Mine nyttårsforsett

Nå kommer snart 2023 og jeg har lyst til å sette meg noen nyttårsforsett som jeg kan holde. Det har vært litt av et år og jeg har lyst til at neste år skal bli enda bedre. Så la oss sette oss ned og lage en liste over våres nyttårsforsett. Om du har noen så vil jeg veldig gjerne høre om dem i kommentarfeltet, enten her på bloggen eller på bloggens facebookside.

Her kommer hvertfall mine nyttårsforsett:

  • Reise. Som jeg fortsalte tidligere, i et annet innlegg, så har jeg lyst til å oppleve mer. Jeg har lyst til å besøke nye steder og reise rundt. Det er så mange steder jeg har lyst til å dra, men mest av alt har jeg lyst til å se mer av Sverige sammen med jenta mi. Også har jeg lyst til å vise henne rundt i Oslo. Vi får se hvor mange steder vi får sett i løpet av året. Reise mer skal jeg hvertfall gjøre.
  • Bli bedre psykisk. Jeg kommer til å jobbe masse med psyken fremover. Det er et mål jeg alltid har hatt, men det var veldig vanskelig å bli bedre der jeg bodde før. Skal ikke gå inn på det, men det var grunnen til at flytting ble nødvendig. Nå som vi har kommet til et sted der vi trives, vil jeg fokusere på psyken og forhåpentligvis bli bedre med tiden.
  • Husarbeid. Jeg har lyst til å holde det fint og ryddig rundt meg. Egentlig er jeg veldig glad i å holde på hjemme, men psyken min har tatt all energien og revet kroppen min fra hverandre. Så jeg håper derfor at denne nye starten vil gjøre alt mye bedre. Frem til nå har jeg jo holdt på hjemme og jeg elsker det. Ingenting gir meg mer energi enn å ha det ryddig og rent rundt meg.
  • Bloggen. Jeg ønsker mer fokus på bloggen av flere grunner. Det er fint å gå tilbake og se på alle bildene fra turene jeg har vært på, men det er også utrolig koselig å dele alle opplevelsene mine med dere. Det ser ut som dere også setter pris på at jeg deler, så det håper jeg at jeg klarer å gjøre ennå mer enn før. Særlig når jeg er på reise eller har vært ute og spist osv.
  • Mindre sukker. Dette er jo noe alle tenker. De vil trene og spise sunnere, men jeg tenker mer på kroppen min. Først og fremst har jeg lyst til å ha en sunnere kropp og en renere hud. Så jeg kommer til å trappe ned på godteri og søtsaker. For jeg vet at når jeg kommer over den kneika så føler jeg meg mye bedre. Og jeg har virkelig lyst til å føle meg bedre både fysisk og psykisk. Noe jeg klarer veldig fint er å spise sunt og være i aktivitet, men jeg er også veldig avhengig av sukker. Det er jo absolutt ikke bra. Så derfor har jeg allerede begynt å ro ned på godteri. Og brus med sukker har jeg jo nesten ikke drukket i år. Derfor tar jeg neste steget og håper at det går like bra med godteri som det har gjort med brus.

Dette er faktisk ting som jeg virkelig har tenkt en god del på. Så får vi se om det blir slik jeg håper. Uansett hva som skjer i 2023 så håper jeg det blir et positivt år. Ikke bare for meg, men for alle sammen.

Bildene er forresten tatt i Norrköping når jeg og jenta mi var på shopping der. Det var så nydelig, men så glemte jeg å bruke bildene da jeg viste dere hva jeg hadde handlet. Så da tenkte jeg at jeg likså godt kunne bruke dem nå. For jeg hadde så lyst til å vise dere.

Årets julegaver

Etter shopping og mye kjøring i bil de siste par dagene, ble det en veldig rolig dag i går. Vel, bortsett fra en tur til systembolaget. Og det var litt irriterende, for når vi kom til kassa og jenta mi skulle betale så måtte jeg vise legitimasjon. Lommeboka mi hadde jeg jo ikke med meg, så da fikk vi beskjed om at vi ikke fikk med oss alkoholen før vi hadde hentet det. Heldigvis kom jeg på at jeg hadde passet mitt i veska i bilen. Så da gikk alt i orden ganske fort. Det morsomme var at han bak kassa ble litt pass da han så at jeg var 30 år. Jeg har jo ikke noe i mot å bli spurt om legitimasjon, men det er ganske kjipt når man ikke har det på seg.

Men jeg tenkte siden det var en rolig dag i går så kunne jeg vise dere hva jeg fikk til jul. For jeg spurte på facebookgruppen til bloggen om jeg skulle poste bilder av dem. Flere sa ja, så her er alt jeg fikk til jul i år:

Over her ser dere altså hva jeg har fått. Så mye fint og alt var jo helt min smak. Mye av dette har jeg jo ønsket meg.

Noe jeg virkelig har trengt er en større dyne. Litt kjipt å dele en liten dyne når jenta mi er på besøk. Så da fikk jeg både dyne og dynetrekk. Jeg gleder meg til å pakke ut det når jeg kommer hjem igjen.

Julepynt er jo alltid en perfekt julegave til meg. Det kan aldri bli for mye julepynt. Så når jeg fikk de to store julebyene så ble jeg veldig glad. For slike har jeg ikke fra før av og de har jeg alltid hatt lyst på. Disse gleder jeg meg til å pynte opp med til neste år. Det var ikke noe vits å ta dem ut av eskene sine nå fordi jeg er jo ikke hjemme.

Om man ikke vet hva man skal kjøpe til meg, er Rituals perfekt. Og i år fikk jeg mye forskjellig fra den butikken. Altså det var så perfekte gaver. Alt lukter så godt. Så det er ting jeg virkelig kommer til å bruke mye av.

Bøkene til Stephen King er jo fantastiske. Jeg har jo The Tommyknockers fra før av og når har jeg The Eyes Of The Dragon også.

Så mange flotte gaver. Jeg kunne sikkert snakket om hver eneste ting, om hvor fine de er og hvor bra de passer til meg, men jeg tror vi stopper der.

I morgen er den aller siste dagen av 2022. Her sitter jeg i Sverige og gleder meg enormt mye til å feire nyttårsaften med jenta mi. Jeg håper vi får dratt og sett på fyrverkeriet. Også har jeg planer om en litt annerledes middag enn hva jeg pleier å lage. Så det blir en veldig spennende og forhåpentligvis veldig fin dag i morgen.

Hva er dine planer for morgendagen?

Shopping i Norrköping

Dagen i dag har vært helt fantastisk. Vi hadde egentlig ikke noe planer, men så endte vi opp med å dra på shopping i Norrköping. Der var det så utrolig mange butikker og mye fint å se på. Og jeg som er litt for glad i å bruke penger ble jo litt blakkere i dag. For der fant jeg nemlig noen veldig fine klær som var helt perfekt for meg. I tillegg var vi innom en godteributikk. Og de som kjenner meg vet jo at jeg aldri går ut av en slik butikk uten å kjøpe noe. Så da ble det jo litt godteri i dag.

Siden jeg har fått shoppet litt, tenkte jeg det kunne være gøy å vise frem hva jeg har handlet. Så her får dere en liten titt på det.

Altså det var så utrolig mange fine T-skjorter til en veldig grei pris. Og hvem trenger vel ikke litt påfyll av klær i blant? Jeg vet hvertfall jeg trenger litt vanlige T-skjorter.

Men ikke nok med det. Vi kjøpte matchende pysjamaser da vi var innom Lidl.

Så det har blitt mye shopping i dag. Og ikke minst har vi hatt en helt fantastisk dag sammen. Endelig er jeg tilbake i Sverige og hjemme i mitt andre hjem. Her håper jeg at jeg kan bli en liten stund fordi jeg har det så utrolig fint sammen med jenta mi. Nå skal vi slappe av i pysjen og bare nyte en rolig kveld. Det trengs etter å ha vært ute. Ikke bare shopping da. Til middag i dag for eksempel så hadde vi reker, mens vi så på den nye the orphan filmen. Så denne dagen har vært fylt med mye fint. Jeg gleder meg til dagene fremover og håper at vi får opplevd mer koselig sammen.

Hvem skulle tro at det var slik vi skulle møtes igjen

Jeg satt og snakket med ei venninne i går. Plutselig sier hun at hun også skal til Sverige i dag. Hun snakket om at det var dyrere med toget som går på dagen enn den som går tidlig på morgenen. Det ene ledet til det andre og plutselig var vi på vei for å plukke opp venninna mi. Siden hun skulle til et sted som ikke er veldig langt fra her vi er, tenkte jeg hun likså godt kunne sitte på med oss. Så vi stappet bilen full og kjørte til Sverige alle tre.

På veien fant vi også en espresso house og da måtte man jo ha seg en frappino mocha, hvertfall jeg og venninna mi. Og det må jo dokumenteres med et stort smil.

Altså denne turen var så utrolig koselig. Jeg har jo ikke sett henne på 10-12 år. Ja, det er ganske lenge så da var det jo på tide å møtes igjen. Og hvem skulle tro at første møtet etter så lang tid ville være en tur til Sverige? Men sånn ble det altså. En utrolig hyggelig morsom tur som fikk tiden til å fly av sted. Plutselig var vi fremme.

Men før vi kom helt frem til der hun skulle slippes av, fant vi denne hytta. Den måttevi jo stoppe og ta bilde av fordi den ser jo ut som hytta til Hagrid i Harry Potter.

Og ikke nok med det. Da vi kjørte på en øde vei inni skogen så var det 2 nydelige rådyr som stod rett ved veien. De var så vakre. Virkelig et helt magisk og spesielt øyeblikk.

For ikke å snakke om den nydelige solnedgangen som kom på slutten av turen. Altså hvor nydelig er ikke den? Jeg syns det er så fint å kjøre hit til Sverige og se på solnedgangen på veien. Det er en av mange ting jeg virkelig gleder meg til når jeg skal til jenta mi. En av veldig mange ting.

Ja, nå er jeg altså i Sverige. Hvor lenge jeg blir her vet jeg ikke, men jeg skal hvertfall nyte hver eneste dag. For jeg vet jo faktisk ikke når jeg får kommet hit neste gang. Også får vi se hvilke eventyr som venter meg.

Men nå kjenner jeg at det er på tide å slappe av litt. Angsten er sikkert på 120++. Men én ting er sikkert, det er verdt det. Jeg vil heller være her med angst enn å være hjemme alene i Norge og føle meg trygg. For det er faktisk veldig ensomt uten henne. Så det skal bli veldig fint å tilbringe tid med henne en stund her i Sverige.

En annerledes, men vakker julaften

Min julaften ble ikke helt slik vi hadde planlagt, men det var allikevel en helt fantastisk dag. Jeg skal ikke gå inn på hvorfor, men planen var jo egentlig å feire jul med familien min. I stedenfor ble vi hjemme og det var faktisk veldig koselig. For ikke bare fikk jeg dele denne julaften med jentami, men den fantastiske familien min kom jo med både gaver, mat og godteri til oss. Så jenta mi fikk jo hilst på nesten alle sammen, slik planen egentlig var. Og det var så koselig å være her med henne. Hun fikk smake på norsk julemat for første gang og hun fikk utrolig fine gaver fra familien min. Vi satt på Harry Potter og tok det helt med ro. Og helt ærlig var det en av de beste dagene i mitt liv.

En stor takk til familien min som virkelig stilte opp, rett og slett kom med julen til oss når vi ikke kunne komme dit. Dere er helt fantastiske alle sammen!

Dette er virkelig minner for livet. Og når julaften ble så bra, gleder jeg meg veldig mye til å se hvordan nyttårsaften blir.

Første juledag ble også veldig fin. Broren min og tantebarnet mitt kom en tur bort for å fikse noe. Ikke bare det, men broren min hadde funnet frem verktøy som han ikke bruker og som jeg da kunne få. For vi snakket om dette på julaften når han kom innom. Jeg skal begynne på ny hobby til våren og da trenger jeg en del verktøy. Så det ble jo en hel julaften igjen når han kom med en stor IKEApose full av verktøy til meg. Og ikke nok med det. Vi fikk en boks med julekaker som tantebarnet mitt hadde bakt også. Altså vi har blitt skjemt bort så mye nå i julen. Alle har vært så fantastiske. Jeg er så takknemlig for at jeg har den familien jeg har. De er verdt mer enn alle penger i hele verden.

Du kjenner meg så godt

Litt sent, men dem sier jo bedre sent enn aldri. Så jeg tok meg tid til å komme innom her nå rett etter jul og vise dere hva som var i de 2 siste pakkene i min adventskalender. Det kan jo hende det er noen der ute som kanskje lurer på det. Så her kommer bilder av dem.

Disse gavene jeg har fått i adventskalenderen ser jeg at hun har puttet mye tid, energi og kjærlighet i. Hun har virkelig lyttet til meg når jeg har sagt hva jeg liker og hun har kjøpt så flotte ting som passer til meg. Den har gitt meg så mye glede i hverdagen, spesielt de dagene vi ikke har kunnet være sammen. Jeg har sav et henne så utrolig mye, men disse pakkene har virkelig lettet på humøret. Ikke fordi det er gaver og det koster. Nei, det er fordi jeg ser at hver eneste pakke har hun tenkt nøye igjennom og hun kjenner meg virkelig.

Nå er adventskalenderen tom, men vi finner alltid nye måter å holde humøret oppe på. Enten det er å planlegge valentines day eller sommerferie, se på bilder vi har tatt sammen eller at jeg får se henne via snapchat.

Heldigvis er ikke dette noe vi trenger å bekymre oss for ennå. Jeg skal jo være med til Sverige og vi skal kose oss masse sammen de neste dagene. Dette blir så utrolig koselig. Nå gleder jeg meg så mye til å komme tilbake til mitt andre hjem.

Et minnerikt 2022

Nå som dette året snart er slutt, tenkte jeg det kunne være moro å ta en liten oppsummering. For meg har det vært litt av et år. Jeg startet året veldig deprimert i Gjerdrum. Alt føltes bare feil og jeg begynte å tenke på hva som kunne være årsaken til at jeg hadde det sånn. Det var allerede i januar at jeg forstod at jeg var lesbisk. At jeg ikke hadde forstått dette tidligere er for meg ganske utrolig, men for noen er det vanskeligere å komme ut enn andre. Og dette kan være av så mange grunner. Jeg har jo alltid vist at jeg likte jenter, men jeg tvang meg selv til å tro at jeg også likte gutter. Det er rett og slett bare fordi jeg har vokst opp på et sted der det ikke var så vanlig, hvertfall ikke da jeg var ung. Som medførte til at jeg da fikk meg selv til å tro at jeg måtte få det til å fungere med en mann.

Om du lurer på om det går ann å leve et liv som “hetrofil” når du er skeiv så er svaret nei. I allefall ikke et godt liv.

Jeg fikk gått noen veldig fine turer på starten av året da.

Til slutt fikk jeg flyttet ut av leiligheten i Gjerdrum. Allerede da kjente jeg at jeg ble lettere. Jeg følte på hele meg at det var nå livet virkelig skulle begynne. Nå skulle jeg finne et sted å bo og jeg skulle starte livet mitt slik jeg egentlig skulle ha gjort fra starten.

Ikke lenge etter at jeg flyttet hjem til mamma, flyttet jeg videre til Krokstadelva sammen med venninna mi. Når vi kom på plass der så føltes alt så mye bedre. Og det ble mange fine turer, både ut å spise, mate svaner og skogsturer. Det føltes godt å endelig flytte tilbake der alle venner og familie bor.

En veldig fin start på et nytt kapittel i livet mitt.

30. april dro jeg på svigerinna mi sin babyshower og dagen etter kom jeg ut av skapet. Det var en helt ny start og det føltes så godt å endelig føle meg fri. Ikke minst var det starten på et helt nytt liv. Og det var da jeg møtte verdens beste jente. 3. juni er en dag jeg aldri kommer til å glemme. Dette er dagen jeg fikk møte jenta mi for første gang. Vi ble sammen 5. juni og har hatt mange flotte opplevelser sammen siden det. Både i Norge og i Sverige har vi fått opplevd mye fint sammen. Mange flotte minner vi nå kan se tilbake på. Det har vært litt av en sommer/høst. Jeg trodde aldri jeg skulle finne noen som var ment for meg, som fikk meg til å føle kjærlighet så sterkt. Det var ikke før jeg traff henne at jeg virkelig viste hva kjærlighet var.

Å se tilbake på alt det fine vi har opplevd sammen gjør meg alltid så utrolig glad. Alle disse fine bildene viser mange flotte turer med uforglemmelige minner. Og ennå flere skal det bli.

25. september dro mamma og jeg på båttur til Kiel. Det ble show, noen utrolig gode drinker, god mat og live musikk på kvelden. En utrolig fin tur som jeg er veldig glad for at jeg fikk dele med mammaen min. Det er ikke ofte jeg har fått dra sammen med mamma alene så den turen der betydde veldig mye for meg. Og jeg håper vi kan ta en liten tur sammen en annen gang også.

Etter den flotte turen ble jeg liggende med covid. Ikke akkurat den beste opplevelsen. Jeg var svimmel, vondt i hodet og full pakke. Takk og lov for verdens beste venninne som passet på meg, gav meg både mat og te. Ja, hun var virkelig der når jeg trengte henne som mest.

I november ble det full kaos. Både med bursdagen min og flytting, men det ble jo både en flott bursdag og vi kom oss til et nytt sted. Her håper jeg vi kan bo en god stund fremover.

Så kom desember med julen. Og julen skal jeg feire med jenta mi og min fantastiske familie. Etter det drar jeg til Sverige for å være hos jenta mi og feire nyttårsaften der. Det kommer til å bli litt rart å ikke være hjemme i Norge til nyttår, men jeg gleder meg masse til å tilbringe mye tid med jenta mi. Også er jeg veldig spent på hva 2023 bringer med seg. Jeg håper det blir mange fine turer til Sverige og rundt i Norge. For er det noe jeg virkelig vil fylle neste år med så er det reise. Jeg håper jeg får opplevd mye nytt og sett nye steder.

Disse sokkene ønsket jeg meg!

Da har det vært et par nye pakker som har blitt åpnet. Og i disse pakkene var det så bra ting. Ikke bare er det ting som passer meg perfekt, men det er også noe jeg har ønsket meg veldig mye.

La oss se på gårsdagens pakke først:

En isbitform som er midt i blinken for meg. Det skal bli morsomt å lage isbiter i denne til sommeren. Flytende hodeskaller i glasset. Det er ganske tøft! Også ser det ut som de blir veldig detaljerte  noe jeg syns er veldig viktig. Så denne gleder jeg meg veldig til å prøve ur når det blir varmt ute.

Og så er det dagens pakke som nesten fikk hjertet mitt til å stoppe:

Disse sokkene har jeg ønsket meg. Selvfølgelig kjøpte hun den. Hun er virkelig verdens beste og hun skjemmer meg så mye bort at jeg ikke lengre vet hva jeg skal si. Disse skal jeg uten tvil bruke mye. De svarte blir brukt på julaften! De andre pakker jeg nok med meg og tar med til Sverige i romjula.

Jeg hadde jo kjøpt lignende da jeg og dama mi var i Stockholm i sommer, men så satt jeg fast sokken i en stygg stift som stakk opp av gulvet på forrige sted vi bodde. Så de har et hull i seg. Det gjorde meg veldig lei meg, men nå har jeg 2 nye pride sokker og de skal jeg ta godt vare på.

Mitt hjärta

Jeg starter dagen med hodepine og vond kropp. Faktisk har kroppen min kranglet siden jeg gikk den turen opp til toppen av Vikersund hoppbakken, men humøret er i det minste på topp. Og ennå bedre ble det da jeg åpnet dagens pakke i kalenderen. Det var en så søt og fin ting. Bare se her:

En veldig søt og fin gave I dagens pakke. I tillegg snør det som bare det. Noe som også gjør meg veldig glad. Jeg syns det er så koselig å se på snøen som daler ned. Særlig når man er så heldig å ha fyr i peisen og kan holde seg varm her inne samtidig.

Det kommer til å være en ganske rolig dag videre også. Hittil har jeg bare slappet av med en film. Jeg ble faktisk nettopp ferdig med å se Coraline, en av mine favorittfilmer. Og denne rolige dagen trengte jeg virkelig. Det har ikke vært så veldig lett de siste par dagene, men det blir vel bedre snart.

Dagen i dag skal hvertfall gå til å slappe helt av, for i morgen må jeg ut. Så da blir det vel å hvile/se på filmer resten av dagen også.

5 luker i adventskalenderen

Som jeg lovet dere i går så skal jeg vise dere alt jeg har fått i de siste pakkene. Og det er så utrolig mye fint, som vanlig. Hun er veldig flink til å kjøpe gaver. Det skal hun ha. Og det beste ved hele denne adventskalenderen er at jeg får se hvor godt hun faktidk kjenner meg. For det har ikke vært en eneste ting som ikke passer meg og det syns jeg er veldig bra gjort. At hun kjenner meg så godt gjør meg veldig glad. Så la oss ta en titt på hva hun har puttet oppi de siste lukene. Her er de siste gavene i adventskalenderen min:

Det eneste jeg ikke vet om jeg liker er julmust, men det blir veldig spennende å prøve. Alt annet er jo perfekt. Såpa lukter helt fantastisk, duftlyset er jo også helt min smak. Teddybjørnen er noe av de søteste jeg har sett. Og brikkene til å sette glass på er jo helt rå. Så ja, her er det så perfekte gaver at jeg vet ikke lengre hva jeg skal si. Til og med popkorn har hun fått med. Og det er jo den perfekte filmsnacksen.

Nå er det ikke mange pakker igjen. Kun 6 pakker igjen under juletreet. 3 av dem skal jeg pakke opp alene, men de 3 siste pakker jeg opp når jenta mi er tilbake i Norge. Og under treet venter en tidlig julegave på henne. Jeg håper hun blir like glad for den som jeg blir hver gang jeg pakker opp en ny pakke i min kalender.