Mine blomster

Jeg har hatt mange forskjellige planter opp igjennom årene og jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde en del av dem nå, men jeg kjøpte jo noen nye og har fått noen. De har jeg tatt vare på og dem begynner å skjønne at våren er over og sommeren har kommet. For nå er det masse knopper. I tillegg sådde jeg veldig mange frø i år. Det er ikke noe jeg har pleid å gjøre, men som jeg håper å få gjort mer a  i årene fremover. For det har vært veldig gøy å få til. Spillet dett innlegget skal jeg vise dere både kjøpeblomstene jeg har passet på siden i fjor og alle de små blomstene som jeg har sådd fra frø i år. La oss begynne med det som står inne først.

Stua

Orkidé: Jeg har ikke helt fått dreisen på dette med orkidéer og heller ikke satt meg så veldig mye in  i det, men jeg gjør mitt beste og resultatet er at jeg har fått en ny stilk og et nytt skudd på denne orkidéen (jeg har flere, men jeg viser frem en og en for å prate litt om dem). Denne stod egentlig oppe, men så flyttet jeg den ned slik at jeg hadde en orkidé på min side av sofaen og venninna mi hadde sin orkidé på sin side (som ikke er med i denne oppdateringen, for den er ikke min).

Ficus (gummifiken): Denne lille planta var bare 3 blader da jeg fikk den. Jeg og dama mi var på blomsterbutikken. Jeg er ikke sikker på hvorfor vi var der, om det var fordi hun ville kjøpe blomster til meg eller om vi  are kikket. Men denne og 2 andre ble hvertfall med meg hjem. Jeg pottet den om så fort jeg kunne og har tatt godt vare på den siden. Jeg lurer på om jeg kanskje må potte den om i løpet av sommeren, men den har jo faktisk klart seg bra. Den er vel ca. 1 år gammel nå og har vel stått litt overalt i huset. Nå skal jeg ikke si dette for sikkert, for jeg kan ikke så mye om slike planter. Men jeg tror at denne er veldig enkel å ta vare på. Den har stått både i vinduskarmen og uten noe særlig lys. Den har ikke endret seg noe særlig, annet enn at den selvfølgelig vokser mer når den får mer sollys. Men den mister ikke blader om den får for lite lys og den blir ikke svidd av for mye varme. Så hvis du ønsker noe lett å begynne med, kanskje dette er en grei plante å starte med, tenker jeg.

Ildtopp: Den andre planta (av de 3 plantene jeg fikk av dama mi i fjor) har denne også overlevd. Den siste er jeg nesten sikker på at var en dahlia og dem skal jo klippes ned og pakkes i pappesker eller lignende for vinteren. Dette viste jeg ikke da, så den gikk i søpla. Men ildtoppen, som var i en minipotte, har virkelig vokst seg stor. Jeg har pottet den om 2 ganger og den koser seg veldig. Dette var planta som egentlig stod på min side av sofaen, men nå har jeg satt den i vinduet. Den var alt for vakker til å sette på et av de mørkeste stedene i stua. Så nå nyter den utsikten fra stuevinduet og jeg får se på den hver dag, enten jeg sitter i sofaen eller går rundt og kikker på plantene mine. Og nå begynner den å få blomster igjen!

Gangen Oppe:

Orkidé: Enda en orkidé som ikke har hatt blomster på en god stund, men som nå har fått en god del knopper. Som jeg gleder meg til å se disse blomstene når jeg kommer hjem. Orkidéblomster er noe av det vakreste man kan pynte opp med i hjemmet, syns jeg. Og dem kommer i mange flotte farger og fasonger. I fjor ble jeg litt oppgitt av at dem ikke blomstret noe særlig og jeg ville ikke skaffe meg noen flere, men nå som dem våkner til liv igjen så frister det å skaffe noen litt mer fancy og gjøre samlingen min større. Dere skulle sett den store samlingen jeg hadde for en del år tilbake. Det var orkidéer i alle vinduer og dem stod på rekke og rad. Det var helt vilt!

Liten Orkidé: En annen som også koser seg masse er denne. Se så mange knopper denne lille har fått. Og tenk at jeg nesten tok livet av denne (som alt annet som plutselig våkner til liv igjen og blir helt fantastisk flotte etterpå). Altså det er noe rart med meg og planter. Jeg kan redde plantene som så å si er dø, men som regel er det jo jeg som nesten har tatt livet av dem. Sånn er det å både ha grønne fingre og ha en hjerne som glemmer at jeg eier planter.

Men nok om mine halvdøde planter som jeg pæ magisk vis klarer å gjenopplive (ikke spør meg hvordan for jeg har ikke noe godt svar). La oss ta en titt på det som står ute, som jeg sådde i år.

Verandaen

Rød Solhatt: Disse er jeg veldig spent på om jeg kommer til å få noe ut av. Jeg fikk plutselig lyst til å så mange blomsterfrø, men det var allerede blitt ganske sent. Dette burde man jo begynne med i januar og gjerne før det også, for å ha blomster tidlig i sesongen. Jeg sådde vel frøene i slutten a  mars eller kanskje senere også. Noe som ikke gav dem så veldig god tid. Jeg sådde dem i minidrivhus og satt dem helt inntil vinduene i stua, der det kommer mest sol. Den begynte å spire etter en stund, men det kommer nok til å ta ganske lang tid før dem er store og får blomster. Det vil si om dem i det hele tatt får blomster. Nå skal det sies at jeg ikke har sådd så mye blomster tidligere og dette var et veldig stor impuls prosjekt eller hva man skal kalle det. Et lite eksperiment kanskje. Uansett kommer jeg til å notere meg at hvis jeg skal så blomsterfrø, må jeg så det så tidlig som mulig.

Solsikke: Første gangen jeg plantet en solsikkespire oppi den ene potta ute, kom en fugl og spiste den opp. Heldigvis hadde jeg en solsikkespire igjen i minidrivhuset. Jeg passet på at jeg fikk pottet den om, men satt den under netting til den var stor nok til å pottes oppi en stor blomsterpotte. Og endelig fikk jeg meg en solsikke. Egentlig hadde jeg planer om å ha en del solsikker, men den planen gikk i vasken da den ene spire knakk og den andre råtnet. Ja, den tredje ble som sagt spist. Og da sitter vi igjen med denne. Neste år kommer jeg til å fylle et helt minidrivhus med solsikkefrø. For jeg syns solsikker er utrolig fine. Så nå er det egentlig bare å krysse fingrene og håpe at ungen ødelegger denne siste. Da blir jeg frustrert, for å si det mildt.

Stemorsblomst: Noe som er veldig enkelt og utrolig vakkert å pynte opp med i hagen, er stemorsblomster. Til neste årskal jeg prøve å få tak i litt andre typer, for jeg vil ha litt forskjellig. Hvertfall om jeg skal ha en stor potte/kasse fylt med kun stemorsblomster. Da ville det vært fint med litt forskjellige farger og fasonger. Noen jeg syns er veldig fine, er de som er taggete. Men dette er en av de vanlige. De samme som jeg hadde i fjor, for jeg tok nemlig frø fra dem. Jeg skal lage et innlegg til dere når den tiden kommer. For det er veldig lett å hente frø fra stemorsblomster.

Stemorsblomst: Jeg brukte disse stemorsblomstene for alt de er verdt. Og oppi en søt pinsvinpotte passer dem bra. Det fine med stemorsblomster er at dem ikke blir så høye og voldsomme. Da kan man bruke potter som også er litt mer dekor. Så får jeg pyntet opp med både potter og blomster. Dette skal jeg vise mer av når blomstene kommer opp.

Stemorsblomst: Ja, jeg måtte faktisk ha 3 potter med stemorsblomster. Så mye liker jeg disse blomstene. De er overalt og jeg elsker det! Dette kommer til å bli kjempe vakkert  det er jeg helt sikker på. Og dem har jo allerede kommet langt, syns jeg. Den er jo tross alt sådd ganske sent (samtidig som Rød Solhatt), så jeg er faktisk ganske imponert.

Lavendel: Jeg har lest om flere som har slitt med å få Lavendel til å spire. Altså noen syns at dette er vanskelig å vokse fra frø. Jeg har jo gjort det, så jeg tenkte å fortelle hvordan jeg gjorde det. For meg var det ikke vanskelig, så kanskje denne teknikken kan hjelpe dere som sliter litt med dette. Som vanlig brukte jeg minidrivhus. Dem fylte jeg med såjord. Også puttet jeg lavendelfrøene ned, under jorda. Sprayet toppen av jorda med litt vann og fylte vann i bunnen. Så satt jeg den varmt. Jeg brukte varmen fra det fantastisk flotte været vi har hatt i våres. Og jeg løfter på lokket hver morgen og kveld fordi jeg er nysgjerrig på om noe har spiret. Selvom den fint kan stå urørlig pga luftehullene på toppen. Men det var altså det jeg gjorde. Ikke noe næring, annet enn det som allerede var i jorda. Ikke noe ekstra. Kun jord, vann, sol og et minidrivhus. Jeg håper dette kan hjelpe de som sliter med å få lavendelfrøene til å spire. Som dere kan se så har jeg fått 2 av 3 frø til å spire og er veldig fornøyd med det.

Hovedinngangen

Stemorsblomst: På trappa ved døra har jeg satt 1 potte på hver side. Selvfølgelig måtte jeg pynte opp med stemorsblomster her også. Selvom dem er veldig små, er det veldig dekorative. Så når disse til slutt får vokst og begynner å blomstre, blir dem veldig fine sammen med resten som står der.

Dahlia: På den ene siden av trappa står denne. Ikke så veldig mye har skjedd ennå, men jeg håper den vil vokse seg stor og fin i løpet av sommeren. Jeg syns egentlig tlig det er ganske overraskende at jeg faktisk klarte å overvintre disse. Det skal jeg prøve igjen. Desverre vet jeg ikke hva den heter. Jeg husker ikke engang hvem som var oransj og hvem som var rød. For jeg kjøpte nemlig de to fargene i fjor. Men da blir det jo veldig spennende å se når/hvis blomstene kommer senere i sommer. Det blir også veldig spennende å se hvor langt disse har kommet når jeg kommer hjem fra Sverige etter 1 måned borte (jeg har noen til å passe på plantene altså).

Dahlia: Her er de  andre, som står på stikk motsatt side av trappa. Denne har jo kommet mye lengre og har faktisk blitt veldig pen allerede. Ja, jeg er spent på å se hvor langt den andre har kommet, men jeg er ennå mer spent på å komme hjem og se fremgangen til denne dahliaen. Tenk om jeg kommer hjem og den har begynt å få knopper til blomster. Altså det hadde vært utrolig stas! Uansett hvor langt dem har kommet så er det viktigste at dem har blitt tatt godt vare på. Så det blir veldig interessant å se hva som har skjedd på 1 måned og om vi i det hele tatt har noen blomster eller om jeg må vente ennå lengre.

Ved Pallekarmene

Stemorsblomst: sist, men ikke minst måtte jeg ha en super stor potte med stemorsblomster. Altså hvis dem får lov til å blomstre slik jeg tror de kommer til å gjøre, vil dette bli helt nydelig! Jeg er så spent på å se hvordan det blir oppi her i løpet av sommeren og høsten. For dem blomstrer jo veldig lenge og formerer seg oppi pottene. Så det blir nok et veldig vakkert syn når dem virkleig har begynt å spre seg utover og fått masse blomster. Som jeg gleder meg til det skjer!

Det var alt for denne gang, men husk at dette er bare starten. Jeg vil komme med oppdateringer når det begynner å skje ting her. Tenkte å lage en oppdatering i slutten av juli hvertfall. Så følg med på bloggen ved å ble medlem i facebookgruppa HER og ikke glem å følge min Instagram HER for ennå mer spennende innhold på min story. Der kommer det oppdateringer på mye spennende hver dag. Så det er bare å glede seg. Mye reiseinnhold vil også komme, i tillegg til oppdateringer på planter, urter og blomster.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg