Oppskrift: Ostefylt langpannebrød

Jeg viste ikke helt hva jeg skulle kalle dette fordi jeg har aldri sett det før. Det var heller ikke noe navn da jeg fant idéen, men hvis noen vet hva det heter så fortell meg gjerne. I mellomtiden kaller jeg det bare ostefylt langpannebrød. Jeg har også fikset litt på oppskriften, så det er ikke akkurat slik som den jeg fant oppskrift på. Uansett hva det er, så var det hvertfall kjempe godt. Denne passer perfekt til gryterett eller supper, men jeg spiste det alene og det var også kjempe godt. Så det er nok mange måter å bruke dette brødet på. Her får dere hvertfall oppskriften.

Du trenger:

2dl melk
2dl vann
1pk tørrgjær
600g hvetemel
1ts salt
125g smør
1dl olje
200g revet ost

Slik gjør du:

Ha melk, varmt vann og gjær i en bolle og la det stå i 30 sekunder.

Tilsett hvetemel og salt.

Bland det godt sammen. Ta gjerne deigen ut av bollen og kna den på en melete overflate til deigen er my og lett å jobbe med.

Legg deigen til heving i 45 minutter.

Smelt smør og bland med olje eller du kan bruke flytende smør med olje slik jeg har gjort.

Del deigen i 3.

Kjevle de så tynne du klarer.

Ta den første deigen og pensle med smør-olje blandingen. Strø over et tynt lag med revet ost.

Legg neste deig over og gjør det samme.

Legg den siste deigen over og gjenta prosessen.

Du har nå gjort alt dette:

Nå skal du brette disse lagene, en etter en.

Du begynner med den øverste. Ta den ene siden og brett over midten.

Gjør det sammen på andre siden.

Brett så de andre sidene på samme måte.

Ta så neste deig og brett over den du nå har brettet sammen.

Slik gjør du med den siste også.

Og da går prosessen som vist på bildene under:

Til slutt har du altså en firkant.

Snu denne slik at skjøten ligger ned på et stekebrett eller en langpanna med bakepapir.

La den heve i 30 minutter.

Nå trykker du den forsiktig ut. Pass på at lagene ikke revner.

Når du har fått dyttet den litt utover så pensler du den med et sammenvispet egg.

Stek den på 190°c midt i ovnen i 20 minutter. Den skal være gylden brun.

Legg den under et håndkle og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp i firkanter.

Og så er det bare å nyte en helt fantastisk, ostefylt gjærbakst. Og lagene er så utrolig stilig. Bare se her hvor fint det ble.

Du kan også bruke annen ost. For når jeg så denne oppskriften så brukte dem en ost som de smuldret opp. Jeg ville heller bruke Norvegia fordi det syns jeg er godt, men du kan jo prøve noe annet om du heller vil det. Den var hvertfall utrolig god med revet Norvegia inni. Og den er ikke så vanskelig å lage som den ser ut. Jeg har ventet med å lage den fordi jeg trodde det kom til å bli vanskelig å lage, men det var mye enklere enn jeg trodde. Så det er absolutt verdt å prøve.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen min på facebook. Du finner link under her, sammen med link til min youtubekanal og instagram. Masse spennende å følge med på, om du vil det. Det gjør meg hvertfall veldig glad hver gang jeg ser en ny følger på instagram eller en ny abonnent på youtube.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Rundstykker m/solsikkefrø

Jeg hadde lyst til å lage en enkel og grei oppskrift på rundstykker som man kan lage med barna eller bare slenge sammen uten at det er så mye jobb. Så her kommer en veldig enkel oppskrift på rundstykker med solsikkefrø.

Du trenger:

300g hvetemel
100g solsikkefrø
1ts salt
1pk tørrgjær
3dl vann
2ss olje

Slik gjør du:

Ha lunkent vann og tørrgjær i en bolle.

La det stå i 30 sekunder før du tilsetter resten.

Bland det godt sammen og kna deigen slik at den blir jevn og lett å jobbe med.

Sett deigen til heving i 1t.

Del deigen i 9 like store biter og trill dem runde.

Legg de på et stekebrett med bakepapir 3×3.

La dem få heve i 30 minutter.

Pensle med et egg eller vann. Strø gjerne over solsikkefrø (dette glemte jeg).

Stek dem midt i ovnen på 230°c i 15-20 minutter.

Avkjøles på rist.

De kan fint fryses.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter, kan du følge bloggen på facebook. Du finner linken under her, sammen med link til min youtubekanal og instagram om du ønsker å følge meg der. Jeg blir hvertfall veldig glad hver gang det kommer et nytt fjes på mine plattformer.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: fylte kyllingkjøttboller surret i bacon

Disse må dere bare prøve. Fy søren det er noe av det beste jeg har smakt. De forsvant fort, for å si det sånn. Så hvis du har lyst til å prøve noe nytt så er disse absolutt å anbefale. Jeg legger med flere måter du kan steke de på, men jeg brukte air fryer. Den er jeg så utrolig glad i. Det tar mye kortere tid enn ovnen og det er så mye man kan lage i den. Så det blir nok mange flere oppskrifter med den i fremtiden også. Jeg må bare finne inspirasjon til litt spennende ting å lage. For frem til nå har den ikke blitt brukt til så mye annet enn kylling og pølse, men nå ble den altså testet ut ved å lage disse. Oppskriften finner du under her.

Du trenger:

400g kyllingkjøttdeig
1 løk
1gulrot
1ss persille
1ts salt
1ts pepper
1ts hvitløkspulver
2ts paprikakrydder
5 ostebiter (ca. 3cm lang og 1 cm tykk)
1 pk bacon

Slik gjør du:

Finhakk løk og gulrot.

Stek løken i olje i ca. 1-2 minutter.

Ha oppi gulrot og stek i 2-3 minutter.

Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle og hell løk og grulrot oppi.

Tilsett krydder/urter og bland det godt sammen.

Da en neve med kjøttdeig og dytt det utover hånflaten.

Legg en ostebit i midten og pakk den inn i kjøttdeigen.

Form den til en avlang pølse og pass på at ikke noe av osten stikker ut ellers så vil den tyte ut når den smelter.

Surr en bacon rundt kjøttdeigen.

Da skal det se slik ut:

Nå kan du velge om du vil steke den midt i ovnen på 180c i 30 minutter.

Eller hvis du har air fryer så kan du steke den på kyllingprogrammet (180°c) i 12-15 minutter. Dette kommer egentlig helt an på om du liker bacon sprøtt eller bare ferdig stekt. Jeg stekte de i 12 minutter og for meg var det perfekt.

Og så er det egentlig bare å serve med salat, focaccia eller kanskje guakomole/salsa. Ja, mulighetene er mange. Disse kan jo også passe fint når sommeren kommer og du tar frem grillen. Det er mange måter du kan tilbrede disse på og det er uendelig med muligheter for tilbehør. Ja, kanskje du vil gå for ris eller stekte potetbåter. Uansett hva du velger så håper jeg hvertfall de faller i smak hos deg. Det gjorde det hos meg hvertfall.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen på facebook. Du finner linken under her. 2 nye oppskrifter hver uke. Masse spennende og godt kommer fremover. Jeg har planlagt veldig mye interessant så jeg håper du har lyst til å følge med.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Liten oppdatering

Om noen lurer så går det greit her. Jeg prøver å bruke energien min til å holde meg i aktivitet. Så jeg har gjort litt småting den siste tiden. Blant annet har jeg vasket tøy og trent litt, men ikke så veldig mye. For jeg har fortsatt den depresjonen hengende over meg og det ser ikke ut som den vil ristes av med det første. Derfor har jeg heller prøvd å fokusere på de tingene som jeg faktisk kan gjøre. Det har blitt mange filmer og mye musikk den siste tiden.

Noe jeg virkelig savner er å gå turer, men jeg har ikke sjans. Kroppen min er helt utslitt bare av å gå i postkassa. Ikke fordi jeg er i dårlig form eller noe, men fordi depresjonen stjeler all energien i kroppen. Så jeg er bare nødt til å smøre meg med tålmodighet og håpe at våren og sommeren blir bedre.

Det eneste jeg faktisk tenker på nå er om jeg faktisk blir lagt inn eller ikke. Jeg sitter og venter på brev i posten og håper at jeg kan få den hjelpen jeg trenger. For nå begynner jeg å bli ganske lei av å bli verre og verre. Frem til nå har jeg ikke fått noe svar, men det vil nok ta litt tid. Så da er det egentlig bare å vente.

I mellomtiden har jeg jo psykologtimene mine. Neste time er faktisk i morgen allerede. Så da får vi se hva vi skal snakke om frem til jeg får det brevet i posten. Det er nok å snakke om hvertfall.

Utenom det så er det ikke så mye som skjer her. Jeg klarer ikke engang å lese i boka. Noe jeg savner å gjøre, men det krever mer energi enn hva jeg har for tiden. Og jeg må egentlig bare fokusere på det jeg kan og ikke det jeg ikke klarer. Så jeg begynte å skrive litt “dagbok” når jeg var på mitt verste. Det hjalp veldig å samle tankene og nøste opp litt mens jeg skrev. Derfor har jeg gjort det til en fast greie hver dag. Når jeg kjenner at jeg blir frustrert eller bare veldig dårlig så begynner jeg å skrive tankene mine og klarer å løse opp i problemene. Egentlig en veldig kjekk måte å få roet seg litt ned på.

Hva jeg skriver om i “dagboka” får være en hemmelighet. Det er ikke ting jeg har lyst til å dele med noen. Hvertfall for nå, men hvem vet. Kanskje jeg forteller om det når jeg føler meg bedre. Akkurat nå er det hvertfall mer for at tankene ikke skal sitte fast inni hodet mitt og lage kaos. Og det tror jeg egentlig er viktig uansett om man sliter eller ikke. Få tankene sortert og ikke la dem ligge og surre inni hodet.

Noe som også er veldig viktig er å ha noen å prate med. Det er mye jeg har slitt med alene, men som jeg nå har fått pratet om med psykologen, men også venner. For meg har det vært så viktig med den støtten. Jeg hadde ikke klart meg uten. Dere vet hvem dere er. Kun de beste menneskene i hele verden, som lytter til det jeg har å si og så aksepterer meg for akkurat den jeg er. Disse menneskene betyr alt for meg!

Gode venner har alltid vært vanskelig for meg å finne, men å ha stått i denne stormen så lenge og slitt mer enn noen gang så ser jeg virkelig at det er gode mennesker rundt meg. Jeg ser dere og jeg setter pris på hver og en av dere!

Så livet mitt har ikke bare vært kjipt de siste månedene. Faktisk har det vært en reise som jeg ikke ville vært foruten. For det er så mye som har skjedd med meg som er positivt. Jeg tror ikke jeg hadde vært så takknemlig for de tingene jeg har, uten å vært igjennom alt dette. Også tror jeg heller ikke jeg hadde funnet meg selv slik jeg har gjort nå de siste ukene. Det har vært litt av en reise inni meg selv, men dette er noe jeg kanskje kommer tilbake til senere. Akkurat nå må jeg fokusere på denne “dagboken” og komme ut av depresjonen. Også får vi krysse fingrene for at brevet fra Modum bad er et positivt brev.

Det er dessverre mye jeg ikke orker å prate om ennå, men jeg kan hvertfall si at det går bra med meg. Jeg er mye sterkere enn jeg trodde og jeg skal klare å holde ut denne stormen, som jeg har holdt ut alle andre stormer. Det må vel komme noen lysere dager snart.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Speltrundstykker med havre

Noe jeg har hatt lyst til å teste ut en stund nå er speltrundstykker. Og det må jeg si at var verdt å vente på. De smakte helt fantastiske og de er også veldig enkle å lage. Så hvis du vil ha noen gode og enkle rundstykker til helgefrokosten eller kanskje noe ekstra godt i matpakka, er denne oppskriften verdt å prøve. Jeg ble hvertfall veldig fornøyd.

Du trenger:

300g speltmel
150g sammalt hvete finmalt (kan også bruke grovmalt)
100g havremel
1ts salt
3dl vann
1dl melk (jeg brukte mandelmelk)
1pk tørrgjær
3ss olivenolje

Slik gjør du:

Ha gjær og lunkent vann i en bolle og la det stå i 30 sekunder.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

Kna deigen ekstra slik at du får en myk deig som er lett å jobbe med. Her pleier jeg alltid å ta deigen ut av bollen og legge den på en melete overflate. Da er det enklere å kna deigen.

Legg deigen til heving i minimum 1 time.

Del deigen inn i 13 like emner.

Rull alle emnene til runde stykker og legg dem 4×3 på et stekebrett med bakepapir.

Etterhev i 30-45 minutter.

Spray/pensle med vann før steking.

Stekes på 225°c i 25 minutter. De skal ha en gylden brun farge.

Legg dem til avkjøling på ei rist.

Og så er det bare å nyte ferske rundstykker. Du kan også fryse dem, men da kan det være lurt å lettsteke dem i stedenfor å steke dem helt ferdig. Da kan du putte dem noen minutter i ovnen også har du ferske rundstykker. Ellers er de også gode etter å ha vært fryst (ferdig stekt).

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen på facebook. Du finner linken under her, sammen med link til min youtubekanal og instagram.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Nutella brownie

Brownie er jo alltid en suksess, men har du noen gang prøvd å lage brownie med nutella? Hvis ikke så kan du hvertfall prøve det nå, med oppskriften min. Og denne smaker så utrolig god. Samme nydelige konsistens, men med den utrolig gode nutellasmaken. Absolutt verdt å prøve.

Du trenger:

100g smør
1/2cup brunt sukker
2 egg
2ts vaniljesukker
2,5dl nutella
1/2ts salt
3/4cup hvetemel

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175°c.

Kle en liten, firkantet form/rund kakeform med bakepapir.

Pisk smør og brunt sukker luftig.

Tilsett ett og ett egg og pisk de godt inn.

Ha oppi resten av ingrediensene og bland det sammen.

Ha det oppi formen.

Stek i 30 minutter.

Tips! Du kan også ha nutella på toppen av røra før du steker om du ønsker litt ekstra nutellasmak. Bare legg små flekker med nutella rundt. Eller du kan strø hakket sjokolade over. Flaksalt er også veldig godt om du strør litt oppå toppen før steking.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Youtubevideoer

Jeg har ikke delt youtubevideoene mine her på en stund. Så jeg tenkte jeg kunne legge ut de 3 siste videoene i dette innlegget. Den siste videoen jeg har filmet ble lagt ut i dag. Når jeg får filmet flere videoer vet jeg faktisk ikke, men jeg håper det ikke blir så alt for lenge til. I mellomtiden er det jo mange flotte videoer å se på om du klikker deg inn på min kanal. Du finner linken nederst i innlegget. Også håper jeg du koser deg med disse videoene. Jeg kommer sterkere tilbake så fort depresjonen roer seg ned.

Om du ikke vil gå glipp av flere videoer burde du abonnere på yiutubekanalen min. Det vil også gjøre meg veldig glad om du gjør det. Linken er som sagt under her. Du finner også linken til min Instagram og facebookgruppa til bloggen om du ønsker å følge meg der. Bloggen min har mange gode mat/bake oppskrifter med nye oppskrifter 2 ganger i uka. Så det er mye spennende å følge med på.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Bite tennene sammen og holde ut

Det er en stund siden jeg sist kom med en oppdatering på hva som faktisk skjer. Så nå har jeg klart å samle nok energi til å skrive litt her inne. For det har vært et skikkelig stort problem i det siste, at jeg ikke har hatt ork til å blogge. Noe som er veldig kjipt fordi jeg liker virkelig å skrive på bloggen. Det har bare skjedd så mye, men nå skal dere få høre om alt sammen.

Jeg husker ikke helt hva jeg har fortalt dere, men jeg snakket med psykologen for 2 uker siden om at jeg ville legges inn på Modum bad. Da fikk jeg beskjed om å ta kontakt med fastlegen min og det har jeg nå fått gjort. Jeg sendte en melding og fikk til slutt en time på telefon. Der forklarte jeg alt sammen og hun sa at jeg da måtte ha en detaljert rapport fra min psykolog.

Samtidig som denne telefonsamtalen skjedde så hadde jeg besøk av venninna mi. Vi var på Jessheim storsenter og fikk handlet inn en gave som jeg trengte til en baby som er på vei. Selvom det fortsatt er en stund til så tenkte jeg at jeg kunne få gjort det nå, mens venninna mi var på besøk. For jeg skal nemlig bli tante til en gutt og da må han jo få gave når han kommer.

Utenom det så slappet vi egentlig bare av her hjemme, fikk sett mange filmer og bakte litt. Et ganske rolig og koselig besøk. Som også gav mye glede og grunnen til at jeg faktisk klarte å sette meg ned og skrive i dag. For det har jo vært ganske tøft i det siste. Faktisk har jeg slitt så å si helt siden jul og det har vært veldig slitsomt. Derfor var det godt å føle seg litt bedre nå.

Ikke mye har skjedd siden jeg hadde venninna mi på besøk, men i dag var psykologtimen min. Vi snakket litt om dette med innleggelse og kom til slutt frem til at jeg skal prøve angstbehandlingen. Vel, vi skal hvertfall sende en henvendelse dit og så får vi se hva som skjer videre.

Som dere kanskje skjønner så er det veldig mye frem og tilbake. Det er veldig mye venting også. Slik er altså det norske helsesystemet, men alle som har vært innom det vet jo hvordan det fungerer. Jeg fikk også forklart greit hvordan det fungerer i forhold til disse leddene man må igjennom for å få en diagnose og få den hjelpen man trenger. Og helt ærlig fikk jeg helt vondt i magen av hvor mye frem og tilbake det er. Når noen sliter psykisk så er det siste dem trenger å måtte bli kastet rundt fra det ene stedet til det andre.

Når til og med psykologen sier “du får bare bite tenna sammen og holde ut” så sier det jo seg selv hvor dårlig systemet er. Jeg blir så oppgitt. Og det er jo så klart ikke psykologen sin feil at systemet er som det er. Det er jo lite dem får gjort, utenom å faktisk hjelpe så godt de kan. Den hjelpen har jeg hvertfall fått fra min psykolog. Selvom jeg har hatt en helt forferdelig tid i det siste så er det ingenting å si på han sin hjelp hvertfall. Så jeg er veldig takknemlig for den hjelpen. Selvom det har vært noen ganger jeg har vært oppgitt fordi jeg plutselig har blitt glemt/falt ut av systemet så hjelper han så godt han kan ellers.

Så da er det vel bare for meg å bite tenna sammen og håpe på det beste.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Pizzaomelett

Noe veldig enkelt man kan lage til frokost er pizzaomelett. Jeg fant denne på TikTok og den måtte jeg jo selvfølgelig prøve ut. Så jeg må jo dele den videre med dere. Så hvis du vil prøve noe skikkelig godt og enkelt til frokost eller middag så burde du prøve ut denne oppskriften.

Du trenger:

Pepperoni
Revet ost
4 egg
tacolompe

Slik gjør du:

Legg pepperoni utover stekepannen. Her kommer det jo an på hvor mye du selv liker. Jeg la dem bare utover som en blomst og syntes det var nok. Det gav smak, men det ble ikke så mye at det tok vekk all smak fra det andre.

Strø over revet ost. Jeg brukte det jeg hadde i frysern. Så cheddar passer bra, men du kan også bruke f.eks Norvegia.

La osten smelte over pepperoniene før du heller over sammenvispede egg. Hell forsiktig slik at det ikke river opp laget med ost.

(om noen lurer så har jeg lagd dette i en kjele fordi jeg ikke har en stekepanne lengre)

Legg en tacolompe over, sett på lokk og la det steke ferdig.

Snu den og stek lompa litt om du ønsker det (ikke nødvendig).

Så er det bare å nyte en utrolig god pizzaomelett. Gjerne med litt salat ved siden av.

Ikke glem å følge bloggen på facebook om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter. Du finner linken under her, sammen med min Instagram og youtubekanal.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube