dette gjør de forskjellige plantene

da skal jeg skrive om litt forskjellige planter og hva de er bra for. jeg håper dette er nyttig for dere og kanskje dere finner noen planter som passer perfekt for dere.

Planter som er bra for inneklimaet (luften).

Arekapalmen: den har en evne som renser luften. den bruker de store bladene til å fange gasspartikler og renser luften for CO2. med renere luft på rommet kan det hjelpe deg å sove bedre. ganske stilig eller hva? denne planten er også lett å stelle og er utrolig søt.

aloe vera: denne planten er ikke bare bra for nedkjøling på brannskader osv. denne planten helbreder og renser luften. den sender ut ren oksygen om natten som igjen hjelper på nattesøvnen. den skiller også ut volatiler som er bra for immunsystemet.

Fikus tre: hvis du lar denne planten stå i ca. 13 grader og uten direkte sollys året rundt vil den rense luften i mange år. denne planten tar til seg usunne luftpartikler og puster ut ren luft.

fugleredebregne: denne planten har en flott egenskap. den selvregulerer luften rundt seg. så når det er for mye CO2 i luften så øker den fotosyntesen. dette resulterer i at man får et sunnere inneklima.

fredslilje: om du har grønne fingre kan du dyrke din egen friske luft. med frø fra fredsliljen vil du kunne gro din egen plante som renser luften for deg. den er også veldig enkel å stelle og passer inn i de fleste hjem.

planter som er bra for deg psykisk og mentalt.

fioler: om du har dette i hjemmet ditt vil det være med på å senke stressnivået og minske konflikter og uenigheter i hjemmet.

eføy: det sies at eføy kan hjelpe til et lykkeligere hjem.

johannesurt: denne planten er anbefalt for behandling av depresjon, angst, søvnløshet og de følelsesmessige symptomene på overgangsalderen. i mine øyne er dette en skikkelig mirakelplante. lurer dere på hvorfor den er så bra? vel, det er fordi den inneholder hypericin (et antibiotikum og en inibitor).

rosmarin: den har flere egenskaper, men en av dem er at den forbedrer hukommelsen. kanskje jeg skulle hatt den sånn…

sitronmelisse: hjelper på å stimulere mentalt fokus. den hjelper også på tristhet og søvnløshet.

ja, jeg håper dere lærte noe nytt og syns dette var spennende. jeg syns dette er veldig interessant. planter er utrolig mye mer enn bare det synet ser og derfor syns jeg det er veldig spennende å lese om nye ting og oppdage noe nytt ved planter.

er det en av de overnevnte du kunne tenkt deg å skaffet etter å ha lest dette?

#nyttig #info #planter #helse #co2 #blomster #inneplanter #urter #selfie #blogg

 

8 kommentarer

Siste innlegg