København: Reffen

Etter å ha gått til havnen (som du kan se bilder av HER ), gikk turen videre på EL-sykkel. København er jo ganske stort og det er mye å se på. Ikke sjans i havet at de korte beina mine ville klart å gå så langt. I starten var det vanskelig å sykle (siden jeg ikke har syklet siden jeg var ungdom), men plutselig gikk det som en lek. I København sykler man på et eget felt i gatene. Der syklet vi ved siden av biler og gale syklister, men vi kom frem uten problemer.

Reffen er et sted som dama mi ønsket å dra til. Og da måtte vi jo få det til på en eller annen måte. Noe jeg er veldig glad for at vi gjorde. For når vi kom frem, var det mye spennende å se på.

Det var mange forskjellige boder, mye god mat og mye alkohol å velge mellom. Der fikk vi se mat som var stilt ut, kjøtt som ble grillet og mye annet spennende. Mye lukter å ta inn også. Om du liker å prøve noe nytt, er dette absolutt verdt å dra til. Mat fra alle land er samlet på et og samme sted. Alt fra gresk til thaimat.

Det ble ikke noe mat denne gangen, men jeg har faktisk lyst til å komme tilbake til København og prøve noe herfra. Mye spennende mat som fristet, men en drink måtte vi hvertfall prøve. Og det må jeg si dere! Dem kan sine drinker.

Jeg betalte for drinkene og så gikk vi bort til brygga. Der satt vi oss ned og slappet av i solen. Noe som var utrolig godt etter en lang sykletur i sterk sol.

Når vi satt her og kikket utover vannet, fikk vi faktisk se DFDS kjøre forbi. Så da er det nok ikke så langt unna Reffen den stopper, for dem som ønsker å ta turen dit fra Norge. Og sykler fins det jo å leie overalt. København er jo en skikkelig sykkelby.

Etter å ha kikket litt på utsikten, slappet av med en drink og tatt en ekstra tur igjennom Reffen, ble det å sette seg på EL-syklene igjen og komme seg til neste sted.

På vei videre ble det litt av en utfordring for psyken min. Litt ustabil på sykkelen og gale dansker, ble det mange hindre. Først ble jeg skreket til, da jeg stoppet 1 ½ meter bak dama mi. Det var rødt lys, men tydeligvis hadde ikke denne idioten forstått at rødt lys betyr stopp. Så han ble kjempe forbanna og syklet forbi meg, men han kom jo ikke langt. Bruk øynene i trafikken, så slipper du å nesten kjøre ned oss andre!

Andre gangen begynte folk å sykle forbi meg og syklet mellom oss. Jeg begynte å få panikk, fordi jeg ikke hadde henne i syne. Plutselig blir det rødt lys for meg, men hun hadde kommet seg over. Jeg skriker 2 ganger, før jeg begynner å kjenne at panikken vokser i meg. Kom jeg til å bli borte i København? På dette tidspunktet kjente jeg at jeg begynte å gråte. Pusten var ukontrollert og jeg klarte nesten ikke se. Heldigvis ble det fort grønt og jeg begynte å sykle over gata. Der står dama mi og venter (selvfølgelig!). Da bare braste jeg ut i gråt. Klarte ikke lenger å holde det inne. På dette tidspunktet viste jeg at nå fikk vi bare sette fra oss syklene og gå resten av veien. Lite viste jeg at vi faktisk var fremme på neste stopp. Litt komiskt å tenke tilbake på nå, men det var helt grusomt akkurat da.

Hvor vi hadde kommet frem til, får du lese om i neste blogginnlegg. Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold og neste opplevelse som ventet oss. På Instagram story kan dere se masse bilder og videoer hver dag. Mye spennende innhold. Og har du gått glipp av noe, sjekk ut høydepunkter på profilen min.

København: Havnen

Jeg og dama mi dro til København med toget, sammen med familien hennes. Siden vi leier et sommerhus her nede, er det ikke lange veien. Så vi dro ned sammen, men gikk hver vår vei når vi kom frem. Dem dro til tivoliet og vi satt snuta mot havnen. Dette var vårt første stopp. Vi gikk hele veien til havnen og det ble en del bilder.

Dette er første gang jeg tok toget på flere år. Har hatt det veldig vanskelig med offentlig transport, men denne sommeren har jeg virkelig pushet meg mye og har fått tatt både tog og buss. Men jeg må jo si at det var ganske godt å komme seg frem til København. Spesielt etter å ha tatt både taxi og 2 tog for å komme frem.

Videre fra toget så tok vi beina fatt og gikk igjennom gatene i København. For vi ville jo se mest mulig og jeg ville ta masse bilder.

Fremme ved havnen fikk vi et helt annet syn enn på vei dit. Utrolig fint med alle bygningene på hver side av vannet. Denne plassen gav meg egentlig skikkelig Bergen vibes. Og jeg elsker jo Bergen, så for meg var det jo utrolig moro å oppleve. Selvom varmen nesten tok livet av oss begge to. I det minste fikk jeg noen flotte bilder ut av det.

Etter å ha fått sett havnens skjønnhet, gikk vi videre. Nå var vi på utkikk etter noe å drikke, for det er jo farlig å gå lenge i den varmen og ikke få i seg nok væske. Først prøvde jeg å finne et sted som solgte cola zero, men jeg fant fort ut at danskene er litt vel glad i alkohol. Så da fikk jeg heller ta en frappino på Espresso house. I tillegg kjøpte vi en focaccia som vi delte. Dama mi fikk nyte en kald øl i varmen. Og da var det bare å sette seg tilbake og nyte utsikten.

Etter en liten pause i skyggen, ble vi enige om å dra videre. Et sted som dama mi har ønsket å besøke, ble neste stopp. Vi fikk se at det tok ganske lang tid å gå dit og beina mine orker ikke så mye. Så da leide vi EL-sykler. Jeg har ikke syklet på en sykkel siden jeg var ungdom, så det ble en stor utfordring for meg. Jeg fikk panikk da jeg satt meg på sykkelen og vi skulle følge sykkelløypene i gatene. Folk sykler jo som idioter i Danmark, så for en fersking som meg var det jo bare å puste med magen, bite hardt i leppa og holde godt fast. Plutselig var teknikken inne. Men jeg skal si dere at kroppen skalv godt når vi stoppet de første gangene.

Lurer dere på hvor turen gikk videre? Følg bloggen på Facebook HER for neste blogginnlegg. Denne turen er virkelig verdt å følge med på. Den kommer i 3 deler. Følger du Instagram HER og ser på storyen hver dag, får du se masse bilder fra samme dag. I tillegg til videoer.

Urtehagen og pallekarmene

Før jeg dro, fikk jeg tatt bilde av alle plantene og i dag skal jeg vise dere hvordan urtene og det i pallekarmene så ut da jeg ennå var hjemme. Det blir spennende å se hvordan det ser ut når jeg kommer hjem igjen etter 1 måned borte. Da vil jeg komme med nye oppdateringer, men nå skal vi se hvordan dem hadde det I slutten av forrige måned.

Dill: Her var det veldig mye dill, men dette ble brukt i en oppskrift. Så denne planta var det ikke mye igjen av når jeg var ferdig med den. Lurer på om vi har noe dill her når jeg er hjemme igjen. I såfall må vi jo ha litt reker en dag. Det blir jo ikke riktig sommer uten rekesmørbrød eller skikkelig god rekecocktail.

Basilikum: Her hadde det allerede begynt å bli gult. Så da var det bare å klippe ned en god del og gi det til kaninene. Dem ble hvertfall veldig glad for litt snacks. Dem elsker urter. Så hvis jeg ser at det har blitt litt mye på urtene, får dem det om jeg ikke får brukt det selv. Forhåpentligvis får jeg brukt noe av denne i løpet av sommeren. Jeg har noen idéer, men jeg har ikke fått så mye tid til å eksperimentere på kjøkkenet ennå.

Persille: Denne blir veldig fort brun og jeg må ofte rense oppi potta, men det kommer også nytt hele tiden. Dette har egentlig skjedd igjennom hele vinteren også. Så hvis du vil ha en veldig enkel og nytte urteplante, er denne å anbefale. Og dette er jo noe man kan bruke til ganske mye. Jeg har bare ikke kommet i gang med det ennå.

Rosmarin: De små spirene i potta begynte å få flere blader, men de var veldig små ennå. Utenom det var det ikke så veldig mye som hadde skjedd. Jeg gleder meg til å se hvordan det har blitt oppi her når jeg er hjemme igjen. 1 måned kan gjøre ganske mye. Jeg håper den vokser masse denne måneden. Vi får krysse fingrene og håpe på det beste.

Oregano: Den ser ikke sånn ut nå, men jeg ville ta et bilde av hvordan den så ut før jeg begynte å bruke av den. For dette var den andre urten jeg brukte til oppskriften. Akkurat nå er det ingenting igjen. Så det blir veldig spennende å se om det kommer mer oppi her eller hva som skjer. Jeg var nøye med å ikke dra opp røttene og lot det stå igjen små stilker. Så her er det bare å krysse fingrene og håpe på det beste.

Sitronmelisse: Nå har det skjedd mye opp potta her. Dette ble jo sådd i år, så den trenger litt ekstra tid på seg. Kanskje den har blitt stor når jeg kommer hjem og jeg kan begynne å bruke av den allerede da. Tiden får vise. Men jeg syns den har kommet ganske langt.

Eplemynte: fortsatt ganske små, men de har hvertfall kommet seg oppi riktig potte og har god plass til å vokse seg store. Denne er jeg veldig spent på, for jeg har ikke smakt dette før og heller aldri prøvd å dyrke det tidligere. Tenkte at det kunne være spennende å prøve noe nytt. Om du spør hva jeg skal bruke det til så har jeg ingen aning, men det finner jeg nok ut av etterhvert. Akkurat nå er det viktigste at den vokser seg stor, så får vi tenke på bruksområder senere.

Peppermynte: Ikke veldig mye som har skjedd her, men den har kommet litt lengre enn eplemynten. Jeg tror disse kommer til å bli veldig flotte. De trenger bare litt lengre tid enn andre urter og det er helt greit for meg. Jeg syns bare det er gøy å få det til. Når det kommer til peppermynte, er det ganske mange bruksområder. Så det skal nok ikke bli vanskelig å finne ut hva jeg skal bruke det til. Problemet er nok mer når jeg har tid eller orker.

Gressløk: Nå har den virkelig kommet seg og blomster er så fin. Jeg elsker å se gressløk blomstre. De er utrolige fine, men det var ikke så lett å få et bilde av selve blomsten. Mobilen min ville ikke samarbeide, så dette var det beste jeg fikk til. Når det kommer til selve gressløken, tror jeg ikke det kommer til å være mangel på det om den skal fortsette å vokse i dette tempoet.

Jordbær Grandian: Heldigvis fikk jeg pottet om jordbærplantene før jeg skulle dra, men de var ikke veldig store da jeg reiste. De hadde akkurat fått nye blader og hadde gått fra spirer til planter, men det var alt. De andre jordbærplantene vokste ganske mye i løpet av 1 måned, så jeg er veldig spent på å se hvor mye disse vokser før jeg har kommet meg hjem igjen. De fikk en litt annen plass i hagen enn det jeg hadde planlagt da. Dem skulle egentlig plantes i den lille pallekarmen, men så mistet jeg 1 plante og syntes 3 planter i en pallekarm ble litt lite. Så jeg gav dem heller den nest største potta jeg har og tror faktisk det blir perfekt for disse 3.

Markjordbær: Når vi først er inne på jordbærplanter, så har jeg jo en god del markjordbærplanter som er i en av de store pallekarmene. Her er det Yellow Wonder, Regina og Mignonette. Alle prøvd å dyrke noe av dem og heller aldri smakt noen markjordbær (utenom ville markjordbær), så jeg er veldig spent på smaken på disse 3. Som dere ser så har dem allerede blitt ganske store. Og rett før jeg dro, fikk jeg lagt nett over alle plantene. For man vil jo ikke at fuglene skal begynne å spise på plantene eller eventuelle jordbær som kommer. Veldig spent på hvor langt dem har kommet når jeg er hjemme igjen. Spesielt spent på om de små plantene vil bli like flotte som de andre.

Isbergsalat: I den andre pallekarmen har jeg sådd salat. Det ble en god del frø i hvert område og jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli, men det finner vi ut når jeg er hjemme igjen. Nå har de hvertfall begynt å spire og det er veldig gøy. Når jeg kommer hjem skal jeg også sette ned flere frø, for da har jeg salat hele sesongen. Dere trodde kanskje jeg var ferdig med frø, men nei da. Salatfrø kan man så ganske lenge og det er veldig lurt å så litt nå og da, sånn at ikke alt kommer opp samtidig.

Vårløk: Nå har jeg hvertfall fått mange frø til å spire. Jeg husker nå at jeg prøvde dette for mange år siden og at dem kom opp som dette. Jeg har fjernet en av dem som står nærme hverandre. For dem kommer ikke til å vokse seg store og fine om det står flere ved siden av hverandre. Så nå er jeg veldig spent på å se hva 1 måned vil gjøre for disse her. Nå er dem hvertfall i gang. Det andre jeg trodde var vårløk, var egentlig gress. Så jeg fikk plukket vekk det når jeg så hvordan dem egentlig skulle se ut.

Wasabi Rucola: De har blitt store og fine nå, så jeg tok med meg noen til Sverige. Veldig spent på om dama mi syns dem er noe gode eller om dette var bortkastet. Forteller mer om dette i neste oppdatering. Men dem vokste egentlig ganske fort den siste tiden, før jeg dro.

Rucola: Nydelige blader. Jeg var litt bekymret for at det ikke skulle bli så mye, men det hadde jeg vist ingen grunn til. Så flott det har blitt oppi denne potta og ennå flottere blir det nok. Veldig spent på om det er helt tett med rucola når jeg kommer hjem. For jeg har lest at dem sprer seg veldig mye og skal ikke være i pallekarmer med andre ting, for dem tar over hele plassen om dem får muligheten. Så hvis du skal prøve deg på rucola burde du passe på at du har pass til det.

Ikke gå glipp av flere oppdateringer på plantene/urtene/blomstene ved å følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Det kommer også masse reiseinnhold som kan være spennende å få med seg. Ikke glem å sjekke storyen min på Instagram for å få med deg masse ekstra innhold hver dag.

 

Tolv spillehall Stockholm

Når vi først var i Stockholm, tok vi turen innom Tolv. Der var det en stor spillehall, med masse gøy. Først skulle vi bare kikke litt, men siden jeg hadde litt ekstra penger i mitt budsjett, bestemte vi oss for å ta en runde eventyrgolf. Minigolf er noe av de morsomste jeg vet. Forrige gang vi spilte det, var vi på hotellet i Vikersund. Den gangen vant jeg, men denne gangen fikk hun slått hardt tilbake. Du vet hun spiller bra når en dude bak meg sier “oh, så du det? Det var bra spilt!” Og alt jeg kunne tenke var “ja, det er dama mi!” Og så smilte jeg verdens største smil.

Selvfølgelig måtte vi gå litt rundt og kikke på alt det andre som var av spill. Det er jo ekstremt stort og mye å velge mellom. Jeg hadde bare lyst til å prøve alt, men pengene går ekstremt fort på slike steder. Så jeg valgte å kjøpe spill poletter for 100,-. Det gav oss 2 spill hver. Ja, dere kan jo tenke dere hvor dyrt det ville blitt om man skulle hatt en hel dag på et sånt sted. Men litt gøy må man jo ha det. Så vi valgte å spille basket. Og selvfølgelig gruset hun meg nok en gang, men jeg har aldri hatt det så gøy med å spille sånne spill, som jeg har med henne. Hun kan vinne over meg når som helst!

Jeg hadde veldig lyst til å spille airhocky også, men det får vi eventuelt ta en annen dag. For jeg håper virkelig vi får tatt en tur hit igjen. Det er så mye gøy man kan gjøre her. Dem hadde biljard, bowling, bordtennis og mye annet spennende. Så da kan du jo selv tenke deg hvor stort dette faktisk er. Er du i Stockholm, vil jeg anbefale en tur inn hit! Det ligger rett ved siden av Skyview, så hvorfor ikke ta to flyer i smekk, slik vi gjorde? Skyview bildene kan du se HER.

For ennå mer spennende innhold bør du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER. På Instagram kommer det mye innhold på storyen. Jeg legger ut videoer og bilder som ikke alltid havner på bloggen. Så hvis du følger meg på Instagram får du ikke se masse innhold som er her, og omvendt. Verdt å følge begge steder om du ønsker å få med deg alt.

Skyview Stockholm

11. Juni hadde dama mi bursdag, men da måtte hun jobbe. Så dagen etter hadde vi planlagt en skikkelig morsom tur til Stockholm. For vi måtte jo feire henne på en eller annen måte, selvom jeg hadde lagd fin frokost, god middag og full pakke dagen før. Man må jo skjemme bort den man er sammen med. Så dagen etter bursdagen hennes fikk vi kommet oss til Stockholm og fant frem til Skyview. Jeg med min høydeskrekk og henne med sin forkjærlighet til høyder, ble en veldig god match da vi tok heisen opp til toppen av globen.

Om du har veldig høydeskrekk, anbefaler jeg deg å fokusere på å se opp. Det hjalp meg masse og gjorde turen veldig fin. Jeg er så utrolig glad for at jeg klarte å ta denne turen og fikk noe ut av den. For jeg hadde det faktisk ekstremt gøy. Som dere kan se på det første bildet, går heisen utenpå bygningen. Og på toppen får man stå og se på en helt magisk utsikt. Dette er en helt fantastisk opplevelse som jeg kommer til å se mye tilbake på.

Utsikten er jo nesten for god til å være sann. Og om dere lurer på hvordan jeg klarte å stå på toppen her og ikke svime av, er svaret ganske enkelt. Først og fremst hadde jeg dama mi ved min side. Det er jo den viktigste delen, når man har en stødig trygghet med seg. I tillegg er det jo min forkjærlighet for fotografi. Kamera/mobilen har alltid hjulpet meg igjennom vanskelige utfordringer. Jeg må også nevne at det fins en nødtelefon i heisen, for dem som måtte trenge det. Og hvem vil vel ikke oppleve denne utsikten?

Vi dro videre til den store, hvite arenaen som dere kan se på siste bildet. For der har dem noe råkult inni. Hvis du vil vite hva, burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Storyen min er stappfull med videoer og bilder fra turer jeg tar i sommer.

Mine blomster

Jeg har hatt mange forskjellige planter opp igjennom årene og jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde en del av dem nå, men jeg kjøpte jo noen nye og har fått noen. De har jeg tatt vare på og dem begynner å skjønne at våren er over og sommeren har kommet. For nå er det masse knopper. I tillegg sådde jeg veldig mange frø i år. Det er ikke noe jeg har pleid å gjøre, men som jeg håper å få gjort mer a  i årene fremover. For det har vært veldig gøy å få til. Spillet dett innlegget skal jeg vise dere både kjøpeblomstene jeg har passet på siden i fjor og alle de små blomstene som jeg har sådd fra frø i år. La oss begynne med det som står inne først.

Stua

Orkidé: Jeg har ikke helt fått dreisen på dette med orkidéer og heller ikke satt meg så veldig mye in  i det, men jeg gjør mitt beste og resultatet er at jeg har fått en ny stilk og et nytt skudd på denne orkidéen (jeg har flere, men jeg viser frem en og en for å prate litt om dem). Denne stod egentlig oppe, men så flyttet jeg den ned slik at jeg hadde en orkidé på min side av sofaen og venninna mi hadde sin orkidé på sin side (som ikke er med i denne oppdateringen, for den er ikke min).

Ficus (gummifiken): Denne lille planta var bare 3 blader da jeg fikk den. Jeg og dama mi var på blomsterbutikken. Jeg er ikke sikker på hvorfor vi var der, om det var fordi hun ville kjøpe blomster til meg eller om vi  are kikket. Men denne og 2 andre ble hvertfall med meg hjem. Jeg pottet den om så fort jeg kunne og har tatt godt vare på den siden. Jeg lurer på om jeg kanskje må potte den om i løpet av sommeren, men den har jo faktisk klart seg bra. Den er vel ca. 1 år gammel nå og har vel stått litt overalt i huset. Nå skal jeg ikke si dette for sikkert, for jeg kan ikke så mye om slike planter. Men jeg tror at denne er veldig enkel å ta vare på. Den har stått både i vinduskarmen og uten noe særlig lys. Den har ikke endret seg noe særlig, annet enn at den selvfølgelig vokser mer når den får mer sollys. Men den mister ikke blader om den får for lite lys og den blir ikke svidd av for mye varme. Så hvis du ønsker noe lett å begynne med, kanskje dette er en grei plante å starte med, tenker jeg.

Ildtopp: Den andre planta (av de 3 plantene jeg fikk av dama mi i fjor) har denne også overlevd. Den siste er jeg nesten sikker på at var en dahlia og dem skal jo klippes ned og pakkes i pappesker eller lignende for vinteren. Dette viste jeg ikke da, så den gikk i søpla. Men ildtoppen, som var i en minipotte, har virkelig vokst seg stor. Jeg har pottet den om 2 ganger og den koser seg veldig. Dette var planta som egentlig stod på min side av sofaen, men nå har jeg satt den i vinduet. Den var alt for vakker til å sette på et av de mørkeste stedene i stua. Så nå nyter den utsikten fra stuevinduet og jeg får se på den hver dag, enten jeg sitter i sofaen eller går rundt og kikker på plantene mine. Og nå begynner den å få blomster igjen!

Gangen Oppe:

Orkidé: Enda en orkidé som ikke har hatt blomster på en god stund, men som nå har fått en god del knopper. Som jeg gleder meg til å se disse blomstene når jeg kommer hjem. Orkidéblomster er noe av det vakreste man kan pynte opp med i hjemmet, syns jeg. Og dem kommer i mange flotte farger og fasonger. I fjor ble jeg litt oppgitt av at dem ikke blomstret noe særlig og jeg ville ikke skaffe meg noen flere, men nå som dem våkner til liv igjen så frister det å skaffe noen litt mer fancy og gjøre samlingen min større. Dere skulle sett den store samlingen jeg hadde for en del år tilbake. Det var orkidéer i alle vinduer og dem stod på rekke og rad. Det var helt vilt!

Liten Orkidé: En annen som også koser seg masse er denne. Se så mange knopper denne lille har fått. Og tenk at jeg nesten tok livet av denne (som alt annet som plutselig våkner til liv igjen og blir helt fantastisk flotte etterpå). Altså det er noe rart med meg og planter. Jeg kan redde plantene som så å si er dø, men som regel er det jo jeg som nesten har tatt livet av dem. Sånn er det å både ha grønne fingre og ha en hjerne som glemmer at jeg eier planter.

Men nok om mine halvdøde planter som jeg pæ magisk vis klarer å gjenopplive (ikke spør meg hvordan for jeg har ikke noe godt svar). La oss ta en titt på det som står ute, som jeg sådde i år.

Verandaen

Rød Solhatt: Disse er jeg veldig spent på om jeg kommer til å få noe ut av. Jeg fikk plutselig lyst til å så mange blomsterfrø, men det var allerede blitt ganske sent. Dette burde man jo begynne med i januar og gjerne før det også, for å ha blomster tidlig i sesongen. Jeg sådde vel frøene i slutten a  mars eller kanskje senere også. Noe som ikke gav dem så veldig god tid. Jeg sådde dem i minidrivhus og satt dem helt inntil vinduene i stua, der det kommer mest sol. Den begynte å spire etter en stund, men det kommer nok til å ta ganske lang tid før dem er store og får blomster. Det vil si om dem i det hele tatt får blomster. Nå skal det sies at jeg ikke har sådd så mye blomster tidligere og dette var et veldig stor impuls prosjekt eller hva man skal kalle det. Et lite eksperiment kanskje. Uansett kommer jeg til å notere meg at hvis jeg skal så blomsterfrø, må jeg så det så tidlig som mulig.

Solsikke: Første gangen jeg plantet en solsikkespire oppi den ene potta ute, kom en fugl og spiste den opp. Heldigvis hadde jeg en solsikkespire igjen i minidrivhuset. Jeg passet på at jeg fikk pottet den om, men satt den under netting til den var stor nok til å pottes oppi en stor blomsterpotte. Og endelig fikk jeg meg en solsikke. Egentlig hadde jeg planer om å ha en del solsikker, men den planen gikk i vasken da den ene spire knakk og den andre råtnet. Ja, den tredje ble som sagt spist. Og da sitter vi igjen med denne. Neste år kommer jeg til å fylle et helt minidrivhus med solsikkefrø. For jeg syns solsikker er utrolig fine. Så nå er det egentlig bare å krysse fingrene og håpe at ungen ødelegger denne siste. Da blir jeg frustrert, for å si det mildt.

Stemorsblomst: Noe som er veldig enkelt og utrolig vakkert å pynte opp med i hagen, er stemorsblomster. Til neste årskal jeg prøve å få tak i litt andre typer, for jeg vil ha litt forskjellig. Hvertfall om jeg skal ha en stor potte/kasse fylt med kun stemorsblomster. Da ville det vært fint med litt forskjellige farger og fasonger. Noen jeg syns er veldig fine, er de som er taggete. Men dette er en av de vanlige. De samme som jeg hadde i fjor, for jeg tok nemlig frø fra dem. Jeg skal lage et innlegg til dere når den tiden kommer. For det er veldig lett å hente frø fra stemorsblomster.

Stemorsblomst: Jeg brukte disse stemorsblomstene for alt de er verdt. Og oppi en søt pinsvinpotte passer dem bra. Det fine med stemorsblomster er at dem ikke blir så høye og voldsomme. Da kan man bruke potter som også er litt mer dekor. Så får jeg pyntet opp med både potter og blomster. Dette skal jeg vise mer av når blomstene kommer opp.

Stemorsblomst: Ja, jeg måtte faktisk ha 3 potter med stemorsblomster. Så mye liker jeg disse blomstene. De er overalt og jeg elsker det! Dette kommer til å bli kjempe vakkert  det er jeg helt sikker på. Og dem har jo allerede kommet langt, syns jeg. Den er jo tross alt sådd ganske sent (samtidig som Rød Solhatt), så jeg er faktisk ganske imponert.

Lavendel: Jeg har lest om flere som har slitt med å få Lavendel til å spire. Altså noen syns at dette er vanskelig å vokse fra frø. Jeg har jo gjort det, så jeg tenkte å fortelle hvordan jeg gjorde det. For meg var det ikke vanskelig, så kanskje denne teknikken kan hjelpe dere som sliter litt med dette. Som vanlig brukte jeg minidrivhus. Dem fylte jeg med såjord. Også puttet jeg lavendelfrøene ned, under jorda. Sprayet toppen av jorda med litt vann og fylte vann i bunnen. Så satt jeg den varmt. Jeg brukte varmen fra det fantastisk flotte været vi har hatt i våres. Og jeg løfter på lokket hver morgen og kveld fordi jeg er nysgjerrig på om noe har spiret. Selvom den fint kan stå urørlig pga luftehullene på toppen. Men det var altså det jeg gjorde. Ikke noe næring, annet enn det som allerede var i jorda. Ikke noe ekstra. Kun jord, vann, sol og et minidrivhus. Jeg håper dette kan hjelpe de som sliter med å få lavendelfrøene til å spire. Som dere kan se så har jeg fått 2 av 3 frø til å spire og er veldig fornøyd med det.

Hovedinngangen

Stemorsblomst: På trappa ved døra har jeg satt 1 potte på hver side. Selvfølgelig måtte jeg pynte opp med stemorsblomster her også. Selvom dem er veldig små, er det veldig dekorative. Så når disse til slutt får vokst og begynner å blomstre, blir dem veldig fine sammen med resten som står der.

Dahlia: På den ene siden av trappa står denne. Ikke så veldig mye har skjedd ennå, men jeg håper den vil vokse seg stor og fin i løpet av sommeren. Jeg syns egentlig tlig det er ganske overraskende at jeg faktisk klarte å overvintre disse. Det skal jeg prøve igjen. Desverre vet jeg ikke hva den heter. Jeg husker ikke engang hvem som var oransj og hvem som var rød. For jeg kjøpte nemlig de to fargene i fjor. Men da blir det jo veldig spennende å se når/hvis blomstene kommer senere i sommer. Det blir også veldig spennende å se hvor langt disse har kommet når jeg kommer hjem fra Sverige etter 1 måned borte (jeg har noen til å passe på plantene altså).

Dahlia: Her er de  andre, som står på stikk motsatt side av trappa. Denne har jo kommet mye lengre og har faktisk blitt veldig pen allerede. Ja, jeg er spent på å se hvor langt den andre har kommet, men jeg er ennå mer spent på å komme hjem og se fremgangen til denne dahliaen. Tenk om jeg kommer hjem og den har begynt å få knopper til blomster. Altså det hadde vært utrolig stas! Uansett hvor langt dem har kommet så er det viktigste at dem har blitt tatt godt vare på. Så det blir veldig interessant å se hva som har skjedd på 1 måned og om vi i det hele tatt har noen blomster eller om jeg må vente ennå lengre.

Ved Pallekarmene

Stemorsblomst: sist, men ikke minst måtte jeg ha en super stor potte med stemorsblomster. Altså hvis dem får lov til å blomstre slik jeg tror de kommer til å gjøre, vil dette bli helt nydelig! Jeg er så spent på å se hvordan det blir oppi her i løpet av sommeren og høsten. For dem blomstrer jo veldig lenge og formerer seg oppi pottene. Så det blir nok et veldig vakkert syn når dem virkleig har begynt å spre seg utover og fått masse blomster. Som jeg gleder meg til det skjer!

Det var alt for denne gang, men husk at dette er bare starten. Jeg vil komme med oppdateringer når det begynner å skje ting her. Tenkte å lage en oppdatering i slutten av juli hvertfall. Så følg med på bloggen ved å ble medlem i facebookgruppa HER og ikke glem å følge min Instagram HER for ennå mer spennende innhold på min story. Der kommer det oppdateringer på mye spennende hver dag. Så det er bare å glede seg. Mye reiseinnhold vil også komme, i tillegg til oppdateringer på planter, urter og blomster.

 

Tropiske planter

Nå begynner det å bli en stund siden dere så de tropiske plantene mine. Så før jeg dro, tok jeg bilder av alle sammen. Det vil komme et nytt innlegg av disse når jeg kommer hjem, for da har det gått 1 måned. Men så er det 1 måned til neste går. For her er det ikke like mye som skjer i forhold til f.eks tomatplantene. Men det har faktisk skjedd en god del nå i senere altså.

Mango: Etter å ha stått i vinduskarmen, bak et pledd som venninna mi (som jeg bor med) hadde hengt opp, ble denne helt svidd og ødelagt. Jeg ble ganske lei meg da jeg fikk se det, når jeg kom hjem fra Sverige sist. Men jeg prøvde så godt jeg kunne å redde planten. Til slutt fikk jeg flyttet den opp i gangen. Der står den et lite stykke fra vinduet, men sånn at den får sollys. Det ser ut som den trives veldig godt med. Nå begynner det å komme noen nye blader på toppen her også. Desverre ble det noen skader på flere av bladene, som jeg ikke har tatt vekk ennå. Jeg får nesten bare se hvordan den har det når jeg er hjemme igjen. Dette er jo ulempen ved å sette bort jobben med stell av plantene sine til noen andre, men det er en liten pris å betale for å kunne være sammen med dama mi.

Sitron: En annen plante jeg flyttet opp og som stortrives med det, er denne planta. Her vokser den som bare det og har egentlig en helt perfekt plass å stå på. Til halloween så vil denne plassen bli lagt ut bilde av og da får dere se hvor fint det faktisk er her (om du ikke følger meg på Instagram og allerede har sett bilde på storyen min). Den har hvertfall kommet veldig langt og har nå 6 grener totalt. Det er ganske imponerende. Jeg vil si at denne faktisk har dratt igjen mandarintreet allerede. Hvertfall hvis vi skal tenke på årsforskjellen på disse to. Great job! Jeg er veldig stolt av de tropiske plantene mine og hvor godt jeg har klart å ta vare på dem. Også er dem jo nydelig pynt. Man trenger litt grønne planter i hjemmet sitt.

Mandarin: Ja, her er altså mandarintreet som sitrontreet har vokst forbi. Nå har jeg ikke helt oversikt, men jeg tror dett er ca. 3-4 år eldre (hvertfall). Og da vil jeg si at sitrontreet har kommet lengre. Ikke at dette treet ikke har kommet langt. Det har jo fått mange flere grener og er veldig høyt. Det har jo også en litt annen fasong og har vokst på en helt annen måte enn sitrontreet har. Dette treet har tatt en pause fra å vokse og lage  ye grener, for å gjøre stammen tykkere. Sitrontreet er ikke helt der ennå. I bunnen av dette treet kan du virkelig se at det er en stamme på et tre. Sitrontreet har begynt så vidt, mens dette er solid trestamme. Og tenk at begge to en gang var et lite frø. Det er ganske sprøtt å tenke på. Noe som er ennå merkeligere å tenke på er hvor lang tid det tar for et tre å vokse seg stort. Selvfølgelig kommer det an på plassen i potta også, men allikevel. Det krever nok rundt 10-15 år før det er skikkelig tykkelse på det.

Pasjonsfrukt: Jeg vet om en oppgave jeg har når jeg kommer hjem og det er å potte om denne her. For nå har den stått i samme potte siden den ble sådd i fjor. Jeg ser at bladene begynner å bli litt gule og da er det et godt tegn på at den gjerne kunne tenkt seg litt bedre plass. Utenom det har den jo faktisk begynt å få en ny gren. Det lover jo godt, men jeg vil allikevel at den skal ha bedre plass. Jeg løftet faktisk opp potta før jeg dro og under var det litt røtter som hadde begynt å stikke ut. Jeg skulle vel  egentlig pottet den om før jeg dro, men det fikk jeg rett og slett ikke tid til. Men om jeg vil at den skal blomstre, burde den virkelig få bedre plass i potta.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppdateringer på plantene, urtene og blomster så burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Det kommer også masse reisebilder og mye annet spennende i sommer. Husk å sjekke storyen min for daglig innhold på Instagram.

Hagebilder fra mai

I mai tok jeg masse flotte hagebilder. Om du følger meg på Instagram HER så har du allerede sett mange flotte bilder. Men hvis du ikke gjøre det, skal du få se noen av dem nå. For det er mange flotte bilder fra hagen av både blomster, sommerfugler og kaninene. Kos deg masse med dette bildedrysset.

Det var alt for denne gang, men kom tilbake for mange flere flotte bilder fra både hagen, reiser og så mye mer. Denne sommeren er stappfull med eventyr og vil bli fylt opp med flere bildedryss her på bloggen.

Siden jeg er borte hele juni, vil det ikke bli noe bildedryss fra hagen for juni. Men jeg lover dere masse flotte bilder allikevel. Så ikke gå glipp av det. Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold i sommer. Sjekk storyen min på Instagram for ikke gå glipp av noe og har du gått glipp av noe, kan du finne det aller meste innholdet på høydepunkter inne på min profil.

Blåfarveverket i mai

Jeg har tenkt på å legge ut disse bildene en god stund, men så ble det flere turer. Så derfor tenkte jeg at det kunne være greit å bare samle alle bildene fra turene, i et innlegg. Mai er jo da Blåfarveverket åpner, men vi var et par dager for tidlig da vi tok vår første tur dit. Det ble allikevel knipset et par bilder av fossen denne dagen. Så vi kan starte med de bildene.

Dette var altså første dagen vi tok turen til Blåfarveverket. Selvom det ikke er åpent, kan man fortsatt gå og se på fossen. Noe jeg syns er det fineste ved hele Blåfarveverket. Det er jo selvfølgelig mye vakkert å se på og jeg koser meg når jeg går rundt der, men det er noe med fossen som bare får meg til å slappe av og få litt ekstra glede i hverdagen. Også er det veldig moro når det kommer såpass mye vann som det gjorde denne dagen. Det er noen syke krefter i den fossen når det er så mye.

Neste gang vi dro dit, var ikke fossen like stor. Men det var såpass at man virkelig kjente vannet fra fossen i fjeset, når man stod ved rekkverket og så på fossen. Denne dagen fikk vi også sett på alle dyrene som var der. Det første vi møtte på var venninna mi og barnet hennes. Jeg syns det er så koselig å møte på folk man kjenner, men jeg er alt for mye i min egen boble til å få øye på noen. Man må gjerne skrike navnet mitt om man vil prøve å få kontakt med meg. Takk til angsten for at du får meg til å se ut som jeg ikke bryr meg, når jeg egentlig bryr meg masse om å hilse på folk.

Men ja, vi fikk mye ut av denne turen. Jeg hadde det veldig koselig og som dere kan se så fikk jeg tatt mange fine bilder. Selvfølgelig stopper det ikke her. Vi måtte jo tilbake dit igjen. Minner om at dette er kun fra maimåned, så vi er veldig glad i å dra hit.

Som dere kan se ble denne dagen brukt til å ta masse bilder, men denne gangen ble fokuset satt på oss. Mange tullebilder og noen litt mer seriøse. Jeg kommer ikke til å legge ut alle, for det blir for mye. Men jeg legger ut de jeg likte best. Det er viktig å ikke ta seg selv så høytidelig. Man lever bare én gang og man skal jo få mest mulig ut av livet. Så jeg syns det er viktig å leve litt inni sin egen boble og bare glemme at det står folk rundt og ser på deg når du poserer for et bilde. Hvis jeg skulle gått rundt og tenkt på hva andre tenker hele tiden så ville ikke livet vært halvparten så gøy som det er. Og det er et ganske trist liv å leve. Derfor koser jeg meg, har det gøy og oppfordrer alle til å gjøre det samme. Livet blir så mye bedre når du bare stenger ute alle som ikke er en del av din lille boble.

Og om du er i nærheten av Viksund, anbefaler jeg deg å komme deg en tur til Blåfarveverket i sommer. Det er virkleig en flott opplevelse. Jeg har lyst til å vise dere mer herfra, for dem har et sted til som er knyttet til Blåfarveverket, men så langt har jeg rett og slett ikke kommet ennå. Vi får se hva juli byr på. Det er så lenge siden jeg var på den delen av Blåfarveverket, så det er jaggu på tide.

Hvis ikke du vil gå glipp av inspirasjon til reiser eller bare ønsker å se masse fine bilder, følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Storyen min blir alltid fylt opp med både bilder og videoer. Absolutt verdt å sjekke ut.

Planteoppdatering Del 2

I forrige innlegg fikk ere se chili, paprika og sukkererter. Nå skal dere få en oppdatering på alle tomatene, agurkene og melonplantene. Og jeg har jo en god del av dem også for å si det mildt. Så det er nok å lese om i denne oppdateringen også. Det blir jo selvfølgelig flere bilder å se på. Og her skjer det mye spennende.

Pomidor Figiel: Disse har vært litt tregere enn de andre tomatplantene. Kanskje ikke så rart når dem har stått mest i skyggen. Nå er det ikke sånn at dem overhodet ikke får sol, men dem må vente til ettermiddagen med å virkelig nyte solen. Da trives dem veldig godt. Sånn går det når man har litt begrenset med plass på verandaen. Eller det er vel egentlig ikke problemer med plassen, men problemer med for mange planter. Verandaen er jo egentlig ganske stor. Men det ser allikevel ut som dem får nok sol, for her kommer tomatene en etter en. Mulig jeg setter dem litt mer ut når jeg kommer hjem igjen. Jeg får se hvordan dem har det i juli.

Mascot: Jeg har så mange av denne typen, det er helt insane. Grunnen til det er at jeg egentlig hadde tenkt til å ha et par inne i stua, men så ombestemte jeg meg. For dem har det bedre ute. Uansett hvor koselig det er og hvor godt det lukter, så har dem det bedre ute. Det er jo plass til dem, så hvorfor ikke? Og tro meg når jeg sier at tomatene kommer til å bli spist opp. Ikke tenk på det. Jeg elsker tomater og kan spise det til jeg blir en tomat selv. Og er det noe som er perfekt snacks så er det tomater. Så jeg er veldig glad for at jeg har så mange av nettopp denne sorten, da dette er busktomater som får de små cherrytomatene.

Raspberry Red Hood: Mange flere tomater skal det altså bli, når disse begynner å sette i gang. Jeg elsker å se store klynger med tomater henge nedover på tomatplantene. Det er noe som virkelig gjør meg glad. Og her er jo nettopp det. Tenk så vakre disse plantene blir når tomatene blir røde. Altså det er det vakreste synet (om man tenker på planter). Er du ikke enig?

Raspberry Vintage: Disse plantene er jeg veldig usikker på om jeg liker. Grunnen til det er at dem vokser så rart. Jeg har snakket om dette tidligere og det irriterer meg faktisk litt. Dem ser ikke veldig pene ut og da blir jeg litt sånn blir dette siste gang jeg kommer til å ha denne typen? For jeg syns det er viktig med utseendet på planta, at den er lett å støtte opp osv. Dette er en type plante som ville passet veldig godt inntil en slags klatrevegg, men det var ikke helt det jeg var ute etter. Tomatene kan jo hende at er utsøkt i smak, hva vet vel jeg? Jeg har aldri hatt disse før. Men det er denne måten den vokser på som gjør meg litt i tvil om dette faktisk er først eog siste gang jeg vil ha dem. Tomatene ser veldig søte ut, men det hjelper fint lite om hele planta plutselig knekker fordi jeg ikke får festet dem bra nok. Dere tenker kanskje at jeg kan feste dem til rekkverket og det kunne jeg jo ha gjort. Problemet da er at dem ikke får like mye sol som nå. Nei, jeg tror faktisk ikke jeg liker disse noe særlig. Det blir nok siste gang jeg har denne typen. Men det er jo sånt man bare må teste ut. Noen liker en type og andre ikke.

Golden Oźarowski: Dette er en type tomatplante jeg syns er veldig flott. Dem er store og har små klaser med tomater. Og navnet passer ganske fint til den gyldne fargen som tomatene skal ha når dem er modne. Jeg gleder meg veldig til å smake og se om de er like gode som planta er fin. Da kommer jeg hvertfall til å notere meg det til neste år. Når det kommer til plantene ellers ser det ut som dem ble veldig fornøyde da dem fikk større potte. Etter det så eksploderte dem jo og ble sykt flotte. Blir spennende å se om de fortsetter sånn og er like flotte når jeg kommer hjem igjen.

Bifftomat Gul: Den siste tomaten der syns jeg var veldig morsom. Man kan virkelig se på formen at det er en bifftomat allerede nå. Og her har det virkleig begynt å komme tomater. Det er veldig gøy å se. Jeg håper egentlig dem tar litt tid på seg å bli modne. Er det noe jeg virkelig vil smake på når jeg kommer hjem, er det denne tomattypen. Kjøpe inn grillmat og virkelig kose oss. Ja, det er noe å se frem til. Så er det bare å krysse fingrene for at disse er passe modne til den tid eller at det hvertfall har kommet et par nye tomater som passer perfekt å ta når vi kommer hjem igjen fra Sverige. Vi får bare krysse fingrene og håpe.

Snackagurk: Det var en veldig artig fasong på denne snackagurk nå. De har en morsom tmåte å vokse på av og til. Kanskje er det fordi den ligger på kanten av potta. Eller kanskje den bare fikk lyst til å vokse i midten til slutt. Uansett er det morsomt å se når dem vokser. For det er så mange forskjellige fasonger på dem. Man kan jo begynne å le av dem noen ganger. Dette er jo den eneste som har kommet foreløpig, men jeg håper de andre plantene snart får fart på seg. Det ville vært så gøy å lage noe med dem i sommer, men da trenger jeg flere enn 1.

Slangeagurk: Igjen er det noe med disse fasongen som er morsomt. Akkurat nå ser den ut som et horn. Dere vet, som det den syvende far i huset ligger oppi. Det var det første jeg tenkte på da jeg så dette bildet og nå klarer jeg ikke å se noe annet. Disse agurkplantene er ikke de fineste eller de beste, men jeg syns allikevel det er en grei start. Jeg har jo en liten syvende far i huset-agurk. Og den andre planta har masse blomster og har blitt ganske lang. Faktisk så lang at den endelig har klart å strekke seg ut av verandaen, som er meningen at de skal. Jeg skal nemlig ha dem hengende på den andre siden. Selvfølgelig skal jeg feste dem etterhvert som de vokser, men de rakk ikke å bli så lange før jeg dro. Så da er det bare å vente til jeg kommer hjem igjen. Kanskje de har fått litt lengde da.

Vannmelon: Til slutt er det disse to plantene som lever det glade liv i hver sin store trebøtte. Den ene ser ut som har fått en liten knopp. Kanskje den får en blomst mens jeg er borte. Jeg tror også at denne kommer til å være ganske stor når jeg kommer hjem igjen. Jeg så jo hvor fort de vokste i fjor, men da var jeg ganske sent ute med å så frø og fikk ikke noe ut av dem. I år var jeg ganske tidlig ute, så nå krysser jeg fingrene for at det kommer noe på disse. Lov å håpe.

Ikke gå glipp av oppdateringene på plantene, urtene og blomstene resten av sommeren. I tillegg til gode oppskrifter med det fra hagen, bildedryss fra reiser og mye annet spennende. Følg bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Sjekk storyen min der, for det kommer daglig innhold.