Oppskrift: Cappuccino crinkle cookies

Har du lyst til å prøve noe som ikke alle andre lager til jul? Da vil jeg anbefale disse nydelige småkakene som smaker helt nydelig og ser jo utrolig vakre ut på årets kakefat til jul. De er også veldig enkle å lage. Så hvis du blir fristet av bildet så finner du oppskriften under her. Jeg vil hvertfall anbefale deg å prøve denne oppskriften for den er utrolig god.

Du trenger:

100g smør

2,25dl brunt sukker

1,5dl kakaopulver

1ss kaffepulver (løser seg opp i vann)

1ts natron

1ts malt kanel

2 eggehviter

0,75dl vaniljeyoghurt

3,25dl hvetemel

+ melis

Slik gjør du:

forvarm ovnen til 175c

pisk sammen smør, brunt sukker, kakaopulver, natron og kanel.

Pisk inn eggehviter og yoghurt.

Tilsett hvetemel, litt etter litt.

La gjerne deigen stå i kjøleskapet til dagen etter.

Rull små kuler av deig i melis.

Plasser på stekebrett dekket med bakepapir. Pass på å ha god plass mellom hver kule slik at de har plass til å smelte utover litt.

Stek dem midt i ovnen i 8-10 minutter.

Avkjøl dem på rist og legg dem i en kakeboks til oppbevaring.

Og så enkelt kan du altså lage disse nydelige småkakene. De er perfekte til julen, men også generelt om du f.eks skal ha gjester til kaffe.

Følg med for flere nydelige oppskrifter på julekaker nå i julen. Du finner linken til bloggen sin facebookside under her. Der, og kun der legger jeg ut alle linker til oppskriftene. Og om du er like glad i julen som meg er det mye innhold som kommer ut på min youtubekanal. Du finner også link til den under her. Anbefaler å sjekke den ut og gjerne abonnere på kanalen min. Det hadde gjort meg veldig glad og hjulpet meg masse. Så håper jeg denne oppskriften passet deg og virker spennende å prøve ut.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: kalkunmiddag

Nå skulle det egentlig ha kommet oppskrift på kake, men jeg tenkte det kunne være greit å få ut denne oppskriften i stedenfor. For nå er det jo snart nyttårsaften og da får vi vel mer bruk for denne oppskriften enn bakst.

På nyttårsaften må jeg alltid ha kalkun og waldorfsalat. Det krever jo en god del tålmodighet for å få en skikkelig saftig og smakfull kalkun, men det er absolutt verdt tiden. Og jeg vet at det sitter noen der ute som ikke helt vet hvordan de skal tilberede en kalkun, som kanskje leter etter den perfekte oppskriften. Så her kommer min måte som virkelig har fungert supert for meg år etter år.

Du trenger:

Kalkun

Smør

Salt og pepper

3dl vann (evt. mer ved behov)

Hyssing

Slik gjør du:

Tine kalkunen i kjøleskapet over 2-3 dager, men pass på at den ligger i posen den kommer i. Hvis den ikke gjør det så tørker den.

Fortsatt i posen lar du den ligge et par timer på benken før steking.

Forvarm ovnen til 180°c.

Legg kalkunen i en dyp stekeplate.

Bøy vingene slik at de ligger under kalkunen. Dette hjelper på at kalkunen ligger stødig og det blir lettere å skjære i den når den er ferdig stekt.

Knyt beina sammen med hyssing.

Smelt smør eller bruk flytende margarin. Bland det sammen med salt og pepper og smør hele kalkunen inn med et tykt lag.

Ha i 3 dl vann.

Stek kalkunen 30 minutter pr. kilo.

Hver time pensler du godt med smørblandingen. Dette gjør at kalkunen blir ekstra saftig, får ekstra god smak og får sprøtt og gyllent skinn.

Om du trenger påfyll av vann så heller du også oppi mer av dette når du har penslet.

Når kalkunen er ferdig stekt så lar du den stå på benken i minimum 20 minutter før du skjærer i den. Da vil saften trekke seg godt inn i kjøttet og du vil få en saftig kalkun som smaker nydelig.

Server med waldorfsalat og fløtesaus. Det er hvertfall det jeg liker å ha ved siden av. Mange vil nok også ha fløtepoteter til.

Håper denne oppskriften hjalp deg nå som nyttårsaften snart er her. Hvor mange serverer kalkun på nyttårsaften? Og hvis du ikke har kalkun, hva har du?

Ikke glem å følge bloggen min på facebook for mange deilige oppskrifter i fremtiden. 2022 kommer snart og bloggen vil bli fylt med masse godt! Linken finner du under her, sammen med min youtubekanal og Instagram som også vil bli fylt med mye spennende innhold, også neste år.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Jeg må ta en pause

Da har vi altså kommet til den store dagen i desember, nemlig julaften. Corona har begynt å komme sterkt tilbake og vi lever med alt dette her, men heldigvis blir det en litt mer normal julaften enn det vi hadde i fjor. Dette blir første julen jeg feirer med noen andre enn familien min. Jeg er veldig spent og gleder meg veldig masse til å være med familien til samboeren min. Det kommer til å bli veldig koselig, men med alt annet koselig og fint så er det en liten hake ved det.

Når jeg nå bruker dagen sammen med flere andre vil jeg bli veldig sliten. Det vil si at jeg ikke vet hvor mye jeg kommer til å orke når jeg kommer tilbake. Jeg aner ikke hvordan romjulen kommer til å bli eller noe sånt. Derfor har jeg bestemt meg for å ta det helt med ro frem til nyttårsaften. De oppskriftene jeg har klare til bloggen vil komme ut, men jeg kommer ikke til å bake noe før på nyåret igjen.

Grunnen til at jeg gjør dette uten å egentlig vite hvordan dagene fremover blir er fordi jeg vet hvordan kroppen min reagerer på en koselig dag med andre mennesker. Jeg vet hvor sliten jeg blir og jeg vet at hvis jeg pusher kroppen min så vil jeg gå på en smell. Dette har jeg gjort før og jeg har derfor lært av mine feil. Så for at bloggen og youtube skal gå bra på nyåret så velger jeg derfor å ta ferie fra alt (som ikke allerede er ferdig planlagt) og heller komme sterkere tilbake.

Og når jeg sier sterkere tilbake så mener jeg det, med store bokstaver. Altså jeg har brukt så mye tid for å finne nye oppskrifter jeg kan prøve ut neste år og er skikkelig klar for ukene fremover. Jeg har sittet og planlagt til youtubevideoer jeg skal spille inn og alt mulig. Ja, det er veldig mye jobb som er gjort og som er klart for det nye året.

Når jeg begynte å planlegge og jobbe hardt med alt for 2022 så tenkte jeg Dette året som kommer skal bli mitt år. Så jeg har brukt mange timer med å bare sitte og lete etter oppskrifter, komme på videoidéer og søkt på alt mulig av steder jeg kan dra til, som ikke nødvendigvis trenger å koste så mye. Hodet mitt har kvernet så mye at sikkert naboen har hørt det knake. Og det er så gøy å bruke kreativiteten til å finne på nye videoer for neste år og bruke tiden min til å lete etter masse nytt å lage. Det gir meg faktisk så mye glede. Så det er bare å glede seg for alle de nye idéene jeg har skrivd ned, som skal komme til live.

Men først blir det altså en liten pause og en pust i bakken. For da er jeg hvertfall klar for et nytt år. Nå ligger det 2 oppskrifter klare til romjulen og det kommer youtubevideoer i tillegg. Utenom det så får dere vente med en oppdatering til nyttår. Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og håper dere får en fin julefeiring. Også håper jeg å se dere alle sammen her inne til neste år også. Tusen takk for all støtte dere har kommet med i løpet av 2021. Og tusen takk for at dere er med på å gjøre min drøm til virkelig, drømmen om å leve av bloggen og youtube. Vil du støtte meg mer kan du abonnere på min youtubekanal(gratis). Det vil gjøre meg veldig glad. Ellers så finner dere meg på Instagram. Linker finner dere under her. God Jul & Godt Nyttår. <3

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: Pinnekjøtt og kålrabistappe

En ting jeg virkelig gleder meg til når juletiden er her og som jeg alltid må ha, er selvfølgelig pinnekjøtt. Og jeg er så utrolig glad i en skikkelig god kålrabistappe. Faktisk vil jeg heller fylle tallerken med kålrabistappe enn pinnekjøtt, men begge deler er jo utrolig godt. Om jeg er team ribbe eller team pinnekjøtt kan jeg faktisk ikke si. Det blir jo ikke jul uten pinnekjøtt ELLER ribbe. Så jeg sier som Ole Brum: Ja takk, begge deler. Og i dette innlegget skal jeg fortelle dere min oppskrift på pinnekjøtt og kålrabistappe.

Oppskrift for 2-3 porsjoner

Pinnekjøtt

Du trenger:

1pk pinnekjøtt

rist/pinner

1liter vann

Slik gjør du:

Legg pinnekjøttet i vann i minimum 24 timer (Jeg bruker å ha dem i vann i 36 timer). Husk å bytte vannet en gang i løpet av utvanningen.

Legg rist/pinner i bunnen av kjelen.

Ha pinnekjøttet oppi kjelen og hell på vannet.

Sett på lokket og la det dampe i 3 timer. Pass på at det er nok vann i bunnen av kjelen. Fyll på underveis om det ikke er nok vann.

Pinnekjøttet er ferdig når kjøttet løsner fra beinet. Når jeg damper pinnekjøtt så pleier det alltid å være så mørt og fint at det faller fra hverandre bare ved å løfte på det. Om du har det så lover jeg deg at det vil smake utrolig godt.

Kålrabistappe

Du trenger:

1 stor kålrabi

400g gulrot

vann

salt og pepper

1ss smør

Slik gjør du:

Skrell og kutt kålrabien i terninger og gulrøttene i tykke skiver.

Ha dem oppi en kjele med vann. Vannet må dekke grønnsakene.

Sett til koking. De er ikke ferdig før de er gjennomkokt. Jeg pleier å begynne når det er 1 time igjen på pinnekjøttet.

Når de er ferdig kokt så siler du av vannet.

Mos grønnsakene (evt. bruk en stavmixer).

Ha oppi smør og rør det inn til det har smeltet.

Tilsett salt og pepper etter smak. Jeg liker å bruke 1ts av hver, men det er smak og behag.

Om du vil, kan du også tilsette en liten skvett fløte for en rundere smak. Dette gjør ikke jeg. Igjen er dette smak og behag.

Er det lenge til pinnekjøttet er ferdig kan du bare sette på lokket til kjelen og la den stå frem til kjøttet har blitt ferdig dampet.

Det du eventuelt ikke skulle få brukt av kålrabistappen kan du fryse ned. Den varmes opp igjen med 1dl vann. Perfekt til f.eks stekt flesk.

Og slik lager du altså pinnekjøtt m/kålrabistappe. Ganske enkelt, men det tar jo en god stund å lage. Absolutt verdt tiden da. Det syns hvertfall jeg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Jeg slo meg skikkelig

DET SNØR UTE!

Etter at det meste smeltet for noen dager siden begynte jeg å bli skikkelig deprimert. Altså hvem vil vel ha en grønn jul? Vel, jeg vil hvertfall ikke det. Så da ble jeg jo skikkelig glad når det endelig dalte ned i kveld. Og jeg ble skikkelig gira, tok på meg sko (som ikke hører til vinteren) og fløy ut. Jeg elsker å bare nyte synet av snøen som daler, men jeg ville jo selvfølgelig filme litt også. Så da fikk jeg den gode idéen om at jeg skulle gå ned til veien. Det gikk ikke helt slik jeg jeg hadde håpet. For når jeg kom nesten helt ned bakken var det en liten flekk under snøen som var så glatt at beina mine ikke hadde en sjanse. Jeg sklei og landet med et stor pang. Så slo jeg hofta ned i isen og nå verker beina mine. Akkurat det jeg trengte nå som det snart er julaften.

Det gikk bra altså. Dette går over snart, men frem til da er kroppen min litt banket opp. Over her kan dere se hvor jeg falt. Her er det speilblank is og snøen lå jo over den, før jeg falt og fikk snø over hele meg. Jeg slet litt med å komme meg opp og selvom det ikke var noen i nærheten så føltes det ut som om alle så på meg. Så jeg børstet av meg snøen og lo litt av meg selv.

Dette lærte meg en ting da. Aldri gå med crocs om vinteren. Egentlig ikke gå med crocs i det hele tatt fordi det er skikkelig stygt, men også veldig kjekt om man bare skal i postkassa eller ut i hagen. Bare ikke om vinteren. Jeg vil heller bruke litt lengre tid for å få på meg sko enn å slå meg gul og blå.

Så nå kommer jeg til å legge meg ned og håpe at det snart slutter å dunke i beina mine. Jeg overdriver ikke når jeg sier at det fallet fikk hele kroppen min til å verke, men det kan også være fibromyalgien som gjør det verre enn det trenger å være. Akkurat nå gjør det vondt i alle ledd i kroppen, utenom nakken og hodet.

Hver forsiktig der ute for det er lett å falle og slå seg skikkelig. Jeg var egentlig veldig forsiktig, men gikk på snørra allikevel. Jeg skylder på skoene! Så ja, lær av mine feil og ikke gjør som meg. Du vil ikke like å slå deg sånn som jeg gjorde i stad. Forhåpentligvis er jeg bedre i morgen. Jeg har faktisk skikkelig lyst til å gå ut og filme mer i morgen om det har lagt seg masse snø, men vi får se. Nå blir det å se på youtubevideoer og drikke cola (uten sukker).

Ikke glem at du kan se masse julevideoer på min youtubekanal. Enten du vil se meg pynte til jul, sette opp og pynte juletreet, se hva jeg har kjøpt av julepynt i år, være med meg på julebaksten eller bli med på en tur i leiligheten nå som jeg har pyntet ferdig med alt det nye. Du finner linken til youtube rett under her. Abonner(gratis) gjerne om du liker videoene og ikke vil gå glipp av de som kommer. Jeg legger ut minimum 1 video i uken, men prøver å legge ut 2. Det er lettere om sommeren enn om vinteren, men vi får se. Neste video kommer hvertfall neste tirsdag. Jeg har lagt å ikke legge ut noe til helgen siden det er rett etter julaften, men i dag kom det jo en ny video som jeg håper dere liker. Alt ligger som sagt på min youtubekanal, så bare klikk deg inn på linken om du ønsker å sjekke ut det.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Patreon Youtube

Oppskrift: Berlinerbrød

En av oppskriftene jeg kom over i år er berlinerbrød. Jeg ville nok kalt det stenger, men det var altså brød de kalte det. Siden det var mandelmel i kakene så trodde jeg det ville smake mer kransekake, men så feil kan man ta. De var utrolig gode da, men ikke slik jeg hadde trodd. Liker du berlinerkranser, men ikke orker å stå med det så er disse perfekte. Faktisk er de litt bedre.

Du trenger:

1 egg

1dl sukker

1 1/2dl hvetemel

1dl mandelmel (du kan bruke finhakkede mandler også)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200°c.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen, til melet er blandet inn.

Del deigen i 2 og form dem til lange pølser.

Klem dem litt ned, ca. fingertykk.

Stek midt i ovnen i 8 minutter.

Når dem kommer ut av ovnen tar du et pizzahjul og skjærer i skiver.

La de avkjøles helt på plata.

Slik lager du altså berlinerbrød. Utrolig gode og veldig søte småkaker som passer perfekt til kaffe/te.

Oppbevares i en tett boks.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Nydelig himmel to dager på rad

Det ble en liten tur i butikken dag. Først og fremst fordi jeg hadde en pakke som lå og ventet på meg, men så ble det også veldig mye annet i tillegg. For det var et par ting vi ikke hadde fått kjøpt inn. Alt til jul er jo handlet inn, men så var det denne kalkunen til nyttårsaften da. Så da ble den med hjem også. I tillegg til et par andre middager.

Jeg har fått helt dilla på kyllinglår i airfryer. De smaker så mye bedre når man bruker airfryser. De ligger ikke og bader i fettet, sånn som når man bruker ovnen. Så det pleier jeg å spise en del av. Også syns jeg det er veldig godt med kyllingfilet i sandwichgrillen (eller hva den nå kalles). Først og fremst fordi den blir mye mer saftig enn i pannen/inni ovnen. Så det er ikke mye den ovnen blir brukt lengre, annet enn til baking.

Og etter å ha vært i butikken så måtte jeg bare ut en tur og ta bilde av den nydelige månen. Er den ikke vakker? Også med den himmelen til da. Jeg syns det er så koselig med rosa himmel og fullmåne. Også er det ikke veldig ofte jeg klarer å ta fine bilder av månen med mobilen, men disse bildene ble jeg veldig fornøyd med. Selvfølgelig tok jeg jo også med meg kameraet ut, men da prøvde jeg å filme litt. Hvordan det ble får vi nå se etterhvert. Om jeg kan bruke det i en video til youtube eller hva som skjer. Jeg har jo aldri brukt kameraet mitt til å filme før, så jeg vet faktisk ikke om det ble bra.

Men det er altså slik dagen min har vært til nå. Og når det kommer til gårsdagen og turen for å levere/hente pakker så gikk det også veldig fint. Vi hadde det veldig koselig, mens vi kjørte det lange turen frem og tilbake. Jeg fikk også pratet en liten stund med svigerinna mi, noe jeg virkelig har savnet. Det er jo ikke akkurat det samme å skrive på nettet. Så det var veldig koselig.

Jeg og venninna mi var også en tur innom mcern. Det er jo nesten blitt et must hver gang vi møtes, men når man er på tur så er det jo mye enklere å svinge innom der for en matbit. Forhåpentligvis kan jeg få mekka noe skikkelig middag neste gang hun kommer på besøk.

På vei opp til Modum så fikk vi også se en nydelig himmel. Dette bildet ble tatt på brua mellom Mjøndalen og Krokstadelva. Litt trist uten all snøen, men bildet ble jo veldig fint da. Bare ikke så mye vinter og julestemning ute lengre nå som snøen har delvis smeltet bort. Jeg som hadde håpet på en hvit jul. Ser dårlig ut nå, men jeg har allikevel et lite håp. Og det er heldigvis ikke så mye som har smeltet oppe hos oss.

Men ja, det var altså en liten oppdatering på gårsdagen og dagen i dag. Hva som skjer videre i dag vet jeg ikke. Jeg er ganske sliten etter den lange turen i går og vil egentlig bare sove, men vi får se hva som skjer. Det er et par ting som må gjøres i løpet av dagen hvertfall, men nå må jeg hvile litt først.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Oppskrift: pepperkakebrød

Liker du smaken av pepperkaker? Da burde du prøve denne oppskriften på pepperkakebrød. Ikke bare smaker den godt, men det vil dufte helt fantastisk i huset i tillegg. Den er kjempe enkel å lage og passer perfekt å ha i frysern (hvis den ikke blir borte samme dagen). Du kan også oppbevare den i 6 dager i en tett beholder. Selv foretrekker jeg å ha det I frysern og ta opp det jeg skal ha, når jeg skal ha det. Da smaker det jo best. Om du vil prøve så finner du oppskriften under her.

Du trenger:

150g smør

0,5dl sukker

2 egg

1dl mørk sirup

5dl hvetemel

1ss malt ingefær

2ts malt kanel

1ts natron

½ts malt nellik

½ts salt

1ts vaniljesukker

2,25dl skummet kulturmelk

Slik gjør du:

Miks smør og sukker sammen.

Ha i ett og ett egg og bland godt mellom hvert egg.

Tilsett sirup.

Vekselvis tilsetter du melk og det tørre.

Spray/smør en brødform og hell røra oppi.

Stek midt i ovnen på 175°c i 45-50 minutter.

Avkjøl I formen først og ta den ut, legg den på ei rist og avkjøl helt.

Skal du fryse det og de ikke har lyst til å tine hele på en gang kan du skjære pepperkakebrødet i skiver.

Ønsker du flere spennende og gode oppskrifter til jul? Da burde du følge bloggen på facebook. Du finner linken under her. Samme med youtubekanalen min som jeg også legger ut masse juleinnhold. Masse spennende nå i jula.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

Vil du støtte meg økonomisk kan du gjøre det via min patreon HER.

Youtube: Julemarked på norsk folkemuseum

Det har nå kommet en ny youtubevideo ut på min kanal. Lyst til å bli med på et stort julemarked med masse flott å se på? Jeg tar dere med til norsk folkemuseum som har et skikkelig stort julemarked hvert år. De hadde så mye å se på, masse man kunne kjøpe og små smaksprøver i flere av bodene. Vi fikk til og med kjørt hest og kjerre. Og som om det ikke var perfekt nok så begynte det også å snø. Det ble en skikkelig magisk tur og du kan bli med på alt sammen ved å trykke på videoen under her. Bli med da vel.

Vil du se mer av mine julevideoer så finner du alt inne på min kanal. Bare klikk deg inn på linken under her som heter Youtube, så kommer du rett til kanalen min. Om du ikke får julestemning av det som ligger der så vet ikke jeg. Det er shopping, dekorering, juletre og baking. Ja, alt mulig for å få en flott jul. Og mer vil komme snart. Abonner(gratis) gjerne om du ikke vil gå glipp av noen av videoene fremover. Vi skal bl.a levere julekortene.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube