden. Og dette gjør meg veldig glad. Planter er jo noe av det jeg liker å holde på med. Nær jeg bodde i Geithus kunne jeg sitte lenge i drivhuset, bare kikke på plantene. Det er noe veldig avslappende med å dyrke sine egne grønnsaker, syns jeg.

Og hvis du ikke vil gå glipp av alt det spennende her så anbefaler jeg deg å følge bloggen på Facebook. Klikk deg inn HER og bli med i gruppa, så får du se alt som skjer med frøene i kassa og så mye mer. Du trodde vel ikke dette var alt jeg skulle så i år? Jeg har så vidt begynt.

Gratis møbler og trening

Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne når jeg skal fortelle om gårsdagen, men vi får vel starte fra begynnelsen. Det pleier å være det enkleste. Og den startet med at jeg egentlig bare ventet på at venninna mi skulle våkne. Når det er tilfelle så klarer jeg ikke bare sitte stille og vente, for når jeg skal noe så vil jeg at det skal skje med en gang. Så da endte jeg opp med å gå igjennom alle klærne mine som lå i søppelsekker ennå. Jeg sorterte ut alt jeg ikke skulle ha og la det andre i kommoden min. Og så var det “bare” å ta bilde av hvert eneste plagg og legge det ut på finn. Det ble en del klær, for å si det sånn.

Når venninne mi endelig våkna, hadde klokka blitt over 16:00. Så da var det bare å sette seg i bilen og kjøre nedover til mamma. For der skulle vi møte mamma og dra videre for å hente en skjenk og vitrineskap som ble gitt bort.

Jeg er evig takknemlig for den hjelpen vi fikk når vi hentet og at venninna mi også gjorde mesteparten av jobb. For ryggen min ble nok ødelagt av alt jeg MÅTTE gjøre i går.

Vi fikk møblene inn i bilene (venninna mi sin og mamma sin) og kjørte opp til Vikersund. Det var da kroppen min begynte å si i fra at den ikke var så fornøyd, men møblene måtte jo på plass. Så da var det bare å bære de gamle møblene bort og de nye møblene på plass. Og det ble rålekkert!

Her er en liten sniktitt på hvordan stua våres ser ut. Og så fort jeg har fått madrassen ut av stua, skal dere få se hele stua. For nå er jeg virkelig fornøyd med stua. Det eneste som mangler nå er spisestue, men det skal vi nok klare å fikse om ikke så alt for lenge. Bord har jeg fått av mamma, men stoler er litt verre. For nå som alt annet matcher, må vi jo ha stoler som passer til resten også. Så det blir jo en utfordring. Hvertfal når man ikke har så mye penger, men med litt tålmodighet så ordner det seg nok.

Og som om ikke det var nok, så fikk vi hentet et garderobeskap gratis. Det var da kroppen min skrudde seg helt av og sa klart i fra at nå skal jeg hvile. Kanskje ikke så rart etter å ha vært med å løftet 3 møbler. Og den ene vet vi hvertfall veide 65kg. De andre var ikke så mye lettere akkurat. Så det ble gratis trening i går hvertfall.

Det betyr jo ikke at jeg klarer å sitte stille i dag. Nei, jeg har fylt skuffer og skap, ryddet og organisert hele dag. Så nå skal jeg nyte litt tid alene med en spennende bok og fyr i peisen.

Endelig har vi det!

Nå begynner ting endelig å komme på plass. Jeg har jo sett på finn etter møbler helt siden vi flyttet hit. Og i går var dagen vi skulle få, ikke bare en flott sofa, men også en veldig fin komfyr. I tillegg har jeg fått tak i en kommode til soverommet mitt. Så nå har jeg 2 like kommoder til klærne mine. De fine stolene vi hadde i stua har vi også tatt med opp, en på hvert rom. Jeg tenkte uansett å se etter en stol jeg kunne ha på soverommet, for å sitte og lese i.

Det er veldig fint å se at ting faller på plass her. Jeg mangler fortsatt en seng, men foreløpig får jeg ligge på madrassen i stua.

Endelig har vi en sofa. Ikke bare fikk vi den kjempe billig, men vedkommende kjørte den til oss, hjalp oss å få den inn og delvis montere den. Så var det bare for meg å montere den andre delene, legge på putene og vaske bort et par flekker fra sofaen. Til slutt la vi på plass gulvteppe og satt bordet på plass foran sofaen. Jeg har aldri vært så glad for å ha en sofa før, men nå var det en veldig god følelse. Hvertfall etter å ha vært uten sofa i nesten 2 måneder. Nå kan vi endelig ha gjester her.

Når sofaen hadde kommet på plass, var det på tide å hente komfyren. Heldigvis var den ikke langt unna. Og når vi hentet den, fikk vi også hjelp til å bære den inn i bilen. Folk er så utrolig snille. Det er også noe jeg er veldig glad for. Fordi når vi skulle bære den inn fra bilen, ødela jeg armen. Jeg fikk all vekta over på den ene armen og det var den ikke glad for. Heldigvis gikk det bra. Og komfyren kom på plass. Nesten 2 måneder uten komfyr også. Så ja, i går var en veldig god dag for oss begge.

Det eneste som mangler nå er å teste ut komfyren. Om den ikke fungerer så skulle vi bare ta kontakt, men jeg håper virkelig ikke vi gikk igjennom alt det i går for så å måtte lete etter en ny komfyr. Så vi får bare krysse fingrene og håpe på det beste.

Nå som vi har fått både sofa og komfyr på plass er det veldig lite som vi MÅ ha. Begge mangler en god seng, men utenom det så har vi faktisk det meste. Så da er det bare hyller osv. vi trenger. For et sted må vi jo ha håndklær, sengetøy og slikt. Når vi har det på plass, kan jeg gi dere en liten omvisning i vårt nye hjem. Men akkurat nå er det faktisk ingenting som er helt ferdig.

Jeg lever i et postkort

Her vi bor nå er det en helt fantastisk utsikt. Hver gang jeg ser ut av vinduet så blir jeg så utrolig glad. Det er virkelig en gave å ha slik fantastisk utsikt. Noe jeg ikke tar for gitt. Denne utsikten nyter jeg 110%. Jeg kan stå og se ut av vinduet hver eneste dag og aldri gå lei. For er det en ting Norge virkelig har så er det nydelig natur. Derfor stopper jeg alltid opp i hverdagen og nyter naturen som er rett utenfor stuevinduet. Og i dag var den ekstra vakker. Så vakker at jeg måtte dele bilder med dere.

Jeg føler meg veldig heldig som kan våkne opp til slik utsikt. Ikke bare kan jeg våkne opp til det, men jeg lever faktisk her og kan se det akkurat når jeg vil. Jeg kan se den flotte naturen i alle årstider. Det er noe jeg virkelig gleder meg til. Jeg lurer på hvordan det blir å stå opp en sommerdag og se utover dette landskapet da. Når det er så vakkert på vinteren må det jo være helt nydelig her på sommeren. Som jeg lengter etter sommeren nå, med sol og varme, med grønt gress og fargerike blomster. Vinteren har sine vakre sider, men jeg kommer alltid til å være en sommerperson. Ingenting slår sommeren. Det er jo da alt skjer. Frem til da får jeg bare nyte utsikten fra stua, mens jeg varmer meg foran peisen og håper at jeg ikke fryser ihjel.

Nytt år, nye grønnsaksplanter

Her om dagen kjøpte jeg plantejord for å så grønnsaksfrø. Jeg har nå fått gjort det. Faktisk har dem stått i jord et par dager allerede. Når jeg først kan begynne å så frø, tar det ikke lang tid før det er i jorda. Det jeg har sådd nå er ikke engang alt jeg skal så i år, men først må jeg få resten av frøene og så må jeg jo så dem litt senere i år. Alt kan jo ikke gå i jorda i januar, men jeg har faktisk sådd det meste. Det kommer til å bli veldig spennende å se hvordan det går.

Jeg startet med å sette frem alt jeg trengte. For at det ikke skal komme vann og jord overalt så tok jeg en stor plastkasse og satt alle såpottene oppi der. Som dere kan se så ble det plass til en del Potter. Noe som er kjempe bra fordi da fikk jeg også sådd en del forskjellig.

Jeg brukte så- og katkusjord fordi det var det hun på platebutikken anbefalte. Hun fortalte meg at hvis jeg valgte feil jord så kunne frøene bli svidd om jorden var for sur. Nå har jeg brukt vanlig blomsterjord hele tiden og det har gått fint, men jeg kjøpte allikevel denne jorden som ble anbefalt.

Også bruker jeg alltid knuste eggeskall i jorden for ekstra næring. Det er bra for plantene og det er jo gratis.

Til slutt bruker jeg alltid plastpose eller noe nederst i potta for at minst mulig jord skal lekke ut. Det er bedre med kaffefilter, men det hadde jeg ikke denne gangen.

Jeg klipte opp brødposer i 3 deler og la 1 del i hver potte. Så fylte jeg pottene med jord og blandet inn eggeskall. Her er jeg veldig glad for at jeg hadde den store plastkassa, for hvis ikke ville jeg nok hatt jord i hele stua.

Og så var det bare å finne ut hvilke potter jeg skulle så hva i og hvor mange frø jeg skulle putte oppi pottene. For jeg har jo lyst på litt flere planter enn bare en av hver. Så når dem begynner å spire skal jeg gi dem hver sin potte. Med andre ord kommer det til å bli mange flere planter enn det som er potter nå. Men som dere ser over her så har jeg et ganske bredt utvalg av frukt og grønnsaker. Dette kommer til å bli så spennende.

Og før noen påpeker noe. Ja, jeg vet at tomatfrø ikke skal i jorden så tidlig, men jeg gjorde det allikevel. Jeg kommer også til å så flere av de vanlige tomatfrøene, men det blir litt senere.

Og sånn ser det altså ut nå. Lokket står ikke helt på, men jeg har dekket til for at fuktigheten skal holde seg litt bedre. De må allikevel ha litt luft. Luft, næring, vann, lys og varme, så trives plantene godt.

Nå blir det veldig spennende å se hva som skjer fremover. Kommer alt til å spire? Vil vi få masse grønnsaker i år? Vi får vel bare smøre oss med tålmodighet og se hva som skjer. Men hvis du ikke vil gå glipp av noe av dette så anbefaler jeg deg å følge bloggen min på facebook. Klikk HER og bli med i gruppa, så holder du deg oppdatert.

Vinterlandskap

Jeg og venninna mi skulle kjøre en liten tur for å kjøpe plantejord, men det eneste stedet som hadde det på lager var Hageland i Prestfoss. Så vi tok oss en liten kjøretur i går igjennom et nydelig vinterlandskap. Her kjørte vi Krødsherad-Prestfoss. Og det var litt av et vintereventyr. Så mange snødekte trær og uberørt landskap. Der likte jeg meg. Så da var det frem med mobilen for å ta noen bilder. For dette ville jeg virkelig dele med dere.

Det er veldig bra at venninna mi er såpass god sjåfør. For her var det jo et helt annet føre enn det man har på hovedveiene. Men takket være en dyktig sjåfør så kom vi oss trygt frem. Jeg fikk kjøpt jord og så ble det pizza når vi kom hjem igjen. Så det ble en veldig fin dag i går også.

Planene for dagen i dag blir å så noen frø. For til sommeren har vi store planer. Heng med og du får se alt det spennende som jeg skal dyrke i år. Nå som vi har en enormt stor plass ute, kan vi jo dyrke masse. Så dette gleder jeg meg veldig mye til.

Pant og shopping

Gårsdagen startet med egg og bacon. Uten komfyr måtte vi jo improvisere litt. Så jeg satte stekepanna oppå peisen og stekte egg der. Bacon tok jeg i air fryer. Og slik ble gårsdagens frokost lagd.

Vi planla også en liten tur ned til storsenteret i går. Vel, det ble litt mer enn som så. For vi hadde en del panteflasker som måtte pantes. Noe som var veldig gøy å se på fordi det er sånn maskin man bare heller oppi flaskene. Den telte og telte. Til slutt satt vi med nesten 400,- i pant. Det var helt sykt.

På bildet ser dere første opptelling, men det var fortsatt flasker igjen i maskinen. Så det var veldig moro. Også var det penger vi faktisk trengte til mat nå. Derfor ble de pengene borte ganske fort, men det er jo egentlig veldig smart. Vi har jo spart panten en god stund nå, nettopp for slike perioder der vi har litt dårlig råd.

I tillegg til panteflasker så hadde venninna mi et gavekort. Så da fikk vi oss en mikrobølgeovn også. Vi har kanskje ikke en komfyr, men nå som vi har mikrobølgeovn så får vi jo lagd mye mer. Og dette er noe jeg hvertfall har savnet veldig.

Når vi hadde fått kjøpt mikrobølgeovn, ble det en tur innom Normal. Der kjøper jeg alltid deodorant, såpe og sånne ting. Denne gangen handlet jeg dette:

Ikke veldig mye. Kun ting jeg trenger. Vel, jeg trenger kanskje ikke bleking, men jeg begynner å bli ganske lei av etterveksten min nå. Så da blir det å bleke håret i nærmeste fremtid.

Når vi hadde blitt ferdig på storsenteret, gikk turen innom Rusta. Der kjøpte vi ikke noe mer spennende enn tennbriketter. Ja, veldig lite spennende, men det må man jo også ha.

Så var det innom noen for å hente en lampe som ble gitt bort på finn, en tur innom Spar som hadde 1,5L cola zero gratis for Trumf-kunder og så hentet vi et nattbord hos noen andre som vi hadde funnet på finn. Så ja, det ble en mye lengre tur enn planlagt. Det var veldig koselig å ta en tur ut da, men jeg var også utrolig sliten da jeg kom hjem. Så da satt vi oss ned og så på Daz på youtube resten av kvelden, frem til jeg sovna. Og slik gikk altså gårsdagen min.

Se så fint det ble

Gårsdagen startet ikke veldig bra. Jenta mi dro ganske tidlig og det gjorde veldig vondt. Jeg stod i vinduet og så at hun kjørte sin vei. Tårene trillet nedover kinnene mine og det føltes ut som at hjertet mitt gikk i stykker.

Min løsning på smerten var å sette på musikk så høyt det gikk og bare danse. Det hjalp og jeg følte meg til slutt mye bedre. Da bestemte jeg meg for å rydde og vaske her hjemme.

Jeg startet med stua. Der hadde jeg allerede fjernet all julepynten. Også hadde jeg så vidt begynt å dekorere etter å ha tørket støv, men det var en del igjen. Så jeg gjorde meg ferdig i stua, fikk opp alle kasser og ryddet bort ting som ikke skulle være her. Fikk også pyntet ferdig hele stua, som dere kan se på bildene over.

Når jeg først hadde startet, kunne jeg likså godt rydde og vaske ned hele kjøkkenet. Så det var akkurat det jeg gjorde. Jeg tok ut søppel, ryddet vekk noe kasser og ting som ikke skulle stå der. Så var det bare å rydde og vaske benkene. Til slutt ble det jo veldig bra. Men som dere ser så er det fortsatt en ting som mangler og det er en komfyr. Vi jobber med saken, men for øyeblikket må vi være kreative. Heldigvis har jeg både air fryer og alt mulig som vi kan bruke til å lage mat.

Ellers har jo peisen vært veldig bra å ha når vi skal varme opp ting. Det har vært flere ganger at vi har varmet opp grøt i en kjele og det fungerer faktisk veldig greit. Mat blir det jo uansett.

Men tilbake til gårsdagen. For det skjedde faktisk ganske mye i løpet av dagen. Jeg snakket med mamma som var så snill og hentet et nydelig, lite pyntebord til meg. Hun kom opp til meg med det og jeg fikk en litt forsinket bursdagsgave. Og gjett om jeg ble glad. For bursdagsgaven min passet perfekt på bordet hun hentet.

Det ble jo perfekt sammen. Men jeg har lagt merke til at de gulldetaljene på bordet ikke er veldig bra malt på. Det ser ut som noen bare har tatt en veldig stor pensel og strøket over de vakre detaljene. Så jeg kommer til å fikse litt på bordet en dag, sånn at detaljene blir mye finere. Men det krever en veldig stødig hånd og da må jeg være uthvilt og bra i kroppen. Så det blir et prosjekt til våren, tenker jeg.

Men ting som jeg har fått gjort er å henge opp vårt første bilde på veggen. Som dere kan se på bildet over, av bordet så henger det over der. Og jeg syns det passer perfekt. Alt henger sammen og passer så bra. Nå føles det ennå mer som et hjem. Men dette er jo bare det første bildet. Vi må jo ha mer på veggene enn som så. Det blir spennende å se hvordan det blir her når vi er helt ferdig.

Nå har dere fått en liten titt på hvordan vårt nye hus ser ut. Det vil komme flere bilder etterhvert, men det tar tid å få tak i møbler når man ikke har så mye penger. Så her får man bare smøre seg med tålmodighet.

 

Eventyret er slutt

Eventyret i Sverige er over for denne gang. Vi kom hjem til Norge og snø/is i går. Det er så rart fordi i Sverige er det faktisk ikke snø. Først når vi nærmest oss Norge så kom snøen. Det var egentlig godt å få slippe det for en stund, samtidig som jeg syns det er veldig fint og koselig med snø.

Vi har hatt en veldig fin tid sammen i Sverige da. Siste turen gikk til Nyköping sentrum der jeg handlet inn diverse jeg skulle ha med meg hjem. Vi stoppet også for å ta en kaffe på vei hjem. Desverre solgte dem ikke min favoritt, frappino mocha. Så da ble det en mocha islatte i stedenfor. Og det må jeg gi litt skryt for. Fordi jeg viste ikke hva jeg skulle ta når hun sa dem ikke solgte min favoritt, men hun gav meg et forslag som lignet litt på frappino. I stedenfor å bare la meg stå der og ikke vite hva som er godt.

I går dro vi kjempe tidlig. Klokka var 07:00 når vi kjørte fra Nyköping. Jeg syns det er veldig deilig å starte turen tidlig. Da slipper man det meste av trafikk og masse mennesker. Så når vi kom frem til Tücksfors så var det noe nesten ikke folk der. Jeg fikk handlet de få tingene som vi ikke fant i Nyköping og jenta mi fikk snus.

Været var vi desverre ikke så heldige med. Hele turen var det enten regn, tåke eller snø. Heldigvis er jenta mi utrolig flink bak rattet, så vi kom oss trygt hjem. Da var det bare å få alt ut av bilen, fylle frysern med ting jeg hadde kjøpt og så sette oss ned for å spise. En rolig dag/kveld med andre ord.

I dag startet jeg faktisk dagen med å rydde ned julepynten. Så får vi se hva resten av dagen bringer.