Oppskrift: Ostefylt langpannebrød

Jeg viste ikke helt hva jeg skulle kalle dette fordi jeg har aldri sett det før. Det var heller ikke noe navn da jeg fant idéen, men hvis noen vet hva det heter så fortell meg gjerne. I mellomtiden kaller jeg det bare ostefylt langpannebrød. Jeg har også fikset litt på oppskriften, så det er ikke akkurat slik som den jeg fant oppskrift på. Uansett hva det er, så var det hvertfall kjempe godt. Denne passer perfekt til gryterett eller supper, men jeg spiste det alene og det var også kjempe godt. Så det er nok mange måter å bruke dette brødet på. Her får dere hvertfall oppskriften.

Du trenger:

2dl melk
2dl vann
1pk tørrgjær
600g hvetemel
1ts salt
125g smør
1dl olje
200g revet ost

Slik gjør du:

Ha melk, varmt vann og gjær i en bolle og la det stå i 30 sekunder.

Tilsett hvetemel og salt.

Bland det godt sammen. Ta gjerne deigen ut av bollen og kna den på en melete overflate til deigen er my og lett å jobbe med.

Legg deigen til heving i 45 minutter.

Smelt smør og bland med olje eller du kan bruke flytende smør med olje slik jeg har gjort.

Del deigen i 3.

Kjevle de så tynne du klarer.

Ta den første deigen og pensle med smør-olje blandingen. Strø over et tynt lag med revet ost.

Legg neste deig over og gjør det samme.

Legg den siste deigen over og gjenta prosessen.

Du har nå gjort alt dette:

Nå skal du brette disse lagene, en etter en.

Du begynner med den øverste. Ta den ene siden og brett over midten.

Gjør det sammen på andre siden.

Brett så de andre sidene på samme måte.

Ta så neste deig og brett over den du nå har brettet sammen.

Slik gjør du med den siste også.

Og da går prosessen som vist på bildene under:

Til slutt har du altså en firkant.

Snu denne slik at skjøten ligger ned på et stekebrett eller en langpanna med bakepapir.

La den heve i 30 minutter.

Nå trykker du den forsiktig ut. Pass på at lagene ikke revner.

Når du har fått dyttet den litt utover så pensler du den med et sammenvispet egg.

Stek den på 190°c midt i ovnen i 20 minutter. Den skal være gylden brun.

Legg den under et håndkle og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp i firkanter.

Og så er det bare å nyte en helt fantastisk, ostefylt gjærbakst. Og lagene er så utrolig stilig. Bare se her hvor fint det ble.

Du kan også bruke annen ost. For når jeg så denne oppskriften så brukte dem en ost som de smuldret opp. Jeg ville heller bruke Norvegia fordi det syns jeg er godt, men du kan jo prøve noe annet om du heller vil det. Den var hvertfall utrolig god med revet Norvegia inni. Og den er ikke så vanskelig å lage som den ser ut. Jeg har ventet med å lage den fordi jeg trodde det kom til å bli vanskelig å lage, men det var mye enklere enn jeg trodde. Så det er absolutt verdt å prøve.

Hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen min på facebook. Du finner link under her, sammen med link til min youtubekanal og instagram. Masse spennende å følge med på, om du vil det. Det gjør meg hvertfall veldig glad hver gang jeg ser en ny følger på instagram eller en ny abonnent på youtube.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg