Se på hagen nå!

Etter å ha vannet plantene og spylt meg selv med hageslangen så tok jeg litt bilder av alt som har vokst her. Det har kommet så utrolig mye nå de siste dagene. Uten så mye mer skriving så viser jeg dere heller alt sammen med en gang.

Tomatene i drivhuset er på god vei. Mmm… jeg gleder meg til å smake!

Agurk blir det i drivhuset også. Jeg har til og med fått hengt opp planten med hjelp fra gubben. Så nå kan de bli så store de bare vil!

Mm… sukkererter! Her er det bare å hive innpå. Disse blir ikke så mye større enn dette tror jeg.

Salatrn er også ferdig og kan brukes når som helst nå. Tenk at vi kan gå i hagen og plukke det vi trenger av salat fremover. Nam, nam! Jeg gleder meg til å smake dette. Det blir i allefall brukt til helgen, i taco! Kan nesten ikke vente!!

Til og med jordbærene er på vei!

Vi har så mye godt i hagen at magen min begynner å rumle.

Det har kommet chili også, men de er vendt inn mot pallekarmen og umulig å ta bilde av. Så da får vi vente til det kommer noen på den andre siden.

Begynner virkelig å bli spennende i hagen nå! Følg med videre vis du syns det er like spennende som meg!

Husarbeid og vekttap

I går klarte jeg å sovne en stund og da jeg våknet var gubben og bilen borte. Jeg brukte dagen til å rydde og vaske inne. Jeg fikk vekk klesstativet som har stått i stua alt for lenge. Jeg fikk til og med trent en god del før gubben kom hjem. Men når han først kom hjem så hadde jeg alt gått å lagt meg. Vel, jeg prøvde å sove, men det var alt for varmt så jeg gikk ned og ut på verandaen der han hadde satt seg. Det ville vært fint vis jeg ikke hadde blitt stukket av mygg. Så da gikk jeg inn igjen. Det var ganske seint når han først dukket opp så vi gikk å la oss etter en kort stund. Det er ikke så veldig lett å sove i denne varmen. Gubben sliter spesielt mye. Smertene er skikkelig ille også. Det er bra han skal opereres om noen dager. Da må han bare være rolig i et par uker og så er han forhåpentlig frisk igjen.

Nå de neste dagene er det meldt alt for varmt vær så jeg skal ta det helt med ro og være inne. Om det er noe som skal gjøres så blir det husarbeid inne. Vis jeg går ut nå så smelter jeg. Det er alt for varmt. Det er helt umenneskelig ute. Det verste er at det er helt vindstille. Dere lurer kanskje på hvorfor vi ikke er å bader i så flott vær. Vel, gubben kan ikke bade (han er redd for å få mer vondt/kramper) og jeg går ikke til badeplassen alene. Selvom det frister å bli spylt med hageslangen på dager som denne. Nei, jeg får vel bare nøye meg med en dusj på kvelden. For om man gjør noe i denne varmen så trenger man virkelig en dusj etterpå. Så hva som skjer i dag er litt uvist. Eneste jeg vet er at plantene trenger mye vann i kveld!! Men jeg lurer på om jeg skal begynne å gjøre noe. Vis jeg gjør litt hver dag så kanskje jeg får gått ned så mye i vekt som jeg håpet. For etter at gubben ble sykemeldt så gikk jeg opp 6kg. Jeg veide meg ikke før det var for sent og etter det har jeg nesten ikke drukket brus og spist godteri. Jeg veide 101kg og nå veier jeg 97kg. Dette har jeg klart på 2 uker og er ganske fornøyd med resultatet. Men jeg var nede på 95kg så det er dit jeg skal fortest mulig. Og i løpet av sommeren skal jeg ha klart å gått ned til 90kg. Om jeg skulle klart mer så hadde det vært supert, men alt jeg går ned er bra… selvom jeg ikke sku ha nådd målet mitt så ville jeg vært fornøyd med det jeg har gått ned.
Ønsk meg lykke til!
Nå får jeg ordne og styre her hjemme…
Håper alle nyter den deilige sola!

God morgen

Jeg er veldig glad for at jeg kan skrive og ikke må snakke. Jeg har nesten ikke stemme igjen på grunn av forkjølelsen. Men bare fordi man ikke kan snakke og hoster som en med kols så må man jo prøve å gjøre litt. Så jeg har ryddet sofaene og stuebordet. Jeg tenkte også at jeg skulle ta en dusj i dag også må jeg få lagd noe middag i løpet av dagen. Jeg har også lyst til å vise dere fremgangen i drivhuset i dag for der har det skjedd mye! Det har det for så  vidt gjort overalt. Så vis jeg orker så skal jeg få tatt bilde av alle grønnsaksplantene som har fått grønnsaker. Kanskje også vise dere mer… vi får se. Men først vil jeg gå å dusje. Kanskje en varm dusj hjelper på forkjølelsen.

Her er utsikten fra sofaen i stua.
#syk #forkjølelse #dusj #rydde

Dagen i dag

Enda en dag er over og jeg skal snart sove, men først tenkte jeg å skrive litt om dagen i dag. Jeg kan si såpass at jeg begynte den ved å ikke få en god natt søvn. Jeg våknet og sovnet nå og da. Så prøvde jeg å spise frokost, men klarte kun en halv brødskive og en kopp te. Litt senere på dagen gitt jeg ut og vannet plantene siden jeg ikke var svimmel lengre, men da ville myggen angripe meg i stedenfor. Jeg fikk vannet det jeg skulle og fløy inn igjen. Så satt jeg og gubben på tv og så på den i noen timer. Jeg prøvde å få i meg litt mer mat så jeg stekte ett egg og skjærte opp tomat. Til dessert ble det mango. Så dagen min har ikke vært helt håpløst. I morgen tenkte jeg å prøve å gå meg en tur om magen tillater det. Den begynte å gi meg skikkelig kramper i kveld, men vi får håpe det gir seg i løpet av natta. En god ting er at jeg har gått ned 1kg i løpet av forrige uke. Jeg veide meg på søndag. Målet mitt er å gå ned 5kg i løpet av juni, så vi får se hvordan det går med tanke på at jeg er syk. Men jeg skal nok klare det. Jeg pleier å nå mål jeg setter meg, så hvorfor slutte nå?

Hva er dine planer for i morgen?
Har du et mål du ønsker å nå?

Slenger med bildet fra Osloturen da vi stod i kø.
#syk #utmattet #dårlig #ikkeiform #mål #vekttap

Ikke i form…

Ja, som jeg fryktet så ble jeg sjuk. Nesa renner, jeg er syyykt svimmel og hele kroppen verker. Mine beste venner er curamed og serviett lommetørkler. Dagen startet, som dere vet ganske røft. Og det ble ikke noe bedre da jeg gikk opp igjen og sovna. For når jeg våknet var det virkelig ille. Jeg har prøvd å drikke te, ta de siste repsilsene og drikke vann. Ingenting hjelp. Så vi dro i butikken… og for dere som har vært svimmel og gått i butikken vet at dette blir 10 ganger verre. Heldigvis hadde jeg en vogn jeg kunne støtte meg på. Jeg så ned i vogna mens gubben hentet det vi skulle kjøpe. Han spanderte is og når vi kom til kassa så måtte jeg få bilnøklene og sette meg. Jeg har ligget på sofaen resten av dagen. Når jeg reiser meg opp så kjennes det ut som jeg skal svime av. Så nå skal jeg prøve å få i meg litt middag og se om det hjelper.

forferdelig start på dagen

det er ikke  første gangen jeg våkner av at en veps har kommet seg inn på soverommet. jeg er så lei av at man ikke kan ha opp dører og vinduer uten at det skal komme veps, mygg og edderkopper inn i huset. å våkne til at en veps er en meter fra deg og du er skikkelig redd veps, er ikke en god start på dagen. og å våkne halv 6 etter å ha gått å lagt seg rundt kl. 2. og som om ikke det er nok så har jeg vondt i halsen, magen min er ikke helt bra, konsentrasjonen er lik null, jeg er helt utslitt og pcen min logger seg av nettet. dette er ikke min dag og vis det blir like varmt i dag så kommer jeg til å slite. det er så typisk at kroppen min skal bli helt teit når det er så varmt ute. den finner alltid det verste tidspunktet å bli dårlig på. dette er ikke min dag for å si det sånn…

jeg håper jeg blir litt bedre i løpet av dagen eller så kommer dette til å bli en skikkelig dårlig dag for meg! men blir det for ille og jeg ikke klarer å gjøre noe så kan jeg i det minste blogge. vi får se hvordan formen blir i løpet av dagen. sola har allerede begynt å titte frem så i dag blir det nok enda en strålende, varm dag. jeg vil ikke klage på det fine været, men jeg kjenner at jeg gruer meg litt til varmegradene stiger. 17 grader hadde vært helt greit nå.

#syk #veps #ikkemindag #utslitt #sol

mye har skjedd siden sist

jeg var ute og så litt på plantene og tenkte jeg skulle vise dere hvordan det går i hagen nå som det har vært så varmt. i dag er første dagen jeg bruker vannet fra egg-i-vann på tomatene så får vi se hvor stor effekt det har på plantene fremover. men først vil jeg vise dere hvordan det står til akkurat nå. det har jo vært utrolig varmt de siste dagene så jeg har prøvd å vanne minst èn gang om dagen. jeg har valgt å vanne om kvelden slik at vannet har best effekt og plantene kan drikke i fred uten at vannet fordamper i solens hete. her er bildene:


tomatene blir større for hver dag. det er utrolig moro og spennende å følge med. bare den siste tiden så har dem vokst en god del.

salaten er jo så å si ferdig. den har også bare vokst og vokst den siste tiden. og det eneste jeg har gjort er å vanne dem.

jeg tror dette er koriander. si i fra vis jeg tar feil. jeg blander koriander og persille, men jeg er nesten helt sikker på at det er koriander.

her har vi da den salaten som etter hvert blir lilla. den har fått utrolig store blader siden sist jeg viste dere bilder.


jordbærplantene har hatt blomster en stund, men nå begynner blomstene å falle av og små tegn på at jordbærene vokser begynner å vises.

gulrøttene har også kommet veldig langt. det blir spennende å se hvordan resultatet blir. jeg har jo sådd dem i et lite akvarium. da er det viktig å ikke gi for mye eller for lite vann. men det ser ut som dem trives utrolig godt.

det var ikke like enkelt å ta bilde inni drivhuset, men den største foran her er gule tomater, den som ligger er agurk og den øverst til høyre er chili. jeg har også plantet små spirer nedi her som er 2 med melon og en paprika. så får vi se hva som skjer i løpet av sommeren. det kan jo hende jeg må begynne mye tidligere neste år om jeg vil ha paprika og melon til høsten. vi får bare smøre oss med tålmodighet. tomatplanten har i allefall fått 2 små tomater alt. så de trives jo inni drivhuset. tomatplanten har jo masse blomster så det ser jo lovende ut. agurkplanten har også fått mange agurker. chilien er jeg ikke helt sikker på. den har fått masse blomster, men det har ikek kommet frem noe chili ennå. kanskje det kommer i løpet av sommeren.

har du noen grønnsaksplanter?
har du prøvd noe av det som jeg har her kanskje?

#hage #grønnsaker #grønnsaksplanter #grønnsakshage #sommer

Vil du ha tips…

Når man har lite penger og butikken er stengt så bruker man det man har i skapet. I dag ble det scons til frokost/lunsj. Vi hadde en pose med melblanding til dette. Var bare å tilsette melk. Det er ikke noe jeg pleier å kjøpe, men det var faktisk utrolig godt. Jeg la på ost på toppen og fikk utrolig gode havrescons/horn.  I denne varmen så mugner brødet så fort så vi har ikke fått spist opp det desverre. Neste gang vi kjøper brød så blir det nok å fryse det og ta opp de skivene vi skal spise til frokost. Da slipper vi å måtte kaste mat! Desverre gjorde jeg ikke det denne gangen. Men sconsene kan jo brukes til bl.a suppe så tenkte å ha suppe i dag. Så slipper dem å bli harde og dårlige. Det blir jo ikke så mangr ut av en slik pose, men det ble for mye til frokost for oss to. Men gode var dem i allefall.

Ønsker dere flere tips for å unngå å kaste masse mat?

For vi kaster alt for mye mat! Jeg har kommet opp med masse tips og triks etter at vi flyttet for oss selv og vil gjerne dele det med dere. Så vis du syns dette høres intressant ut så si i fra så skal jeg lage et innlegg med tips til deg som ønsker å kaste mindre.

Mangoen spirer

Jeg sa jo for en stund siden at jeg ville prøve å få til et mangotre. Vel, jeg prøvde en metode som jeg og gubben fant på youtube. Man bare kjøper er mango, skjærer den som vanlig og skraper av så mye fruktkjøtt man klarer. Så lar man den tørke i et par dager. Vi la den på varmekablene på badet og da tok det 2 dager så var den tørr (1 dag pr side). Gubben åpnet skallet og fikk ut frøet. Vi plantet det i jord (i en mellomstor potte) og vannet kun bittelitt. Vi tok plastfolie over potta og stakk hull. Det tok en god stund før det skjedde noe. Først kom det opp 2 spirer so vi trodde var mangoen, men deg var vist bare ugrass. Så vi ventet litt til og så begynte den å spire. Den fikk store blader og i dag ser den sånn ut.

Utrolig spennende og veldig morsomt å få til mango som egentlig hører til i et annet klima osv. Men vi har jo egentlig vært utrolig heldige og fått en varm sommer. De har jo sagt at denne sommeren blir den beste på maange år. Akkurat nå har jeg bare lyst til å løpe ned til badeplassen og stupe uti, men jeg har lyst til å vente til gubben også kan bade (etter operasjonen).

Men mangotreet trives i allefall i denne varmen. Lurer på hvor stort det kommer til å bli i løpet av sommeren.

dette gjør de forskjellige plantene

da skal jeg skrive om litt forskjellige planter og hva de er bra for. jeg håper dette er nyttig for dere og kanskje dere finner noen planter som passer perfekt for dere.

Planter som er bra for inneklimaet (luften).

Arekapalmen: den har en evne som renser luften. den bruker de store bladene til å fange gasspartikler og renser luften for CO2. med renere luft på rommet kan det hjelpe deg å sove bedre. ganske stilig eller hva? denne planten er også lett å stelle og er utrolig søt.

aloe vera: denne planten er ikke bare bra for nedkjøling på brannskader osv. denne planten helbreder og renser luften. den sender ut ren oksygen om natten som igjen hjelper på nattesøvnen. den skiller også ut volatiler som er bra for immunsystemet.

Fikus tre: hvis du lar denne planten stå i ca. 13 grader og uten direkte sollys året rundt vil den rense luften i mange år. denne planten tar til seg usunne luftpartikler og puster ut ren luft.

fugleredebregne: denne planten har en flott egenskap. den selvregulerer luften rundt seg. så når det er for mye CO2 i luften så øker den fotosyntesen. dette resulterer i at man får et sunnere inneklima.

fredslilje: om du har grønne fingre kan du dyrke din egen friske luft. med frø fra fredsliljen vil du kunne gro din egen plante som renser luften for deg. den er også veldig enkel å stelle og passer inn i de fleste hjem.

planter som er bra for deg psykisk og mentalt.

fioler: om du har dette i hjemmet ditt vil det være med på å senke stressnivået og minske konflikter og uenigheter i hjemmet.

eføy: det sies at eføy kan hjelpe til et lykkeligere hjem.

johannesurt: denne planten er anbefalt for behandling av depresjon, angst, søvnløshet og de følelsesmessige symptomene på overgangsalderen. i mine øyne er dette en skikkelig mirakelplante. lurer dere på hvorfor den er så bra? vel, det er fordi den inneholder hypericin (et antibiotikum og en inibitor).

rosmarin: den har flere egenskaper, men en av dem er at den forbedrer hukommelsen. kanskje jeg skulle hatt den sånn…

sitronmelisse: hjelper på å stimulere mentalt fokus. den hjelper også på tristhet og søvnløshet.

ja, jeg håper dere lærte noe nytt og syns dette var spennende. jeg syns dette er veldig interessant. planter er utrolig mye mer enn bare det synet ser og derfor syns jeg det er veldig spennende å lese om nye ting og oppdage noe nytt ved planter.

er det en av de overnevnte du kunne tenkt deg å skaffet etter å ha lest dette?

#nyttig #info #planter #helse #co2 #blomster #inneplanter #urter #selfie #blogg